fb

Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας: από τη Μασσαλία και το Μονπελιέ, στη Νίκαια και τις Κάννες | 16.07.2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1079€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το πρόγραμμα-προπύργιο της «άλλης» Ευρώπης του Versus Travel. Ένα υπέροχο ταξίδι, σχεδιασμένο όπως πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη επίσκεψη σε μια περιοχή, με γεμάτες ημέρες, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις και έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό. Από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς Μόντε Κάρλο και Κάννες μέχρι τη Νιμ. Ένα ταξίδι-ορισμός του πληθωρικού, σχεδιασμένο ειδικά για τους ταξιδιώτες που ακόμα και στην Ευρώπη θέλουν τα ταξίδια τους «εξερευνητικά». Η διαμονή στην καρδιά του Μονπελιέ και η διαμονή στις Κάννες είναι επιπλέον στοιχεία ενός ευρηματικά προγραμματισμένου ταξιδιού, που ξεφεύγει από τις εύκολες λύσεις – διαμονή δηλαδή σε μια πόλη-κέντρο και από εκεί κουραστικές ημερήσιες εκδρομές και με τα πάντα προαιρετικά.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, την αγαπημένη μας Μασσαλία. Με βάση μας το Μονπελιέ, όπου θα έχουμε τρεις διανυκτερεύσεις, ερχόμαστε στη μεσαιωνική Αβινιόν, τη λεγόμενη και «Πύλη της Προβηγκίας», και την Αρλ, όπου έζησε κάποτε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Απολαμβάνουμε την ιστορική λουτρόπολη Αιξ-αν-Προβάνς και εξερευνούμε τις λαμπερές Κάννες, όπου εκεί θα έχουμε ακόμα 4 διανυκτερεύσεις. Ξεκινώντας από την πλατεία Σαλεγιά και την Promenade d´Anglais, τα βήματά μας μάς οδηγούν στο μυθικό Σαιν Τροπέ και στη μεσαιωνική Εζ, μέχρι το πριγκιπάτο του Μονακό.Ατενίζουμε την θέα στον κόλπο των Αγγέλων από το κάστρο στο Σαιν Πωλ ντε Βανς και καταλήγουμε να εξερευνούμε τα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ και της κοσμοπολίτικης Νίκαιας,  όπου το ταξίδι μας ολοκληρώνεται.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πώς μπορεί μια περιοχή, που έχει συνδέσει το όνομα της περισσότερο με επιφανειακά ταξιδιωτικά προγράμματα, λόγω του ότι είναι δημοφιλής εμπορικός προορισμός και κοσμοπολίτικο θέρετρο διάσημων, να γίνει ένα πολιτιστικό ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος; Χωρίς μάλιστα τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος. Διαβάστε το πρόγραμμα αυτό του Versus και θα καταλάβετε.

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην καρδιά της πόλης Μονπελιέ και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στις Κάννες, σε εξαιρετικό 4* ξενοδοχείο.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*:
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Μονπελιέ, στο Crowne Plaza Montpellier Corum.               
 • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο Eden Hotel & Spa.
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
 • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.
 • Περιήγηση στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής και στη Νίκαια το «Παρίσι της Μεσογείου».  
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι, και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας) και του διάσημου χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007).

Μεταφερόμαστε στο Μονπελιέ. Άφιξη και τακτοποίηση το ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: ΜΟΝΠΕΛΙΕ (Περιήγηση) – Εκδρομή στη ΝΙΜ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Πρωινό και σήμερα θα κάνουμε μια περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του Μονπελιέ, γνωστή για τη μεσαιωνική της παράδοση, τα δαιδαλώδη καλντερίμια της, τον αρχιτεκτονικό πλούτο αλλά και τη φρεσκάδα που της χαρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές. Θα γνωρίσουμε την πόλη απολαμβάνοντας τη βόλτα μας.  Στο Πανεπιστήμιο της πόλης φοίτησαν ο Πετράρχης, ο Νοστράδαμος και ο Ραμπελαί.  Σήμερα υπολογίζεται ότι το ¼ του πληθυσμού αποτελείται από φοιτητές.  Το περίφημο υδραγωγείο της πόλης Saint Clement χτίστηκε το 1776. Οι εκκλησίες της πόλης μάς θυμίζουν τους θρησκευτικούς πολέμους Καθολικών και Ουγενότων. Must αποτελεί μια επίσκεψη στους τοπικούς φούρνους για να δοκιμάσετε τα χειροποίητα κρουασάν, το ελιόψωμο και πλήθος ειδών από γαλλική σφολιάτα

Στη συνέχεια, αναχωρούμε για μια εκδρομή στην πανέμορφη πόλη Νιμ. Στην περιήγηση στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το ρωμαϊκό αμφιθέατρο (Les Arènes) του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο. Έχει μήκος 133 μ. και πλάτος 101 μ., ενώ η πρόσοψή του έχει ύψος 21 μ. και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στο εσωτερικό χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στη Ρώμη. Θα δούμε επίσης τον αρχαίο ναό Maison Carrée (τετράγωνος οίκος), ο οποίος κτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, γαμπρό του Αυγούστου, σε ελληνιστικό ρυθμό με διαστάσεις 26 μ. μήκος, 15 μ. πλάτος και 17 μ. ύψος. Κτισμένος πάνω σε ένα βάθρο, χάρη στο οποίο δέσποζε στην αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, θα δούμε την πύλη του Αυγούστου γνωστή και ως «πύλη της Αρλ», μια από τις κύριες πύλες της ρωμαϊκής πόλης, καθώς και τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μονπελιέ όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΡΛ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Πρωινό και αναχωρούμε για μια υπέροχη διαδρομή με πρώτο σταθμό στη μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής από το 1309 έως το 1377. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το ιστορικό της κέντρο και το Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα, καθώς και τη γέφυρα Σαιν Μπενεζέ του γνωστού λαϊκού τραγουδιού.

Συνεχίζουμε για την πόλη Άρλ, στην οποία έζησε για 16 μήνες ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ο μεγάλος «νομάδας» ζωγράφος του 19ου αι., που το 1888 άφησε την ομίχλη της Ολλανδίας και αποτύπωσε το φως της Προβηγκίας σε 200 πίνακες και σκίτσα. Πολλά από τα αξιοθέατα της Αρλ έχουν τη σφραγίδα του Ρωμαϊκού παρελθόντος της, καθώς η πόλη ιδρύθηκε το 46 π.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα με την ονομασία Αρελάτ, δηλαδή «πόλη των βάλτων» και αποτελεί σήμερα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας (Republic). Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του St. Trophime είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα Ρωμαϊκά μνημεία στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Επιστροφή στο Μονπελιέ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ (Περιήγηση) – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence).

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons

που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.

Κατόπιν συνεχίζουμε για τη Μασσαλία, όπου με το που φτάσουμε θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα ανεβούμε τα σκαλοπάτια για να δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacre Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρίστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι της Πόλης όπου βρίσκεται το Δημαρχείο καθώς και το εμπορικό κέντρο της πόλης. Σε κοντινό σημείο, σα να είναι σε μια πλατεία κρυμμένη, η Όπερα της πόλης. Ανηφορικά στενά δρομάκια διασχίζουν την παλιά πόλη.

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα, οι Κάννες, η πόλη που θα μας φιλοξενήσει για τέσσερις βραδιές. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στις Κάννες.

5η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ (Περιήγηση)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, η πόλη μύθος της 7ης Τέχνης. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην περίφημη Croisette για να πάρουμε μία αίσθηση από το άρωμα αυτής της μοναδικής πόλης. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διασχίσουν με τραινάκι το Ιστορικό Κέντρο και να αναρριχηθούν ως την κορυφή του λόφου Suquet για να απολαύσουμε και να απαθανατίσουμε την όμορφη θέα σε μια πανοραμική φωτογραφία.

Επιστροφή και στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΕΖ (Αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ) – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής ακτής. Πρώτος σταθμός μας είναι η Εζ (Èze), ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Η Εζ, οχυρώθηκε τον 14ο αιώνα από τον Οίκο της Σαβοΐας. Πρόκειται για έναν πανέμορφο οικισμό, χτισμένο πάνω σε λόφο, με απίστευτη θέα από παντού στην Κυανή Ακτή. Πέρα από τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά σοκάκια, στα οποία θα περπατήσουμε, η Εζ έχει 3 χαρακτηριστικά αξιοθέατα: τον ναό του Τιμίου Σταυρού του 14ου αιώνα, τον Εξωτικό Κήπο που είναι γεμάτος με τεράστιους κάκτους (όπως άλλωστε και ολόκληρη η πόλη) και το… Μονοπάτι του Νίτσε. Ο γερμανός φιλόσοφος έμεινε στην Εζ από τον Δεκέμβριο του 1883 έως τον Απρίλιο του 1884, με σκοπό να ξεκουραστεί και να σκεφτεί. Όπως είπε ο ίδιος, στην Εζ κοιμήθηκε πολύ, γέλασε πολύ και ανέκτησε ζωντάνια και υπομονή. Καθημερινά στη βόλτα του ανεβοκατέβαινε το συγκεκριμένο μονοπάτι, που οι κάτοικοι της πόλης τελικά του έδωσαν το όνομά του. Ο Νίτσε στην Εζ συνέλαβε τον τρίτο τόμο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα». Ακολουθεί επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.

Η διαδρομή μας συνεχίζει προς το Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο, όπου θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στον Καθεδρικό ναό που είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ. φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς. Το Μονακό στην αρχαιότητα ήταν μια περιοχή λατρείας του ημίθεου Ηρακλή, ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο είχε κάποια στιγμή περάσει από εκεί. Μάλιστα υπήρχε και ναός, κάτι το οποίο δεν συνηθιζόταν για τους ημίθεους. Ο ναός ήταν αφιερωμένος στο  Ηρακλή Μόνοικο (με έναν οίκο) και, σύμφωνα με τους ιστορικούς, η σημερινή ονομασία του Μονακό προέρχεται από εκείνον τον ναό. Επίσης το λιμάνι του Μόντε Κάρλο, φέρει την ονομασία του Ηρακλή. Από το Μονακό πέρασαν στην αρχαιότητα οι Λιγούριοι, οι Φοίνικες και οι Ρωμαίοι. Ακολούθησε η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία τον 13ο αιώνα παραχώρησε την περιοχή στην προστασία του Οίκου των Γκριμάλντι από τη Γένοβα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Κάννες όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΩ – ΣΕΝ ΤΡΟΠΕ – ΚΑΝΝΕΣ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή. Θα ξεκινήσουμε κατευθυνόμενοι προς το Σαν Τροπέ, με πρώτη στάση στο Πορτ Γκριμώ (απόσταση 80 χιλιόμετρα), ένα μικρό χωριό-φρούριο των Γκριμάλντι, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαν Τροπέ. Το Πορτ Γκριμώ, είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1960 από τον αρχιτέκτονα Φρανσουά Σποερί στο παραδοσιακό στυλ του Σεν Τροπέ με χρωματιστά σπίτια και γραφικά σοκάκια, χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Γκρις, πάνω σε μικρά κανάλια (όπως η Βενετία), στα οποία κυκλοφορούν οι ψαρόβαρκες. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τον ιερό Ναό του Φραγκίσκου της Ασίζης, εφόσον είναι ανοιχτός, και να ανεβούμε στο καμπαναριό, με ένα μικρό εισιτήριο, για να θαυμάσουμε τη θέα.

Αφού περιδιαβούμε τα κανάλια με τα χρωματιστά σπίτια που καθρεφτίζονται μέσα στο νερό, θα πάμε στο χωριουδάκι Σεν Μαξίμ για να πάρουμε το τοπικό πλοιάριο για μια απόσταση 20 λεπτών με προορισμό το γειτονικό Σεν Τροπέ, στην

αντίπερα όχθη του κόλπου. (Το καλοκαίρι η οδική πρόσβαση στο Σεν Τροπέ είναι αδύνατη λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και το πλοιάριο είναι η καλύτερη λύση). Το Σεν Τροπέ είναι το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας. Η ονομασία του ενδεχομένως να ανάγεται στα χρόνια του Νέρωνα αλλά η μεγάλη δόξα του ήρθε τον 20ο αιώνα. Η τουριστική κίνηση στο Σεν Τροπέ άρχισε τη δεκαετία του 1920, τη δεκαετία του '50 όμως συνέβη το μεγάλο μπαμ, με τη Μπριζίτ Μπαρντό και την ταινία «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» που γυρίστηκε εκεί. Ανάλογα συνέβαλε και ο Λουί ντε Φινές με τη σειρά ταινιών «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ». To καραβάκι μας θα αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιοτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κάστρο με ένα μικρό εισιτήριο, το εστιατόριο των διασήμων Senequier στο λιμάνι καθώς και τον διάσημο εμπορικό δρόμο με τις φίρμες Francois Sibilli (Dior, Chanel, Louis Vuitton κ.α.). Το τοπικό παζάρι στην Place des Lices παραμένει ανοιχτό για ντόπιους και επισκέπτες περίπου μέχρι το μεσημέρι. Αφού ξεναγηθούμε στο πανέμορφο και γραφικό Σεν Τροπέ με τα χρωματιστά σπίτια και τα γραφικά δρομάκια θα μεταφερθούμε με το πλοιάριο στο Σεν Μαξίμ και από εκεί θα επιστρέψουμε οδικώς στις Κάννες όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΝΙΚΑΙΑ (Περιήγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για το Σαιν Πωλ ντε Βανς, όπου θα επισκεφτούμε το κάστρο του και θα βγάλουμε πολλές φωτογραφίες από τα τείχη με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων. Συνεχίζουμε για τη Αντίμπ, την οποία θα εξερευνήσουμε περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της. Θα περάσουμε από το παζάρι, από το μουσείο του Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο (εξωτερικά) κ.λπ.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη Νίκαια.

Άφιξη και πανοραμική περιήγηση, που περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης και την ειδυλλιακή περιοχή κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά και στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης) με τις δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ.

Τέλος θα μεταφερθούμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1079 € 440 €
Twin Room 1079 € 440 €
Triple Room 1079 € 440 €
Single Room 1669 € 440 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1229 € 440 €
Twin Room 1229 € 440 €
Triple Room 1229 € 440 €
Single Room 1819 € 440 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 0 €
Twin Room 1719 € 0 €
Triple Room 1719 € 0 €
Single Room 2309 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 694

16/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ

16:15

18:05

Α3 691

23/07/2024

ΝΙΚΑΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:05

22:30

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean.
 • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες, στο Eden Hotel & Spa 4*.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Μονπελιέ, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Montpellier Corum 4*.
 • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤAΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 440€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεβάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κ.λπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή, π.χ. χωρίς λακτόζη, γλουτένη κ.λπ., δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στην ιστοσελίδα μας στο ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πώς μπορεί μια περιοχή, που έχει συνδέσει το όνομα της περισσότερο με επιφανειακά ταξιδιωτικά προγράμματα, λόγω του ότι είναι δημοφιλής εμπορικός προορισμός και κοσμοπολίτικο θέρετρο διάσημων, να γίνει ένα πολιτιστικό ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος; Χωρίς μάλιστα τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος. Διαβάστε το πρόγραμμα αυτό του Versus και θα καταλάβετε.

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην καρδιά της πόλης Μονπελιέ και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στις Κάννες, σε εξαιρετικό 4* ξενοδοχείο.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*:
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Μονπελιέ, στο Crowne Plaza Montpellier Corum.               
 • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο Eden Hotel & Spa.
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
 • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.
 • Περιήγηση στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής και στη Νίκαια το «Παρίσι της Μεσογείου».  
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Εξερευνήστε την Αρλ, την αγαπημένη πόλη του μεγάλου «νομάδα» ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.
 • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ.
 • Θυμηθείτε παλιές ταινίες τον Λουί ντε Φινές στο Σαιν Τροπέ.
 • Αναζητήστε το μεσαιωνικό χωριό Εζ, ένα στολίδι άγριας γοητείας αλώβητο από τον χρόνο.
 • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο από την κορυφή του λόφου.
 • Γνωρίστε το γραφικό χωριό Σαιν Πωλ ντε Βανς.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
 • Περιήγηση στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής και στη Νίκαια το «Παρίσι της Μεσογείου».
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Μονπελιέ, στο 4* Crowne Plaza Montpellier Corum.
 • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες, στο 4* Eden Hotel & Spa.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

16/07Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info