fb

Φλωρεντία – Τοσκάνη – Ούμπρια: στη χώρα των Μεδίκων και του Δάντη, απευθείας πτήσεις με Aegean | Πασχα 2024

Διάρκεια: 4, 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 779€

Ταυτότητα ταξιδιού

Άλλο ένα εκπληκτικό ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μαγευτική Τοσκάνη και την ανεπανάληπτη Φλωρεντία, την εκπληκτική πόλη της τέχνης και του πολιτισμού. Το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Γνωρίζουμε την Τοσκάνη από μέσα, με διαμονή στη Φλωρεντία αλλά εκδρομές στα θαυμαστά χωριουδάκια της, τη μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του. Η είσοδος και η ειδική ξενάγηση στη Γκαλερία Ουφίτσι θεωρείται από τα δυνατά πλεονεκτήματα μιας εκδρομής, στην οποία η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Άφιξη στη Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, και η περιπέτειά μας έχει ήδη ξεκινήσει. Περιηγούμαστε στην πόλη, με επίσκεψη και ξενάγηση στην Γκαλερία Ουφίτσι, και με αρκετό χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη σε βάθος. Πραγματοποιούμε εκδρομή στο μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο με τους πανύψηλους πύργους του, εξορμούμε στα χωριά της Τοσκάνης, όπως στο Μοντεπουλτσιάνο και τη μεσαιωνική Σιένα, και απολαμβάνουμε τη φύση της Τοσκάνης, από τις ωραιότερες περιφέρειες της Ιταλίας! Στην προέκταση του ταξιδιού (αναχώρηση 03.05) ξεκινάμε το ταξίδι με την επαρχία της Ούμπρια με μία διανυκτέρευση στην πρωτεύουσά της Περούτζια, καθώς και με επίσκεψη στο ιστορικό Σπολέτο. Επισκεπτόμαστε την Ασίζη και το Αρέτσο και καταλήγουμε στην Μπολόνια, απ’ όπου παίρνουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ταξίδι αφιερωμένο στην πόλη των πόλεων της Τοσκάνης, τη μαγική Φλωρεντία! Με διαμονή στην πόλη της Φλωρεντίας, σε επιλεγμένο από το Versus ξενοδοχείο, εξερευνούμε την πόλη των Μεδίκων και του Δάντη Αλιγκιέρι, αντιμετωπίζοντάς την ως ολοκληρωμένο προορισμό και όχι σαν ένα βιαστικό city-break με κουραστικές εκδρομές από άλλες πόλεις. Παράλληλα, στο ταξίδι με αναχώρηση 03.05 αφιερώνουμε μία νύχτα στην Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια, με χρόνο για βόλτα στο ιστορικό της κέντρο.

Στα highlights του ταξιδιού μας είναι η προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, μία από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες και χώρους τέχνης στον κόσμο, ώστε  να αποφύγουμε τις ουρές και να την απολαύσουμε όπως πρέπει.

 

Ειδικότερα:

 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €) στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Σπανιότατη διαμονή στη Φλωρεντία και όχι σε άλλες πόλεις της Τοσκάνης. Οι διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία είναι δυσεύρετες, αλλά το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του να προσφέρει τις καλύτερες παροχές στα προγράμματά του, εξασφάλισε διαμονή στην πανέμορφη αυτή πόλη.
 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γραφικό Μοντεπουλτσιάνο. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Τρεις ή τέσσερις (ανάλογα με την αναχώρηση) διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Στην αναχώρηση 03.05 μεγάλο πλεονέκτημα του ταξιδιού που το κάνει ξεχωριστό είναι η εξερεύνηση της επαρχίας Ούμπρια με διαμονή στην πρωτεύουσά της, τη μεσαιωνική Περούτζια που αποτελεί στολίδι της κεντρικής Ιταλίας.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Περούτζια με πρωινό.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού στη Φλωρεντία & στην Γκαλερία Ουφίτσι, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Φλωρεντία, τη μεγαλειώδη πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: περιήγηση στην πόλη και ΓΚΑΛΕΡΙΑ ΟΥΦΙΤΣΙ

Σήμερα θα επισκεφτούμε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας και το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στον κόσμο, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τα οποία ανήκαν στη συλλογή των αριστοκρατών, τραπεζιτών και πολιτικών, Μεδίκων. Η Πινακοθήκη Ουφίτσι άρχισε να λειτουργεί τον 16ο αιώνα και στεγάζεται στο οικογενειακό κτίριο των Μεδίκων, το οποίο είχε κατασκευαστεί αρχικά για τα γραφεία και τις υπηρεσίες της δυναστείας. Εξ ου και η ονομασία «ουφίτσι» που σημαίνει «γραφεία».

Η συλλογή της Πινακοθήκης Ουφίτσι έγινε δημοσίως προσβάσιμη το 1769, αν και ήταν ανοιχτή για το κοινό, κατόπιν αίτησης, ήδη από τον 16ο αιώνα. Σήμερα εκεί εκτίθενται κατά κύριο λόγο έργα ζωγραφικής. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε είναι: Φιλίππο Λίππι, Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Σάντρο Μποτιτσέλι, Περουτζίνο, Πιέρο ντι Κόζιμο, Ραφαήλ, Τζορτζόνε, Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο, Καναλέτο. Στην πινακοθήκη εκτίθενται και ζωγράφοι από άλλες χώρες, πλην της Ιταλίας (Φλαμανδοί, Γερμανοί, Ολλανδοί), οι οποίοι εργάστηκαν για τους Μεδίκους, όπως οι Ντίρερ, Κράναχ, Χόλμπαϊν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ, Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ντελακρουά.

Μετά την Πινακοθήκη Ουφίτσι, θα κάνουμε και μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού μας. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, η οποία είναι ολόκληρη ένα μνημείο της UNESCO. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία, όπου δεσπόζει αντίγραφο του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου (εκεί είχε τοποθετηθεί αρχικά, όταν ολοκληρώθηκε το γλυπτό, το 1501). Το πρωτότυπο εκτίθεται σήμερα στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Φλωρεντίας.

Θα πάμε επίσης στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, όπως ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε, ακόμη, τη διάσημη Πόντε Βέκιο, τη μεσαιωνική γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας και φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την Αψίδα του Θριάμβου του 18ου αι. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – Εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης: ΜΟΝΤΕΠΟΥΛΤΣΙΑΝΟ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής.
Πρώτη στάση μας το γραφικό Μοντεπουλτσιάνο, υπέροχη μεσαιωνική πολιτεία, πολύ γνωστή για τα εκλεκτά κρασιά που παράγουν τα παραδοσιακά οινοποιεία της. Ολόκληρη η περιοχή της Ούμπρια βέβαια είναι εξαιρετική οινοπαραγωγός, με τα κρασιά της να κατακτούν διακρίσεις ασταμάτητα. Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του, θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν.
Επόμενος σταθμός η Σιένα, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, με τεράστια παράδοση στην αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις τέχνες! Η Σιένα μοιάζει με ένα πανηγύρι εικόνων, μια «παιδική χαρά» για τους φωτογράφους που, όπως θα κάνουμε κι εμείς, πασχίζουν να αποτυπώσουν τις εκπληκτικές εικόνες που η πόλη μοιράζει απλόχερα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στη Σιένα και θα την περπατήσουμε.
Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι – σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο – μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Επιστροφή στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (πρωινό ελεύθερο) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός στη Φλωρεντία: αυτό το διαπιστώνει κανείς καθώς προσπαθεί να αποκτήσει μια αίσθηση οικειότητας με την πόλη, να την κάνει «κτήμα» του. Το πρωί, λοιπόν, θα έχουμε χρόνο για πολύ σεργιάνι στην πόλη, για να κάνετε τα ψώνια σας, να επισκεφθείτε περισσότερα μουσεία και χώρους τέχνης, να πάρετε όση γίνεται περισσότερη από την αύρα αυτής της ανεπανάληπτης πόλης. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ στην Ούμπρια (αναχώρηση 03.05):

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την αναχώρηση 03.05, το 6ήμερο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΩΜΗ – ΣΠΟΛΕΤΟ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ούμπρια)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα, θα αναχωρήσουμε οδικώς για την περιφέρεια της Ούμπρια, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρώμης.
Πρώτος σταθμός μας στην Ούμπρια θα είναι το Σπολέτο. Μία πολύ ιστορική πόλη ήδη από τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η σημασία του Σπολέτο είχε να κάνει με την τοποθεσία του. Βρισκόταν πάνω στη Φλαμινία Οδό που συνέδεε τη Ρώμη με τα Απέννινα Όρη στη Λιγουρία (δηλαδή στην Ιταλική Ριβιέρα) αλλά και με την Αδριατική Θάλασσα. Μέσω της Φλαμινίας Οδού διεξάγονταν το ναυτικό εμπόριο και οι ναυτικές εκστρατείες και επίσης, μέσω αυτής, οι πατρίκιοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας πήγαιναν στις παραθεριστικές επαύλεις τους κάθε καλοκαίρι. Οπότε το Σπολέτο ήταν πάντα ένας σταθμός σε αυτές τις διαδρομές.
Στην πανοραμική περιήγησή μας εμείς σήμερα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, ρωμαϊκά και μεσαιωνικά, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το ανακαινισμένο Θέατρο, η Γέφυρα του Αίματος του 1ου αιώνα και ο παλαιοχριστιανικός ναός Σαν Σαλβατόρε του 4ου αιώνα, που είναι μνημείο της UNESCO.
Και φυσικά το κάστρο Ρόκα, το οποίο δεσπόζει πάνω στον λόφο του Σπολέτο, και χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Αρχικά στο κάστρο κατοικούσε ο κυβερνήτης με τη φρουρά του. Τον 18ο αιώνα, όμως, μετατράπηκε σε φυλακή, η οποία λειτουργούσε ως τις αρχές του 20ού. Σήμερα, μετά από εκτεταμένες επισκευές, το κάστρο Ρόκα είναι μουσείο.
Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στο Σπολέτο, θα αναχωρήσουμε για τη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας. Είναι χτισμένη πάνω σε έναν γραφικότατο λόφο στην κοιλάδα του Τίβερη και στην αρχαιότητα ονομαζόταν Περουσία. Παρότι διαθέτει αρκετά ρωμαϊκά μνημεία, η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίσουμε όταν τη δούμε είναι ότι πρόκειται για μια όμορφη μεσαιωνική πόλη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ιστορικό Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε τον 14o αιώνα και είναι ένα από τα διασημότερα της Ευρώπης. Η Περούτζια είναι και η γενέτειρα του διάσημου αναγεννησιακού ζωγράφου Περουτζίνο, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Ραφαήλ και ο καλλιτέχνης που σηματοδότησε τη μετάβαση από την πρώιμη στην ύστερη αναγεννησιακή ζωγραφική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση στην Περούτζια.

2η ημέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΑΡΕΤΣΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Τοσκάνη)

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με μία περιήγηση, πεζή, στο ιστορικό κέντρο της Περούτζια. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της όμορφης πόλης είναι: ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου (14ος αιώνας), ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, μπροστά από τη μεσαιωνική φοντάνα Ματζόρε, που είναι το έμβλημα της πόλης. Ο ναός περιλαμβάνει μουσείο στο οποίο εκτίθενται σημαντικά έργα θρησκευτικής τέχνης. Ακολουθεί το Ανάκτορο των Ηγούμενων (13ος αιώνας), επίσης στην κεντρική

πλατεία, το οποίο στεγάζει τις Δημοτικές Αρχές και την Εθνική Πινακοθήκη της Ούμπρια.

Μετά την περιήγησή μας στην Περούτζια θα αναχωρήσουμε για την Ασίζη, τη γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου (κεντρικού ήρωα της δραματοποιημένης βιογραφίας «Ο φτωχούλης του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη), που είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Ως εκ τούτου, εδώ και αιώνες η Ασίζη είναι πόλος έλξης για τους προσκυνητές απ’ όλη της Ιταλία, που επισκέπτονται τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριές του. Στους δύο αυτούς ναούς αντίστοιχα βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων. Εμείς θα τους επισκεφτούμε και μετά θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά του ιστορικού κέντρου (μνημείο της UNESCO).

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Αρέτσο. Πλέον αφήνουμε την περιφέρεια Ούμπρια και μπαίνουμε στην Τοσκάνη. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η κατοικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Φλωρεντία, η μεγαλειώδης πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: περιήγηση στην πόλη και ΓΚΑΛΕΡΙΑ ΟΥΦΙΤΣΙ

Πρόγραμμα ίδιο με 2η ημέρα, όπως περιγράφεται παραπάνω.

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ελεύθερη ημέρα)

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός στη Φλωρεντία: αυτό το διαπιστώνει κανείς καθώς προσπαθεί να αποκτήσει μια αίσθηση οικειότητας με την πόλη, να την κάνει «κτήμα» του.

Σήμερα, λοιπόν, θα έχουμε την ημέρα στη διάθεσή μας για πολύ σεργιάνι στην πόλη, για να κάνετε τα ψώνια σας, να επισκεφθείτε περισσότερα μουσεία και χώρους τέχνης και να πάρετε όση γίνεται περισσότερη από την αύρα αυτής της ανεπανάληπτης πόλης. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

6η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ (περιήγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αφήνουμε πίσω μας τη Φλωρεντία και αναχωρούμε οδικώς με προορισμό την Μπολόνια, τη μεγάλη πρωτεύουσα της Εμίλια-Ρομάνια στον ιταλικό βορρά, μία από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.

Τη λένε «Bologna la Dotta, la Grassa, la Rossa, la Turrita», κλείνοντας μέσα σε 4 λέξεις τις αντίστοιχες πτυχές της πόλης που σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα της. La Dotta, η Σοφή, χάρη στο πανεπιστήμιό της, το πρώτο του Δυτικού κόσμου (1088), με την πρώτη έδρα σπουδών Νομικής, και La Grassa για την αδυναμία της στις εκλεκτές γεύσεις: τορτελίνια, μορταδέλα, λαζάνια, ταλιατέλες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της Μπολόνια. La Rossa, η Κόκκινη, όχι μόνο για το πολιτικό της παρελθόν ως προπύργιο της μεταπολεμικής ιταλικής Αριστεράς, αλλά και για τα τείχη και τα μεσαιωνικά της σπίτια με τις στέγες από τερρακότα που «ντύνουν την πόλη» με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Και La Turrita, για τους πάνω από εκατό πύργους που στο παρελθόν ανέβαιναν μέχρι τον ουρανό της Μπολόνια, με περίπου δέκα από αυτούς να έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, μετά από θυελλώδεις αιώνες ιστορίας.

Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο της και δούμε και το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 959 € 360 €
Twin Room 959 € 360 €
Triple Room 959 € 360 €
Single Room 1409 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 779 € 360 €
Twin Room 779 € 360 €
Triple Room 779 € 360 €
Single Room 1129 € 360 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1109 € 360 €
Twin Room 1109 € 360 €
Triple Room 1109 € 360 €
Single Room 1559 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 929 € 360 €
Twin Room 929 € 360 €
Triple Room 929 € 360 €
Single Room 1279 € 360 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1519 € 0 €
Twin Room 1519 € 0 €
Triple Room 1519 € 0 €
Single Room 1969 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1339 € 0 €
Twin Room 1339 € 0 €
Triple Room 1339 € 0 €
Single Room 1689 € 0 €

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 650

03/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

07:35

08:35

Α3 683

08/05/2024

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ

16:20

19:25

6 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επέκταση του ταξιδιού στην Ούμπρια

Με επιπλέον διαμονή στην Περούτζια και μία παραπάνω διαν/ση στη Φλωρεντία

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 674

04/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

16:25

17:40

Α3 675

07/05/2024

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:30

21:35

4 ΗΜΕΡΕΣ / 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία.
 • Το πρόγραμμα με αναχώρηση 03.05 περιλαμβάνει 4 διαν/σεις στη Φλωρεντία και 1 διανυκτέρευση στην Περούτζια.
 • Είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (εκτός από την Γκαλερία Ουφίτσι, που περιλαμβάνεται)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ. 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.   

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας .Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ταξίδι αφιερωμένο στην πόλη των πόλεων της Τοσκάνης, τη μαγική Φλωρεντία! Με διαμονή στην πόλη της Φλωρεντίας, σε επιλεγμένο από το Versus ξενοδοχείο, εξερευνούμε την πόλη των Μεδίκων και του Δάντη Αλιγκιέρι, αντιμετωπίζοντάς την ως ολοκληρωμένο προορισμό και όχι σαν ένα βιαστικό city-break με κουραστικές εκδρομές από άλλες πόλεις. Παράλληλα, στο ταξίδι με αναχώρηση 03.05 αφιερώνουμε μία νύχτα στην Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια, με χρόνο για βόλτα στο ιστορικό της κέντρο.

Στα highlights του ταξιδιού μας είναι η προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, μία από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες και χώρους τέχνης στον κόσμο, ώστε  να αποφύγουμε τις ουρές και να την απολαύσουμε όπως πρέπει.

 

Ειδικότερα:

 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €) στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Σπανιότατη διαμονή στη Φλωρεντία και όχι σε άλλες πόλεις της Τοσκάνης. Οι διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία είναι δυσεύρετες, αλλά το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του να προσφέρει τις καλύτερες παροχές στα προγράμματά του, εξασφάλισε διαμονή στην πανέμορφη αυτή πόλη.
 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γραφικό Μοντεπουλτσιάνο. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Τρεις ή τέσσερις (ανάλογα με την αναχώρηση) διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Στην αναχώρηση 03.05 μεγάλο πλεονέκτημα του ταξιδιού που το κάνει ξεχωριστό είναι η εξερεύνηση της επαρχίας Ούμπρια με διαμονή στην πρωτεύουσά της, τη μεσαιωνική Περούτζια που αποτελεί στολίδι της κεντρικής Ιταλίας.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Περούτζια με πρωινό.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού στη Φλωρεντία & στην Γκαλερία Ουφίτσι, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Highlights

 • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την περίφημη Φλωρεντία.
 • Θαυμάστε τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στην Γκαλερία Ουφίτσι.
 • Περπατήστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της μεσαιωνικής Σιένα.
 • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
 • Ατενίστε την υπέροχη φύση της Τοσκάνης και τα γραφικά της χωριουδάκια.
 • Δοκιμάστε το εκλεκτό κρασί που παράγεται σε παραδοσιακά οινοποιεία στο γραφικό Μοντεπουλτσιάνο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με προαγορασμένη είσοδο στην Γκαλερία Ουφίτσι.
 • Σπανιότατη διαμονή στη Φλωρεντία
 • Επισκέψεις σε Σιένα, Πίζα, Σαν Τζιμινιάνο

Περίοδοι

 • Πάσχα 2024
 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

03/05, 04/05Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Φλωρεντία – Τοσκάνη – Ούμπρια: στη χώρα των Μεδίκων και του Δάντη, απευθείας πτήσεις με Aegean | Πασχα 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info