fb

Σύρος - Ερμούπολη, Αζόλιμνη, γύρος Νότου, Άνω Σύρος | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 399€

Ταυτότητα προορισμού

Λες και μάγια μου ‘χεις κάνει, Φραγκοσυριανή γλυκιά

Στο κέντρο των Κυκλάδων βρίσκεται ένα νησί αλλιώτικο από τα άλλα. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του αλλά και ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε εκεί, σε συνδυασμό με την αρμονική συνύπαρξη Ορθόδοξων και Καθολικών, το καθιστά μοναδικό. Άλλωστε, είναι κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με το που προσεγγίζει το λιμάνι της πρωτεύουσάς του. Είναι η Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων, ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά, με ξεχωριστό χρώμα και άρωμα.

     Φινετσάτη, κοσμοπολίτικη αλλά και συνάμα πιστή στην κυκλαδίτικη ταυτότητά της, εντυπωσιάζει με τις όμορφες παραλίες της, με την παρακαταθήκη που άφησαν πίσω τους οι λαοί που πέρασαν από εκεί, με τα ήθη και τα έθιμά της αλλά και με την πλούσια κουζίνα της. Εδώ, το μοντέρνο συναντά το κλασικό, το νέο το παλιό, με το αποτέλεσμα να αποζημιώνει στο έπακρο όποιον την επιλέξει.

Μα στην πραγματικότητα, το ίδιο το νησί επιλέγει να σε κάνει δικό του. Κι αν εσύ το αγάπησες μία, εκείνο θα σου θυμίζει πάντα πως υπάρχει η αιώνια αγάπη.

 Αυτή που θα σε κάνει πάντα να επιστρέφεις στα χώματά του. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι στη Σύρο μοιάζει με ταξίδι στον χρόνο. Αυτό ακριβώς είναι το συναίσθημα που κατακλύζει τον επισκέπτη μόλις πατήσει το πόδι του στο λιμάνι της Ερμούπολης.

            Αφού τακτοποιηθούμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε μία από τις ωραιότερες και πιο διάσημες παραλίες του νησιού το Κίνι, ενώ θα πραγματοποιήσουμε και μία πρώτη γνωριμία με τη νυχτερινή Ερμούπολη.

            Η Ερμούπολη μας υποδέχεται τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού μας, για να γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατά της, όπως το διάσημο Δημαρχείο της, το θέατρο «Απόλλων» κτλ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Αζόλιμνο για  μπάνιο και χαλάρωση.

            Η Άνω Σύρος δεν μπορεί να λείπει από το πρόγραμμά μας, δεδομένου ότι συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον πάνω της και όχι άδικα. Θα σεργιανίσουμε στα σοκάκια της, θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά της, θα γίνουμε ένα με την ιστορία της και θα γνωρίσουμε τους κατοίκους της. Φυσικά δεν θα λείψει και επίσκεψη σε διάσημες παραλίες του νησιού με ελεύθερο χρόνο για τα τις απολαύσουμε.

            Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την τελευταία μέρα του ταξιδιού μας για  αγορές και βόλτες στο πανέμορφο νησί της Σύρου, πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Μόνο Στο Versus

Γιατί με Versus

  • Διαμονή στο εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο Hermes στην Ερμούπολη.
  • Θα ξεναγηθούμε σε όλα τα σπουδαία αξιοθέατα της πρωτεύουσας Ερμούπολης.
  • Θα γνωρίσουμε τις ωραιότερες παραλίες του νησιού  όπως το Κίνι, το Μέγα Γιαλό και το Γαλησσά.
  • Θα περπατήσουμε τα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου.
  • Θα δοκιμάσουμε την ντόπια κουζίνα: λουκούμια, χαλβαδόπιτες και τοπικά τυριά.
  • Θα επισκεφτούμε το μουσείο του Βαμβακάρη.
  • Θα μάθουμε την ιστορία των διάσημων ναυπηγείων του νησιού.

1η ΗΜΕΡΑ: Πειραιάς – Σύρος – Παραλία Κίνι - Ερμούπολη

Νωρίς το πρωί η ομάδα μας θα συναντηθεί στο λιμάνι του Πειραιά και θα αναχωρήσει για την όμορφη και αρχοντική Σύρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη παραλία Κίνι στα δυτικά για να απολαύσουμε το μπάνιο μας ή κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα (έξοδα ατομικά). Η παραλία θεωρείται το καλύτερο μέρος για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα στο νησί, ενώ είναι βραβευμένη και θεωρείται ιδανική για μικρά αλλά και πιο… μεγάλα παιδιά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα, εφόσον ξεκουραστούμε, θα έχουμε μία περιπατητική περιήγηση με τον αρχηγό μας μέσα στην Ερμούπολη για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Ερμούπολη (περιήγηση) – Αζόλιμνος

Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί. Η Ερμούπολη κατοικήθηκε αρχικά από Μικρασιάτες πρόσφυγες από τις Κυδωνιές. Στη συνέχεια, άρχισαν να συρρέουν και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας, όπως από τα Ψαρά, τη Μακεδονία, την Κρήτη κτλ. Ερμούπολη σημαίνει η πόλη του Ερμή, του θεού του εμπορίου και των γραμμάτων. Η ύπαρξη Καθολικών στο νησί λειτούργησε ευεργετικά καθώς το έθεσε υπό την προστασία των Δυτικών και συνέβαλε θετικά στην ανάπτυξή του, ενώ η σημαντική άνοδος του εμπορίου και της ναυτιλίας δημιούργησε το απόλυτο ελληνικό θαύμα.

Θα ξεκινήσουμε από την ιστορική πλατεία Μιαούλη με τον αδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη, ναυάρχου της Ελληνικής Επανάστασης και το δημαρχείο του νησιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να το θαυμάσουμε στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πανέμορφο θέατρο «Απόλλων», με αρχιτεκτονική επηρεασμένη από ιταλικά πρότυπα, όπως της Σκάλας του Μιλάνου, του ανακαινισμένου θεάτρου San Carlo στη Νάπολη, του ακαδημαϊκού θεάτρου στο Καστελφράνκο και του θεάτρου Della Pergola της Φλωρεντίας. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στη συνοικία Βαπόρια, όπου και θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, από τους σημαντικότερους ναούς και πολιούχος της Ερμούπολης.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Αζόλιμνο για να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε το μπάνιο μας και προαιρετικά, για όποιον επιθυμεί, να γευματίσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.
Το βράδυ μας είναι ελεύθερο για να κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: Γύρος Νότου (Βάρη – Μέγας Γιαλός - Ποσειδωνία – Γαλησσάς) – Άνω Σύρος

Σήμερα το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στις όμορφες παραλίες του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από τη Βάρη και τον Μέγα Γιαλό. Θα συνεχίσουμε για την Ποσειδωνία, γνωστή και ως Ντελαγκράτσια, αριστοκρατικό θέρετρο της Σύρου με γραφική ακρογιαλιά και νεοκλασικές βίλες, για να καταλήξουμε στον τραγουδισμένο από τον Βαμβακάρη οικισμό του Γαλησσά με τη χρυσαφένια άμμο. Θα υπάρχει χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να φρεσκαριστούμε και το απόγευμα θα εξερευνήσουμε την Άνω Σύρο. Η Άνω Σύρος είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και εμείς θα φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο για να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα, όπου με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί κάποιος να δει μέχρι και την Τήνο, την Πάρο και τη Δήλο. Θα κινηθούμε μέσα σε ένα μεσαιωνικό συγκρότημα, όπου θα δούμε την Καθολική Μητρόπολη του Αγ. Γεωργίου, τα καθολικά μοναστήρια των Ιησουϊτών και των Καπουτσίνων, το μουσείο του Βαμβακάρη, ενώ θα σεργιανίσουμε και στα δαιδαλώδη στενά σοκάκια με τα κυκλαδίτικα σπίτια και τις ασβεστωμένες αυλές με τις πολύχρωμες ανθισμένες γλάστρες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε έναν καφέ ή να αγοράσουμε κάποιο ενθύμιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Σύρος – Πειραιάς

Το πρωινό μας σήμερα είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε τις τελευταίες μας βόλτες στο νησί, να κάνουμε τις τελευταίες μας αγορές σε λουκούμια, χαλβαδόπιτες, κάπαρη, συριανά λουκάνικα κ.ά και το μεσημέρι να μεταφερθούμε στο λιμάνι για την επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής με τις πιο όμορφες εικόνες από το πιο ξεχωριστό κυκλαδίτικο νησί.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Triple Room 399 € 0 €
Single Room 535 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 445 € 0 €
Twin Room 445 € 0 €
Triple Room 445 € 0 €
Single Room 640 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 409 € 0 €
Twin Room 409 € 0 €
Triple Room 409 € 0 €
Single Room 550 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 460 € 0 €
Twin Room 460 € 0 €
Triple Room 460 € 0 €
Single Room 655 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Triple Room 399 € 0 €
Single Room 535 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 445 € 0 €
Twin Room 445 € 0 €
Triple Room 445 € 0 €
Single Room 640 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hermes στην Ερμούπολη 3*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση με την Blue Star Ferries
  • Επισκέψεις-περιηγήσεις, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Γεύματα εκτός του πρωινού.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής – τέλος κλιματικής αλλαγής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ BLUE STAR FERRIES

Blue Star Paros

ΠειραιάςΣύρος: 07.30 – 11.35

Σύρος – Πειραιάς: 16.00 – 20.00

 

Γιατί με Versus

  • Διαμονή στο εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο Hermes στην Ερμούπολη.
  • Θα ξεναγηθούμε σε όλα τα σπουδαία αξιοθέατα της πρωτεύουσας Ερμούπολης.
  • Θα γνωρίσουμε τις ωραιότερες παραλίες του νησιού  όπως το Κίνι, το Μέγα Γιαλό και το Γαλησσά.
  • Θα περπατήσουμε τα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου.
  • Θα δοκιμάσουμε την ντόπια κουζίνα: λουκούμια, χαλβαδόπιτες και τοπικά τυριά.
  • Θα επισκεφτούμε το μουσείο του Βαμβακάρη.
  • Θα μάθουμε την ιστορία των διάσημων ναυπηγείων του νησιού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hermes 3 *στην Ερμούπολη με πρωινό
  • Περιήγηση στην Ερμούπολη και στην Άνω Σύρο
  • Επίσκεψη σε διάσημες παραλίες του νησιού, Κίνι, Αζόλιμνος, Μέγα Γιαλό, Γαλησσάς.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

23/07, 18/08, 05/09



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info