fb

Γκάνα – Σάο Τομέ – Στα χνάρια της περιπέτειας | 14.08.2024

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια συγκλονιστική περιήγηση στην άγνωστη στο ευρύ κοινό Γκάνα και το μαγευτικό Σάο Τομέ ξεκινά με την ασφάλεια και την υπογραφή του Versus, που σας εγγυάται πως και αυτό το ταξίδι θα χαραχτεί βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά σας...

Ξεκινάμε από την πρωτεύουσα Άκκρα και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Ελμίνα στην οποία και θα περιηγηθούμε, βλέποντας παράλληλα το γειτονικό κάστρο του Κέιπ Κόουστ με την ανατριχιαστική ιστορία από την εποχή τους δουλεμπορίου, αλλά και το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, με την εντυπωσιακή ζούγκλα!

Στη συνέχεια πετάμε για το Σάo Τομέ, ένα μικροσκοπικό αλλά πανέμορφο νησιωτικό κράτος στον Κόλπο της Γουινέας. Θα το γυρίσουμε από άκρη σε άκρη, θα μάθουμε για την ιστορία του και θα απολαύσουμε υπέροχο καφέ και εκπληκτική σοκολάτα. Οι πεζοπορικές διαδρομές στο Σάο Τομέ είναι άπειρες και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες από αυτές. Θα φτάσουμε μέχρι τον κρατήρα Lagoa Amélia, από τον οποίο θεωρείται πως σχηματίστηκε το νησί, θα επισκεφτούμε το εμβληματικό Pico Cão Grande που δεσπόζει στο κέντρο του αλλά και τις υπέροχες παραλίες στις οποίες θα βουτήξουμε.

Τέλος, θα επιστρέψουμε στην Γκάνα για να κάνουμε ένα τελευταίο ταξίδι στο παρελθόν, μέσα από τα ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας Άκκρα, ενώ θα γνωρίσουμε από κοντά ντόπιες φυλές όπως οι δυναμικοί Ασάντι, κοντά στην πόλη Κουμάσι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, πριν επιστρέψουμε στην Άκκρα για τα τελευταία μας ψώνια.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Φιλόξενοι κάτοικοι, αρχαίοι πολιτισμοί, όμορφες παραλίες, «σκοτεινό» ιστορικό παρελθόν, εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας κλείνουν το μάτι πονηρά, περιμένοντας να ανακαλύψουμε την Γκάνα, μία από τις πιο δημοκρατικές χώρες της Αφρικής αλλά και τις πιο ασφαλείς. 

Αν και λιγότερο δημοφιλής προορισμός συγκριτικά με άλλες επιλογές, είναι μια πανέμορφη χώρα όπου κυριαρχεί η λάμψη των αρχέγονων πολιτισμών της, που διατηρούνται ζωντανοί μέχρι σήμερα, το μεγαλείο του φυσικού περιβάλλοντός της και η απαράμιλλη γοητεία των ανθρώπων της. Ένα αληθινό μωσαϊκό φυλών, όπως αυτή των υπερήφανων Ασάντι, μοναδική αρχιτεκτονική παράδοση, πλούσια πολιτιστική παράδοση, χρώματα και ήχοι ενός άλλου κόσμου, ξεχασμένου από θεούς και ανθρώπους, αλλά γενναιόδωρου με εκείνους που αφήνουν πίσω τους τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού αναζητώντας αυθεντικές εμπειρίες σε μια γη γοητευτική, παρθένα και μυστηριώδη.

Αυτή είναι η Γκάνα του Versus... του Versus που λατρεύει την περιπέτεια και το μυστήριο, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να μην επεκτείνει αυτό το ταξίδι με μια επίσκεψη στο Σάο Τομέ, ένα πανέμορφο νησί, τμήμα μιας ηφαιστειακής οροσειράς, κοντά στον Ισημερινό. Eδώ ο χρόνος ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς και μας θυμίζει πώς είναι να ζει κανείς σαν αυθεντικός εξερευνητής, με το άρωμα του κακάο να πλημμυρίζει τις αισθήσεις μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το νησί φέρει το όνομα νησί της σοκολάτας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα ταξίδι στην σπάνια επισκεπτόμενη Γκάνα είναι εμπειρία ζωής, πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με το υπέροχο τροπικό νησί Σάο Τομέ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Versus έχει ως στόχο να σας γνωρίσει μια σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό χώρα, αλλά και να σας παρασύρει σε μοναδικές εμπειρίες εξερεύνησης και περιπέτειας σε ένα νησί που λίγοι ανακαλύπτουν.

Θα περιηγηθούμε στις μεγαλύτερες πόλεις της Γκάνα, όπως η πρωτεύουσα Άκκρα και το Κουμάσι, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και σίγουρα θα συγκινηθούμε βλέποντας από κοντά τα απομεινάρια του ένοχου παρελθόντος που μαρτυρούν τις βαναυσότητες των Ευρωπαίων κατά την περίοδο δουλεμπορίου. Θα επισκεφτούμε επίσης τους δυναμικούς Ασάντι, μια από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα και θα εντρυφήσουμε στην καθημερινότητά και τις παραδόσεις τους, θα συνομιλήσουμε με μέλη των κοινοτήτων, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και θα αποκτήσουμε μια ευρύτερη εικόνα του τι σημαίνει «πολυφυλετική Αφρική».

Από την άλλη πλευρά, στο Σάο Τομέ, θα γίνουμε κοινωνοί του μοναδικής ομορφιάς ηφαιστειακού τοπίου στο οποίο θα πεζοπορήσουμε, θα κολυμπήσουμε στις υπέροχες παραλίες του και θα μάθουμε για ποιο λόγο το αποκαλούν και ως «νησί της Σοκολάτας».

Ειδικότερα:

 • Θα διαμείνουμε στο Σάο Τομέ, το νησί της σοκολάτας, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη.
 • Θα απολαύσουμε μία από τις καλύτερες ποικιλίες κακάο παγκοσμίως στο Σάο Τομέ και θα επισκεφτούμε σχετική φυτεία.
 • Θα επισκεφτούμε το κάστρο Ελμίνα στις ακτές της Γκάνας.
 • Θα δούμε τα χωριά των Ασάντι, μίας από τις πιο ιστορικές φυλές της Δυτικής Αφρικής.
 • Θα απολαύσουμε την υπαίθρια αγορά της πόλης Κουμάσι, τη μεγαλύτερη στη Δυτική Αφρική.
 • Θα περιηγηθούμε στην Άκκρα, πρωτεύουσα της Γκάνας.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΚΚΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Άκκρα, πρωτεύουσα της Γκάνας, που βρίσκεται στην όμορφη χρυσή ακτή της Δυτικής Αφρικής. Άφιξη στην Άκκρα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, όπου θα απολαύσουμε το βραδινό μας γεύμα και θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική αυτή χώρα.

 

2η ημέρα: ΑΚΚΡΑ – ΚΕΪΠ ΚΟΟΥΣΤ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΚΟΥΜ – STINGLESS BEE PROJECT – ΕΛΜΙΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ελμίνα. Πρώτος μας σταθμός το Κέιπ Κόουστ όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό κάστρο, ένα από τα πολλά της περιοχής και μνημείο της UNESCO. Έχει κατασκευαστεί το 1650 σαν εμπορευματικός σταθμός, στη συνέχεια επεκτάθηκε και άλλαξε πολλές φορές χέρια ανάμεσα σε Πορτογάλους, Σουηδούς και Ολλανδούς για να καταλήξει στους Βρετανούς, οι οποίοι το έκαναν έδρα της αποικιακής τους διοίκησης μέχρι αυτή να μεταφερθεί στην Άκκρα το 1877. 

Η τρομερή ιστορία του κάστρου προκαλεί ανατριχίλα στον επισκέπτη μέχρι και σήμερα, ειδικά κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ξενάγησης στα μπουντρούμια του, όπου κάποτε στοιβάζονταν ανθρώπινες ζωές - εμπόρευμα προς πώληση. H περιβόητη «πόρτα χωρίς επιστροφή» είναι το πιο συγκλονιστικό και αποκρουστικό σημείο του κάστρου. Το ολόλευκο κάστρο στεγάζει επίσης το ιστορικό μουσείο της Δυτικής Αφρικής, που ιδρύθηκε από το Smithsonian Institute σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Γκάνα το 1994.

Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα ξεκινάμε για το Εθνικό Πάρκο Κακούμ, που εκτείνεται σε περισσότερα από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαθέτει ποικίλη και πυκνή τροπική βλάστηση καθώς και πάνω από 600 είδη πεταλούδας και 300 είδη πουλιών. Εκτός από τους σπάνιους και ακριβοθώρητους ελέφαντες της ζούγκλας και τους πιθήκους Κολόμπους, το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικά του πάρκου, που το καθιστά πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους θόλους τροπικού δάσους της Αφρικής, τον οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διασχίζοντας τις γέφυρες που αιωρούνται σε ύψος 30 μέτρων πάνω από το έδαφος.

Σε μικρή απόσταση από το Κακούμ, στα όρια του δάσους, βρίσκουμε το International Stingless Bee Project. Έχουν εντοπιστεί περίπου εννιά είδη μελισσών χωρίς κεντρί στην Γκάνα και η σημασία τους για το οικολογικό μας σύστημα είναι πρωταρχικής σημασίας. Η περιήγησή μας στο κέντρο μας διδάσκει τη σημασία των μελισσών σε τοπικό επίπεδο, τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, ενώ μπορούμε να δούμε τις κυψέλες τους, να δοκιμάσουμε και να αγοράσουμε ποιοτικό μέλι χωρίς κεντρί. 

Μετά από μια υπέροχη μέρα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΕΛΜΙΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΑΚΚΡΑ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΟ ΤΟΜΕ

Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο μας βρίσκεται το κέντρο της Ελμίνα, όπου θα επισκεφτούμε την τοπική αγορά ψαρέματος. Σχεδόν όλα τα αλιευτικά σκάφη που χρησιμοποιούνται σε αυτή την πολυσύχναστη αλιευτική κοινότητα είναι παραδοσιακά ξύλινα σκάφη. Ο σχεδιασμός τους δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες, ούτε τα εργαλεία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Θα απολαύσουμε επίσης τα πολύχρωμα αυτά αλιευτικά σκάφη καθώς φέρνουν τα καθημερινά τους αλιεύματα στο λιμάνι και θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να ανακατευτούμε με τους ντόπιους, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα μιας κοινότητας αλιέων της Δυτικής Αφρικής. 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στην Ελμίνα, θα επισκεφθούμε το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το παλαιότερο σωζόμενο αποικιακό κτήριο στην υποσαχάρια Αφρική, που χρονολογείται από το 1482. Αυτό το κάστρο είναι γεμάτο ιστορία και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανόδου του ευρωπαϊκού εμπορίου. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Αφήνουμε πίσω μας την Ελμίνα και ταξιδεύουμε για την Άκκρα από όπου θα μεταφερθούμε αεροπορικώς στο Σάο Τομέ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΑΟ ΤΟΜΕ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Η μέρα μας ξεκινάει με ένα απολαυστικό πρωινό. Η σημερινή μας περιήγηση θα μας φέρει σε επαφή με την ιστορία της πορτογαλικής αποικιοκρατίας στο Σάο Τομέ και Πρινσίπε, καθώς και με τους πολιτισμούς του κακάο και του καφέ.  

Η επίσκεψή μας ξεκινά από το Εθνικό Μουσείο, το παλιό Φρούριο του São Sebastião, κάνοντας ένα ταξίδι στην ιστορία της χώρας. Θα επισκεφτούμε την μπουτίκ σοκολάτας του Diego Vaz, όπου θα απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία σοκολάτας.

Θα επισκεφτούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό Nossa Senhora de Graça, τη σημαντικότερη καθολική εκκλησία της πρωτεύουσας, η οποία είναι και η παλαιότερη στην υποσαχάρια Αφρική. 

Η περιπέτειά μας συνεχίζεται στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, καθώς απολαμβάνουμε μια περιήγηση με τα πόδια σε αυτή την υπέροχη πόλη. Αναμφίβολα θα μας εντυπωσιάσουν τα πολλά αποικιοκρατικά κτίρια και η τοπική αγορά.

Η επίσκεψή μας τελειώνει στο Παντούφο, ένα τοπικό ψαροχώρι, όπου θα δούμε από κοντά τις συνήθειες των ντόπιων. 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΑΟ ΤΟΜΕ: ΤΡΙΝΤΑΝΤΕ – ΜΠΑΤΕΠΑ – ΦΥΤΕΙΑ MONTE CAFE

Η πρώτη μας στάση για σήμερα είναι στην πόλη Τριντάντε, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη της χώρας, όπου υπάρχουν ισχυρά απομεινάρια της πορτογαλικής αποικιοκρατίας. Θα περάσουμε από το χωριό Μπατεπά, για να μάθουμε τα πάντα για το καλύτερο κρασί από φοίνικες στη χώρα. Συνεχίζουμε για το Roça Monte Café, τον  μεγαλύτερο παραγωγό καφέ στη χώρα. Εδώ θα μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του καφέ στο Σάο Τομέ, από το φυτό μέχρι το φλιτζάνι. Δεν είναι μόνο η ποιότητά του που θα μας μείνει αλησμόνητη αλλά και το άρωμα και η γεύση του. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στον καταρράκτη São Nicolau, τον πιο επισκέψιμο στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εδώ θα επισκεφθούμε επίσης μια μικρή φυτεία με το ίδιο όνομα, προτού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας το βράδυ για χαλάρωση και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΑΟ ΤΟΜΕ: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ LAGOA AMELIA

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το κέντρο του Σάο Τομέ, που θα μας οδηγήσει στο Bom Sucesso. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία, αυτή η ξενάγηση είναι ακαταμάχητη, όχι μόνο γιατί κατά τη διάρκεια της βόλτας ανεβαίνουμε πάνω από τα 1460 μέτρα υψόμετρο και προσφέρει εξαιρετική θέα, αλλά και γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα παρθένο κυριολεκτικά δάσος γεμάτο ενδημικά δέντρα, πουλιά και φυτά, εκ των οποίων πολλά είναι φαρμακευτικά. 

Στη μέση του δάσους βρίσκουμε τον κρατήρα της Lagoa Amélia, που πιστεύουμε ότι είναι η προέλευση του σχηματισμού του νησιού του Σάο Τομέ. Εδώ έχουμε το προνόμιο να γνωρίσουμε τη γιγάντια μπιγκόνια, καθώς και πολλά είδη ορχιδέας. 

Μετά από ένα υπέροχο γεύμα, νωρίς το απόγευμα, επισκεπτόμαστε τους Βοτανικούς Κήπους Bom Sucesso, που θα μας εντυπωσιάσουν με την πλούσια χλωρίδα τους. 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για χαλάρωση και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΑΟ ΤΟΜΕ – ΝΟΤΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – PICO CÃO GRANDE – ΤΡΟΠΙΚΑ ΜΑΓΚΡΟΒΙΑ

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς τις νότιες παραλίες, δύο ώρες απόσταση, οδικώς, σε μια διαδρομή μέσα σε πανέμορφα τοπία. Σήμερα θα επισκεφθούμε την εμβληματική εικόνα του Σάο Τομέ, το Pico Cão Grande που σχηματίζεται από ηφαιστειακά πετρώματα που εκτείνονται σε πάνω από 663 μέτρα και μοιάζουν με ένα γιγάντιο δάχτυλο που δείχνει τον ουρανό, ενώ περιβάλλεται από έναν όμορφο δασικό βιότοπο.

Ακολουθεί πλωτή εκδρομή στα τροπικά μαγκρόβια, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα. Θα απολαύσουμε την πανέμορφη φύση, τα όμορφα πουλιά, τις πεταλούδες, τις μαϊμούδες και την ηρεμία του τοπίου. 

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε μια βουτιά στα πανέμορφα νερά του νησιού.  Διαμονή στην περιοχή.

8η ημέρα: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΑΟ ΤΟΜΕ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΚΑΝΑ – ΑΚΚΡΑ

Μετά από ένα χαλαρωτικό πρωινό ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας και ξεκινάμε για την πρωτεύουσα Σάο Τομέ. Κατά την άφιξη και εάν το επιτρέπει ο χρόνος, ίσως απολαύσουμε μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μετά το γεύμα μας μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για την πανέμορφη Γκάνα και συγκεκριμένα για την πρωτεύουσα Άκκρα, όπου και θα διαμείνουμε.

9η ημέρα: ΑΚΚΡΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΤΖΕΪΜΣ ΤΑΟΥΝ – ΦΟΡΤ ΤΖΕΪΜΣ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, αναχωρούμε για μια περιήγηση στα αξιοθέατα της πολύβουης και πολύχρωμης πρωτεύουσας της Γκάνας, Άκκρα. Μια πόλη 130 ετών που μπορεί να μην διεκδικεί τον τίτλο της ομορφότερης αφρικανικής πόλης αλλά διαθέτει ένα πλούσιο μείγμα αποικιακής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής και κατοίκους φιλικούς, ευγενικούς και υπερήφανους για την πόλη τους και τη ζωή τους εκεί.

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο, που παρουσιάζει μία έξοχη περιγραφή του πολιτισμού της Δυτικής Αφρικής, όχι μόνο της Γκάνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Συνεχίζουμε στην πόλη Τζέιμς, με τα ιστορικά κτίρια, και τον ύψους 30 μέτρων φάρο που έχτισαν οι Βρετανοί το 1871, αλλά και τις πολύχρωμες βάρκες που ξεχωρίζουν στην χρυσή ακτή. Ακολουθεί το Φορτ Τζέιμς που χτίστηκε από τους Βρετανούς ως εμπορικός σταθμός το 1673, πριν ενωθεί με το ολλανδικό Fort Crêvecœur και το δανικό Fort Christiansborg. Το Φορτ Τζέιμς έδωσε το όνομά του στη γειτονιά Jamestown στην Άκκρα. Αυτές οι περιοχές μας δίνουν μια τέλεια ενδεικτική εικόνα της παλιάς Άκκρα, διακρίνοντας τη βρετανική Άκκρα από την ολλανδική. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα βραζιλιάνικα πέτρινα σπίτια, που χτίστηκαν από ελεύθερους σκλάβους Αφρικανούς που κατοικούν στη Βραζιλία, επέστρεψαν στην Αφρική μετά την κατάργηση του δουλεμπορίου και οι απόγονοί τους έχουν πλέον ενσωματωθεί με τους ντόπιους της πόλης.

Μετά το μεσημεριανό μας θα δούμε την αχανή πλατεία της Ανεξαρτησίας, με την αψίδα με το μαύρο αστέρι (εθνικό σύμβολο της χώρας) και το Kwame Nkrumah Memorial Park, αφιερωμένο στον Κβάμε Νκρούμα, τον πρώτο ηγέτη της ανεξάρτητης Γκάνα. Το γαλήνιο αυτό πάρκο φιλοξενεί το μαυσωλείο του και είναι διακοσμημένο με δεκάδες μπρούτζινα αγάλματα και σιντριβάνια ανάμεσα στα οποία κυκλοφορούν πολύχρωμα παγώνια. 

Δίπλα στο πάρκο βρίσκεται το National Cultural Center με την μεγάλη υπαίθρια αγορά όπου θα... θέσουμε σε εφαρμογή την ικανότητά μας στα παζάρια. Εδώ θα βρούμε κάθε λογής εμπορεύματα, ενώ επίμονοι και θορυβώδεις πωλητές προσφέρουν χειροτεχνήματα και άλλα καλούδια από ολόκληρη την Γκάνα και τη Δυτική Αφρική. 

Τέλος θα κατευθυνθούμε προς το “Fantasy Coffins” του Teshie Nungua, ο οποίος όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο δημιουργεί περίτεχνα φέρετρα που δεν μοιάζουν σε τίποτα με αυτά που ξέρουμε. Οι τελετές κηδείας και ταφής στην Γκάνα είναι πολύ επίσημες περιπτώσεις, αλλά μετά την ταφή ακολουθεί μια γιορτή. Οι κάτοικοι της Γκάνας πιστεύουν ότι εκείνοι που φεύγουν μετακομίζουν σε έναν άλλο κόσμο, έτσι τα φέρετρα που κατασκευάζονται εδώ μπορεί να αντιπροσωπεύουν το επάγγελμα του νεκρού ή απλά να απεικονίζουν κάτι που ήταν σημαντικό γι’ αυτούς. Υπάρχουν όλα τα σχέδια φέρετρων στα οποία θα μπορούσε κανείς να φανταστεί από αυτοκίνητα, κόκκους κακάο, πακέτα τσιγάρων και αεροπλάνα μέχρι κροκόδειλους, παπούτσια, μπουκάλια μπύρας και βάρκες!

Μετά από μια γεμάτη μέρα επιστρέφουμε στο κατάλυμά μας για το βραδινό μας γεύμα και για να χαλαρώσουμε.

10η ημέρα: ΑΚΚΡΑ – ΚΟΥΜΑΣΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Κουμάσι. Με την άφιξή μας ξεκινάμε ξενάγηση, κατά την οποία θα επισκεφθούμε το παλάτι των βασιλιάδων μέχρι το 1974 και σημερινό μουσείο Manhyia, όπου θα μάθουμε τα πάντα για τους Ασάντι και το άλλοτε ισχυρό βασίλειό τους. Οι Ασάντι ή αλλιώς «Πρώσοι της Δυτικής Αφρικής» ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Περιφρόνησαν τους αποίκους, ανέπτυξαν μεγάλη στρατιωτική δύναμη και υπέταξαν τις γειτονικές φυλές. Ο βασιλιάς της φυλής είναι ο απόλυτος άρχοντας και ακόμα μέχρι σήμερα χαίρει του σεβασμού όλων των φυλών και έχει επιρροή στην πολιτική κατάσταση της χώρας, αν και η φυλή του δεν βρίσκεται πια στο απόγειο της ακμής της. Θα επισκεφτούμε επίσης το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γκάνα, το οποίο στεγάζει μια πλούσια συλλογή ευρημάτων και αντικειμένων που κατασκεύαζαν οι εργάτες του μπρούτζου, οι αγγειοπλάστες και οι τεχνίτες μπατίκ της περιοχής. 

Σειρά έχει η ανοιχτή αγορά του Κουμάσι, η Κεζέτια, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Δυτικής Αφρικής, ένας αληθινός λαβύρινθος από αναρίθμητους πάγκους με

ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Θα δούμε επίσης το μνημείο του Ξίφους Οκόμφο Ανόκιε, ένα ιστορικό μνημείο με ολόκληρη ιστορία πίσω του: όπως και το θρυλικό Εξκάλιμπερ, το ξίφος αυτό βρίσκεται «σφηνωμένο» μέσα σε ένα βράχο εδώ και τετρακόσια χρόνια, χωρίς κανείς ποτέ να έχει καταφέρει να το αποσπάσει. Λίγο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση, θα κάνουμε μια τελευταία στάση στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το σημαντικότερο της περιοχής.

Μεταφορά στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΟΥΜΑΣΙ – ΑΡΧΑΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ ΑΣΑΝΤΙ – ΣΑΚΟΜΠΑΝ ΚΡΟΝΦΡΟΜ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στα παραδοσιακά κτίρια των Ασάντι που αναγνωρίζονται πλέον ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Υπάρχουν δέκα ενεργά ιερά μέσα στα κτίρια, που είναι κατασκευασμένα από μπαμπού, ξυλεία, λάσπη και αχυρένιες στέγες. Οι τοίχοι είναι σχεδιασμένοι με μοτίβα που έχουν παραδοσιακές συμβολικές έννοιες και συνδέονται με αρχαία σύμβολα.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην ιστορία των Ασάντι επισκεπτόμενοι τα παραδοσιακά χωριά Adanwomasie και Ntonso. Η πρώτη μας στάση είναι το Adanwomasie, η γενέτειρα του πλούσιου πολύχρωμου υφάσματος Κέντε της Γκάνας. Η Adanwomasi παράγει μερικά από τα καλύτερα υφάσματα, αφού πολλά σχέδια υφαίνονται εδώ και μερικά τα συναντάμε κατ’ αποκλειστικότητα. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, μαθαίνουμε την ιστορία πίσω από τα πολλά σχέδια και βλέπουμε έμπειρους υφαντές έξω από τα σπίτια τους να χρησιμοποιούν παραδοσιακούς αργαλειούς, που δεν έχουν αλλάξει αιώνες τώρα. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε ένα σχέδιο που πήρε το όνομά του, «Κλίντον Κέντε», καθώς οι κάτοικοι εντυπωσιάστηκαν τόσο με τον σεβασμό που έδειξε στο έθνος τους κατά την επίσκεψή του στην Γκάνα, όταν ήταν στην εξουσία, που του αφιέρωσαν ένα.

Συνεχίζουμε για το χωριό Ντούνσο από όπου προέρχονται τα υφάσματα και τα σύμβολα αντίνκρα. Αυτά τα παραδοσιακά σύμβολα είναι σκαλισμένα από κοχύλια καλαμπάσας. Η ιστορία του συγκεκριμένου υφάσματος χάνεται στον χρόνο. Ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι Ασάντι το φορούν σε κηδείες, φεστιβάλ και άλλες σημαντικές περιστάσεις.

Μετά το γεύμα επισκεπτόμαστε το χωριό Σοκομπάν Κόφρον, όπου η παραδοσιακή χύτευση ορείχαλκου ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος για την κοινότητα για δεκαετίες. Μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων που κυμαίνονται από χάντρες και κοσμήματα μέχρι παραδοσιακά αγάλματα κατασκευάζονται εδώ. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αυτών των υπέροχων ορειχάλκινων έργων δεν έχουν αλλάξει και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εδώ θα παρακολουθήσουμε επίδειξη της εξειδικευμένης διαδικασίας. Αφού επισκεφτούμε κάποια από τα καταστήματα, επιστρέφουμε στο κατάλυμά μας.

12η ημέρα: ΚΟΥΜΑΣΙ – ΑΚΚΡΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας το Κουμάσι για να μεταφερθούμε στην Άκκρα. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου. 
 • Για την έκδοση της βίζας Γκάνας απαιτούνται: αίτηση, 2 φωτογραφίες, διαβατήριο (το σώμα). Απαιτούνται δέκα εργάσιμες ημέρες.
 • Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4590 € 800 €
Twin Room 4590 € 800 €
Triple Room 4590 € 800 €
Single Room 5740 € 800 €
Extras

+ Βίζα Γκάνας :  65 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4810 € 800 €
Twin Room 4810 € 800 €
Triple Room 4810 € 800 €
Single Room 5960 € 800 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Extras

+ Βίζα Γκάνας :  65 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5640 € 0 €
Twin Room 5640 € 0 €
Triple Room 5640 € 0 €
Single Room 6790 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Βίζα Γκάνας :  65 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ET 765

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:05

06:55

ET 921

14/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΚΚΡΑ

08:40

11:20

ET 920

25/08/2024

ΑΚΚΡΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

12:20

21:00

ET 764

25/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Σάο Τομέ σε ξενοδοχείο, από τα καλύτερα του νησιού.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στην Άκκρα, 4* στο Κουμάσι και 3* στην Ελμίνα (η τουριστική υποδομή στη βόρεια Γκάνα είναι πολύ χαμηλή, κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας).
 • Πλήρης διατροφή.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 €
 • Βίζα Γκάνα: 65 €

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 • Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου. 
 • Για την έκδοση της βίζας Γκάνας απαιτούνται: αίτηση, 2 φωτογραφίες, διαβατήριο (το σώμα). Απαιτούνται δέκα εργάσιμες ημέρες.
 • Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα ταξίδι στην σπάνια επισκεπτόμενη Γκάνα είναι εμπειρία ζωής, πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με το υπέροχο τροπικό νησί Σάο Τομέ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Versus έχει ως στόχο να σας γνωρίσει μια σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό χώρα, αλλά και να σας παρασύρει σε μοναδικές εμπειρίες εξερεύνησης και περιπέτειας σε ένα νησί που λίγοι ανακαλύπτουν.

Θα περιηγηθούμε στις μεγαλύτερες πόλεις της Γκάνα, όπως η πρωτεύουσα Άκκρα και το Κουμάσι, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και σίγουρα θα συγκινηθούμε βλέποντας από κοντά τα απομεινάρια του ένοχου παρελθόντος που μαρτυρούν τις βαναυσότητες των Ευρωπαίων κατά την περίοδο δουλεμπορίου. Θα επισκεφτούμε επίσης τους δυναμικούς Ασάντι, μια από τις ισχυρότερες φυλές της Αφρικής μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα και θα εντρυφήσουμε στην καθημερινότητά και τις παραδόσεις τους, θα συνομιλήσουμε με μέλη των κοινοτήτων, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και θα αποκτήσουμε μια ευρύτερη εικόνα του τι σημαίνει «πολυφυλετική Αφρική».

Από την άλλη πλευρά, στο Σάο Τομέ, θα γίνουμε κοινωνοί του μοναδικής ομορφιάς ηφαιστειακού τοπίου στο οποίο θα πεζοπορήσουμε, θα κολυμπήσουμε στις υπέροχες παραλίες του και θα μάθουμε για ποιο λόγο το αποκαλούν και ως «νησί της Σοκολάτας».

Ειδικότερα:

 • Θα διαμείνουμε στο Σάο Τομέ, το νησί της σοκολάτας, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη.
 • Θα απολαύσουμε μία από τις καλύτερες ποικιλίες κακάο παγκοσμίως στο Σάο Τομέ και θα επισκεφτούμε σχετική φυτεία.
 • Θα επισκεφτούμε το κάστρο Ελμίνα στις ακτές της Γκάνας.
 • Θα δούμε τα χωριά των Ασάντι, μίας από τις πιο ιστορικές φυλές της Δυτικής Αφρικής.
 • Θα απολαύσουμε την υπαίθρια αγορά της πόλης Κουμάσι, τη μεγαλύτερη στη Δυτική Αφρική.
 • Θα περιηγηθούμε στην Άκκρα, πρωτεύουσα της Γκάνας.

 

Highlights

 • Βόλτα σε μερικές από τις πιο όμορφες και μεγάλες υπαίθριες αγορές της χώρας... ετοιμαστείτε για παζάρια!
 • Χαλάρωση στους βοτανικούς κήπους Αμπούρι όπου θα μάθουμε τα πάντα για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και πως τα χρησιμοποιούν οι Γκανέζοι.
 • Τα χωριά των Ασάντι στην Γκάνα και η γνωριμία με μέλη της κοινότητας, μία από τις πιο ιστορικές φυλές της Δυτικής Αφρικής.
 • Το ξίφος Οκόμπο Ανόκιε στο Κουμάσι, που αποτελεί την αφρικανική εκδοχή του θρυλικού Εξκάλιμπερ!
 • Επίσκεψη σε ιστορικά σημεία όπως το κάστρο του Κέιπ Κόουστ και το κάστρο Ελμίνα, το Φορτ Άμστερνταμ κ.ά. στις ακτές της Γκάνα και γνωριμία με την τρομερή ιστορία τους που θα μας συγκλονίσει.
 • Κρασί φτιαγμένο από φοίνικες, αυθεντικό καφέ από τοπική φυτεία και η καλύτερη σοκολάτα που έχουμε γευτεί ποτέ στη ζωή μας!
 • Ο καταρράκτης São Nicolau, ο πιο διάσημος στο Σάο Τομέ.
 • Οι ηφαιστειακές διαδρομές τόσο στον κρατήρα Lagoa Amélia όσο και στο σήμα κατατεθέν του νησιού, το Pico Cão Grande.
 • Πλωτή εκδρομή σε τροπικό μαγκρόβιο δάσος αλλά και επίσκεψη στους βοτανικούς κήπους Bom Sucesso.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Θα διαμείνουμε στο Σάο Τομέ, το νησί της σοκολάτας, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη.
 • Θα δούμε τα χωριά των Ασάντι, μίας από τις πιο ιστορικές φυλές της Δυτικής Αφρικής.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

14/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Γκάνα – Σάο Τομέ – Στα χνάρια της περιπέτειας | 14.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info