fb

Μογγολία, Nότια έρημος Γκόμπι – Φεστιβάλ Ναντάμ | 03.07.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι γι’ αυτούς που ονειρεύονται να περιηγηθούν σαν τους έμπορους ταξιδευτές του Μεσαίωνα, σαν τους Ευρωπαίους τυχοδιώκτες του 19ου αιώνα. Να διατρέξουν τα λιβάδια, ανάμεσα στο πράσινο της στέπας και το ατελείωτο γαλάζιο του ουρανού. Να θαυμάσουν πάνω από τη ράχη της καμήλας τεράστιους αμμόλοφους να αντικατοπτρίζονται στην επιφάνεια μιας λίμνης. Να καλπάσουν με το γοργό, μικρόσωμο μογγολικό τους άλογο σε φαράγγια σμιλεμένα από τον χρόνο. Να αντικρύσουν το ηλιοβασίλεμα να βάφει άλικους τους «φλεγόμενους βράχους». Να νιώσουν την ατμόσφαιρα μυστικισμού που πλανάται πάνω από τα ερείπια αρχαίων βουδιστικών μοναστηριών. Το ταξίδι αυτό εξερευνά ένα από τα πιο μυστηριώδη σημεία στον πλανήτη μας, τη νότια έρημο Γκόμπι και αποτελεί άλλη μια καινοτόμο πρόταση του Versus, για ταξιδιώτες που γοητεύονται από μυστηριώδεις διαδρομές και ανακαλύψεις.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιπέτειά μας ξεκινά φυσικά από την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, από όπου θα εξορμήσουμε για την ενδοχώρα και τις αχανείς ερημικές εκτάσεις, ξεκινώντας από τους εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς Μπάγκα Γκαζάρ. Θα συνεχίσουμε στην Κοιλάδα Γιολίν Αμ, στην έρημο Γκόμπι. Μένοντας σε γιούρτες, επισκεπτόμαστε την Όαση Κόνγκορ, κάνουμε βόλτα με καμήλες, παρατηρούμε τους «φλεγόμενους βράχους» στο Μπαγιαντζάγκ, ερχόμαστε στο ερειπωμένο σήμερα μοναστήρι Όντζι για να φτάσουμε στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα του Τζένγκις Χαν. Συνεχίζουμε απολαμβάνοντας τους ιππικούς αγώνες και τους αγώνες τοξοβολίας στο φεστιβάλ Ναντάμ, την πιο μεγάλη γιορτή της Μογγολίας, και εξερευνούμε την Ουλάν Μπατόρ και τα περίχωρά της πριν έρθει η ώρα της επιστροφής μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι-εμπειρία ζωής στην αχανή Μογγολία, σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα τμήματα του πλανήτη μας που εξιτάρουν τη φαντασία του ανήσυχου ταξιδιώτη. Ταξιδεύουμε με σιγουριά και ασφάλεια, εξερευνούμε την έρημο Γκόμπι και τις τεράστιες εκτάσεις στις μογγολικές στέπες, νιώθουμε σαν εξερευνητές αναζητώντας πανάρχαια αυγά δεινοσαύρων, διανυκτερεύουμε σε γιούρτες και παρακολουθούμε από κοντά τις γιορτές Ναντάμ, την πιο σπουδαία εθνική γιορτή αυτής της εκπληκτικής χώρας που λέγεται Μογγολία.

Είναι, βλέπετε, ΤΑΞΙΔΙ VERSUS!

 

Το ταξίδι μας

 • Πτήσεις προς και από την Ουλάν Μπατόρ.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο: Ουλάν Μπατόρ (3).
  Κατανομή διανυκτερεύσεων σε γιούρτες: Μπάγκα Γκαζάρ (1), Κοιλάδα Γιολ (1), Κόνγκορ (1), Μπαϊανζάνγκ (1), Όντζι (1), Καρακορούμ (1). 
 • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας.
 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Παρακολουθούμε το Φεστιβάλ Ναντάμ στη Χούι Ντολόον Χουντάνγκ.
 • Οι κατασκηνώσεις με τις γιούρτες πληρούν ευρωπαϊκά στάνταρ. Οι γιούρτες είναι στημένες πάνω σε μόνιμο τσιμεντένιο δάπεδο, τα κρεβάτια είναι κανονικά και προσφέρονται πετσέτες και σκεπάσματα. Οι χώροι των WC και των ντους βρίσκονται σε ξεχωριστά οικήματα και είναι πεντακάθαρα! Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά οικήματα εστίασης και κοινόχρηστοι διαμορφωμένοι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι.
 • Μετακινήσεις: στην έρημο Γκόμπι επιβιβαζόμαστε σε πολύ καλά τζιπ 4x4 και όχι σε πούλμαν, για να μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία στις περιοχές που επιθυμούμε. Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
 • Είσοδοι σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Παρακολουθούμε το τιμώμενο άθλημα του Φεστιβάλ Ναντάμ, τους ιππικούς αγώνες με αναβάτες παιδιά που φορούν παραδοσιακές στολές.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Αχθοφορικά.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Πτήση για ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μογγολία και την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ

 

2η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΜΠΑΓΚΑ ΓΚΑΖΑΡ

Με την άφιξή μας στην Ουλάν Μπατόρ νωρίς το πρωί, ξεκινάμε την εξερεύνηση της Μογγολίας, της καταπληκτικής αυτής χώρας που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Μεταφερόμαστε οδικώς στην έρημο Γκόμπι, με προορισμό την περιοχή Μπάγκα Γκαζαρίν Τσούλου (Baga Gazariin Chuluu). Στην περιοχή δεσπόζουν γρανιτένια βουνά, τα οποία διασχίζουν πολλά ρέματα, σχηματίζοντας πανέμορφες κοιλάδες.

Θα περπατήσουμε στην ορεινή κοιλάδα, θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς που έχουν λειανθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, τις εσοχές με τις καταπράσινες λεύκες, τα ερείπια βουδιστικού ναού, και το σπήλαιο Τζάργκαλαντ. Μετά την πεζοπορία μας θα μεταφερθούμε στην κατασκήνωση με τις γιούρτες, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

 

3η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΙΟΛΙΝ ΑΜ (Φαράγγι Γιόλ – Μουσείο Γκόμπι)

Η ημέρα μας ξεκινάει με εξερεύνηση της κοιλάδας Γιόλιν Αμ, που αποτελεί το πιο όμορφο ίσως τοπίο της Μογγολίας! Οι βράχοι σε αυτό το απόκοσμο φαράγγι είναι τόσο ψηλοί και τα περάσματα τόσο στενά, που μόλις μπορούν να περάσουν τρεις άνθρωποι μαζί, ενώ κάποια σημεία δεν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος!
Εδώ επικρατεί δροσιά ακόμα και κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Οι δε ήχοι από τους γύπες και η διάχυτη μυρωδιά του γιουνίπερου (αρωματικό αειθαλές πευκοειδές της περιοχής) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα δέους και μας φέρνουν σε επαφή με αυτό που αποκαλούμε φυσικό θαύμα. Άλλωστε Γιολ στα μογγολικά σημαίνει «αετός», γι’ αυτό και η κοιλάδα λέγεται και «κοιλάδα των αετών». Μετά την πεζοπορία (60’) θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γκόμπι και τέλος θα επιστρέψουμε στις γιούρτες όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΙΟΛΙΝ ΑΜ – ΟΑΣΗ ΚΟΝΓΚΟΡ (βόλτα στην έρημο με καμήλες)

Σήμερα μας περιμένουν ατέλειωτοι αμμόλοφοι και βόλτες με καμήλες. Μεταφερόμαστε λοιπόν οδικώς στους αμμόλοφους Κόνγκορ, τους «αμμόλοφους που τραγουδούν»: Το χρώμα της άμμου αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας από κίτρινο σε ασημένιο, ενώ ο ποταμός που περνά ανάμεσα από τους αμμόλοφους δίνει ζωή στην εντυπωσιακή όαση Κόνγκορ. Οι ηρωικές Camelus Bactrianus, οι βακτριανές καμήλες με τους δύο ύβους (καμπούρες), που χάρη στην αντοχή τους στο κρύο, στην ξηρασία και στα υψόμετρα επέτρεψαν τα μεγάλα ταξίδια των καραβανιών που ακολουθούσαν τον «δρόμο του μεταξιού», μας κοιτούν έτοιμες για όλα... Ε, πώς να αφήσουμε αυτές τις υπέροχες... κυρίες να περιμένουν; Η βόλτα στη σκληρή διθέσια ράχη τους και η χαριτωμένη κυματώδης κίνησή τους μόνο ως τέλεια εμπειρία μπορεί να καταγραφεί… Το ίδιο και η απέραντη θέα πάνω από τους αμμόλοφους που θα σκαρφαλώσουμε. Μεταφερόμαστε στις γιούρτες όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: ΟΑΣΗ ΚΟΝΓΚΟΡ (Νότια Έρημος Γκόμπι) – ΜΠΑΪΑΝΖΑΝΓΚ («Φλεγόμενοι βράχοι» – Σκελετοί δεινοσαύρων)

Αναχωρούμε οδικώς προς το Μπαϊανζάνγκ, όπου θα συναντήσουμε τους περίφημους «φλεγόμενους βράχους» του Μπαϊανζάνγκ, ένα αληθινό θαύμα της φύσης, που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση της άμμου και των βράχων σε διάστημα χιλιάδων χρόνων. Εκεί βρέθηκαν οι πρώτοι σκελετοί δεινοσαύρων, δίπλα σε αρχαιολογικά σημάδια της παλαιολιθικής, της νεολιθικής και της εποχής του χαλκού. Στην περιοχή αυτή ο Αμερικανός παλαιοντολόγος Ρόι Τσάπμαν Άντριους ανακάλυψε πρώτος αβγά δεινοσαύρων και αποκάλεσε το μέρος αυτό «το τέλος του κόσμου». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε αυτό ακριβώς το μέρος, πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, υπήρξε ο βυθός μια τεράστιας θάλασσας.

Θα περπατήσουμε σε έναν από τους πιο διάσημους παλαιοντολογικούς χώρους της Γης όπου το τοπίο είναι μαγικό και το πορφυρό των βράχων αποτελεί ιδανικό σκηνικό για τις ωραιότερες φωτογραφίες του ταξιδιού μας. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται στην κατασκήνωση με τις γιούρτες, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΪΑΝΖΑΝΓΚ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΝΤΖΙ – ΟΝΤΖΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας σήμερα το Μοναστήρι Όντζι, στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, το οποίο χτίστηκε τον 19ο αιώνα και καταστράφηκε το 1930, κατά την περίοδο των κουμουνιστικών εκκαθαρίσεων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια που εξακολουθούν να στέκουν επιβλητικά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην έρημο Γκόμπι. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

7η ημέρα: ΟΝΤΖΙ – ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ

Σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τη νομαδική ζωή της Μογγολίας, μέσα από την καθημερινότητα μιας οικογένειας νομάδων που θα συναντήσουμε. Μια εμπειρία μοναδική που θα μας αποκαλύψει τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις δραστηριότητες, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και τη φιλοξενία των αυθεντικών αυτών ανθρώπων.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας, την οποία ο Τζένγκις Χαν ίδρυσε το 1220. Εκτεινόταν από τη Χερσόνησο της Κορέας έως τον Δούναβη και ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία. Το Καρακορούμ επέζησε μόνο μερικές δεκαετίες, αφού 47 χρόνια αργότερα ο εγγονός του, Κουμπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), μετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανμπαλίχ, το σημερινό Πεκίνο.

Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια το Μοναστήρι του Ερντενεζούου. Το μοναστήρι αυτό αποτέλεσε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Μογγολίας και στην ακμή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, είχε 62 ναούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ισοπεδώθηκαν την εποχή του κομμουνισμού. Σήμερα ζουν εκεί περίπου 100 μοναχοί. Ο δε τετράγωνος περίβολος, πλευράς 400 μέτρων, συνδυάζει τη σοβαρότητα με την κομψότητα, ενώ το περιτείχισμα κοσμούν 108 -ιερός αριθμός στον βουδισμό- λευκές στούπες. Υπό το σεληνόφως οι σκιές τους μοιάζουν με το περίγραμμα από τις περικεφαλαίες των Μογγόλων πολεμιστών. Είναι ένα θέαμα που κανείς ταξιδιώτης δεν πρέπει να χάσει.

Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο Μουσείο του Καρακορούμ, το οποίο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό. Φιλοξενεί δεκάδες αντικείμενα του 13ου και του 14ου αιώνα, προϊστορικά εργαλεία πέτρας, κεραμικά, χάλκινα, νομίσματα, θρησκευτικά αγάλματα και πέτρινες επιγραφές. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θαδούμε, επίσης, το γλυπτό ενός πέτρινου φαλλού. Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε εκεί για να λειτουργεί κατευναστικά στην τυχόν ερωτική επιθυμία των μοναχών για τις ντόπιες κοπέλες. Σήμερα βλέπεις γυναίκες να κάθονται με λυγισμένα γόνατα πάνω σε αυτόν τον φαλλό για να γίνουν γόνιμες.

Μεταφερόμαστε στη γιούρτα όπου θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ – ΧΟΥΙ ΝΤΟΛΟΝ ΧΟΥΝΤΑΝΓΚ (ιππικοί αγώνες) – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Ήρθε η στιγμή για το… highlight του ταξιδιού, που δεν είναι άλλο από το φεστιβάλ Ναντάμ! Πρόκειται για το φεστιβάλ ανδρείας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα, στην Εθνική Εορτή για την Ανεξαρτησία της Μογγολίας. Το διήμερο παραδοσιακό φεστιβάλ μετράει αιώνες ζωής και δοξάζει την ανδρεία, γι’ αυτό περιλαμβάνει ιππικούς αγώνες, μογγολική πάλη και τοξοβολία. Όλα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε σήμερα και αύριο – παραμονή και ανήμερα της εθνικής γιορτής - μαζί με τους ντόπιους και θα ζήσουμε μία εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Σημειωτέον πως το Φεστιβάλ Ναντάμ έχει χαρακτηριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO.

Θα έρθουμε λοιπόν στο Χούι Ντολόν Χουντάγκ για να παρακολουθήσουμε το τιμώμενο άθλημα που είναι οι ιππικοί αγώνες. Αναβάτες είναι αποκλειστικά παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Τα δε άλογα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες από 2 έως 6 ετών και μεγαλύτερα. Οι αγώνες του Ναντάμ διαφέρουν από τους ιππικούς αγώνες γενικώς. Για παράδειγμα αν πέσει ο αναβάτης δεν αποκλείεται το άλογο από το αγώνισμα. Επίσης ενώ οι κούρσες συνήθως φτάνουν τα 2 χλμ. στο Ναντάμ αναλόγως την ηλικία του αλόγου οι διαδρομές είναι από 15 έως 30 χλμ. Η δε συμμετοχή είναι τεράστια: 1.000 άλογα κάθε χρόνο!

Τα παιδιά στους αγώνες φοράνε την παραδοσιακή εθνική στολή, με πολλά χρώματα και κεντήματα. Η έναρξη του αγώνα γίνεται συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και μογγολικών τραγουδιών. Επίσης στους θεατές σερβίρονται μογγολικά εδέσματα και το παραδοσιακό ποτό αϊράγκ που παρασκευάζεται από γάλα φοράδας.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στην πρωτεύουσα, Ουλάν Μπατόρ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΝΤΑΜ – Τελετή Έναρξης, Πάλη & Τοξοβολία στο Φεστιβάλ Ναντάμ

Σήμερα θα λάβουμε μέρος στην πανηγυρική έναρξη της μεγάλης Εθνικής Γιορτής της Μογγολίας, το Εθνικό Ναντάμ που αρχίζει με μία περίτεχνα σχεδιασμένη τελετή με τοπικούς χορούς, παρελάσεις αθλητών και αναβατών, με πολλή μουσική, παραδοσιακά μογγολικά τραγούδια, παραδοσιακές μογγολικές σπεσιαλιτέ και το τοπικό ποτό αϊράγκ που παρασκευάζεται από γάλα φοράδας!

Μετά το πέρας της τελετής έναρξης θα αρχίσουν οι αγώνες ιππασίας, μογγολικής πάλης και τοξοβολίας. Τους αγώνες ιππασίας τους είδαμε και χθες στους προκριματικούς. Λαμβάνουν μέρος παιδιά, αγόρια και κορίτσια, με παραδοσιακές φορεσιές και νεαρά άλογα.

Στους αγώνες πάλης λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά άνδρες. Η μογγολική πάλη διαφέρει από την κλασσική πάλη μόνο στο γεγονός ότι δεν γίνεται διάκριση και κατηγοριοποίηση των αθλητών αναλόγως με το σωματικό βάρος τους. Στους αγώνες συμμετέχουν είτε 500 είτε 1000 παλαιστές που αγωνίζονται όλοι ταυτόχρονα μέσα στο στάδιο. Οι νικητές των προκριματικών παίρνουν τον τίτλο του Ελέφαντα. Οι νικητές του 9ου και του 10ου κύκλου παίρνουν τον τίτλο του Λέοντα. Οι νικητές που έχουν ξανακερδίσει σε παλαιότερα Ναντάμ παίρνουν τον τίτλο του Γίγαντα.

Οι αγωνιστικοί κύκλοι είναι 8 ή 10 αναλόγως με το πόσοι παλαιστές αγωνίζονται. Πριν από την έναρξη του αγώνα, όλοι οι παλαιστές χορεύουν τον Χορό του Αετού. Η αγωνιστική στολή τους περιλαμβάνει χοντρές μπότες, κεντητό μπλε σορτς και κεντητό, πάρα πολύ εφαρμοστό μπολερό (για να μην υπάρξει καμία περίπτωση να συμμετάσχει καμουφλαρισμένη γυναίκα).

Το τρίτο αγώνισμα της ημέρας είναι η τοξοβολία στην οποία συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες, όλοι με παραδοσιακές κεντητές φορεσιές. Υποχρεωτικά όλοι φορούν και δερμάτινα προστατευτικά στους καρπούς των χεριών τους. Οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να ρίξουν 40 βέλη στα 75 μ. και οι γυναίκες 20 βέλη στα 60 μ. Οι δε στόχοι είναι παραδοσιακά ξύλινοι κύλινδροι, τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο ώστε να σχηματίζουν έναν κινητό τοίχο ύψους 20 εκ. και πλάτους  1,5 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ (περιήγηση) – Μουσείο Τζένγκις Χαν – Μουσείο Δεινοσαύρων

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα, Ουλάν Μπατόρ,  με την μακραίωνη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό. Εκεί όπου άλλοτε κάλπαζαν οι ορδές του «πατέρα του έθνους», Τζένγκις Χαν, ξεδιπλώνονται πλέον φαρδιές λεωφόροι, πολυκατοικίες σοβιετικού τύπου, αστραφτερά εμπορικά κέντρα, ολόκληρη συνοικία με γιούρτες, αλλά και γυάλινα κτίρια που συνομιλούν με το μέλλον. Εδώ ζει το ήμισυ του πληθυσμού της Μογγολίας. Λένε ότι η Ουλάν Μπατόρ μπαίνει σιγά σιγά στον 21ο αιώνα.

Θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, το Μουσείο Τζένγκις Χαν και το Μουσείο Δεινοσαύρων με τους σκελετούς δεινοσαύρων. Δεν θα παραλείψουμε το Μοναστήρι Γκαντάν, όπου θα θαυμάσουμε τη βουδιστική μεγαλοπρέπεια της Μογγολίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα, με το μυαλό γεμάτο εικόνες και την καρδιά γεμάτη ανεπανάληπτες εμπειρίες.

 

12η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 960 €
Twin Room 2199 € 960 €
Triple Room 2199 € 960 €
Single Room 2889 € 960 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 960 €
Twin Room 2419 € 960 €
Triple Room 2419 € 960 €
Single Room 3109 € 960 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3409 € 0 €
Twin Room 3409 € 0 €
Triple Room 3409 € 0 €
Single Room 4099 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1844

03/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:55

11:20

ΤΚ 236

03/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

18:10

07:10 +1

ΤΚ 237

13/07/2024

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:40

13:05

ΤΚ 1841

14/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:20

02:45

12 ημέρες / 10 διανυκτερεύσεις

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 4* στην Ουλάν Μπατόρ, διαμονή σε παραδοσιακές γιούρτες στην υπόλοιπη Μογγολία.
 • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται         
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 960

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Οι γιούρτες είναι μεγάλες σκηνές. Όλες έχουν κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζ. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να μην έχουν πρίζες ή να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες συγκεκριμένες ώρες (συνήθως μόνο το βράδυ).
 • Οι στέπες και τα οροπέδια της Μογγολίας καλύπτουν μια αχανή έκταση, ως εκ τούτου οι οδικές διαδρομές εντός της περιοχής αυτής είναι πολύωρες και συχνά πραγματοποιούνται σε χωμάτινους δρόμους.
 • Για την παραμονή σας στην Έρημο Γκόμπι φροντίστε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000 κατ’ άτομο.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκηστο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα
με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι-εμπειρία ζωής στην αχανή Μογγολία, σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα τμήματα του πλανήτη μας που εξιτάρουν τη φαντασία του ανήσυχου ταξιδιώτη. Ταξιδεύουμε με σιγουριά και ασφάλεια, εξερευνούμε την έρημο Γκόμπι και τις τεράστιες εκτάσεις στις μογγολικές στέπες, νιώθουμε σαν εξερευνητές αναζητώντας πανάρχαια αυγά δεινοσαύρων, διανυκτερεύουμε σε γιούρτες και παρακολουθούμε από κοντά τις γιορτές Ναντάμ, την πιο σπουδαία εθνική γιορτή αυτής της εκπληκτικής χώρας που λέγεται Μογγολία.

Είναι, βλέπετε, ΤΑΞΙΔΙ VERSUS!

 

Το ταξίδι μας

 • Πτήσεις προς και από την Ουλάν Μπατόρ.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο: Ουλάν Μπατόρ (3).
  Κατανομή διανυκτερεύσεων σε γιούρτες: Μπάγκα Γκαζάρ (1), Κοιλάδα Γιολ (1), Κόνγκορ (1), Μπαϊανζάνγκ (1), Όντζι (1), Καρακορούμ (1). 
 • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας.
 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Παρακολουθούμε το Φεστιβάλ Ναντάμ στη Χούι Ντολόον Χουντάνγκ.
 • Οι κατασκηνώσεις με τις γιούρτες πληρούν ευρωπαϊκά στάνταρ. Οι γιούρτες είναι στημένες πάνω σε μόνιμο τσιμεντένιο δάπεδο, τα κρεβάτια είναι κανονικά και προσφέρονται πετσέτες και σκεπάσματα. Οι χώροι των WC και των ντους βρίσκονται σε ξεχωριστά οικήματα και είναι πεντακάθαρα! Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά οικήματα εστίασης και κοινόχρηστοι διαμορφωμένοι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι.
 • Μετακινήσεις: στην έρημο Γκόμπι επιβιβαζόμαστε σε πολύ καλά τζιπ 4x4 και όχι σε πούλμαν, για να μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία στις περιοχές που επιθυμούμε. Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
 • Είσοδοι σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Παρακολουθούμε το τιμώμενο άθλημα του Φεστιβάλ Ναντάμ, τους ιππικούς αγώνες με αναβάτες παιδιά που φορούν παραδοσιακές στολές.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Αχθοφορικά.

 

Highlights

 • Η πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, από τις πιο ασυνήθιστες πόλεις του κόσμου.
 • Το Μουσείο των Δεινοσαύρων στην Ουλάν Μπατόρ.
 • Η «Λευκή Στούπα» Τσαγκάαν Σουβάργκα.
 • Ιππασία στην Κοιλάδα Γιολίν Αμ σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Μογγολίας.
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Γκόμπι.
 • Οι περίφημοι «φλεγόμενοι βράχοι» στο Μπαγιαντζάνγκ.
 • Τα ερείπια του βουδιστικού μοναστηριού Όντζι.
 • Το μοναστήρι Ερντενεζούου, το πρώτο βουδιστικό ιερό στην Μογγολία..\
 • Οι αγώνες ιππασίας με… μικρούς αναβάτες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναντάμ.
 • Αγώνες τοξοβολίας στο Φεστιβάλ Ναντάμ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Παρακολουθούμε το Φεστιβάλ Ναντάμ
 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

03/07Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info