fb

Απόκοσμη Ισλανδία - Πάγος, ιαματικά νερά και παρατήρηση φαλαινών | 02.05.2024

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ταξίδι στην απόκοσμη γοητεία της Ισλανδίας, εδώ όπου η λάβα έσμιξε με τον πάγο και γέννησαν τοπία μεγαλειώδη, τροφοδοτώντας τους θρύλους των Βίκινγκς, εδώ που οι άνθρωποι γνωρίζουν τι «διαμάντι» ακατέργαστο κληρονόμησαν από τον Θεό και τους προγόνους και κυρίως πώς να το περάσουν στους επόμενους χωρίς να το «χαράξουν» και να το «πληγώσουν». Ας ξεκινήσουμε και εμείς την εξερευνητική αυτή περιπέτεια, που μας υπόσχεται δρόμους μαγικούς, μέσα από πάγους, βράχους, θάλασσες και φωτιές στο πραγματικά μαγευτικό φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας.  

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στο μυστήριο αυτής της χώρας, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα. Ένα ταξίδι με έντονη την ταυτότητα Versus, που εκτελεί μια πλήρη κυκλική διαδρομή, με διανυκτερεύσεις σε διαφορετικά σημεία και όχι με περιορισμένης εμβέλειας ημερήσιες εξορμήσεις από την πρωτεύουσα. Ο λόγος προφανής, για να έχουμε περισσότερο χρόνο αλλά και όρεξη να εξερευνήσουμε τη χώρα.  

Ο σχεδιασμός του επιτρέπει διάρκεια μοιρασμένη ακριβοδίκαια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από εκδρομές και δραστηριότητες και όχι ελεύθερες ημέρες, σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό του Versus, γεμάτο απίθανες εμπειρίες, στη βόρεια εσχατιά της Ευρώπης. Η απόλυτη περιήγηση ολόκληρης της Ισλανδίας, με τα φιόρδ, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, τα ηφαίστεια, τις παγετώδεις λιμνοθάλασσες, τις θερμές λίμνες με τους εκτυφλωτικούς τιρκουάζ χρωματισμούς. Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την εκπληκτική ιεροτελεστία της φύσης σε αυτόν το παγωμένο και ταυτόχρονα καυτό τόπο! Μέσα από τις περιηγήσεις μας θα επιστρέψουμε στην Εποχή του Πλειστόκαινου, στον πρώιμο μεσαίωνα όταν οι πρώτοι Βίκινγκ πάτησαν το πόδι τους στο νησί, στο Ταξίδι στο Κέντρο της Γης του Ιουλίου Βερν. Θα πλεύσουμε δίπλα σε τεράστιες φάλαινες και λευκόραμφα δελφίνια, θα δούμε φώκιες να λιάζονται νωχελικά πάνω στην ηφαιστειακή άμμο, θα δούμε γλάρους και θαλασσοπούλια να φιλοτεχνούν γλυπτά πάνω στη θάλασσα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το Versus Travel είναι το μόνο γραφείο που στο ανοιξιάτικο πρόγραμμα της Ισλανδίας επισκέπτεται τη συγκλονιστική ανατολική και βόρεια Ισλανδία, εκεί που κρύβεται η απόκοσμη ομορφιά της χώρας, και δεν περιορίζεται μόνο στο νότιο τμήμα της για μείωση κόστους.

 

Σπάνιες διανυκτερεύσεις σε όλη την Ισλανδία

Σε αυτό το πρόγραμμα του Versus, καινοτομούμε και έχουμε μόνο 2 διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ και τις υπόλοιπες τις αφιερώνουμε στην εξωπραγματική επαρχία της χώρας. Συνήθως, επειδή τα πούλμαν και η διαμονή εκτός πρωτεύουσας κοστίζουν πολύ, στα περισσότερα προγράμματα η βάση είναι το Ρέικιαβικ και όλες οι ξεναγήσεις γίνονται με εξαντλητικές ημερήσιες εκδρομές.

Εμείς, για να αποφύγουμε τα κουραστικά και βιαστικά πήγαινε-έλα, από τα οποία τελικά δεν μένει τίποτα, αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά σημεία στις Νότιες και Βόρειες Ακτές της Ισλανδίας, στις περιοχές Σκάφταφελ, Χούσαβικ και Ακουρέιρι. Έτσι εξερευνούμε άνετα ολόκληρη την Ισλανδία, ακόμα και τα σπάνια ανατολικά και δυτικά φιόρδ της χώρας.

Πολύ ακριβές δραστηριότητες περιλαμβάνονται στην τιμή

Σε αυτό το πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, περιλαμβάνονται όλες οι εκδρομές και δραστηριότητες στην τιμή από την Αθήνα, κι έτσι εσείς δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα τοπικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις, πολύ ακριβές, δραστηριότητες: Ζεστό ιαματικό μπάνιο στη γεωθερμική Sky Lagoon, λίγο έξω από το Ρέικιαβικ. Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον. Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλωτό σκάφος στο Ακουρέιρι.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή (εκτός της 1ης ημέρας λόγω άφιξης στη χώρα τα μεσάνυχτα) για να έχετε από την αρχή το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η ημιδιατροφή στην Ισλανδία είναι ακριβή, διότι τα ξενοδοχεία σερβίρουν μόνο αλά καρτ και όχι μπουφέ.

 

Προσοχή!!! Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

 

Το Versus σας παρουσιάζει αποκλειστικά το πληρέστερο πρόγραμμα διαμονής, εμπειριών και δραστηριοτήτων που προτάθηκε ποτέ για την Ισλανδία. Για τους οπαδούς της περιπέτειας (και όχι μόνο), για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Τα πάντα (εκδρομές, δραστηριότητες, ημιδιατροφή), περιλαμβάνονται στην τιμή, για να έχετε απολύτως προκαθορισμένο κόστος σε αυτή την πολύ ακριβή χώρα. Είναι ένα αληθινά σπάνιο ταξίδι σε ολόκληρη την Ισλανδία, που κάνει τον γύρο της νησιωτικής χώρας και φτάνει σε μέρη ανεξερεύνητα. Για την πραγματοποίησή του έχουμε φροντίσει για την προαγορά της διαμονής στα ξενοδοχεία, χωρίς την οποία αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Austrian Airlines.
 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία στο Ρέικιαβικ (2), στην περιοχή του Πάρκου Σκάφταφελ (1), στο Χούσαβικ (1) και στο Ακουρέιρι (1).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της 1ης ημέρας λόγω άφιξης στη χώρα τα μεσάνυχτα).
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
 • Διαμονή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σκάφταφελ.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Με μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Sky Lagoon.
 • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
 • Βλέπουμε την Ισλανδία από άκρη σε άκρη, φτάνοντας ακόμα και σε σημεία που παραμένουν ανεξερεύνητα.
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
 • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκόγκαφος, Ντέτιφος.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, Λίμνη Μύβατν, ένα φυσικό μνημείο γεωλογικής ιστορίας.
 • Περιήγηση στο Ρέικιαβικ.
 • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ.  Παρότι οι ανα­τολικές ακτές του νησιού είναι κοντινότερα στη Νορβηγία και θα ήταν πιο εύκολη η εγκατάσταση, η δυτική μεριά φιλοξέ­νησε τους πρώτους μεγάλους οικισμούς, λόγω του ρεύμα­τος του Κόλπου και του ηπιότερου καιρού. Με τον αρκτικό κύκλο να βρίσκεται στις 67 περίπου μοίρες βόρειο πλάτος, το Ρέικιαβικ στις 64 μοίρες είναι όντως η βορειότερη πρωτεύ­ουσα της Ευρώπης!

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέσα από τις αχανείς εκτάσεις της Νότιας Ισλανδίας με θέα τους παγετώνες, τα ηφαίστεια και τους καταρράκτες. Οδηγούμε δίπλα από το ηφαίστειο Χέκλα και τον παγετώνα-ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το οποίο εξερράγη το 2010.

Θα επισκεφτούμε δύο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Αν το καλοκαίρι το νερό που πέφτει σχηματίζει μόνο σύν­νεφα υδρατμών, τον χειμώνα αυτοί οι καταρράκτες γεμίζουν μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάγου, κάνοντας το τοπίο να αστράφτει! Ο Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει τον Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και συναρπαστικό είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Ο Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Επόμενη στάση μας είναι στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρόχρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έκρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρίσκονται πετρωμένα τρία τρολλς, ή τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορμων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία.

Τις ημέρες με καθαρό ουρανό φαίνεται από εδώ η μικρή χερσόνησος Ντύρχολεϊ (Dyrholaey) που κάποτε αποτελούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με τη φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στο Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του τεράστιου παγετώνα Βάτναγιέκουλ (Vatnajökull), όπου βρίσκουμε μερικές από τις πιο γνωστές φυσικές ομορφιές της χώρας. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ.

 

3η ημέρα: ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ (βαρκάδα με αμφίβιο όχημα) – ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ (ΕΓΚΙΛΣΝΤΑΤΙΡ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ) – ΧΟΥΣΑΒΙΚ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την παγετώδη λιμνοθάλασσα του Jökulsarlon, μία λιμνοθάλασσα που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα Jökulsarlon είναι γεμάτη  από ψάρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες. Εδώ θα ζήσουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο θα κάνουμε βόλτα στα νερά της λιμνοθάλασσας*!

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στη νότια Ισλανδία και στρεφόμαστε προς τον βορρά. Η σημερινή διαδρομή μάς επιφυλάσσει μοναδικά τοπία και εμπειρίες πρωτόγνωρες. Θα προσεγγίσουμε τα ανατολικά φιόρδ, μέρη απομακρυσμένα και ανεμοδαρμένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες.

Θα κινηθούμε κατά μήκος του ανατολικότερου άκρου της Ισλανδίας, θα περάσουμε τον περίφημο δρόμο Βέστραχορν, ο οποίος προσφέρει απρόσκοπτη θέα των εντυπωσιακών βουνών του Χεφν, που κόβει την ανάσα. Καθ’ οδόν θα συναντήσουμε το πανέμορφο χωριό Djúpivogur, το οποίο φιλοξενεί στο λιμάνι του έναν κρυμμένο θησαυρό: ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά 34 τεράστια γρανιτένια αβγά, γλυπτά ενός βραβευμένου Ισλανδού καλλιτέχνη, τα οποία αναπαριστούν τα αβγά των αποδημητικών πτηνών που έρχονται σε αυτή την περιοχή της Ισλανδίας για να φτιάξουν τις φωλιές τους και να αναπαραχθούν.

Διασχίζοντας ένα τεράστιο ακατοίκητο τμήμα της χώρας, θα φτάσουμε στην περιοχή του Έγκιλσταντιρ με τα ανατολικά φιόρδ και τα ονειρικά τοπία. Θα κάνουμε στάση στον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και το ύψος του φτάνει μόνο τα 44 μέτρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Ο καταρράκτης αυτός είναι μια πραγματική «αποκάλυψη». Απίστευτη ορμή, μέσα από ένα τοπίο έρημο και φαινομενικά άνυδρο, ενώ η ασύγκριτη και ασταμάτητη βουή των γκρίζων υδάτων μεταφέρει χιλιάδες τόνους τέφρας από τα ηφαίστεια της ενδοχώρας.

Θα συνεχίσουμε για τη χερσόνησο του Χούσαβικ, με στάση στο Χρίνγκσμπγιαργκ για να δούμε πανοραμικά τον κόλπο και να βγάλουμε φωτογραφίες, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Χούσαβικ, στη βόρεια ακτή της Ισλανδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Jökulsarlon ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν.

 

4η ημέρα: ΧΟΥΣΑΒΙΚ – DIAMOND CIRCLE TOUR – ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΜΠΥΡΓΚΙ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ – ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ (βαρκάδα για παρατήρηση φαλαινών)

Άλλη μία συγκλονιστική ημέρα ξεκινάει στην Ισλανδία. Η πρώτη μας επίσκεψη για σήμερα είναι στο φαράγγι Άσμπυργκι, ένα παγετωνικό φαράγγι όπου οι βράχοι φτάνουν τα εκατό μέτρα σε ύψος. Οι τοπικοί θρύλοι αφηγούνται τον σχηματισμό του φαραγγιού από το πάτημα του Σλέιπνιρ, του μυθικού αλόγου με τα οκτώ πόδια που ανήκε στον θεό Οντίν!

Θα συνεχίσουμε με τον εντυπωσιακό καταρράκτη Ντέτιφος, τα ορμητικά νερά του οποίου πέφτουν στο φαράγγι Jökulsárgljúfur. Το τοπίο είναι τόσο επιβλητικό, που ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ επέλεξε την τοποθεσία αυτή για την ταινία του «Προμηθέας», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε το 2012.

Από εδώ θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Μύβατν, έναν παράδεισο για τα αποδημητικά και ενδημικά πουλιά, φυσικό μνημείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, μεγαλειώδες και μοναδικό θαύμα της φύσης. Παράδεισος και για εμάς τους τυχερούς που έχουμε τη δυνατότητα να τη θαυμάσουμε από κοντά. Το αλλόκοτο σχήμα της λίμνης Μύβατν οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο με τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους. Αναχωρούμε με προορισμό το πανέμορφο φυσικό λιμάνι Ακουρέιρι, την πρωτεύουσα του Βορρά, χτισμένη στον μυχό του Εϊγιαφγιοντούρ. Άφιξη στο Ακουρέιρι, με τα κουκλίστικα πλακόστρωτα, μικρά σπιτάκια, καφέ και εστιατόρια με όμορφα παράθυρα και την απόλυτη γαλήνη.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στην πόλη, θα ξεκινήσουμε μια αξέχαστη θαλάσσια περιήγηση 2,5 - 3,5 ωρών στο φιόρδ Έιγια (Eyjafjörður), το μεγαλύτερο φιόρδ της χώρας, για παρατήρηση φαλαινών. Θα πλεύσουμε με ειδικό σκάφος που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στα ανοιχτά του λιμανιού και θα δούμε τεράστιες μπλε φάλαινες που φυσάνε πίδακες νερού στον αέρα, τις οποίες συντροφεύουν λευκόραμφα δελφίνια καθώς και σμήνη από θαλασσοπούλια. Το θέαμα είναι εκπληκτικό, καθώς τα φιλικά αυτά κήτη θα περνάνε ακριβώς από δίπλα μας.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι εξειδικευμένοι ξεναγοί που θα μας συνοδεύουν θα μας μάθουν τα πάντα σχετικά με την άγρια ζωή, τη φύση, τα περιβαλλοντικά θέματα και την ιστορία της περιοχής των φιόρδ, ενώ θα βγάλουμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες που θα μας θυμίζουν για πάντα αυτή τη μοναδική εμπειρία. Πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια και απολαύστε το εκπληκτικό θέαμα!

Άλλη μία ημέρα γεμάτη αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες φτάνει στο τέλος της. Θα μεταβούμε για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Ακουρέιρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ – ΒΡΑΧΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση δυτική και τελικό μας προορισμό για σήμερα το Ρέικιαβικ. Καθ’ οδόν θα συναντήσουμε το Χβίτσερκουρ, γνωστό και ως «το τρολ της Ισλανδίας»: πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν πελώριο βράχο από βασάλτη που ξεπροβάλει μέσα από το νερό πάνω στην ηφαιστειακή παραλία στον κόλπο Χούναφλοϊ. Λόγω του σχήματός του, μοιάζει με ανάγλυφο ελέφαντα που σκύβει για να πιει νερό και γι’ αυτό οι Ισλανδοί τον ονομάζουν Βράχο του Ελέφαντα. Στον βράχο που έχει ύψος 15 μέτρα, συνήθως κάθονται σμήνη από γλάρους και θαλασσοπούλια, που αφήνουν τα λευκά περιττώματά τους κι έτσι ο βασάλτης από μαύρος, πλέον δείχνει άσπρος. Με την αδιάκοπη κίνησή τους, τα θαλασσοπούλια κάνουν και τον βράχο να μοιάζει να κινείται!

Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, συνεχίζουμε για το Ρέικιαβικ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (περιήγηση & Flyover Iceland) – SKY LAGOON (ιαματικό μπάνιο) – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΦΛΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο (check-out στις 10:00) και πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Το Ρέικιαβικ πιστεύεται πως είναι ο πρώτος νορβηγικός οικισμός στην Ισλανδία και υπολογίζεται πως χτίστηκε γύρω στο 874 από τον εξερευνητή Ίνγκολφουρ Άρναρσον. Λέγεται πως ο Άρναρσον επέλεξε την τοποθεσία με τον παραδοσιακό τρόπο των Βίκινγκ: όταν φάνηκε η ακτή έριξε στη θάλασσα δύο κολώνες του θρόνου του και στο σημείο που αυτές ξεβράστηκαν, εγκαταστάθηκαν αυτός, ο αδελφός του Χιόρλεϊφ και το πλήρωμά τους. Η περιοχή διαθέτει χερσονήσους, ορμίσκους, ισθμούς και νησιά. Τότε υπήρχαν και ιαματικές πηγές που έβγαζαν καπνό οπότε η πόλη έλαβε την ονομασία Ρέικιαβικ που σημαίνει Ορμίσκος του Καπνού. Στις μεσαιωνικές πηγές το Ρέικιαβικ αναφέρεται ως αγροτικός οικισμός. Ως πόλη ιδρύθηκε το 1785 και έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται γοργά σε εμπορικό κέντρο αρχικά εθνικό και αργότερα διεθνές. Σήμερα θεωρείται η καθαρότερη, η πιο πράσινη και η πιο ασφαλής πρωτεύουσα του κόσμου.

Θα ανακαλύψουμε, λοιπόν, με τον αρχηγό μας τις ομορφιές της ισλανδικής πρωτεύουσας, το κέντρο της οποίας είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές – μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.

Μας περιμένει, όμως, και μία επίσκεψη-έκπληξη, μία αποκλειστική προσφορά του Versus Travel: στον κινηματογράφο του μέλλοντος, το Fly Over Iceland, θα… πετάξουμε εικονικά πάνω από την Ισλανδία, θαυμάζοντας από ψηλά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Καθίσματα που κινούνται, ήχοι, δονήσεις, σπέσιαλ εφέ, και μια σφαιρική οθόνη 20 μέτρων θα σας δώσουν την αίσθηση ότι πετάτε πραγματικά πάνω από την Ισλανδία! 

Μετά την περιήγησή μας, αναχωρούμε οδικώς για τη Sky Lagoon*, έναν επίγειο παράδεισο… εκεί που η θάλασσα συναντά τον ουρανό! Πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο στον όρμο της πόλης Kópavogur, νότια του Ρέικιαβικ, ένα ολοκαίνουργιο γεωθερμικό καταφύγιο μπροστά στον ωκεανό.

Το ιαματικό νερό θερμαίνεται κυρίως με γεωθερμική ενέργεια. Φυσικό ζεστό νερό που προέρχεται από μεγάλο βάθος κάτω από την επιφάνεια της γης τροφοδοτεί τη γεωθερμική πισίνα, η οποία διατηρεί τη θερμοκρασία του νερού στους 38-40 °C περίπου. Εκεί που τελειώνει η Sky Lagoon, σε έναν απόκρημνο γκρεμό ύψους, 70 μέτρων ξεκινά ο ωκεανός. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: κάνοντας το μπάνιο μας στα θερμά αυτά νερά και απολαμβάνοντας τις ιαματικές τους ιδιότητες, θαυμάζουμε συγχρόνως την εντυπωσιακή θέα στον ωκεανό! Και εάν το φόντο του Ατλαντικού Ωκεανού δεν ικανοποιεί κάποιον από τους επισκέπτες, υπάρχει πάντα η απέραντη θέα στα αστέρια του Βορρά και το ηλιοβασίλεμα.

Αφού χαλαρώσουμε στη λιμνοθάλασσα και αναπνεύσουμε τον αέρα του ωκεανού, αναζωογονημένοι και γεμάτοι πανέμορφες εικόνες θα μεταβούμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ για την πτήση της επιστροφής μας, με αναχώρηση λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την ανάρτηση του προγράμματος, η Blue Lagoon (Μπλε Λίμνη) παρέμενε κλειστή λόγω σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

 

7η ημέρα: Πτήση επιστροφής – ΆΦΙΞΗ σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας και άφιξη στην Αθήνα.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Οι εκδρομές και επισκέψεις στην Ισλανδία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις φυσικές και γεωλογικές διεργασίες που τυχόν συμβούν στη χώρα κατά τη διεξαγωγή του ταξιδιού.
Το Versus Travel φροντίζει ώστε – αν κριθεί απαραίτητο – οι προγραμματισμένες δραστηριότητες να αντικαθίστανται από άλλες παρόμοιες.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2099 € 690 €
Twin Room 2099 € 690 €
Triple Room 2099 € 690 €
Single Room 2689 € 690 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2319 € 690 €
Twin Room 2319 € 690 €
Triple Room 2319 € 690 €
Single Room 2909 € 690 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση. H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3039 € 0 €
Twin Room 3039 € 0 €
Triple Room 3039 € 0 €
Single Room 3629 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 802

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

02/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

08/05/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

08/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3*, 4* (τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία της Ισλανδίας (τα φαγητά στα ξενοδοχεία στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στο Ρέικιαβικ πρωινό.
 • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
 • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €690
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). 
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει. 
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. 
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του. 
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 600€
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.
 
12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.
 
 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το Versus Travel είναι το μόνο γραφείο που στο ανοιξιάτικο πρόγραμμα της Ισλανδίας επισκέπτεται τη συγκλονιστική ανατολική και βόρεια Ισλανδία, εκεί που κρύβεται η απόκοσμη ομορφιά της χώρας, και δεν περιορίζεται μόνο στο νότιο τμήμα της για μείωση κόστους.

 

Σπάνιες διανυκτερεύσεις σε όλη την Ισλανδία

Σε αυτό το πρόγραμμα του Versus, καινοτομούμε και έχουμε μόνο 2 διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ και τις υπόλοιπες τις αφιερώνουμε στην εξωπραγματική επαρχία της χώρας. Συνήθως, επειδή τα πούλμαν και η διαμονή εκτός πρωτεύουσας κοστίζουν πολύ, στα περισσότερα προγράμματα η βάση είναι το Ρέικιαβικ και όλες οι ξεναγήσεις γίνονται με εξαντλητικές ημερήσιες εκδρομές.

Εμείς, για να αποφύγουμε τα κουραστικά και βιαστικά πήγαινε-έλα, από τα οποία τελικά δεν μένει τίποτα, αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά σημεία στις Νότιες και Βόρειες Ακτές της Ισλανδίας, στις περιοχές Σκάφταφελ, Χούσαβικ και Ακουρέιρι. Έτσι εξερευνούμε άνετα ολόκληρη την Ισλανδία, ακόμα και τα σπάνια ανατολικά και δυτικά φιόρδ της χώρας.

Πολύ ακριβές δραστηριότητες περιλαμβάνονται στην τιμή

Σε αυτό το πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, περιλαμβάνονται όλες οι εκδρομές και δραστηριότητες στην τιμή από την Αθήνα, κι έτσι εσείς δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα τοπικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις, πολύ ακριβές, δραστηριότητες: Ζεστό ιαματικό μπάνιο στη γεωθερμική Sky Lagoon, λίγο έξω από το Ρέικιαβικ. Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον. Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλωτό σκάφος στο Ακουρέιρι.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή (εκτός της 1ης ημέρας λόγω άφιξης στη χώρα τα μεσάνυχτα) για να έχετε από την αρχή το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η ημιδιατροφή στην Ισλανδία είναι ακριβή, διότι τα ξενοδοχεία σερβίρουν μόνο αλά καρτ και όχι μπουφέ.

 

Προσοχή!!! Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

 

Το Versus σας παρουσιάζει αποκλειστικά το πληρέστερο πρόγραμμα διαμονής, εμπειριών και δραστηριοτήτων που προτάθηκε ποτέ για την Ισλανδία. Για τους οπαδούς της περιπέτειας (και όχι μόνο), για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Τα πάντα (εκδρομές, δραστηριότητες, ημιδιατροφή), περιλαμβάνονται στην τιμή, για να έχετε απολύτως προκαθορισμένο κόστος σε αυτή την πολύ ακριβή χώρα. Είναι ένα αληθινά σπάνιο ταξίδι σε ολόκληρη την Ισλανδία, που κάνει τον γύρο της νησιωτικής χώρας και φτάνει σε μέρη ανεξερεύνητα. Για την πραγματοποίησή του έχουμε φροντίσει για την προαγορά της διαμονής στα ξενοδοχεία, χωρίς την οποία αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Austrian Airlines.
 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία στο Ρέικιαβικ (2), στην περιοχή του Πάρκου Σκάφταφελ (1), στο Χούσαβικ (1) και στο Ακουρέιρι (1).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της 1ης ημέρας λόγω άφιξης στη χώρα τα μεσάνυχτα).
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
 • Διαμονή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σκάφταφελ.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Με μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Sky Lagoon.
 • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
 • Βλέπουμε την Ισλανδία από άκρη σε άκρη, φτάνοντας ακόμα και σε σημεία που παραμένουν ανεξερεύνητα.
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.
 • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκόγκαφος, Ντέτιφος.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, Λίμνη Μύβατν, ένα φυσικό μνημείο γεωλογικής ιστορίας.
 • Περιήγηση στο Ρέικιαβικ.
 • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός, που έχει στο ενεργητικό του πολλά ταξίδια στην Ισλανδία
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Highlights

 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Sky Lagoon.
 • Βαρκάδα με ειδικό αμφίβιο πλοιάριο στην παγετώδη λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον.
 • Διαμονή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σκάφταφελ που ανάλογό τους δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στη γεωθερμική Λίμνη Μύβατν ένα φυσικό μνημείο τεράστιας γεωφυσικής σημασίας.
 • «Αναζήτηση» φαλαινών με ειδικό πλωτό σκάφος στο Ακουρέιρι.
 • Η ηφαιστειακή Μαύρη Παραλία στο Νότιο Άκρο της Ισλανδίας.
 • «Πτήση» πάνω από την Ισλανδία μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας του «FlyOver Iceland»!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Austrian Airlines.
 • Με μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Sky Lagoon
 • Παρατήρηση φαλαινών με ειδικό πλοιάριο από το Ακουρέιρι.

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

02/05Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info