fb

Η Κολομβία του Versus, από τη Μπογκοτά μέχρι τη Καρθαγένη και το Μεντεγίν | 09.08.2024

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3090€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, την χώρα του καφέ και της σάλσα, μια χώρα διαμάντι της Λατινικής Αμερικής που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Γι’ αυτό, επιλέγουμε οι ξεναγήσεις μας να είναι εμπεριστατωμένες και τα μέρη που θα επισκεφτούμε αντιπροσωπευτικά αυτής της χώρας. Έτσι, έχουμε δυο διανυκτερεύσεις στην Μπογκοτά, τη Βίγια ντε Λέιβα, την Σάντα Μάρτα και το Μεντεγίν και τρεις στην πανέμορφη Καρθαγένη με τα αποικιακά κτίρια και τα λιθόστρωτα δρομάκια. Ταυτόχρονα όμως, εκδράμουμε και σε γειτονικές περιοχές για να γνωρίσουμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό που μόνο το Versus γνωρίζει, μεταξύ των οποίων η λίμνη Γκουαταβίτα, το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα και το Γκουαταπέ.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, με τους ανέλπιστους θησαυρούς, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση. Συνεχίζουμε για τη Βίγια Ντε Λέιβα, όπου αφιερώνουμε δυο διανυκτερεύσεις ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την υπέροχη κωμόπολη. Στο μεταξύ επισκεπτόμαστε και τη λίμνη Γκουαταβίτα, ίσως τον σημαντικότερο τόπο λατρείας των ιθαγενών Μουίσκας. Επόμενος σταθμός μας η Σάντα Μάρτα και το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα στην τροπική φύση της Καραϊβικής! Από εκεί, σειρά έχει η Καρθαγένη, με τα πολύχρωμα σπίτια και την πλούσια ιστορία, ίσως η ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, ενώ παράλληλα επισκεπτόμαστε και το γειτονικό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα. Για το τέλος αφήσαμε το Μεντεγίν, την πρώην «πρωτεύουσα» των ναρκωτικών και βάση του διάσημου βαρόνου Εσκομπάρ, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον γιγαντιαίο μετεωρίτη Ελ Πενιόλ, αλλά και να δοκιμάσουμε αυθεντικό κολομβιανό καφέ!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα του Versus για την Κολομβία, που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πραγματικά αυτή τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν.

Με μοναδικές επισκέψεις σε μερικές από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, όπως η πρωτεύουσα Μπογκοτά, η πολύχρωμη Καρθαγένη και το ιδιαίτερο Μεντεγίν. Ταυτόχρονα όμως, επισκεπτόμαστε και μέρη ιστορικά και άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Σάντα Μάρτα, η Βίγια Ντε Λέιβα και το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, μια ευκαιρία που μόνο το Versus σας προσφέρει!

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη σε Μπογκοτά και επιστροφή από Μεντεγίν για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
 • Δυο διανυκτερεύσεις στη Βίγια Ντε Λέιβα για να απολαύσουμε μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της χώρας.
 • Επίσκεψη και τέλη εισόδου στη λίμνη Γκουαταβίτα, μία από τις ιερές λίμνες της φυλής των Μουίσκα, που πιθανόν συνέβαλλε στη γέννηση του θρύλου του Ελ Ντοράντο!
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική, την παλαιότερη διατηρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική.
 • Ημερήσια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα της Καραϊβικής και μπάνιο στην απίθανη παραλία Κριστάλ.
 • Αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες, ίσως της ωραιότερης πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια.
 • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε με το Versus

Γιατί στη Μεγάλη Κολομβία με το Versus

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, μέσα στην παλιά πόλη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Έτσι μπορούμε να την περπατήσουμε και να την απολαύσουμε. Αφιερώνουμε δύο διανυκτερεύσεις στο Μεντεγίν, μια πόλη-σταθμός της Κολομβίας, με την περίφημη συνοικία Comuna 13 που με οχήματα την τέχνη, το γκράφιτι και τη χιπ χοπ μουσική μεταμορφώθηκε ριζικά και πλέον αποτελεί κύριο τουριστικό σημείο της πόλης.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως είναι η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν και η έρημος Τατακόα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus! Διασχίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την Κολομβία από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό και την Καραϊβική θάλασσα.

Το μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν

Ξεναγούμαστε στο εξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικό Πάρκο του Σαν Αγκουστίν, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συστήνει στον σημερινό άνθρωπο έναν προκολομβιανό πολιτισμό χαμένο εδώ και πολλούς αιώνες. Εκεί θα δούμε τη μεγαλύτερη συλλογή θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών γλυπτών σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Επίσης είναι η μεγαλύτερη νεκρόπολη στον κόσμο! Τα αγάλματα είναι πέτρινα και τεράστια (ύψους 7 μ). Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 50 τ. χλμ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται περί τα 500 τέτοια αγάλματα.

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Και προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Μπογκοτά, η «Αθήνα της αμερικανικής ηπείρου».

Η Μπογκοτά είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κολομβίας. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και είναι χτισμένη σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Είναι μια πόλη γεμάτη πάθος και ζωντάνια. Στην ιστορική συνοικία Λα Καντελαρία βρίσκονται συγκεντρωμένα μερικά από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης: η Νομισματική Συλλογή, το Μουσείο Τέχνης, η βιβλιοθήκη Luis Angel Arango και το Μουσείο Μποτέρο, ενώ γύρω από την κεντρική πλατεία Plaza de Bolivar συνυπάρχουν αρχιτεκτονικά ο ισπανικός αποικιοκρατικός ρυθμός, ο γαλλικός κλασικισμός, ο αμερικανικός εκλεκτικισμός και ο μοντερνισμός.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω­τική μας ομάδα και πτήση για την Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!) Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφα­ντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπλη­θές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα με­γάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμ­βανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

2η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ: ξενάγηση – Μουσείο Χρυσού

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πιο διάσημη αγορά της πόλης, την λεγόμενη Paloquemao. Νωρίς το πρωί η αγορά είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα καθώς τα φρεσκοκομμένα ευωδιαστά λουλούδια στην αγορά των λουλουδιών συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στους αμέτρητους πάγκους γεμάτους με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και όλων των ειδών βότανα, ψάρια, θαλασσινά και κρέας. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά από αυτά, καθώς και αλμυρά παραδοσιακά σνακ. Θα δούμε επίσης παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στο ιστορικό κέντρο, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής.

Εκεί βρίσκεται η Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, η Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας είναι ο περίφημος Καθε­δρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης η οποία οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνη­μάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο πα­ρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιο­γραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βα­σικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής. Πλησίον βρίσκεται επίσης το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνη­τικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας. Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γε­ρουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Το­μάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκε­ται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέ­θεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας. Κατά την ξενάγησή μας, θα δούμε πως τα Ισπανικά αποικιακά οικοδομήματα στέκουν επάξια δίπλα σε μοντέρνα κτήρια όπως καφέ και μουσεία, ενώ πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα εξωτερικά με γκράφιτι.

Σειρά έχει το Μουσείο του Χρυσού όπου θα δούμε τη μό­νιμη συλλογή που απαρτίζεται από 32.000 εκθέματα και 20.000 πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους! Ας μην ξε­χνάμε ότι τα εδάφη της Κολομβίας είναι εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και πετραδιών, ιδιαιτέ­ρως σμαραγδιών… Στο μουσείο αυτό όμως θα δούμε και πολλά κεραμικά και υφαντά των ιθαγενών Κιμπάγια, Κά­λιμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Τολίμα, Τουμάκο και Μα­γκταλένα. Οι πολιτισμοί αυτών των προκολομβιανών φυ­λών καταστράφηκαν με την έλευση των κονκισταδόρες. Το Μουσείο του Χρυσού λειτουργεί από το 1939 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως!

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι το Μουσείο Φερνάντο Μποτέρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αποικιακό σπίτι. Ο Μποτέρο είναι μάλλον ο διασημότερος παγκοσμίως κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης της εποχής μας. Έργα του έχουν εκτεθεί και στην Ελλάδα και βρίσκονται σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Χαρακτηριστικό της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής του είναι τα παχύσαρκα αλλά πολύ χαριτωμένα και κωμικά μοντέλα. Στο Μουσείο θα δούμε πολλά δικά του έργα αλλά και σπουδαία δείγματα της προσωπικής του συλλογής που περιλαμβάνει έργα του Πικάσο, του Ρενουάρ, του Νταλί, του Ματίς, του Μονέ και του Τζιακομέτι.

Τελευταία στάση μας είναι στο Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) στα περίπου 3.048 μέτρα ύψος, απολαμβάνοντας παράλληλα και την θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΖΙΠΑΚΙΡΑ – ΛΙΜΝΗ ΓΚΟΥΑΤΑΒΙΤΑ – ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ

Αποχαιρετούμε την Μπογκοτά και ξεκινάμε το ταξίδι μας προς τα βόρεια, με προορι­σμό τη Ζιπακίρα (Zipaquirá). Μετά από περίπου μια ώρα και σαρανταπέντε λεπτά, θα φτάσουμε στη Ζιπακίρα και πρώτα θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός α­λατωρυχείου! Πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής, η Ζι­πακίρα οφείλει το όνομά της στον Ζίπα, τον αρχηγό της φυλής Μουίσκα στους οποίους ανήκαν τα αλατωρυχεία. Ο πελώριος σταυρός από αλάτι (16 μ. ύψος και 10 μ. πλά­τος) που δημιούργησε ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Κάρλος Ενρίκε Ροντρίγκεζ, ο τρίκλιτος ναός, ο απίστευτος καθρέφτης νερού με τα οπτικά εφέ στον λαξευμένο αλατούχο βράχο αλλά κυ­ρίως η απερίγραπτη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε έναν δια­φορετικό, αλλόκοτο κόσμο είναι που κάνουν την Ζιπακίρα μοναδική, μία αληθινή εμπειρία ζωής!

Συνεχίζουμε για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο μύθο του Ελ Ντοράντο. Κατευθυνόμαστε προς τη λίμνη Γκουαταβίτα  εντός του δασικού καταφυγίου Cacique Guatavita και Cuchilla de Peñas Blancas. Σε αυτόν το μαγικό και μυστικιστικό τόπο, που κατά το παρελθόν κατοικούνταν από την φυλή Μουίσκα, θα θαυμάσουμε την τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουν τα δάση των Άνδεων. Μεταξύ άλλων θα δούμε κολίμπρι, γεράκια, και κοτσύφια να πετούν ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα με τα εξωτικά ονόματα όπως Mano de Oso, Uvos de Monte και Te de Bogotá.

Ο θρύλος του Ελ Ντοράντο έχει τις ρίζες του σε αυτή τη λίμνη και τις παραδόσεις των Μουίσκα. Όταν ένας Μουίσκα εκλεγόταν αρχηγός, τον μετέφεραν στη λίμνη Γκουαταβίτα, όπου αρχικά τον έλουζαν με μέλι και τον ράντιζαν με σκόνη χρυσού σε όλο του το σώμα, και στη συνέχεια τον παρουσίαζαν στον Θεό Ήλιο. Έπειτα, αφαιρούσε από πάνω του όλα τα αντικείμενα που ήταν ενδεδυμένος, όπως διάδημα, θώρακας, σκουλαρίκια και στέμμα, μεταξύ άλλων, και τα τοποθετούσε στο νερό μαζί με άλλες προσφορές από χρυσό και πολύτιμους λίθους της φυλής. Αυτή η συγκεκριμένη τελετή θεωρείται πως δημιούργησε τον μύθο του Ελ Ντοράντο λόγω των θησαυρών που υποτίθεται πως βρίσκονται στον πάτο της λίμνης.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα (Villa de Leyva), ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατρανθρώπους και κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία. 

Η Βίγια ντε Λέιβα μετράει ιστορία πάνω από τέσσερις  αιώνες (ιδρύθηκε το 1572 από τον Ισπανό Ερνάν Σουάρεθ ντε Βιγιαλόμπος) και όμως μοιάζει σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος. Καθώς βέβαια για (σχεδόν) όλα τα πράγματα υπάρχει μια λογική εξήγηση, στην περίπτωση της Βίγια ντε Λέιβα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο στους περιορισμένους πόρους της περιοχής. Η ευρύτερη έκταση ήταν και είναι φτωχή σε πρώτες ύλες και πολύτιμα μέταλλα, με αποτέλεσμα να μην τραβήξει το ενδιαφέρον όσων αναζητούσαν πλούτο και έτσι να μείνει έξω από την «πρόοδο» που χτύπησε την πόρτα άλλων περιοχών. 

Ως αποτέλεσμα, η πόλη έχει κρατήσει το αυθεντικό της χρώμα και το αποικιακό στυλ στην αρχιτεκτονική της, πολλοί κεντρικοί δρόμοι μάλιστα, όπως και η μεγάλη κεντρική της πλατεία (η μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, 14.000 τ.χλμ.), είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο. Σε αυτό, βοήθησε και το γεγονός ότι το 1954 ολόκληρη η πόλη ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός, το Casa de Antonio Nariño, το σπίτι του ήρωα της ανεξαρτησίας, το σπίτι του Antonio Ricaurte, ο οποίος πολέμησε υπό τις διαταγές του Μπολίβαρ και είναι γνωστός για την ηρωική του θυσία κατά τη μάχη του Σαν Ματέο, η Βουλή του Κογκρέσου, όπου στις 4 Οκτωβρίου 1812, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο των Ηνωμένων Επαρχιών της Νέας Γρανάδας (όπως λεγόταν παλιά η Κολομβία) και το Αποικιακό Μουσείο Τέχνης. 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε για να επισκεφθούμε το Μουσείο Ορυκτών, το οποίο ιδρύθηκε το 1977, στην τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός κρονόσαυρου, ενός θαλάσσιου ερπετού μήκους 20 μέτρων που έζησε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια! 

Στις παρυφές της πόλης θα δούμε, επίσης, και το μοναστήρι Έτσε (Ecce), εξαίρετης αρχιτεκτονικής αλλά και ιστορικής σημασίας για τον εκχριστιανισμό της Κολομβίας. Ο πεζόδρομος εντός του μοναστηριού είναι κατασκευασμένος από πέτρες της περιοχής, οι οποίες είναι γεμάτες με απολιθώματα και αμμωνίτες, ενώ το παρεκκλήσι  έχει έναν υπέροχο χρυσό βωμό.

Τέλος, θα επισκεφθούμε την πόλη Ráquira που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «η πόλη της γλάστρας» καθώς η συγκεκριμένη πόλη είναι γνωστή παγκοσμίως για τα εξαιρετικά χειροποίητα κεραμικά της.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιστρέφουμε οδικώς στη Μπογκοτά. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στη γέφυρα Boyaća, ένα σημαντικό μέρος για την ιστορία της Κολομβίας, αφού εκεί δόθηκε μια από τις σημαντικότερες μάχες για την ανεξαρτησία της.

Έπειτα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά από όπου θα πετάξουμε για τη Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική Θάλασσα στη Βόρεια Κο­λομβία. Ιδρύθηκε το 1525 από τον Ισπανό κονκισταδόρ Ρο­δρίγο ντε Μπατίστας και είναι ιστορικά ο πρώτος ισπανικός οικισμός στην Κολομβία. Επίσης είναι η παλαιότερη διατη­ρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική, ενώ και η ονομασία δεν έχει αλλάξει ποτέ από την εποχή της ίδρυ­σής της.

Οι λατινοαμερικάνοι τιμούν τη Σάντα Μάρτα και για έναν ακόμα λόγο, καθώς εδώ πέθανε ο εθνικός ήρωας-απελευ­θερωτής της Λατινικής Αμερικής, ο Σιμόν Μπολίβαρ. Η κα­τοικία του, λίγο έξω από την πόλη, με την ονομασία Λα Κί­ντα ντε Σαν Πέδρο Αλεχαντρίνο, διατηρείται άψογα και λει­τουργεί ως μουσείο. Υπήρξε πρώην χασιέντα, στην οποία παράγονταν ρούμι, μέλι και πανέλα.

Η πανέλα είναι τοπικό γλυκαντικό της Λατινικής Αμερικής και παράγεται από ζαχαροκάλαμο. Είναι στερεοποιημένη και θεωρείται η αγία τροφή όλων των ανθρώπων. Οι ερ­γάτες τη διαλύουν σε νερό και την πίνουν για πρωινό ενώ για τα παιδιά διαλύεται σε γάλα.

Στις περιπτώσεις ασθέ­νειας διαλύεται σε χυμό λάιμ και τζίντζερ. Προσφάτως μά­λιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κατανάλωση της πανέλα αυξήθηκε θεαματικά. Το σλόγκαν προώθησης εί­ναι «Αγοράζει πανέλα όποιος δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα».

Άφιξη στη Σάντα Μάρτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ: εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΪΡΟΝΑ

Σήμερα θα απολαύσουμε την απίθανη τροπική φύση της Καραϊβικής Θάλασσας. Θα κάνουμε μία καταπληκτική εκ­δρομή στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα ντε Σάντα Μάρτα και απλώνεται σε μία έκταση 17 τ.χλμ. Η Σιέρα Νεβάδα είναι το ψηλότερο παράκτιο βουνό στον κόσμο. Οι λευκές αμμουδιές, τα υποτροπικά δάση, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής δημιουργούν μια φυσική ομορφιά που είναι από τις ομορφότερες της χώρας.

Κατ΄ αρχάς πρέπει να πούμε ότι Ταϊρόνα ονομάζονταν οι ιθαγενείς που κατοικούσαν την περιοχή της Σάντα Μάρτα και στο πάρκο μέχρι που καταπάτησαν τα εδάφη οι κονκι­σταδόρες τον 16ο αιώνα και τους εξολόθρευσαν. Ελάχιστα γνωρίζουμε σήμερα γι’ αυτούς, ωστόσο τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν πως είχαν αναπτύξει έναν προηγμένο πολιτισμό για την εποχή τους. Η αρχαία Σάντα Μάρτα είναι κατασκευασμένη από πέτρα, με πολλούς πέτρινους υπό­γειους διαδρόμους. Διέθετε προηγμένο σύστημα ύδρευ­σης και εκτεταμένες εμπορικές εγκαταστάσεις. Οι Ταϊρόνα ήταν καλλιεργητές ανανά και γιούκα και έμποροι. Εμπορεύ­ονταν δια ξηράς και δια θαλάσσης τα γεωργικά προϊόντα τους, αλάτι και διάφορα τεχνήματα από πέτρα, πηλό και χρυσό. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτούς.

Το Εθνικό Πάρκο λοιπόν ονομάστηκε Ταϊρόνα προς τιμήν τους. Περιλαμβάνει ονειρικές κατάλευκες αμμώδεις παρα­λίες με τιρκουάζ νερά, κοραλλιογενείς υφάλους, τερά­στιους ωκεάνιους βράχους, πυκνή ζούγκλα και μανγκρό­βια δέντρα που έχουν τις ρίζες τους μέσα στο νερό.

Θα κατευθυνθούμε λοιπόν οδικώς μέχρι την είσοδο του πάρκου από ό­που ντόπιοι ψαράδες θα μας μεταφέρουν με βάρκα προς την παραλία Κριστάλ, για να χαρούμε τα εντυπωσιακά νερά και την ευκαιρία να κάνουμε βαρκάδα ανάμεσα σε κοράλλια. Η θάλασσα της Καραϊβικής σίγουρα θα μας χαλαρώσει...

Θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο πίσω στην Σάντα Μάρτα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα α­ναχωρήσουμε οδικώς από τη Σάντα Μάρτα με προορισμό την Καρθαγένη, από τις ωραι­ότερες αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής.

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνω­στόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρα­τηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχί­ζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θά­λασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δε­σμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περου­βιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βά­σει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπα­νούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προ­κειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρ­χουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τον αρχηγό μας στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

8η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: ξενάγηση

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας απολαμβάνοντας μια πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία και μοναστήρι La Popa, γνωστό και ως Popa del Galeon, το οποίο φημίζεται ότι μοιάζει με την πρύμνη γαλέρας. Κατασκευάστηκε το 1606 και από εκεί μπορεί κανείς να δει μέχρι και το λιμάνι της Καρθαγένης, ένα από τα σημαντικότερα της Καραϊβικής.

Στη συνέχεια θα περάσουμε στο φρούριο Σαν Φελίπε ντε Μπαράχας, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για την γενέτειρά μου». Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ­στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατή­σουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη­ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε για τα μυ­στικά και υπόγεια περάσματά του, τις μηχανολογικές και­νοτομίες του κ.α.

Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Εντός του ναού θα θαυμάσουμε  έργα τόσο εκκλησιαστικά, όσο και προκολομβιανά κεραμικά, αλλά και πίνακες και μάσκες της αφροκαραϊβικής.

Διανυκτέρευση στην Καρθα­γένη.

9η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: εκδρομή στην ΛΑ ΜΠΟΚΟΥΙΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας την Καρθαγένη και θα ταξιδέψουμε (περίπου 20 λεπτά) μέχρι το κοντινό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και να γίνουμε ένα με το πλούσιο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με σπουδαία ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε την αφρικανική κοινότητα, η οποία έχει επενδύσει στη διάσωση και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων της αφρικανικής κληρονομιάς της.

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε αμέσως για μια βόλτα με κανό για να γνωρίσουμε το πλούσιο οικοσύστημα στο μαγκρόβιο δάσος της περιοχής (μαγκρόβιο λέγεται ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά). Το ταξίδι μας μέσα στο εντυπωσιακό αυτό δάσος θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια πανίδα της περιοχής, μέχρι να καταλήξουμε σε μια υπέροχη λίμνη η οποία κατοικείται από ερωδιούς και πελεκάνους.

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Λα Μποκουίλα, θα μάθουμε τα πάντα για τους πάντα ανεβαστικούς αφροκολομβιανούς ρυθμούς, μέσα από ένα εργαστήρι μουσικής όπου θα γνωρίσουμε την τοπική παραδοσιακή μουσική αλλά και τα μουσικά όργανα του τόπου. Επιστροφή στην Καρθαγένη και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Σήμερα αφήνουμε την πανέμορφη Καρθαγένη και μεταφερόμαστε αεροπορικώς στο Μεντεγίν. Τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά. 

Συχνά αποκαλείται Πόλη της Συνεχούς Άνοιξης, Πρωτεύουσα των Βουνών, Πόλη των Λουλουδιών, Πρωτεύουσα των Ορχιδεών και Όμορφο Χωριό. Από το 1957 οργανώνεται εκεί κάθε άνοιξη το Φεστιβάλ των Λουλουδιών, που είναι η κύρια ατραξιόν της πόλης. Επίσης είναι η πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά και η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο.  Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ το 1993, η πόλη από επικίνδυνο κέντρο ναρκωτικών, στο οποίο είχε υποβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1980, αναγεννήθηκε, και ως το 2000, εξελίχθηκε βάσει οργανωμένου κρατικού προγράμματος, σε ένα σπουδαίο πολιτιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Αναβαθμίστηκαν οι συγκοινωνίες, ανανεώθηκαν οι κακόφημες γειτονιές, άνοιξαν εργοστάσια και λειτούργησαν νέες κρατικές υπηρεσίες για να δώσουν δουλειά στους κατοίκους, άνοιξαν μουσεία, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια. Ευνοήθηκαν το εμπόριο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από το 2003 και μετά το αρνητικό κοινωνικό κλίμα αντιστράφηκε πλήρως. Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία πόλη-πρότυπο κρατικής οργάνωσης, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ευημερίας. Μ’ άλλα λόγια είναι μία πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. 

Εμείς, αφού μεταφερθούμε και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα ξεναγηθούμε στο Μεντεγίν με άξονα αυτήν την σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση. Θα αρχίσουμε από τα σημαντικότερα τοπόσημα της δεκαετίας του 1980, όταν βασίλευε ο Εσκομπάρ και τα καρτέλ κοκαΐνης είχαν μετατρέψει το Μεντεγίν σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο και θα φτάσουμε στο νέο πρόσωπο του σήμερα – μία μητρόπολη που σφύζει από ζωή.  

Θα πάμε στο πλέον πρωτοποριακό μέσο μεταφοράς της πόλης που δεν είναι άλλο τις έξι ηλεκτρικές σκάλες που συνδέουν την πρώην Νο 1 κακόφημη περιοχή του Μεντεγίν, την Κομούνα 13, με το κέντρο της πόλης. Σήμερα η Κομούνα 13 είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περιοχή γεμάτη με γκράφιτι, υπαίθριες αγορές και καλλιτέχνες του δρόμου, η οποία ζει μια δεύτερη ζωή. Βεβαίως τα σπίτια παραμένουν φαβέλες. Αλλά πλέον οι κάτοικοι δεν ντρέπονται να πουν ότι ζουν εκεί.

Όπως καταλαβαίνετε η σημερινή ιδιαίτερη ξενάγηση στο Μεντεγίν είναι ένα ζωντανό μάθημα σύγχρονης κοινωνικής και αστικής ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε ταξιδιώτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΓΚΟΥΑΤΑΠΕ – ΕΛ ΠΕΝΙΟΛ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία όμορφη ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό χωριό Γκουαταπέ και στον μυστηριώδη βράχο Ελ Πενιόλ. Η οδική διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Το Γκουαταπέ είναι ένα παλιό γραφικό χωριό στις Άνδεις, πρώην βασίλειο των ιθαγενών μέχρι την έλευση των κονκισταδόρες το 1811. Ο τελευταίος βασιλιάς του χωριού ονομαζόταν Γκουαταπέ και προς τιμήν του οι Ισπανοί ονόμασαν έτσι το χωριό. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα πανέμορφα χρωματιστά σπίτια – που κάνουν κάθε γειτονιά να μοιάζει με καρτ ποστάλ. Το χωριό μέχρι προσφάτως ήταν καθαρά αγροτικό και είχε ορυχεία. Όμως τη δεκαετία του 1970 κατασκευάστηκε στα περίχωρα ένα μεγάλο κρατικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο δημιούργησε τεχνητές λίμνες και άλλαξε ριζικά την ταυτότητά του. Το εργοστάσιο αυτό τροφοδοτεί με ενέργεια όλη την Κολομβία.

Σε μία από τις λίμνες στα περίχωρα του Γκουαταπέ βρίσκεται και ο μυστηριώδης γρανιτένιος βράχος με την ονομασία Ελ Πενιόλ. Κάποιοι λένε ότι είναι μετεωρίτης λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Ο βράχος έχει ύψος 200 μέτρα και για να ανέβει κανείς στην κορυφή του υπάρχουν 740 σκαλοπάτια. Στην κορυφή βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία και παγκάκια για ξεκούραση και παρατήρηση της απίστευτης θέας. Στη βάση του υπάρχουν ντόπιοι μικροπωλητές που πουλάνε φρούτα, χυμούς και σουβενίρ. 

Εν συνεχεία θα κάνουμε τον γύρο της τεχνητής λίμνης με σκάφος, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στις όχθες της και να χαλαρώσουμε. Ακολουθεί παραδοσιακό γεύμα.

Επιστροφή στο Μεντεγίν για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ: Εκδρομή σε φυτεία καφέ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο το Μεντεγίν για να χαθούμε στην μαγεία του καφέ. Ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή μέσα από καταπράσινα τοπία, θα φτάσουμε σε μια χασιέντα, μια φυτεία καφέ. Εδώ θα εντρυφήσουμε στον κόσμο του πιο αγαπημένου ροφήματος και θα μάθουμε τα πάντα για την παραγωγική διαδικασία, από τους κόκκους και την συγκομιδή, μέχρι το φλυτζάνι. Συνοδοιπόροι μας σε όλο αυτό θα είναι ντόπιοι ειδικοί σε θέματα καφέ, οι οποίοι θα μας ξεναγήσουν στην φυτεία και φυσικά θα μας δώσουν να δοκιμάσουμε ίσως τον πιο γευστικό καφέ της ζωής μας! Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί σε γειτονικό αγρόκτημα με βιολογικά προϊόντα όπου θα γευματίσουμε.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση επιστροφής μας.

13η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά από 12 ημέρες γεμάτες εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή, φτάνουμε σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3090 € 990 €
Twin Room 3090 € 990 €
Triple Room 3090 € 990 €
Single Room 3980 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3310 € 990 €
Twin Room 3310 € 990 €
Triple Room 3310 € 990 €
Single Room 4200 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4330 € 0 €
Twin Room 4330 € 0 €
Triple Room 4330 € 0 €
Single Room 5220 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

UX 1088

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

03:05

06:10

UX 193

09/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

15:15

18:15

UX 198

20/08/2024

ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΜΑΔΡΙΤΗ

20:25

12:55 (+1)

UX 1087

21/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

21:45

02:15 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* από τα καλύτερα της περιοχής.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ        

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.500 κατ’ άτομο.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα του Versus για την Κολομβία, που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πραγματικά αυτή τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν.

Με μοναδικές επισκέψεις σε μερικές από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, όπως η πρωτεύουσα Μπογκοτά, η πολύχρωμη Καρθαγένη και το ιδιαίτερο Μεντεγίν. Ταυτόχρονα όμως, επισκεπτόμαστε και μέρη ιστορικά και άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Σάντα Μάρτα, η Βίγια Ντε Λέιβα και το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, μια ευκαιρία που μόνο το Versus σας προσφέρει!

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη σε Μπογκοτά και επιστροφή από Μεντεγίν για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
 • Δυο διανυκτερεύσεις στη Βίγια Ντε Λέιβα για να απολαύσουμε μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της χώρας.
 • Επίσκεψη και τέλη εισόδου στη λίμνη Γκουαταβίτα, μία από τις ιερές λίμνες της φυλής των Μουίσκα, που πιθανόν συνέβαλλε στη γέννηση του θρύλου του Ελ Ντοράντο!
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική, την παλαιότερη διατηρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική.
 • Ημερήσια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα της Καραϊβικής και μπάνιο στην απίθανη παραλία Κριστάλ.
 • Αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες, ίσως της ωραιότερης πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια.
 • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες που θα ζήσουμε με το Versus

Γιατί στη Μεγάλη Κολομβία με το Versus

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, μέσα στην παλιά πόλη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Έτσι μπορούμε να την περπατήσουμε και να την απολαύσουμε. Αφιερώνουμε δύο διανυκτερεύσεις στο Μεντεγίν, μια πόλη-σταθμός της Κολομβίας, με την περίφημη συνοικία Comuna 13 που με οχήματα την τέχνη, το γκράφιτι και τη χιπ χοπ μουσική μεταμορφώθηκε ριζικά και πλέον αποτελεί κύριο τουριστικό σημείο της πόλης.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως είναι η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν και η έρημος Τατακόα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus! Διασχίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την Κολομβία από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό και την Καραϊβική θάλασσα.

Το μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν

Ξεναγούμαστε στο εξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικό Πάρκο του Σαν Αγκουστίν, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συστήνει στον σημερινό άνθρωπο έναν προκολομβιανό πολιτισμό χαμένο εδώ και πολλούς αιώνες. Εκεί θα δούμε τη μεγαλύτερη συλλογή θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών γλυπτών σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Επίσης είναι η μεγαλύτερη νεκρόπολη στον κόσμο! Τα αγάλματα είναι πέτρινα και τεράστια (ύψους 7 μ). Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 50 τ. χλμ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται περί τα 500 τέτοια αγάλματα.

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Και προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Μπογκοτά, η «Αθήνα της αμερικανικής ηπείρου».

Η Μπογκοτά είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κολομβίας. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και είναι χτισμένη σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Είναι μια πόλη γεμάτη πάθος και ζωντάνια. Στην ιστορική συνοικία Λα Καντελαρία βρίσκονται συγκεντρωμένα μερικά από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης: η Νομισματική Συλλογή, το Μουσείο Τέχνης, η βιβλιοθήκη Luis Angel Arango και το Μουσείο Μποτέρο, ενώ γύρω από την κεντρική πλατεία Plaza de Bolivar συνυπάρχουν αρχιτεκτονικά ο ισπανικός αποικιοκρατικός ρυθμός, ο γαλλικός κλασικισμός, ο αμερικανικός εκλεκτικισμός και ο μοντερνισμός.

Highlights

 • Η πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα
 • Ο Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα και μπάνιο στην τιρκουάζ παραλία Κριστάλ
 • Το Μουσείο Χρυσού με τους εκτυφλωτικούς θησαυρούς στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
 • Το μουσείο Μποτέρο στην πρωτεύουσα Μπογκοτά με τα εκθέματα του σπουδαίου Κολομβιανού καλλιτέχνη
 • Η θρυλική λίμνη Γκουαταβίτα και ο μύθος του χρυσού των Μουίσκας
 • Το μοναστήρι Έτσε στη Βίγια Ντε Λέιβα με τους διαδρόμους στρωμένους με απολιθώματα
 • Η χασιέντα στην οποία απεβίωσε ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα
 • Ο τεράστιος βράχος Ελ Πενιόλ στο Γκουαταπέ με την απίστευτη θέα
 • Γευσιγνωσία καφέ και γνωριμία με το πιο αγαπημένο ρόφημα του κόσμου στο Μεντεγίν

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη σε Μπογκοτά και επιστροφή από Μεντεγίν για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

09/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Κολομβία του Versus, από τη Μπογκοτά μέχρι τη Καρθαγένη και το Μεντεγίν | 09.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info