fb

Αλσατία με διαμονή και στην Κολωνία | 02.05.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 879€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια από τις πιο σαγηνευτικές πλευρές της ηπείρου μας για να ανακαλύψουμε μια διαφορετική Ευρώπη. Με βάση ένα έξυπνο και χορταστικό πρόγραμμα, θα ταξιδέψουμε για 6 ημέρες στην πανέμορφη επαρχία της Γαλλίας και της Γερμανίας. Θα μείνουμε στην Κολωνία θα όπου επισκεφθούμε τις πόλεις Άαχεν και Ντίσελντορφ. Θα δούμε την Αλσατία με το Στρασβούργο, έδρα πολλών ευρωπαϊκών θεσμών, και την ευρύτερη περιφέρεια που φημίζεται για τα μεσαιωνικά οινικά χωριά με τους αμπελώνες και τα εκλεκτά κρασιά τους. Θα θαυμάσουμε τις κουκλίστικες πόλεις όπως η Χαϊδελβέργη και το Κόμπλεντς. Με την τεράστια εμπειρία που μας εξασφαλίζουν τα αναρίθμητα ταξίδια μας στην Ευρώπη, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πλήρες όσο και ορθολογικό πρόγραμμα, με πτήσεις που αφήνουν γεμάτες μέρες, και ευρηματικό σχεδιασμό ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά της Ευρώπης. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινάει με περιήγηση στην πόλη της Κολωνίας, που θα μας φιλοξενήσει για τα δύο επόμενα βράδια. Από εκεί έχουμε οργανώσει μία περιήγηση στις πόλεις Άαχεν και Ντίσελντορφ. Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη γαλλική πλευρά των συνόρων και την Αλσατία, με την κοινοβουλευτική κοιτίδα της ΕΕ, το Στρασβούργο, να αποτελεί τη βάση μας για τις τρεις επόμενες ημέρες. Αφού ξεναγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη και δοκιμάσουμε την εκπληκτική αλσατική κουζίνα της, θα εξερευνήσουμε τη σπάνια επαρχία της. Θα επισκεφτούμε τα διασημότερα οινοχώρια της αλσατικής περιφέρειας, Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ για να μάθουμε τα πάντα για την οινοπαραγωγή της Αλσατίας.

Η συνέχεια μας φέρνει στη Γερμανία και τη Χαϊδελβέργη, την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, όπου θα έχουμε επαρκή χρόνο για βόλτα. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με την μετάβασή μας στη Φρανκφούρτη για την πτήση επιστροφής μας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι στην καρδιά της Ευρώπης με εκτενή περιήγηση της Αλσατίας με τα περίφημα κρασιά και τους αμπελώνες, επισκέψεις σε πόλεις-διαμάντια όπως η Χαϊδελβέργη και το Στρασβούργο. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξιδιωτικό ντελίριο στη Γερμανία και τη Γαλλία για να δούμε μαζί την κεντρική Ευρώπη όπως ποτέ άλλοτε!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:          

 

 • Πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa.
 • Μόνο στο Versus δύο διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, στο Pullman Cologne 4* ή εφάμιλλο.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο AC Marriott 4* ή εφάμιλλο.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.  
 • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Άαχεν, πρωτεύουσα του Καρλομάγνου.
 • Επίσκεψη και περιήγηση στο Ντίσελντορφ.
 • Επίσκεψη και περιήγηση στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη.
 • Περιήγηση στο πανέμορφο Στρασβούργο.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική, για τη γερμανική ενότητα, πόλη Κόμπλεντς πάνω στον Ρήνο και στην μικρή κωμόπολη Μπάκαραχ.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ –ΚΟΛΩΝΙΑ (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Κολωνία. Άφιξη σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας, την Κολωνία (Köln). Ιδρυ­τές της ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, που έστησαν στο έδα­φος της σημερινής πόλης έναν προκεχωρημένο οικι­σμό το 30 π.Χ., μία «αποικία» (colonia) από την οποία προήλθε και το σημερινό όνομα της πόλης.

Για πολλούς αιώνες η Κολωνία διατήρησε έναν σημα­ντικό ρόλο στην περιοχή, χάρη στη στρατηγική της θέση και την έντονη παρουσία της στα οικονομικά, εκκλησια­στικά και εμπορικά δρώμενα. Στην Κολωνία λειτούργησε και ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Ευρώπης, κυ­ρίως γνωστό για το τμήμα των οικονομικών, ενώ εδώ δημιουργήθηκε και το πρώτο άρωμα, το «νερό της Κο­λωνίας» (eau de Cologne), που και σήμερα αποκα­λούμε «κολόνια».

Στην Κολωνία συνηθίζουν να πίνουν την μπύρα τους όχι τόσο στα μεγάλα ποτήρια του λίτρου, όπως έ­χουμε δει σε πολλές εικόνες από τη Γερμανία, αλλά σε στενά, ψηλά ποτήρια, τα λεγόμενα «Κελς» (Kölsch)!

Στην περιήγησή μας θα δούμε το πιο δημοφιλές από τα αξιοθέατα της πόλης, που είναι ο πελώριος καθεδρικός ναός Ντομ (Kölner Dom) αφιερω­μένος στον Απόστολο Πέτρο, που από το 1996 μάλιστα αποτελεί και μνημείο της UNESCO. Είναι ο δεύτερος υψη­λότερος ναός στη Γερμανία (πίσω μόνο από τον αντί­στοιχο του Μύνστερ), ενώ μέχρι το 1884 ήταν και το υ­ψηλότερο κτίριο σε όλο τον κόσμο! Σήμερα λοιπόν θα δούμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στην Κολωνία και στη συνέχεια  θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

2η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΑΧΕΝ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ – ΚΟΛΩΝΙΑ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Άαχεν (Aachen), τη δυτικότερη γερμανική μεγαλούπολη, τοποθετημένη στο Τριεθνές, στα σύνορα δηλαδή με το Βέλγιο και την Ολλανδία.  Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την αρχαιότητα, έφτασε ωστόσο στη μέγιστη ακμή της το έτος 800, όταν ο Καρλομάγνος έκανε το Άαχεν πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, και από τα πιο εμβληματικά σε ολόκληρη τη Γερμανία, είναι ο Καθεδρικός Ναός του Άαχεν, γνωστός και ως Βασιλικός Ναός της Αγίας Μαρίας. Εδώ στέφθηκαν 30 Γερμανοί βασιλείς και 12 βασίλισσες, από το 936 έως και το 1531, και τα μνημεία που βρίσκονται εδώ είναι αναρίθμητα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Θρόνος του Καρλομάγνου (φτιαγμένος μάλιστα από παριανό μάρμαρο!) στο παρεκκλήσι της Καπέλλα Παλατίνα, η Σαρκοφάγος της Παναγίας, η Σαρκοφάγος του Καρλομάγνου και πολλά ακόμη κειμήλια. Αφού περιηγηθούμε στο Άαχεν, συνεχίζουμε για το Ντίσελντορφ (Düsseldorf), πόλη με σπουδαίο λιμάνι στον Ρήνο, ικανό μάλιστα για τον ελλιμενισμό ακόμη και ωκεάνιων πλοίων. Το Ντίσελντορφ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, με αξιοθέατα όπως η Ακαδημία Τεχνών, το Μουσείο Γκαίτε και ο Βοτανικός Κήπος. Περιήγηση στην πόλη, επιστροφή στην Κολωνία και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ– ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (περιήγηση) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με τελικό μας προορισμό το Στρασβούργο.

Πρώτη στάση μας η  Χαϊδελβέργη. Άφιξη και περιήγηση στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμα­νίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμα­νίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιά­λειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατή­σουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κά­στρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδω­νοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει τη πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ – η Παλιά Γέφυρα είναι μακράν η ωραιότερη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Στρασβούργο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΡΙΜΠΩΒΙΛΕ – ΕΓΚΙ¬ΣΧΑΪΜ – ΚΟΛΜΑΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμα­στε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρ­τυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμε­ταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσα­τικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.

Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar),το «στολίδι της Αλσα­τίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέ­ντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοι­κία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρ­τολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ε­λευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμέ­νες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγο­ράς, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επι­στροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

5η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (περιήγηση)

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λί­γες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινο­βούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δι­καιωμάτων. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτε­κτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρα­σβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοι­κία «Μικρή Γαλλία», με τα υπέροχα κανάλια της, από τα οποία ο ποταμός Ιλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της. Στη συνέχεια θα υ­πάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρα­σβούργο. Εμείς σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στον ποταμό Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περι­βλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Αλσατίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, όπως τη γνωστό τάρτα φλαμπέ. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

6η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (περιήγηση) – Πτήση επιστροφής

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, αλλά θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Μετά την αναχώρησή μας από το Στρασβούργο, θα μεταφερθούμε στη Φρανκφούρτη, στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φραν­κφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλα­τεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μαζί με τις πιο όμορφες και ρομαντικές εικόνες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 879 € 285 €
Twin Room 879 € 285 €
Triple Room 879 € 285 €
Single Room 1279 € 285 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1099 € 285 €
Twin Room 1099 € 285 €
Triple Room 1099 € 285 €
Single Room 1499 € 285 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1414 € 0 €
Twin Room 1414 € 0 €
Triple Room 1414 € 0 €
Single Room 1814 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:40

LH 1976

02/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΚΟΛΩΝΙΑ

11:10

12:15

LH 1284

07/05/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:10

21:00

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο AC Marriott 4* ή εφάμιλλο. στο Στρασβούργο και στην Κολωνία στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4* ή εφάμιλλο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  285€

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

** Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι στην καρδιά της Ευρώπης με εκτενή περιήγηση της Αλσατίας με τα περίφημα κρασιά και τους αμπελώνες, επισκέψεις σε πόλεις-διαμάντια όπως η Χαϊδελβέργη και το Στρασβούργο. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξιδιωτικό ντελίριο στη Γερμανία και τη Γαλλία για να δούμε μαζί την κεντρική Ευρώπη όπως ποτέ άλλοτε!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:          

 

 • Πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa.
 • Μόνο στο Versus δύο διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, στο Pullman Cologne 4* ή εφάμιλλο.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο AC Marriott 4* ή εφάμιλλο.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.  
 • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Άαχεν, πρωτεύουσα του Καρλομάγνου.
 • Επίσκεψη και περιήγηση στο Ντίσελντορφ.
 • Επίσκεψη και περιήγηση στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη.
 • Περιήγηση στο πανέμορφο Στρασβούργο.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική, για τη γερμανική ενότητα, πόλη Κόμπλεντς πάνω στον Ρήνο και στην μικρή κωμόπολη Μπάκαραχ.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

 • Θα περιηγηθούμε στη Χαϊδελβέργη, με το πρώτο πανεπιστήμιο της Γερμανίας που ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί στα Γερμανικά Γράμματα.
 • Το μεσαιωνικό Άαχεν, πόλη που αποτέλεσε για ένα διάστημα πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
 • Θα εκδράμουμε στους Δρόμους του Κρασιού στην Αλσατία και θα επισκεφτούμε τα διασημότερα οινικά χωριά της (Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ).
 • Θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτε­κτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που το διατρέχει.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa.
 • Μόνο στο Versus δύο διανυκτερεύσεις στην Κολωνία.
 • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!

Περίοδοι

 • Πάσχα 2024
 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

02/05Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info