fb

Η Μεγάλη Κούβα από άκρη σε άκρη... μέχρι την Μπαρακόα | Ιούλιος - Οκτώβριος 2024

Διάρκεια: 16, 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα ταξίδια με τα οποία, από τα πρώτα βήματά του, ταυτίστηκε το όνομα του Versus είναι η Κούβα. Οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς και από το πρώτο μας ταξίδι στην Κούβα το καλοκαίρι του 1999, συνεχώς προσθέτουμε παροχές, ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες ταξιδιώτες μας στον προορισμό αυτό. Το μεγάλο ατού μας όμως δεν είναι το ολοκαίνουργιο, κεντρικότατο και το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Αβάνας, το Royalton Habana Hotel 5*, που εξασφαλίσαμε για εσάς, ούτε τα δεκάδες αξιοθέατα που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας: είναι οι απόλυτα ειδικευμένοι Έλληνες αρχηγοί μας, που θα είναι διαρκώς μαζί σας κατά την παραμονή σας στο νησί και θα σας δείξουν βήμα-βήμα αυτά που δεν βλέπει ο τουρίστας στην Κούβα. Αυτά για τα οποία πάντα λέμε ότι η «Κούβα δίνει μαθήματα ζωής». Αυτοί θα σας δείξουν τη γνήσια Κούβα, την Κούβα των Κουβανών και όχι την τουριστική. Ταξιδεύετε, βλέπετε, με το Versus…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα γεμάτο οδοιπορικό για να δείτε και να απολαύστε τη γνήσια Κούβα, απ΄ άκρη σ’ άκρη, σε μια συναρπαστική διαδρομή απ’ το βορρά ως το νότο!

Το ταξίδι μας αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα, τα έχει όλα: Αβάνα, Βινιάλες Γκουαμά, Σιενφουέγκος, Τρινιδάδ, Καμαγουέι, Σαντιάγκο, Μπαρακόα, Ολγχίν, Κάγιο Γκιγιέρμο, Σάντα Κλάρα.

Θα διεισδύσουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με ένα ιδιαίτερο τρόπο, θα εξερευνήσουμε τα αξιοθέατά της και θα ξεκουραστούμε σε πανέμορφες παραλίες με κατάλευκη άμμο και τυρκουάζ νερά, από τις καλύτερες της Καραϊβικής.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες

Ένα μοναδικό πρόγραμμα που «χτενίζει» την Κούβα μέχρι τις νότιες εσχατιές της και τη Μπαρακόα, αναζητώντας την ψυχή της. Eκεί που δεν έχει ακόμη ακουμπήσει ο τουρισμός και τα παιδιά πηγαίνουν με τα άλογά τους στο σχολείο.

ΔΙΑΜΟΝΗ

 • Αποκλειστικά στο Versus Travel χρησιμοποιούμε το ολοκαίνουργιο, κεντρικότατο και πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Αβάνας, το Hotel Royalton Habana 5*!! Στην καρδιά της σαγηνευτικής παλιάς πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σας προσφέρουμε την Αβάνα στο πιάτο από το καλύτερο roof garden της πόλης!
 • Μη συμβιβαστείτε με ξενοδοχεία σε περιοχές μακριά από τον παλμό της πόλης, που απαιτούν χρονοβόρες και κοστοβόρες μεταφορές με ταξί. Ζήστε μαζί μας την αυθεντική Αβάνα, με τις μαγικές της εικόνες να ξετυλίγονται κυριολεκτικά στην πόρτα σας. Γιατί να μένετε στο Melia Habana, απομακρυσμένοι στο αποστειρωμένο Μιραμάρ, μια περιοχή πρεσβειών με ανύπαρκτο το τοπικό στοιχείο, ή στο υπερβολικά πυκνοκατοικημένο και φασαριόζικο Βεδάδο, μακριά από τον παλμό της πόλης, και να παίρνετε ταξί όταν θέλετε να μετακινηθείτε στην Αβάνα;
 • Μόνο με το Versus Travel μένετε στο Paseo del Prado την ιστορική «rambla» της Αβάνας τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης που καταλήγει στο Καπιτώλιο. Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, κυριολεκτικά πάνω στα κύματα της θρυλικής Malecon. Μόνο έτσι θα ζήσετε τη μαγεία τού να μένεις στη συγκλονιστική Παλιά Πόλη της Αβάνας!
 • Στο Σαντιάγκο διαμένουμε στο κεντρικό ξενοδοχείο Casa Granda 4*, στο Τρινιδάδ το Melia Peninsula 5*, στο Κάγιο Γκιγιέρμο στο Melia Jardines del Rey 5* και στη Πλάγια Εσμεράλδα στο Sol Rio de Luna y Mares 4*. Στις υπόλοιπες μικρές πόλεις, απλά καταλύματα από τα καλύτερα διαθέσιμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

 • Επίσκεψη στο Μουσείο Havana Club για να δούμε πώς παρασκευάζεται το ρούμι και θα το δοκιμάσουμε!
 • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στη Γκουαμά.
 • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
 • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas Terry στο Σιενφουέγκος.
 • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα.
 • Επίσκεψη σε φυτεία με κακαόδεντρα για να μάθουμε πώς φτιάχνεται η σοκολάτα.
 • Εκδρομή στο Ρεμέδιος,  ένα  από τα  πιο όμορφα χωριουδάκια της χώρας.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 • Πτήσεις με την εξαιρετική Air France, Iberia και Turkish Airlines.
 • Πρωινό και δύο γεύματα συνολικά στη διάρκεια παραμονής σας στην Αβάνα, ημιδιατροφή σε Τρινιδάδ, Κάμαγουεϊ, Σαντιάγκο ντε Κούβα, Μπαρακόα και Σάντα Κλάρα και All Inclusive σε Πλάγια Εσμεράλδα/ Γουαρδαλαβάκα και Κάγιο Γκιγιέρμο/ Κάγιο Κόκο.
 • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού.
 • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchanchara, όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες.
 • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα μας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας κατά την παραμονή σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι του Versus Travel το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Αβάνα, μία (1) διαν/ση στο Τρινιδάδ, μία (1) διαν/ση στο Καμαγουέι, δύο (2) διαν/σεις στο Σαντιάγκο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Καραναβαλιού, δύο (2) διαν/σεις στη Μπαρακόα, την οποία μόλις αντίκρισε ο Κολόμβος αναφώνησε: «Να, ο Παράδεισος», μία (1) διαν/ση στη Πλάγια Εσμεράλντα ή στη Γουαρδαλαβάκα, δύο (2) διαν/σεις στο Κάγιο Γκιγιέρμο/ Κάγιο Κόκο με τα γαλαζοπράσινα νερά, μία (1) διαν/ση στη Σάντα Κλάρα.
 • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα με το Versus θα σας μείνει αξέχαστη!!!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι δεν μένουμε στα τετριμμένα,
αλλά συμμετέχουμε στην κουβανέζικη κουλτούρα και ζωή.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΒΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το ταξίδι μας στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην Paseo del Prado ‒την ιστορική «rambla» της Αβάνας‒ τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης που καταλήγει στο Καπιτώλιο, πάνω στη μυθική παραλιακή Μαλεκόν. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (Ξενάγηση, Βόλτα με παλιά αυτοκίνητα του ?50, Δείπνο σε εξαιρετικό εστιατόριο)

Πάμε να εξερευνήσουμε την Αβάνα! Θα ξεκινήσουμε από το Βεδάδο, την καρδιά της σύγχρονης πόλης, για να γνωρίσουμε  τη Λεωφόρο των Προέδρων με τα ιστορικά αγάλματα, την καρδιά της πόλης την οδό 23 με το παγωτατζίδικο Coppelia, τους θρυλικούς κινηματογράφους και τα κτίρια αρτ ντεκό. Θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο με τα νεοκλασικά του Προπύλαια, θα σταματήσουμε για να περπατήσουμε την ιστορική Πλατεία της Επανάστασης όπου έβγαζε τις ομιλίες του ο Κάστρο και στεγαζόταν το γραφείο του Τσε και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων, όπου θα μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης της παρασκευής πούρων.

Συνέχεια έχει η παραλιακή οδός, όπου ξετυλίγεται μπροστά μας η σύγχρονη ιστορία της πόλης, από το ψηλότερο κτίριο της πόλης, το νοσοκομείο Hermanos Amejeiras μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία και τα όσα έχουν εκτυλιχθεί μπροστά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

Σειρά θα πάρει το Centro, μια γειτονιά που αποπνέει μια γλυκιά μελαγχολία, πριν εισέλθουμε στην Παλιά Πόλη, το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Λατινικής Αμερικής. Αφού ανέβουμε το αρχοντικό Πράδο με τα Θέατρο Αλίσια Αλόνσο να δεσπόζει δίπλα στο ανακαινισμένο Καπιτώλιο, θα αφήσουμε το λεωφορείο για να περπατήσουμε  τις κεντρικότερες πλατείες της πρωτεύουσας της Κούβας: την πλατεία της Πόλης με το Κυβερνείο, την οδό Ομπίσπο με το Ambos Mundos, το ξενοδοχείο του Χέμινγουεϊ για τον οποίο θα μας αφηγηθεί ιστορίες ο ξεναγός μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποικιακής Αρχιτεκτονικής ώστε να αφουγκραστούμε την αποικιακή περίοδο στην πρώην κατοικία του Κυβερνήτη, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ή αλλιώς «την ποίηση σκαλισμένη σε πέτρα» όπως έλεγε ο Αλεχάντρο Καρπεντιέρ, θα μαγευτούμε από τα χρώματα της Παλιάς Πλατείας, θα ακούσουμε ιστορίες στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου για τις θρυλικές μορφές της πόλης που έχουν βάλει η καθεμιά το λιθαράκι της σε αυτό το μωσαϊκό πολιτισμών, αρχιτεκτονικών στιλ, θρησκειών και πολιτικών συστημάτων που έχουν περάσει από τη μαγική αυτή πόλη.

Δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Ρούμι (και να το γευθούμε βεβαίως, σε ένα χώρο ποτισμένο με ιστορία) και να κλείσουμε την ξενάγησή μας με τη θέα της πόλης από το ιστορικό κάστρο που έφτιαξαν οι Ισπανοί για να προστατεύσουν -μάταια- την πόλη από Βρετανούς και πειρατές.

Παίρνουμε την υποθαλάσσια σήραγγα και απολαμβάνουμε την τελευταία -για τώρα- θέα της Αβάνας. Όσοι το επιθυμούν επιστρέφουν στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες χαλάρωσης στην πισίνα, ενώ όσοι θέλουν θα χαθούν στην πολύχρωμη αγορά με τους πίνακες, τα είδη λαϊκής τέχνης και τα μουσικά όργανα, συζητώντας και αστειευόμενοι με τους πάντα κεφάτους Κουβανούς.

Το βραδάκι έρχεται η ώρα για ένα ταξίδι στο χρόνο: τα κλασικά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους της πόλης θα μας παραλάβουν από το ξενοδοχείο μας,  θα μας κάνουν μια περιήγηση στη φωτισμένη πια Αβάνα και θα συνεχίσουμε για δείπνο σε εστιατόριο της Αβάνας. Στο πανέμορφο παλιό αρχοντικό θα δοκιμάσουμε δημιουργίες της παραδοσιακής κουβανέζικης κουζίνας στις πιο γκουρμέ εκδοχές της και θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα άλλων εποχών, ενώ όσοι το επιθυμούν μετά το γεύμα μπορούν να καπνίσουν το πούρο τους ή να απολαύσουν το ποτό τους σε ένα από τα πιο θεαματικά roof garden της Καραϊβικής. Για το βράδυ, ο αρχηγός μας έχει να μας κάνει πολλές προτάσεις, από βόλτες στη σαγηνευτική παλιά πόλη μέχρι συστάσεις για ποτό και χορό σε μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στέκια της πόλης, όπως τα ξέρουν μόνο οι ντόπιοι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ – ΒΙΝΙΑΛΕΣ – ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ – ΑΒΑΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Βινιάλες, στη δυτικότερη και πιο πράσινη επαρχία της Κούβας. Με το Versus δεν παραλείπουμε να επισκεφθούμε πανοραμικά το Πινάρ ντελ Ρίο, την τοπική πρωτεύουσα με τους αρχαιοελληνικούς κίονες να κοσμούν τα εντυπωσιακά της κτίρια και τους δρόμους να σφύζουν από ζωή.

Καθόλη τη διαδρομή η ξενάγηση θα επικεντρωθεί τόσο στην ιστορία της περιοχής όσο και στην ξεχωριστή καθημερινότητα της κουβανικής επαρχίας. Η άφιξή μας στο Βινιάλες είναι εντυπωσιακή, αφού η πρώτη στάση θα λάβει χώρα στο πανοραμικό σημείο Los Jazmines απ' όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την κοιλάδα με τους καταπράσινους σχηματισμούς από ασβεστόλιθο σε όλο της το μεγαλείο.

Αμέσως μετά, διασχίζουμε την κοιλάδα, περνάμε από το γραφικό οικισμό του Βινιάλες και... εισερχόμαστε  σε ένα από τα μοναδικά mogotes, επισκεπτόμενοι πεζοί το Σπήλαιο του Ινδιάνου, με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς και την ακόμη εντυπωσιακότερη έξοδο,

αυτή τη φορά επιβιβασμένοι σε μια από τις βαρκούλες που μας οδηγεί σε ένα καταπράσινο ξέφωτο.

Το μεσημεριανό μας θα λάβει χώρα σε ένα όμορφο τοπίο της κουβανικής εξοχής, με τη φύση να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Η εκδρομή μας όμως δεν τελείωσε εδώ: ακολουθεί η Βραχογραφία της Προϊστορίας, που πέραν του ειδυλλιακού τοπίου έχει και μια ιστορία ενδεικτική της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε μια επίσκεψη στην περιοχή που παράγει τον καλύτερο καπνό παγκοσμίως είναι να επισκεφθούμε καλλιεργητές καπνού: να δούμε τις φυτείες τους, να συνομιλήσουμε μαζί τους, να μας πουν τα μυστικά τους για τα σπιτικά χειροποίητα πούρα και φυσικά να τα δοκιμάσουμε.

Χορτασμένοι από εικόνες επιστρέφουμε στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας, με τον αρχηγό μας να είναι στη διάθεσή σας για συστάσεις και tips από αυτά που ξέρουν μόνο οι ειδικοί.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΓΚΟΥΑΜΑ – ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ – ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Αποχαιρετούμε την Αβάνα για να κινηθούμε νοτιανατολικά. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Χερσόνησο Guama, όχι μακριά από τον Κόλπο των Χοίρων όπως μαρτυρούν τα σημάδια για όσους ξέρουν να τα διαβάσουν. Θα επισκεφθούμε το εκτροφείο κροκοδείλων και θα μάθουμε για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο διαφορετικά είδη, οι πιο τολμηροί θα αγγίξουν μάλιστα τα μικρά κροκοδειλάκια (με τα μεγάλα δεν παίζουμε!) και, αφού δούμε τα προϊστορικά ψάρια manjuari, στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με ταχύπλοο στη Λίμνη του Θησαυρού σε ένα γαλήνιο, ειδυλλιακό τοπίο, όπου υπάρχει αντίγραφο κοινότητας των Ινδιάνων Ταϊνος. Είναι το κατάλληλο σημείο για να μάθουμε για τις συνήθειές τους, τη θρησκεία τους, την κληρονομιά που μας άφησαν (γνωρίζατε ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε ακόμη και στα Ελληνικά πάνω από 20 λέξεις που προέρχονται από τη γλώσσα αυτού του αφανισμένου λαού;) και θα μάθουμε για τις γενοκτονίες των Ισπανών στην Καραϊβική. Εκτός από τα κοκτέιλ με καρύδα που θα μας δροσίσουν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τηγανιά κροκόδειλο, με θέα την πλούσια βλάστηση της λίμνης.

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα θα βρεθούμε στο Σιενφουέγος, μια πόλη που πρόσφατα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της από Γάλλους. Θα επισκεφθούμε φυσικά την κεντρική πλατεία, που προστατεύεται από την UNESCO ως ένα από τα σπάνια παραδείγματα γαλλικής αρχιτεκτονικής στον ισπανόφωνο κόσμο . Θα μπούμε στο Θέατρο Thomas Terry να θαυμάσουμε ένα από τα θέατρα-διαμάντια της χώρας και θα επισκεφθούμε και το

Palacio Valle, ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια της εποχής, με ιδιαίτερη ιστορία και θέα σε όλο τον κόλπο.

Ύστερα η περιήγησή μας θα μας φέρει στο Τρινιδάδ. Μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της χώρας, τα καλντερίμια και τα πολύχρωμά του κτίρια αξίζουν κάτι παραπάνω από μια φευγαλέα επίσκεψη. Έτσι στο Versus διανυκτερεύουμε στην παραλία του Τρινιδάδ ώστε να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο ξενοδοχείο μας πάνω στην τεράστια παραλία Ancon με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε. Το βράδυ, μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο,  όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα στενά της πόλης για να αφουγκραστούμε όχι μόνο την αποικιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή η πόλη-σκηνικό ταινίας, αλλά και να απολαύσουμε την υπαίθρια νυχτερινή ζωή της πόλης, την καλύτερη σε όλη την επαρχία της Κούβας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν τη βραδιά στο Τρινιδάδ ως την καλύτερη της διαμονής τους στην Κούβα.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΑΝΤΙ ΣΠΙΡΙΤΟΥΣ - ΚΑΜΑΓΟΥΕΪ

Το Τρινιδάδ μοιάζει με πόλη όπου έχει σταματήσει ο χρόνος. Μία από τις καλύτερα διατηρημένες αποικιακές πόλεις στον κόσμο, με τα καλντερίμια, τα αρχοντικά και τα μουσεία της, περιμένει για να την ανακαλύψουμε. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την εντυπωσιακή αποικιακή διακόσμηση και  την πανοραμική θέα της πόλης, και θα πιούμε το Canchanchara, το ποτό με βάση το λεμόνι, το μέλι και το ρούμι που έδιναν στους σκλάβους οι επιστάτες τους στο ομώνυμο μπαρ.

Αναχώρηση από το Τρινιδάδ και στάση στην περιφερειακή πρωτεύουσα Σάνκτι Σπίριτους με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο.

Το... κυρίως πιάτο, πάντως, είναι το Καμαγουέι, η πόλη που πρόσφατα γιόρτασε 500 χρόνια ιστορίας, ένα αρχιτεκτονικό «διαμάντι», με σοκάκια που οικοδομήθηκαν επίτηδες με αλλεπάλληλες  στροφές προκειμένου να δυσκολεύουν τον προσανατολισμό των πειρατών. Οι δε πλατείες της με τα υπέροχα αγάλματα που την κοσμούν είναι αναρίθμητες, γεγονός που την καθιστά ως την καλύτερη πόλη στην Κούβα για περπάτημα, μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις και με ελάχιστο τουρισμό.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΜΑΓΟΥΕΪ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΥΒΑ

Αφήνοντας πίσω μας το Καμαγουέι, και έπειτα από στάση για μεσημεριανό, φτάνουμε στο Σαντιάγκο ντε Κούβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εκεί όπου οι ρυθμοί γίνονται πιο αφρικάνικοι και το κλίμα θυμίζει περισσότερο Καραϊβική. Το Σαντιάγο αποτελεί δικαίως το αντίπαλον δέος της Αβάνας: κοιτίδα της Κουβανικής Επανάστασης, μουσική πρωτεύουσα της Κούβας και, φυσικά, έδρα του σημαντικότερου καρναβαλιού της Καραϊβικής. Είναι μια πόλη φιλόξενη, ζωντανή,

αισθησιακή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη ελεύθερη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ τα στενά γύρω από τον Καθεδρικό σφύζουν από ζωή με τους τοίχους των ιστορικών καφέ να πάλλονται από σάλσα, ρούμπα και σον...

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΥΒΑ

Το πρωί είναι αφιερωμένο στην ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Καρναβαλιού, το Κάστρο του Μόρο με την πανοραμική θέα του κόλπου όπου έγιναν μάχες ανάμεσα σε πειρατές και Ισπανούς και ανάμεσα σε Ισπανούς και Αμερικανούς και θα εστιάσουμε στο Μουσείο του Στρατόπεδου Μονκάδα, όπου ο ξεναγός μας θα μας εξιστορήσει τα δραματικά γεγονότα της 26ης Ιουλίου, που ανέδειξαν ήρωες, αποτέλεσαν το έναυσμα για την Κουβανική Επανάσταση και διεθνοποίησαν τη μορφή μου έμελλε να καθορίσει το μέλλον της χώρας για τις επόμενες έξι δεκαετίες: τον Φιντέλ Κάστρο.

Στο Νεκροταφείο της Αγίας Ιφιγένειας, μια πραγματική ανοιχτή γλυπτοθήκη μάς περιμένει και η ξενάγηση θα περιλαμβάνει τον τάφο του εθνικού ήρωα της χώρας, Χοσέ Μαρτί, εκείνον του Φιντέλ Κάστρο, καθώς και του Κομπάι Σεγκούντο των θρυλικών Buena Vista Social Club. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΥΒΑ – ΜΠΑΡΑΚΟΑ

Αναχώρηση για την Μπαρακόα, την οποία μόλις αντίκρισε ο Κολόμβος, αναφώνησε: «Να, ο Παράδεισος». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΑΚΟΑ

Ξενάγηση στην Μπαρακόα, με τα ιστορικά ξύλινα σπίτια, τον παλιότερο ναό στην Κούβα, την τροπική βλάστηση και την παραλία να ξεδιπλώνεται σχεδόν νοσταλγικά μπροστά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΑΚΟΑ – ΠΛΑΓΙΑ ΕΣΜΕΡΑΛΔΑ/ ΓΟΥΑΡΔΑΛΑΒΑΚΑ

Αποχαιρετώντας την Μπαρακόα ετοιμαζόμαστε για την εντυπωσιακότερη οδική διαδρομή στην Καραϊβική,  με την οργιώδη βλάστηση να φτάνει στις παρυφές της θάλασσας και τους φοίνικες να σκεπάζουν τον δρόμο για μεγάλα διαστήματα. Θα επισκεφθούμε μια φυτεία με κακαόδεντρα και θα μάθουμε πώς παρασκευάζεται η σοκολάτα, για να καταλήξουμε σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Καραϊβικής, την Πλάγια Εσμεράλδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΛΑΓΙΑ ΕΣΜΕΡΑΛΔΑ/ ΓΟΥΑΡΔΑΛΑΒΑΚΑ – ΚΑΓΙΟ ΚΟΚΟ/ ΚΑΓΙΟ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ

Αναχώρηση από την Πλάγια Εσμεράλδα και διασχίζοντας την επαρχία Ολγίν, όπου πιστεύεται πως αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Κούβα ο Χριστόφορος Κολόμβος, θα φτάσουμε στο Κάγιο Κόκο, την αμμώδη νησίδα που προσφέρει μια μοναδική διαμονή πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΓΙΟ ΚΟΚΟ/ ΚΑΓΙΟ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ

Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσουμε τις πανέμορφες παραλίες με την κατάλευκη ψιλή άμμο, τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και να χαλαρώσουμε.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΓΙΟ ΚΟΚΟ/ ΚΑΓΙΟ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ – ΡΕΜΕΔΙΟΣ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

Αφού αφήσουμε πίσω μας τις παραδεισένιες παραλίες, θα  κατευθυνθούμε  για  το  Ρεμέδιος,  ένα  από  τα  πιο όμορφα χωριουδάκια της χώρας, και τη Σάντα Κλάρα, για  την  επίσκεψη  στο  μαυσωλείο  του  Τσε.  Κατά  τη διάρκεια της διαδρομής ο αρχηγός μας θα μας κάνει μια  λεπτομερή  αναδρομή  στη  ζωή  της  πολυσχιδούς αυτής προσωπικότητας, από τον «Ερνεστίτο» -μέχρι την ωρίμανσή του- στον «Τσε». Δείπνο και διανυκτέρευση στη Σάντα Κλάρα.

14η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΑΒΑΝΑ

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη Σάντα Κλάρα χωρίς να επισκεφθούμε το τρένο, η ανατροπή του οποίου και η επακόλουθη κατάληψη του οπλισμού του από τον Τσε και τους άνδρες του επέφερε την πτώση της πόλης και τη φυγή του Μπατίστα. Επιστροφή στην πρωτεύουσα. Το τελευταίο βράδυ προσφέρεται για νυχτερινή ζωή ή απλώς για μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, προσπαθώντας να χωνέψουμε τις εικόνες από τον περίπλου των δύο εβδομάδων στην Κούβα.

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η ημέρα είναι στη διάθεσή μας ώστε να απολαύσουμε τις τελευταίες μας βόλτες στην Αβάνα ή τις παροχές του ξενοδοχείου μας. Το απόγευμα, γεμάτοι εικόνες, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το αεροδρόμιο της Αβάνας, όπου θα επιβιβαστούμε στη πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΚΥΠΡΟ

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2599 € 710 €
Twin Room 2599 € 710 €
Triple Room 2599 € 710 €
Single Room 3469 € 710 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2399 € 710 €
Twin Room 2399 € 710 €
Triple Room 2399 € 710 €
Single Room 3209 € 710 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 710 €
Twin Room 2199 € 710 €
Triple Room 2199 € 710 €
Single Room 2949 € 710 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2819 € 710 €
Twin Room 2819 € 710 €
Triple Room 2819 € 710 €
Single Room 3689 € 710 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2619 € 710 €
Twin Room 2619 € 710 €
Triple Room 2619 € 710 €
Single Room 3429 € 710 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 710 €
Twin Room 2419 € 710 €
Triple Room 2419 € 710 €
Single Room 3169 € 710 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3559 € 0 €
Twin Room 3559 € 0 €
Triple Room 3559 € 0 €
Single Room 4429 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3359 € 0 €
Twin Room 3359 € 0 €
Triple Room 3359 € 0 €
Single Room 4169 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3159 € 0 €
Twin Room 3159 € 0 €
Triple Room 3159 € 0 €
Single Room 3909 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης  

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

IB 3151

27/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:55

IB 6621

28/07/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΒΑΝΑ

13:00

16:40

IB 6620

11/08/2024

ΑΒΑΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

18:45

10:10 +1

IB 3280

12/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:35

17ήμερο πρόγραμμα με 15 διανυκτερεύσεις.

Με μία επιπλέον διαν/ση στη Μαδρίτη στην αρχή του προγράμματος.

 

Αριθμός

Πτήσης  

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1033

30/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:30

09:10

AF 950

30/09/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

15:20

19:20

AF 959

14/10/2024

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

22:00

13:10 +1

AF 1032

15/10/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:05

23:15

16ήμερο πρόγραμμα με 14 διανυκτερεύσεις.

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται.

 

Αριθμός

Πτήσης  

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK 1846

08/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

21:50

23:25

TK 183

09/10/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΒΑΝΑ

02:00

07:30

TK 195

22/10/2024

ΑΒΑΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

08:55

08:45 +1

TK 1849

23/10/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:15

14:45

16ήμερο πρόγραμμα με 13 διανυκτερεύσεις. Μία λιγότερη διανυκτέρευση στην Αβάνα λόγω άφιξης στην πρωτεύουσα της Κούβας τη 2η ημέρα το πρωί (αντί για άφιξη την 1η ημέρα το απόγευμα). Οι ξεναγήσεις και οι επισκέψεις παραμένουν ίδιες.


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το πολυτελές Royalton Habana Hotel 5*, στο Σαντιάγκο το Casa Granda 4*, στο Τρινιδάδ το Melia Peninsula 5*, στο Κάγιο Γκιγιέρμο το Melia Jardines del Rey, στην Πλάγια Εσμεράλδα το Sol Rio de Luna y Mares. Στις υπόλοιπες μικρές πόλεις, απλά καταλύματα από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Πρωινό και δύο γεύματα συνολικά στη διάρκεια παραμονής σας στην Αβάνα, ημιδιατροφή σε Τρινιδάδ, Κάμαγουεϊ, Σαντιάγκο ντε Κούβα, Μπαρακόα και Σάντα Κλάρα και All Inclusive σε Πλάγια Εσμεράλδα και Κάγιο Γκιγιέρμο.
 • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ‘50.
 • Εκδρομή στο Βινιάλες.
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Havana Club. 
 • Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα (αν δεν είναι ανοικτό, πραγματοποιείται επίσκεψη σε άλλο μουσείο).
 • Εργοστάσιο πούρων και επίδειξη παρασκευής.
 • Δείπνο σε εστιατόριο της Αβάνας.
 • Σπηλιά στο Βινιάλες με τοιχογραφία.
 • Εξέδρα πανοραμικής θέας στο Βινιάλες.
 • Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ.
 • Ποτό στο Καντσάντσαρα, Τρινιδάδ.
 • Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός-αποκάλυψη (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. O Έλληνας αρχηγός θα είναι μαζί σας σε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κούβα και όχι μόνο τις ημέρες στην Αβάνα. Θα σας μυήσει στην πραγματική ζωή της, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων (Ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Κούβα).
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Βίζα Κούβας.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ     

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε: 710€.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Για τις αναχωρήσεις 27.07 και 08.10 δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την αναχώρηση της 30.09 απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες

Ένα μοναδικό πρόγραμμα που «χτενίζει» την Κούβα μέχρι τις νότιες εσχατιές της και τη Μπαρακόα, αναζητώντας την ψυχή της. Eκεί που δεν έχει ακόμη ακουμπήσει ο τουρισμός και τα παιδιά πηγαίνουν με τα άλογά τους στο σχολείο.

ΔΙΑΜΟΝΗ

 • Αποκλειστικά στο Versus Travel χρησιμοποιούμε το ολοκαίνουργιο, κεντρικότατο και πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Αβάνας, το Hotel Royalton Habana 5*!! Στην καρδιά της σαγηνευτικής παλιάς πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σας προσφέρουμε την Αβάνα στο πιάτο από το καλύτερο roof garden της πόλης!
 • Μη συμβιβαστείτε με ξενοδοχεία σε περιοχές μακριά από τον παλμό της πόλης, που απαιτούν χρονοβόρες και κοστοβόρες μεταφορές με ταξί. Ζήστε μαζί μας την αυθεντική Αβάνα, με τις μαγικές της εικόνες να ξετυλίγονται κυριολεκτικά στην πόρτα σας. Γιατί να μένετε στο Melia Habana, απομακρυσμένοι στο αποστειρωμένο Μιραμάρ, μια περιοχή πρεσβειών με ανύπαρκτο το τοπικό στοιχείο, ή στο υπερβολικά πυκνοκατοικημένο και φασαριόζικο Βεδάδο, μακριά από τον παλμό της πόλης, και να παίρνετε ταξί όταν θέλετε να μετακινηθείτε στην Αβάνα;
 • Μόνο με το Versus Travel μένετε στο Paseo del Prado την ιστορική «rambla» της Αβάνας τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης που καταλήγει στο Καπιτώλιο. Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, κυριολεκτικά πάνω στα κύματα της θρυλικής Malecon. Μόνο έτσι θα ζήσετε τη μαγεία τού να μένεις στη συγκλονιστική Παλιά Πόλη της Αβάνας!
 • Στο Σαντιάγκο διαμένουμε στο κεντρικό ξενοδοχείο Casa Granda 4*, στο Τρινιδάδ το Melia Peninsula 5*, στο Κάγιο Γκιγιέρμο στο Melia Jardines del Rey 5* και στη Πλάγια Εσμεράλδα στο Sol Rio de Luna y Mares 4*. Στις υπόλοιπες μικρές πόλεις, απλά καταλύματα από τα καλύτερα διαθέσιμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

 • Επίσκεψη στο Μουσείο Havana Club για να δούμε πώς παρασκευάζεται το ρούμι και θα το δοκιμάσουμε!
 • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στη Γκουαμά.
 • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
 • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas Terry στο Σιενφουέγκος.
 • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα.
 • Επίσκεψη σε φυτεία με κακαόδεντρα για να μάθουμε πώς φτιάχνεται η σοκολάτα.
 • Εκδρομή στο Ρεμέδιος,  ένα  από τα  πιο όμορφα χωριουδάκια της χώρας.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 • Πτήσεις με την εξαιρετική Air France, Iberia και Turkish Airlines.
 • Πρωινό και δύο γεύματα συνολικά στη διάρκεια παραμονής σας στην Αβάνα, ημιδιατροφή σε Τρινιδάδ, Κάμαγουεϊ, Σαντιάγκο ντε Κούβα, Μπαρακόα και Σάντα Κλάρα και All Inclusive σε Πλάγια Εσμεράλδα/ Γουαρδαλαβάκα και Κάγιο Γκιγιέρμο/ Κάγιο Κόκο.
 • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού.
 • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchanchara, όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες.
 • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα μας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας κατά την παραμονή σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι του Versus Travel το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Αβάνα, μία (1) διαν/ση στο Τρινιδάδ, μία (1) διαν/ση στο Καμαγουέι, δύο (2) διαν/σεις στο Σαντιάγκο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Καραναβαλιού, δύο (2) διαν/σεις στη Μπαρακόα, την οποία μόλις αντίκρισε ο Κολόμβος αναφώνησε: «Να, ο Παράδεισος», μία (1) διαν/ση στη Πλάγια Εσμεράλντα ή στη Γουαρδαλαβάκα, δύο (2) διαν/σεις στο Κάγιο Γκιγιέρμο/ Κάγιο Κόκο με τα γαλαζοπράσινα νερά, μία (1) διαν/ση στη Σάντα Κλάρα.
 • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα με το Versus θα σας μείνει αξέχαστη!!!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι δεν μένουμε στα τετριμμένα,
αλλά συμμετέχουμε στην κουβανέζικη κουλτούρα και ζωή.

Highlights

 • Κάντε βόλτα με παραδοσιακά αυτοκίνητα του ‘50 στην καρδιά της παλιάς πόλης της Αβάνας και δειπνήστε σε εστιατόριο της πόλη.
 • Επισκεφθείτε εργοστάσιο παρασκευής πούρων, το μουσείο του HavanaClub και το Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα.
 • Εκδράμετε στο Βινιάλες και κάντε βαρκάδα στο σπήλαιο του Ινδιάνου.
 • Επισκεφθείτε το Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ και πιείτε ένα ποτό στο Καντσάντσαρα.
 • Ανακαλύψτε το Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ελάτε να γευτούμε τα ανεξερεύνητα κάλλη αυτής της καλλονής που σιγά σιγά αρχίζει να κρατά κινητό και τάμπλετ στο χέρι και δεν θα μας περιμένει για πολύ έτσι δροσερή και άφθαρτη.
 • Διαμονή στο ολοκαίνουργιο, κεντρικότατο και πολυτελέστερο ξενοδοχείο Hotel Royalton Habana 5*, στη καρδιά της σαγηνευτικής παλιάς πόλης της Αβάνας.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Iberia, Air France και Turkish Airlines.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

27/07, 30/09, 08/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Μεγάλη Κούβα από άκρη σε άκρη... μέχρι την Μπαρακόα | Ιούλιος - Οκτώβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info