fb

Ναύπλιο - Τολό, Μονή Λούκους, Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, Κιβέρι, Παλαιά & Νέα Επίδαυρος, Λουτρά Ωραίας Ελένης | 08.07.2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 239€

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα – Ναύπλιο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου και πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους 1827-1834. Το Ναύπλιο μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Πελοποννήσου με μεγάλη ιστορία, κάτι που μαρτυρούν και τα 3 φρούρια - οχυρά της, η Ακροναυπλία, το Μπούρτζι και  φυσικά το Παλαμήδι με τα  περίφημα 999 σκαλιά (857 είναι για την ακρίβεια), που θα είναι και η πρώτη μας επίσκεψη. Κατασκευάστηκε από τους Βενετούς το 1687 και μετά την Ελληνική επανάσταση του 1821, λειτούργησε σαν φυλακή, στην οποία φυλακίστηκε το 1833 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για 11 μήνες. Αφού περιηγηθούμε στο χώρο και απολαύσουμε την πανοραμική θέα, θα μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός. Θα περιηγηθούμε για να δούμε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Δημαρχείο, το Τριανόν – κτίστηκε ως τζαμί και σήμερα λειτουργεί ως κινηματογράφος. Θα επισκεφτούμε την Πλατεία των Τριών Ναυάρχων με το άγαλμα του Όθωνα αλλά και το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας όπου ο φαρμακοποιός Βονιφάτιος Βοναφίν ταρίχευσε τη σωρό του Καποδίστρια. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Ακροναυπλία και στην παραλία της Αρβανιτιάς για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ μας είναι ελεύθερο για να σεργιανίσουμε στην πλακόστρωτη παλιά πόλη και να απολαύσουμε ένα δείπνο ή ένα ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα εστίασης της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Ναύπλιο – Τολό – Προαιρετική κρουαζιέρα Ύδρα & Σπέτσες – Ναύπλιο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το όμορφο Τολό. Ένα παραθαλάσσιο χωριό, κτισμένο κατά μήκος της θάλασσας. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μία μονοήμερη κρουαζιέρα στα 2 υπέροχα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες, όπου θα έχουμε χρόνο και στα δύο νησιά για βόλτες, μπάνιο και φαγητό (έξοδα ατομικά). Η κρουαζιέρα επιστρέφει το αργά το απόγευμα στο Τολό και αναχωρούμε πίσω για το Ναύπλιο.

Σημείωση: Για όσους δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στην προαιρετική κρουαζιέρα, θα παραμείνουν στο Τολό ή στο Ναύπλιο με ελεύθερο πρόγραμμα. Η κρουαζιέρα πραγματοποιείται καιρού επιτρέποντος.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Ναύπλιο – Ιερά Μονή Λουκούς – Παράλιο Άστρος Κυνουρίας – Κιβέρι – Ναύπλιο

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κι άλλα όμορφα μέρη κοντά στην πόλη του Ναυπλίου. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην Ιερά Μονή Λουκούς. Είναι το σπουδαιότερο μοναστήρι της Κυνουρίας και ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά κέντρα της Αρκαδίας, αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Παράλιο Άστρος για μπάνιο ή ένα γεύμα (έξοδα ατομικά) δίπλα στη θάλασσα. Η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στο παραθαλάσσιο χωριό Κιβέρι. Επιστροφή στο Ναύπλιο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Ναύπλιο – Παλαιά και Νέα Επίδαυρος – Λουτρά Ωραίας Ελένης – Αθήνα

Πρόγευμα και αφήνουμε πίσω μας το Ναύπλιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Φυσικά θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και τη σημερινή μέρα. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στην παλιά Επίδαυρο για να επισκεφτούμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ίσως το καλύτερο διατηρημένο θέατρο της αρχαίας Ελλάδας που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα λόγω της εκπληκτικής ακουστικής του. Συνεχίζουμε για τη Νέα Επίδαυρο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, μπάνιο ή καφέ. Επόμενη και τελευταία στάση πριν τον τελικό μας προορισμό, τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 239 € 0 €
Twin Room 239 € 0 €
Triple Room 239 € 0 €
Single Room 329 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nafplia Hotel 2* στο κέντρο του Ναυπλίου
  • Πρωινό καθημερινά 
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται    στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Γεύματα εκτός του πρωινού.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Κόστος κρουαζιέρας 30€ το άτομο (η τιμή ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση ανατίμησης των καυσίμων)
  • Φόρος διαμονής – τέλος κλιματικής αλλαγής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nafplia Hotel 2* στο κέντρο του Ναυπλίου
  • Πρωινό καθημερινά
  • Προαιρετική κρουαζιέρα Ύδρα & Σπέτσες

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

08/07



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info