fb

Πυρηναία: Από τη μεσαιωνική Καρκασσόν μέχρι το Μπιλμπάο - Πτήσεις με Aegean | 14.09.2024

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1499€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αφιερώνουμε το ταξίδι αυτό στα Πυρηναία σε ένα πλούσιο πρόγραμμα σε τρεις χώρες. Συνδυάζουμε Γαλλία, Ανδόρρα και Ισπανία με τέτοιο τρόπο ώστε να απολαύσουμε εξίσου τη φύση, τα ιστορικά αξιοθέατα και την ομορφιά της κάθε πόλης ξεχωριστά με μοναδικές εκδρομές. Επιλέγουμε για τη διαμονή μας, μεταξύ άλλων, τη μεσαιωνική Καρκασσόν, την ιστορική Παμπλόνα αλλά και το πολυπρόσωπο Μπιλμπάο, που μπορεί να μη φέρει τον «τίτλο» της πρωτεύουσας (όπως η Βιτόρια) αποτελεί ωστόσο στην ουσία την καρδιά της Χώρας των Βάσκων. Το μουσείο Γκούγκενχαϊμ έχει βάλει για τα καλά το Μπιλμπάο στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη, με τον ίδιο τρόπο που η παγκόσμια γαστρονομία θεωρεί το Σαν Σεμπαστιάν ως έναν από τους επίγειους γαστρονομικούς παραδείσους. Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει στα Πυρηναία με έναν τρόπο που δεν έχουμε φανταστεί! 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από τη μεσαιωνική Καρκασσόν μέχρι το Μπιλμπάο, τη μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων!

Ένα πλήρες, χορταστικό πρόγραμμα εξερεύνησης της περιοχής των Πυρηναίων στα σύνορα Γαλλίας, Ανδόρρας και Ισπανίας!

Ξεκινάμε από την ιστορική και μεσαιωνική πόλη Καρκασσόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας για να περάσουμε στο Κανάλι του Μιντί και το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας. Και από εκεί συνεχίζουμε στο Πάρκο Ζώων Πυρηναίων, όπου μπορεί να γνωρίσει κανείς από κοντά όλη την πανίδα των Πυρηναίων, ακόμα και αρκούδες. Όλη η μαγεία της φύσης της περιοχής περνά μπροστά από τα μάτια μας.

Από εκεί θα συνεχίσουμε προς τη Λούρδη, μια μικρή πόλη της Γαλλίας, που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων όπου θα κάνουμε δύο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο να γνωρίσουμε τις ομορφιές και τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.

Επόμενη στάση μας το γαλλικό σπήλαιο Βεθαράμ, το οποίο αποτελεί ένα αριστούργημα της φύσης πριν περάσουμε τα σύνορα για την Τόρλα και την Ισπανία!

Η Παμπλόνα, η ιστορική πρωτεύουσα της Ναβάρρας, θα μας προσφέρει μια πλούσια ιστορική εμπειρία ενώ ακολουθεί το Σαν Σεμπαστιάν και φυσικά η μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων, το Μπιλμπάο!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.
 
Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στα Πυρηναία, από τη Γαλλία και την Ανδόρρα στη Χώρα των Βάσκων, στον βορρά της Ισπανίας. Με διαμονή στη μεσαιωνική Καρκασσόν, την Ανδόρρα, τη Λούρδη, την Τόρλα και την Παμπλόνα αλλά και το Μπιλμπάο, απολαμβάνουμε ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στα Πυρηναία, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πτήσεις με Aegean.
 • Δύο (2) ακριβές διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο εμβληματικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ και μία (1) διανυκτέρευση στην ιστορική Παμπλόνα.
 • Εξασφαλίζουμε άνετη είσοδο στο διάσημο μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια).
 • Μοναδικές επισκέψεις: Στο Κανάλι του Μιντί, στο σπήλαιο Βαθαράμ, στο Μονσεγκίρ, στο Πάρκο Λα Μονζί, στο Πάρκο Ζώων Πυρηναίων, στο Σαν Χουάν ντε λα Πένια, στη Γκερνίκα, το χωριό-σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου. Στο Γκέτσο με τη γέφυρα-μνημείο της UNESCO και το Σαν Σεμπαστιάν, τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό.
 • Τοπικοί διπλωματούχοι ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού), όπου αυτό χρειάζεται. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο για την πτήση της με προορισμό την Τουλούζη της Γαλλίας, ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης κατά το παρελθόν. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γαρούνα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Αφού γνωρίσουμε την πόλη αναχωρούμε για το Καρκασσόν κοντά στα ισπανικά σύνορα στην περιοχή του Λανγκντόκ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΜΙΝΤΙ – ΑΝΔΟΡΡΑ

Μετά το πρωινό μας, φεύγουμε για το Κανάλι του Μιντί, το διάσημο κανάλι το οποίο συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο Θαλασσών που ενώνει ουσιαστικά τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι εικόνες που θα δούμε εδώ είναι άκρως εντυπωσιακές και όμορφες  με τα 42.000 πλατάνια που απλώνονται στις όχθες του να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Από το Κανάλι του Μιντί, συνεχίζουμε για την Ανδόρρα. Το Πριγκιπάτο της Ανδόρας, όπως είναι η πλήρης ονομασία της χώρας, κρέμεται στα 2.000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και θεωρείται ένας μικρός παράδεισος ασύγκριτης ομορφιάς αλλά και παράδεισος φορολογίας, αφού εδώ η φορολογία είναι άγνωστη λέξη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΝΔΟΡΡΑ – ΜΟΝΣΕΓΚΙΡ - ΛΟΥΡΔΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας την Ανδόρρα και κατευθυνόμαστε προς το Μονσεγκίρ, το πιο φημισμένο κάστρο των Καθαρών. Οι «Καθαροί» ήταν θρησκευτική σέκτα που άφησε πίσω της μερικά σημαντικά μνημεία όπως το παραπάνω. Η ανάβαση είναι δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το κάστρο θεωρείται σπουδαίο μνημείο στη Γαλλία. Επόμενος σταθμός μας η Λούρδη, μια μικρή πόλη της Γαλλίας, που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων. Πριν από τα μέσα του 19ου αιώνα, η πόλη ήταν γνωστή κυρίως για το οχυρό κάστρο της. Το 1858 όμως ήρθε στην επικαιρότητα, τόσο στη Γαλλία όσο στο εξωτερικό, λόγω των εμφανίσεων της Παναγίας που ισχυρίστηκε ότι είδε μία δεκατετράχρονη αγρότισσα. Λίγο αργότερα, η πόλη με το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους στον τομέα του προσκυνήματος και του θρησκευτικού τουρισμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΟΥΡΔΗ – Πάρκο Λα Μονζί – Πάρκο Ζώων Πυρηναίων – ΛΟΥΡΔΗ

Μετά το πρωινό μας, μας περιμένει το Λα Μονζί, όπου με τελεφερίκ θα ανεβούμε στην υψηλότερη κορυφή της οροσειράς, το Πικ ντι Μίντι, για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Πάρκο Ζώων Πυρηναίων, όπου μπορεί να γνωρίσει κανείς από κοντά όλη την πανίδα των Πυρηναίων, ακόμα και αρκούδες.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Λούρδη για ψώνια, όποιος επιθυμεί, και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΟΥΡΔΗ – ΒΕΘΑΡΑΜ – ΤΟΡΛΑ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας τη Λούρδη και συνεχίζουμε για το σπήλαιο Βεθαράμ, το οποίο αποτελεί ένα αριστούργημα της φύσης. Κατά την επίσκεψή μας εκεί θα κατέβουμε αρκετά βαθιά στη γη και θα απολαύσουμε ξενάγηση τόσο με τρενάκι όσο και βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη. Έπειτα κινούμαστε προς την Τόρλα. Η Τόρλα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά των Πυρηναίων με πολλά ξενοδοχεία. Από εκεί ξεκινούν πολλά μονοπάτια προς διάφορους καταρράκτες και πανοραμικά σημεία με θέα προς το Monte Perdido με τον παγετώνα του.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΟΡΛΑ – ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΛΑ ΠΕΝΙΑ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας την Τόρλα και πρώτη μας στάση για σήμερα είναι το εντυπωσιακό ορεινό μοναστήρι Σαν Χουάν ντε λα Πένια (San Juan de la Peña). Νέο και παλιό απέχουν μόλις 1,5 χλμ το ένα από το άλλο. Το παλιό μοιάζει σαν κρεμαστό στον βράχο. Εκεί βρίσκεται και το γνωστό Μπαλκόνι των Πυρηναίων με την υπέροχη θέα. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι και θα περπατήσουμε στη γύρω περιοχή για να θαυμάσουμε το όμορφο φυσικό τοπίο. Στην συνέχεια, απολαμβάνουμε την όμορφη Παμπλόνα, διάσημη για το Φεστιβάλ του Σαν Φερμέ, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΑΜΠΛΟΝΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Αφήνουμε πίσω την Παμπλόνα και κατευθυνόμαστε προς το Σαν Σεμπαστιάν, τον γαστρονομικό παράδεισο της Ισπανίας και εκεί όπου βρίσκεται η θερινή κατοικία του βασιλιά. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα θέρετρα της χώρας, ενώ συγκεντρώνει πολλές εκθέσεις τέχνης.  Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια μικρή πόλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Guipúzcoa της αυτόνομης Χώρας των Βάσκων και παρά το μέγεθός της καταπλήσσει τους επισκέπτες με την ομορφιά της, την υπέροχη παραλία της και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της. Αφού επισκεφθούμε το Σαν Σεμπάστιαν και δοκιμάσουμε κάτι από την ξεχωριστή γαστρονομία της, επιστρέφουμε στο Μπιλμπάο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο) – ΓΚΕΤΣΟ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για να δούμε άλλο ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αρχιτεκτόνημα του Μπιλμπάο. Την κρεμαστή γέφυρα της Βισκάια, στην περιοχή Γκέτσο, το επίνειο της περιοχής. Κατασκευάστηκε το 1893 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αλμπέρτο Παλάθιο και είναι η πρώτη γερανογέφυρα στον κόσμο. Συνεχίζουμε για το διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ. Επίσκεψη στο Μουσείο, το φουτουριστικό κτίριο του Αμερικανού αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο − ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Για να είμαστε ειλικρινείς, το μουσείο αυτό έβαλε το παρηκμασμένο τότε Μπιλμπάο στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη, αλλά σήμανε και την εκκίνηση για μία νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση των μουσείων σε όλο τον κόσμο. Μετά το θαύμα του Μπιλμπάο, οι πόλεις ζητούν μουσεία και κτίρια από σταρ αρχιτέκτονες που θα λειτουργούν τα ίδια σαν εκθέματα χάρη στον σχεδιασμό τους – ανάλογα παραδείγματα έχουμε και στην Ελλάδα (βλ. Μουσείο Ακρόπολης, Προσθήκες του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ΚΠΣΝ). Το σχήμα του Μουσείου Γκουγκενχάιμ, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η τοποθεσία με αυτό το σχήμα – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Ναβάρο. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του είναι το μπετόν και το σίδερο. Όσο για τα εκθέματα, φέρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότερων καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα. Τα εισιτήρια για το μουσείο είναι προαγορασμένα κι έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε καθόλου στις κουραστικές ουρές…

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Γκέρνικα. Είναι ο οικισμός που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τη γερμανική αεροπορία κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου, στις 26 Απριλίου 1937), και η καταστροφή του ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο να δημιουργήσει ίσως το περιφημότερο έργο του. Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές, όσο και σοκαριστικές απεικονίσεις της βιαιότητας του πολέμου, τον πίνακα «Γκερνίκα» που εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, στη Μαδρίτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στο Μπιλμπάο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η περιήγησή μας στα Πυρηναία Όρη φτάνει στο τέλος της. Γεμάτοι εικόνες, αρώματα και αναμνήσεις, επιστρέφουμε στο σπίτι μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο ταξίδι.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 495 €
Twin Room 1499 € 495 €
Triple Room 1499 € 495 €
Single Room 2019 € 495 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1649 € 495 €
Twin Room 1649 € 495 €
Triple Room 1649 € 495 €
Single Room 2169 € 495 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2194 € 0 €
Twin Room 2194 € 0 €
Triple Room 2194 € 0 €
Single Room 2714 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 698

14/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ

07:55

10:10

Α3 707

22/09/2024

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις καθημερινά.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4.
 • Αρχηγός με εμπειρία στο συγκεκριμένο ταξίδι.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 495€.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €500.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεβάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κ.λπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή, π.χ. χωρίς λακτόζη, γλουτένη κ.λπ., δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στην ιστοσελίδα μας στο ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.
 
Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στα Πυρηναία, από τη Γαλλία και την Ανδόρρα στη Χώρα των Βάσκων, στον βορρά της Ισπανίας. Με διαμονή στη μεσαιωνική Καρκασσόν, την Ανδόρρα, τη Λούρδη, την Τόρλα και την Παμπλόνα αλλά και το Μπιλμπάο, απολαμβάνουμε ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στα Πυρηναία, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πτήσεις με Aegean.
 • Δύο (2) ακριβές διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο εμβληματικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ και μία (1) διανυκτέρευση στην ιστορική Παμπλόνα.
 • Εξασφαλίζουμε άνετη είσοδο στο διάσημο μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια).
 • Μοναδικές επισκέψεις: Στο Κανάλι του Μιντί, στο σπήλαιο Βαθαράμ, στο Μονσεγκίρ, στο Πάρκο Λα Μονζί, στο Πάρκο Ζώων Πυρηναίων, στο Σαν Χουάν ντε λα Πένια, στη Γκερνίκα, το χωριό-σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου. Στο Γκέτσο με τη γέφυρα-μνημείο της UNESCO και το Σαν Σεμπαστιάν, τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό.
 • Τοπικοί διπλωματούχοι ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού), όπου αυτό χρειάζεται. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Θαυμάστε το Κανάλι ντι Μιντί, το οποίο συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό.
 • Γνωρίστε το Μονσεγκίρ, το πιο φημισμένο κάστρο των Καθαρών.
 • Η λιλιπούτεια Λούρδη στους πρόποδες των Πυρηναίων θα σας κλέψει την καρδιά!
 • Νιώστε δέος στο σπήλαιο Βεθαράμ, το οποίο αποτελεί ένα αριστούργημα της φύσης.
 • Στο Σαν Χουάν ντε λα Πένια , φωτογραφηθείτε με φόντο την υπέροχη θέα, στο γνωστό Μπαλκόνι των Πυρηναίων.
 • Δοκιμάστε όσες μπορείτε περισσότερες από τις αμέτρητες παραλλαγές των πίντσος!
 • Θαυμάστε το μουσείο Γκουγκενχάιμ, το σήμα κατατεθέν του Μπιλμπάο στο οποίο έχουμε προαγορασμένη είσοδο!
 • Γνωρίστε την ηρωική Γκερνίκα, το χωριό με τη δραματική ιστορία που ενέπνευσε τον Πικάσο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι ζωής, από τη Γαλλία και την Ανδόρρα στη Χώρα των Βάσκων.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Aegean.
 • Εξασφαλισμένη άνετη είσοδος στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

14/09Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info