fb

Βιρμανία – Σιγκαπούρη: Ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε δύο χώρες-αποκάλυψη | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Βιρμανία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, ή αν προτιμάτε, η Βιρμανία όπως θα έπρεπε κάθε φορά να παρουσιάζεται. Εξερευνούμε την επαρχία της Μπούρμα, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τοπικές φυλές, «εισχωρούμε» διακριτικά μεν αλλά ουσιαστικά στην καθημερινότητά τους και βλέπουμε έναν τρόπο ζωής που ο χρόνος και η κακώς εννοούμενη «ανάπτυξη» δεν έχουν καταφέρει να μεταβάλλουν ριζικά. Επισκεπτόμαστε καλλιέργειες και μικρά χωριά, ερχόμαστε στη λίμνη Ίνλε με τις πασσαλόπηκτες κατοικίες, μένουμε έκθαμβοι μπροστά στις μεγαλοπρεπείς στούπες και τα χρυσά αγάλματα του Βούδα. Καθώς το παραδοσιακό και το πρωτόγονο συνταιριάζονται μπροστά μας, η Βιρμανία μάς αποκαλύπτεται σε μία πληρότητα που δεν έχουμε ξαναδεί!

Το άλλο σκέλος του ταξιδιού μας μας φέρνει στη Σιγκαπούρη, το οικονομικό κέντρο της ΝΑ Ασίας.

Εδώ θα θαυμάσουμε μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης ‒ της «Πόλης του Λιονταριού». Η Σιγκαπούρη προσφέρει όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης. Κι εμείς, θα τη γνωρίσουμε μέσα από πλήρη ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει τα πολλά, γοητευτικά της πρόσωπα…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε δύο χώρες-αποκάλυψη

Το Versus, πιστό στην άποψη πως κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, βουτά στον κόσμο της μαγείας που έχει φτιάξει αποκλειστικά για εσάς και σας ταξιδεύει σε δύο από τις εντυπωσιακότερες, αν και για διαφορετικούς λόγους, χώρες της Ασίας.

Σε ένα μοναδικό γεωγραφικό ανάγλυφο στα νοτιανατολικά της Ασίας, η Μιανμάρ, πρώην Βιρμανία, εξωτική και απόμακρη, προσελκύει ταξιδιώτες από κάθε άκρη του πλανήτη που θέλουν να βιώσουν αυθεντικές στιγμές ασιατικής κουλτούρας. Αμόλυντη από τον μαζικό τουρισμό και τις επιρροές του δυτικού κόσμου, συνιστά έναν προορισμό που θα σας συναρπάσει με την τεράστια βουδιστική παρακαταθήκη, τα μοναδικά τοπία που συνθέτει η παρθένα τροπική φύση, την αμεσότητα των ευγενικών και πάντοτε χαμογελαστών ανθρώπων, τις χρυσοποίκιλτες παγόδες, τις χιλιάδες στούπες και τα τεράστια αγάλματα του Βούδα.

Πλωτά χωριά και κήποι, απέραντοι ορυζώνες και πυκνά δάση, με τις γαλήνιες μορφές των βουδιστών μοναχών να εμφανίζονται όπου και αν βρεθείτε, δημιουργούν εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Θα γνωρίσετε μία χώρα που κινείται ακόμα με άμαξες που τις σέρνουν βόδια και φυλές ανθρώπων που ελάχιστα άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους εδώ και αιώνες.

Όμως, για να φτάσουμε σε αυτή τη χώρα του παραμυθιού, θα προηγηθεί η συνάντηση με μία χώρα που βρίσκεται στον αντίποδα, φουτουριστική και σύγχρονη, που θα μπορούσε να είναι επίσης το αποτέλεσμα της φαντασίας κάποιου συγγραφέα, και δεν είναι άλλη από τη Σιγκαπούρη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τη Σιγκαπούρη και τη Βιρμανία που συνδυάζει το σύγχρονο, φουτουριστικό πρόσωπο της Σιγκαπούρης με το παραδοσιακό πρόσωπο της Βιρμανίας. Το σημερινό με το «πρωτόγονο», σε ένα ταξίδι με έξυπνο σχεδιασμό, με πλούτο εικόνων και εμπειριών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Για να εισχωρήσουμε στον πολιτισμό μίας χώρας που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν απρόσιτη, και να θαυμάσουμε μία από τις τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου το μέλλον είναι ήδη παρόν!

 • Μόνο στο Versus, εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines και Singapore Airlines.
 • Εσωτερικές πτήσεις για να αποφύγουμε τεράστιες οδικές διαδρομές και να έχουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τις δύο χώρες.
 • Το Versus Travel αναζητάει και σας παρουσιάζει τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυστικά που επιφυλάσσει ο κάθε τόπος που επισκεπτόμαστε. Σας ταξιδεύουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε τοποθεσίες αυθεντικές, που έχουν κάτι παραπάνω να μας πουν, όπως στο Πα Αν (Hpa An), την πόλη με τους αρχαίους μύθους και τους μαγικούς θρύλους!
 • Θα γνωρίσουμε τον διάσημο Χρυσό Βράχο, μια εμπειρία που αναμφίβολα πρέπει να ζήσετε.
 • Θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Μπαγκάν με την παραδοσιακή αγορά του, μια πανδαισία χρωμάτων.
 • Bon Fire δείπνο με παραδοσιακούς χορούς Kayin στο Πα Αν.
 • Εξερευνήστε τους κρυμμένους θησαυρούς του Πα Αν: το εντυπωσιακό σπήλαιο Kaw Goon και την εμβληματική παγόδα Kyauk Ka Lat.
 • Ανακαλύψτε την ομορφιά του φυσικού τοπίου στο σπήλαιο Σαντάν και απολαύστε τη βαρκάδα στην ήρεμη λίμνη που κοσμεί την έξοδο της σπηλιάς.
 • Θαυμάστε τη σαγηνευτική αρχιτεκτονική των Μον στο σπήλαιο Kaw Goon.
 • Βυθιστείτε στην απαράμιλλη γοητεία της παγόδας Kyauk Ka Latt με την όμορφη τεχνητή λίμνη και τον κήπο Λουμπίνι.
 • Βόλτα με άμαξες στο Bagan.
 • Θα εξερευνήσουμε κάθε γωνιά της λίμνης Ίνλε.
 • Γευσιγνωσία κρασιού σε οινοποιείο στην κορυφή του λόφου με εντυπωσιακή θέα στη λίμνη και την κοιλάδα
 • Θα περιηγηθούμε σε χωριουδάκια και τοπικές αγορές για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων.
 • Θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της Πιντάγια με τα 8.094 αγαλματίδια του Βούδα.
 • Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σε μερικά από τα ωραιότερα μέρη της ασιατικής ηπείρου.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα! 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Το ταξίδι μας ξεκινά με προορισμό τη φουτουριστική Σιγκαπούρη. Η ομάδα μας θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την Ασία.

Πολύχρωμη, κοσμοπολίτικη, ηλιόλουστη, η Σιγκαπούρη, στο νοτιότερο άκρο της Μαλαισιανής χερσονήσου, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. Οι αντιθέσεις πολλές και έντονες - από το υπερσύγχρονο μετρό μέχρι τα παλιομοδίτικα και ρομαντικά κινέζικα τρίκυκλα, από τα κομψά πολυκαταστήματα της οδού Ochard μέχρι τα μικρά δρομάκια με τα αναρίθμητα μαγαζιά της China Town ή της Little India, από τα 5άστερα ξενοδοχεία με τα ελκυστικά μενού μέχρι τα αναρίθμητα κιόσκια με φαγητό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη - η μητρόπολη αυτή της Ασίας μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

2η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (Ξενάγηση)

Άφιξη στη Σιγκαπούρη, εκεί όπου η τεχνολογία κλείνει πονηρά το μάτι στο αύριο. Η Σιγκαπούρη είναι μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης, της «Πόλης του Λιονταριού» και προσφέρει όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα, που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης.

Ξεκινάμε σήμερα τη γνωριμία μας με τη Σιγκαπούρη, μια πόλη που δεν μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο. Μια πόλη-κράτος, μικρότερη σε έκταση από την… Κεφαλονιά αλλά με πληθυσμό που πλησιάζει τα έξι εκατομμύρια. Είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα). 

Κατά τη σημερινή μας περιήγηση στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλαιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Διανυκτέρευση στη Σιγκαπούρη.

3η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (Ημέρα ελεύθερη)

Μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην υπερσύγχρονη πόλη ή για τα ψώνια σας στα εμπορικά κέντρα ή ακόμη και για μια προαιρετική εκδρομή στο νησάκι Σεντόζα. Διανυκτέρευση στη Σιγκαπούρη.

4η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΝΓΚΟΝ (Ξενάγηση)

Νωρίς το πρωί παίρνουμε την πτήση μας για Γιανγκόν και το ταξίδι μας στη μαγευτική Βιρμανία ξεκινάει. Η Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της, ήταν πρωτεύουσα της χώρας μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2005. Σημερινή πρωτεύουσα είναι η Νέι Πι Ντο (Naypyidaw), μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002. Το όνομά της ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου του 2006 και σημαίνει «βασιλική πόλη του ήλιου».

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη, ανακαλύπτοντας τη γνήσια πλευρά της Γιανγκόν. Θα επισκεφτούμε την αγορά Scott (Bo Gyoke Aung San Market) με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις μεγάλες προθήκες με αντίκες, τα μαγαζάκια που πουλάνε παραδοσιακά είδη χειροτεχνίας και κοσμήματα, τις γκαλερί τέχνης και τα καταστήματα ρούχων.

Συνεχίζουμε με την οκταγωνική παγόδα Sule, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Γιανγκόν. Σύμφωνα με τον μύθο, κτίστηκε πριν από περίπου 2.500 χρόνια, στα χρόνια του Βούδα. Αποτελεί σήμερα σημείο-ορόσημο στη ζωή των κατοίκων από πολιτική, γεωγραφική και ιδεολογική άποψη.

Θα δούμε επίσης το Πάρκο Mahabandoola, καθώς και το Δημαρχείο της πόλης που ολοκληρώθηκε το 1936 υπό καθεστώς βρετανικής κυριαρχίας. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας που είναι ο μεγαλύτερος στη Μιανμάρ και ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά αγάλματα και τη γεμάτη ζωντάνια διακόσμηση στο εσωτερικό του.

Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην παγόδα Shwedagon, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Εδώ είναι η πνευματική καρδιά της πόλης. Προσκυνητές ταξιδεύουν βδομάδες ολόκληρες για να φθάσουν στον πιο ιερό Ναό. Η εικόνα της χρυσής παγόδας με τις εκατοντάδες στούπες τριγύρω το βράδυ είναι φαντασμαγορική. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΣΑΓΚΑΙΙΝΓΚ – ΑΜΑΡΑΠΟΥΡΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΟΥ ΜΠΕΪΝ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μανταλέι, το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας και τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της Βιρμανίας πριν από την κατάληψή της από τους Βρετανούς το 1885. Η διαμονή μας εδώ θα μας φέρει κοντά σε θαυμαστά έργα της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την πόλη Σαγκαίινγκ στους πρόποδες των ομώνυμων λόφων, με πολλές παγόδες και μοναστήρια. Κατά την άφιξή μας, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Mya Set Kyar, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες μοναχούς και την Παγόδα Soon Oo Ponya Shin, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα στις κοιλάδες και τον μεγάλο ποταμό Ayeyarwady. Θα δούμε το U Min Thonze (Αίθουσα με τους τριάντα Βούδες) και τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας στο χωριό Yahtaung.

Θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Αμαραπούρα και το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη γέφυρα U Bein, μια ξύλινη γέφυρα 1,2 χιλιομέτρων, που χτίστηκε γύρω στα 1850 και πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη γέφυρα από ξύλο τικ στον κόσμο. Εδώ θα απολαύσουμε και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση στο Μανταλέι.

6η ημέρα: ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΜΙΝΓΚΟΥΝ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ (Περιήγηση)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την προβλήτα για το Μινγκούν, στη δυτική όχθη του ποταμού Ayeyarwady. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς. Εδώ θα δούμε την ύψους 50μ. μισοτελειωμένη στούπα και τη μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου. Πολύ κοντά βρίσκεται η μοναδικής αρχιτεκτονικής παγόδα Myatheindan.

Επιστροφή στο Μανταλέι και στα μαγαζιά με τα είδη χειροτεχνίας που φτιάχνουν οι κάτοικοι της περιοχής, θα γνωρίσουμε τη λαϊκή βιρμανική τέχνη. Νοτιοδυτικά βρίσκεται η παγόδα Μαχαμούνι, ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος των βουδιστών.

Η επίσκεψή μας στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς συνεχίζεται με την παγόδα Kuthodaw, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, καθώς και το μοναστήρι Shwenandaw, για να θαυμάσουμε το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής του ξύλου τικ και της ξυλογλυπτικής του 19ου αιώνα. Στην κορυφή του λόφου του Μανταλέι θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα να δίνει μία ακόμη πιο μυστηριακή ατμόσφαιρα στην πόλη και στο οροπέδιο Shan, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΜΠΑΓΚΑΝ (1η Ξενάγηση)

Αφήνουμε το Μανταλέι και αναχωρούμε για το Μπαγκάν, που βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Ιραγουάντι, γνωστή ως «η πόλη με τις 4.000 παγόδες». Ό,τι είναι το Άνγκορ Βατ για την Καμπότζη, είναι το Μπαγκάν για τη Μιανμάρ.

Μέσα σ' ένα πραγματικά υποβλητικό τοπίο, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας, κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό και αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικο-θρησκευτικό παρελθόν της χώρας, συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο.

Η πόλη υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας και ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τους ναούς Manuha, Dhamayangyi - τον μεγαλύτερο και πιο ογκώδη από όλους τους ναούς στο Μπαγκάν, τον ναό Sulamani του 12ου αιώνα, καθώς και ένα εργαστήριο βερνικιού - το μοναδικό του Μπαγκάν.

Το βράδυ, θα απολαύσουμε βόλτα με άμαξα ανάμεσα στους διάσημους ναούς της Αρχαιολογικής Ζώνης του Μπαγκάν. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ (2η Ξενάγηση & βαρκάδα στον ποταμό Ιραγουάντι)

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στο Μπαγκάν. Η πολύχρωμη αγορά του Nyaung Oo θα είναι ο πρώτος σταθμός της σημερινής μας ημέρας. Ντόπιοι πουλούν και αγοράζουν φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ψάρια, σε μία ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε τη μνημειώδη παγόδα Shwezigon, τον ναό Htilominlo, το μοναστήρι Nathtaukkyaung από ξύλο τικ, τον ναό Ananda - το αριστούργημα του Μπαγκάν που χτίστηκε το 1105 μ.Χ., - τον ναό Gubyaukgyi με τις καλύτερες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα.

Θα απολαύσουμε τη δύση του ηλίου κάνοντας κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Ιραγουάντι. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΕΧΟ – ΠΙΝΤΑΓΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το αεροδρόμιο με προορισμό μας το Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της με τα εννέα χιλιάδες αγαλματίδια του Βούδα. Τα αγαλματίδια αυτά είναι ένα δείγμα της βαθιάς πίστης των Βιρμανών, οι οποίοι τα έχουν τοποθετήσει εκεί στο πέρασμα των αιώνων. Θα απολαύσουμε τα θαυμάσια τοπία της λοφώδους περιοχής με φυτείες λαχανικών, καλλιέργειες σε πεζούλια κ.λπ.

Θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και από χωριά χτισμένα πάνω σε πασσάλους. Στη διαδρομή θα φωτογραφίσουμε το συναρπαστικό ξύλινο μοναστήρι Shweyanpyay που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Διανυκτέρευση στη λίμνη Ίνλε.

10η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ (Ολοήμερη κρουαζιέρα)

Θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη κρουαζιέρα στη λίμνη Ίνλε, που είναι γνωστή για τους υδρόβιους υάκινθους, οι οποίοι βοηθούσαν τις φυλές που ζουν εκεί να δημιουργήσουν τους πλωτούς τους κήπους.

Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναπτύξει τον δικό τους μοναδικό τρόπο κωπηλασίας. Βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο, από τον οποίο δύσκολα θέλουμε να «ξεκολλήσουμε» και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα.

Στον μυστηριακό υδάτινο κόσμο της λίμνης Ίνλε, όπου θα περιηγηθούμε με βάρκες, όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες. Οι «κωπηλάτες του ποδιού» αλιεύουν δίπλα μας τα αναρίθμητα είδη ψαριών του ποταμού με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στο χωριό Inn Paw Khone θα δούμε τους ντόπιους να υφαίνουν μετάξι σε αργαλειούς. Θα επισκεφθούμε επίσης την πιο σεβάσμια παγόδα της λίμνης Phaungdaw Oo και το μοναστήρι-μουσείο Nga Phe Kyaung με την αριστοτεχνικά σμιλευμένη ξυλόγλυπτη είσοδο, ενώ θα απολαύσουμε ένα ακόμη υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη λίμνη Ίνλε.

11η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ (Ιντέιν – Επίσκεψη στο οινοποιείο Red Mountain)

Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε μία από τις τοπικές αγορές πέντε ημερών, και θα αναχωρήσουμε με σκάφος για την περιοχή Ιντέιν. Κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση δέντρων και θάμνων, το συγκρότημα από παγόδες θα μας αποκαλύψει ένα ακόμα κεφάλαιο της βουδιστικής ιστορίας της Βιρμανίας. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του με διάφορους τρόπους στον λαβύρινθο από τις αμέτρητες στούπες που θα συναντήσουμε εδώ.

Το μεσημέρι θα χαλαρώσουμε στο ξενοδοχείο μας, ενώ το βράδυ θα επισκεφτούμε τον αμπελώνα και οινοποιείο Red Mountain Winery & Vineyard για να γευτούμε τοπικούς οίνους. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από το όμορφο εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ – ΧΕΧΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ (GOLDEN ROCK)

Θα αφήσουμε πίσω μας σήμερα τη λίμνη Ίνλε και θα μεταβούμε στο Χέχο, απ΄ όπου θα πετάξουμε για τη Γιανγκόν.

Φθάνοντας, και στη διαδρομή για τον περίφημο Χρυσό Βράχο (Golden Rock), θα επισκεφθούμε την παγόδα Kyaikpun, το σπίτι του Τετρακαθισμένου ναού του Βούδα, ένα άγαλμα 27 μέτρων που απεικονίζει τους τέσσερις Βούδες, δηλαδή τους Kakusandha, Konagamana, Kassapa και Gautama καθισμένους σε τέσσερις θέσεις με πλάτη προς τέσσερις κατευθύνσεις.

Με την άφιξή μας στον Χρυσό Βράχο μας περιμένει ένα μοναδικό θέαμα την καλύτερη ώρα της ημέρας, την ώρα που δύει ο ήλιος: η διάσημη μικρή παγόδα που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός γρανιτένιου στρογγυλού βράχου καλυμμένου με φύλα χρυσού που τοποθετούν οι πιστοί και που ισορροπεί σχεδόν στον αέρα. Απολαύστε ένα μοναδικό ασιατικό ηλιοβασίλεμα και μαγευτείτε από τα χρώματα του ορίζοντα που αντικατοπτρίζονται στον χρυσό βράχο και δημιουργούν ένα πραγματικό υπερθέαμα. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ (GOLDEN ROCK) – ΠΑ ΑΝ (HPA AN)

Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε την ανατολή από σημείο θέασης και θα περπατήσουμε γύρω από την πλατφόρμα της παγόδας και την ευρύτερη περιοχή. Στο μονοπάτι διακρίνονται πωλητές παραδοσιακών φαρμάκων, πολλές παγόδες και μικρές σπηλιές. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ντόπιους που μένουν τριγύρω από τα βουνά και τα χωριά.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε οδικώς στο Πα Αν (Hpa An), το μικρό «διαμάντι» της Πολιτείας Καγίν, γνωστό για τα εντυπωσιακά σπήλαια και τα πανέμορφα ασβεστολιθικά βουνά του. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Bayint Nyi. Θα χρειαστεί να ανεβούμε περίπου 100 σκαλοπάτια για να το προσεγγίσουμε. Πριν φτάσουμε στο σπήλαιο θα δούμε τη θερμή πηγή που αναβλύζει από εκεί.

Ερχόμενοι στο Πα Αν, δεν θα μπορούσαμε, ασφαλώς, να παραλείψουμε μία επίσκεψη στο σπήλαιο Kaw Goon, γνωστό και ως «Το Σπήλαιο με τους Δέκα Χιλιάδες Βούδες», που δεσπόζει βόρεια του ποταμού Than Lwin. Σε αντίθεση με το πιο λιτό σπήλαιο Σαντάν, το Kaw Goon είναι απίστευτα εντυπωσιακό και στολισμένο με πολλά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μον, σκαλισμένα με περισσή τέχνη στους εσωτερικούς πέτρινους τοίχους και στο ταβάνι. Το φυσικό αυτό σπήλαιο μοιάζει περισσότερο με αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί και συντηρεί πλήθος όμορφων βουδιστικών εικόνων και αγαλμάτων, τοιχογραφιών, πήλινων αναθηματικών πλακών, επιγραφών με μελάνη και επιγραφών γραμμένων στην αρχαία γλώσσα των Μον.

Περπατώντας στο εσωτερικό της σπηλιάς θα νιώσουμε ότι ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο, στη χρυσή εποχή των Μον του 7ου αιώνα, παίρνοντας μια πολύ καλή γεύση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού τους.

Μετά από τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία στο σπήλαιο Kaw Goon, θα διασχίσουμε τη Γέφυρα Than-Lwin και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα απολαύσουμε την ατμοσφαιρική θέα και το ηλιοβασίλεμα από τη διάσημη παγόδα Shweyinmyaw. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΠΑ ΑΝ (Περιήγηση)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Kaw Ka Taung, το δημοφιλές φυσικό σπήλαιο ασβεστόλιθου, και θα περάσουμε από μικρά χωριά Karen, όμορφα ασβεστολιθικά βουνά με καταπράσινους ορυζώνες.

Συνεχίζουμε την επίσκεψη στο Σπήλαιο Σαντάν, ένα θαυμάσιο βαθύ σπήλαιο, διακοσμημένο περίφημα από την ίδια τη φύση. Ακολουθώντας τον οδηγό μας μέσα από σκοτεινό τούνελ, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα: μία τέλεια, αρμονική σύνθεση από πανέμορφους σταλαγμίτες, χρυσές τοιχογραφίες στους πέτρινους τοίχους αλλά και υπέροχα αγάλματα του Βούδα κοσμούν το εσωτερικό του σπηλαίου.

Αφού απολαύσουμε το μοναδικό αυτό θέαμα και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, θα συνεχίσουμε προς την έξοδο του σπηλαίου, όπου μας περιμένει άλλη μία έκπληξη: μια μικρή λίμνη θα μας αποκαλυφτεί στη μέση ενός καταπράσινου τοπίου! Από εδώ θα ξεκινήσουμε μια βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη, απολαμβάνοντας το μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον.

Επιστροφή στο Πα Αν και επίσκεψη στην παγόδα Kyauk Ka Latt, η οποία προσφέρει ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα, καθώς ισορροπεί με χάρη στην κορυφή ενός επιβλητικού ασβεστολιθικού βράχου, ο οποίος δεσπόζει στο μικρό κατάφυτο νησάκι με τα μοναστικά κτήρια, στο κέντρο μιας όμορφης λίμνης. Η παγόδα σε συνδυασμό με τους γύρω ορυζώνες και το όρος Zwegabin στο φόντο, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο που όμοιό του δεν βρίσκουμε πουθενά στον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην ξύλινη γέφυρα που συνδέει την όχθη της λίμνης με το νησί και την εντυπωσιακή παγόδα και θα συνεχίσουμε με μια μικρή ανάβαση μέχρι τα μισά του γειτονικού λόφου για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής.

Επόμενος σταθμός μας ο κήπος Λουμπίνι με τους χίλιους Βούδες. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΠA AN – ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη Γιανγκόν. Στη διαδρομή μας θα γνωρίσουμε πολλές μικρές πόλεις και φυτείες καουτσούκ κατά μήκος του δρόμου.

Άφιξη στη Γιανγκόν, μεταφορά στο ξενοδοχείο και χαλάρωση. Η παγόδα Chaukhtatgyi που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια είναι διάσημη για το τεράστιο, μήκους 65 μέτρων, κεκλιμένο άγαλμα του Βούδα. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω μας τη Βιρμανία και αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Σιγκαπούρη. Άφιξη σε μία από τις πιο οργανωμένες χώρες του πλανήτη. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο στη Σιγκαπούρη για τις τελευταίες μας βόλτες στην πόλη. Κάπου εδώ, το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του. Πλούσιοι σε εμπειρίες, με τη χαρά του ταξιδιού και πολλές αναμνήσεις στις βαλίτσες μας, κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

18η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Για τη Βιρμανία...

Στη Μιανμάρ θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής, κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά CB) και σε πολύ καλή κατάσταση ή/και ευρώ.

Για τη Σιγκαπούρη...

 • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
 • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
 • Τα power-banks στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
 • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2999 € 980 €
Twin Room 2999 € 980 €
Triple Room 2999 € 980 €
Single Room 3849 € 980 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3219 € 980 €
Twin Room 3219 € 980 €
Triple Room 3219 € 980 €
Single Room 4069 € 980 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4229 € 0 €
Twin Room 4229 € 0 €
Triple Room 4229 € 0 €
Single Room 5079 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK1844

21/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

09:50

12:20

TK 208

21/12/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

17:10

08:30 +1

SQ 762

24/12/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΓΙΑΝΓΚΟΝ

07:55

09:20

SQ 761

05/01/2025

ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:25

15:10

TK 055

06/01/2025

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

23:35

06:10 +1

TK1849

07/01/2025

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

14:00

14:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup. και 5* (εξαιρείται το ξενοδοχείο στον Χρυσό Βράχο που είναι βασικών ανέσεων, λόγω έλλειψης υποδομών στην περιοχή).
 • Ημιδιατροφή στη Βιρμανία, πρωινό στη Σιγκαπούρη.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Βίζα Βιρμανίας της οποίας το κόστος των 50€ καταβάλλεται στην Αθήνα, θα πρέπει όμως να μας στείλετε έγχρωμο αντίγραφο διαβατήριου και μία φωτογραφία τύπου διαβατήριου πρόσφατη (3 μήνες), έγχρωμη και καλής ανάλυσης (4,6εκ Χ3,8εκ).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 980€.
 • Βίζα Βιρμανίας: το κόστος των 50€ καταβάλλεται στην Αθήνα, θα πρέπει όμως να μας στείλετε έγχρωμο αντίγραφο διαβατήριου και μία φωτογραφία τύπου διαβατήριου πρόσφατη (3 μήνες), έγχρωμη και καλής ανάλυσης (4,6εκ Χ3,8εκ).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Στη Βιρμανία θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά CB) και σε πολύ καλή κατάσταση ή Ευρώ.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ (ημέρα εξόδου από την κάθε χώρα).
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τη Σιγκαπούρη και τη Βιρμανία που συνδυάζει το σύγχρονο, φουτουριστικό πρόσωπο της Σιγκαπούρης με το παραδοσιακό πρόσωπο της Βιρμανίας. Το σημερινό με το «πρωτόγονο», σε ένα ταξίδι με έξυπνο σχεδιασμό, με πλούτο εικόνων και εμπειριών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Για να εισχωρήσουμε στον πολιτισμό μίας χώρας που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν απρόσιτη, και να θαυμάσουμε μία από τις τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου το μέλλον είναι ήδη παρόν!

 • Μόνο στο Versus, εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines και Singapore Airlines.
 • Εσωτερικές πτήσεις για να αποφύγουμε τεράστιες οδικές διαδρομές και να έχουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τις δύο χώρες.
 • Το Versus Travel αναζητάει και σας παρουσιάζει τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυστικά που επιφυλάσσει ο κάθε τόπος που επισκεπτόμαστε. Σας ταξιδεύουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε τοποθεσίες αυθεντικές, που έχουν κάτι παραπάνω να μας πουν, όπως στο Πα Αν (Hpa An), την πόλη με τους αρχαίους μύθους και τους μαγικούς θρύλους!
 • Θα γνωρίσουμε τον διάσημο Χρυσό Βράχο, μια εμπειρία που αναμφίβολα πρέπει να ζήσετε.
 • Θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Μπαγκάν με την παραδοσιακή αγορά του, μια πανδαισία χρωμάτων.
 • Bon Fire δείπνο με παραδοσιακούς χορούς Kayin στο Πα Αν.
 • Εξερευνήστε τους κρυμμένους θησαυρούς του Πα Αν: το εντυπωσιακό σπήλαιο Kaw Goon και την εμβληματική παγόδα Kyauk Ka Lat.
 • Ανακαλύψτε την ομορφιά του φυσικού τοπίου στο σπήλαιο Σαντάν και απολαύστε τη βαρκάδα στην ήρεμη λίμνη που κοσμεί την έξοδο της σπηλιάς.
 • Θαυμάστε τη σαγηνευτική αρχιτεκτονική των Μον στο σπήλαιο Kaw Goon.
 • Βυθιστείτε στην απαράμιλλη γοητεία της παγόδας Kyauk Ka Latt με την όμορφη τεχνητή λίμνη και τον κήπο Λουμπίνι.
 • Βόλτα με άμαξες στο Bagan.
 • Θα εξερευνήσουμε κάθε γωνιά της λίμνης Ίνλε.
 • Γευσιγνωσία κρασιού σε οινοποιείο στην κορυφή του λόφου με εντυπωσιακή θέα στη λίμνη και την κοιλάδα
 • Θα περιηγηθούμε σε χωριουδάκια και τοπικές αγορές για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων.
 • Θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της Πιντάγια με τα 8.094 αγαλματίδια του Βούδα.
 • Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σε μερικά από τα ωραιότερα μέρη της ασιατικής ηπείρου.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα! 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

 • Απολαύστε ένα θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα στο υποβλητικό τοπίο του Μπαγκάν.
 • Περιηγηθείτε σε χωριουδάκια της Βιρμανίας, βγαλμένα από το παρελθόν και σε τοπικές, όλο ζωντάνια, αγορές.
 • Εξερευνήστε το Μανταλέι ‒το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας‒ και την ευρύτερη περιοχή του.
 • Πλεύστε στον υδάτινο δρόμο του Ιραγουάντι παρακολουθώντας σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων.
 • Δείτε τους πλωτούς κήπους και τα χτισμένα σε πασσάλους χωριά της λίμνης Ίνλε.
 • Ανακαλύψτε τον κρυμμένο από πυκνή βλάστηση λαβύρινθο με αμέτρητες στούπες στην περιοχή του Ιντέιν.
 • Περιπλανηθείτε στη Σιγκαπούρη, τη δυναμική μητρόπολη της νοτιοανατολικής Ασίας, και απολαύστε την επίσκεψη στον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς
 • Μόνο στο Versus, εξαιρετικές πτήσεις με Turkish και Singapore Airlines.
 • Σας ταξιδεύουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε τοποθεσίες αυθεντικές!

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

21/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Βιρμανία – Σιγκαπούρη: Ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε δύο χώρες-αποκάλυψη | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info