fb

Νάξος - Άγιος Προκόπιος, Γύρος Νησιού, Αγία Άννα, Χώρα Νάξου, Ποταμιά | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 429€

Ταυτότητα ταξιδιού

H Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Στη Νάξο ταιριάζει ο χαρακτηρισμός διαμάντι του Αιγαίου καθώς δεσπόζει σε σχήμα ρόμβου στα καταγάλανα νερά, περιτριγυρισμένη από τις μικρές Κυκλάδες, τους πολύτιμους δηλαδή  λίθους που της προσθέτουν επιπλέον λάμψη… 4 πολύχρωμες κουκίδες που περιβάλουν το νησί.

Η Νάξος διαθέτει πολλές απέραντες παραλίες, δυναμική Χώρα,  Παλιά Πόλη με ιστορία και αμέτρητα αξιοθέατα και γραφικά χωριά, καταπράσινες κοιλάδες και βουνά. Προσφέρει δηλαδή μια ξεχωριστή Κυκλαδίτικη εμπειρία διακοπών διαφόρων μορφών: ήρεμες διακοπές με κολύμπι, καλό φαγητό και sightseeing ή διακοπές περιπέτειας με θαλάσσια σπορ, πεζοπορίες, ποδηλασία κλπ.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η πανέμορφη Νάξος, με τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και τις διάσημες παραλίες, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και το ταξίδι μας θα ξεκινήσει με την άφιξή μας στο νησί και την επίσκεψη στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Προκόπιου όπου το πράσινο της φύσης συνδυάζεται ιδανικά με το γαλάζιο της θάλασσας.

Ο γύρος του νησιού είναι επιβεβλημένος, προκειμένου να απολαύσουμε μερικά από τα πιο όμορφα αξιοθέατα όπως το παραδοσιακό χωριό Χαλκί και την Απείρανθο.    Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την τελευταία μέρα του ταξιδιού μας για  αγορές και βόλτες στο πανέμορφο νησί της Σύρου, πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα. Η Χώρα της Νάξου είναι μια αληθινή πρόκληση για τις αισθήσεις  κατά την οποία ο επισκέπτης νιώθει πως ταξιδεύει στον χρόνο για να γευτεί εικόνες του χτες. Τα καλντερίμια, οι αρχαιολογικοί χώροι, η Πορτάρα και η μοναδική θέα από ψηλά αφήνουν ανεξίτηλο σημάδι στο μυαλό.

Μια (προαιρετική) εκδρομή στα κοντινά Ηρακλειά και Άνω Κουφονήσι προσδίδουν ξεχωριστό χρώμα στο ταξίδι μας, ενώ η γραφική περιοχή της Ποταμιάς δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας.

 

Μόνο Στο Versus

Γιατί με Versus

  • Διαμονή στο υπέροχο ξενοδοχείο Naxos Palace 4*.
  • Απολαμβάνουμε τον γύρο της Νάξου για να γνωρίσουμε όσα περισσότερα χωριά της μπορούμε.
  • Θα περιηγηθούμε στη Χώρα της Νάξου και θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια, θα ατενίσουμε το ενετικό κάστρο και θα φωτογραφηθούμε στη διάσημη Πορτάρα.
  • Θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Χαλκί, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο νησί.
  • Θα δούμε την Παναγία Δροσιανή, την παλαιότερη εκκλησία στα Βαλκάνια.
  • Θα κολυμπήσουμε στις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

1η Ημέρα: Πειραιάς – Νάξος (Άγιος Προκόπιος)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για να μας μεταφέρει στο όμορφο νησί της Νάξου. Με την άφιξή μας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας και θα μεταφερθούμε στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Προκοπίου, μία από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου. Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της με το δάσος από κέδρους και το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής, κάνουν ιδιαίτερη αυτή την παραλία του νησιού. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο μας και ένα γεύμα (έξοδα ατομικά).  Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στη γραφική Χώρα για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Γύρος του νησιού

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να κάνουμε το γύρο του νησιού. Aπό το ξενοδοχείο μας επισκεπτόμαστε αρχικά το εργαστήριο κεραμικής έξω από το χωριό Δαμαλάς στην εύφορη κοιλάδα της Τραγαίας. Συνεχίζουμε στο Χαλκί, το χωριό με τα νεοκλασικά κτήρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης και το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Ακολουθεί  η επίσκεψη στην Παναγία Δροσιανή, την παλαιότερη εκκλησία των Βαλκανίων. Επόμενη στάση η Απείρανθος  με τα μαρμάρινα καλντερίμια.  Έχει 4 μουσεία: το Αρχαιολογικό, το Γεωλογικό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  και το Λαογραφικό. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο χωριό του νησιού, τον Απόλλωνα, όπου υπάρχει ένα μεγαλειώδες ημιτελές άγαλμα Κούρου. Εδώ υπάρχει χρόνος για φαγητό (έξοδα ατομικά) και κολύμπι στο μικρό όρμο. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο ακολουθώντας τη βορειοδυτική παραθαλάσσια διαδρομή, όπου συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς, το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17ος αι.) και τo χωριό Εγγαρές όπου επισκεπτόμαστε το αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο Λιανού. Επιστροφή από τις βόρειες ακτές του νησιού απολαμβάνοντας τη θέα στο Αιγαίο και στις Βόρειες Κυκλάδες. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Ελεύθερη ημέρα ή προαιρετικά Ηρακλειά και Άνω Κουφονήσι

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη, και μετά το πρωινό σας μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία από τις πολλές και πανέμορφες παραλίες του νησιού ή και να γυρίσετε τα γραφικά σοκάκια της Χώρας. Εναλλακτικά μπορείτε με ένα καραβάκι από τη Νάξο να επισκεφτείτε το κρυμμένο στολίδι της Ηρακλειάς για να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του και στη συνέχεια να γνωρίσετε και το Άνω Κουφονήσι για να εξερευνήσετε το χωριό του και να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά του. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Αγία Άννα – Χώρα

Σήμερα μετά το πρόγευμα θα απολαύσουμε ακόμα μία υπέροχη παραλία του νησιού. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να αλλάξουμε και να μεταφερθούμε στη Χώρα. Θα έχουμε χρόνο για βόλτες , για να περπατήσουμε στο Κάστρο της Χώρας και να ανέβουμε έως τη κορυφή απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Από το κορυφή του Κάστρου μπορούμε να δούμε όλο το κέντρο της Χώρας και αν ο καιρός το επιτρέπει μέχρι και την Πάρο. Και φυσικά είναι η ιδανική ώρα για να δούμε το ηλιοβασίλεμα που ο ήλιος χάνεται στη θάλασσα μέσα από την Πορτάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ποταμιά - Χώρα Νάξου - Πειραιάς

Στις 12.00 θα αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και θα μεταφερθούμε την Ποταμιά. Τρία χωριά, η Μέση, η Άνω και η Κάτω Ποταμιά, είναι χτισμένα σε μία εύφορη κοιλάδα με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Ένας επίγειος παράδεισος αφού όλες τις εποχές του χρόνου το ποτάμι που τρέχει από τις πηγές των βουνών, δίνει ζωή και διατηρεί καταπράσινη την περιοχή και τις καλλιέργειες. Η Ποταμιά χρωστάει το όνομά της στα ποτάμια που τρέχουν στην περιοχή και σχηματίζουν λίμνες και μικρούς καταρράκτες. Η περιοχή είναι ξακουστή για τα κηπευτικά της, τα φρέσκα φρούτα, το μέλι αλλά και τα τυριά. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φαγητό (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια αναχωρούμε για την χώρα και την επιβίβαση στο πλοίο μας για την επιστροφή μας στον Πειραιά αργά το βράδυ γεμάτοι όμορφες εικόνες από ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Triple Room 429 € 0 €
Single Room 609 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Triple Room 429 € 0 €
Single Room 609 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Triple Room 429 € 0 €
Single Room 609 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Naxos Palace 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση με την Blue Star Ferries
  • Επισκέψεις-περιηγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Καραβάκι για Ηρακλειά και Άνω Κουφονήσι.
  • Γεύματα εκτός του πρωινού.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής – τέλος κλιματικής αλλαγής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ BLUE STAR FERRIES

Blue Star Delos

Πειραιάς – Νάξος: 07.25 – 12.30

Νάξος – Πειραιάς: 18.00 – 23.15

 

Γιατί με Versus

  • Διαμονή στο υπέροχο ξενοδοχείο Naxos Palace 4*.
  • Απολαμβάνουμε τον γύρο της Νάξου για να γνωρίσουμε όσα περισσότερα χωριά της μπορούμε.
  • Θα περιηγηθούμε στη Χώρα της Νάξου και θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια, θα ατενίσουμε το ενετικό κάστρο και θα φωτογραφηθούμε στη διάσημη Πορτάρα.
  • Θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Χαλκί, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο νησί.
  • Θα δούμε την Παναγία Δροσιανή, την παλαιότερη εκκλησία στα Βαλκάνια.
  • Θα κολυμπήσουμε στις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Naxos Palace 4* με πρωινό
  • Περιήγηση στη χώρα του νησιού
  • Γύρος του νησιού και επίσκεψη στα πιο όμορφα χωριά του νησιού
  • Επίσκεψη στις ομορφότερες παραλίες του νησιού, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπιο

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

06/07, 13/07, 02/09



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info