fb

Εκτεταμένο Αποικιακό Μεξικό – Día de los Muertos | 24.10.2024 & 28.10.2024

Διάρκεια: 12, 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2299€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Μεξικό μάς είναι ήδη γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση, τη μοναδική αρχιτεκτονική. Σε αυτό το ταξίδι όμως, θέλουμε να ξεπεράσουμε το οικείο, το γνωστό Μεξικό. Να εξερευνήσουμε το αυθεντικό, παραδοσιακό Μεξικό, έτσι όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τους θρύλους αλλά και την ιδιαίτερη, αποικιακή αρχιτεκτονική του. Να βρεθούμε κοντά στη δραματική και απρόβλεπτη φύση, να γνωρίσουμε την επαρχία με τις ευφάνταστες αρχιτεκτονικές, να περιπλανηθούμε σε πλακόστρωτες πλατείες και σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο, να περιπλανηθούμε στη Μορέλια, να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στις αποικιακού ύφους πόλεις, μέσα σε ένα ταξίδι στο χρόνο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η διαμονή στη Γουαδαλαχάρα και οι επισκέψεις στο Τάξκο  και την Κουερναβάκα δίνουν προστιθέμενη αξία στο ταξίδι, που θα βρείτε μόνο στο Versus.

Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί: με το ταξίδι αυτό πλησιάζουμε την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων του Μεξικού. Για να κατανοήσουμε τη μυστική συνταγή, πρέπει να πλησιάσουμε «το αίνιγμα» με θρησκευτική κατάνυξη. Η Ημέρα της Γιορτής των Νεκρών (el Día de los Muertos) περικλείει όλη την πνευματικότητα ενός λαού που λατρεύει τους νεκρούς του με τρόπο που δείχνει πόσο αγαπάει τη ζωή! Οι προϊσπανικές τελετουργίες εναλλάσσονται με τις φαινομενικά γνωστές συνήθειες των Καθολικών και το θέαμα συναρπάζει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο ταξίδι στο Μεξικό, που συμπυκνώνει κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού και της πανέμορφης φύσης του.

Ένα οδοιπορικό που μας οδηγεί από το Μέξικο Σίτι στον ιερότερο ίσως χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν. Στη συνέχεια ερχόμαστε στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε και το Γκουαναχουάτο, για να φτάσουμε στην Τεκίλα και τη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού. Από εκεί ερχόμαστε στην πολύχρωμη, παραδοσιακή Μορέλια. Εδώ, στο νησάκι Πακάντα και στο Πατσκουάρο θα ενωθούμε με τους ντόπιους και θα ζήσουμε στους ρυθμούς των εορτασμών για την Ημέρα των Νεκρών. Μετά τη διαμονή και την ξενάγησή μας στη Μορέλια, θα απολαύσουμε την αποικιακή Πουέμπλα αλλά και τα δύο αποικιακά διαμάντια, την Κουερναβάκα και το Τάξκο, πριν επιστρέψουμε στο Μέξικο Σίτι για να δούμε το σπίτι-μουσείο της Φρίντα Κάλο και το υπέροχο Χοτσιμίλκο.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Ημέρας των Νεκρών, της μεγαλύτερης γιορτής του Μεξικού!

Το Versus Travel εξασφάλισε για εσάς δωμάτια στη Μορέλια, τις ημέρες 1 και 2 Νοεμβρίου, εκεί ακριβώς που χτυπάει ο παλμός της περίφημης γιορτής! Ζήστε την κορύφωση των εορτασμών στον κατάλληλο τόπο και χρόνο και βιώστε τη μοναδική αυτή εμπειρία στο έπακρο.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια του Versus, ένα ταξίδι με χαρακτήρα που θα μας χαρίσει πολλές εικόνες και συγκινήσεις! Θέλουμε να κατανοήσουμε βαθιά την πνευματικότητα αυτού του τόσο ιδιαίτερου λαού, γι’ αυτό ταξιδεύουμε στο Μεξικό τις ημέρες που κορυφώνονται οι γιορτές για την Ημέρα των Νεκρών.

Για να βιώσουμε την Ημέρα των Νεκρών στην αυθεντική της έκφραση, και όχι επιδερμικά, μένουμε στην πόλη Μορέλια για να παρακολουθήσουμε τις προετοιμασίες, και επισκεπτόμαστε την κωμόπολη του Πατσκουάρο και φυσικά το νησάκι Πακάντα για να βρεθούμε στο κέντρο των εορτασμών.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Μεξικό μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγοί που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus σε σημαντικά σημεία που συνήθως παραλείπονται

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus, έχουμε σχεδιάσει ένα ταξίδι-ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Οι επισκέψεις στο 12ήμερο πρόγραμμά μας είναι απλόχερες, τόσο στην πόλη του Μεξικό (εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο), όσο και στο Τάξκο και στην Κουερναβάκα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού (14ήμερο πρόγραμμα).

Οι διαδρομές 

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, αποφεύγει τις διανυκτερεύσεις σε αμφιβόλου ποιότητας ξενοδοχεία σε άγνωστες κωμοπόλεις για μείωση κόστους. Επιλέγουμε διαμονές σε πόλεις που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε τις επισκέψεις μας με άνεση χρόνου, ώστε να αξιοποιούμε τις ημέρες μας χωρίς άσκοπα χιλιόμετρα.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Με το Versus Travel παίρνετε πάντα περισσότερα!

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την Turkish Airlines και την Iberia!
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μέξικο Σίτι για να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε την πόλη και τα περίχωρά της, με συνεχείς, πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. Λόγω μεγάλου κόστους διαμονής, οι διανυκτερεύσεις εδώ συνήθως περιορίζονται. Όχι στο Versus.
  • Μόνο στο Versus διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Ζητήστε το ξενοδοχείο που σας προσφέρουν στην Πόλη του Μεξικού και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διαμονή στη Γουαδαλαχάρα.
  • Διαμονή και ξενάγηση στην Πουέμπλα, την εξαιρετική αυτή αποικιακή πόλη.
  • Εκδρομή στην Κουερναβάκα, την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και στη γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο, με την υπέροχη αρχιτεκτονική αλλά και τον πανέμορφο καθεδρικό, από τους ωραιότερους που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο.
  • Επίσκεψη και διαμονή στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου».
  • Ερχόμαστε στο αποστακτήριο της διάσημης τεκίλας Cuervo για να μάθουμε τα πάντα για την τεκίλα κατευθείαν από την πηγή!
  • Άλλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του: Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον εκδρομές μεγάλου κόστους (όπως στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο). Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας πολύ μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.

Το ταξίδι αυτό συνιστά μία ολοκληρωμένη γνωριμία με τους ιστορικούς θησαυρούς του Μεξικού και όχι μόνο.

  • Το πρόγραμμα ξεχωρίζει για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους αυθεντικούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, στη Μορέλια, στο Πατσκουάρο και στο νησάκι Πακάντα.
  • To Versus Travel, πιστό στα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο, της μεγάλης Μεξικανής ζωγράφου που επηρέασε γενιές και γενιές, και στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στην Πόλη του Μεξικού.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους με μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις

του Versus πραγματοποιούνται!

 

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι (Mexico City, Πόλη του Μεξικού).

2η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – Τεοτιχουακάν – ΚΕΡΕΤΑΡΟ

Άφιξη στο Μέξικο Σίτι και άμεση αναχώρηση οδικώς για τα περίχωρα της πόλης, όπου μας περιμένει μία ιδιαίτερη επίσκεψη. Θα θαυμάσουμε από κοντά τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την πόλη Κερέταρο, η οποία θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής. Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΕΡΕΤΑΡΟ – ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ – ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε. Μια πόλη-κόσμημα με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό.

Με την άφιξή μας στην πόλη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια περιπατητική ξενάγηση για να τη γνωρίσουμε, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γκουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρρα Μάδρε. Με την άφιξή μας στην όμορφη πόλη ξεκινάμε την περιήγηση στα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώμενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε (εξωτερικά) το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και διαδρομή με το τοπικό τελεφερίκ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ – ΤΕΚΙΛΑ – ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ

Αναχώρηση από το Γκουαναχουάτο με προορισμό την πόλη Τεκίλα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Ακο­λουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φή­μης τεκίλας Cuervo πριν αναχωρήσουμε για την πόλη Γου­αδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco).

Άφιξη στη Γου­αδαλαχάρα, δεύτερη μεγαλύ­τερη πόλη του Μεξικού. Θα περιηγηθούμε στο φωταγωγημένο ιστορικό της κέντρο και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ – ΚΑΠΟΥΛΑ – ΠΑΤΣΚΟΥΑΡΟ – ΝΗΣΑΚΙ ΠΑΚΑΝΤΑ (ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ) – ΜΟΡΕΛΙΑ

Ημέρα μυστικιστική και έντονα φορτισμένη η σημερινή! Ταξιδέψαμε μέχρι εδώ για να ζήσουμε από κοντά τον τρόπο που οι Μεξικανοί λατρεύουν τους νεκρούς τους και συγχρόνως... πανηγυρίζουν τη ζωή με έναν τρόπο πρωτότυπο που καθηλώνει τον επισκέπτη!

Πρωινό και αναχώρηση, λοιπόν, με τελικό μας προορισμό τη Μορέλια. Πρώτη μας στάση είναι στην πόλη Καπούλα, για να δούμε τη μεγαλύτερη Κατρίνα στον κόσμο. «Κατρίνα» ονομάζεται το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της Ημέρας των Νεκρών, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές στο Μεξικό. Πρόκειται για έναν σκελετό ντυμένο με πολυτελή ρούχα, που εμπνέει τους Μεξικανούς να ντυθούν (και να βαφτούν) με παρόμοιο τρόπο κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Συνεχίζουμε στην καρδιά της ορει­νής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Τζιντζουντζάν, όπου θα απολαύσουμε μουσικές μπάντες να παίζουν ζωντανά μουσική, και θα θαυμάσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι διακοσμούν με προσφορές και πολύχρωμα λουλούδια τους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων.

Επόμενος σταθμός μας το Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Θα κάνουμε βόλτα στην ιστορική αυτή κωμόπολη που θα μας παρασύρει σε μια ονειρική πραγματικότητα: στολίδια γιορτής και θανά­του στολίζουν την τοπική αγορά, και χοροί και τραγούδια γεμίζουν τις πλατείες. Με βάρκα θα περάσουμε στο νη­σάκι Πακάντα: τα όσα θα ζή­σουμε εκεί γιορτάζοντας την «Ημέρα των Νεκρών» θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστα.

Κατόπιν θα μεταβούμε στο Κουκοτσούτσο και από εκεί θα καταλήξουμε στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρ­χιακές πόλεις του Μεξικού, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Δεν θα παραλείψουμε, ασφαλώς, να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τους εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών, με το αντίστοιχο μακιγιάζ και αμφίεση.

6η ημέρα: ΜΟΡΕΛΙΑ (Ξενάγηση)

Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, η Μορέλια μάς εντυπω­σιάζει με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδο­σιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έ­χουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτί­στηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε την αγορά με τα παραδο­σιακά προϊόντα αλλά και το νεκροταφείο της Μορέλια για να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία για την Ημέρα των Νεκρών. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΟΡΕΛΙΑ – ΠΟΥΕΜΠΛΑ (Ξενάγηση)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας τη Μορέλια και αναχωρούμε οδικώς με προορισμό την Πουέμπλα, μια πόλη με ιδιαίτερα όμορφη αρχιτεκτονική και πατρίδα των πιο χαρακτηριστικών γευστικών απολαύσεων του Μεξικού, όπως η σάλτσα mole. Αργοί νωχελικοί ρυθμοί σε μια πόλη με ιδιαίτερη ταυτότητα που θα ανακαλύψουμε κατά την ξενάγησή μας στην πόλη.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Πουέμπλα.

8η ημέρα: ΠΟΥΕΜΠΛΑ – ΤΑΞΚΟ – ΚΟΥΕΡΝΑΒΑΚΑ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινή αναχώρηση από την Πουέμπλα με πρώτο μας σταθμό την όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων.

Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην Κουερναβάκα (Cuernavaca), την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. 

Συνεχίζουμε για το Μέξικο Σίτι. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (Ξενάγηση)

Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη μεξικανική πρωτεύουσα, την οποία θα γνωρίσουμε μέσα από περιπατητική και πανοραμική ξενάγηση. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Σπίτι του Εμίλιο Ί­ντιο Φερνάντεζ, ένα παλιό αρχοντικό που κατά καιρούς μάλιστα έχει αποτελέσει σκηνικό για δεκάδες κινηματογρα­φικές ταινίες! Η περιήγησή μας στο Μέξικο Σίτι συνεχίζεται με την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524.

Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της.

Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλοι Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες,  θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – Μουσείο Φρίντα Κάλο – Χοτσιμίλκο

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Ασούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα «chinampas». Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «trajineras», στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!

Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την επιβίβασή μας στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημαντική ενημέρωση για αναχώρηση

Η αναχώρηση της 24.10 (Πτήσεις με Iberia) είναι ένα πρόγραμμα 14 ημερών 11 διανυκτερεύσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Γουαδαλαχάρα, μία (1) επιπλέον διαν/ση στο Τάξκο, μία (1) επιπλέον διαν/ση στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε και μία λιγότερη διαν/ση στο Μέξικο Σίτι. 

Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες!

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2499 € 900 €
Twin Room 2499 € 900 €
Triple Room 2499 € 900 €
Single Room 3389 € 900 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 900 €
Twin Room 2299 € 900 €
Triple Room 2299 € 900 €
Single Room 3089 € 900 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2719 € 900 €
Twin Room 2719 € 900 €
Triple Room 2719 € 900 €
Single Room 3609 € 900 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2519 € 900 €
Twin Room 2519 € 900 €
Triple Room 2519 € 900 €
Single Room 3309 € 900 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3649 € 0 €
Twin Room 3649 € 0 €
Triple Room 3649 € 0 €
Single Room 4539 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3449 € 0 €
Twin Room 3449 € 0 €
Triple Room 3449 € 0 €
Single Room 4239 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

IB 3151

24/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:55

IB 6409

24/10/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

23:55

03:25 +1

IB 304

05/11/2024

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

12:20

06:00 +1

IB 833

06/11/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:40

15:15

14 ημέρες με 11 διανυκτερεύσεις

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Γουαδαλαχάρα, μία (1) επιπλέον διαν/ση στο Τάξκο, μία (1) επιπλέον διαν/ση στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε και μία λιγότερη διαν/ση στο Μέξικο Σίτι.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

28/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:20

17:55

TK 190

28/10/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

21:50

03:35 +1

TK 181

07/11/2024

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:45

10:35 +1

TK 1849

08/11/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

14:00

14:30

12 ημέρες με 9 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται.


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Μόνο στο Versus διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό, και όχι 4* ξενοδοχεία που στην Πόλη του Μεξικού θα σας δυσαρεστήσουν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις     στα      διάφορα     αξιοθέατα     όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 900€.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.). 
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει. 
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. 
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του. 
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Τα τρίκλινα δωμάτια στο Μεξικό διατίθενται με 2 διπλά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 3 κρεβάτια, άρα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Ημέρας των Νεκρών, της μεγαλύτερης γιορτής του Μεξικού!

Το Versus Travel εξασφάλισε για εσάς δωμάτια στη Μορέλια, τις ημέρες 1 και 2 Νοεμβρίου, εκεί ακριβώς που χτυπάει ο παλμός της περίφημης γιορτής! Ζήστε την κορύφωση των εορτασμών στον κατάλληλο τόπο και χρόνο και βιώστε τη μοναδική αυτή εμπειρία στο έπακρο.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια του Versus, ένα ταξίδι με χαρακτήρα που θα μας χαρίσει πολλές εικόνες και συγκινήσεις! Θέλουμε να κατανοήσουμε βαθιά την πνευματικότητα αυτού του τόσο ιδιαίτερου λαού, γι’ αυτό ταξιδεύουμε στο Μεξικό τις ημέρες που κορυφώνονται οι γιορτές για την Ημέρα των Νεκρών.

Για να βιώσουμε την Ημέρα των Νεκρών στην αυθεντική της έκφραση, και όχι επιδερμικά, μένουμε στην πόλη Μορέλια για να παρακολουθήσουμε τις προετοιμασίες, και επισκεπτόμαστε την κωμόπολη του Πατσκουάρο και φυσικά το νησάκι Πακάντα για να βρεθούμε στο κέντρο των εορτασμών.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Μεξικό μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγοί που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus σε σημαντικά σημεία που συνήθως παραλείπονται

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus, έχουμε σχεδιάσει ένα ταξίδι-ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Οι επισκέψεις στο 12ήμερο πρόγραμμά μας είναι απλόχερες, τόσο στην πόλη του Μεξικό (εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο), όσο και στο Τάξκο και στην Κουερναβάκα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού (14ήμερο πρόγραμμα).

Οι διαδρομές 

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, αποφεύγει τις διανυκτερεύσεις σε αμφιβόλου ποιότητας ξενοδοχεία σε άγνωστες κωμοπόλεις για μείωση κόστους. Επιλέγουμε διαμονές σε πόλεις που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε τις επισκέψεις μας με άνεση χρόνου, ώστε να αξιοποιούμε τις ημέρες μας χωρίς άσκοπα χιλιόμετρα.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Με το Versus Travel παίρνετε πάντα περισσότερα!

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την Turkish Airlines και την Iberia!
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μέξικο Σίτι για να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε την πόλη και τα περίχωρά της, με συνεχείς, πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. Λόγω μεγάλου κόστους διαμονής, οι διανυκτερεύσεις εδώ συνήθως περιορίζονται. Όχι στο Versus.
  • Μόνο στο Versus διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Ζητήστε το ξενοδοχείο που σας προσφέρουν στην Πόλη του Μεξικού και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διαμονή στη Γουαδαλαχάρα.
  • Διαμονή και ξενάγηση στην Πουέμπλα, την εξαιρετική αυτή αποικιακή πόλη.
  • Εκδρομή στην Κουερναβάκα, την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και στη γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο, με την υπέροχη αρχιτεκτονική αλλά και τον πανέμορφο καθεδρικό, από τους ωραιότερους που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο.
  • Επίσκεψη και διαμονή στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου».
  • Ερχόμαστε στο αποστακτήριο της διάσημης τεκίλας Cuervo για να μάθουμε τα πάντα για την τεκίλα κατευθείαν από την πηγή!
  • Άλλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του: Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον εκδρομές μεγάλου κόστους (όπως στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο). Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας πολύ μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.

Το ταξίδι αυτό συνιστά μία ολοκληρωμένη γνωριμία με τους ιστορικούς θησαυρούς του Μεξικού και όχι μόνο.

  • Το πρόγραμμα ξεχωρίζει για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους αυθεντικούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, στη Μορέλια, στο Πατσκουάρο και στο νησάκι Πακάντα.
  • To Versus Travel, πιστό στα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο, της μεγάλης Μεξικανής ζωγράφου που επηρέασε γενιές και γενιές, και στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στην Πόλη του Μεξικού.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους με μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις

του Versus πραγματοποιούνται!

 

 

 

Highlights

  • Παρασυρθείτε από τους ντόπιους στους εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών στο νησάκι Πακάντα, το Πατσκουάρο και τη Μορέλια.
  • Ανακαλύψτε στα εντυπωσιακά εκθέματα του Εθνικού Ανθρωπολογικού Μουσείου τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών Αζτέκων, Μάγιας, Ζαποτέκας, Ολμέκων, Τολτέκων.
  • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν.
  • Γνωρίστε το Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου».
  • Περιηγηθείτε στα καλντερίμια του Γκουαναχουάτο με τις μεγάλες πλατείες.
  • Ακούστε παραδοσιακά τραγούδια από τους αλέγρους Μεξικάνους με τις πολύχρωμες φορεσιές και τα σομπρέρο τους, που οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους στα κανάλια του Χοτσιμίλκο.
  • Προσπαθήστε να νιώσετε τη δύναμη ψυχής που αποπνέουν τα έργα της περίφημης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο.

Σχόλια Πελατών

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines και Iberia.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μέξικο Σίτι στο εκπληκτικό 5* ξενοδοχείο Barcelo.
  • Παρακολουθούμε τους αυθεντικούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών στο επίκεντρο των εκδηλώσεων: στη Μορέλια, στο Πατσκουάρο και στο νησάκι Πακάντα!

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

24/10, 28/10



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info