fb

Το... άλλο Μπαλί, με Ούμπουντ και Σιγκαπούρη | 13.09.2024

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα διαφορετικό ταξίδι στο Μπαλί, γεμάτο εμπειρίες που ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Θα επισκεφθούμε έναν από τους υψηλότερους ναούς στο Μπαλί, τον ναό Lempuyang, το παλάτι του νερού αλλά και τον καταρράκτη Tegenungan, που πέφτει από ύψος σαράντα μέτρων. Από το πρόγραμμά μας δεν λείπουν οι Ναοί Taman Ayun -  Τάνα Λοτ αλλά και το περίφημο δάσος των πιθήκων. Ξεχωριστή θα κάνει την εμπειρία μας στο Μπαλί η επίσκεψη στο Ναό Ουλουβάτου ο οποίος αποτελεί έναν από τους έξι βασικούς ναούς που πιστεύεται ότι είναι οι πνευματικοί πυλώνες του Μπαλί.

Κι αφού χαλαρώσουμε, κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά και φροντίσουμε το σώμα μας, σαν ναό της ψυχή μας, σειρά έχει το Ουμπούντ όπου και θα διανυκτερεύσουμε για να ζήσουμε σε βάθος όλες τις εμπειρίες μας κάνοντας το ταξίδι μας το απόλυτο «Eat, Pray, Love». Το ταξίδι μας θα κλείσει με την εκθαμβωτική Σιγκαπούρη!

                                   Γκραν Πρι Σιγκαπούρης

Το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης είναι αγώνας της Φόρμουλα 1 που διεξάγεται στο Singapore Street Circuit από το 2008 και ήταν ο πρώτος αγώνας της Φόρμουλα 1 που διεξήχθη τη νύχτα. Η πίστα, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε, τρέχει κατά μήκος μιας διαδρομής πόλης γύρω από τη Marina Bay. Η πίστα φωτίζεται από πάνω από 1 600 προβολείς φωτός LED που έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν μεγάλα προβλήματα ορατότητας στο σκοτάδι. Το σύστημα φωτισμού του πίστας δημιουργήθηκε από τον Ιταλό Βαλέριο Μαγιόλι.  Το 2024 ο αγώνας  διεξάγεται 20-22 Σεπτεμβρίου.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Λίγο πιο κάτω από τον παράλληλο του Ισημερινού βρίσκεται το Μπαλί, το οποίο ανήκει στην Ινδονησία. Πρωτεύουσά του είναι το Ντενπασάρ. Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, ενώ ο δυτικός κόσμος το ανακάλυψε μόλις το 1597 όταν έφτασε εκεί το ολλανδικό πλοίο του Κορνέλις ντε Χούπμαν. Λέγεται ότι ο καπετάνιος του έκανε δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταφέρει να πείσει όλο το πλήρωμα ν’ αφήσει αυτόν τον μαγικό τόπο και να επιβιβαστεί στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής.
Με το 95% των κατοίκων του Ινδουιστές, το Mπαλί αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Στο νησί βρίσκονται διάσπαρτοι περισσότεροι από 100.000 ναοί. Οι ινδουιστικές παραδόσεις, ο Βουδισμός, οι αρχαίες πρακτικές της Ιάβας, οι γηγενείς ανιμιστικές τελετές, όλες οι διαφορετικές πεποιθήσεις συνυπάρχουν δημιουργώντας ένα υπέροχο κράμα στην καθημερινότητα του μπαλινέζικου λαού και είναι αυτά ακριβώς που κάνουν τον τόπο ξεχωριστό.
Η πρωινή προσευχή στους ναούς, ο καθημερινός ανθοστολισμός τους με ολόφρεσκα λουλούδια, οι τοπικοί ήχοι και οι  παραδοσιακοί χοροί είναι στοιχεία που καθιστούν το Μπαλί κάτι παραπάνω από έναν τροπικό παράδεισο αναψυχής.
Ζήστε τη μυστηριακή ατμόσφαιρά του, απολαύστε την έντονη νυχτερινή ζωή της Κούτα και της Σεμινιάκ, γευθείτε με το κιλό νοστιμότατα θαλασσινά στις υπαίθριες ψαροταβέρνες της περιοχής Jimbaran, ψωνίστε σε μοναδικές τιμές, από ρούχα μέχρι έπιπλα, κάντε μασάζ και αφεθείτε στον παράδεισο για να σας παρασύρει στους ρυθμούς του.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το εξωτικό όνειρο του Μπαλί σε ένα ταξίδι για το σώμα και το μυαλό σε συνδυασμό με την σύγχρονη μεγαλούπολη της Σιγκαπούρης, σε ένα πλήρες πρόγραμμα γεμάτο εκδρομές και δραστηριότητες αλλά και με χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:     

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην παραλία και το Ούμπουντ και σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη.
  • Επίσκεψη στη Pura Lempuyang, στο παλάτι του νερού Tirta Gannga, στον καταρράκτη  Tegenungan
  • Εκδρομή στους ναούς Mengwi, Τάνα Λοτ και Ουλουβάτου.
  • Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ούμπουντ: στη ρυζοφυτεία  Tegalalang, σε φυτεία καφέ, στο παλάτι Puri Saren, στο  ηφαίστειο Κινταμάνι.
  • Επίσκεψη στο Ιερό Δάσος των πιθήκων.
  • Θα κολυμπήσουμε σε απίθανα νερά και θα μαγευτούμε από τον βυθό της θάλασσας.
  • Θα δούμε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ.
  • Θα κάνουμε κούνια στην πολυφωτογραφημένη στο Ουμπούντ.
  • Ξενάγηση  πόλης στη Σιγκαπούρη.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ή αγγλόφωνος ξεναγός στο Μπαλί και αγγλόφωνος στη Σιγκαπούρη, στη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στη Σιγκαπούρη…

  • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
  • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
  • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μπαλί (Πτήση Αναχώρησης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για γνωριμία και στη συνέχεια μας περιμένει η πτήση μας για το πανέμορφο Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το συναρπαστικό ταξίδι μας ξεκινά!

 

 

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Μπαλί

Άφιξη στο πανέμορφο Μπαλί και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας μας είναι ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του, ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20ο-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ καταφεύγουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας δίπλα στο κύμα αλλά και στιγμές περιπέτειας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας..

3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ξενάγηση Lempuyang - Παλάτι του νερού Tirta Gannga - καταρράκτης Tegenungan

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για έναν από τους υψηλότερους ναούς στο Μπαλί, τον ναό Lempuyang. Πρόκειται για έναν ιερό ινδουιστικό ναό που στέκεται ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους του Karangasem. Πιστεύεται ότι το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις «lempu» και «hyang». Η πρώτη λέξη σημαίνει φως, ενώ η δεύτερη είναι ένας προσδιορισμός για τον θεό. Επομένως, Lempuyang σημαίνει κυριολεκτικά θεός που ακτινοβολεί λαμπρό φως. Το όνομά του είναι μάλλον ταιριαστό αφού ο ναός βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, όπου η ανατολή του ηλίου είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, ενώ το χαλαρωτικό περιβάλλον εξηγεί γιατί το νησί θεωρείται το αγαπημένο των θεών.

Συνεχίζουμε για το παλάτι του νερού  Tirta Gangga. Κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Καναγκάσεμ Regency το 1948 και διαθέτει ένα λαβύρινθο από πισίνες, λίμνες και σιντριβάνια που περιβάλλονται από φύση με καταπράσινους κήπους, πέτρινα γλυπτά και περίτεχνα αγάλματα. Τελικός σταθμός μας για σήμερα ο καταρράκτης Tegenungan, που πέφτει από ύψος σαράντα μέτρων, ενώ το τοπίο μάς αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει κάποιος εδώ -κολύμπι, παρατήρηση της φύσης- είναι βέβαιο ότι θα αποζημιωθεί.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Δάσος των πιθήκων - Ναοί Taman Ayun - Τάνα Λοτ

Άλλη μία συναρπαστική μέρα μας περιμένει στο εξωτικό Μπαλί. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Mengwi και τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται κανείς εν μέσω λίμνης!

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Το καταφύγιο θεωρείται από τους κατοίκους πνευματικό και οικονομικό κέντρο, ενώ το φροντίζουν με περισσή αγάπη και ενδιαφέρον. Εκτός από τους χαριτωμένους πιθήκους, την προσοχή μας θα προσελκύσει και η πλούσια χλωρίδα της περιοχής, ενώ εδώ θα συναντήσουμε μερικούς ακόμα ινδουιστικούς ναούς του 14ου αιώνα.

Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ. Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η παράδοση θέλει θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια να είναι φύλακες του ναού. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ναός Ουλουβάτου

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον ναό Uluwatu ή Pura Luhur Uluwatu, έναν από τους έξι βασικούς ναούς που πιστεύεται ότι είναι οι πνευματικοί πυλώνες του Μπαλί. Γνωστός για την υπέροχη τοποθεσία του, σκαρφαλωμένος στην κορυφή ενός απότομου βράχου, περίπου 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέρει μαγευτική θέα στον ωκεανό. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού και αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

 

6η – 7η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση.  Μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Το Μπαλί προσφέρεται για δεκάδες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κολύμβηση, πεζοπορία, ποδηλασία και φυσικά σπα, αφού οι κάτοικοί του πιστεύουν ότι το σώμα είναι ο ιερός ναός της ψυχής και γι’ αυτό το φροντίζουν ανάλογα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

8η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ουμπούντ με διανυκτέρευση

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε με προορισμό μας το Ουμπούντ, την καλλιτεχνική ψυχή του νησιού, όπου συναντά κανείς γκαλερί, μουσεία τέχνης και δεκάδες καταστήματα από όπου μπορεί να προμηθευτεί κοσμήματα και άλλα χειροποίητα αντικείμενα, από σκουλαρίκια μέχρι βραχιόλια και πέτρινα γλυπτά. Σε αυτό το μέρος του νησιού παίρνει σάρκα και οστά η φράση “eat, pray, love’’ και δεν θα αργήσετε να καταλάβετε γιατί.

Πρώτος σταθμός μας το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία μοναδική παράσταση χορών Μπαρόνγκ. Οι μπαλινέζικοι χοροί είναι ένα είδος μυσταγωγίας και γι’ αυτό το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό.

Συνεχίζουμε για  το χωριό Μας, γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring, στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ουμπούντ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία. Ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, στον Ινδό θεό του νερού. Το όνομα του ναού σημαίνει «πηγή αγιασμού».

Συνεχίζουμε  προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, έναν ναό που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως το σπήλαιο των ελεφάντων. Διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.

Επόμενη στάση ο ναός Gunung Kawi,  ένας ναός και ταφικό συγκρότημα του 11ου  αιώνα, στο χωριό Tampaksiring, που απλώνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Pakerisan. Αποτελείται από δέκα, κομμένα σε βράχους, candi (ιερά) που είναι λαξευμένα σε ύψος εφτά μέτρων στις προστατευμένες κόγχες του απόκρημνου βράχου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Ούμπουντ.

9η ημέρα: Ούμπουντ (περιήγηση) - Κινταμάνι

Σήμερα εκδράμουμε στην περιοχή του Tegalalang για να περπατήσουμε στους ορυζώνες και να κάνουμε τη γνωστή κούνια (ubud swing). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι του Ούμπουντ, πρώην κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τους πανέμορφους κήπους.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε φυτεία καλλιέργειας καφέ και αργότερα φθάνουμε στο Κινταμάνι, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1.500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΑΛΙ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αφήνουμε πίσω μας το εξωτικό Μπαλί και αναχωρούμε αεροπορικώς για τη φουτουριστική Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη είναι μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης, της «Πόλης του Λιονταριού», και προσφέρει όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα, που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης. οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας».

 

11η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στη Σιγκαπούρη. Θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος,  θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα μπούμε στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών, στη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Ελεύθερη μέρα - Μεταφορά αεροδρόμιο

Μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην υπερσύγχρονη πόλη ή για τα ψώνια μας στα εμπορικά κέντρα, ενώ προτείνεται και μια εκδρομή στο νησάκι Σεντόζα. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, καθώς το ταξίδι μας κλείνει με τις καλύτερες αναμνήσεις.

13η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Οι τοπικοί ξεναγοί  δεν συνοδεύουν  το γκρουπ στις πτήσεις και Θα βρίσκονται  στο Μπαλί και στη Σιγκαπούρη αντίστοιχα κατά τη διάρκεια των οργανωμένων ξεναγήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και μόνο.
  • Στις ημέρες με ελεύθερο πρόγραμμα, ο ξεναγός  μπορεί να σας προτείνει εκδρομές  ή δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε πούλμαν με άλλους ταξιδιώτες και με αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό.
  • Με την αεροπορική εταιρεία SCOOT  δεν περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά στη διάρκεια των πτήσεων και είναι πληρωτέα εντός της πτήσης. Ενδεικτική τιμή γεύματος από 10€- νερό ή αναψυκτικό 3€. Το Versus δεν συμπεριλαμβάνει προαγορασμένο γεύμα στη διάρκεια των πτήσεων γιατί θα πρέπει να επιλέξει το φαγητό για εσάς χωρίς δικαίωμα αλλαγής  δεν υπάρχει οθόνη  με πρόγραμμα ψυχαγωγίας στα καθίσματα.
  • Σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες πλέον η επιλογή συγκεκριμένης θέσης είναι με επιβάρυνση.
  • Στη Scoot δεν υπάρχει ατομικό αεροπορικό εισιτήριο αλλά λίστα επιβατών όπου αναγράφονται όλα τα ονοματεπώνυμα.

 

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου. Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
  • Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.
  • Απαιτείται πλέον, πριν την αναχώρηση, κάθε ταξιδιώτης να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα πληρωμή  του νέου φόρου εισόδου (κόστος 10 USD) μέσω της ιστοσελίδας: https://lovebali.baliprov.go.id/
  • Στη Σιγκαπούρη…

    • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
    • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
    • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
    • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1399 € 590 €
Twin Room 1399 € 590 €
Triple Room 1399 € 590 €
Single Room 2259 € 590 €
- Double Room 1399 € 590 €
Twin Room 1399 € 590 €
Triple Room 1399 € 590 €
Single Room 2259 € 590 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1619 € 590 €
Twin Room 1619 € 590 €
Triple Room 1619 € 590 €
Single Room 2479 € 590 €
- Double Room 1619 € 590 €
Twin Room 1619 € 590 €
Triple Room 1619 € 590 €
Single Room 2479 € 590 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 2239 € 0 €
Twin Room 2239 € 0 €
Triple Room 2239 € 0 €
Single Room 3099 € 0 €
- Double Room 2239 € 0 €
Twin Room 2239 € 0 €
Triple Room 2239 € 0 €
Single Room 3099 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από - Προς)

Ώρα  Αναχώρησης

Ώρα  Άφιξης

ΤR 723

13/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

16:05

08:10 +1

ΤR 284

14/09/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΠΑΛΙ

10:45

13:25

TR 281

22/09/2024

ΜΠΑΛΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:50

13:30

TR 722

25/09/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΘΗΝΑ

01:05

07:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή για 6 διανυκτερεύσεις στο Μπαλί στην παραλία και 2 διανυκτερεύσεις στο Ούμπουντ σε ξενοδοχείο 5* και 2 διανυκτερεύσεις στη Σιγκαπούρη σε ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ελληνόφωνο ή αγγλόφωνο ξεναγό στο Μπαλί και αγγλόφωνο στη Σιγκαπούρη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel


Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα. Δεν περιλαμβάνονται  γεύματα, ποτά στη διάρκεια των πτήσεων βίζα εισόδου στο Μπαλί 35€.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.) 590€

  • Βίζα εισόδου πληρωτέα με την άφιξη στο Μπαλί  35€
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου. Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
  • Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.
  • Απαιτείται πλέον, πριν την αναχώρηση, κάθε ταξιδιώτης να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα πληρωμή  του νέου φόρου εισόδου (κόστος 10 USD) μέσω της ιστοσελίδας: https://lovebali.baliprov.go.id/
  • Στη Σιγκαπούρη…

    • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
    • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
    • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
    • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  • Οι τοπικοί ξεναγοί  δεν συνοδεύουν  το γκρουπ στις πτήσεις και Θα βρίσκονται  στο Μπαλί και στη Σιγκαπούρη αντίστοιχα κατά τη διάρκεια των οργανωμένων ξεναγήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και μόνο.
  • Στις ημέρες με ελεύθερο πρόγραμμα, ο ξεναγός  μπορεί να σας προτείνει εκδρομές  ή δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε πούλμαν με άλλους ταξιδιώτες και με αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό.
  • Με την αεροπορική εταιρεία SCOOT  δεν περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά στη διάρκεια των πτήσεων και είναι πληρωτέα εντός της πτήσης. Ενδεικτική τιμή γεύματος από 10€- νερό ή αναψυκτικό 3€. Το Versus δεν συμπεριλαμβάνει προαγορασμένο γεύμα στη διάρκεια των πτήσεων γιατί θα πρέπει να επιλέξει το φαγητό για εσάς χωρίς δικαίωμα αλλαγής  δεν υπάρχει οθόνη  με πρόγραμμα ψυχαγωγίας στα καθίσματα.
  • Σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες πλέον η επιλογή συγκεκριμένης θέσης είναι με επιβάρυνση.
  • Στη Scoot δεν υπάρχει ατομικό αεροπορικό εισιτήριο αλλά λίστα επιβατών όπου αναγράφονται όλα τα ονοματεπώνυμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

 

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το εξωτικό όνειρο του Μπαλί σε ένα ταξίδι για το σώμα και το μυαλό σε συνδυασμό με την σύγχρονη μεγαλούπολη της Σιγκαπούρης, σε ένα πλήρες πρόγραμμα γεμάτο εκδρομές και δραστηριότητες αλλά και με χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:     

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην παραλία και το Ούμπουντ και σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη.
  • Επίσκεψη στη Pura Lempuyang, στο παλάτι του νερού Tirta Gannga, στον καταρράκτη  Tegenungan
  • Εκδρομή στους ναούς Mengwi, Τάνα Λοτ και Ουλουβάτου.
  • Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ούμπουντ: στη ρυζοφυτεία  Tegalalang, σε φυτεία καφέ, στο παλάτι Puri Saren, στο  ηφαίστειο Κινταμάνι.
  • Επίσκεψη στο Ιερό Δάσος των πιθήκων.
  • Θα κολυμπήσουμε σε απίθανα νερά και θα μαγευτούμε από τον βυθό της θάλασσας.
  • Θα δούμε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ.
  • Θα κάνουμε κούνια στην πολυφωτογραφημένη στο Ουμπούντ.
  • Ξενάγηση  πόλης στη Σιγκαπούρη.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ή αγγλόφωνος ξεναγός στο Μπαλί και αγγλόφωνος στη Σιγκαπούρη, στη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στη Σιγκαπούρη…

  • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
  • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
  • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

Σχόλια Πελατών

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην παραλία και το Ούμπουντ και σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη.
  • Επίσκεψη στη Pura Lempuyang, στο παλάτι του νερού Tirta Gannga, στον καταρράκτη  Tegenungan.
  • Εκδρομή στους ναούς Mengwi, Τάνα Λοτ και Ουλουβάτου.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

13/09



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Το... άλλο Μπαλί, με Ούμπουντ και Σιγκαπούρη | 13.09.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info