fb

Βιρμανία – Μαλαισία: Με Χρυσό Βράχο, Λίμνη Ίνλε και Σπήλαια Μπατού - Πτήσεις με Turkish Airlines | 15.08.2024

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Βιρμανία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, ή αν προτιμάτε, η Βιρμανία όπως θα έπρεπε κάθε φορά να παρουσιάζεται. Εξερευνούμε την επαρχία της Μιανμάρ, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους ντόπιους, «εισχωρούμε» διακριτικά μεν αλλά ουσιαστικά στην καθημερινότητά τους και βλέπουμε έναν τρόπο ζωής που ο χρόνος και η κακώς εννοούμενη «ανάπτυξη» δεν έχουν καταφέρει να μεταβάλλουν ριζικά. Επισκεπτόμαστε καλλιέργειες και μικρά χωριά, ερχόμαστε στη λίμνη Ίνλε με τις πασσαλόπηκτες κατοικίες, μένουμε έκθαμβοι μπροστά στις μεγαλοπρεπείς στούπες και τα χρυσά αγάλματα του Βούδα. Καθώς το παραδοσιακό και το πρωτόγονο συνταιριάζονται μπροστά μας, η Βιρμανία μάς αποκαλύπτεται σε μία πληρότητα που δεν έχουμε ξαναδεί!

Θα γνωρίσουμε τη Γιαγκόν με τους αναρίθμητους βουδιστικούς θησαυρούς, θα περάσουμε δύο αξέχαστες διανυκτερεύσεις στη μαγευτική λίμνη Ίνλε και θα δούμε τους ιδιαίτερους κωπηλάτες. Θα πάμε στην «πόλη με τις 3.000 παγόδες», την Μπαγκάν, και το κέντρο του βιρμανικού πολιτισμού, το Μανταλέι. Από εκεί θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της χώρας, την Αμαραπούρα, και θα πλεύσουμε τον ποταμό Ιραουάντι μέχρι το Μινγκούν. Με την επιστροφή μας στη Γιαγκόν θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τον περίφημο Χρυσό Βράχο. Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με την πολυπολιτισμική Μαλαισία, όπου θα απολαύσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της Κουάλα Λουμπούρ, με εκδρομή στις μοναδικές σπηλιές Μπατού.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Βιρμανία – Μαλαισία

Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής στη Νοτιοανατολική Ασία

Το Versus, πιστό στην άποψη πως κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, βουτά στον κόσμο της μαγείας που έχει φτιάξει αποκλειστικά για εσάς και σας ταξιδεύει σε δύο από τις εντυπωσιακότερες, αν και για διαφορετικούς λόγους, χώρες της Ασίας.

Σε ένα μοναδικό γεωγραφικό ανάγλυφο στα νοτιοανατολικά της Ασίας, η Μιανμάρ, πρώην Βιρμανία, εξωτική και απόμακρη, προσελκύει ταξιδιώτες από κάθε άκρη του πλανήτη που θέλουν να βιώσουν αυθεντικές στιγμές ασιατικής κουλτούρας. Αμόλυντη από τον μαζικό τουρισμό και τις επιρροές του δυτικού κόσμου, συνιστά έναν προορισμό που θα σας συναρπάσει με την τεράστια βουδιστική παρακαταθήκη, τα μοναδικά τοπία που συνθέτει η παρθένα τροπική φύση, την αμεσότητα των ευγενικών και πάντοτε χαμογελαστών ανθρώπων, τις χρυσοποίκιλτες παγόδες, τις χιλιάδες στούπες και τα τεράστια αγάλματα του Βούδα. 

Πλωτά χωριά και κήποι, απέραντοι ορυζώνες και πυκνά δάση, με τις γαλήνιες μορφές των βουδιστών μοναχών να εμφανίζονται όπου και αν βρεθείτε, δημιουργούν εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Θα γνωρίσετε μία χώρα που κινείται ακόμα με άμαξες που τις σέρνουν βόδια και φυλές ανθρώπων που ελάχιστα άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους εδώ και αιώνες.

Και αφού ολοκληρώσουμε το αξέχαστο οδοιπορικό στη Μιανμάρ, θα ακολουθήσει η συνάντηση με μία χώρα πολυπολιτισμική, τη Μαλαισία. Εδώ θα απολαύσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της Κουάλα Λουμπούρ με εκδρομή στις μοναδικές σπηλιές Μπατού.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.
 
Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τη Βιρμανία που μας «ανοίγει την πύλη» για να εισχωρήσουμε στον πολιτισμό μίας χώρας που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν απρόσιτη. Ανακαλύψτε το παραδοσιακό πρόσωπο της Βιρμανίας, δείτε την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς μιας χώρας μαγικής, σε ένα ταξίδι με έξυπνο σχεδιασμό, με πλούτο εικόνων και εμπειριών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus. Επιστέγασμα αυτού του μοναδικού ταξιδιού, η Μαλαισία και ο κοσμοπολίτικος αέρας της Κουάλα Λουμπούρ, με εκδρομή στις σπηλιές Μπατού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. 

 • Πολύ καλές πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κουάλα Λουμπούρ.
 • Εσωτερικές πτήσεις για να αποφύγουμε τεράστιες οδικές διαδρομές και να έχουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τους δύο προορισμούς.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* sup και 4* και όχι χαμηλότερης κατηγορίας, εκτός από τον Χρυσό Βράχο που είναι βασικών ανέσεων λόγω έλλειψης υποδομής στην περιοχή.
 • Με ημιδιατροφή στη Βιρμανία και πρωινό στη Μαλαισία.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μπαγκάν με εκτενή ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ.
 • Θα εξερευνήσουμε κάθε γωνιά της λίμνης Ίνλε. Αφιερώνουμε δύο (2) διανυκτερεύσεις στη λίμνη Ίνλε και δεν τις περικόπτουμε σπαταλώντας διαν/σεις σε πιο οικονομικές μικρότερου ενδιαφέροντος πόλεις της περιοχής.
 • Θα γνωρίσουμε τον διάσημο Χρυσό Βράχο, μια εμπειρία που αναμφίβολα πρέπει να ζήσετε.
 • Θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Μπαγκάν με την παραδοσιακή αγορά του, μια πανδαισία χρωμάτων.
 • Βαρκάδα στον μυστηριακό υδάτινο κόσμο της λίμνης Ίνλε, όπου όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες.
 • Επίσκεψη στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς, όπως στην παγόδα Kuthodaw στο Μανταλέι, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου.  
 • Βαρκάδα στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι παρακολουθώντας σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων.
 • Γευσιγνωσία κρασιού σε οινοποιείο στην κορυφή του λόφου με εντυπωσιακή θέα στη λίμνη και την κοιλάδα.
 • Βόλτα με άμαξες ανάμεσα στους διάσημους ναούς της Αρχαιολογικής Ζώνης στο Μπαγκάν.
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο ελεφάντων Green Hill Valley στο Καλάου, μία τεράστια έκταση πνιγμένη στο πράσινο, όπου θα ταΐσουμε ελέφαντες και θα τους… βοηθήσουμε καθώς παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι.
 • Επίσκεψη στο ηφαίστειο Πόπα, το ανενεργό ηφαίστειο που οι ντόπιοι αποκαλούν και «το Σπίτι των Πνευμάτων», καθώς θεωρείται ο τόπος κατοικίας των πιο σημαντικών πνευμάτων της Βιρμανίας (Νατς).
 • Εκδρομή στα φυσικά λαξευμένα μέσα σε λόφο από ασβεστόλιθο σπήλαια Μπατού στη Μαλαισία, που στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, «κρύβουν» ινδουιστικούς ναούς, παρεκκλήσια, αγάλματα και μνημεία.
 • Θα περιηγηθούμε σε χωριουδάκια και τοπικές αγορές για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων.
 • Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σε μερικά από τα ωραιότερα μέρη της ασιατικής ηπείρου.
 • Εμπειρότατος αρχηγός με εξειδίκευση στην περιοχή.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας.

2η ημέρα: Άφιξη στην ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην Κουάλα Λουμπούρ, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ απολαύστε τις πρώτες βόλτες σας στην πόλη, για να πάρετε μία πρώτη γεύση από τους ρυθμούς και την ατμόσφαιρα της πολυδιάστατης αυτής ασιατικής πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – Πτήση για ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Πρωινή αναχώρηση με πτήση για τη Γιανγκόν και το ταξίδι μας στη μαγευτική Μιανμάρ ξεκινάει. Η Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της, ήταν πρωτεύουσα της χώρας μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2005. Σημερινή πρωτεύουσα είναι η Νέι Πι Ντο (Naypyidaw), μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002. Το όνομα της νέας ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου του 2006 και σημαίνει «βασιλική πόλη του ήλιου».

Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη από την οκταγωνική παγόδα Sule, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Γιανγκόν. Σύμφωνα με τον μύθο, κτίστηκε πριν από περίπου 2.500 χρόνια, στα χρόνια του Βούδα. Αποτελεί σήμερα σημείο-ορόσημο στη ζωή των κατοίκων από πολιτική, γεωγραφική και ιδεολογική άποψη.

Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην παγόδα Shwedagon, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Εδώ είναι η πνευματική καρδιά της πόλης. Προσκυνητές ταξιδεύουν βδομάδες ολόκληρες για να φθάσουν στον πιο ιερό Ναό. Η εικόνα της χρυσής παγόδας με τις εκατοντάδες στούπες τριγύρω, το βράδυ είναι φαντασμαγορική. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – Πτήση για ΧΕΧΟ – ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ (Κρουαζιέρα)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το αεροδρόμιο με προορισμό μας το Χέχο. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και από χωριά χτισμένα πάνω σε πασσάλους. Στη διαδρομή θα φωτογραφήσουμε το συναρπαστικό ξύλινο μοναστήρι Shweyanpyay που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. 

Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε κρουαζιέρα  στη λίμνη Ίνλε που είναι γνωστή για τους υδρόβιους υακίνθους, οι οποίοι βοηθούσαν τις φυλές που ζουν εκεί να δημιουργήσουν τους πλωτούς τους κήπους.

Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναπτύξει τον δικό τους μοναδικό τρόπο κωπηλασίας. Βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο, από τον οποίο δύσκολα θέλουμε να «ξεκολλήσουμε» και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα.

Στον μυστηριακό υδάτινο κόσμο της λίμνης Ίνλε, όπου θα περιηγηθούμε με βάρκες, όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες. Οι «κωπηλάτες του ποδιού» αλιεύουν δίπλα μας τα αναρίθμητα είδη ψαριών του ποταμού με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στο χωριό Inn Paw Khone θα δούμε τους ντόπιους να υφαίνουν μετάξι σε αργαλειούς. Θα επισκεφθούμε επίσης την πιο σεβάσμια παγόδα της λίμνης Phaungdaw Oo. Διανυκτέρευση στη λίμνη Ίνλε.

5η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ (Ιντέιν – Επίσκεψη στο οινοποιείο Red Mountain)

Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε μία από τις τοπικές αγορές πέντε ημερών, και θα αναχωρήσουμε με σκάφος για την περιοχή Ιντέιν.

Κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση δέντρων και θάμνων, το συγκρότημα από παγόδες θα μας αποκαλύψει ένα ακόμα κεφάλαιο της βουδιστικής ιστορίας της Βιρμανίας. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του με διάφορους τρόπους στον λαβύρινθο από τις αμέτρητες στούπες που θα συναντήσουμε εδώ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για χαλάρωση και περιπάτους στη λίμνη. Το βράδυ θα επισκεφτούμε τον αμπελώνα και οινοποιείο Red Mountain Winery & Vineyard για να γευτούμε τοπικούς οίνους. Θα απολαύσουμε ένα από τα πιο υπέροχα ηλιοβασιλέματα σε αυτό το μαγευτικό τοπίο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ – ΚΑΛΑΟΥ (Επίσκεψη σε Καταφύγιο Ελεφάντων)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς με προορισμό το Καλάου, έναν όμορφο λόφο, όπου θα επισκεφτούμε την πολύχρωμη τοπική αγορά.

Μία διαδρομή 45 περίπου λεπτών από το Καλάου θα μας φέρει στο καταφύγιο ελεφάντων Green Hill Valley στο χωριό Magway. Εδώ, σε μία τεράστια έκταση πνιγμένη στο πράσινο, όπου παλαιότερα λειτουργούσε κέντρο παραγωγής ξυλείας, γίνεται πλέον μια προσπάθεια διάσωσης του περιβάλλοντος και φροντίδας των ελεφάντων που επί χρόνια εργάζονταν σκληρά για λογαριασμό του ανθρώπου. Θα μάθουμε τα πάντα σχετικά με τα συμπαθέστατα τετράποδα από το προσωπικό του καταφυγίου, θα περπατήσουμε στο χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία να ταΐσουμε τους ελέφαντες, να τους δούμε και να τους… βοηθήσουμε καθώς παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στο δάσος και δούμε τις πεταλούδες, τα πουλιά και τις πανέμορφες ορχιδέες που φιλοξενεί, θα επιστρέψουμε στο Καλάου. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΛΑΟΥ – ΜΠΑΓΚΑΝ (Βόλτα με άμαξες)

Αφήνουμε το Καλάου και αναχωρούμε οδικώς για το Μπαγκάν, που βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Ιραουάντι, γνωστή ως «η πόλη με τις 4.000 παγόδες». Ό,τι είναι το Άνγκορ Βατ για την Καμπότζη, είναι το Μπαγκάν για τη Μιανμάρ.

Μέσα σ' ένα πραγματικά υποβλητικό τοπίο, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας, κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό και αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικο-θρησκευτικό παρελθόν της χώρας, συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο.

Η πόλη υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας και ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μετά από μία διαδρομή 6,5 περίπου ωρών φτάνουμε στο Μπαγκάν, την πόλη που θα μας φιλοξενήσει για τρεις νύχτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χαλάρωση.

Το βράδυ θα απολαύσουμε βόλτα με άμαξες ανάμεσα στους διάσημους ναούς της Αρχαιολογικής Ζώνης της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ (1η ξενάγηση – Βαρκάδα στον ποταμό Ιραουάντι)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Μπαγκάν. Σήμερα, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούμε την πολύχρωμη αγορά του Nyaung Oo. Ντόπιοι πουλούν και αγοράζουν φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ψάρια, σε μία ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια. Θα θαυμάσουμε τη μνημειώδη παγόδα Shwezigon, τον ναό Htilominlo, το μοναστήρι Nathtaukkyaung από ξύλο τικ, τον ναό Ananda - το αριστούργημα του Μπαγκάν που χτίστηκε το 1105 μ.Χ., και τον ναό Gubyaukgyi με τις καλύτερες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ: μια αξέχαστη κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Ιραουάντι μας περιμένει, για να απολαύσουμε τη δύση του ηλίου εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ (2η ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στο Μπαγκάν θα θαυμάσουμε τον ναό Manuha, τον ναό Dhamayangyi - τον μεγαλύτερο και πιο ογκώδη από όλους τους ναούς στο Μπαγκάν – καθώς και τον ναό Sulamani του 12ου αιώνα. Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο εργαστήριο βερνικιού, το μοναδικό στο είδος τους στο Μπαγκάν.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ – Ηφαίστειο ΠΟΠΑ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ

Παίρνουμε πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε οδικώς στο όρος Πόπα, ένα ανενεργό ηφαίστειο που οι ντόπιοι αποκαλούν και «Το Σπίτι των Πνευμάτων», καθώς θεωρείται ο τόπος κατοικίας των πιο σημαντικών πνευμάτων της Βιρμανίας (Νατς).

Η διαδρομή μέχρι το ηφαίστειο είναι συγκλονιστική, και οι αφορμές για στάσεις ώστε να προλαβαίνουμε να απαθανατίζουμε σκηνές απίστευτης φυσικής ομορφιάς, θα είναι αναρίθμητες. Συνολικά 777 σκαλοπάτια οδηγούν μέχρι την κορυφή του Πόπα και τον ναό που βρίσκεται εκεί, από όπου η θέα είναι ασυναγώνιστη.

Αφού απολαύσουμε θέα και τοπίο, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Μανταλέι, το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας και τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της Βιρμανίας πριν από την κατάληψή της από τους Βρετανούς το 1885.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΑΜΑΡΑΠΟΥΡΑ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ (Ξενάγηση)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Αμαραπούρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των 1.000 μοναχών, καθώς και ένα εργοστάσιο ύφανσης μεταξιού.

Θα επισκεφτούμε τη γέφυρα U Bein, μια ξύλινη γέφυρα 1,2 χιλιομέτρων, που χτίστηκε γύρω στα 1850 και πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη γέφυρα από ξύλο τικ στον κόσμο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μανταλέι. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την πόλη, μέσα από ξενάγηση κατά την οποία θα δούμε την παγόδα Μαχαμούνι, έναν από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος των βουδιστών. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, το τεράστιο άγαλμα του Βούδα στο εσωτερικό του ναού, είναι ένα από τα πέντε που χυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς.

Η επίσκεψή μας στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς συνεχίζεται με την παγόδα Kuthodaw, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου. Στην κορυφή του λόφου του Μανταλέι θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα να δίνει μία ακόμη πιο μυστηριακή ατμόσφαιρα στην πόλη και στο οροπέδιο Shan, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΜΙΝΓΚΟΥΝ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ – Πτήση για ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με βάρκα απολαμβάνοντας μια διαδρομή μίας ώρας στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι. Προορισμός μας το Μινγκούν.

Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς. Εδώ θα δούμε την ύψους 50 μέτρων μισοτελειωμένη στούπα και τη μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου. Πολύ κοντά βρίσκεται η μοναδικής αρχιτεκτονικής παγόδα Myatheindan.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση με προορισμό τη Γιανγκόν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

13η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ (GOLDEN ROCK)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τον περίφημο Χρυσό Βράχο (Golden Rock). Καθοδόν θα δούμε την παγόδα Shwemawdaw (τη μεγαλύτερη στούπα Mon στη Μυανμάρ), και θα επισκεφθούμε την παγόδα Kyaikpun, το σπίτι του Τετρακαθισμένου ναού του Βούδα, ένα άγαλμα 27 μέτρων που απεικονίζει τους τέσσερις Βούδες, δηλαδή τους Kakusandha, Konagamana, Kassapa και Gautama καθισμένους σε τέσσερις θέσεις με πλάτη προς τέσσερις κατευθύνσεις.

Με την άφιξή στον Χρυσό Βράχο (Golden Rock), μας περιμένει ένα μοναδικό θέαμα την καλύτερη ώρα της ημέρας, την ώρα που δύει ο ήλιος: η διάσημη μικρή παγόδα που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός γρανιτένιου στρογγυλού βράχου καλυμμένου με φύλα χρυσού που τοποθετούν οι πιστοί και που ισορροπεί σχεδόν στον αέρα! Απολαύστε ένα μοναδικό ασιατικό ηλιοβασίλεμα και μαγευτείτε από τα χρώματα του ορίζοντα που αντικατοπτρίζονται στο χρυσό βράχο και δημιουργούν ένα πραγματικό υπερθέαμα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ (GOLDEN ROCK) – ΓΙΑΝΓΚΟΝ (αγορά Scott, Τσαϊνατάουν, Ινδική Συνοικία)

Το πρωί θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πλατφόρμα της παγόδας, στη γύρω περιοχή και στην τοπική αγορά. Στη συνέχεια θα αποχαιρετήσουμε την παγόδα και θα αναχωρήσουμε για την Γιανγκόν. Καθοδόν θα δούμε το Παγκόσμιο Πολεμικό Νεκροταφείο στο Htaukkyant, ένα νεκροταφείο για τους συμμάχους στρατιώτες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που πέθαναν σε μάχες στη Βιρμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Άφιξη στη Γιανγκόν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γνήσια πλευρά της πόλης. Θα επισκεφτούμε την αγορά Scott (Bo Gyoke Aung San Market) με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις μεγάλες προθήκες με αντίκες, τα μαγαζάκια που πουλάνε παραδοσιακά είδη χειροτεχνίας και κοσμήματα, τις γκαλερί τέχνης και τα καταστήματα ρούχων.

Το βράδυ, θα περπατήσουμε στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Τσαϊνατάουν και της Ινδικής Συνοικίας, όπου θα γίνουμε μάρτυρες της καθημερινότητας των Βιρμανών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – Πτήση για ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με τη Βιρμανία και παίρνουμε την πτήση για την Κουάλα Λουμπούρ.

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας είναι μάλλον νέα. Βρίσκεται στη μαλαισιανή χερσόνησο και ιδρύθηκε το 1800, όταν ανακαλύφθηκαν μεγάλα κοιτάσματα κασσίτερου στη συμβολή των ποταμών Κλανγκ και Γκομπάκ. Σήμερα ο πληθυσμός της πλησιάζει τα 2 εκατ. και είναι μία πόλη πολυπολιτισμική, μοντέρνα, γρήγορη (φιλοξενεί αγώνες F1) αλλά και με πολύ φως. Φως, επειδή τη φωτίζουν κάθε βράδυ οι ουρανοξύστες σαν πυγολαμπίδες. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως οι δύο ψηλότεροι από αυτούς (οι ψηλότεροι στον κόσμο), οι περίφημοι δίδυμοι πύργοι Petronas (συντομογραφία της ονομασίας της εθνικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας της Μαλαισίας Petroliam Nasional Bhd) είναι δημιούργημα του διάσημου Έλληνα πολιτικού μηχανικού Μανώλη Βεληβασάκη από την Κρήτη!

Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (Πανοραμική ξενάγηση) – Εκδρομή στις σπηλιές Μπατού – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out από τα δωμάτιά μας και πάμε να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, μέσα από ξενάγηση κατά την οποία θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική Συνοικία.

Θα επισκεφτούμε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, ανάμεσά τους η Πλατεία Ανεξαρτησίας, το Βασιλικό Παλάτι, το Εθνικό Μνημείο, το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται «Κήποι της λίμνης», το Εθνικό Τζαμί (εξωτερική επίσκεψη), και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου σε ινδοϊσλαμικό στιλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Θα δούμε επίσης τους Δίδυμους Πύργους Πετρόνας που θεωρούνται οι υψηλότεροι δίδυμοι πύργοι του κόσμου και την αγορά της Τσάιναταουν.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την εκδρομή μας στις σπηλιές Μπατού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο σύμπλεγμα σπηλαίων που αποτελούν λατρευτικό χώρο για τους ινδουιστές. Μέσα στα σπήλαια βρίσκονται τρεις διαδοχικοί ινδουιστικοί ναοί (οι σημαντικότεροι εκτός ινδικού εδάφους) που κάθε χρόνο έλκουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Τα σπήλαια είναι φυσικά λαξευμένα μέσα σε έναν λόφο από ασβεστόλιθο και στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, έχουν κατασκευαστεί ινδουιστικοί ναοί, παρεκκλήσια, αγάλματα και μνημεία. Στην είσοδό τους δεσπόζει το ύψους 42,7 μέτρων χρυσό άγαλμα της θεότητας Μουρούνγκαν. Και πίσω από αυτό 272 μετρημένα σκαλοπάτια, τα οποία οι επισκέπτες ανεβαίνουν για να εισέλθουν στα σπήλαια. Αυτά τα σκαλοπάτια κάθε χρόνο βάφονται σε διαφορετικά έντονα χρώματα για το περίφημο ετήσιο πανηγύρι Ταϊπουσάμ και η θέα τους σε συνδυασμό με τον βραχώδη λόφο και το χρυσαφί άγαλμα της εισόδου είναι περισσότερο από εντυπωσιακή. Τα σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν το 1920 και αρχικά ήταν ξύλινα. Αργότερα όμως, λόγω της φθοράς που προκαλούσε η μεγάλη προσέλευση πιστών, αντικαταστάθηκαν από τσιμεντένια. Ο λόφος καθώς και τα ίδια τα σπήλαια αποτελούν μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ ο ασβεστολιθικός λόφος αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή τοποθεσία αναρρίχησης.

Επιστροφή στην Κουάλα Λουμπούρ και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πλούσιοι σε εμπειρίες, με τη χαρά του ταξιδιού και πολλές αναμνήσεις στις βαλίτσες μας, επιβιβαζόμαστε στη βραδινή πτήση της επιστροφής.

17η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα το πρωί.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Στη Μιανμάρ θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής, κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά CB) και σε πολύ καλή κατάσταση ή Ευρώ.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2099 € 980 €
Twin Room 2099 € 980 €
Triple Room 2099 € 980 €
Single Room 2989 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2319 € 980 €
Twin Room 2319 € 980 €
Triple Room 2319 € 980 €
Single Room 3209 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3329 € 0 €
Twin Room 3329 € 0 €
Triple Room 3329 € 0 €
Single Room 4219 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1846

15/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

21:05

22:35

TK 60

16/08/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

01:20

16:40

TK 61

30/08/2024

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

23:05

04:45 +1

TK 1843

31/08/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* sup. και 4* (εξαιρείται το ξενοδοχείο στον Χρυσό Βράχο που είναι βασικών ανέσεων, λόγω έλλειψης υποδομών στην περιοχή).
 • Ημιδιατροφή στη Βιρμανία και πρωινό στη Μαλαισία.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Βιρμανίας το κόστος των 50€ καταβάλλεται στην Αθήνα, θα πρέπει όμως να μας στείλετε έγχρωμο αντίγραφο διαβατήριου και μία φωτογραφία τύπου διαβατήριου πρόσφατη (3 μήνες), έγχρωμη και καλής ανάλυσης (4,6εκ Χ3,8εκ).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 980€.
 • Βίζα Βιρμανίας: το κόστος των 50€ καταβάλλεται στην Αθήνα, θα πρέπει όμως να μας στείλετε έγχρωμο αντίγραφο διαβατήριου και μία φωτογραφία τύπου διαβατήριου πρόσφατη (3 μήνες), έγχρωμη και καλής ανάλυσης (4,6εκ Χ3,8εκ).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Στη Μιανμάρ θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής, κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά CB) και σε πολύ καλή κατάσταση ή Ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.
 
Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τη Βιρμανία που μας «ανοίγει την πύλη» για να εισχωρήσουμε στον πολιτισμό μίας χώρας που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν απρόσιτη. Ανακαλύψτε το παραδοσιακό πρόσωπο της Βιρμανίας, δείτε την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς μιας χώρας μαγικής, σε ένα ταξίδι με έξυπνο σχεδιασμό, με πλούτο εικόνων και εμπειριών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus. Επιστέγασμα αυτού του μοναδικού ταξιδιού, η Μαλαισία και ο κοσμοπολίτικος αέρας της Κουάλα Λουμπούρ, με εκδρομή στις σπηλιές Μπατού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. 

 • Πολύ καλές πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κουάλα Λουμπούρ.
 • Εσωτερικές πτήσεις για να αποφύγουμε τεράστιες οδικές διαδρομές και να έχουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τους δύο προορισμούς.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* sup και 4* και όχι χαμηλότερης κατηγορίας, εκτός από τον Χρυσό Βράχο που είναι βασικών ανέσεων λόγω έλλειψης υποδομής στην περιοχή.
 • Με ημιδιατροφή στη Βιρμανία και πρωινό στη Μαλαισία.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μπαγκάν με εκτενή ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ.
 • Θα εξερευνήσουμε κάθε γωνιά της λίμνης Ίνλε. Αφιερώνουμε δύο (2) διανυκτερεύσεις στη λίμνη Ίνλε και δεν τις περικόπτουμε σπαταλώντας διαν/σεις σε πιο οικονομικές μικρότερου ενδιαφέροντος πόλεις της περιοχής.
 • Θα γνωρίσουμε τον διάσημο Χρυσό Βράχο, μια εμπειρία που αναμφίβολα πρέπει να ζήσετε.
 • Θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Μπαγκάν με την παραδοσιακή αγορά του, μια πανδαισία χρωμάτων.
 • Βαρκάδα στον μυστηριακό υδάτινο κόσμο της λίμνης Ίνλε, όπου όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες.
 • Επίσκεψη στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς, όπως στην παγόδα Kuthodaw στο Μανταλέι, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου.  
 • Βαρκάδα στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι παρακολουθώντας σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων.
 • Γευσιγνωσία κρασιού σε οινοποιείο στην κορυφή του λόφου με εντυπωσιακή θέα στη λίμνη και την κοιλάδα.
 • Βόλτα με άμαξες ανάμεσα στους διάσημους ναούς της Αρχαιολογικής Ζώνης στο Μπαγκάν.
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο ελεφάντων Green Hill Valley στο Καλάου, μία τεράστια έκταση πνιγμένη στο πράσινο, όπου θα ταΐσουμε ελέφαντες και θα τους… βοηθήσουμε καθώς παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι.
 • Επίσκεψη στο ηφαίστειο Πόπα, το ανενεργό ηφαίστειο που οι ντόπιοι αποκαλούν και «το Σπίτι των Πνευμάτων», καθώς θεωρείται ο τόπος κατοικίας των πιο σημαντικών πνευμάτων της Βιρμανίας (Νατς).
 • Εκδρομή στα φυσικά λαξευμένα μέσα σε λόφο από ασβεστόλιθο σπήλαια Μπατού στη Μαλαισία, που στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, «κρύβουν» ινδουιστικούς ναούς, παρεκκλήσια, αγάλματα και μνημεία.
 • Θα περιηγηθούμε σε χωριουδάκια και τοπικές αγορές για να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων.
 • Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σε μερικά από τα ωραιότερα μέρη της ασιατικής ηπείρου.
 • Εμπειρότατος αρχηγός με εξειδίκευση στην περιοχή.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

 • Απολαύστε ένα θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα στο υποβλητικό τοπίο του Μπαγκάν.
 • Περιηγηθείτε σε χωριουδάκια της Βιρμανίας, βγαλμένα από το παρελθόν και σε τοπικές, όλο ζωντάνια, αγορές.
 • Εξερευνήστε το Μανταλέι ‒το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας‒ και την ευρύτερη περιοχή του.
 • Πλεύστε στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι παρακολουθώντας σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων.
 • Δείτε τους πλωτούς κήπους και τα χτισμένα σε πασσάλους χωριά της λίμνης Ίνλε.
 • Ανακαλύψτε τον κρυμμένο από πυκνή βλάστηση λαβύρινθο με αμέτρητες στούπες στην περιοχή του Ιντέιν.
 • Επισκεφθείτε το πολύβουο κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ.
 • Ανεβείτε τα 272 σκαλοπάτια στις πασίγνωστες ανά τον κόσμο Σπηλιές Μπατού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μία μοναδική πρωτοποριακή εκδρομή για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό πρόσωπο της Βιρμανίας και να πάρουμε λίγο από τον κοσμοπολίτικο αέρα της Κουάλα Λουμπούρ
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines.
 • Διαμονές σε ξενοδοχεία 5* και 4* sup.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

15/08Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info