fb

Πόρτο - Βόρεια Πορτογαλία - Γαλικία, στο πορτογαλικό μονοπάτι προς το Σαντιάγο | Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 765€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από την πόλη του Πόρτο, το μηδενικό χιλιόμετρο του Πορτογαλικού Δρόμου. Διασχίζοντας τον ποταμό Minho, αυτή τη γραμμή που χωρίζει και ενώνει τις δύο χώρες, θα αφήσουμε πίσω μας την άμμο της Πορτογαλίας και θα εισέλθουμε στα εδάφη της Γαλικίας. Η ένωση των βουνών με τους ποταμούς Rías (Rías Bajas) καθιστά το τοπίο της Γαλικίας ένα πραγματικό αριστούργημα της Φύσης.

Θα φτάσουμε στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Γαλικίας, με αποκορύφωμα του ταξιδιού μας την επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τον καθεδρικό της ναό. Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί προς το ακρωτήριο Φινιστέρρε, το "τέλος της γης", ένα υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στο Camino. Σύμφωνα με την παράδοση, οι μπότες που χρησιμοποιούνται στο προσκύνημα πρέπει να καούν εδώ, συμβολικά, καίγοντας έτσι τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και ξεκινώντας μια νέα ζωή.

Συνεχίζουμε στη βορειοδυτική περιοχή της Πορτογαλίας που κρύβει πραγματικούς θησαυρούς. Η Μπράγκα, το Γκιμαράες, η Πόντε ντε Λίμα είναι ζωντανά παραδείγματα του πλούτου της χώρας.

Με μια καρδιά γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, θα επιστρέψουμε στο Πόρτο, όπου ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια. Εδώ θα αφιερώσουμε τρεις διανυκτερεύσεις για να γνωρίσουμε την αήττητη πόλη και πρωτεύουσα της Βόρειας Πορτογαλίας. Γνωστό παγκοσμίως για το κρασί του, το Πόρτο μαγεύει τους επισκέπτες του με το υπέροχο ιστορικό του κέντρο, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ελάτε μαζί μας και κάντε το Camiño!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το δικό μας μονοπάτι προς το Σαντιάγο ξεκινάει φυσικά από το μηδενικό χιλιόμετρο του Πορτογαλικού Δρόμου, το Πόρτο. Από εδώ θα ξεκινήσουμε για την πρωτεύουσα της Γαλικίας, το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, όπου διανυκτερεύουμε και εκδράμουμε στο δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, Ακρωτήριο Φινιστέρρε. Από το Σαντιάγο συνεχίζουμε προς το παλαιότερο χωριό της Πορτογαλίας, το Πόντε ντε Λίμα. Επισκεπτόμαστε επίσης τις πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες που χρονολογούνται από την ίδρυση του Πορτογαλικού Έθνους.

Επιστρέφουμε στο Πόρτο για να αφιερώσουμε εδώ τρεις διανυκτερεύσεις, αρκετός χρόνος για να το απολαύσουμε όπως του αξίζει. Από την πρωτεύουσα της βόρειας Πορτογαλίας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μαργαριτάρι του ποταμού Tamega, την πόλη Αμαράντε, το ιστορικό Λαμέγκο, και αφού έχουμε διασχίσει τον θεωρούμενο ως τον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, τον Nacional 222, φτάνουμε στο Πινχάο, ένα από τα παλιά λιμάνια εφοδιασμού του κρασιού πόρτο.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για να αφήσουμε τις δικές μας «πατημασιές» στον Πορτογαλικό Δρόμο. Από τη Βόρεια Πορτογαλία έως τη Γαλικία, ξεκινώντας από το Πόρτο με κατεύθυνση το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και επιστροφή στο Πόρτο, επισκεπτόμαστε πόλεις – διαμάντια με μεγάλη ιστορική σημασία.

Ειδικότερα:

 • Πτήσεις με Lufthansa προς και από Πόρτο.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και δύο (2) στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία.
 • Μόνο στο Versus το ξενοδοχείο Porto Palacio 5* ή το Crowne Plaza Porto 5* στο Πόρτο.
 • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
 • Επίσκεψη στο μαργαριτάρι του ποταμού Tâmega, στη πανέμορφη Αμαράντε, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάο Γκονσάλο και τη μεσαιωνική γέφυρα.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης του Πόρτο.
 • Επίσκεψη σε αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine στο Λαμέγκο.
 • Εκδρομή στις ιστορικές πόλεις Μπράγκα, την πορτογαλική Ρώμη, Γκιμαράες, με το ιστορικό της κέντρο να προστατεύεται από την UNESCO και την Πόντε ντε Λίμα, ένα υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
 • Εκδρομή στο δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπως θεωρείται, το Ακρωτήριο Φινιστέρρε.
 • Περιήγηση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου!
 • Διασχίζοντας τον θεωρούμενο ως τον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, τον Nacional 222, θα επισκεφτούμε το Πινχάο, ένα από τα ποτάμια-λιμάνια από όπου το νέκταρ της περιοχής αναχωρεί προς το Πόρτο για να πουληθεί σε όλο τον κόσμο.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΟΡΤΟ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Πόρτο. Άφιξη στον πορτογαλικό βορρά και άμεση αναχώρηση οδικώς. Διασχίζοντας τον ποταμό Μίνιο, θα αφήσουμε την Πορτογαλία και θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τη Γαλικία. Προορισμός μας το Σαντιάγο.

Άφιξη στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ: περιήγηση & εκδρομή στο ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΦΙΝΙΣΤΕΡΡΕ

Στη σημερινή βόλτα μας στο Σαντιάγο θα δούμε την κεντρική Πλατεία Ομπραδόιρο με το αναγεννησιακό ανάκτορο Ραχόι, του 1766, στο οποίο σήμερα κατοικεί ο Πρόεδρος της Γαλικίας. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο καθεδρικός Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (9ος αι.),  από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου. Θα δούμε επίσης τον ναό Σάντα Μαρία ντο Σαρ του 12ου αιώνα. και το μπαρόκ Αβαείο Σαν Μαρτίν Πινάριο του 16ου αιώνα. Στη βόλτα μας θα περάσουμε και από το Πανεπιστήμιο, το οποίο με την ευλογία του Πάπα Ιούλιου Β’ άρχισε να λειτουργεί το 1504. Μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ ή γεύμα αλλά και για να επισκεφτούμε κάποιο από τα ωραία μουσεία της πόλης, όπως το Μοντέρνας Τέχνης ή την Ακαδημία της Μουσικής.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μία εκδρομή στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε που θεωρείται το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η ονομασία του είναι ρωμαϊκή και σημαίνει το Τέλος της Γης. Η διαδρομή μας, κατά μήκος του Ατλαντικού, μέχρι το ακρωτήριο θα είναι πολύ εντυπωσιακή. Θα περάσουμε από την Κόστα ντε Μόρτε (Ακτή του Θανάτου) μέσα από απόκρημνους βράχους, απότομες χαράδρες γκρεμούς και πλαγιές που κόβουν την ανάσα. Επιστροφή στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΠΟΝΤΕ ΝΤΕ ΛΙΜΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Γαλικία και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς την Πορτογαλία, διασχίζοντας το Jardim de Portugal: το Μίνιο (Minho). Η βορειοδυτική περιοχή της Πορτογαλίας είναι γνωστή για την πλούσια αρχιτεκτονική της κληρονομιά, τις μακραίωνες παραδόσεις της, αλλά και για το περίφημο κρασί Vinho Verde.

Πρώτη στάση στη διαδρομή μας είναι το παλαιότερο χωριό της Πορτογαλίας, Πόντε ντε Λίμα. Υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου (Camino de Santiago). Η γέφυρα, η οποία έδωσε το όνομά της σε αυτή την ευγενή γη, αποκτούσε πάντα μια σπουδαιότητα μεγάλης σημασίας σε όλο τη περιοχή Άλτο Μίνιο, καθώς ήταν το μόνο ασφαλές πέρασμα πάνω από τον ποταμό Λίμα, στο σύνολό του, μέχρι το τέλος του Μεσαίωνα. Το αρχικό μέρος της είχε κατασκευαστεί από τους Ρωμαίους, από το οποίο ένα σημαντικό τμήμα παραμένει ακόμη στη δεξιά όχθη του Λίμα. Αναφέρεται σε πολλά δρομολόγια, οδηγούς και παλιούς χάρτες, η Πόντε ντε Λίμα αποτελεί σημείο διέλευσης για χιλιάδες προσκυνητές που κατευθύνονται προς το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, οι οποίοι τη διασχίζουν ακόμη και σήμερα για τον ίδιο σκοπό.

Νοτιότερα, θα βρούμε την πορτογαλική Ρώμη, την πόλη της Μπράγκα. Η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι επίσης η σημαντικότερη του Μίνιο. Η πόλη των Αρχιεπισκόπων λέει ότι διαθέτει 365 εκκλησίες, μία για κάθε ημέρα του έτους. Δεν θα έχουμε χρόνο να τις επισκεφτούμε όλες, μία είναι υποχρεωτική: το ιερό Bom Jesus do Monte. Το σπουδαιότερο δείγμα πορτογαλικού μπαρόκ, το μνημείο αυτό κατατάχθηκε ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2019. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να σταματήσουμε στο ιστορικό κέντρο, περνώντας από τον Καθεδρικό Ναό, το Jardim de Santa Barbara, το σπίτι της Κοΐμπρα, την Εκκλησία της Santa Cruz, το Hospital de São Marcos.

Κατευθυνόμενοι προς τον τελικό μας προορισμό, θα περάσουμε από την τελευταία μας στάση, την κοιτίδα του πορτογαλικού έθνους, την πόλη Γκιμαράες. Θα επισκεφθούμε (πανοραμικά) το Κάστρο, την εκκλησία του Σάο Μιγκέλ και το Δουκικό Παλάτι. Στο δρόμο προς την Praça da Senhora da Oliveira, την καρδιά της πόλης, θα εξερευνήσουμε το ιστορικό της κέντρο, που προστατεύεται από την UNESCO.

Άφιξη στο Πόρτο, την πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της Πορτογαλίας. Παγκοσμίως φημισμένο για τα περίφημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ (περιήγηση, κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο)

Σήμερα αφιερώνουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε το Πόρτο. Η πρωτεύουσα της βόρειας Πορτογαλίας και δεύτερη πόλη της χώρας διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα της Πορτογαλίας, ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός της πλούτος είναι ο καθρέφτης του ένδοξου παρελθόντος της, που συνδέεται στενά με το εμπόριο του περίφημου κρασιού Port. Κατά τη διάρκεια της (πανοραμικής) επίσκεψής μας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO: τον Πύργο Clérigos, το ορόσημο της πόλης, την Avenida dos Aliados, την Praça da República, τον σταθμό São Bento, τον Καθεδρικό Ναό.

Για να νιώσουμε τον ρυθμό της πόλης, θα σταματήσουμε στη Rua de Santa Catarina, τη σημαντικότερη εμπορική αρτηρία του Πόρτο. Θα κατευθυνθούμε προς το ιστορικό λιμάνι της πόλης, τη Ribeira. Στη συνέχεια θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα του Πόρτο, που μόνο ο ποταμός Ντούρο προσφέρει. Στη συνέχεια, για να ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στη Cidade Invicta, θα επισκεφθούμε τα δύο πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης: το Palácio da Bolsa και την εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο. Γεμάτοι όμορφες εικόνες, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΑΜΑΡΑΝΤΕ – ΛΑΜΕΓΚΟ – ΠΙΝΧΑΟ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση προς το Ντούρο, μια ορεινή περιοχή στη βορειοδυτική Πορτογαλία. Ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Πορτογαλίας χάραξε στον βράχο ένα από τα πιο όμορφα αριστουργήματα της φύσης: την κοιλάδα του Ντούρο. Το Ντούρο ήταν η πρώτη προστατευόμενη αμπελουργική περιοχή στον κόσμο, το 1756. Τα 2,5 εκατομμύρια στρέμματα παράγουν δύο από τα πιο γνωστά πορτογαλικά κρασιά, το κρασί Port και το κρασί Douro.

Η πρώτη μας στάση θα είναι το μαργαριτάρι του ποταμού Tâmega, η πόλη Αμαράντε (Amarante). Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάο Γκονσάλο και τη μεσαιωνική γέφυρα.

Διασχίζοντας το προστατευόμενο τοπίο της κοιλάδας του Ντούρο, θα φτάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής παραγωγής κρασιού Πόρτο, το Λαμέγκο (Lamego). Πόλη που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και τόπος όπου αποθεώθηκε ο Dom Afonso Henriques, ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας. Θα επισκεφθούμε το ιερό της Senhora dos Remédios, με τη μνημειώδη σκάλα που οδηγεί στο ιερό, με 686 σκαλοπάτια. Στο κέντρο της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που χρονολογείται από το 1129, καθώς και ένα αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Πόρτο.

Έχοντας διασχίσει τον θεωρούμενο ως τον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, τον Nacional 222, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το Πινχάο (Pinhão), ένα από τα ποτάμια-λιμάνια από όπου το νέκταρ της περιοχής αναχωρεί προς το Πόρτο για να πουληθεί σε όλο τον κόσμο. Τέλος, θα κάνουμε μια σύντομη στάση για να απολαύσουμε τις όμορφες κεραμικές πλάκες που παραπέμπουν στην ιστορία της περιοχής και την παραγωγή κρασιού.

Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πόρτο για την πτήση της επιστροφής. Με τις καρδιές μας γεμάτες, είναι ώρα να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας και να αρχίσουμε να κάνουμε σχέδια για το επόμενό μας ταξίδι.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Ιδιαιτερότητες Προγράμματος

Οι ξεναγήσεις και οι περιηγήσεις μας στο ιστορικό κέντρο των πόλεων και των μνημείων της Πορτογαλίας γίνονται πεζή (με τα πόδια) και όπου τα λεωφορεία δεν μπορούν να πλησιάσουν. Θα πρέπει να μπορείτε να ακολουθείτε την ομάδα σας και τον αρχηγό σας πεζή, χωρίς δυσκολία και προσκόμματα, να ανεβοκατεβαίνετε σε σκάλες, διαδρόμους, κ.λπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο ταξιδιωτικό μας σύμβουλο που σας εξυπηρετεί και να σας καθοδηγήσει περαιτέρω.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 765 € 380 €
Twin Room 765 € 380 €
Triple Room 765 € 380 €
Single Room 1145 € 380 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 985 € 380 €
Twin Room 985 € 380 €
Triple Room 985 € 380 €
Single Room 1365 € 380 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση. 

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1395 € 0 €
Twin Room 1395 € 0 €
Triple Room 1395 € 0 €
Single Room 1775 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα, οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

21/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

07:00

08:45

LH 1782

21/11/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΟΡΤΟ

10:50

12:50

LH 1783

26/11/2024

ΠΟΡΤΟ – ΜΟΝΑΧΟ

13:45

17:35

LH 1756

26/11/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

21:25

00:50 +1

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Πρωινό.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού, καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για τις αναχωρήσεις 380.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού, καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected]ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 400€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεβάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κ.λπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή, π.χ. χωρίς λακτόζη, γλουτένη κ.λπ., δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στην ιστοσελίδα μας στο ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δύο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για να αφήσουμε τις δικές μας «πατημασιές» στον Πορτογαλικό Δρόμο. Από τη Βόρεια Πορτογαλία έως τη Γαλικία, ξεκινώντας από το Πόρτο με κατεύθυνση το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και επιστροφή στο Πόρτο, επισκεπτόμαστε πόλεις – διαμάντια με μεγάλη ιστορική σημασία.

Ειδικότερα:

 • Πτήσεις με Lufthansa προς και από Πόρτο.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και δύο (2) στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία.
 • Μόνο στο Versus το ξενοδοχείο Porto Palacio 5* ή το Crowne Plaza Porto 5* στο Πόρτο.
 • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
 • Επίσκεψη στο μαργαριτάρι του ποταμού Tâmega, στη πανέμορφη Αμαράντε, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάο Γκονσάλο και τη μεσαιωνική γέφυρα.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης του Πόρτο.
 • Επίσκεψη σε αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine στο Λαμέγκο.
 • Εκδρομή στις ιστορικές πόλεις Μπράγκα, την πορτογαλική Ρώμη, Γκιμαράες, με το ιστορικό της κέντρο να προστατεύεται από την UNESCO και την Πόντε ντε Λίμα, ένα υποχρεωτικό σημείο διέλευσης στον Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
 • Εκδρομή στο δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπως θεωρείται, το Ακρωτήριο Φινιστέρρε.
 • Περιήγηση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, για να δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου!
 • Διασχίζοντας τον θεωρούμενο ως τον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, τον Nacional 222, θα επισκεφτούμε το Πινχάο, ένα από τα ποτάμια-λιμάνια από όπου το νέκταρ της περιοχής αναχωρεί προς το Πόρτο για να πουληθεί σε όλο τον κόσμο.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Θέαση των καμπαναριών του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα από τον Λόφο της Χαράς, το θέαμα αυτό αντίκριζαν οι προσκυνητές του Μεσαίωνα… στον δρόμο για το μοναστήρι.
 • Επίσκεψη στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το Τέλος του Κόσμου, κατά τη ρωμαϊκή ονομασία. Είναι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Περπάτημα στον προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
 • Γνωρίστε την πρωτεύουσα της Βόρειας Πορτογαλίας, το μαγευτικό Πόρτο.
 • Περιήγηση στο μαργαριτάρι του ποταμού Tamega, στη κουκλίστικη πόλη Αμαράντε.
 • Επίσκεψη σε αγρόκτημα παραγωγής κρασιού Port Wine, στη πόλη που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, στο Λαμέγκο.
 • Εκδρομή στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
 • Πτήσεις με Lufthansa προς και από Πόρτο.  
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και δυο στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης του Πόρτο.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

21/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πόρτο - Βόρεια Πορτογαλία - Γαλικία, στο πορτογαλικό μονοπάτι προς το Σαντιάγο | Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info