fb

Αλσατία – Ρήνος με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη | 04.05.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1119€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια από τις πιο σαγηνευτικές πλευρές της ηπείρου μας για να ανακαλύψουμε μια διαφορετική Ευρώπη. Με βάση ένα έξυπνο και χορταστικό πρόγραμμα, θα ταξιδέψουμε για 7 ημέρες στην πανέμορφη επαρχία της Γαλλίας και της Γερμανίας. Θα δούμε την Αλσατία με το Στρασβούργο, έδρα πολλών ευρωπαϊκών θεσμών, και την ευρύτερη περιφέρεια που φημίζεται για τα μεσαιωνικά οινικά χωριά με τους αμπελώνες και τα εκλεκτά κρασιά τους. Θα κάνουμε κρουαζιέρα στο ωραιότερο τμήμα του ποταμού Ρήνου που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον γερμανικό ρομαντισμό και θα δούμε τα δεκάδες κάστρα στις όχθες του αλλά και κουκλίστικες πόλεις όπως η Χαϊδελβέργη και το Κόμπλεντς. Θα πάμε επίσης στον παραδεισένιο Μέλανα Δρυμό που αποτελεί τμήμα του περίφημου Ρομαντικού Δρόμου και θα επισκεφτούμε την πανέμορφη πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ. Με την τεράστια εμπειρία που μας εξασφαλίζουν τα αναρίθμητα ταξίδια μας στην Ευρώπη, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πλήρες όσο και ορθολογικό πρόγραμμα, με πτήσεις που αφήνουν γεμάτες μέρες, και ευρηματικό σχεδιασμό ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά της Ευρώπης.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιήγησή μας αρχίζει από τη Φρανκφούρτη απ’ όπου θα μεταφερθούμε οδικώς στην πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, τη Χαϊδελβέργη. Από εκεί έχουμε οργανώσει μία αξέχαστη κρουαζιέρα στον ρομαντικό Ρήνο από τη γενέτειρα της μυθικής Λόρελαϊ, το Μπάκαραχ, ως την εμβληματική πόλη για την ενότητα της Γερμανίας, την Κόμπλεντς. Ακολουθεί το ομορφότερο τμήμα του βαθυπράσινου Μέλανα Δρυμού, ο περίφημος Ρομαντικός Δρόμος, με τελικό σταθμό την πόλη-κόσμημα Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ.

Επίσης θα επισκεφτούμε την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, την κρυστάλλινη λίμνη Τίτι με τα υπέροχα σαλέ αλλά και την κοσμοπολίτικη και πασίγνωστη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν. Θα καταλήξουμε στο γαλλικό Στρασβούργο, κοιτίδα και διοικητικό κέντρο της ΕΕ. Αφού ξεναγηθούμε στη μεσαιωνική πανέμορφη πόλη και δοκιμάσουμε την εκπληκτική αλσατική κουζίνα της, θα εξερευνήσουμε τη σπάνια επαρχία της. Θα επισκεφτούμε τα διασημότερα από τα 70 οινοχώρια της αλσατικής περιφέρειας και συγκεκριμένα τα Ρικβίρ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ. Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή μας στη Φρανκφούρτη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 7ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Με σπάνια και ακριβή διαμονή στη Χαϊδελβέργη (3 διαν/σεις) και όχι απομονωμένοι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας όπως η Φρανκφούρτη.    

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό, λίγα λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη.
 • Μόνο στο Versus τρεις διανυκτερεύσεις στην κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, σε ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ρικβίρ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
 • Κρουαζιέρα στο σπουδαιότερο τμήμα του Ρήνου (μνημείο της UNESCO) με τα δεκάδες μπαρόκ κάστρα.
 • Περιήγηση στο ομορφότερο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, απ΄όπου περνάει ο Ρομαντικός Δρόμος και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική, για τη γερμανική ενότητα, πόλη Κόμπλεντς πάνω στον Ρήνο.
 • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν.
 • Εκδρομή στην αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, και στην κρυστάλλινη Λίμνη Τίτι με τα εντυπωσιακά σαλέ.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη – Χαϊδελβέργη (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Από εκεί οδικώς θα αναχωρήσουμε απευθείας για την Χαϊδελβέργη όπου και ξεκινάμε για να περιηγηθούμε σε μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει τη πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ – η Παλιά Γέφυρα είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους (Προσοχή ανηφορικό μονοπάτι με αρκετά σκαλιά και ολισθηρό κυρίως αν έχει προηγηθεί βροχή ή έχει πολύ υγρασία). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη.

2η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ – ΜΠΑΚΑΡΑΧ – Μίνι κρουαζιέρα στον ΡΗΝΟ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς από την Χαϊδελβέργη για το Κό­μπλεντς, μια όμορφη πόλη στη συμβολή του Ρήνου με τον ποταμό Μοζέλα. Ακριβώς εκεί όπου ενώνονται τα νερά των δύο ποταμών θα δούμε τον πελώριο ανδριά­ντα του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’, μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας. Θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό του Αγίου Κάστορα, στη βόρεια πλευρά της πό­λης. Στο Κόμπλεντς θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή για ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για Μπάκαραχ, μια μικρή κωμόπολη στις όχθες του Ρή­νου. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο για μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Μέσου Ρήνου μέχρι την πόλη Κόμπλεντς. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή-μνημείο της UNESCO χάρη στα πολλά κάστρα που οι τοπικοί ηγεμόνες έχτιζαν κάποτε στις πλαγιές των καταπράσι­νων λόφων που κατεβαίνουν προς τις όχθες, και που σήμερα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μπαρόκ αρχιτε­κτονικής. Κατά τη διάρκεια του πλου θα δούμε τον πο­λυθρύλητο βράχο της Λόρελαϊ, ντυμένο με μεσαιωνι­κές ιστορίες που σφράγισαν τον γερμανικό ρομαντι­σμό. Η κρουαζιέρα μας θα ολοκληρωθεί στο Κόμπλεντς και εν συνεχεία θα επι­στρέψουμε οδικώς στην Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη.

***Σημείωση:  Κάποιες περιόδους, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να είναι χαμηλή η στάθμη του νερού στο Ρήνο. Σε αυτή την περίπτωση, το δρομολόγιο της κρουαζιέρας τροποποιείται, κατόπιν οδηγιών από την εταιρεία που την πραγματοποιεί.

3η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός Δρόμος – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη

Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και την περιοχή που διαπερνά ο πολυθρύλητος Ρομαντικός Δρόμος. Συνολικά ο Ρομαντικός Δρόμος εκτείνεται σε μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες στην Ευρώπη. Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, στην περιοχή της Φρανκονίας. Η πόλη αυτή αποτελεί εμβληματικό σταθμό του Ρομαντικού Δρόμου χάρη στην πανέμορφη γοτθική αρχιτεκτονική της. Τα κτίρια είναι χρωματιστά και κατά το ήμισυ στηριζόμενα σε ξύλινα δοκάρια. Ο οικισμός περιβάλλεται από καλοδιατηρημένα τείχη και μια βόλτα πάνω σ’ αυτά προσφέρει απίστευτη θέα τόσο στην πόλη όσο και στη φύση που την περιβάλλει. Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου, την πλατεία Κόρνμαρκτ αλλά θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για μια απολαυστική βόλτα στα γραφικά δρομάκια ανάμεσα στα σπίτια. Επιστροφή το απόγευμα στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη.

4η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε οδικώς για την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού. Πρόκειται για τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Ευρώπης – ένα πυκνό καταπράσινο δάσος που εκτείνεται από τον Ρήνο ως τον Δούναβη. Η πρώτη στάση μας είναι το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν,  φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Μετά το Μπάντεν Μπάντεν θα οδεύσουμε προς την πανέμορφη λίμνη Τίτι, δημιούργημα των παγετώνων και αγαπημένο θέρετρο των Γερμανών, που φτιάχνουν τα σαλέ τους ανάμεσα στις καταπράσινες ελατοσκέπαστες πλαγιές των γύρω λόφων. Η μέρα μας θα συνεχίσει με επίσκεψη στο Φράιμπουργκ, τη μεγαλύτερη πόλη στις παρυφές του Μέλανα Δρυμού και αγαπημένη του Νίκου Καζαντζάκη. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντράιζαμ και θεωρείται η πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης. Στην περιήγησή μας εκεί μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό Μούνστερ, την έδρα του Πανεπιστημίου, το θέατρο και το Δημαρχείο. Τελικός προορισμός μας θα είναι το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (περιήγηση)

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λί­γες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινο­βούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δι­καιωμάτων και το παλάτι της Ευρώπης. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτε­κτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρα­σβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοι­κία «Μικρή Γαλλία», με τα υπέροχα κανάλια της, από τα οποία ο ποταμός Ιλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της. Στη συνέχεια θα υ­πάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρα­σβούργο. Εμείς σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στον ποταμό Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περι­βλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Αλσατίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, όπως τη γνωστή τάρτα φλαμπέ. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

6η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΈΓΚΙΣΧΑΪΜ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στους αλσατικούς Δρόμους του Κρασιού. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση στο γραφικό χωριό Έγκισχαϊμ, που σταθερά συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα της Γαλλίας. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα είχε ανακηρυχθεί ως το πιο αγαπημένο των Γάλλων. Συνεχίζουμε για την κωμόπολη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Θα κάνουμε μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο, θα δούμε τον καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λάουχ, παραπόταμος του Ιλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί. Ο Μπαρτολντί φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς για να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις και το περίφημο κρασί της περιοχής. Εν συνεχεία θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να πάμε στο Ρικβίρ που είναι χτισμένο πάνω στις όμορφες πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε και οι πολλοί συνεταιρισμοί των οινοπαραγωγών και των καλλιεργητών. Εδώ πρέπει να πούμε πως το κλίμα της περιοχής, με τους Βόσγιους Λόφους από τη μια πλευρά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις αμπελοκαλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο λευκό ρίσλινγκ, που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιστροφή στο Στρασβούργο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (περιήγηση) – Πτήση για ΑΘΗΝΑ

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, αλλά θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Φρανκφούρτη. Εκεί θα κάμουμε μία πανοραμική περιήγηση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου εδράζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όμως η Φρανκφούρτη στην καρδιά των Γερμανών είναι συνδεδεμένη με τον Γκαίτε (1749-1832), τον Νο 1 γερμανό λογοτέχνη, παγκοσμίως διάσημο ήδη από την εποχή του, ο οποίος γεννήθηκε εκεί. Ο Γκαίτε είναι ο συγγραφέας του Φάουστ αλλά υπήρξε και ένθερμος φιλέλληνας. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στη Φρανκφούρτη θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1119 € 285 €
Twin Room 1119 € 285 €
Triple Room 1119 € 285 €
Single Room 1569 € 285 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1339 € 285 €
Twin Room 1339 € 285 €
Triple Room 1339 € 285 €
Single Room 1789 € 285 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1654 € 0 €
Twin Room 1654 € 0 €
Triple Room 1654 € 0 €
Single Room 2104 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

04/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 1284

10/05/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:10

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* κεντρικά στο Στρασβούργο και στη Χαϊδελβέργη με πρωινό.
 • Κρουαζιέρα στον Ρήνο.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται:   

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €285
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ: 

 • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στην ιστοσελίδα μας στο ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 7ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Με σπάνια και ακριβή διαμονή στη Χαϊδελβέργη (3 διαν/σεις) και όχι απομονωμένοι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας όπως η Φρανκφούρτη.    

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό, λίγα λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη.
 • Μόνο στο Versus τρεις διανυκτερεύσεις στην κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, σε ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ρικβίρ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
 • Κρουαζιέρα στο σπουδαιότερο τμήμα του Ρήνου (μνημείο της UNESCO) με τα δεκάδες μπαρόκ κάστρα.
 • Περιήγηση στο ομορφότερο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, απ΄όπου περνάει ο Ρομαντικός Δρόμος και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική, για τη γερμανική ενότητα, πόλη Κόμπλεντς πάνω στον Ρήνο.
 • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν.
 • Εκδρομή στην αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, και στην κρυστάλλινη Λίμνη Τίτι με τα εντυπωσιακά σαλέ.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, με το πρώτο πανεπιστήμιο της Γερμανίας που ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί στα Γερμανικά Γράμματα
 • Κρουαζιέρα στο ομορφότερο τμήμα του Ρήνου, με τα δεκάδες μπαρόκ κάστρα, που αποτελεί μνημείο της UNESCO
 • Περιήγηση στους Δρόμους του Κρασιού στην Αλσατία και επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της (Κολμάρ, Ρικβίρ, Έγκισχαϊμ)
 • Εκδρομή στην κρυστάλλινη λίμνη Τίτι με τα εντυπωσιακά σαλέ, στο Φράιμπουργκ, την αγαπημένη πόλη του Καζαντζάκη και στον θρυλικό Μέλανα Δρυμό
 • Ξενάγηση στην πόλη-κόσμημα του Ρομαντικού Δρόμου το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ με τη χρωματιστή γοτθική αρχιτεκτονική

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό, λίγα λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη.
 • Πρωινό με μπουφέ
 • Μόνο στο Versus τρεις διανυκτερεύσεις στην κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, 
 • Κρουαζιέρα στο σπουδαιότερο τμήμα του Ρήνου (μνημείο της UNESCO) με τα δεκάδες μπαρόκ κάστρα.

Περίοδοι

 • Πάσχα 2024
 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

04/05Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αλσατία – Ρήνος με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη | 04.05.2024 (Πάσχα)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info