fb

Εκουαδόρ - Κολομβία, με τη ζούγκλα Μίντο | Χριστούγεννα 2024

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4859€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις, αφού η γοητευτική και ακατέργαστη αυτή πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: ιστορία, αποικιακή κληρονομιά και κάλλη απερίγραπτα.

Και από την άλλη η Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Διανυκτερεύουμε σε τρεις από τις ομορφότερες και πιο σημαντικές πόλεις της χώρας, τη Μπογκοτά, το Μεντεγίν και τη Καρθαγένη. Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η αποικιακή κωμόπολη Βίγια Ντε Λέιβα, και το υπέροχο γραφικό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά από την ίσως ομορφότερη πόλη του Εκουαδόρ, την Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Από εκεί θα περάσουμε στην αποικιακή πόλη Κουένκα, με τις εκπληκτικές εκκλησίες και την υπέροχη αρχιτεκτονική, ενώ θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας στην Ινγκαπίρκα και μέσω Ριομπάμπα θα βρεθούμε στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι. Εκεί θα απολαύσουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τοπίου, με τα βικούνια, τα λάμα και τα αλπακά που ζουν στην περιοχή. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο, με το διάσημο Σημείο Μηδέν, όπου περνά ο Ισημερι­νός και το γεωγραφικό πλάτος είναι 00 0' 0". Πριν περάσουμε στο δεύτερο μισό του προγράμματός μας, θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή ζούγκλα Μίντο με το δάσος των νεφών, τον καταρράκτη Nambillo και τα αμέτρητα είδη φυτών, πουλιών και εντόμων.

Σειρά έπειτα έχει η Κολομβία, με πρώτη μας στάση την πρωτεύουσα Μπογκοτά, με τους ανέλπιστους θησαυρούς, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση. Ξεκινάμε με τα υπόγεια αλατωρυχεία της Ζιπακίρα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την αποικιακή κωμόπολη Βίγια Ντε Λέιβα, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακές haciendas. Από εκεί θα πάρουμε την πτήση για  το Μεντεγίν, την πρώην «πρωτεύουσα» των ναρκωτικών και βάση του διάσημου βαρόνου Εσκομπάρ. Το ταξίδι μας θα κλείσει με την ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, την Καρθαγένη και το γειτονικό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, για τον ιδανικότερο επίλογο σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για το υπόλοιπο της ζωή μας!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ακόμα εξαιρετικό πρόγραμμα του Versus που συνδυάζει δυο από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, το Εκουαδόρ και τη Κολομβία, προσφέροντάς μας τη μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτές τις δυο συναρπαστικές χώρες που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν.

Θα εξερευνήσουμε άγνωστες πτυχές του Εκουαδόρ, ή αλλιώς Ισημερινού, μέσα από εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε ανεπανάληπτα μέρη όπως η συγκλονιστική ζούγκλα Μίντο και οι αποικιακές πόλεις Γκουαγιακίλ, Κούενκα και Κίτο με προσεκτικά επιλεγμένες στάσεις σε όλη τη διαδρομή μας ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος.

Το ταξίδι μας σε μια από τις συναρπαστικότερες περιοχές του πλανήτη θα ολοκληρωθεί ιδανικά με τη Κολομβία, όπου θα επισκεφθούμε ιστορικές τοποθεσίες και μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η πανέμορφη αποικιακή πόλη Βίγια Ντε Λέιβα, με το γειτονικό μοναστήρι Έτσε, του οποίου οι δρόμοι είναι κατασκευασμένοι από απολιθώματα, αλλά και η πρωτεύουσα Μπογκοτά, η πολύχρωμη Καρθαγένη και το ιδιαίτερο Μεντεγίν. Ένας συνδυασμός που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, και επιστροφή από Καρθαγένη της Κολομβίας για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα και τη μεγάλη ταλαιπωρία.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* σε Εκουαδόρ και Κολομβία. Στη Ριόμπαμπα και τη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Με τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Κίτο, τη πανέμορφη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, την πόλη που διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις είναι μοιρασμένες ιδανικά ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε την κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε.
 • Εκδρομή στο δάσος νεφών της ζούγκλας Μίντο και μπάνιο στον καταρράκτη Nambillo.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στη Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και επίσκεψη στο Μουσείο Μποτέρο ένα από τα ωραιότερα μουσεία της χώρας.
 • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες και πιθανολογείται πως είναι ένας γιγαντιαίος μετεωρίτης που έπεσε από το διάστημα!
 • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
 • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
 • Ξενάγηση στις πρώην κακόφημες γειτονιές του Μεντεγίν, όπου επί σειρά ετών δρούσε ο περίφημος βαρόνος των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και πλέον έχουν εξυγιανθεί και αναδειχθεί σε κέντρο του εμπορείου της περιοχής.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Καρθαγένη, με σπάνιες διανυκτερεύσεις στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη σε μια από τις ωραιότερες αποικιακές πόλεις στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε. Η παλιά πόλη της Καρθαγένης αποτελεί πλέον μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν και πλοιάρια. Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με τη ταξιδιωτική μας ομάδα και παίρνουμε τη πτήση μας προς τον Ισημερινό ή Εκουαδόρ, και πιο συγκεκριμένα το Γκουαγιακίλ.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)

Το Γκουαγιακίλ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουά­γιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ: Περιήγηση – ΚΟΥΕΝΚΑ

Μετά το πρωινό μας θα πάμε να γνωρίσουμε το Γκουαγιακίλ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Εκουαδόρ. Η ημέρα μας θα ξεκινήσει λοιπόν με την περιήγησή μας σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Έπειτα θα συνεχίσουμε για Κουένκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ: Ξενάγηση

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη Κουένκα.

Η Κουένκα, ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Θα δούμε το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Κουένκα, τον καθεδρικό ναό της Αμώμου Συλλήψεως, θα επισκεφτούμε την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου με τη διάσημη φραγκισκανική εκκλησία, την αγορά με τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και το σημείο θέασης Τούρι.

Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Αφήνουμε πίσω μας τη Κουένκα και αναχωρούμε με τελικό προορισμό μας τη Ριομπάμπα. Καθοδόν κάνουμε μία στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφ­θούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνη­μείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ (η επίσκεψη στο φρούριο της Ινγκαπίρκα ενδέχεται λόγω ιδιαίτερων συνθηκών να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή).

Συνεχίζουμε οδικώς προς τη Ριομπάμπα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΚΙΤΟ

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Α­πολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή - μέρος της ο­ποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων - θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό.

Από τα ψηλό­τερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά.

Μετά από τη μονα­δική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για το Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

7η ημέρα: ΚΙΤΟ: Ξενάγηση

Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο, μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο­βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5.000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ­χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ.

Η ημέρα μας λοιπόν, ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Κίτο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στη ξενάγησή μας, λοιπόν, θα δούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι η Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α­νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ­τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.ά.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΚΙΤΟ: Εκδρομή στη Ζούγκλα Μίντο – Σημείο Μηδέν

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα κατευθυνθούμε περίπου 2.5 ώρες βορειοδυτικά της πρωτεύουσας προς την εξωπραγματική ζούγκλα Μίντο, έναν παράδεισο –κυριολεκτικά- για τους λάτρεις παρατήρησης πουλιών. Η ζούγκλα εκτείνεται σε μια βαθιά κοιλάδα ακριβώς πίσω από τα ηφαίστεια Pichincha στις δυτικές πλαγιές των Άνδεων και αποτελεί καταφύγιο μια τεράστιας ποικιλίας πουλιών (περίπου το 20% διαφορετικά είδη πουλιών παγκοσμίως βρίσκονται εδώ), εντόμων και φυτών. Καλύπτει έκταση 268 τετραγωνικών χιλιομέτρων και διατρέχεται από τρία ποτάμια (Mindo, Saloya και Cinto), ενώ εκατοντάδες ρυάκια προσφέρουν ζωή σε ολόκληρη την περιοχή. Η Μίντο σε μεγάλο μέρος της είναι ουσιαστικά ένα δάσος νεφών (cloud forest), ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια βιοποικιλότητα και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά της χώρας.

Εντός της ζούγκλας μπορεί κάποιος να απολαύσει διάφορες δραστηριότητες, όπως zipline, ενώ τα πολλά ρυάκια δημιουργούν αρκετούς καταρράκτες. Εμείς θα πάρουμε τελεφερίκ που περνάει πάνω από τη ζούγκλα, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να την θαυμάσουμε από ψηλά και έπειτα από ολιγόωρη πεζοπορία σε τροπικά μονοπάτια θα επισκεφτούμε έναν από αυτούς, τον καταρράκτη Nambillo, που στην ουσία είναι επτά καταρράκτες μαζί. Πρόκειται για ένα μοναδικό σημείο στο κέντρο της ζούγκλας των νεφών, όπου τα δροσερά νερά των καταρρακτών στα οποία θα κάνουμε μπάνιο, συνοδεύονται από το κελάηδημα των αμέτρητων πουλιών στα γύρω δέντρα, σε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Εκτός από τα πουλιά, μην παραλείψετε να αναζητήσετε και τις πολύχρωμες πεταλούδες που κυκλοφορούν αμέριμνες από λουλούδι σε λουλούδι. Άλλωστε υπάρχει και καταφύγιο πεταλούδων, το Mariposas de Mindo Butterfly Garden, όπου ζουν εκατοντάδες πεταλούδες.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι­νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (= το μέσον του κόσμου) και θα φωτο­γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΓΚΟΤΑ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)

Μετά το πρωινό μας θα αφήσουμε πίσω μας το υπέροχο Εκουαδόρ και θα μεταφερθούμε  προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει στην Κολομβία, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!) Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφαντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπληθές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμβανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

 

10η ημέρα: ΒΜΠΟΓΚΟΤΑ: Ξενάγηση

Σήμερα θα πάμε να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Μπογκοτά. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το ιστορικό κέντρο, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Εκεί βρίσκεται η Μεγάλη Πλατεία της Καντελαρίας, η Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγαλειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέθετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέλεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας δεσπόζει ο περίφημος Καθεδρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης που οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνημάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο παρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο, έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιογραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βασικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής.

Πλησίον βρίσκεται επίσης το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνητικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας. Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γερουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Τομάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκεται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέθεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας.

Κατά την περιήγησή μας στη Μεγάλη Πλατεία ή αλλιώς Πλατεία Μπολίβαρ θα δούμε επίσης το επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο και το Δημαρχείο της Μπογκοτά, το Σχολείο Σαν Μπαρτολομέ, το παλιότερο της χώρας και τη Κάσα ντε λος Κομουνέρος, ένα πρώην διοικητικό αποικιακό κτίριο, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και αρχείο της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Μπογκοτά από τους κονκισταδόρες.

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι το Μουσείο Φερνάντο Μποτέρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αποικιακό σπίτι. Ο Μποτέρο είναι μάλλον ο διασημότερος παγκοσμίως κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης της εποχής μας. Έργα του έχουν εκτεθεί και στην Ελλάδα και βρίσκονται σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Χαρακτηριστικό της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής του είναι τα… ευτραφή αλλά πολύ χαριτωμένα και κωμικά μοντέλα. Στο Μουσείο θα δούμε πολλά δικά του έργα αλλά και σπουδαία δείγματα της προσωπικής του συλλογής που περιλαμβάνει έργα του Πικάσο, του Ρενουάρ, του Νταλί, του Ματίς, του Μονέ και του Τζιακομέτι. 

Τελευταία στάση μας είναι στο Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) στα περίπου 3.048 μέτρα ύψος, απολαμβάνοντας παράλληλα και τη θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Αργότερα το απόγευμα, θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην υπέροχη Καντελαρία, με τα σιδερένια παράθυρα, τις βαριές ξύλινες πόρτες, τα μπαλκόνια και τις εσωτερικές βεράντες με τους όμορφους κρυφούς κήπους. Τα παλιά κτίρια μπλέκονται μοναδικά με τα αμέτρητα πολύχρωμα γκράφιτι, τοιχογραφίες και κάθε λογής τέχνη του δρόμου που κοσμούν τοίχους του ιστορικού κέντρου και αποτελούν μια καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική μορφή έκφρασης των κατοίκων της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

11η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΖΙΠΑΚΙΡΑ – ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε αμέσως για τα βόρεια της χώρας, με προορισμό μας τη Ζιπακίρα (Zipaquirá), περνώντας μέσα από τη σαβάνα της Μπογκοτά.

Μετά από περίπου μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά, θα φτάσουμε στη Ζιπακίρα και πρώτα θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής, η Ζιπακίρα οφείλει το όνομά της στον Ζίπα, τον αρχηγό της φυλής Μουίσκα στους οποίους ανήκαν τα αλατωρυχεία. Ο πελώριος σταυρός από αλάτι (16 μ. ύψος και 10 μ. πλάτος, ο μεγαλύτερος αλάτινος σταυρός στον κόσμο!) που δημιούργησε ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Κάρλος Ενρίκε Ροντρίγκεζ, ο τρίκλιτος ναός, ο απίστευτος καθρέφτης νερού με τα οπτικά εφέ στον λαξευμένο αλατούχο βράχο αλλά κυρίως η απερίγραπτη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε έναν διαφορετικό, αλλόκοτο κόσμο είναι που κάνουν την Ζιπακίρα μοναδική, μία αληθινή εμπειρία ζωής! Θα επισκεφτούμε επίσης και το ορυχείο, όπου υπάρχει μια τεράστια αίθουσα χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων και κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις όπως προβολές ταινιών αλλά και επιδείξεις μόδας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα (Villa de Leyva), ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατρανθρώπους και κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία.

Η Βίγια ντε Λέιβα μετράει ιστορία πάνω από τέσσερις  αιώνες (ιδρύθηκε το 1572 από τον Ισπανό Ερνάν Σουάρεθ ντε Βιγιαλόμπος και την ονόμασε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας) και όμως μοιάζει σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος. Καθώς βέβαια για (σχεδόν) όλα τα πράγματα υπάρχει μια λογική εξήγηση, στην περίπτωση της Βίγια ντε Λέιβα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο στους περιορισμένους πόρους της περιοχής. Η ευρύτερη έκταση ήταν και είναι φτωχή σε πρώτες ύλες και πολύτιμα μέταλλα, με αποτέλεσμα να μην τραβήξει το ενδιαφέρον όσων αναζητούσαν πλούτο και έτσι να μείνει έξω από την «πρόοδο» που χτύπησε την πόρτα άλλων περιοχών.

Ως αποτέλεσμα, η πόλη έχει κρατήσει το αυθεντικό της χρώμα και το αποικιακό στυλ στην αρχιτεκτονική της, πολλοί κεντρικοί δρόμοι μάλιστα, όπως και η μεγάλη κεντρική της πλατεία (η μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, 14.000 τ.χλμ.), είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο. Σε αυτό, βοήθησε και το γεγονός ότι το 1954 ολόκληρη η πόλη ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο.

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ – ΕΤΣΕ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και παίρνουμε το δρόμο επιστροφής προς την Μπογκοτά.

Καθοδόν θα κάνουμε μια στάση στις παρυφές της Βίγια ντε Λέιβα όπου θα δούμε, το μοναστήρι Έτσε (Ecce), εξαίρετης αρχιτεκτονικής αλλά και ιστορικής σημασίας για τον εκχριστιανισμό της Κολομβίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1620 και θεωρείται ως το σημαντικότερο δείγμα της Ισπανικής κληρονομιάς στη χώρα. Ο πεζόδρομος εντός του μοναστηριού είναι κατασκευασμένος από πέτρες της περιοχής, οι οποίες είναι γεμάτες με απολιθώματα και αμμωνίτες, ενώ το παρεκκλήσι  έχει έναν υπέροχο χρυσό βωμό.

Συνεχίζουμε για την Μπογκοτά, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση με προορισμό το Μεντεγίν, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά.

Συχνά αποκαλείται Πόλη της Συνεχούς Άνοιξης, Πρωτεύουσα των Βουνών, Πόλη των Λουλουδιών, Πρωτεύουσα των Ορχιδέων και Όμορφο Χωριό. Από το 1957 οργανώνεται εδώ το περίφημο Φεστιβάλ των Λουλουδιών, που είναι η κύρια ατραξιόν της πόλης. Επίσης είναι η πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά και η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο.

Άφιξη στο Μεντεγίν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Μεντεγίν, την πόλη που συνέδεσε - άθελά της - το όνομά της με τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ το 1993, το Μεντεγίν από επικίνδυνο κέντρο ναρκωτικών, στο οποίο είχε υποβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1980, αναγεννήθηκε, και έως το 2000 εξελίχθηκε βάσει οργανωμένου κρατικού προγράμματος, σε ένα σπουδαίο πολιτιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Αναβαθμίστηκαν οι συγκοινωνίες, ανανεώθηκαν οι κακόφημες γειτονιές, άνοιξαν εργοστάσια και λειτούργησαν νέες κρατικές υπηρεσίες για να δώσουν δουλειά στους κατοίκους, άνοιξαν μουσεία, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια. Ευνοήθηκαν το εμπόριο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από το 2003 και μετά το αρνητικό κοινωνικό κλίμα αντιστράφηκε πλήρως. Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία πόλη-πρότυπο κρατικής οργάνωσης, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ευημερίας. Μ’ άλλα λόγια είναι μία πόλη που κυριολεκτικά αναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

Η σημερινή μας ξενάγηση θα έχει ως άξονα αυτή τη σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση. Θα πάρουμε το τελεφερίκ και θα κατευθυνθούμε προς το Σαν Χαβιέ, μια γειτονιά που κατά το παρελθόν κυριαρχούσαν οι συμμορίες και η βία. Το τελεφερίκ δημιουργήθηκε με σκοπό να κάνει το κέντρο της πόλης πιο εύκολα προσβάσιμο για τους ανθρώπους που έμεναν στα προάστια, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ντόπιους που κάποτε ζούσαν στο περιθώριο.

Θα συνεχίσουμε με το πλέον πρωτοποριακό μέσο μεταφοράς της πόλης που δεν είναι άλλο από τις έξι ηλεκτρικές σκάλες που συνδέουν την πρώην Νο 1 κακόφημη περιοχή του Μεντεγίν, την Κομούνα 13, με το κέντρο της πόλης. Σήμερα η Κομούνα 13 είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περιοχή γεμάτη με γκράφιτι, υπαίθριες αγορές και καλλιτέχνες του δρόμου, η οποία ζει μια δεύτερη ζωή. Βεβαίως τα σπίτια παραμένουν φαβέλες. Αλλά πλέον οι κάτοικοι δεν ντρέπονται να πουν ότι ζουν εκεί. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας στο Las Baerracas, ένα ακόμα πρωτοπόρο πρότζεκ, καθώς πρόκειται για ένα εστιατόριο με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας ή είναι ανύπαντρες μητέρες. Αργότερα, θα κατευθυνθούμε προς το Cerro Nutibara, έναν βραχώδης σχηματισμό σε έναν λόφο απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Για το τέλος, αφήσαμε το πάρκο Μπέριο, στην πλατεία Μποτέρο, την οποία όπως είναι αναμενόμενο στολίζουν 23 αγάλματα του διάσημου καλλιτέχνη και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της πόλης.

Όπως καταλαβαίνετε, η σημερινή ιδιαίτερη ξενάγηση στο Μεντεγίν είναι ένα ζωντανό μάθημα σύγχρονης κοινωνικής και αστικής ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε ταξιδιώτη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΓΚΟΥΑΤΑΠΕ – ΕΛ ΠΕΝΙΟΛ – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία όμορφη ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό χωριό Γκουαταπέ και στον μυστηριώδη βράχο Ελ Πενιόλ. Η οδική διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Το Γκουαταπέ είναι ένα παλιό γραφικό χωριό στις Άνδεις, πρώην βασίλειο των ιθαγενών μέχρι την έλευση των κονκισταδόρες το 1811. Ο τελευταίος βασιλιάς του χωριού ονομαζόταν Γκουαταπέ και προς τιμήν του οι Ισπανοί ονόμασαν έτσι το χωριό. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα πανέμορφα χρωματιστά σπίτια – που κάνουν κάθε γειτονιά να μοιάζει με καρτ ποστάλ. Το χωριό μέχρι προσφάτως ήταν καθαρά αγροτικό και είχε ορυχεία. Όμως τη δεκαετία του 1970 κατασκευάστηκε στα περίχωρα ένα μεγάλο κρατικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο δημιούργησε τεχνητές λίμνες και άλλαξε ριζικά την ταυτότητά του. Το εργοστάσιο αυτό τροφοδοτεί με ενέργεια όλη την Κολομβία.

Σε μία από τις λίμνες στα περίχωρα του Γκουαταπέ βρίσκεται και ο μυστηριώδης γρανιτένιος βράχος με την ονομασία Ελ Πενιόλ. Κάποιοι λένε ότι είναι μετεωρίτης λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Ο βράχος έχει ύψος 200 μέτρα και για να ανέβει κανείς στην κορυφή του υπάρχουν 654 σκαλοπάτια. Στην κορυφή βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία και παγκάκια για ξεκούραση και παρατήρηση της απίστευτης θέας. Στη βάση του υπάρχουν ντόπιοι μικροπωλητές που πουλάνε φρούτα, χυμούς και σουβενίρ.

Εν συνεχεία θα κάνουμε βόλτα στο χωριό , αλλά και τον γύρο της τεχνητής λίμνης με σκάφος.

Τέλος, θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση προς Καρθαγένη. Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνωστόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχίζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θάλασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βάσει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπανούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προκειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη, μεταφορά κι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τον αρχηγό μας στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

15η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: Ξενάγηση

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από το φρούριο Σαν Φελίπε Λόπες, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για την γενέτειρά μου». Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προστατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατήσουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πληροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε για τα μυστικά και υπόγεια περάσματά του, τις μηχανολογικές καινοτομίες του κ.α.

Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο οποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Μετά θα πάμε στην περιοχή των τεχνιτών, τη λεγόμενη Μποβέδας. Εκεί θα δούμε μία σειρά από αψιδωτές πύλες. Πίσω από αυτές υπάρχουν αποθήκες στις οποίες μέχρι τον 18ο αιώνα φυλάσσονταν ο οπλισμός της Καρθαγένης. Αργότερα και μέχρι τον 19ο αιώνα λειτουργούσαν ως φυλακές. Σήμερα σε αυτές τις αποθήκες στεγάζονται τεχνίτες που κατασκευάζουν ποικίλα τεχνουργήματα.

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την αποικιακή περιοχή της πόλης, ξεκινώντας από το πάρκο Μπολίβαρ, που σκιάζεται από μεγάλα δέντρα, διαθέτει τέσσερα σιντριβάνια και στο κέντρο του δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ. Κοντά στην πλατεία βρίσκεται το παλάτι της Ιεράς Εξέτασης, το οποίο ξεχωρίζεται από την μεγάλη εντυπωσιακή πόρτα του σε μπαρόκ στυλ. Εδώ πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις της Ιεράς Εξέτασης, ενώ υπήρξε επίσης φυλακή και χώρος βασανιστηρίων των υποτιθέμενων αιρετικών και αντιπάλων της Καθολικής Εκκλησίας.

Η βόλτα μας συνεχίζεται στην εκκλησία του Αγίου Δομινίκου, τον Καθεδρικό ναό, ενώ θα τελειώσει στην εναλλακτική περιοχή Γκετσεμάνι. Πρόκειται για την παλιά εργατική συνοικία, η οποία είναι γεμάτη με πολύχρωμα σπιτάκια και πλέον θεωρείται η πιο cool περιοχή της Καρθαγένης. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τα τείχη στις παρυφές της Σάντα Μάρτα. Η βόλτα εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι must τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Επίσης η περιοχή Γκετσεμάνι είναι γεμάτη με εντυπωσιακά γκράφιτι. Στους τείχους (ειδικά της οδού Σιέπρε) θα δούμε ζωγραφισμένα τοπικά φυτά και ζώα, τροπικά τοπία, γυναίκες με πολύχρωμες φορεσιές που πουλάνε φρούτα σε καλάθια που στηρίζονται στο κεφάλι. Εν ολίγοις στα γκράφιτι της Γκετσεμάνι εικονογραφείται όλη η ζωή, η ιστορία και η κουλτούρα της Καρθαγένης με σπρέι.

Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

16η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: Εκδρομή στη Λα Μποκουίλα – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας την Καρθαγένη και θα ταξιδέψουμε (περίπου 20 λεπτά) μέχρι το κοντινό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και να γίνουμε ένα με το πλούσιο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με σπουδαία ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε την αφρικανική κοινότητα, η οποία έχει επενδύσει στη διάσωση και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων της αφρικανικής κληρονομιάς της.

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε αμέσως για μια βόλτα με κανό στη λίμνη Ciénaga de Juan Polo, για να γνωρίσουμε το πλούσιο οικοσύστημα στο μαγκρόβιο δάσος που την περιβάλει (μαγκρόβιο λέγεται ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά). Το ταξίδι μας μέσα στο εντυπωσιακό αυτό δάσος θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια πανίδα της περιοχής, περνώντας μέσα από φυσικές σήραγγες, στις οποίες οι ντόπιοι έχουν δώσει διάφορα ονόματα, όπως το Τούνελ της Φιλίας, της Αγάπης και της Τύχης.

Παράλληλα, θα δούμε τους ψαράδες που ζουν περιμετρικά και εκμεταλλεύονται τη ζωή της λίμνης, ενώ και διάφορα είδη πτηνών και καβουριών. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να εμφανιστεί στις ακτές κάποιο ρακούν ή ένας από τους υπέροχους πράσινους παπαγάλους.

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Λα Μποκουίλα, θα περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας και θα δούμε πώς ζουν οι ντόπιοι, πριν επιστρέψουμε ξανά στη βάση μας.

Επιστροφή στην Καρθαγένη και κατευθυνόμαστε αμέσως προς το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.

 

17η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Γεμάτοι εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή, φτάνουμε στο σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες

πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4859 € 1190 €
Double Room 4859 € 1190 €
Triple Room 4859 € 1190 €
Single Room 5949 € 1190 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07

και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 5079 € 1190 €
Double Room 5079 € 1190 €
Triple Room 5079 € 1190 €
Single Room 6169 € 1190 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07

και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 6299 € 0 €
Double Room 6299 € 0 €
Triple Room 6299 € 0 €
Single Room 7389 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07

και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1956

24/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 755

25/12/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

10:10

18:30

KL 741

08/01/2025

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:55

10:45 (+1)

KL 1955

09/01/2025

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στο Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, και επιστροφή από Καρθαγένη της Κολομβίας.
 • Ξενοδοχεία 4* σε Εκουαδόρ και Κολομβία. Στη Ριομπάμπα και τη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο     

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090€.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

  Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

  Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

  Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

  Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.500 κατ’ άτομο.

  Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

  Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

  12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

  Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

  ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ακόμα εξαιρετικό πρόγραμμα του Versus που συνδυάζει δυο από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, το Εκουαδόρ και τη Κολομβία, προσφέροντάς μας τη μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτές τις δυο συναρπαστικές χώρες που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν.

Θα εξερευνήσουμε άγνωστες πτυχές του Εκουαδόρ, ή αλλιώς Ισημερινού, μέσα από εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε ανεπανάληπτα μέρη όπως η συγκλονιστική ζούγκλα Μίντο και οι αποικιακές πόλεις Γκουαγιακίλ, Κούενκα και Κίτο με προσεκτικά επιλεγμένες στάσεις σε όλη τη διαδρομή μας ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος.

Το ταξίδι μας σε μια από τις συναρπαστικότερες περιοχές του πλανήτη θα ολοκληρωθεί ιδανικά με τη Κολομβία, όπου θα επισκεφθούμε ιστορικές τοποθεσίες και μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η πανέμορφη αποικιακή πόλη Βίγια Ντε Λέιβα, με το γειτονικό μοναστήρι Έτσε, του οποίου οι δρόμοι είναι κατασκευασμένοι από απολιθώματα, αλλά και η πρωτεύουσα Μπογκοτά, η πολύχρωμη Καρθαγένη και το ιδιαίτερο Μεντεγίν. Ένας συνδυασμός που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, και επιστροφή από Καρθαγένη της Κολομβίας για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα και τη μεγάλη ταλαιπωρία.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* σε Εκουαδόρ και Κολομβία. Στη Ριόμπαμπα και τη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Με τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Κίτο, τη πανέμορφη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, την πόλη που διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις είναι μοιρασμένες ιδανικά ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε την κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε.
 • Εκδρομή στο δάσος νεφών της ζούγκλας Μίντο και μπάνιο στον καταρράκτη Nambillo.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στη Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και επίσκεψη στο Μουσείο Μποτέρο ένα από τα ωραιότερα μουσεία της χώρας.
 • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες και πιθανολογείται πως είναι ένας γιγαντιαίος μετεωρίτης που έπεσε από το διάστημα!
 • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
 • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
 • Ξενάγηση στις πρώην κακόφημες γειτονιές του Μεντεγίν, όπου επί σειρά ετών δρούσε ο περίφημος βαρόνος των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και πλέον έχουν εξυγιανθεί και αναδειχθεί σε κέντρο του εμπορείου της περιοχής.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Καρθαγένη, με σπάνιες διανυκτερεύσεις στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη σε μια από τις ωραιότερες αποικιακές πόλεις στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε. Η παλιά πόλη της Καρθαγένης αποτελεί πλέον μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν και πλοιάρια. Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

 

 

Highlights

 • Επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
 • Εκδρομή στη ζούγκλα Μίντο όπου θα απολαύσουμε το κελάηδισμα των αμέτρητων πουλιών και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες πεταλούδες.
 • Μπάνιο στα δροσερά νερά του καταρράκτη Nambillo.
 • Η Κουένκα με τις πανέμορφες εκκλησίες και τα υπέροχα καλντερίμια.
 • Ο αρχαιολογικός χώρος των Ίνκας στην Ινγκαπίρκα, το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ.
 • Το Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων.
 • Το μοναστήρι στο Έτσε στη Βίγια Ντε Λέιβα με τους δρόμους φτιαγμένους από απολιθώματα!
 • Οι πανέμορφες γειτονιές με τα γκράφιτι σε Μπογκοτά, Μεντεγίν και Καρθαγένη.
 •  Το ιερό της Μοντσεράτ με την πιο μαγευτική θέα σε ολόκληρη τη Μπογκοτά.
 • Η πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα.
 • Το πανέμορφο ψαροχώρι Λα Μποκουίλα με τη λίμνη και το εντυπωσιακό μανγκρόβιο δάσος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς. 
 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, και επιστροφή από Καρθαγένη της Κολομβίας για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα και τη μεγάλη ταλαιπωρία.
 • Εκδρομή στο δάσος νεφών της ζούγκλας Μίντο και μπάνιο στον καταρράκτη Nambillo.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info