fb

Αποστολή στην Γροιλανδία - Μεγάλη Ισλανδία: Πάγος, φωτιά και παρατήρηση φαλαινών | 13.07.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ταξίδι στην απόκοσμη γοητεία της Ισλανδίας, εδώ όπου η λάβα έσμιξε με τον πάγο και γέννησαν τοπία μεγαλειώδη, τροφοδοτώντας τους θρύλους των Βίκινγκς, εδώ που οι άνθρωποι γνωρίζουν τι «διαμάντι» ακατέργαστο κληρονόμησαν από τον Θεό και τους προγόνους και κυρίως πώς να το περάσουν στους επόμενους χωρίς να το «χαράξουν» και να το «πληγώσουν», ας ξεκινήσουμε και εμείς την εξερευνητική αυτή περιπέτεια, που μας υπόσχεται δρόμους μαγικούς, μέσα από πάγους, βράχους, θάλασσες και φωτιές, μέχρι να φτάσουμε στη Γροιλανδία και σχεδόν να αγγίξουμε την άκρη του κόσμου.

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στο μυστήριο αυτής της χώρας, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα. Ένα ταξίδι με έντονη την ταυτότητα Versus, που εκτελεί μια πλήρη κυκλική διαδρομή, με διανυκτερεύσεις σε  διαφορετικά σημεία και όχι με περιορισμένης εμβέλειας ημερήσιες εξορμήσεις από την πρωτεύουσα. Ο λόγος προφανής, για να έχουμε περισσότερο χρόνο αλλά και όρεξη να εξερευνήσουμε τη χώρα.  

Ο σχεδιασμός του επιτρέπει διάρκεια μοιρασμένη ακριβοδίκαια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από εκδρομές και δραστηριότητες, σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό του Versus, γεμάτο απίθανες εμπειρίες, στη βόρεια εσχατιά της Ευρώπης.

Εξερευνούμε την Ισλανδία με τους προϊστορικούς παγετώνες, τα ηφαίστεια, τα γκέιζερ, τις θερμές λίμνες με τους εκτυφλωτικούς τιρκουάζ χρωματισμούς. Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την εκπληκτική ιεροτελεστία της φύσης σε αυτόν το παγωμένο και ταυτόχρονα καυτό τόπο! Μέσα από τις περιηγήσεις μας θα επιστρέψουμε στην Εποχή του Πλειστόκαινου, στον πρώιμο μεσαίωνα όταν οι πρώτοι Βίκινγκ πάτησαν το πόδι τους στο νησί, στο Ταξίδι στο Κέντρο της Γης του Ιουλίου Βερν. Θα κάνουμε βόλτα πάνω σε παγετώνα με snowmobile, θα «πετάξουμε» εικονικά πάνω από την Ισλανδία και θα δούμε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας τα φυσικά θαύματα της χώρας.

Στη γειτονική και παγωμένη Γροιλανδία, όπου κορυφώνεται η ταξιδιωτική μας περιπέτεια, θα δούμε με κρουαζιέρα τα τεράστια παγόβουνα να λιώνουν και να παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα. Θα απολαύσουμε το φημισμένο Φιόρδ Ιλούλισατ, θα δούμε να απλώνεται μπροστά μας η άγρια φύση του τελευταίου βορρά της Γης. Θα πλεύσουμε δίπλα σε τεράστιες φάλαινες και θα κάνουμε κρουαζιέρα στα φιόρδ της Γροιλανδίας, απολαμβάνοντας τοπία μοναδικά, που κόβουν την ανάσα!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το Versus για μία ακόμη φορά σας παρουσιάζει αποκλειστικά το πληρέστερο πρόγραμμα, διαμονής, εμπειριών και δραστηριοτήτων που προτάθηκε ποτέ στην Ισλανδία και τη Γροιλανδία. Τα πάντα (εκδρομές, δραστηριότητες, ημιδιατροφή), περιλαμβάνονται στην τιμή, για να έχετε απολύτως προκαθορισμένο κόστος σε δύο χώρες πολύ ακριβές. Οι παροχές μας δεν υπάρχουν καθόλου στα συνήθη προγράμματα ή πληρώνονται πολύ ακριβά τοπικά.

Είναι ένα αληθινά σπάνιο ταξίδι: για την πραγματοποίησή του έχουμε φροντίσει για την προαγορά της διαμονής στα ξενοδοχεία αλλά και των αεροπορικών θέσεων Ισλανδία-Γροιλανδία, χωρίς τα οποία αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Στην ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa/Austrian.
 • Ειδικές, σπάνιες προαγορασμένες πτήσεις από Ισλανδία για Γροιλανδία με επιστροφή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία (τα φαγητά στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στο Ρέικιαβικ πρωινό.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Είσοδος στο Μουσείο Perlan για να απολαύσουμε τη διαδραστική έκθεση «Τα Θαύματα της Ισλανδίας».
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
 • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
 • Τους πασίγνωστους θερμοπίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • Πέρασμα με snowmobile πάνω από τον παγετώνα Langjokull.
 • Επίσκεψη και μπάνιο στη διάσημη Blue Lagoon, κοντά στο Ρέικιαβικ.
 • Τη «Μαύρη Παραλία» και το νότιο ακρωτήριο «Ντύρχολεϋ».
 • Τους διάσημους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος και Σκόγκαφος.
 • Βλέπουμε την Ισλανδία από άκρη σε άκρη φτάνουμε ακόμα και στη δυτική Ισλανδία με εκδρομή στη χερσόνησο Snaefellsness και το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, διάσημο και από την παγκόσμια επιτυχία Game of Thrones.
 • Τη Λίμνη Μύβατν, ένα φυσικό μνημείο γεωλογικής ιστορίας.
 • Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στη ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Ιλούλισατ!
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στον παγετώνα Έκιπ Σέρμια που θα τον δούμε να σπάει και να διαλύεται στα φιόρδ! Αυτή είναι μία πολύ ακριβή δραστηριότητα στη Γροιλανδία (κόστος €350) που ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διότι θέλουμε να ζήσουμε στο έπακρο την εμπειρία που λέγεται Γροιλανδία!
 • Ημιδιατροφή.
 • Βόλτα με τα πόδια και ξενάγηση στην Ιλούλισατ, με τον ομώνυμο παγετώνα και φιόρδ που είναι μνημείο της UNESCO.
 • Σαφάρι παρατήρησης φαλαινών στα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας.
 • Κρουαζιέρα στα φιόρδ της Γροιλανδίας πλάι στα παγόβουνα.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Προσοχή!!! Στην Ισλανδία και στη Γροιλανδία
όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο
και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ζητήστε μας το ειδικό 10ήμερο πρόγραμμα για τη ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ με αναχώρηση 20.07.2024

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ.  Άφιξη στο Ρέικιαβικ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΪΖΕΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – Snow mobile (μηχανοκίνητα σκούτερ με τα οποία θα ανέβουμε στον παγετώνα Λανγκγιέκουλ) – ΧΕΛΛΑ

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να εξερευνήσουμε τα νότια παράλια της Ισλανδίας, γεμάτα καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα, ένα υπερθέαμα της φύσης που θα μας χαρίσει συνταρακτικές εικόνες. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, τη γεωθερμική περιοχή των γκέιζερ και τον καταρράκτη Γκούλφος.

Ξεκινάμε λοιπόν με το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, που γεωγραφικά τοποθετείται μάλιστα στα όρια δύο τεκτονικών πλακών, της βορειοαμερικανικής και της ευρασιατικής, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ανάγλυφο του τοπίου. Είναι όμως και τόπος ιστορικής σημασίας, καθώς εδώ συστάθηκε το Αλθίνγκι, η ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών, και ταυτόχρονα η αρχαιότερη στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 930.

Ερχόμαστε στη γεωθερμική περιοχή των Γκέιζερ με το πλήθος από θερμούς πίδακες, στο λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» της Ισλανδίας, από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα φυσικά τοπία του νησιού. Θα δούμε σε απόσταση «καυτής» αναπνοής τα πασίγνωστα γκέιζερ Στροκούρ (Strokkur) και Γκέιζερ (Geyser), από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερμού νερού σε ύψος περίπου 30 μέτρων. Ο μεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε μάλιστα το όνομά του σε όλους τους θερμοπίδακες του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς καταρράκτες», που πέφτουν ορμητικά από ύψος τριάντα μέτρων! Συνεχίζουμε για την ενδοχώρα, με τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση και φτάνουμε στην περιοχή  που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες. 

Snow-mobile (μηχανοκίνητα σκούτερ)

Επιβίβαση σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα πάγου (μηχανοκίνητα σκούτερ) που θα μας ανεβάσουν επάνω στον παγετώνα Λάνγκγιέκουλ! Απολαύστε μια καταπληκτική διαδρομή πάνω στον Παγετώνα μέχρι το υψόμετρο των 1000 μέτρων καθώς και τις οροσειρές που τον περιβάλει! Εδώ θα έχουμε την δυνατότητα να περπατήσουμε πάνω σε πάγους αιώνων!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας οδικώς στη Χέλλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΧΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΤΕΛ (ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΟΥΛ) – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ (ΒΑΡΚΑΔΑ με αμφίβιο όχημα) – ΧΕΦΝ

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Ισλανδίας, ακολουθώντας μία διαδρομή μέσα από τις αχανείς εκτάσεις του νότου της χώρας με θέα τους παγετώνες, τα ηφαίστεια και τους καταρράκτες. Οδηγούμε δίπλα από το ηφαίστειο Χέκλα και τον παγετώνα-ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το οποίο εξερράγη το 2010.

Θα επισκεφτούμε δύο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Ο Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει τον Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και συναρπαστικό είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Ο Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Επόμενη στάση μας είναι στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρόχρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έκρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρίσκονται πετρωμένα τρία τρολς, ή τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορμων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία.

Τις ημέρες με καθαρό ουρανό φαίνεται από εδώ η μικρή χερσόνησος Ντύρχολεϊ (Dyrholaey) που κάποτε αποτελούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με τη φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στο Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του τεράστιου παγετώνα Βατναγιέκουλ (Vatnajökull), όπου βρίσκουμε μερικά από τα πιο εκπληκτικά τοπία της χώρας. Εδώ θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Μονοπάτια που διασχίζουν δάση, καταρράκτες, μαύρες αμμουδιές, βουνά και παγετώνες συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα πλησιάσουμε τον παγετώνα Skaftafellsjökull, περπατώντας μέχρι το σημείο απ’ όπου θα θαυμάσουμε την απόκοσμη θέα.

Φτάνουμε μέχρι την παγετώδη λιμνοθάλασσα του Jökulsarlon, μία λιμνοθάλασσα που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη  από ψάρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες. Με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο θα κάνουμε βόλτα στα νερά της λιμνοθάλασσας*!

Στο τέλος αυτής της γεμάτης ημέρας, θα μεταβούμε για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Χεφν, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΧΕΦΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ (ΕΓΚΙΛΣΝΤΑΤΙΡ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ) – ΧΟΥΣΑΒΙΚ

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στη νότια Ισλανδία και στρεφόμαστε προς τον βορρά. Η σημερινή διαδρομή μάς επιφυλάσσει μοναδικά τοπία και εμπειρίες πρωτόγνωρες. Θα προσεγγίσουμε τα ανατολικά φιόρδ, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες.

Θα κινηθούμε κατά μήκος του ανατολικότερου άκρου της Ισλανδίας, θα περάσουμε τον περίφημο δρόμο Βέστραχορν, ο οποίος προσφέρει απρόσκοπτη θέα στα εντυπωσιακά βουνά του Χεφν, που κόβει την ανάσα. Καθ’ οδόν θα συναντήσουμε το πανέμορφο χωριό Djúpivogur, το οποίο φιλοξενεί στο λιμάνι του έναν κρυμμένο θησαυρό: ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά 34 τεράστια γρανιτένια αβγά, γλυπτά ενός βραβευμένου Ισλανδού καλλιτέχνη, τα οποία αναπαριστούν τα αβγά των αποδημητικών πτηνών που έρχονται σε αυτή την περιοχή της Ισλανδίας για να φτιάξουν τις φωλιές τους και να αναπαραχθούν.

Διασχίζοντας ένα τεράστιο ακατοίκητο τμήμα της χώρας, θα φτάσουμε στην περιοχή του Έγκιλσταντιρ με τα ανατολικά φιόρδ και τα ονειρικά τοπία. Θα κάνουμε στάση στον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και το ύψος του φτάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ο καταρράκτης αυτός είναι μια πραγματική «αποκάλυψη». Απίστευτη ορμή, μέσα από ένα τοπίο έρημο και φαινομενικά άνυδρο, ενώ η ασύγκριτη και ασταμάτητη βουή των γκρίζων υδάτων μεταφέρει χιλιάδες τόνους τέφρας από τα ηφαίστεια της ενδοχώρας.

Θα συνεχίσουμε για τη χερσόνησο του Χούσαβικ, με στάση στο Χρίνγκσμπγιαργκ για να δούμε πανοραμικά τον κόλπο και να βγάλουμε φωτογραφίες, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Χούσαβικ, στη βόρεια ακτή της Ισλανδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΧΟΥΣΑΒΙΚ – DIAMOND CIRCLE TOUR – ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΜΠΥΡΓΚΙ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ – ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ (βαρκάδα για παρατήρηση φαλαινών)

Άλλη μία συγκλονιστική ημέρα ξεκινάει στην Ισλανδία. Η πρώτη μας επίσκεψη για σήμερα είναι στο φαράγγι Άσμπυργκι, ένα παγετωνικό φαράγγι όπου οι βράχοι φτάνουν τα εκατό μέτρα σε ύψος. Οι τοπικοί θρύλοι αφηγούνται τον σχηματισμό του φαραγγιού από το πάτημα του Σλέιπνιρ, του μυθικού αλόγου με τα οκτώ πόδια που ανήκε στον θεό Οντίν!

Θα συνεχίσουμε με τον εντυπωσιακό καταρράκτη Ντέτιφος, τα ορμητικά νερά του οποίου πέφτουν στο φαράγγι Jökulsárgljúfur. Το τοπίο είναι τόσο επιβλητικό, που ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ επέλεξε την τοποθεσία αυτή για την ταινία του «Προμηθέας», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε το 2012.

Από εδώ θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Μύβατν, έναν παράδεισο για τα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά, φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Παράδεισος και για εμάς τους τυχερούς που έχουμε τη δυνατότητα να τη θαυμάσουμε από κοντά. Το αλλόκοτο σχήμα της λίμνης Μύβατν οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους.

Αναχωρούμε με προορισμό το πανέμορφο φυσικό λιμάνι Ακουρέιρι, την πρωτεύουσα του Βορρά, χτισμένη στον μυχό του Εϊγιαφγιοντούρ. Άφιξη στο Ακουρέιρι, με τα κουκλίστικα πλακόστρωτα, μικρά σπιτάκια, καφέ και εστιατόρια με όμορφα παράθυρα και την απόλυτη γαλήνη.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στην πόλη, θα ξεκινήσουμε μια αξέχαστη θαλάσσια περιήγηση 2,5 - 3,5 ωρών στο φιόρδ Έιγια (Eyjafjörður), το μεγαλύτερο φιόρδ της χώρας, για παρατήρηση φαλαινών. Θα πλεύσουμε με ειδικό σκάφος που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στα ανοιχτά του λιμανιού και θα δούμε τεράστιες μπλε φάλαινες που φυσάνε πίδακες νερού στον αέρα, τις οποίες συντροφεύουν λευκόραμφα δελφίνια καθώς και σμήνη από θαλασσοπούλια. Το θέαμα είναι εκπληκτικό, καθώς τα φιλικά αυτά κήτη θα περνάνε ακριβώς από δίπλα μας.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι εξειδικευμένοι ξεναγοί που θα μας συνοδεύουν θα μας μάθουν τα πάντα σχετικά με την άγρια ζωή, τη φύση, τα περιβαλλοντικά θέματα και την ιστορία της περιοχής των φιόρδ, ενώ θα βγάλουμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες που θα μας θυμίζουν για πάντα αυτή τη μοναδική εμπειρία. Πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια και απολαύστε το εκπληκτικό θέαμα!

Άλλη μία ημέρα γεμάτη αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες φτάνει στο τέλος της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ακουρέιρι. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ – ΧΒΙΤΣΕΡΚΟΥΡ (ΒΡΑΧΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ) – ΜΠΟΡΓΚΑΡΝΕΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Χβίτσερκουρ, γνωστό και ως «το τρολ της Ισλανδίας»: πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν πελώριο βράχο από βασάλτη, περίπου 15 μέτρα ψηλό, που ξεπροβάλει μέσα από το νερό πάνω στην ηφαιστειακή παραλία. Λόγω του σχήματός του, μοιάζει με ανάγλυφο ελέφαντα που σκύβει για να πιει νερό και γι’ αυτό οι Ισλανδοί τον ονομάζουν Βράχο του Ελέφαντα. Στον βράχο συνήθως κάθονται σμήνη από γλάρους και θαλασσοπούλια, που αφήνουν τα λευκά περιττώματά τους κι έτσι ο βασάλτης από μαύρος, πλέον δείχνει άσπρος.

Καθώς συνεχίζουμε προς τα δυτικά, φτάνουμε στο Ούτρι Τούνγκα, ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ισλανδία για να δούμε φώκιες! Εδώ λοιπόν στην ακτή, έρχονται πληθυσμοί από φώκιες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για να ξεκουραστούν από το ταξίδι τους και να ζεσταθούν. Η προσέγγισή τους (όταν είναι δυνατή) γίνεται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και σεβασμό, καθώς είναι ευαίσθητα πλάσματα.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Μποργκάρνες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΡΓΚΑΡΝΕΣ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΝΕΦΕΛΝΕΣ (παγετώνας ΣΝΕΦΕΛΣΓΙΕΚΟΥΛ, βουνό ΚΙΡΚΓΙΟΥΦΕΛ) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση δυτική και τελικό μας προορισμό για σήμερα το Ρέικιαβικ. Στο τοπίο που παρατηρούμε εδώ κυριαρχεί ο παγετώνας Snaefellsness, όπου ο διάσημος Ιούλιος Βερν  τοποθετούσε την είσοδο για το κέντρο της Γης. Το ηφαίστειο Σνάιφελσγίκουτς στον παγετώνα είναι η ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας (1.446 μέτρα) και μαζί με τον παγετώνα θεωρείται το σύμβολο της χώρας. Ο Ιούλιος Βερν χρησιμοποίησε την ατμοσφαιρικότητα του ηφαιστείου για να περιγράψει την είσοδο για την πορεία προς το κέντρο της Γης!

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τον ηφαιστειακό κρατήρα Saxholar, το ψαροχώρι Αρναστράπι, το θαλάσσιο σπήλαιο Hellnar και την παραλία Djupalonssandur. Από εδώ θα θαυμάσουμε το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, το οποίο παρουσιάστηκε και στη σειρά Game of Thrones. Λόγω του παράξενου σχήματός του στο παρελθόν θεωρούνταν ηφαίστειο.

Όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα ήταν παγετωνικό νησί την Εποχή των Παγετώνων και τμήμα της βραχώδους διάστρωσης της περιοχής. Σχηματίζεται από στρώσεις λάβας από την Εποχή των Παγετώνων, στρώσεις αμμόλιθου και στην κορυφή από τόφφο (ηφαιστειακό βράχο). Η χερσόνησος είναι πλούσια σε άγρια ζωή και αποτελεί το σπίτι για πολλά είδη πουλιών και διάφορα είδη φώκιας.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (ελεύθερη ημέρα)

Ελεύθερη ημέρα στο Ρέικιαβικ για να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο την πόλη και τη γύρω περιοχή.

 

9η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (περιήγηση & FlyOver Iceland)

Το Ρέικιαβικ πιστεύεται πως είναι ο πρώτος νορβηγικός οικισμός στην Ισλανδία και υπολογίζεται πως χτίστηκε γύρω στο 874 από τον εξερευνητή Ίνγκολφουρ Άρναρσον. Λέγεται πως ο Άρναρσον επέλεξε την τοποθεσία με τον παραδοσιακό τρόπο των Βίκινγκ: όταν φάνηκε η ακτή έριξε στη θάλασσα δύο κολώνες του θρόνου του και στο σημείο που αυτές ξεβράστηκαν, εγκαταστάθηκαν αυτός, ο αδελφός του Χιόρλεϊφ και το πλήρωμά τους. Η περιοχή διαθέτει χερσονήσους, ορμίσκους, ισθμούς και νησιά. Τότε υπήρχαν και ιαματικές πηγές που έβγαζαν καπνό οπότε η πόλη έλαβε την ονομασία Ρέικιαβικ που σημαίνει Ορμίσκος του Καπνού. Στις μεσαιωνικές πηγές το Ρέικιαβικ αναφέρεται ως αγροτικός οικισμός. Ως πόλη ιδρύθηκε το 1785 και έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται γοργά σε εμπορικό κέντρο αρχικά εθνικό και αργότερα διεθνές. Σήμερα θεωρείται η καθαρότερη, η πιο πράσινη και η πιο ασφαλής πρωτεύουσα του κόσμου.

Θα ανακαλύψουμε, λοιπόν, με τον αρχηγό μας τις ομορφιές της ισλανδικής πρωτεύουσας, το κέντρο της οποίας είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές – μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.

Μας περιμένει, όμως, και μία επίσκεψη-έκπληξη, μία αποκλειστική προσφορά του Versus Travel: στον κινηματογράφο του μέλλοντος, το Fly Over Iceland, θα… πετάξουμε εικονικά πάνω από την Ισλανδία, θαυμάζοντας από ψηλά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Καθίσματα που κινούνται, ήχοι, δονήσεις, σπέσιαλ εφέ, και μια σφαιρική οθόνη 20 μέτρων θα σας δώσουν την αίσθηση ότι πετάτε πραγματικά πάνω από την Ισλανδία! 

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν προαιρετικά να επισκεφτούν τη Secret Lagoon, την παλαιότερη γεωθερμική πισίνα στην Ισλανδία που βρίσκεται 100 περίπου χλμ. ανατολικά του Ρέικιαβικ. Αυτό που κάνει ολόκληρη την περιοχή ξεχωριστή είναι οι πλούσιες θερμές πηγές και οι ενεργοί θερμοπίδακες που αναβλύζουν ζεστό νερό κάθε λίγα λεπτά, κάνοντας… «επίδειξη» της δύναμης της φύσης στους επισκέπτες. Το νερό της λίμνης παραμένει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο, και είναι πλούσιο σε θείο, γεγονός που το κάνει ευεργετικό για την υγεία και εξαιρετικά χαλαρωτικό.

Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

10η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – πτήση για ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ (ΙΛΟΥΛΙΣΑΤ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και κάνουμε check out από το ξενοδοχείο, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το Ιλούλισσατ, τον τρίτο μεγαλύτερο οικισμό της Γροιλανδίας, με περίπου 4.500 κατοίκους. Το όνομά του στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει "παγόβουνο". Βρίσκεται περίπου στο μέσο της δυτικής ακτής της χώρας και 200 χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Καμία περιγραφή δεν αρκεί για να αποδώσει την ομορφιά του τοπίου, με τα τεράστια παγόβουνα να στέκονται δίπλα στις ακτές του Κόλπου Ντίσκο (Disko Bay).

Το Ιλούλισσατ, που από το 2004 έχει ενταχθεί στους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, αποτελεί πλέον τον κύριο τουριστικό προορισμό της Γροιλανδίας. Ta αξιοθέατα της περιοχής είναι η ίδια η φύση της: τα παγόβουνα και το χαρακτηριστικό αρκτικό τοπίο, με την ήρεμη θάλασσα, τις παγωμένες εκτάσεις και τις βραχώδεις ακτές. Θα κάνουμε περιπατητική ξενάγηση της γραφικής αυτής πόλης με τα πολύχρωμα σπιτάκια.

Στον περίπατό μας θα μάθουμε πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για αυτή την πόλη που ζει και αναπνέει πολύ κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. θα συναντήσουμε ντόπιους ψαράδες, θα περάσουμε από την τοπική αγορά με όλα τα θαλασσινά που προσφέρουν οι θάλασσες της Γροιλανδίας, και θα δούμε την παλιά, ξύλινη εκκλησία Zionchurch. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ – Σαφάρι Φαλαινών – Κρουαζιέρα πλάι στα παγόβουνα

Δύο συναρπαστικές εμπειρίες μάς επιφυλάσσει σήμερα η Γροιλανδία, δύο εκδρομές που θα μας χαρίσουν εικόνες και συγκινήσεις που δεν έχουν ταίρι.
Ξεκινάμε ερχόμενοι στον κόλπο Ντίσκο όπου θα κάνουμε βαρκάδα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες που κολυμπούν στην περιοχή. Τα τεράστια αυτά θηλαστικά συνηθίζουν να έρχονται κοντά στις ακτές, και πιστέψτε μας είναι εύκολη η αναγνώρισή τους: το πελώριο πτερύγιο, οι πίδακες νερού που εκτοξεύονται σε μεγάλο ύψος και η καθαυτό κίνηση των φαλαινών τις κάνουν εύκολα εντοπίσιμες, όπως θα διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της πλεύσης μας.
Όμως η περιπέτειά μας σήμερα δεν τελειώνει εδώ. Σήμερα θα απολαύσουμε από θαλάσσης τα εντυπωσιακά τοπία της Γροιλανδίας, με κρουαζιέρα πλάι στα παγόβουνα. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και γεμίστε την καρδιά σας με τις εικόνες αυτής της «ιεροτελεστίας» της φύσης. Μοναδικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Ένα τοπίο που η ομορφιά του μόνο με αυτήν της Ανταρκτικής μπορεί να συγκριθεί! Και επειδή μας αρέσει να σας φροντίζουμε όπως οι μαμάδες σας, «μην ξεχάσετε να ντυθείτε ζεστά για την κρουαζιέρα...». Διανυκτέρευση στο Ιλούλισατ.

12η ημέρα: ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ – Παγετώνας Έκιπ (κρουαζιέρα αξίας 350 ευρώ που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα!)

Η Γροιλανδία είναι η γη των έντονων συγκινήσεων και σήμερα μάς περιμένει ακόμα μία έντονη εμπειρία: η εκδρομή των εκδρομών, με επίσκεψη στον Παγετώνα Έκιπ. Το ταξίδι στη Γροιλανδία άλλωστε αποτελεί εξαρχής μία once in a lifetime εμπειρία και αυτό είναι που θα ζήσουμε και θα απολαύσουμε στο έπακρο.
Θα πλεύσουμε παραλιακά και βόρεια, από τον Κόλπο Ντίσκο για να προσεγγίσουμε τον παγετώνα. Θα περάσουμε από το γραφικό και πολύχρωμο χωριό Όκατσουτ και το εκτενές γροιλανδικό φιόρδ Πάκιτσοκ, όπου αν είμαστε τυχεροί θα δούμε φάλαινες μέσα στο νερό και φώκιες να ξαποσταίνουν στις δαντελωτές ακτές. Ακολουθεί το σύμπλεγμα των φιόρδ Άτα Σουντ το οποίο περιβάλλεται από ψηλά και απότομα βουνά που είναι γεμάτα καταρράκτες και συγκεντρώνουν πλήθος πτηνών.
Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον παγετώνα Έκιπ όπου θα σταθούμε αρκετό χρόνο σε σχετικά κοντινή απόσταση, για να τον παρατηρήσουμε. Είναι πραγματικά σαν να βρισκόμαστε στην Ανταρκτική: Το θέαμα είναι μαγικό και αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να το χαρούμε. Θα βλέπουμε τον παγετώνα να αποσυντίθεται και τεράστια κομμάτια πάγου πέφτουν διαρκώς μέσα στη θάλασσα και παρασύρονται από τα ρεύματα.

Ο ξεναγός μας πάνω στο σκάφος θα μας εξηγήσει λεπτομερώς το φαινόμενο, το οποίο μόνο εκεί και στην Αρκτική μπορούμε να παρατηρήσουμε. Υπόψιν πως το ύψος του παγετώνα φτάνει τα 3.000 μέτρα! Στους παγετώνες της Γροιλανδίας που σχηματίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν, ο πλανήτης μας χρωστάει ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων του σε γλυκό νερό. Διανυκτέρευση στην Ιλούλισατ.

13η ημέρα: ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out (στις 12:00) και πάμε να απολαύσουμε την παρουσία μας στη Γροιλανδία, τη συναρπαστική αυτή χώρα. Δεν βρίσκεται άλλωστε κανείς κάθε μέρα εδώ, στο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, με τα τόσο συνταρακτικά τοπία! Εκμεταλλευόμαστε επομένως την ευκαιρία για να απορροφήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε από την τόσο ιδιαίτερη αυτή περιοχή του πλανήτη μας...
Βόλτες στην πόλη για τις τελευταίες αγορές τοπικών χειροτεχνημάτων και αναμνηστικών μάς δίνουν την ευκαιρία να τη χορτάσουμε για λίγο ακόμα. Θα ξαναδούμε ακόμη μία φορά το γνώριμο τοπίο με τα παγόβουνα δίπλα στον οικισμό και θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε πού βρεθήκαμε και πόσα αποκομίσαμε σε αυτό το τόσο γεμάτο ταξίδι στις εσχατιές του πλανήτη.
Το βράδυ, μετά το δείπνο μας στο ξενοδοχείο, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στο Ρέικιαβικ, με αναχώρηση λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

14η ημέρα: ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ – πτήση για ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Με τι καρδιά... να πεις αντίο σ’ αυτήν την παγωμένη «πριγκίπισσα». Σαν μια αγαπημένη που αναγκαστικά πρέπει να αποχαιρετήσεις. Αυτή είναι η επίγευση της Γροιλανδίας στις καρδιές μας.
Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη. Προαιρετικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το Μουσείο Árbaer, το υπαίθριο μουσείο στα περίχωρα του Ρέικιαβικ που παρουσιάζει την αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής στην Ισλανδία κατά τον 19ο και 20ό αιώνα. Το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο άνοιξε το 1957 τα «εκθέματά» του είναι 20 και πλέον κτίρια, μια πλατεία, ένα χωριό και ένα αγρόκτημα. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

15η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – Μουσείο Perlan «Τα Θαύματα της Ισλανδίας» – χερσόνησος ΡΕΪΚΙΑΝΕΣ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – αεροδρόμιο ΚΕΦΛΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out (στις 12:00) και πάμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Perlan Wonders of Iceland, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ρέικιαβικ. Το εκπληκτικό αυτό κτίριο με τον γυάλινο θόλο προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη και τα γύρω βουνά. Στο εσωτερικό του μουσείου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια σειρά από εκθέματα και καθηλωτικές παρουσιάσεις, σε μια διαδραστική έκθεση αφιερωμένη στη μοναδική φύση της Ισλανδίας.
Εδώ θα ανακαλύψουμε όλα τα φυσικά θαύματα της Ισλανδίας, του νησιού που γεννήθηκε από τη φωτιά και τον πάγο. Θα εξερευνήσουμε μια πραγματική σπηλιά πάγου και θα καθίσουμε αναπαυτικά στο Πλανητάριο για να δούμε το βόρειο σέλας να χορεύει από πάνω μας.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη χερσόνησο Ρέικιανες, λίγο βορειότερα από το Ρέικιαβικ. Στην περιήγησή μας θα δούμε το βουνό Βαλαχνούκουρ και τη θέα στο νησί Έλντεϊ, τον φάρο της Ρέικιανες και τις θερμές πηγές στο Γκούνχουβερ.
Θα δούμε ακόμα τη γέφυρα που ενώνει δύο ηπείρους (πάνω από το σημείο όπου συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες Αμερικής και Ευρασίας) στο Σάντβικ, την πολύχρωμη γεωθερμική περιοχή με την Πράσινη Λίμνη, τους γραφικούς λόφους στο Κρίσουβικουρμπεργκ καθώς και τη «θαυματουργή» εκκλησία Στράντακιρκγια του 12ου αι. Πριν επιστρέψουμε στο Ρέικιαβικ, θα περάσουμε και από το παλιό ψαροχώρι Σέλατανγκαρ, ένα κρυμμένο διαμάντι της Ισλανδίας!
Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), ένα εκπληκτικό μνημείο της φύσης που μόνο από κοντά μπορείς να αντιληφθείς! Πρόκειται για ένα γεωθερμικό σπα με γαλακτώδη γαλάζια νερά που διατηρούν θερμοκρασία 37-39º C που αποτελεί ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Ισλανδία.
Εκεί θα απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας.
Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες στην πόλη. Το βράδυ, γεμάτοι πανέμορφες εικόνες και μοναδικές εμπειρίες, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ για την πτήση της επιστροφής μας, με αναχώρηση λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

16η ημέρα: Πτήση επιστροφής – Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

 • Οι εκδρομές και επισκέψεις στην Ισλανδία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις φυσικές και γεωλογικές διεργασίες που τυχόν συμβούν στη χώρα κατά τη διεξαγωγή του ταξιδιού.
 • Το Versus Travel φροντίζει ώστε – αν κριθεί απαραίτητο – οι προγραμματισμένες δραστηριότητες να αντικαθίστανται από άλλες παρόμοιες.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6990 € 1200 €
Twin Room 6990 € 1200 €
Triple Room 6990 € 1200 €
Single Room 9490 € 1200 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7210 € 0 €
Twin Room 7210 € 0 €
Triple Room 7210 € 0 €
Single Room 9710 € 0 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8440 € 0 €
Twin Room 8440 € 0 €
Triple Room 8440 € 0 €
Single Room 10940 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

13/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

19:20

21:00

LH 2468

13/07/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

22:00

00:05 +1

OS 328

28/07/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

28/07/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

12:15

15:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία – κυρίως για τα δεδομένα της επαρχίας της Ισλανδίας - 3* και 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία της Ισλανδίας (τα φαγητά στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στο Ρέικιαβικ πρωινό.
 • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
 • Είσοδος στο FlyOver Iceland.
 • Είσοδος στο Μουσείο Perlan – Τα Θαύματα της Ισλανδίας.
 • Διαδρομή με snowmobile σε παγετώνα.
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €1200

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Για τη συμμετοχή στις εκδρομές στη Γροιλανδία είναι απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής της συνολικής εκδρομής καθώς και έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου. Θα πρέπει να συμπληρωθεί η λίστα συμμετεχόντων προκειμένου όλη η εκδρομή να θεωρηθεί κλεισμένη. Τυχόν αλλαγή ονόματος στην εκδρομή, επιφέρει επιπρόσθετη χρέωση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το Versus για μία ακόμη φορά σας παρουσιάζει αποκλειστικά το πληρέστερο πρόγραμμα, διαμονής, εμπειριών και δραστηριοτήτων που προτάθηκε ποτέ στην Ισλανδία και τη Γροιλανδία. Τα πάντα (εκδρομές, δραστηριότητες, ημιδιατροφή), περιλαμβάνονται στην τιμή, για να έχετε απολύτως προκαθορισμένο κόστος σε δύο χώρες πολύ ακριβές. Οι παροχές μας δεν υπάρχουν καθόλου στα συνήθη προγράμματα ή πληρώνονται πολύ ακριβά τοπικά.

Είναι ένα αληθινά σπάνιο ταξίδι: για την πραγματοποίησή του έχουμε φροντίσει για την προαγορά της διαμονής στα ξενοδοχεία αλλά και των αεροπορικών θέσεων Ισλανδία-Γροιλανδία, χωρίς τα οποία αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Στην ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa/Austrian.
 • Ειδικές, σπάνιες προαγορασμένες πτήσεις από Ισλανδία για Γροιλανδία με επιστροφή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία (τα φαγητά στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στο Ρέικιαβικ πρωινό.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Είσοδος στο Μουσείο Perlan για να απολαύσουμε τη διαδραστική έκθεση «Τα Θαύματα της Ισλανδίας».
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
 • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
 • Τους πασίγνωστους θερμοπίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • Πέρασμα με snowmobile πάνω από τον παγετώνα Langjokull.
 • Επίσκεψη και μπάνιο στη διάσημη Blue Lagoon, κοντά στο Ρέικιαβικ.
 • Τη «Μαύρη Παραλία» και το νότιο ακρωτήριο «Ντύρχολεϋ».
 • Τους διάσημους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος και Σκόγκαφος.
 • Βλέπουμε την Ισλανδία από άκρη σε άκρη φτάνουμε ακόμα και στη δυτική Ισλανδία με εκδρομή στη χερσόνησο Snaefellsness και το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, διάσημο και από την παγκόσμια επιτυχία Game of Thrones.
 • Τη Λίμνη Μύβατν, ένα φυσικό μνημείο γεωλογικής ιστορίας.
 • Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στη ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Ιλούλισατ!
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στον παγετώνα Έκιπ Σέρμια που θα τον δούμε να σπάει και να διαλύεται στα φιόρδ! Αυτή είναι μία πολύ ακριβή δραστηριότητα στη Γροιλανδία (κόστος €350) που ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διότι θέλουμε να ζήσουμε στο έπακρο την εμπειρία που λέγεται Γροιλανδία!
 • Ημιδιατροφή.
 • Βόλτα με τα πόδια και ξενάγηση στην Ιλούλισατ, με τον ομώνυμο παγετώνα και φιόρδ που είναι μνημείο της UNESCO.
 • Σαφάρι παρατήρησης φαλαινών στα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας.
 • Κρουαζιέρα στα φιόρδ της Γροιλανδίας πλάι στα παγόβουνα.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Προσοχή!!! Στην Ισλανδία και στη Γροιλανδία
όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο
και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

 

Highlights

 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Sky Lagoon.
 • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
 • Μία ώρα βόλτα πάνω στον παγετώνα Λανγκγιόκουλ με snowmobile, δηλαδή μηχανοκίνητα οχήματα για κίνηση στον πάγο.
 • Βλέπουμε την είσοδο στα έγκατα της Γης, του Ιουλίου Βερν, στο εντυπωσιακό βουνό Kirkjufell. Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας και εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.
 • Περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ και το Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ που ανάλογά τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στη γεωθερμική Λίμνη Μύβατν ένα φυσικό μνημείο τεράστιας γεωφυσικής σημασίας.
 • Ο Γκέιζερ, ο ψηλότερος θερμοπίδακας στον κόσμο που έδωσε την ονομασία του σε όλους τους θερμοπίδακες της Γης!
 • «Πτήση» πάνω από την Ισλανδία μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας του «FlyOver Iceland»!
 • «Αναζήτηση» φαλαινών με ειδικό πλωτό σκάφος στο Ακουρέιρι.
 • Η ηφαιστειακή Μαύρη Παραλία στο Νότιο Άκρο της Ισλανδίας.
 • Κρουαζιέρα στον παγετώνα Έκιπ στη Γροιλανδία, μια συγκλονιστική εμπειρία!
 • Κρουαζιέρα στη Γροιλανδία πλάι στα παγόβουνα.
 • Σαφάρι παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Ντίσκο, στη Γροιλανδία!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa/Austrian
 • Ειδικές, σπάνιες προαγορασμένες πτήσεις από Ισλανδία για Γροιλανδία με επιστροφή
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
 • Πέρασμα με snowmobile πάνω από τον παγετώνα Langjokull.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

13/07Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αποστολή στην Γροιλανδία - Μεγάλη Ισλανδία: Πάγος, φωτιά και παρατήρηση φαλαινών | 13.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info