fb

Ζάκυνθος - Κόκκινος Βράχος, Τσιλιβί, Μαχαιράδο, Αναφωνήτρια, Άγ. Γεώργιος Κρημνών, Βολίμες, Άγ. Νικόλαος, Γαλάζιες Σπηλιές, Αργάσι, Βασιλικός, Γέρακας, Μπόχαλη, Στράνη | 19.07.2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 385€

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα – Κυλλήνη – Ζάκυνθος (Πόλη, Κόκκινος Βράχος, Τσιλιβί / Πλάνος)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από Αθήνα για Κυλλήνη. Επιβίβαση στο πλοίο και, ύστερα από μιάμιση ώρα, άφιξη στο λιμάνι της Ζακύνθου. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε με μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του μόλου. Ιδρύθηκε το 1561 από τη συντεχνία των ναυτικών και είναι το μοναδικό βενετσιάνικο κτίριο που διασώθηκε από τους σεισμούς και τη φωτιά που ακολούθησε. Θα περάσουμε από την πλατεία του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη καθολική εκκλησία που ιδρύθηκε το 1518. Η πλατεία αυτή ήταν από τα τέλη του 16ου αιώνα ο τόπος συνάντησης των ευγενών του νησιού. Σε αυτή την πλατεία το 1797 οι ποπολάροι έκαψαν το λίμπρο ντόρο, τη χρυσή βίβλο των ευγενών, και φύτεψαν συμβολικά το δέντρο της ελευθερίας. Θα αφήσουμε πίσω μας την πόλη, για τον Κόκκινο Βράχο, εκεί όπου ο Ξενόπουλος έγραψε το μυθιστόρημα Φωτεινή Σάντρη και θα καταλήξουμε στην αμμώδη παραλία του Τσιλιβί όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας ή και κάποιο γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην πόλη της Ζακύνθου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Μαχαιράδο – Αναφωνήτρια – Άγιος Γεώργιος Κρημνών – Βολίμες – Άγιος Νικόλαος – Γαλάζιες Σπηλιές

Πρόγευμα και επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Μαύρας στο κεφαλοχώρι Μαχαιράδο, στον δεύτερο σε μέγεθος κάμπο της Ζακύνθου. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγία Μαύρας και Αγίου Τιμόθεου του 14ου αιώνα, με το επιβλητικό πυργοειδές βενετσιάνικο καμπαναριό. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από τα χωριά Άγιος Λέων, όπου βρίσκεται το μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησάκι του Αγίου Λέοντα, που κτίστηκε στη μνήμη του παλαιού επισκόπου της περιοχής Κατάνιας της Σικελίας. Ακολουθούν Έξω Χώρα, Μαριές και Αναφωνήτρια. Σημαντικό αξιοθέατο η μονή όπου είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος και συγχώρησε τον φονιά του αδελφού του. Προσκυνούμε και αναχωρούμε για τον Άγιο Γιώργη των Κρημνών. Ιδρύθηκε το 1535 και κοντά στη μονή ασκήτευε ο Άγιος Γεράσιμος σε σπήλαιο όπου σώζεται η θέση, η κλίνη και ο κήπος του Αγίου. Συνεχίζουμε προκειμένου να δούμε από ψηλά, ίσως το ωραιότερο τοπίο της Ελλάδος, το Ναυάγιο και τη θαυμάσια παραλία του με τα γαλαζοπράσινα νερά. Αναμφισβήτητα το πιο γνωστό σημείο της Ζακύνθου! Πρόκειται για ένα πλοίο εγκαταλειμμένο στην αμμουδιά που περιβάλλεται από τεράστιους βράχους. Η ιστορία λέει ότι το καράβι μετέφερε λαθραία τσιγάρα και κυνηγήθηκε από τις ιταλικές αρχές ως τη Ζάκυνθο. Ο καπετάνιος, για να γλιτώσει, έριξε το πλοίο σε εκείνο το σημείο. Συνεχίζουμε για τα δύο ορεινά χωριά Άνω και Κάτω Βολίμες, δύο παραδοσιακοί οικισμοί που δεν καταστράφηκαν στον σεισμό του 1953. Είναι ανεπτυγμένη η υφαντουργία και κτηνοτροφία. Υφαντά, μικρά χαλιά, λαδοτύρι και μέλι θα βρείτε να αγοράσετε κατά μήκος του δρόμου που περνά από το χωριό. Θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό (έξοδα ατομικά) στον Άγιο Νικόλαο. Σας προτείνουμε (προαιρετικά) βαρκάδα στις Γαλάζιες Σπηλιές της παραλίας. Μια εμπειρία μοναδική με καταπληκτικούς χρωματισμούς που κάνει το νερό από την αντανάκλαση του φωτός. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Αργάσι – Βασιλικός – Γέρακας - Μπόχαλη - Στράνη

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε για το Αργάσι, για να δούμε τον Πύργο του Δομενεγίνη, σημείο που έκρυψαν τον Κολοκοτρώνη μετά την ορκωμοσία της Φιλικής Εταιρείας. Κατόπιν, αναχωρούμε για το χωριό Βασιλικό, με τις φανταστικές παραλίες κατά μήκος της μικρής χερσονήσου. Η τελευταία παραλία, στο ακρωτήριο Γέρακας, είναι μία από τις παραλίες που γεννά τα αυγά της η χελώνα Καρέτα-Καρέτα και προφυλάσσεται από οικολόγους Ζακυνθινούς. Χρόνος μέσα στη ημέρα για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας, ένα μπάνιο ή ένα γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για χαλάρωση και το απόγευμα θα επισκεφτούμε το πανέμορφο προάστιο της Μπόχαλης. Από τον λόφο απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα της πόλης, μέχρι τις πελοποννησιακές ακτές. Στην κορυφή του λόφου βρίσκονται τα ερείπια του ενετικού κάστρου. Περνώντας τις τρεις πύλες του, θα συναντήσουμε εντοιχισμένο τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου, το σύμβολο της Γαληνότατης Δημοκρατίας των Ενετών. Κατόπιν, επισκεπτόμαστε τον λόφο του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός παρακολούθησε την εξέλιξη της Πολιορκίας του Μεσολογγίου και εμπνεύστηκε τους Ελεύθερους πολιορκημένους και τον Ύμνο στην Ελευθερία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Ζάκυνθος – Κυλλήνη – Αθήνα

Σήμερα είναι η ημέρα αναχώρησής μας από το νησί αλλά θα απολαύσουμε το πρωινό μας με μία τελευταία βόλτα στην πόλη, μπορείτε να επισκεφτείτε το μαυσωλείο Σολωμού και Κάλβου ή να κάνετε τα τελευταία ψώνια σας. Σας προτείνουμε τα κρασιά Βερντέα λευκό και κόκκινο, μαντολάτο και παστέλι. Αν είστε ρομαντικοί, στα παραδοσιακά καταστήματα αρωμάτων θα αγοράσετε τα ζακυνθινά αρώματα μπουγαρίνι, γραντούκα και φιορουντένα. Αργά το μεσημέρι αναχωρούμε για Κυλλήνη και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 385 € 0 €
Twin Room 385 € 0 €
Triple Room 385 € 0 €
Single Room 565 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Strada Marina 4* στη Ζάκυνθο.
  • Πρωινό καθημερινά (3 στο σύνολο)
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται    στο πρόγραμμα.
  • Εισιτήριο Ferry Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κυλλήνη.
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Έμπειρος ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Γεύματα εκτός του πρωινού.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής – τέλος κλιματικής αλλαγής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ LEVANTE FERRIES

19/07 ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 10.30 – 11.45

22/07 ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ: 15.15 – 16.30

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Strada Marina 4* στη Ζάκυνθο.
  • Πρωινό καθημερινά (3 στο σύνολο)
  • Εισιτήριο Ferry Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κυλλήνη.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

19/07



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info