fb

Ζάμπια – Μαλάουι Σαφάρι και εξερεύνηση στη ζεστή καρδιάς της Αφρικής | 16.08.2024

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μία πλούσια εμπειρία που συμπυκνώνει ό,τι καλύτερο έχουν να δώσουν η Ζάμπια και το Μαλάουι. Έντεκα ημέρες περιπέτειας, μοιρασμένες σε δύο χώρες που κρύβουν απίστευτους φυσικούς θησαυρούς. Ένα πρόγραμμα πλούσιο και περιεκτικό, που αφήνει όμως περιθώριο για απόλυτη χαλάρωση και μας βοηθάει να απολαύσουμε τα όμορφα τοπία, τα ηλιοβασιλέματα, τα άγρια ζώα, τη γνωριμία με τους ντόπιους, τη ζωή στη φύση, την πλούσια ιστορία της Αφρικής. Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε σε δύο εξαιρετικής σημασίας Εθνικά Πάρκα, φυσικά μνημεία της UNESCO: τη Νότια Κοιλάδα του Ζαμβέζη και τη Λίμνη Μαλάουι. Όσοι αγαπούν τον αθλητισμό μπορούν να κάνουν πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, καγιάκ και πολλά άλλα. Ωστόσο το ταξίδι είναι απόλυτα ισορροπημένο και κατάλληλο ακόμα και για οικογένειες που αγαπούν τη φύση και θέλουν να χαλαρώσουν. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά τα οργανωμένα σαφάρι, μια απίθανη εμπειρία για όλους που θα τη ζήσουμε σε όλο της το μεγαλείο!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Ζάμπια. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσά της, τη Λουσάκα, μαθαίνουμε την ιστορία της και συνεχίζουμε για την περίφημη Κοιλάδα του Ζαμβέζη στο Νότιο Εθνικό Πάρκο του ποταμού που αποτελεί μνημείο της UNESCO. Κάνουμε σαφάρι στο ποτάμι, γνωρίζουμε τους κατοίκους, και επισκεπτόμαστε τη σαβάνα της Κοιλάδας Λουάνγκουα για να δούμε από κοντά τα μεγάλα άγρια ζώα. Εν συνεχεία περνάμε στο Μαλάουι, με πρώτο σταθμό το προστατευόμενο Δάσος Τζαλανιάμα, με τις ορχιδέες και τα παραδείσια πουλιά. Κατά τη διαμονή μας εκεί θα γνωρίσουμε και τους κατοίκους του. Μετά πηγαίνουμε στο Τσόλο με τις αποικιακές φυτείες τσαγιού και φυσικά στην Προστατευόμενη Λίμνη Μαλάουι, που επίσης αποτελεί μνημείο της UNESCO. Θα την εξερευνήσουμε και θα χαλαρώσουμε στις χρυσαφένιες όχθες της. Θα μάθουμε όμως και τη γεωλογική σημασία της, διότι πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες λίμνες στον κόσμο! 

Σημείωση: είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας ελαφρά ρούχα που καλύπτουν το σώμα και τα άκρα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό και αντικουνουπικό.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι για μυημένους στο αφρικανικό σαφάρι, που το νοσταλγούν και θέλουν να το ξαναζήσουν αλλά κι ένα ταξίδι για μια πρώτη γνωριμία με την άγρια φύση. Φυσικά κι ένα ταξίδι εξερεύνησης για φυσιοδίφες. Επισκεπτόμαστε δύο από τα σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα της Αφρικής, μνημεία της UNESCO στη Ζάμπια και το Μαλάουι και ζούμε τη σαβάνα,  τα τροπικά δάση, τις κοιλάδες, τα ποτάμια, τις λίμνες, τα βουνά, τις πεδιάδες, τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα, όλη την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει η φύση και ακόμη περισσότερη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επισκεπτόμαστε το Νότιο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Ζαμβέζη.
 • Κάνουμε σαφάρι και βλέπουμε από πολύχρωμες ορχιδέες μέχρι λιοντάρια και ιπποπόταμους.
 • Διανυκτερεύουμε σε ατμοσφαιρικά καταλύματα μέσα στη σαβάνα.
 • Παρακολουθούμε την πορεία της αποικιοκρατίας και των συνεπειών της για όλο τον κόσμο.
 • Γνωρίζουμε τους ντόπιους και παίρνουμε μαθήματα ζωής.
 • Χαλαρώνουμε στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μαλάουι, η οποία μοιάζει με μεγάλη θάλασσα.
 • Εξερευνούμε τις ομορφιές του γλυκού βυθού και ταΐζουμε αετούς.
 • Δοκιμάζουμε το πιο ακριβό τσάι στον κόσμο, που κοστίζει όσο το βάρος του σε χρυσό − μία εμπειρία «Πέρα από την Αφρική».

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Λουσάκα (Ζάμπια) Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας

Συνάντηση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Πτήση για την Ζάμπια. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας, τη Λουσάκα, και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Την ίδια μέρα θα κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι χτισμένη σε οροπέδιο και βρίσκεται στα νοτιοκεντρικά της χώρας, στην ευρύτερη ομώνυμη περιοχή. Πρόκειται για μια πόλη δημιούργημα του βρετανικού ιμπεριαλισμού, οπότε όλη η αρχιτεκτονική και ο τρόπος λειτουργίας της παραπέμπουν στην εποχή της αποικιοκρατίας. Η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, αποτελούσαν από το 1895 έως τα μέσα του 20ού αιώνα τη Δημοκρατία της Ροδεσίας, η οποία πήρε το όνομά της από τον επιχειρηματία Σέσιλ Ρόουντς, ιδρυτή της Βρετανικής Εταιρείας Νοτίου Αφρικής. Η εταιρεία έκανε συμφωνίες με τους φυλάρχους της περιοχής και είχε την αποκλειστική εκμετάλλευση όλου του φυσικού και ορυκτού της πλούτου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Ζάμπια είναι η τρίτη χώρα σε κοιτάσματα χαλκού στον κόσμο. Ο Σέσιλ Ρόουντς, πέρα από επιχειρηματίας, διετέλεσε και πολιτευτής στη Νότια Αφρική και λόγω των ιδεών του θεωρείται θεμελιωτής του Απαρτχάιντ. Πρέσβευε πως «η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα ανώτερο έθνος. Ως εκ τούτου, όσα περισσότερα εδάφη προσαρτήσει υπό την κυριαρχία και τον έλεγχό της σε όλο τον κόσμο τόσο μεγαλύτερο καλό θα κάνει στην ανθρωπότητα». Διανυκτέρευση στη Λουσάκα.

2η ημέρα: Λουσάκα – Τσιρουντού – Ποταμός Ζαμβέζης (Ζάμπια) Μεταφορά οδικώς, το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες

Σήμερα θα μεταφερθούμε οδικώς από τη Λουσάκα προς τον νότο, με προορισμό την πόλη-σταθμό Τσιρουντού. Καθ’ οδόν θα πάρουμε μία γερή γεύση από το τροπικό δάσος Τσιρουντού, το οποίο θεωρείται Εθνικό Μνημείο της Ζάμπια. Η πόλη είναι χτισμένη στη Νότια Κοιλάδα του Ζαμβέζη και από εκεί με πλοιάριο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.  Η ανακάλυψη του ποταμού Ζαμβέζη έγινε το 1498 από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βάσκο ντα Γκάμα. Συστηματικά εξερευνήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης από τον Ντέιβιντ Λίβινγκστον, ο οποίος ανακάλυψε και έδωσε το όνομα της βασίλισσας της Βρετανίας στους περίφημους Καταρράκτες Βικτώρια που βρίσκονται στα σύνορα της Ζάμπιας με τη Ζιμπάμπουε.

Το πρόγραμμά μας σήμερα περιλαμβάνει δύο δραστηριότητες στο Εθνικό Πάρκο της Νότιας Κοιλάδας του Ζαμβέζη. Η ποικιλία είναι μεγάλη και καλύπτει ευρύτατο φάσμα προτιμήσεων: παρατήρηση πουλιών, σαφάρι στο ποτάμι με κανό, σαφάρι με μηχανοκίνητη βάρκα, περίπατο στα γύρω χωριά και γνωριμία με τους ευγενέστατους κατοίκους, ξεναγήσεις σε φυτείες μπανάνας, μικρές κρουαζιέρες για να δούμε το ηλιοβασίλεμα… Σε αυτό το ταξίδι, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα (άλλη δραστηριότητα το πρωί και άλλη το βράδυ) και να συλλέξουμε εμπειρίες ανεπανάληπτες. Στις βόλτες μας μέσα στη φύση, μπορούμε να έχουμε καφέ, τσάι και χυμούς, και κάποιες φορές μικρά γεύματα – για όλα αυτά θα μας ενημερώνουν κάθε φορά οι οδηγοί μας. Εκείνοι επίσης εντοπίζουν πρώτοι τα άγρια ζώα, σταματούν τα αυτοκίνητα και μας τα επισημαίνουν για να τα φωτογραφίσουμε ή απλώς να τα θαυμάσουμε.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαφάρι στη Νότια Κοιλάδα του Ζαμβέζη (Ζάμπια)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το πρώτο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Νότιας Κοιλάδας του Ζαμβέζη. Η μεταφορά μας εκεί θα γίνει με ανοιχτά τετρακίνητα τζιπ, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε όλο το μεγαλείο της άγριας φύσης με ασφάλεια. Βρισκόμαστε ήδη μέσα σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές. Η Ζάμπια διαθέτει 19 Εθνικά Πάρκα και πάνω από το 8% της έκτασης της βρίσκεται σε καθεστώς κρατικής προστασίας. Μέσα στη μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας της Ζάμπιας περιλαμβάνεται και ο πάπυρος, που φυτρώνει στις όχθες των λιμνών της. Αναλόγως πλούσια είναι και η άγρια πανίδα της − ελέφαντες, ρινόκεροι, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, ύαινες, αγριόγατες, αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις, πίθηκοι, ζέβρες, αγριόχοιροι, βουβάλια, κροκόδειλοι και πολλά είδη ερπετών, πτηνών και εντόμων… Όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα θα τα συναντούμε κατά τη διάρκεια του σαφάρι με τους έμπειρους οδηγούς μας. Στα είδη σαφάρι που μπορεί κάποιος να απολαύσει στην περιοχή περιλαμβάνεται και σαφάρι με κανό, μια επίσης ξεχωριστή εμπειρία που θα μας φέρει κοντά στο υγρό στοιχείο της περιοχής. Διανυκτέρευση στην περιοχή.

4η ημέρα: Τσιρουντού – Κοιλάδα Λουάνγκουα (Ζάμπια) Ραντεβού με την Άγρια Φύση στην καρδιά της σαβάνας

Σήμερα ξυπνάμε νωρίς, μεταφερόμαστε στο Τσιρουντού κι από εκεί στον οικισμό με την ονομασία Τομέας Mfuwe της Κοιλάδας Λουάνγκουα, όπου και θα καταλύσουμε. Το κατάλυμά μας βρίσκεται μέσα στη σαβάνα και εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική. Ωστόσο θα έχουμε όλες τις ανέσεις – και εννοείται άνετα κρεβάτια με μεγάλες κουνουπιέρες. Τα καταλύματα διαθέτουν εστιατόριο, μπαρ και πισίνα και προσφέρουν πολύ άνετη παραμονή μέσα στο άγριο περιβάλλον. Δεν λείπει βέβαια και η αίσθηση της περιπέτειας. Στους κήπους έξω από τα δωμάτιά μας θα βλέπουμε μικρές μαϊμούδες, παραδείσια πουλιά και καμιά φορά αγριογούρουνα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της Άγριας Ζωής της Ζάμπια, οπότε όλα αυτά είναι τουλάχιστον… φυσιολογικά. Η μέρα μας περιλαμβάνει κρουαζιέρα με πλοίο ώστε να θαυμάσουμε τη ζωή στις όχθες του ποταμού και την ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα του μέρους αλλά και ψάρεμα, μιας από τις ασχολίες των κατοίκων της περιοχής την οποία αξίζει να απολαύσουμε για να χαρίσουμε στον εαυτό μας μερικές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάνγκουα.

5η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Νότιας Λουάνγκα Κοιλάδα Λουάνγκουα – Σαφάρι – Επίσκεψη στην κοινότητα (Ζάμπια) Γνωριμία με τους φιλόξενους κατοίκους της κοιλάδας

Φυσικά και σήμερα η ημέρα περιλαμβάνει σαφάρι. Ωστόσο έχουμε και τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τον κοντινό οικισμό που φημίζεται για τα χρωματιστά αφρικανικά μπατίκ και υφαντά. Θα δούμε όμορφα σχέδια, ζωηρά χρώματα και διάφορα είδη υφασμάτων (για ρουχισμό, για το σπίτι κτλ.) που υφαίνονται και βάφονται με ειδικές τεχνικές από τις γυναίκες της Κοιλάδας Λουάνγκουα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους κατοίκους της κοιλάδας για την καθημερινή ζωή τους, για τη σχέση τους με την Άγρια Φύση αλλά και για την ιστορία τους. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάνγκουα.

6η ημέρα: Κοιλάδα Λουάνγκουα – Εθνικό Πάρκο

Το πρόγραμμά μας για το σαφάρι στην περιοχή περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση νωρίς, την ώρα που ξυπνάνε τα ζώα, προτού πιάσει πολλή ζέστη. Ακολουθούμε βλέπετε τους δικούς τους ρυθμούς. Θα έχουμε μαζί μας καφέ και σνακς και θα είναι σαν να παίρνουμε το πρωινό μας μαζί τους. Οι οδηγοί μας θα μας καθοδηγούν και θα φροντίζουν για όλα. Στο σαφάρι, για λόγους ασφαλείας δεν κατεβαίνουμε από τα αυτοκίνητα. Ωστόσο οι οδηγοί πάντα σταματούν στα καλύτερα σημεία θέασης και μας λένε πού ακριβώς να κοιτάξουμε. Σβήνουμε τις μηχανές και μιλάμε χαμηλοφώνως για να μην τρομάξουμε τα ζώα και φύγουν. Αναλόγως με την κίνηση των ζώων, ίσως κάνουμε μια στάση για καφέ και πρωινό στο ποτάμι, για να δούμε τους ιπποπόταμους και τους κροκόδειλους στο πρώτο τους ξύπνημα!

Το επόμενο σαφάρι διοργανώνεται αργά το απόγευμα, λίγο προτού η φύση πέσει για ύπνο. Έχουμε δηλαδή την ευκαιρία να δούμε το κόκκινο ηλιοβασίλεμα μέσα στη σαβάνα. Και βέβαια, τότε βλέπουμε και τα άγρια ζώα κατά κοπάδια ή κατά μόνας, να πηγαίνουν για ύπνο. Ετοιμαστείτε για θεάματα και εμπειρίες που ξεπερνούν και τις πιο μαγικές εικόνες των ντοκιμαντέρ για την Άγρια Φύση. Σε αυτό το ταξίδι τα ζούμε όλα από πρώτο χέρι. Και φυσικά την άγρα τροφής – εδώ στην Αφρική καταλαβαίνουμε απόλυτα την επικράτηση του ισχυρότερου όχι μόνο στη φύση αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάγκουα.

7η ημέρα: Μαλάουι, περνώντας τα σύνορα

Σήμερα κατευθυνόμαστε ανατολικά. Διασχίζουμε τα σύνορα της Ζάμπια και μπαίνουμε στο γειτονικό Μαλάουι. Στα σύνορα θα συναντήσουμε τους τοπικούς ξεναγούς μας και αυτοί θα μας οδηγήσουν στο κατάλυμά μας στο Λιλόνγκουε.  
Το ξενοδοχείο μας, είναι οικολογικό, σχεδιασμένο με βάση την τοπική αρχιτεκτονική και εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον.  Από το ξενοδοχείο μας λοιπόν, θα οργανώσουμε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια, ενώ για τους λάτρεις της ποδηλασίας προσφέρεται ιδανικά και αυτή η επιλογή.

8η ημέρα: Ταξίδι στη νότια άκρη της λίμνης Μαλάουι

Δεν νοείται ταξίδι στο Μαλάουι δίχως να επισκεφτούμε τη διάσημη λίμνη του,  τη γνωστή και ως «Λίμνη των Αστεριών», η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ποικιλία ψαριών στον κόσμο, με περισσότερα από 1.000 είδη της οικογένειας των Κιχλιδών (περκόμορφα ψάρια). Όταν βρεθείς εκεί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι δεν είσαι σε τροπική παραλία. Μόνο όταν βουτάς στο νερό, που είναι γλυκό, πείθεσαι ότι κολυμπάς σε λίμνη. Βρισκόμαστε πλέον στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μαλάουι, το οποίο αποτελεί μνημείο φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Η λίμνη εκτός από άμμο περιβάλλεται και από γρανιτένιους βράχους. Στα πεντακάθαρα νερά της βλέπεις αμέτρητα είδη πολύχρωμων ψαριών. Όσο για το πάρκο φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων, μεταξύ άλλων, αντιλόπες και μπαμπουίνους. Η διαμονή μας εδώ θα γίνει σ’ ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο, σ’ ένα από τα νησάκια της λίμνης και σας υπόσχεται αξέχαστες αναμνήσεις. Καθ’ οδόν για τη λίμνη θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε μερικά ακόμα κομμάτια από την ιστορία αυτού του τόπου με μια στάση στις βραχογραφίες στην Ντέντζα.

9η ημέρα: Ακρωτήρι Μακλίαρ (Μαλάουι) Χαλάρωση και βόλτες στη «Λίμνη των Αστεριών»

Σήμερα είναι μια μέρα για να απολαύσουμε τη λίμνη και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μέσω του ξενοδοχείου μας. Η λίμνη Μαλάουι είναι η πρώτη στον κόσμο που χαρακτηρίστηκε Εθνικό Πάρκο και λέγεται ότι είναι και η καλύτερη του πλανήτη για καταδύσεις γλυκού νερού. Επίσης προσφέρεται για πολλά αθλήματα νερού – εξαιρουμένων των μηχανοκίνητων. Για παράδειγμα μπορούμε να ψαρέψουμε, να κάνουμε κανό, καγιάκ, να παίξουμε βόλεϊ, να κάνουμε αναρρίχηση στα βράχια, βόλτα με βάρκα για να ταΐσουμε με ψάρια, τους αετούς του πάρκου κ.α. Άλλωστε, το κατάλυμά μας φημίζεται για τις δραστηριότητες που προσφέρει.

10η ημέρα: Λίμνη Μαλάουι - Λιλόνγκουε

Αφήνουμε πίσω το νησί και το ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς τη Λίλονγκουε όπου και θα διαμείνουμε. Η Λιλόνγκουε είναι η πρωτεύουσα του Μαλάουι, και βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του ποταμού Λιλόνγκουε. Εδώ δασικά μονοπάτια διασχίζουν το Κέντρο Άγριας Ζωής της Λιλόνγκουε. Αυτό το καταφύγιο φιλοξενεί ζώα που διασώθηκαν και τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων λιονταριών, πιθήκων και κροκόδειλων. Καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια είναι διάσπαρτα στην περιοχή της Παλιάς Πόλης. Η συνοικία της Πρωτεύουσας, που ονομάζεται επίσης Κέντρο Πόλης, φιλοξενεί το κτίριο του Κοινοβουλίου του 21ου αιώνα, που χτίστηκε από την Κίνα.

11η ημέρα: Αναχώρηση – Μεταφορά στο αεροδρόμιο

Αμέσως μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο της Λιλόνγκουε. Πτήση με τελικό προορισμό την Αθήνα και την καρδιά μας γεμάτη όμορφες εικόνες.

 

12η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Υπερπλήρεις με μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες, επιστρέφουμε σπίτι μας και σκεφτόμαστε ήδη τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4390 € 990 €
Twin Room 4390 € 990 €
Single Room 5380 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4610 € 990 €
Twin Room 4610 € 990 €
Single Room 5600 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5630 € 0 €
Twin Room 5630 € 0 €
Single Room 6620 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ET 765

16/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:05

06:55

ET 863

16/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΛΟΥΣΑΚΑ (ΖΑΜΠΙΑ)

09:25

12:30

ET 876

26/08/2024

ΛΙΛΟΝΓΚΟΥΕ (ΜΑΛΑΟΥΙ) – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

14:45

19:45

ET 764

26/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία και lodges με όλη την πολυτέλεια που προσφέρει η περιοχή.
 • Πλήρη διατροφή.
 • Σαφάρι με 4κίνητα τζιπ, καφέ, τσάι και αναψυκτικά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, εξερευνήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός – συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Γεύματα στο αεροπλάνο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€ 990
 • Γεύματα στο αεροπλάνο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι για μυημένους στο αφρικανικό σαφάρι, που το νοσταλγούν και θέλουν να το ξαναζήσουν αλλά κι ένα ταξίδι για μια πρώτη γνωριμία με την άγρια φύση. Φυσικά κι ένα ταξίδι εξερεύνησης για φυσιοδίφες. Επισκεπτόμαστε δύο από τα σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα της Αφρικής, μνημεία της UNESCO στη Ζάμπια και το Μαλάουι και ζούμε τη σαβάνα,  τα τροπικά δάση, τις κοιλάδες, τα ποτάμια, τις λίμνες, τα βουνά, τις πεδιάδες, τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα, όλη την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει η φύση και ακόμη περισσότερη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επισκεπτόμαστε το Νότιο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Ζαμβέζη.
 • Κάνουμε σαφάρι και βλέπουμε από πολύχρωμες ορχιδέες μέχρι λιοντάρια και ιπποπόταμους.
 • Διανυκτερεύουμε σε ατμοσφαιρικά καταλύματα μέσα στη σαβάνα.
 • Παρακολουθούμε την πορεία της αποικιοκρατίας και των συνεπειών της για όλο τον κόσμο.
 • Γνωρίζουμε τους ντόπιους και παίρνουμε μαθήματα ζωής.
 • Χαλαρώνουμε στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μαλάουι, η οποία μοιάζει με μεγάλη θάλασσα.
 • Εξερευνούμε τις ομορφιές του γλυκού βυθού και ταΐζουμε αετούς.
 • Δοκιμάζουμε το πιο ακριβό τσάι στον κόσμο, που κοστίζει όσο το βάρος του σε χρυσό − μία εμπειρία «Πέρα από την Αφρική».

 

Highlights

 • Ένα πολύ ισορροπημένο πρόγραμμα περιήγησης και εξερεύνησης ιδανικό και για εκείνους που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην ενδοχώρα της Αφρικής.
 • Σαφάρι και γνωριμία με τα άγρια ζώα σε δύο παρθένους προορισμούς, προστατευόμενους ως μοναδικά μνημεία της φύσης από την UNESCO.
 • Ο γύρος της Ζάμπιας και του Μαλάουι με άρτια εκπαιδευμένους ξεναγούς μέλη των τοπικών κοινοτήτων που μας εξηγούν τα πάντα και μας κατευθύνουν με ασφάλεια σε αυτά τα πρωτόγνωρα τοπία.
 • Δυνατότητα πεζοπορίας για όσους το επιθυμούν.
 • Χαλάρωση ή δραστηριότητες στις όχθες της Λίμνης Μαλάουι, η οποία αποτελεί τμήμα της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας και είναι από τις αρχαιότερες παγκοσμίως.

Μόνο στο Versus Travel

 • Επισκεψη το Νότιο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Ζαμβέζη.
 • Σαφάρι όπου βλέπουμε από πολύχρωμες ορχιδέες μέχρι λιοντάρια και ιπποπόταμους.
 • Γνωρίζουμε τους ντόπιους και παίρνουμε μαθήματα ζωής
 • Δοκιμάζουμε το πιο ακριβό τσάι στον κόσμο

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

16/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ζάμπια – Μαλάουι Σαφάρι και εξερεύνηση στη ζεστή καρδιάς της Αφρικής | 16.08.2024