fb

Εκουαδόρ - Ταξίδι στο χρόνο στα Νησιά Γκαλάπαγκος | Νοέμβριος 2024 & Φεβρουάριος 2025

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις. Η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία, αποικιακή κληρονομιά και φυσικά κάλλη απερίγραπτα.

Ταυτόχρονα, με την απόδρασή μας στα εξωτικά Νησιά Γκαλάπαγκος ερχόμαστε σε επαφή με μια γωνιά του πλανήτη μας πραγματικά μοναδική. Η εμπειρία της παρουσίας μας στα νησιά αυτά μας ανοίγει ένα παράθυρο στην κατανόηση της ίδιας της ζωής στη Γη μας. Ένα ταξίδι στα Γκαλάπαγκος δεν είναι μια απλή υπόθεση, έχουμε φροντίσει ωστόσο όλα να είναι όπως πρέπει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά από τη πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο με το διάσημο Σημείο Μηδέν, όπου περνά ο Ισημερι­νός και το γεωγραφικό πλάτος είναι 00 0' 0". Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή ζούγκλα Μίντο με το δάσος των νεφών, τον καταρράκτη Nambillo και τα αμέτρητα είδη φυτών, πουλιών και εντόμων. Σειρά έχει ο Εθνικός Δρυμός Κοτοπάξι, μέρος του Δρόμου των Ηφαιστείων, πριν πάρουμε το αεροπλάνο για τα μαγικά νησιά Γκαλάπαγκος στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κρουαζιέρα και να γνωρίσουμε πολλά από αυτά, ενώ θα μάθουμε τα πάντα για τη θεωρία του Δαρβίνου και την εξέλιξη των ειδών. Στα Γκαλάπαγκος αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις για να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα νησιά με συνεχείς δραστηριότητες που θα μας χαρίσουν τις πιο δυνατές συγκινήσεις! Επιστρέφοντας πίσω στην ενδοχώρα, το ταξίδι μας θα κλείσει με την Γκουαγιακίλ, την μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πιο ιδιαίτερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές αυτής της εντυπωσιακής χώρας, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε ανεπανάληπτα μέρη όπως η ζούγκλα Μίντο και ο Εθνικός Δρυμός Κοτοπάξι, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος.
Σε συνδυασμό δε με τα μοναδικά Νησιά Γκαλάπαγκος όπου θα χαλαρώσουμε κάτω από τον καυτό ήλιο απολαμβάνοντας το μπάνιο μας στα δροσερά κρυστάλλινα νερά του Ειρηνικού ωκεανού, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά έναν αληθινό παράδεισο, που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Κίτο, τη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, και επιστροφή από Γκουαγιακίλ για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα, την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά. Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
 • Με τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κίτο, τη πανέμορφη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, την πόλη που διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο¬ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και βαρκάδες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία των Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος!  
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* σε Κίτο και Γκουαγιακίλ. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στη περιοχή.
 • Εκδρομή στο δάσος νεφών της ζούγκλας Μίντο και μπάνιο στον καταρράκτη Nambillo.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν και πλοιάρια. Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.
Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΙΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω­τική μας ομάδα και παίρνουμε τη πτήση μας προς τον Ισημερινό ή Εκουαδόρ, και πιο συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Κίτο. Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο, μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο­βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5.000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ­χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΙΤΟ: Ξενάγηση – Σημείο Μηδέν

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Κίτο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στη ξενάγησή μας, λοιπόν, θα δούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α­νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ­τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.ά.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι­νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (= το μέσον του κόσμου) και θα φωτο­γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΙΤΟ: Εκδρομή στη Ζούγκλα Μίντο

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα κατευθυνθούμε περίπου 2.5 ώρες βορειοδυτικά της πρωτεύουσας προς την εξωπραγματική ζούγκλα Μίντο, έναν παράδεισο –κυριολεκτικά- για τους λάτρεις παρατήρησης πουλιών. Η ζούγκλα εκτείνεται σε μια βαθιά κοιλάδα ακριβώς πίσω από τα ηφαίστεια Pichincha στις δυτικές πλαγιές των Άνδεων και αποτελεί καταφύγιο μια τεράστιας ποικιλίας πουλιών (περίπου το 20% διαφορετικά είδη πουλιών παγκοσμίως βρίσκονται εδώ), εντόμων και φυτών. Καλύπτει έκταση 268 τετραγωνικών χιλιομέτρων και διατρέχεται από τρία ποτάμια (Mindo, Saloya και Cinto), ενώ εκατοντάδες ρυάκια προσφέρουν ζωή σε ολόκληρη την περιοχή. Η Μίντο σε μεγάλο μέρος της είναι ουσιαστικά ένα δάσος νεφών (cloud forest), ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια βιοποικιλότητα και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά της χώρας.

Εντός της ζούγκλας μπορεί κάποιος να απολαύσει διάφορες δραστηριότητες, όπως ζipline, ενώ τα πολλά ρυάκια δημιουργούν αρκετούς καταρράκτες. Εμείς θα πάρουμε τελεφερίκ που περνάει πάνω από τη ζούγκλα, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να την θαυμάσουμε από ψηλά και έπειτα από ολιγόωρη πεζοπορία σε τροπικά μονοπάτια θα επισκεφτούμε έναν από αυτούς, τον καταρράκτη Nambillo, που στην ουσία είναι επτά καταρράκτες μαζί. Πρόκειται για ένα μοναδικό σημείο στο κέντρο της ζούγκλας των νεφών, όπου τα δροσερά νερά των καταρρακτών στα οποία θα κάνουμε μπάνιο, συνοδεύονται από το κελάηδημα των αμέτρητων πουλιών στα γύρω δέντρα, σε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Εκτός από τα πουλιά, μην παραλείψετε να αναζητήσετε και τις πολύχρωμες πεταλούδες που κυκλοφορούν αμέριμνες από λουλούδι σε λουλούδι. Άλλωστε υπάρχει και καταφύγιο πεταλούδων, το Mariposas de Mindo Butterfly Garden, όπου ζουν εκατοντάδες πεταλούδες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΙΤΟ: Εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή -μέρος της ο­ποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων- θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό.

Από τα ψηλό­τερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά.

Επιστροφή στο Κίτο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΙΤΟ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: τεράστιες χελώνες, τούνελ από λάβα – Πλάια Τορτούγκα

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και την Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ό αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο και στο Καταφύγιο Χερσαίας Χελώνας, για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς.

Αφού απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία των υψιπέδων της Σάντα Κρουζ με τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, θα μεταβούμε στην Πλάια Τορτούγκα, μια πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνιο και ηλιοθεραπεία στον μικρό κόλπο που διαθέτει. Για τους λάτρεις της φύσης, το birdwatching, δηλαδή η παρατήρηση πουλιών, είναι αρκετά δημοφιλές «σπορ» σε αυτό το σημείο, καθώς μια τεράστια ποικιλία από πολλά ενδιαφέροντα είδη πουλιών ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

6η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε σε γειτονικό νησί, ακολουθώντας και εμείς τα βήματα πολλών ταξιδιωτών και ορνιθολόγων που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος.
Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε. Φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε σε κολύμπι και snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρτα, σε γειτονικό νησί. Αφού δέσουμε θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας στο νησί: αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες, ίσως ακόμα και το φημισμένο γεράκι των Γκαλάπαγκος!
Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία! Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – Πτήση για ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Άφιξη στο Γκουαγιακίλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ: Ξενάγηση – Πτήση Επιστροφής

Σήμερα θα πάμε να γνωρίσουμε το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοι­κημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουά­γιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σι­μόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μετα­βούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένιας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απο­λαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Μετά το πέ­ρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

10η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Γεμάτοι εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή, φτάνουμε στο σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ:

Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.
Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 1090 €
Twin Room 2990 € 1090 €
Triple Room 2990 € 1090 €
Single Room 3880 € 1090 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 1090 €
Twin Room 2990 € 1090 €
Triple Room 2990 € 1090 €
Single Room 3880 € 1090 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3210 € 1090 €
Twin Room 3210 € 1090 €
Triple Room 3210 € 1090 €
Single Room 4100 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3210 € 1090 €
Twin Room 3210 € 1090 €
Triple Room 3210 € 1090 €
Single Room 4100 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4330 € 0 €
Twin Room 4330 € 0 €
Triple Room 4330 € 0 €
Single Room 5220 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4330 € 0 €
Twin Room 4330 € 0 €
Triple Room 4330 € 0 €
Single Room 5220 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

27/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 755

27/11/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ

10:15

16:15

KL 751

05/12/2024

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:05

13:20 (+1)

KL 1957

06/12/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

18/02/2025

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 751

18/02/2025

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ

10:15

16:15

KL 755

26/02/2025

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:05

13:20 (+1)

KL 1957

27/02/2025

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* στο Κίτο και το Γκουαγιακίλ. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
 • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
   

Αναχωρήσεις από Κύπρο       
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ         

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€.

Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€ κατ' άτομο.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πιο ιδιαίτερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές αυτής της εντυπωσιακής χώρας, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε ανεπανάληπτα μέρη όπως η ζούγκλα Μίντο και ο Εθνικός Δρυμός Κοτοπάξι, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος.
Σε συνδυασμό δε με τα μοναδικά Νησιά Γκαλάπαγκος όπου θα χαλαρώσουμε κάτω από τον καυτό ήλιο απολαμβάνοντας το μπάνιο μας στα δροσερά κρυστάλλινα νερά του Ειρηνικού ωκεανού, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά έναν αληθινό παράδεισο, που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Κίτο, τη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, και επιστροφή από Γκουαγιακίλ για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα, την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά. Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
 • Με τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κίτο, τη πανέμορφη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, την πόλη που διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο¬ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και βαρκάδες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία των Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος!  
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* σε Κίτο και Γκουαγιακίλ. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στη περιοχή.
 • Εκδρομή στο δάσος νεφών της ζούγκλας Μίντο και μπάνιο στον καταρράκτη Nambillo.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν και πλοιάρια. Ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.
Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

Highlights

 • Επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
 • Εκδρομή στη ζούγκλα Μίντο όπου θα απολαύσουμε το κελάηδισμα των αμέτρητων πουλιών και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες πεταλούδες.
 • Μπάνιο στα δροσερά νερά του καταρράκτη Nambillo.
 • Η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει το ομώνυμο ηφαίστειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
 • Τα μαγικά Νησιά Γκαλάπαγκος και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που απολαμβάνουμε στα νησιά που άλλαξαν τον τρόπο που ερμηνεύει ο άνθρωπος την παρουσία του στη Γη.
 • Το καταφύγιο Χερσαίας Χελώνας στην καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος και οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πώς είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
 • Θα δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Ο λόφος Σάντα Άνα με την υπέροχη θέα σε ολόκληρη την πόλη Γκουαγιακίλ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κίτο, τη πανέμορφη πρωτεύουσα του Εκουαδόρ!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και βαρκάδες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
   

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024
 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2025

Αναχωρήσεις

27/11, 18/02Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Εκουαδόρ - Ταξίδι στο χρόνο στα Νησιά Γκαλάπαγκος | Νοέμβριος 2024 & Φεβρουάριος 2025

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info