fb

Η μεγάλη Ρουμανία του Versus – Τρανσυλβανία – Βουκουρέστι | Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 769€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα γεμάτο πρόγραμμα στη χώρα των θρύλων και των παραμυθιών. H Ρουμανία είναι μια χώρα διαφορετική απ’ ό,τι φαντάζεστε… Στο ταξίδι αυτό επικεντρωνόμαστε σε πανέμορφες και πολύ σπάνιες γωνιές που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα περιμένατε να βρείτε εδώ.

Με σωστά επιλεγμένα, εξαιρετικά, ξενοδοχεία ακόμη και στο πανάκριβο και δύσκολο Μπρασόβ, με πολύ διαφορετικά δείπνα συνοδευόμενα από εντυπωσιακότατο φολκλόρ και με σαφή προσανατολισμό στις τοπικές παραδόσεις, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ανάλογα προγράμματα που θα βρείτε για τη Ρουμανία.

Είναι μια χορταστική 8ήμερη εμπειρία, από αυτές που μόνο το Versus Travel ξέρει να προσφέρει στους ταξιδιώτες του, στην οποία θα απολαύσετε εκπληκτικές μεσαιωνικές πόλεις, υπέροχα και καλοδιατηρημένα κάστρα και καταπληκτική φύση. Όλα αυτά με διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του, πολύ καλά καταρτισμένου, Έλληνα αρχηγού που συνοδεύει όλο το ταξίδι. Βεβαίως, θα ζήσετε και το αληθινό και απολύτως γνήσιο μυστήριο του Κόμη Δράκουλα, αφού θα πάμε μαζί στο περίφημο κάστρο και στη γενέτειρα του διαβόητου Βλαντ Τσέπες. Αλλά τα Καρπάθια και η ιστορική Τρανσυλβανία έχουν πολλούς ακόμη θρύλους που μας περιμένουν. Και εμείς θα τους ανακαλύψουμε όλους!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Βουκουρέστι, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης όπου μας περιμένει εκτενής ξενάγηση, περιλαμβανόμενης επίσκεψης στο παλάτι της Μογκοσάια και το νησάκι του Σναγκόβ. Ακολουθεί το γραφικό Σίμπιου και το παραδοσιακό Σίμπιελ καθώς και η γενέτειρα του κόμη Δράκουλα, η Σιγκισοάρα. Ερχόμαστε στην Πιέτρα Νεάμτ και στα Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκάβινα για να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Ρουμανίας! Επόμενος σταθμός μας είναι το Πρέιμερ με το καστρομονάστηρο του 13ου αιώνα, και φτάνουμε στο ιστορικό Μπρασόβ με το γοτθικής αρχιτεκτονικής ιστορικό κέντρο, όπου έχουμε εξασφαλίσει σπάνια διανυκτέρευση σε εξαιρετικό ξενοδοχείο! Δεν παραλείπουμε το Μπραν με τον Πύργο του κόμη Δράκουλα και στη συνέχεια ερχόμαστε στη Σινάια με το ρομαντικό Παλάτι Πέλες, πριν επιστρέψουμε στο Βουκουρέστι για την αναχώρησή μας. 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Versus για τη Ρουμανία, με προσεκτικό σχεδιασμό, με ακριβές και σπάνιες διανυκτερεύ­σεις σε πόλεις-μνημεία της UNESCO, με τέλειες πτήσεις (πρωινή άφιξη και βραδινή αναχώ­ρηση) και με λεπτομερείς ξεναγήσεις. Και φυσικά, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με έμπειρο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα. Ειδικότερα:

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*.

 • Με ημιδιατροφή καθημερινά. Περιλαμβάνεται παραδοσιακό δείπνο στο Σίμπιελ με τοπικό κρασί και μπράντι, και αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Μπρασόβ, στο πλαίσιο της ημιδιατρο­φής.

 • Επίσκεψη στην πόλη Σινάια στη μαγευτική Τρανσυλβανίας και τα Καρπάθια, με το κάστρο Πέλες.

 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, δύο (2) στο Μπρασόβ στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, μία (1) στη Σιγκισοάρα και δύο (2) στην Πιάτρα Νεάμτ.

 • Επίσκεψη στα περίφημα Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκόβινα.

 • Επίσκεψη στο κάστρο Μπραν, το κάστρο του διαβόητου Κόμη Δράκουλα!

 • Ξενάγηση στη Σιγκισοάρα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις.

 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός.

 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδο­χείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβά­νονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται το­πικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Με την άφιξή μας ξεκινάμε την εξερεύνηση, σε μια πόλη όπου συνυπάρχουν κτίρια της μπελ επόκ, της αρ ντεκό, της αναγέννησης και του μπαρόκ με κτίρια που μαρτυρούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τσαουσέσκου. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Θα περπατήσουμε λοιπόν στην Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου και θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης των αντιθέσεων, μεταξύ των οποίων το «Παλάτι του λαού», δηλαδή το «Παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια», το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο.
Επίσης θα δούμε το λαμπρό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα οικοδομημάτων, που αποτελείται από το Παλάτι του Πατριαρχείου, την κατοικία του πατριάρχη και τον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό και το οποίο βρίσκεται στη θέση ενός παλιού μοναστηριού. Διασχίζοντας τις φαρδιές λεωφόρους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια θα περάσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Τσαουσέσκου.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΟΓΚΟΣΑΙΑ – ΣΝΑΓΚΟΒ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη στο Παλάτι της Μογκοσοάια (περίπου μία ώρα από το Βουκουρέστι), ένα ανάκτορο των αρχών του 18ου αιώνα χτισμένο στο χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό ύφος «Μπρανκοβένεσκ», δηλαδή το Ρουμάνικο αναγεννησιακό στυλ. Το παλάτι φέρει το όνομα της χήρας του Βογιάρου Μόγκος, στον οποίο ανήκε η γη. Η ιστορία του ανακτόρου και των ανθρώπων που έζησαν εδώ είναι συναρπαστική.
Επόμενη επίσκεψή μας είναι στο νησάκι Σναγκόβ, στην ομώνυμη λίμνη, όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκεται θαμμένος ο Βλαντ Τέπες (χωρίς ποτέ να έχει εξακριβωθεί). Ο ίδιος ο Τέπες είχε ισχυρούς δεσμούς με το Σναγκόβ, είχε χτίσει μάλιστα μεταξύ άλλων και το φρούριο γύρω από το μοναστήρι του νησιού.

Κατά την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΜΠΙΟΥ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το θρυλικό Σίμπιου, από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας. Το Σίμπιου Ιδρύθηκε το 12ο αιώνα και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας του, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά.  Το κέντρο της πόλης του Σιμπίου περιλαμβάνει πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια. Το μεσαιωνικό της φρούριο χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras και τα γύρω χωριά, όπως και δύο μεγάλα μουσεία. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την κεντρική της θέση στη χώρα, την καθιστούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Το 2007 το Σιμπίου ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την Πλατεία Γκρίβιτσα -τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης- θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους αλλά και το Παλιό Δημαρχείο. Η πόλη διαθέτει και το Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Astra, το οποίο θα επισκεφτούμε. Περιλαμβάνει 340 κτίρια αναμεσά τους ανεμόμυλους, νερόμυλους και ελαιοτριβεία.
Επόμενος προορισμός μας είναι η πανέμορφη Σιγκισοάρα, μια όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλαντ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με τη μετάβασή μας στο ξενοδοχείο μας, στη Σιγκισοάρα Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ – ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ

Αφού πάρουμε πρωινό, θα ξεναγηθούμε  στην πόλη της Σιγκισοάρα, το κέντρο της οποίας περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Άνω Πόλη της Σιγκισοάρα περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και στην ξενάγησή μας θα δούμε την ακρόπολη που παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες.

Συνεχίζοντας την εκδρομή μας φτάνουμε μέσω της Ερυθράς Λίμνης (Lakul Rosu) και του φαραγγιού Μπικάζ στην Πιέτρα Νεάμτ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ – ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα. Από το «αρχιπέλαγος» των μοναστηριών επισκεπτόμαστε τα σημαντικότερα, όπως το Βορονέτς, το Μολντοβίτσα και το Σουτσεβίτσα. Οι ζωγραφισμένοι εξωτερικοί τους τοίχοι αφηγούνται αποσπάσματα της ζωής του Χριστού και των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουν εικόνες με Αγγέλους και Δαίμονες, εικόνες από τον Ουρανό και την Κόλαση. Οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μετά το πέρας της επίσκεψής μας επιστρέφουμε στην Πιέτρα Νεάμτ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ – ΕΡΥΘΡΑ ΛΙΜΝΗ (Λάκου Ρόσου) – ΠΡΕΙΜΕΡ – ΜΠΡΑΣΟΒ

Αναχωρούμε από την Πιάτρα Νεάμτ και περνάμε από την Ερυθρά Λίμνη (Laku Rosu), μια όμορφη λίμνη που σχηματίστηκε μετά την κατάρρευση της βουνοπλαγιάς μετά από σεισμό, το 1838 και περνάμε από το φαράγγι Μπικάζ για να φτάσουμε στο Πρέιμερ όπου θα επισκεφθούμε το Καστρομονάστηρο του Πρέιμερ, μια οχυρωμένη εκκλησία του 13ου αιώνα. Ο ναός χτίστηκε από Τεύτονες Ιππότες περίπου το 1240 και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε, μαζί με το περιβάλλον χωριό, ένα ασφαλές οχυρό για τους κατοίκους της περιοχής κατά τη διάρκεια επιδρομών. Η εκκλησία, μαζί με το χωριό, ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Από εδώ συνεχίζουμε για την το Μπρασόβ, τον τελικό μας προορισμό για σήμερα. Το Μπρασόβ, περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Πόλη πλούσια, ζωντανή, υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας, δεσπόζει στο κέντρο της Ρουμανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: δυναμική σύγχρονη ζωή, γοητεία που έρχεται από τα παλιά και συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΜΠΡΑΝ (Κάστρο Δράκουλα) – ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για το Μπραν και τον περίφημο Πύργο (κάστρο) Μπραν. Το κάστρο αυτό με τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική κατασκευάστηκε το 14ο αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας - Βλαχίας και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Είναι γνωστό ως «Πύργος του Δράκουλα», προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ.
Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ’ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με το Δράκουλα. Το Κάστρο Μπραν ονομάστηκε «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα» πριν από περίπου 3 δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία, ψάχνοντας ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο αυτό και φαντάστηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα».
Επιστρέφουμε κατόπιν στο Μπρασόβ και απολαμβάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη που το όνομά της σημαίνει «πέρα από το δάσος». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την Παλιά Πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χτισμένη μεταξύ των ετών 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689.

Το βράδυ απολαμβάνουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Μπρασόβ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΝΑΙΑ (κάστρο Πέλες) – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – Πτήση Επιστροφής

Σήμερα θα επισκεφθούμε οδικώς τη μεσαιωνική πόλη Σινάια, στην καρδιά της Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη-θέρετρο αποκαλείται -όχι άδικα- το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» και είναι πράγματι μία από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της -όντας η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας- και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια «απόδραση» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών.
Στη συνέχεια ερχόμαστε στο Κάστρο Πέλες, ένα αναγεννησιακό στολίδι, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας, αλλά και κατοικία διαφόρων ρουμανικών μοναρχικών οικογενειών. Βρίσκεται κοντά στη Σινάια, στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία και κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1873 και 1883. Το κάστρο αυτό έχει περισσότερα από 160 δωμάτια και είναι χτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι 7 βεράντες του είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρα και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, κρύσταλλα, βιτρό κ.λπ
Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου από όπου θα πετάξουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 799 € 330 €
Twin Room 799 € 330 €
Triple Room 799 € 330 €
Single Room 1199 € 330 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 829 € 330 €
Twin Room 829 € 330 €
Triple Room 829 € 330 €
Single Room 1229 € 330 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 869 € 330 €
Twin Room 869 € 330 €
Triple Room 869 € 330 €
Single Room 1269 € 330 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 809 € 330 €
Twin Room 809 € 330 €
Triple Room 809 € 330 €
Single Room 1209 € 330 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 799 € 330 €
Twin Room 799 € 330 €
Triple Room 799 € 330 €
Single Room 1199 € 330 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 779 € 330 €
Twin Room 779 € 330 €
Triple Room 779 € 330 €
Single Room 1179 € 330 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 769 € 330 €
Twin Room 769 € 330 €
Triple Room 769 € 330 €
Single Room 1169 € 330 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 949 € 330 €
Twin Room 949 € 330 €
Triple Room 949 € 330 €
Single Room 1349 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 979 € 330 €
Twin Room 979 € 330 €
Triple Room 979 € 330 €
Single Room 1379 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1019 € 330 €
Twin Room 1019 € 330 €
Triple Room 1019 € 330 €
Single Room 1419 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 959 € 330 €
Twin Room 959 € 330 €
Triple Room 959 € 330 €
Single Room 1359 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 949 € 330 €
Twin Room 949 € 330 €
Triple Room 949 € 330 €
Single Room 1349 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 929 € 330 €
Twin Room 929 € 330 €
Triple Room 929 € 330 €
Single Room 1329 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 330 €
Twin Room 919 € 330 €
Triple Room 919 € 330 €
Single Room 1319 € 330 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1729 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1359 € 0 €
Twin Room 1359 € 0 €
Triple Room 1359 € 0 €
Single Room 1759 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 0 €
Twin Room 1399 € 0 €
Triple Room 1399 € 0 €
Single Room 1799 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1339 € 0 €
Twin Room 1339 € 0 €
Triple Room 1339 € 0 €
Single Room 1739 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 0 €
Twin Room 1329 € 0 €
Triple Room 1329 € 0 €
Single Room 1729 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1309 € 0 €
Twin Room 1309 € 0 €
Triple Room 1309 € 0 €
Single Room 1709 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1299 € 0 €
Twin Room 1299 € 0 €
Triple Room 1299 € 0 €
Single Room 1699 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

12/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

19/07/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

26/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

02/08/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

09/08/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

16/08/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

23/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

30/08/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

30/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

06/09/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

06/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

13/09/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 960

27/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

07:35

09:05

A3 963

04/10/2024

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ

22:00

23:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Περιλαμβάνεται δείπνο καλωσορίσματος στο Βουκουρέστι σε εστιατόριο στην Παλιά Πόλη, και αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Μπρασόβ, στο πλαίσιο της ημιδιατρο­φής.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 330€
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (55€ περίπου).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Versus για τη Ρουμανία, με προσεκτικό σχεδιασμό, με ακριβές και σπάνιες διανυκτερεύ­σεις σε πόλεις-μνημεία της UNESCO, με τέλειες πτήσεις (πρωινή άφιξη και βραδινή αναχώ­ρηση) και με λεπτομερείς ξεναγήσεις. Και φυσικά, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με έμπειρο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα. Ειδικότερα:

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*.

 • Με ημιδιατροφή καθημερινά. Περιλαμβάνεται παραδοσιακό δείπνο στο Σίμπιελ με τοπικό κρασί και μπράντι, και αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Μπρασόβ, στο πλαίσιο της ημιδιατρο­φής.

 • Επίσκεψη στην πόλη Σινάια στη μαγευτική Τρανσυλβανίας και τα Καρπάθια, με το κάστρο Πέλες.

 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, δύο (2) στο Μπρασόβ στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, μία (1) στη Σιγκισοάρα και δύο (2) στην Πιάτρα Νεάμτ.

 • Επίσκεψη στα περίφημα Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκόβινα.

 • Επίσκεψη στο κάστρο Μπραν, το κάστρο του διαβόητου Κόμη Δράκουλα!

 • Ξενάγηση στη Σιγκισοάρα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις.

 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός.

 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδο­χείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβά­νονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται το­πικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Highlights

 • Ξενάγηση στο Βουκουρέστι, με την Παλιά Πόλη και το «Παλάτι του Λαού», το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο.
 • Περιηγούμαστε στο κέντρο του Βουκουρεστίου με τις φαρδιές λεωφόρους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τις λίμνες και τα πάρκα.
 • Επίσκεψη στο παλάτι του 18ου αιώνα της Μογκοσάια, με το χαρακτηριστικό ρουμάνικο αναγεννησιακό στυλ.
 • Προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα αν ο διάσημος Βλαντ Τέπες «αναπαύεται» στο Σναγκόβ.
 • Απολαμβάνουμε από κοντά τα περίφημα Ζωγραφισμένα Μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή της Μπουκόβινα.
 • Περιηγούμαστε στην παλιά πόλη της Σιγκισοάρα.
 • Ανακαλύπτουμε τη μεσαιωνική πόλη Σινάια, στην καρδιά της Ρουμανίας.
 • Διαμένουμε στο Μπρασόβ, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας.
 • Ανακαλύπτουμε τα μοναδικά ιστορικά μνημεία (Πύργος Κόμη Δράκουλα, Παλάτι Πέλες) και μαθαίνουμε τους θρύλους που τα συνοδεύουν.
 • Επίσκεψη στο Καστρομονάστηρο του Πρέιμερ, μνημείο της UNESCO.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, δύο (2) στο Μπρασόβ, μία (1) στη Σιγκισοάρα και δύο (2) στην Πιάτρα Νεάμτ
 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*
 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός και έμπερος Έλληνας Αρχηγός

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

26/07, 02/08, 09/08, 23/08, 30/08, 06/09, 27/09Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η μεγάλη Ρουμανία του Versus – Τρανσυλβανία – Βουκουρέστι | Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info