fb

Ξεχωριστή Ιταλία: Κρυφές ομορφιές της Τοσκάνης – Ούμπρια Κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε – Πορτοφίνο – Ιταλική Ριβιέρα, με προέκταση του ταξιδιού στην Μπολόνια – Πτήσεις με Aegean | 29.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 7, 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1299€

Ταυτότητα ταξιδιού

Άλλο ένα εκπληκτικό ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Με σωστές ώρες πτήσεων για να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μαγευτική Τοσκάνη, τη Λιγυρία, αλλά και την Ούμπρια. Με άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Γνωρίζουμε την Τοσκάνη από μέσα, με σπάνια διαμονή στη Φλωρεντία αλλά και εκδρομές στα θαυμαστά χωριουδάκια της, τη μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του. Χρησιμοποιούμε τη μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, σαν ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγουρίας, στη Λα Σπέτσια, το Πορτοφίνο, τη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας και τη μαγική περιοχή και ακτογραμμή του Τσίνκουε Τέρρε, των «πέντε γαιών» - τα πέντε κρεμαστά χωριά - που μόνο με πίνακες ζωγραφικής μπορείς να τα παρομοιάσεις. Το βαρκάκι, η διαδρομή με το τρένο και η ειδική είσοδος στο Πορτοφίνο αλλά και στις πόλεις περιλαμβάνονται  βεβαίως στην τιμή της εκδρομής. Με κέντρο επίσης την Περούτζια θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική Ούμπρια και τα χωριά της.  Η είσοδος και η ειδική ξενάγηση στη Γκαλερία Ουφίτσι θεωρείται από τα δυνατά πλεονεκτήματα μιας εκδρομής, στην οποία η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την κορωνίδα των πόλεων, τη Φλωρεντία, όπου γνωρίζουμε την Γκαλερία Ουφίτσι εκ των έσω,  αφού έχουμε οργανώσει επίσκεψη και ειδική ξενάγηση, επισκεπτόμαστε το μαγευτικό Μονταλτσίνο αλλά και τη μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του. Φθάνουμε μέχρι τη Λα Σπέτσια και την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε. Η μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας. Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που οι εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ επικεντρωνόμαστε και στην Ιταλική Ριβιέρα, το πολυτραγουδισμένο Πορτοφίνο αλλά και την πολύχρωμη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας. Κατευθυνόμαστε στην Ούμπρια  και αφού θαυμάσουμε την πόλη-κόσμημα του Ιταλικού μεσαίωνα, Περούτζια και τις πόλεις με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο Ασίση και Αρέτσο, κατευθυνόμαστε προς τη Ρώμη για την πτήση της επιστροφής.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονο το άρωμα του Versus. Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω, καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε, βλέπετε, με το Versus.

 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €) στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Σπανιότατη διαμονή στη Φλωρεντία και όχι σε άλλες πόλεις της Τοσκάνης. Οι διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία είναι δυσεύρετες, αλλά το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του να προσφέρει τις καλύτερες παροχές στα προγράμματά του, εξασφάλισε διαμονή στην πανέμορφη αυτή πόλη.
 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Μεγάλο πλεονέκτημα του ταξιδιού που το κάνει ξεχωριστό είναι η εξερεύνηση της επαρχίας Ούμπρια με διαμονή στην πρωτεύουσά της, τη μεσαιωνική Περούτζια που αποτελεί στολίδι της κεντρικής Ιταλίας.
 • Προσοχή! Δεν καταφεύγουμε στην εύκολη λύση ελεύθερων ημερών προτείνοντάς σας βασικές εκδρομές σαν προαιρετικές! Το Versus, οπαδός των ολοκληρωμένων προγραμμάτων, περιλαμβάνει όλες τις εκδρομές στην τελική τιμή για να έχετε προκαθορισμένο κόστος πριν την αναχώρησή σας χωρίς τοπικές χρεώσεις!!!
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ’ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας.
 • Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, θα κάνουμε στάση στο Πόρτο Βένερε και στη Βερνάτσα και θα επιστρέψουμε με τρένο στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τρένο).
 • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα της Λιγυρίας και με το διάσημο ψαροχώρι Πορτοφίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε θέλετε να γνωρίζετε πλημμελώς και με εκπτώσεις έναν τόπο. Η είσοδος στο Πορτοφίνο περιλαμβάνεται.
 • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας περιλαμβάνονται τα εισιτήρια για τα καραβάκια και το τρένο, καθώς και η είσοδος στο Πορτοφίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Στο πρόγραμμα με αναχώρηση 29.04 απολαμβάνουμε επιπλέον διαμονή και περιήγηση στην Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού στη Φλωρεντία & στην Γκαλερία Ουφίτσι, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: Με επιπλέον διαμονή και περιήγηση στην Μπολόνια (αναχώρηση 29.04)

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την αναχώρηση 29.04, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ημέρα, με διαμονή και περιήγηση στην Μπολόνια, στην αρχή του προγράμματος:

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για την Μπολόνια, τη μεγάλη πρωτεύουσα της Εμίλια-Ρομάνια στον ιταλικό βορρά, μία από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπολόνια.

2η ημέρα: ΜΠΟΛΟΝΙΑ (περιήγηση) – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την Μπολόνια, μέσα από περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.
Τη λένε «Bologna la Dotta, la Grassa, la Rossa, la Turrita», κλείνοντας μέσα σε 4 λέξεις τις αντίστοιχες πτυχές της πόλης που σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα της. La Dotta, η Σοφή, χάρη στο πανεπιστήμιό της, το πρώτο του Δυτικού κόσμου (1088), με την πρώτη έδρα σπουδών Νομικής, και La Grassa για την αδυναμία της στις εκλεκτές γεύσεις: τορτελίνια, μορταδέλα, λαζάνια, ταλιατέλες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της Μπολόνια. La Rossa, η Κόκκινη, όχι μόνο για το πολιτικό της παρελθόν ως προπύργιο της μεταπολεμικής ιταλικής Αριστεράς, αλλά και για τα τείχη και τα μεσαιωνικά της σπίτια με τις στέγες από τερρακότα που «ντύνουν την πόλη» με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Και La Turrita, για τους πάνω από εκατό πύργους που στο παρελθόν ανέβαιναν μέχρι τον ουρανό της Μπολόνια, με περίπου δέκα από αυτούς να έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, μετά από θυελλώδεις αιώνες ιστορίας.
Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο της και δούμε και το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη Φλωρεντία, τη μεγαλειώδη πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται ακριβώς όπως περιγράφεται παρακάτω από την 2η ημέρα:

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Τοσκάνη)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Φλωρεντία, τη μεγαλειώδη πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

2η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: περιήγηση στην πόλη και ΓΚΑΛΕΡΙΑ ΟΥΦΙΤΣΙ

Σήμερα θα επισκεφτούμε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας και το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στον κόσμο, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τα οποία ανήκαν στη συλλογή των αριστοκρατών, τραπεζιτών και πολιτικών, Μεδίκων. Η Πινακοθήκη Ουφίτσι άρχισε να λειτουργεί τον 16ο αιώνα και στεγάζεται στο οικογενειακό κτίριο των Μεδίκων, το οποίο είχε κατασκευαστεί αρχικά για τα γραφεία και τις υπηρεσίες της δυναστείας. Εξ ου και η ονομασία «ουφίτσι» που σημαίνει «γραφεία».
Η συλλογή της Πινακοθήκης Ουφίτσι έγινε δημοσίως προσβάσιμη το 1769, αν και ήταν ανοιχτή για το κοινό, κατόπιν αίτησης, ήδη από τον 16ο αιώνα. Σήμερα εκεί εκτίθενται κατά κύριο λόγο έργα ζωγραφικής. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε είναι: Φιλίππο Λίππι, Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Σάντρο Μποτιτσέλι, Περουτζίνο, Πιέρο ντι Κόζιμο, Ραφαήλ, Τζορτζόνε, Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο, Καναλέτο. Στην πινακοθήκη εκτίθενται και ζωγράφοι από άλλες χώρες, πλην της Ιταλίας (Φλαμανδοί, Γερμανοί, Ολλανδοί), οι οποίοι εργάστηκαν για τους Μεδίκους, όπως οι Ντίρερ, Κράναχ, Χόλμπαϊν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ, Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ντελακρουά.
Μετά την Πινακοθήκη Ουφίτσι, θα κάνουμε και μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού μας. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, η οποία είναι ολόκληρη ένα μνημείο της UNESCO. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία, όπου δεσπόζει αντίγραφο του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου (εκεί είχε τοποθετηθεί αρχικά, όταν ολοκληρώθηκε το γλυπτό, το 1501). Το πρωτότυπο εκτίθεται σήμερα στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Φλωρεντίας.
Θα πάμε επίσης στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, όπως ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε, ακόμη, τη διάσημη Πόντε Βέκιο, τη μεσαιωνική γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας και φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την Αψίδα του Θριάμβου του 18ου αι. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης: ΜΟΝΤΑΛΤΣΙΝΟ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής.
Πρώτη στάση μας το γραφικό Μονταλτσίνο. Πρόκειται φυσικά για ένα οινοπαραγωγό χωριό, το οποίο έχει δώσει το όνομά του στο περίφημο κρασί της περιοχής, το Brunello di Montalcino. Θα κάνουμε μία βόλτα μέσα στο χωριό με τα μεσαιωνικά παλάτσο, όπως το Πιέρι, και θα ξεναγηθούμε στο κάστρο του, τη Φορτέτσα ντι Μονταλτσίνο αλλά και στους όμορφους νεοκλασικούς ναούς του.
Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του και θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν.
Επόμενος σταθμός η Σιένα, μία από  τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, με τεράστια παράδοση στην αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις τέχνες! Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη για να πάρουμε μια εικόνα από την ατμόσφαιρα της Σιένα και θα συνεχίσουμε για τον τελευταίο μας προορισμό για σήμερα, το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης.
Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη.
Επιστροφή στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ – ΛΟΥΚΑ

Αφήνουμε σήμερα την υπέροχη Φλωρεντία για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι «πέντε γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα.
Τα πέντε αυτά χωριά, Ριοματζόρε, Μαναρόλα, Κορνίλια, Βερνάτσα και Μοντερόσο, έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και όχι άδικα: είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου.
Ξεκινάμε από την ιστορική πόλη-λιμάνι Λα Σπέτσια (La Spezia) απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στο χωριό Πόρτο Βένερε, ένα από τα κρεμαστά χωριά που κλείνουν τον Κόλπο της Λα Σπέτσια ή αλλιώς τον περίφημο Κόλπο των Ποιητών. Πήρε αυτή την ονομασία λόγω πολλών διάσημων ποιητών που βρέθηκαν εκεί, και εμπνεύστηκαν από την ομορφιά του. Ο κόλπος έχει πολλά σπήλαια, στα οποία κάθονταν και έγραφαν οι ποιητές που περιηγούνταν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα.
Θα συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας στην Ιταλική Ριβιέρα. Στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς.
Επόμενος σταθμός μας είναι η Βερνάτσα, η αποθέωση του χρώματος και της νεανικής αύρας! Παρότι πρόκειται για χωριό παραδοσιακό, με ιστορία, τα νεανικά του vibes μας «πιάνουν» πραγματικά αμέσως, χώρια οι πλούσιες εικόνες από τα πολύχρωμα σπίτια του που προκαλούν συνεχώς τον φωτογραφικό φακό!
Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας στο χωριό και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το τοπικό τρένο, στη Λα Σπέτσια, ακολουθώντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στην ιταλική φύση. Από τη Λα Σπέτσια θα συνεχίσουμε οδικώς με προορισμό τη Λούκα, μία ακόμα θαυμαστή και διάσημη πόλη της Τοσκάνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα απολαύσουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση στη Λούκα.

(Σημείωση: ο χρόνος παραμονής μας σε κάθε στάση θα εξαρτηθεί από τα δρομολόγια των πλοιαρίων και των τρένων).

5η ημέρα: ΛΟΥΚΑ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ – ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ – ΛΟΥΚΑ

Στο επίκεντρο της περιήγησής μας σήμερα είναι οι ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στη μητροπολιτική περιοχή της Γένοβας. 
Άφιξη στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγυρίας (Santa Margherita Ligure), το παλιό Πόρτο Ναπολεόνε, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο.
Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο κοσμοπολίτικο Πορτοφίνο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο του δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με την πανοραμική θέα.
Επιστροφή στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας, όπου θα απολαύσουμε μια όμορφη βόλτα στο λιμάνι. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στη Λούκα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΟΥΚΑ – ΑΡΕΤΣΟ – ΑΣΙΖΗ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια και προορισμό το Αρέτσο. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η κατοικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη.
Στη συνέχεια ερχόμαστε στην Ασίζη, τη γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου (κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας «Ο φτωχούλης του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη), που είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Ως εκ τούτου, εδώ και αιώνες η Ασίζη είναι πόλος έλξης για τους προσκυνητές, απ’ όλη της Ιταλία, που επισκέπτονται τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριές του. Στους δύο αυτούς ναούς αντίστοιχα βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων. Εμείς θα τους επισκεφτούμε και μετά θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά του ιστορικού κέντρου (μνημείο της UNESCO).
Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, που δεν είναι άλλος από τη φοιτητούπολη Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπριας. Είναι χτισμένη πάνω σε έναν γραφικότατο λόφο στην κοιλάδα του Τίβερη, και στην αρχαιότητα ονομαζόταν Περουσία. Παρότι διαθέτει αρκετά ρωμαϊκά μνημεία, η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίσουμε όταν τη δούμε είναι ότι πρόκειται για μια όμορφη μεσαιωνική πόλη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ιστορικό Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε τον 14o αιώνα και είναι ένα από τα διασημότερα της Ευρώπης. Η Περούτζια είναι και η γενέτειρα του διάσημου αναγεννησιακού ζωγράφου Περουτζίνο, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Ραφαήλ και ο καλλιτέχνης που σηματοδότησε τη μετάβαση από την πρώιμη στην ύστερη αναγεννησιακή ζωγραφική.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Περούτζια.

7η ημέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (περιήγηση) – ΡΩΜΗ – πτήση επιστροφής

Σήμερα το πρόγραμμά μας ξεκινά με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Περούτζια. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της όμορφης πόλης είναι: Ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου (14ος αιώνας), ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, μπροστά από τη μεσαιωνική φοντάνα Ματζόρε, που είναι το έμβλημα της πόλης. Ο ναός περιλαμβάνει μουσείο στο οποίο εκτίθενται σημαντικά έργα θρησκευτικής τέχνης. Ακολουθεί το Ανάκτορο των Ηγούμενων (13ος αιώνας), επίσης στην κεντρική πλατεία, το οποίο στεγάζει τις Δημοτικές Αρχές και την Εθνική Πινακοθήκη της Ούμπρια.
Μετά το τέλος της περιήγησης θα αναχωρήσουμε για τη Ρώμη, όπου θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή!

Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές.Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 682

29/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

14:10

15:30

Α3 653

06/05/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

22:10

01:10 +1

8 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα με προέκταση στην Μπολόνια

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 674

30/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

16:25

17:40

Α3 655

06/05/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:20

7 ημέρες / 6 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Η αναχώρηση 29.04 έχει επιπλέον διαμονή και περιήγηση στην Μπολόνια, σε ξενοδοχείο 4*.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Οι βαρκάδες και η διαδρομή με το τρένο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 370€
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονο το άρωμα του Versus. Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω, καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε, βλέπετε, με το Versus.

 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €) στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Σπανιότατη διαμονή στη Φλωρεντία και όχι σε άλλες πόλεις της Τοσκάνης. Οι διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία είναι δυσεύρετες, αλλά το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του να προσφέρει τις καλύτερες παροχές στα προγράμματά του, εξασφάλισε διαμονή στην πανέμορφη αυτή πόλη.
 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Μεγάλο πλεονέκτημα του ταξιδιού που το κάνει ξεχωριστό είναι η εξερεύνηση της επαρχίας Ούμπρια με διαμονή στην πρωτεύουσά της, τη μεσαιωνική Περούτζια που αποτελεί στολίδι της κεντρικής Ιταλίας.
 • Προσοχή! Δεν καταφεύγουμε στην εύκολη λύση ελεύθερων ημερών προτείνοντάς σας βασικές εκδρομές σαν προαιρετικές! Το Versus, οπαδός των ολοκληρωμένων προγραμμάτων, περιλαμβάνει όλες τις εκδρομές στην τελική τιμή για να έχετε προκαθορισμένο κόστος πριν την αναχώρησή σας χωρίς τοπικές χρεώσεις!!!
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ’ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας.
 • Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, θα κάνουμε στάση στο Πόρτο Βένερε και στη Βερνάτσα και θα επιστρέψουμε με τρένο στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τρένο).
 • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα της Λιγυρίας και με το διάσημο ψαροχώρι Πορτοφίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε θέλετε να γνωρίζετε πλημμελώς και με εκπτώσεις έναν τόπο. Η είσοδος στο Πορτοφίνο περιλαμβάνεται.
 • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας περιλαμβάνονται τα εισιτήρια για τα καραβάκια και το τρένο, καθώς και η είσοδος στο Πορτοφίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Στο πρόγραμμα με αναχώρηση 29.04 απολαμβάνουμε επιπλέον διαμονή και περιήγηση στην Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού στη Φλωρεντία & στην Γκαλερία Ουφίτσι, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Highlights

 • Περπατήστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένα.
 • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
 • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Στο πρόγραμμα με αναχώρηση 29.04 απολαμβάνουμε επιπλέον διαμονή και περιήγηση στην Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, με ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.

 

Χάρτης Ταξιδιού Ξεχωριστή Ιταλία: Κρυφές ομορφιές της Τοσκάνης – Ούμπρια Κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε – Πορτοφίνο – Ιταλική Ριβιέρα, με προέκταση του ταξιδιού στην Μπολόνια – Πτήσεις με Aegean | 29.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info