fb

Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν με διανυκτέρευση στην έρημο - Ο δρόμος του λιβανιού | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πραγματικά σπάνιο πρόγραμμα που πρώτο το Versus παρουσίασε στο ελληνικό κοινό! Μία ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο σουλτανάτο του Ομάν και να γνωρίσουμε την αυθεντική Αραβία, όπως μόνο το Versus ξέρει να κάνει. Δεν μένουμε μονάχα στις μεγάλες πόλεις: αντίθετα, εξορμούμε στην έρημο και ανακαλύπτουμε χαμένες πόλεις, πραγματοποιούμε διαδρομές με jeep 4x4, διανυκτερεύουμε κάτω από τα αστέρια απολαμβάνοντας την έρημο, ακολουθούμε τους πανάρχαιους δρόμους του λιβανιού και μεταφερόμαστε νοητά στις βεδουίνικες νύχτες των παραμυθιών. Δείτε βήμα-βήμα τι προσφέρει το μοναδικό αυτό πρόγραμμα και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Περιήγηση στην παραδοσιακή Αραβία, το Ομάν και τη Μάσκατ, μια πόλη-λιμάνι και ένα από τα περισσότερο ανεπτυγμένα αστικά κέντρα του αραβικού κόσμου. Μια ιδιαίτερη περιπλάνηση σε αυτόν τον αραβικό προορισμό με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα παλαιά κάστρα της ερήμου στο χρώμα της άμμου, τις ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τις καταπράσινες οάσεις που εμφανίζονται σαν πράσινες βούλες στο καφέ της άμμου, αλλά και τις αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα με τις υπαίθριες αγορές, τις ιδιαίτερες οσμές μπαχαρικών και τις ενδυμασίες των ντόπιων. Όλα αυτά θα τα ζήσουμε με ξεναγήσεις-εκδρομές σε κάστρα, οάσεις. Η εξερεύνηση της ερήμου, και κυρίως η διανυκτέρευση κάτω από τ’ αστέρια στην έρημο είναι εμπειρίες συγκλονιστικές, από εκείνες που χαράσσονται ανεξίτηλα στον νου του ταξιδιώτη…

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα! Ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε κρυφές γωνιές του Ομάν που μας αποκαλύπτουν ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο του σουλτανάτου!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πολύ καλές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον χρόνο!
 • Mία (1) διανυκτέρευση κάτω από τ’ αστέρια την παραμονή των Χριστουγέννων ή την πρώτη ημέρα του χρόνου (ανάλογα με την αναχώρηση), μία μοναδική εμπειρία στην έρημο!
 • Επίσκεψη στο μαγικό χωριό Αλ Χάμρα, με τα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, που μας μεταφέρει στην παλιά Αραβία από τις χίλιες και μία νύχτες…
 • Διαδρομή με 4x4 Land Cruiser στους αμμόλοφους της Γουαχίμπα.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά και ελαφρύ μεσημεριανό (πικνίκ) κατά τη διάρκεια εκδρομής.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Μάσκατ. Στην έρημο διαμονή σε δωμάτιο σε camp.
 • Με εκδρομές και επισκέψεις στα νότια της Μάσκατ, σε αρχαίες περιτειχισμένες πόλεις, ιστορικά λιμάνια και παραλίες.
 • Eπίσκεψη στην πανέμορφη κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ και μπάνιο στις λιμνούλες της ερήμου («sinkholes») με το σμαραγδί χρώμα.
 • Με εκδρομή στην ενδοχώρα του Ομάν και στo κάστρo Νίζουα.
 • Επίσκεψη στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της UNESCO.
 • Επίσκεψη με 4x4 στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον» της Αραβίας.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό και τοπικούς ξεναγούς.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μάσκατ, όπου θα φτάσουμε ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

2η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑΤ (Ξενάγηση)

Άφιξη στη Μάσκατ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας (στην αναχώρηση 21/12 θα κάνουμε check-in και θα ξεκουραστούμε στα δωμάτιά μας).

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα δούμε το Μουσείο Bait Al Zubair, το οποίο παρουσιάζει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από μια τεράστια συλλογή από αντίκες, παραδοσιακά όπλα του Ομάν, κοσμήματα, φορεσιές, οικιακά σκεύη και αναπαραστάσεις της αστικής και αγροτικής ζωής των κατοίκων.

Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΝΙΖΟΥΑ – ΜΠΑΧΛΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΤΖΑΜΠΡΙΝ – ΜΑΣΚΑΤ

Αναχωρούμε για μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας.

Επόμενος σταθμός μας η υπέροχη Μπαχλά (ή Μπάχλα), πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μπαχλά περικλείεται ολόκληρη από εκτεταμένο οχυρό τείχος, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, ενώ στο υψηλότερο σημείο της πόλης στέκει ένα από τα παλαιότερα κάστρα σε όλη την Αραβία (13ος αιώνας).

Πολύ κοντά στην πόλη, θα δούμε και το κάστρο του Τζαμπρίν (Jabreen), μια πελώρια τριώροφη οχυρωματική κατασκευή που ολοκληρώθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Αλ Γιαρούμπα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με περίτεχνες ξύλινες επιγραφές και ζωγραφικές παραστάσεις.

Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στη Μάσκατ και διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΑΝΙ ΧΑΛΙΝΤ – Διαδρομή με 4x4 στην ΕΡΗΜΟ ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ – Βόλτα στους αμμόλοφους – Διανυκτέρευση στην έρημο

Σήμερα θα μεταβούμε οδικώς στην κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό).

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε τζιπ για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή προς την έρημο Γουαχίμπα, φτάνοντας στο ειδικό camp που θα μας φιλοξενήσει απόψε. Οι Βεδουίνοι θα μας υποδεχθούν με καφέ, φρέσκα φρούτα και δροσερό νερό και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε 4x4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους της Γουαχίμπα.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας στην έρημο του Ομάν και την παραμονή των Χριστουγέννων/πρώτη νύχτα του χρόνου (ανάλογα με την αναχώρηση) κάτω από τον ουρανό με τα εκατομμύρια αστέρια.

Αυτή η τόσο ξεχωριστή διανυκτέρευση στην έρημο θα μας χαρίσει αναμφισβήτητα μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του ταξιδιού!

5η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ – ΣΟΥΡ – ΚΑΛΧΑΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΑΜΠ – ΦΙΝΣ – ΜΑΣΚΑΤ

Πρωινό ξύπνημα, για να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου στην έρημο και να απαθανατίσουμε το συγκλονιστικό τοπίο. Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό τη Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής του Ομάν, με πρώτη μας στάση τη Σουρ, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Ομάν. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ας Σαρκίγια και ανατολικότερη πόλη της χώρας. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, η Σουρ έχει

εξαιρετικά μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τη γεωγραφική της θέση αλλά και για τη ναυσιπλοΐα της.

Συνεχίζουμε κατά μήκος της ακτογραμμής και φτάνουμε στην Καλχάτ, την αρχαία περιτειχισμένη πόλη του σουλτανάτου. Η πόλη αναπτύχθηκε ως ένα σημαντικό λιμάνι στην ανατολική ακτή της Αραβίας μεταξύ του 11ου και του 15ου αιώνα μ.Χ. και είναι γνωστή για το εμπόριο αλόγων και μπαχαρικών από και προς την Ινδία, κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. Η Καλχάτ οριοθετείται από εσωτερικά και εξωτερικά τείχη και έχει ενταχθεί στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Κοιλάδα Σαμπ όπου θα απολαύσουμε το πικνίκ μας πριν συνεχίσουμε για το Φινς και τις υπέροχες, αμμώδεις παραλίες του. Θα κάνουμε το μπάνιο μας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Μάσκατ για διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – Εκδρομή με jeep 4x4 στο χωριό ΑΛ ΧΑΜΡΑ – Εκδρομή στο φαράγγι ΤΖΕΜΠΕΛ ΣΑΜΣ

Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε σε jeep 4x4 και θα αναχωρήσουμε με προορισμό το μαγικό χωριό της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων. Μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς!

Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το φαράγγι Τζέμπελ Σαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο.

Επιστροφή το βράδυ στη Μάσκατ και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

7η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – πτήση για ΣΑΛΑΛΑ: Σαφάρι με jeep 4x4 στην έρημο Rub Al Khali – Χαμένη πόλη Ούμπαρ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τον νότο του Ομάν και τη Σαλάλα (ή Σαλαλά), στη νοτιοδυτική πλευρά του Ομάν. Άφιξη και αναχώρηση για να απολαύσουμε τη μοναδική εμπειρία ενός σαφάρι στην έρημο Rub Al Khali. Η έρημος έχει έκταση περίπου 1.000 χιλιόμετρα μήκος και 500 χιλιόμετρα πλάτος. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος όλης της Αραβικής Χερσονήσου με αμμόλοφους ύψους έως και 250 μέτρων. Η άμμος έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.
Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε το σαφάρι μας με οχήματα 4x4, φθάνοντας στο σημείο  που πιστεύεται ότι βρίσκεται η Χαμένη πόλη Ούμπαρ. Σύμφωνα με το Κοράνι, ο βασιλιάς της Ουμπάρ, ο Σαντάντ (Saddad), είχε παραβιάσει τις προειδοποιήσεις του προφήτη Χαντ (Hud) και του Αλλάχ, ο οποίος προκάλεσε αμμοθύελλα, με αποτέλεσμα η πόλη και ολόκληρη η περιοχή να «θαφτεί» μέσα στην άμμο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 590 €
Twin Room 1399 € 590 €
Triple Room 1399 € 590 €
Single Room 1899 € 590 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 590 €
Twin Room 1399 € 590 €
Triple Room 1399 € 590 €
Single Room 1899 € 590 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1619 € 590 €
Twin Room 1619 € 590 €
Triple Room 1619 € 590 €
Single Room 2119 € 590 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1619 € 590 €
Twin Room 1619 € 590 €
Triple Room 1619 € 590 €
Single Room 2119 € 590 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2239 € 0 €
Twin Room 2239 € 0 €
Triple Room 2239 € 0 €
Single Room 2739 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2239 € 0 €
Twin Room 2239 € 0 €
Triple Room 2239 € 0 €
Single Room 2739 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1844

21/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:50

12:20

TK 774

21/12/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΣΚΑΤ

19:30

01:25 +1

TK 861

27/12/2024

ΜΑΣΚΑΤ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:05

12:45

TK 1849

27/12/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

14:00

14:30

Άφιξη στη Μάσκατ στη 01:25 – Check-in, ξεκούραση στα δωμάτια και πρωινό.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1846

29/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

23:40

TK 860

30/12/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΣΚΑΤ

01:10

07:05

TK 861

04/01/2025

ΜΑΣΚΑΤ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:05

12:45

TK 1849

04/01/2025

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

14:00

14:30

Άφιξη στη Μάσκατ στις 07:05 – Μεταφορά στο ξενοδοχείο και πρωινό.

 

 


 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Μάσκατ. Στην έρημο διαμονή σε δωμάτιο σε camp.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά και ελαφρύ μεσημεριανό (πικνίκ) κατά τη διάρκεια εκδρομής.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο του Versus Travel στα ελληνικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Βίζα στο Ομάν (περίπου 65 €).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 590€.
 • Είσοδοι σε μουσεία.
 • Βίζα στο Ομάν (περίπου 65€)

ΒΙΖΑ ΣΤΟ ΟΜΑΝ

Βίζα στο Ομάν περίπου 65 €: Η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα. Για την έκδοσή της, παρακαλώ όπως προσκομίσετε:

 1. Διαβατήριο και έγχρωμη –καθαρή- φωτοτυπία του διαβατηρίου
 2. Έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 4x6 cm
 3. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριο θα πρέπει να ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ.

Επίσης, για την έκδοση της βίζας για το Ομάν απαιτούνται πλέον και τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με το Σύστημα της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν:

 • Οικογενειακή κατάσταση
 • Επάγγελμα
 • Όνομα και επίθετο μητέρας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 600€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα! Ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε κρυφές γωνιές του Ομάν που μας αποκαλύπτουν ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο του σουλτανάτου!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πολύ καλές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον χρόνο!
 • Mία (1) διανυκτέρευση κάτω από τ’ αστέρια την παραμονή των Χριστουγέννων ή την πρώτη ημέρα του χρόνου (ανάλογα με την αναχώρηση), μία μοναδική εμπειρία στην έρημο!
 • Επίσκεψη στο μαγικό χωριό Αλ Χάμρα, με τα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, που μας μεταφέρει στην παλιά Αραβία από τις χίλιες και μία νύχτες…
 • Διαδρομή με 4x4 Land Cruiser στους αμμόλοφους της Γουαχίμπα.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά και ελαφρύ μεσημεριανό (πικνίκ) κατά τη διάρκεια εκδρομής.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Μάσκατ. Στην έρημο διαμονή σε δωμάτιο σε camp.
 • Με εκδρομές και επισκέψεις στα νότια της Μάσκατ, σε αρχαίες περιτειχισμένες πόλεις, ιστορικά λιμάνια και παραλίες.
 • Eπίσκεψη στην πανέμορφη κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ και μπάνιο στις λιμνούλες της ερήμου («sinkholes») με το σμαραγδί χρώμα.
 • Με εκδρομή στην ενδοχώρα του Ομάν και στo κάστρo Νίζουα.
 • Επίσκεψη στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της UNESCO.
 • Επίσκεψη με 4x4 στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον» της Αραβίας.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό και τοπικούς ξεναγούς.

Highlights

 • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα Μάσκατ με τα σουκ και την παραλιακή Cornice.
 • Το κάστρο της Νίζουα, από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν.
 • Η διαδρομή με 4x4 στην κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ.
 • Η Αλ Χάμρα, ένα «μαγικό» χωριό 400 ετών.
 • Η διανυκτέρευση κάτω από αστέρια στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ.
 • Τα λεγόμενα «sinkholes», μικροί κρατήρες γεμάτες σμαραγδένια νερά.
 • Η συναρπαστική διαδρομή με jeep 4x4 στους αμμόλοφους της Γουαχίμπα.
 • Οι αρχαίες ναυτικές πόλεις Σουρ και Καλχάτ, ιστορικά λιμάνια του Ομάν.
 • Το φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας».
 • Εξερεύνηση στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της Unesco!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
 • Πολύ καλές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον χρόνο.
 • Με μία διαν/ση κάτω από τ’ αστέρια στην έρημο Γουαχίμπα.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

21/12, 29/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν με διανυκτέρευση στην έρημο - Ο δρόμος του λιβανιού | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info