fb

Μαδαγασκάρη - Λεωφόρος των Μπαομπάμπ - Εξωτικό νησί Νόσι Μπέ | 17.11.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3299€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα απίστευτα πλούσιο και πολύπλευρο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη! Πρωτότυπο, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της χώρας, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Αναζητούμε τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης με τελικό μας προορισμό τα παραδεισένια  νησιά στο αρχιπέλαγος Νόσι Μπε, με τα μικρά νησάκια και τις εξωτικές παραλίες που θα μας εντυπωσιάσουν. Εξερεύνηση, επαφή με τη φύση και γνωριμία με μοναδικούς πολιτισμούς και φυλές σε μια διαδρομή και οδοιπορικό συναρπαστικό!

Από την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο θα πετάξουμε για Τουλεάρ απ’ όπου θα απολαύσουμε μια διαδρομή με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών. Διατρέχουμε το νησί από την μια άκρη στην άλλη. Από το πρόγραμμά μας δεν λείπει το πάρκο Άντζα και η αποικιακή πόλη Αντσιράμπε, για να συνεχίσουμε στο Δάσος βροχής του Περινέ όπου θα δούμε το ζώο-σύμβολο της Μαδαγασκάρης,  τον λεμούριο που θα είναι συνεχώς μαζί μας σε ποικίλες μορφές και μεγέθη.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας με την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, το Ανταναναρίβο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για το Τουλεάρ. Οδικώς θα φύγουμε για τη Ρανοχίρα, περνώντας από πολλά χωριά φυλών και παρατηρώντας τα δέντρα μπαομπάμπ. Θα φτάσουμε στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τις πεδιάδες και τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς, ενώ στο Εθνικό Πάρκο Άντζα αναζητούμε τους λεμούριους. Συνεχίζουμε στην πολυεπίπεδη Φιανταραντσόα με τους πολλούς ναούς αλλά και την Αμπροσίτρα, με τα περίφημα ξυλόγλυπτά της. Φτάνουμε στην Αντσιράμπε, με τα εκατοντάδες ρίκσο. Από εκεί συνεχίζουμε προς Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού και τη διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το Δάσος βροχής του Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά. Για το τέλος φυλάξαμε το καλύτερο: Το ταξίδι μας θα κλείσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, μιας και επισκεπτόμαστε το παραδείσιο αρχιπέλαγος Νόσι Μπε που θα μας μαγέψει! Μια εξερεύνηση της Μαδαγασκάρης με τη μοναδική της φύση και τους υπέροχους ανθρώπους της.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Τα πάντα εδώ είναι διαφορετικά, τα τοπία, η σπάνια πανίδα (μόνο εδώ θα βρούμε τους λεμούριους!), τα επίσης σπάνια τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, τα χωριά, οι άνθρωποι – αλλά και οι παραλίες, με τα παραδεισένια νησιά που θα επισκεφθούμε αφιερώνοντας μάλιστα και 3 διανυκτερεύσεις! Ένα ταξίδι απαιτητικό ως προς τον σχεδιασμό, που το απολαμβάνουμε με σωστή αναλογία φύσης, φυλών και εθνικών πάρκων, με πολύ καλές προδιαγραφές, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα δεδομένα της περιοχής.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών. Ένα ταξίδι once in a lifetime που σου μένει αξέχαστο!

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό που θα μας μαγέψει.
 • Εξορμήσεις στα νησιά Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι για να απολαύσουμε από κοντά τις εξωτικές παραλίες τους και τον μοναδικό θαλάσσιο πλούτο.
 • Διαδρομή με 4x4 στο δάσος Κιριντί και ηλιοβασίλεμα στη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.
 • Διαμονή στο δάσος βροχής Περινέ, για να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
 • Το πανέμορφο Τουλεάρ, όπου θα δείτε τα μεγαλύτερα σε ύψος και εντυπωσιακότερα μπαομπάμπ.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτά της.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ημέρα 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας γίνεται το  βράδυ της προηγούμενης ημέρας!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΤΑΝΑ)

Πτήση για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη, ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων. Ιδρύθηκε στα 1625 από το Βασιλιά Αντριανιάκα, ο οποίος της έδωσε το όνομα «Πόλη των Χιλίων από τον αριθμό των στρατιωτών που όρισε για την άμυνα της πόλης. Αρχικά ήταν σαν χωριό, με τον καιρό όμως έγινε πόλη με 80.000 κατοίκους και το 1793 έδρα των Βασιλέων των Μερινά. Έπειτα από τις κατακτήσεις του Βασιλιά Ραντάμα Α΄ η Ταναναρίβη έγινε πρωτεύουσα σχεδόν ολόκληρης της Μαδαγασκάρης.

Άφιξη στην Τάνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – πτήση για ΤΟΥΛΕΑΡ (Κήποι Άντσοκαϊ)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα.

Ο νότος της Μαδαγασκάρης είναι από μόνος του ένας ξεχωριστός κόσμος. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης –όταν συμβαίνουν- το τοπίο είναι ξηρό, πολλά ποτάμια έχουν χάσει πια τα νερά τους και οι συνθήκες είναι τέτοιες που πολλοί περπατούν για πολλά χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, ενώ και οι κατοικίες τους είναι εξίσου απλές, οι πιο πολλές φτιαγμένες μόνο από λάσπη.

Άφιξη στην Τουλεάρ, με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Αφού επισκεφθούμε τους Κήπους Άντσοκαϊ και γνωρίσουμε την πόλη, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΤΟΥΛΕΑΡ – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο κι αναχώρηση για την πόλη Ρανοχίρα. Στον δρόμο θα δούμε το μεγαλύτερο δέντρο μπαομπάμπ και τους τάφους  της περίφημης φυλής Μαχαφάλι.
Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η Ρανοχίρα βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στα Βουνά Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Γι’ αυτό αποτελεί και εξαιρετική βάση για την πρωινή μας εξερεύνηση που επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους!
Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τον Καταρράκτη Ναμαζάχα και τη φυσική «πισίνα» όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας!
Επιστροφή στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Φιαναραντσόα. Είναι το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης, «πρωτεύουσα» της φυλής Μπετσιλέο αλλά και του καθολικισμού στη Μαδαγασκάρη.
Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο Πάρκο Άντζα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε οδικώς για την Αμποσίτρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, μια παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε για μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες και ανθισμένους κήπους. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Για την ακρίβεια, στην Αντσιράμπε θα βρείτε περίπου 3.000 οδηγούς τρίκυκλων (για να μη μείνετε ποτέ χωρίς μεταφορικό μέσο).

Με αυτά φυσικά θα κάνουμε και εμείς την περιήγησή μας στην πόλη. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από ηφαιστειακές λίμνες και θερμές πηγές, ενώ φημίζεται και για τους ημιπολύτιμους λίθους της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε την Αντσιράμπε και κινούμαστε προς τα υψίπεδα της ενδοχώρας. Προορισμός μας είναι το Μιαντριβάζο, πόλη που απλώνεται σε ένα ξηρό τοπίο ανάμεσα σε φυτείες καπνού και τον ποταμό Τσιριμπιχίνα. Θεωρείται το κέντρο παραγωγής καφέ ολόκληρου του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα κάνουμε στάσεις σε χωριά της περιοχής ώστε να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων και θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ – ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, επόμενη στάση είναι η Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού. Η δυτική Μαδαγασκάρη είναι φυσικά γνωστή για τη διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ της Μοροντάβα και το Τσίνγκι, ένα θαύμα της φύσης, με οδοντωτές ασβεστολιθικές κορυφές που συνδέονται με γέφυρες από σχοινιά και μονοπάτια, μνημείο της UNESCO. Το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ ξηρό και πολύ ζεστό. Άφιξη και εγκατάσταση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: διαδρομή με 4x4 – δάσος ΚΙΡΙΝΤΙ – Λεωφόρος των Μπαομπάμπ

Μια πρωινή βόλτα με 4x4 είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Θα επισκεφθούμε το Δάσος Κιρίντι, έναν μοναδικό βιότοπο με πλούσια ενδημική άγρια ζωή όπου αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε και την πρώτη μας επαφή με τους περίφημους λεμούριους αλλά και τους και σαρκοφάγους φόσους που μοιάζουν με γάτες!
Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Μοροντάβα για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ – πτήση για ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ανταναναρίβο. Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Δάσος Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Η ευρύτερη περιοχή του δάσους του Περινέ είναι διάσημη διότι φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεμούριων, το διάσημο ενδημικό είδος που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο παρά μόνο στη Μαδαγασκάρη (μικροί πληθυσμοί εντοπίζονται και στον γειτονικό Μαυρίκιο). Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους λεμούριους, ανάμεσά τους και τον διάσημο Ίντρι, τον μεγαλύτερο από τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Το περιβάλλον τοπίο είναι επίσης πολύ όμορφο, με πλούσιο, πυκνό δάσος που θα τραβήξει επίσης την προσοχή μας. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε επίσης το πάρκο Peryeras που φιλοξενεί πλήθος από χαμαιλέοντες και πεταλούδες.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε και νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε όχι μόνο λεμούριους αλλά και πολλούς άλλους «κατοίκους» του Περινέ. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης.
Αν είμαστε τυχεροί θα τους συναντήσουμε στο Περινέ, ενώ θυμηθείτε πως το Δάσος Περινέ θεωρείται και εξαιρετικός τόπος για παρατήρηση πουλιών! Θα επισκεφτούμε το νησί όπου ζουν οι λεμούριοι για να πάρουμε μια γερή γεύση από αυτό το απίστευτο ζώο, πριν επιστρέψουμε στην πρωτεύουσα Τάνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – πτήση για ΝΟΣΙ ΜΠΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το περίφημο Νόσι Μπε (Nosy Be), ένα μεγάλο νησί στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης. Το όνομά του σημαίνει ακριβώς αυτό: «Μεγάλο Νησί», ένα κομμάτι αυθεντικού παραδείσου με ηφαιστειακές λίμνες, νυσταλέους λεμούριους, αποστακτήρια ρούμι και πολλές, μα πολλές μαγικές παραλίες με διάφανα τυρκουάζ νερά!
Άφιξη στο Νόσι Μπε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

13η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ: ΝΟΣΙ ΚΟΜΠΑ – ΝΟΣΙ ΤΑΝΙΚΕΛΥ

Ξεκινάμε σήμερα για μια κρουαζιέρα που θα μας φέρει σε δύο άλλα κοντινά νησάκια. Φτάνουμε στο Νόσι Κόμπα, ανάμεσα στο Νόσι Μπε και την ηπειρωτική Μαδαγασκάρη, ένα τεράστιο βουνό στην πραγματικότητα, καλυμμένο με πυκνή τροπική βλάστηση, που μοιάζει μάλιστα με… κέλυφος χελώνας. Μικρές αμμουδιές που χαϊδεύονται από σμαραγδένια νερά, και πλούσια χλωρίδα και πανίδα έχουν κάνει το Νόσι Κόμπα ένα όλο και πιο περιζήτητο κόσμημα της μαλαγασικής φύσης. Οι λεμούριοι  είναι αρκετά συνηθισμένοι εδώ και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε αρκετούς! Το νησί αποτελείται από πολυάριθμούς σχιστολιθικούς (και γρανιτένιους) βράχους, που έδωσαν μάλιστα και το αρχικό του όνομα στο νησί: λεγόταν Νόσι Αμπαριοβάτο, που θα πει «το νησί που περιβάλλεται από βράχους», η ανάμνηση ενός ηφαιστειακού παρελθόντος…
Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι το νησάκι Νόσι Τανικέλι, μικροσκοπικό αλλά με τεράστια βιοποικιλότητα, γι’ αυτό και ολόκληρο έχει ανακηρυχθεί Θαλάσσια και Παράκτια Προστατευόμενη Περιοχή. Θα χαρούμε ηλιοθεραπεία, κολύμπι ή και καταδύσεις, αν το λέει η καρδιά σας!
Επιστροφή στο Νόσι Μπε και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ (ελεύθερη ημέρα)

Μία ολόκληρη μέρα στη διάθεσή μας για να βουτήξουμε βαθιά στα παραδεισένια νερά του Νόσι Μπε και να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Αν μάλιστα σας αρέσει η εξερεύνηση των κοραλλιογενών υφάλων, μόλις ανακαλύψατε την Εδέμ σας! Από τις ακτές του νησιού, μία από τις πιο δημοφιλείς είναι η Αντιλάνα, στα βορειοδυτικά, με τη λευκή άμμο, τα πεντακάθαρα νερά και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα! Απολαύστε τον ήλιο, τη χαλάρωση και τη θάλασσα χωρίς να σκέφτεστε τίποτα…

15η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ – πτήση επιστροφής

Έφτασε η ώρα να αποχωριστούμε το νησί που μας φιλοξένησε για τρεις μέρες και τη Μαδαγασκάρη που μας χάρισε ένα υπέροχο ταξίδι! Μεταβαίνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση μας για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

16η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ταξίδι για συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες

Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή, Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Επίσης, οι δρόμοι ναι μεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, αλλά με μεγάλες λακκούβες λόγω κακής συντήρησης και έτσι διαδρομές μικρών αποστάσεων απαιτούν πολύ χρόνο, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

Οχήματα που χρησιμοποιεί το Versus Travel στη Μαδαγασκάρη

Μέχρι και 16 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν, από 17 έως 21 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν και 1 μίνι βαν, από 22 άτομα και άνω: μεταφορά με 2 πούλμαν

Παρόλο που οι υποδομές της χώρας είναι πολύ χαμηλές, διαθέτουμε πολύ καλά και δοκιμασμένα οχήματα για το επίπεδο της χώρας.

Εσωτερικές πτήσεις στη Μαδαγασκάρη

Το πρόγραμμα του Versus Travel είναι βασισμένο στις πληροφορίες των εσωτερικών πτήσεων που διατίθενται από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμά μας, σε περίπτωση που οι αεροπορικές εταιρείες της Μαδαγασκάρης προβούν σε αλλαγές/ακυρώσεις των πτήσεών τους, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή μας.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3299 € 990 €
Twin Room 3299 € 990 €
Triple Room 3299 € 990 €
Single Room 4089 € 990 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις εως 31/7 και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3519 € 990 €
Twin Room 3519 € 990 €
Triple Room 3519 € 990 €
Single Room 4309 € 990 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις εως 31/7 και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4539 € 0 €
Twin Room 4539 € 0 €
Triple Room 4539 € 0 €
Single Room 5329 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις εως 31/7 και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΤ 765

17/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:00

06:50

ΕΤ 853

17/11/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

08:50

13:40

ΕΤ 836

01/12/2024

ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:35

19:35

ΕΤ 764

01/12/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

03:30 (+1)

 

16ήμερο πρόγραμμα με 14 διανυκτερεύσεις.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα τη 16η ημέρα (02/12/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη.
 • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  990

Ταξίδι για συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες

Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή, Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Επίσης, οι δρόμοι ναι μεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, αλλά με μεγάλες λακκούβες λόγω κακής συντήρησης και έτσι διαδρομές μικρών αποστάσεων απαιτούν πολύ χρόνο, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

Οχήματα που χρησιμοποιεί το Versus Travel στη Μαδαγασκάρη

Μέχρι και 16 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν, από 17 έως 21 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν και 1 μίνι βαν, από 22 άτομα και άνω: μεταφορά με 2 πούλμαν.

Παρόλο που οι υποδομές της χώρας είναι πολύ χαμηλές, διαθέτουμε πολύ καλά και δοκιμασμένα οχήματα για το επίπεδο της χώρας.

Εσωτερικές πτήσεις στη Μαδαγασκάρη

Το πρόγραμμα του Versus Travel είναι βασισμένο στις πληροφορίες των εσωτερικών πτήσεων που διατίθενται από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμά μας, σε περίπτωση που οι αεροπορικές εταιρείες της Μαδαγασκάρης προβούν σε αλλαγές/ακυρώσεις των πτήσεών τους, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Τα πάντα εδώ είναι διαφορετικά, τα τοπία, η σπάνια πανίδα (μόνο εδώ θα βρούμε τους λεμούριους!), τα επίσης σπάνια τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, τα χωριά, οι άνθρωποι – αλλά και οι παραλίες, με τα παραδεισένια νησιά που θα επισκεφθούμε αφιερώνοντας μάλιστα και 3 διανυκτερεύσεις! Ένα ταξίδι απαιτητικό ως προς τον σχεδιασμό, που το απολαμβάνουμε με σωστή αναλογία φύσης, φυλών και εθνικών πάρκων, με πολύ καλές προδιαγραφές, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα δεδομένα της περιοχής.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών. Ένα ταξίδι once in a lifetime που σου μένει αξέχαστο!

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό που θα μας μαγέψει.
 • Εξορμήσεις στα νησιά Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι για να απολαύσουμε από κοντά τις εξωτικές παραλίες τους και τον μοναδικό θαλάσσιο πλούτο.
 • Διαδρομή με 4x4 στο δάσος Κιριντί και ηλιοβασίλεμα στη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.
 • Διαμονή στο δάσος βροχής Περινέ, για να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
 • Το πανέμορφο Τουλεάρ, όπου θα δείτε τα μεγαλύτερα σε ύψος και εντυπωσιακότερα μπαομπάμπ.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτά της.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά στα νησιά Νόσι Μπε, Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι.
 • Μετρήστε το ύψος σας κάτω από ένα γιγαντιαίο μπαομπάμπ!
 • Περπατήστε στο Πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
 • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
 • Διατρέξτε τον «δρόμο με τις φυλές» - την πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και παράξενων τοπίων.
 • Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα Άντζα και Περινέ.
 • Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό που θα μας μαγέψει.
 • Διαδρομή με 4x4 στο δάσος Κιριντί και ηλιοβασίλεμα στη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.
 • Διαμονή στο δάσος βροχής Περινέ, για να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

17/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μαδαγασκάρη - Λεωφόρος των Μπαομπάμπ - Εξωτικό νησί Νόσι Μπέ | 17.11.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info