fb

Τα διαμάντια της Βόρειας Γαλλίας - Νορμανδία - Βρετάνη - Σαιν Μαλό - Λίγηρας | 02.10.2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1479€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εντυπωσιακοί παραθαλάσσιοι γκρεμοί που συναντούν τον Ατλαντικό σε ένα φαντασμαγορικό γεωλογικό οπτικό παιχνίδι, που γοητεύει κάθε επισκέπτη της περιοχής.

Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, τη μεσαιωνική Ρουέν, θα ανακαλύψουμε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Γαλλίας, με μέρη και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν, μέσα σε μια πραγματικά θαυμαστή εναλλαγή τοπίων. Πολυποίκιλες θεματικές διαδρομές με μοναστήρια, ανάκτορα, κάστρα, ιστορικές πόλεις, θέρετρα και χωριά με παράδοση αιώνων.

Από τη γοητευτική Ονφλέρ, μια πολιτεία σαν μινιατούρα του 17ου αιώνα, «μέσα στα λουλούδια», όπως λέει και το όνομά της, στην αρχοντική Ντωβίλ, τη στιβαρή  Καέν και τα «λιβάδια» του αλατιού του παλιρροϊκού νησιού Μον Σαιν Μισέλ. Μια νοσταλγική διαδρομή, που συνεχίζει στο πανέμορφο Σαιν Μαλό, την Ανζέρ και την Τουρ –βάση για την εξερεύνησή μας στα Κάστρα του Λίγηρα– και ολοκληρώνεται στο Παρίσι, την πόλη του ουμανιστικού φωτός.

Και, βέβαια, στα «must» του ταξιδιού μας, ο απόλυτος –επιβεβλημένος θα λέγαμε–  προορισμός: οι ακτές της συμμαχικής απόβασης της 6ης Ιουνίου 1944, που έκρινε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό καλύπτουμε, κατ’ αρχάς, τις σημαντικότερες πόλεις και περιοχές της Νορμανδίας. Με αφετηρία την πρωτεύουσά της Ρουέν, πηγαίνουμε στη γραφικότατη Ονφλέρ, την αρχοντική Ντωβίλ, την μεσαιωνική πόλη Καν και επισκεπτόμαστε τις συμμαχικές ζώνες της Απόβασης Γκολντ (βρετανικά στρατεύματα) και Όμαχα (αμερικανικά). Εκεί κατασκευάστηκαν οι 2 Λιμένες Μέλμπερι, για τον ανεφοδιασμό των συμμαχικών στρατευμάτων.

Εν συνεχεία περνάμε στη Βρετάνη, όπου βλέπουμε το Μον Σαιν Μισέλ, το απίθανο παλιρροϊκό νησάκι-μεσαιωνικό χωριό, και διανυκτερεύουμε στην Ντινάρντ και την Ανζέ. Ακολουθεί η φαντασμαγορική Κοιλάδα του Λίγηρα (μνημείο της UNESCO), με τους φημισμένους αμπελώνες και τα βασιλικά κάστρα της. Εκεί επισκεπτόμαστε στις καστροπόλεις Σομύρ, Τουρ, Μπλουά, Σενονσό και Σαμπόρ και καταλήγουμε στο Παρίσι.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα εξαιρετικό, βαθιά μελετημένο, ιστορικό και πολιτισμικό οδοιπορικό του Versus στη Βόρεια Γαλλία, με μοναδικές διανυκτερεύσεις σε κουκλίστικες καστροπόλεις και υπερπολυτελή θέρετρα, που συνήθως λόγω κόστους περικόπτονται, με ξενάγηση και στο Παρίσι, για να το απολαύσουμε όπως του αξίζει.

Μόνο στο Versus περιλαμβάνουμε επίσκεψη και διαμονή στη Ρουέν, στην Καέν και μία διανυκτέρευση στην Ανζέ. Διανυκτερεύσεις που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά ξενοδοχεία και πούλμαν). Με τις διανυκτερεύσεις αυτές πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα τις ακτές απόβασης της Νορμανδίας (την προηγούμενη ημέρα), το Μον Σαιν Μισέλ την επόμενη, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό  χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.  

Ειδικότερα:

 • Απευθείας πτήσεις AIR FRANCE με πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και βραδινή επιστροφή στην Αθήνα, από το Παρίσι, για να έχουμε όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι
 • Περιλαμβάνουμε διαμονή στο Σαιν Μαλό. Έτσι πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα το νησάκι Μον Σαιν Μισέλ, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.
 • Δεν γεμίζουμε το ταξίδι με διανυκτερεύσεις στο Παρίσι που θα ήταν η εύκολη λύση, αλλά αφιερώνουμε όλο τον χρόνο στην εξερεύνηση της βόρεια Γαλλίας με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις στη Νορμανδία, δύο στη Βρετάνη και δύο στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα. Διαμονές που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά και δυσεύρετα ξενοδοχεία και πούλμαν). Στο Παρίσι αφιερώνουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση.
 • Μία (1) διανυκτέρευση σε Ρουέν, Καέν (στη Νορμανδία) για να εξερευνήσουμε πλήρως τις πανέμορφες γαλλικές λουτροπόλεις και όλες τις ζώνες της Απόβασης της Νορμανδίας.
 • Σπάνια διανυκτέρευση στη Βρετάνη, στην Ανζέ, που μας επιτρέπει να επισκεφτούμε το απίστευτο παλιρροϊκό καστροχωριό Μον Σαιν Μισέλ αλλά και να δούμε το γερμανικό Τείχος του Ατλαντικού στη Βρετάνη.
 • Τρείς (3) απολαυστικές διανυκτερεύσεις στην Τουρ στην Κοιλάδα του Λίγηρα, για να δούμε τα 3 σημαντικότερα κάστρα της περιοχής:  Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ (είσοδος προαιρετικά).
 • Ξενάγηση στο Παρίσι για να γνωρίσουμε την πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα, χωρίς να αφαιρούμε χρόνο από το κύριο πρόγραμμά μας στη βόρεια Νορμανδία, στη Βρετάνη και στα κάστρα του Λίγηρα. 
 • Πλήρες οδοιπορικό σε όλες τις συμμαχικές ζώνες της Απόβασης στη Νορμανδία και παρακολούθηση του μοναδικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου στο Μουσείο της Αρομάνς που εξιστορεί τις 100 μέρες της Απόβασης.
 • Πέρα από τις διανυκτερεύσεις, επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα και εξαιρετικές διαδρομές μέσα στους φημισμένους αμπελώνες και οπωρώνες.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3* sup. & 4* (γαλλική διαβάθμιση).
 • Την εκδρομή συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, των checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ – ΡΟΥΕΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα και αμέσως μετά αναχώ­ρηση, οδικώς, για τη Νορμανδία. Προορισμός μας θα είναι η Ρουέν, η ιστορική πρωτεύουσα της Νορμανδίας, μια από τις μεγαλύτερες πό­λεις της Γαλλίας και ολόκληρης της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Στην ξενάγησή μας στη Ρουέν, πέρα από τον καθεδρικό θα δούμε ακόμη: την εκκλησία της Ιωάννας της Λωρραίνης, με τις τοιχογραφίες που δείχνουν τη σκηνή του μαρτυρικού θα­νάτου της, καθώς και το ομώνυμο κάστρο, στο οποίο βασα­νίστηκε.

Θα δούμε επίσης το Αστρονομικό Ρολόι, έναν πύργο του 14ου αιώνα, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό μέσα στην πόλη. Ένα α­κόμη αξιοθέατο είναι το Μουσείο Καλών Τεχνών στο οποίο ε­κτίθενται σπουδαία έργα του Μονέ, του Καραβάτζιο, του Βε­λάθκεθ, του Ζερικό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδο­χείο μας.

Διανυκτέρευση στη Ρουέν.

 

Ημέρα 2η: ΡΟΥΕΝ – ΟΝΦΛΕΡ – ΝΤΩΒΙΛ – ΚΑΕΝ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Ρουέν και θα κινηθούμε δυτικά, στα παράλια της Νορμανδίας. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η παραθαλάσσια πόλη Ονφλέρ, θέρετρο στη Θά­λασσα της Μάγχης. Μετά την Ονφλέρ ακολουθούν οι ιστορι­κές ακτές της Συμμαχικής Απόβασης και βόρεια οι εκβολές του Σηκουάνα με την περίφημη Γέφυρα της Νορμανδίας που ενώνει τις δύο όχθες του (Ονφλέρ-Χάβρη). Η γέφυρα είναι μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές στον κόσμο, με μήκος 2.142 μέτρα και κατασκευάστηκε το 1995.

Η ίδια η Ονφλέρ είναι μια παραδοσιακή και ήσυχη κωμόπολη που θυμίζει άλλες εποχές. Ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς και μέ­χρι τα μέσα του 12ου αιώνα ήταν σημαντικός εμπορικός κόμ­βος μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Ρουέν προς την Αγ­γλία.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι: Η καθολική εκκλη­σία της Αγίας Αικατερίνης (15ος αι.), η μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στη Γαλλία. Το κτίριο του παλιού Φρουραρχείου στην είσοδο του λιμανιού που χρονο­λογείται πριν από το 1600. Και τέλος το Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται σε μια εκκλησία του 15ου αι.

Ακολουθεί η πανέμορφη Ντωβίλ, το διάσημο αριστοκρατικό μπελ επόκ θέρετρο στην Ανθισμένη Ακτή της Νορμανδίας. Άρχισε να λειτουργεί ως θέρετρο τον 19ο αιώνα με εμπνευστή τον Δούκα ντε Μορνί, ο οποίος ήθελε να δη­μιουργήσει εκεί το βασίλειο της κομψότητας! Στην Ντωβίλ άνοιξε το πρώτο της κατάστημα η Κοκό Σα­νέλ το 1913. Η πόλη διαθέτει μία φημισμένη παραλία 2 χλμ. η οποία συνδέεται με έναν ξύλινο διάδρομο, την Πλανς, που εί­ναι γεμάτη με κομψά αποδυτήρια-καμπίνες του 1920. Η Ντωβίλ τόσο τον 19ο αιώνα όσο και τον 20ο υπήρξε μαγνήτης για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και την παγκόσμια πλουτοκρατία.

Τελευταίος σταθμός μας θα είναι η Καέν, η πόλη του Γουλιέλ­μου του Κατακτητή (1028-87) και πρωτεύουσα της Κάτω Νορ­μανδίας. O Γουλιέλμος ήταν ο Δούκας της Νορμανδίας και ο πρώτος νορμανδός μονάρχης της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του έχτισε πολλά οικοδομήματα στην Καν, τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα, και τελικά ενταφιάστηκε ε­κεί.

Αυτό είναι το ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της πόλης. Το άλλο είναι η καταστροφική Μάχη της Καέν, κατά την Απόβαση της Νορμανδίας το 1944, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η πόλη σχεδόν να ισοπεδωθεί. Σήμερα στην πόλη υπάρχει το Μνη­μείο της Καν, ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στην κατα­στροφική μάχη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Καέν.

Ημέρα 3η: ΚΑΕΝ – Παραλίες απόβασης – ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ

Σήμερα θα αφήσουμε την Καέν και θα συνεχίσουμε στις α­κτές της Μάγχης όπου πραγματοποιήθηκε η Απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου 1944. Η απόβαση αυτή σήμανε την είσοδο των συμμάχων στον Β’ Π. Π., την κατάρρευση του Δυτικού Μετώπου και την αρχή του τέλους του πολέμου.

Τα σημεία της απόβασης (ζώνες) είναι τα εξής: Σγορντ (αγ­γλο-γαλλικά στρατεύματα), Τζούνο (καναδικά), Γκολντ (βρε­τανικά), Όμαχα και Γιούτα (αμερικανικά).

Εμείς θα αρχίσουμε από τη λουτρόπολη Αρομάνς λε Μπεν, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη ζώνη Γκολντ, όπου αποβιβάστηκαν οι Βρε­τανοί. Εκεί κατασκευάστηκε κατά την απόβαση ο ένας από τους δύο λιμένες ανεφοδιασμού με την ονομασία Μέλμπερι. Σήμερα σώζονται τμήματα του Λιμένα Β’ (ονομάζεται και Λι­μένας Ουίνστον) τα οποία και θα δούμε. Εκεί ακριβώς βρί­σκεται και το Μουσείο της Απόβασης.

Στο Μουσείο θα παρακολουθήσουμε μία μοναδική προ­βολή, διάρκειας 40 λεπτών, με σπάνια συμμαχικά ντοκουμέ­ντα από την απόβαση που διήρκεσε 100 μέρες και σήμανε την πτώση του Δυτικού Μετώπου. Η προβολή γίνεται από 9 οθόνες οι οποίες βρίσκονται περιμετρικά των θεατών και κα­λύπτουν 360ο.

Αφού δούμε το κινηματογραφικό ντοκουμέ­ντο, θα συνεχίσουμε κατά μήκος του γερμανικού οχυρωμα­τικού Τείχους του Ατλαντικού και θα φτάσουμε στο Σημείο Οκ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις αμερικανικές ζώνες Όμαχα και Γιούτα. Εκεί ήταν εγκατεστημένη γερμανική βάση του Τεί­χους του Ατλαντικού που εκτεινόταν στη Νορμανδία και τη Βρετάνη.

Στο Σημείο Οκ θα δούμε γερμανικά πυροβολεία και το αμερικανικό νεκροταφείο της γειτονικής λουτρόπολης Κολβίλ Συρ Μερ. Εκεί είναι ενταφιασμένοι 9.386 αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν την ημέρα της απόβασης, 6 Ι­ουνίου 1944.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς το  πανέμορφο θέρετρο Σαιν Μαλό. Το Σαιν Μαλό βρίσκεται στη χερσόνησο της Βρετάνης, η οποία, στο βόρειο τμήμα της συνορεύει με τη Νορμανδία. Επίσκεψη στην πόλη και βόλτα στην παραλία και την παλιά καστρόπολη του Σαιν Μαλό, που αποτέλεσε μεγάλη ναυτική δύναμη, αφετηρία εξερευνητικών αποστολών και καταφύγιο κουρσάρων.

Σήμερα το Σαιν Μαλό είναι σημαντικό λιμάνι και παρισινό θέρετρο. Είναι η πλέον τουρι­στική πόλη της Βρετάνης. Εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ε­στιατόρια με θαλασσινά από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Το διασημότερο τοπικό έδεσμα είναι τα στρείδια από το παρακεί­μενο χωριό Κανκάλ. Διανυκτέρευση στο Σαιν Μαλό.

 

 

Ημέρα 4η: ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ – ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ – ΑΝΖΕ

Ξεκινάμε για το παλιρροϊκό λοφώδες νησάκι της Νορμανδίας, το Μον Σαιν Μισέλ. Βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Κουεσνόν, ο οποίος χωρίζει τα ιστορικά δου­κάτα της Νορμανδίας και της Βρετάνης, και επικοινωνεί με τη χέρσα περιοχή με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του λόφου Σεν Μισέλ υπάρχει το ομώνυμο οχυρωμένο ρωμα­νικό αβαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αρι­στούργημα του δυτικού πολιτισμού.

Στο νησάκι Μον Σαιν Μισέλ δύο φορές τον μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας. Στις ισημερίες αυτό γίνεται ιδιαί­τερα έντονο, καθώς η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την πε­ριοχή (και τα χωράφια) γύρω από το νησί, αφήνοντας ελάχι­στα ακάλυπτο μόνο τον κεντρικό δρόμο (τα πάρκινγκ καλύ­πτονται ολοσχερώς).

Μετά τη βόλτα μας στο Μον Σαιν Μισέλ θα συνεχίσουμε για τον τελευταίο σταθμό της ημέρας, τη μεσαιωνική πόλη Ανζέ η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Λίγηρα, στην κε­ντροδυτική Γαλλία. Η Κοιλάδα του Λίγηρα έχει μήκος 280 χλμ. και έκταση 800 τ.χλμ. Αναφέρεται ως το Λίκνο και ο Κήπος της Γαλλίας, λόγω της αφθονίας σε αμπελώνες, οπωρώνες με κε­ρασιές και καλλιέργειες αγκινάρας και σπαραγγιών, παράλ­ληλα προς τις όχθες του ποταμού.

Η κοιλάδα αυτή που είναι αξιοσημείωτη για τις ιστορικές πόλεις, την αρχιτεκτονική και τα κρασιά της κατοικείται από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο. Νο1 αξιοθέατό της όμως είναι τα περίφημα Κάστρα του Λί­γηρα που χτίστηκαν στη διάρκεια της Γαλλικής Αναγέννησης, όταν η αυλή των Γάλλων βασιλέων ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή. Για τους παραπάνω λόγους το κεντρικό τμήμα της Κοιλάδας του Λίγηρα βρίσκεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: ΑΝΖΕ – ΤΟΥΡ (ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ)

Σήμερα θα αρχίσουμε με μία πανοραμική περιήγηση στην Ανζέ. Η πόλη φημίζεται για το τεράστιο εντυπωσιακό κάστρο της, που ξεκίνησε να χτίζεται τον 9ο αιώνα από τους κόμητες του Ανζού και επεκτάθηκε τον 13ο αιώνα. Θεωρείται από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στη Γαλλία και σήμερα έ­χει μετατραπεί σε μουσείο, με την παλαιότερη και με­γαλύτερη συλλογή μεσαιωνικών ταπισερί στον κόσμο.

Μετά την Ανζέ θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος του Λίγηρα, ο οποίος, σημειωτέον, είναι ο μεγαλύτερος ποτα­μός της Γαλλίας.

Περιττό να πούμε πως αυτή η διαδρομή μας είναι απλά παραμυθένια. Οδηγούμε στην κατάφυτη κοιλάδα με τους αμπελώνες, τους οπωρώνες και τα μποστάνια. Βλέ­πουμε κουκλίστικες φάρμες και πέτρινα χωριά και συναντάμε κάστρα, μεγαλόπρεπα και πανέμορφα.

Άφιξη στην πόλη Τουρ στην καρδιά της κοιλάδας του Λί­γηρα. Η πόλη ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα από τον Ρωμαίο αυτο­κράτορα Αύγουστο και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ρω­μαϊκά αμφιθέατρα ολόκληρης της αυτοκρατορίας. Έχει χαρα­κτηριστεί Πόλη της Ιστορίας και της Τέχνης. Μιλάμε για μία α­κόμη πόλη-κόσμημα, η οποία πέρα από τα λαμπρά αναγεν­νησιακά της κτίρια διαθέτει και κάστρο (Κάστρο της Τουρ), το οποίο χτίστηκε τον 11ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μου­σείο.

Αφού ξεναγηθούμε στην πόλη και στο κάστρο, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Τουρ.

 

Ημέρα 6η: ΤΟΥΡ – ΚΑΣΤΡΑ ΣΕΝΟΝΣΩ, ΜΠΛΟΥΑ – ΤΟΥΡ

Το πρόγραμμα σήμερα είναι και πάλι αφιερωμένο στα κά­στρα του Λίγηρα, και συγκεκριμένα στο Κάστρο της Μπλουά και στο Κάστρο Σενονσώ.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι το Κάστρο Σενονσώ κοντά στο ομώνυμο χωριό. Το κάστρο αναφέρεται σε ιστορικές πη­γές για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα. Ωστόσο ξαναχτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω στις εγκαταστάσεις ενός νερόμυλου και σχη­ματίζει γέφυρα σε γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κά­στρο αυτό, μαζί με τους κήπους του, είναι το πιο επισκέψιμο στη Γαλλία μετά τις Βερσαλλίες. Ονομάζεται και Κάστρο των Κυριών επειδή σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του διοικήθηκε, κατοικήθηκε, χρησιμοποιήθηκε, επεκτάθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες.

Ακολουθεί η πόλη Αμπουάζ, χτισμένη πάνω στις όχθες του Λίγηρα. Σήμερα είναι μία πανέμορφη και ήσυχη πο­λίχνη, ωστόσο τον Μεσαίωνα υπήρξε έδρα της γαλλικής βα­σιλικής αυλής και ως εκ τούτου έζησε δοξασμένους αιώνες. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Κάστρο της Αμπουάζ και πολύ κοντά σε αυτό το Κάστρο Κλος Λισέ το οποίο επικοινω­νεί με το Αμπουάζ με υπόγεια σήραγγα.

Ένα άλλο καλλιτεχνικό αξιοθέατο της πόλης είναι το περίφημο σιντριβάνι του Γερμανού ντανταϊστή εικαστικού και ποιητή Μαξ Ερστ, ο οποίος έζησε για αρκετά χρόνια στη γειτονική Του­ρέν. Το έργο κατασκευάστηκε το 1967 και βρίσκεται μπροστά στην εμπορική πλατεία της Αμπουάζ. Ο τίτλος του γλυπτού σιντριβανιού είναι «Στους κατάπτυστους, στους γελοίους, στην ιδιοφυία»… Στην Αμπουάζ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα.

Κατόπιν ερχόμαστε στην Μπλουά, μία ακόμη πόλη του Λίγηρα. Το Νο 1 αξιοθέατό της είναι το διάσημο Κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου 12ου. Βρίσκεται στο κέ­ντρο της πόλης, μπροστά από μια λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα που γεφυρώνει τον Λίγηρα. Καθώς η πόλη είναι χτισμένη σε δύο απόκρημνους λόφους, είναι γεμάτη με ελικο­ειδή απότομα δρομάκια τα οποία συχνά καταλήγουν σε με­γάλες σκάλες. Στα νότια της πόλης υπάρχει το Δάσος του Ρισύ, ένα μικρό τμήμα του αρχαίου πυκνού δάσους που κά­ποτε κάλυπτε όλη την περιοχή του Λίγηρα.

Το Κάστρο της Μπλουά αποκαλείται και «Λεξικό της Αρχιτεκτονικής», καθώς οι διάφο­ρες πτέρυγές του είναι εξαιρετικά δείγματα των εποχών που χτίστηκαν (13ο-17ο αι.) Θα δούμε το μεσαιωνικό φρούριο, τη γοτθική πτέρυγα, την αναγεννησιακή πτέρυγα και την κλασι­κιστική πτέρυγα, και το Δωμάτιο των Δηλητηρίων της Αικατε­ρίνης των Μεδίκων.

Επιστροφή στην Τουρ και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος στα κάστρα είναι προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται, και σε περίπτωση επίσκεψης το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.

 

 

Ημέρα 7η: ΤΟΥΡ – ΣΑΜΠΟΡ – ΤΟΥΡ

Σήμερα θα κάνουμε μία ακόμη στάση στην Κοιλάδα του Λίγηρα για να επισκεφτούμε το περίφημο Κάστρο Σαμπόρ, ένα από τα διασημότερα κάστρα παγκοσμίως, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Χτίστηκε κατ΄ εντολή του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ σε αναγεννησιακό στυλ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μάλιστα λέγεται ότι τις εργασίες και τα σχέδια ενέκρινε και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πάντως είναι το μεγαλύτερο κάστρο στον Λίγηρα και χτίστηκε ως βασιλική κατοικία για την εποχή του κυνηγιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος στο κάστρο είναι προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται, και σε περίπτωση επίσκεψης το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.
Αφού απολαύσουμε και το κάστρο Σαμπόρ, θα επιστρέψουμε στην Τουρ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: ΤΟΥΡ – ΠΑΡΙΣΙ (περιήγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αφήνουμε πίσω μας την Τουρ και αναχωρούμε για το Παρίσι. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε πανοραμική περιήγηση στα πιο διάσημα αξιοθέατα της «Πόλης του Φωτός».
Φυσικά θα δούμε με το Νο1 έμβλημα του Παρισιού, δηλαδή τον Πύργο του Άιφελ. Θα δούμε επίσης τα Ηλύσια Πεδία ή αλλιώς Champs Elysées, τη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού και, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, την ωραιότερη του κόσμου. Η λεωφόρος καταλήγει στην επίσης διάσημη Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκεύασε ο Ναπο-λέων περίπου 2 αιώνες μετά.
Ακολουθεί το Μέγαρο των Απομάχων, ένα μεγαλειώδες σύμπλεγμα μουσείων και μνημείων, το οποίο κατασκευάστηκε επί Λουδοβίκου 14ου. Αρχικά οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν ως νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης των αναπήρων πολέμου. Σήμερα εκεί υπάρχει μαυσωλείο για τους μεγάλους Γάλλους πολιτικούς και στρατηγούς, όπως ο Ναπολέων.
Φυσικά από την ξενάγησή μας δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη Παναγία των Παρισίων, ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα.
Αμέσως μετά θα πάμε στο Πάνθεον, ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Η ονομασία του είναι ελληνική και η αρχιτεκτονική του φέρει στοιχεία κορινθιακού ρυθμού. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λουδοβίκο 15ο, και σήμερα είναι μαυσωλείο διακεκριμένων Γάλλων πολιτών (Βολταίρος, Ρουσό, Μαρά, Ζολά, Δουμάς κ.ά.)

Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη διάσημη Αποβάθρα Ορσέ (Quai d’ Orsay), που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Σηκουάνα. Ο δρόμος της αποβάθρας είναι πασίγνωστος λόγω των ζωγράφων που στήνουν εκεί ιστορικά τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν – αυτή η σκηνή είναι ορόσημο που βλέπουμε σε όλες τις ταινίες που έχουν κατά καιρούς γυριστεί στο Παρίσι.
Στη συνέχεια μεταβαίνουμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1479 € 470 €
Twin Room 1479 € 470 €
Triple Room 1479 € 470 €
Single Room 2349 € 470 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/7, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 470 €
Twin Room 1699 € 470 €
Triple Room 1699 € 470 €
Single Room 2569 € 470 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/7, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 0 €
Twin Room 2199 € 0 €
Triple Room 2199 € 0 €
Single Room 3069 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/7, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stop Over Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1033

02/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:30

09:10

AF 1032

09/10/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:05

23:15

8 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

 Άφιξη στην Αθήνα την 9η ημέρα (10/10/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup. & 4*, όσον το δυνατόν πιο κεντρικά, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του προγράμματος.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Αναχωρήσεις από Κύπρο        

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 470€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος στα κάστρα είναι προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται, και σε περίπτωση επίσκεψης το αντίτιμο καταβάλλεται επιτόπου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 400€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση. 

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «Stopover Athens» από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα εξαιρετικό, βαθιά μελετημένο, ιστορικό και πολιτισμικό οδοιπορικό του Versus στη Βόρεια Γαλλία, με μοναδικές διανυκτερεύσεις σε κουκλίστικες καστροπόλεις και υπερπολυτελή θέρετρα, που συνήθως λόγω κόστους περικόπτονται, με ξενάγηση και στο Παρίσι, για να το απολαύσουμε όπως του αξίζει.

Μόνο στο Versus περιλαμβάνουμε επίσκεψη και διαμονή στη Ρουέν, στην Καέν και μία διανυκτέρευση στην Ανζέ. Διανυκτερεύσεις που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά ξενοδοχεία και πούλμαν). Με τις διανυκτερεύσεις αυτές πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα τις ακτές απόβασης της Νορμανδίας (την προηγούμενη ημέρα), το Μον Σαιν Μισέλ την επόμενη, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό  χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.  

Ειδικότερα:

 • Απευθείας πτήσεις AIR FRANCE με πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και βραδινή επιστροφή στην Αθήνα, από το Παρίσι, για να έχουμε όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι
 • Περιλαμβάνουμε διαμονή στο Σαιν Μαλό. Έτσι πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα το νησάκι Μον Σαιν Μισέλ, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.
 • Δεν γεμίζουμε το ταξίδι με διανυκτερεύσεις στο Παρίσι που θα ήταν η εύκολη λύση, αλλά αφιερώνουμε όλο τον χρόνο στην εξερεύνηση της βόρεια Γαλλίας με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις στη Νορμανδία, δύο στη Βρετάνη και δύο στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα. Διαμονές που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά και δυσεύρετα ξενοδοχεία και πούλμαν). Στο Παρίσι αφιερώνουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση.
 • Μία (1) διανυκτέρευση σε Ρουέν, Καέν (στη Νορμανδία) για να εξερευνήσουμε πλήρως τις πανέμορφες γαλλικές λουτροπόλεις και όλες τις ζώνες της Απόβασης της Νορμανδίας.
 • Σπάνια διανυκτέρευση στη Βρετάνη, στην Ανζέ, που μας επιτρέπει να επισκεφτούμε το απίστευτο παλιρροϊκό καστροχωριό Μον Σαιν Μισέλ αλλά και να δούμε το γερμανικό Τείχος του Ατλαντικού στη Βρετάνη.
 • Τρείς (3) απολαυστικές διανυκτερεύσεις στην Τουρ στην Κοιλάδα του Λίγηρα, για να δούμε τα 3 σημαντικότερα κάστρα της περιοχής:  Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ (είσοδος προαιρετικά).
 • Ξενάγηση στο Παρίσι για να γνωρίσουμε την πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα, χωρίς να αφαιρούμε χρόνο από το κύριο πρόγραμμά μας στη βόρεια Νορμανδία, στη Βρετάνη και στα κάστρα του Λίγηρα. 
 • Πλήρες οδοιπορικό σε όλες τις συμμαχικές ζώνες της Απόβασης στη Νορμανδία και παρακολούθηση του μοναδικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου στο Μουσείο της Αρομάνς που εξιστορεί τις 100 μέρες της Απόβασης.
 • Πέρα από τις διανυκτερεύσεις, επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα και εξαιρετικές διαδρομές μέσα στους φημισμένους αμπελώνες και οπωρώνες.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3* sup. & 4* (γαλλική διαβάθμιση).
 • Την εκδρομή συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, των checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Νορμανδίας, τη Ρουέν.
 • Βγείτε το βράδυ στη μοναδική Καν, γνωστή για τον καθεδρικό της και το πανάκριβο απόσταγμα Calvados που παράγεται στην περιοχή.
 • Ανακαλύψτε τη γραφικότατη, λουλουδιασμένη Ονφλέρ, που είναι κτισμένη στη νότια όχθη της εκβολής του Σηκουάνα στη Θάλασσα της Μάγχης.
 • Δείτε τις συμμαχικές ζώνες στις ακτές της Απόβασης της Νορμανδίας και παρακολουθήστε μία καθηλωτική κινηματογραφική προβολή σε 9 κυκλικές οθόνες 360ο, η οποία εξιστορεί τις 100 μέρες της απόβασης.
 • Δείτε την καλωδιωτή Γέφυρα της Νορμανδίας, που ενώνει τις δύο όχθες του Σηκουάνα (Ονφλέρ, Χάβρη) στις εκβολές του στη Θάλασσα της Μάγχης. Έχει μήκος 2.143 μέτρα και είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
 • Απολαύστε μία βόλτα στο αρχοντικό θέρετρο της κομψότητας, την Ντοβίλ και στο πανέμορφο, μεσαιωνικό, Σεν Μαλό, με την πολυτάραχη ιστορία.
 • Θαυμάστε το παραμυθένιο παλιρροϊκό νησάκι Μον Σεν Μισέλ, με το οχυρωμένο αβαείο και το μεσαιωνικό πέτρινο χωριό.
 • Τα κάστρα της Κοιλάδας του Λίγηρα: Σενονσό, Μπλουά και Σαμπόρ.
 • Απολαύστε τη διαδρομή μας μέσα στους φημισμένους αμπελώνες της περιοχής.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/7, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς!
 • Απευθείας πτήσεις της Air France. 
 • Πλήρες οδοιπορικό σε όλες τις συμμαχικές ζώνες της Απόβασης στη Νορμανδία
 • Τρείς (3) απολαυστικές διανυκτερεύσεις στην Τουρ στην Κοιλάδα του Λίγηρα.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

02/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα διαμάντια της Βόρειας Γαλλίας - Νορμανδία - Βρετάνη - Σαιν Μαλό - Λίγηρας | 02.10.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info