fb

Σκυριανό Καρναβάλι, τα κουδούνια και ο «Χορός των Γερόντων» | 16.03.2024

Διάρκεια: 3 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 289€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το μεγαλύτερο και πιο ξεχωριστό νησί των Σποράδων, η Σκύρος, σκεπασμένη από φουντωτά πευκοδάση που καταλήγουν σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του νησιού των αντιθέσεων.

Ένα εναλλακτικό ταξίδι Versus με φόντο τους ανεξερεύνητους θησαυρούς της Σκύρου, μέσα από ειδυλλιακές διαδρομές και γραφικούς οικισμούς που από τη μια θυμίζουν Σποράδες και από την άλλη... Κυκλάδες! 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αφετηρία μας την Κύμη σαλπάρουμε για Σκύρο! Απολαμβάνουμε το περίφημο Καρναβάλι της Σκύρου, με τα πραγματικά μοναδικά έθιμα. Κυρίαρχη μορφή ο Γέρος και μαζί του η Κορέλα και ο Φράγγος. Τα σοκάκια του Χωριού «γεμίζουν» από τους ήχους των κουδουνιών και το θέαμα είναι πράγματι εντυπωσιακό!

Μέσω μιας πανέμορφης πεζοπορικής διαδρομής εξερευνούμε τη Χώρα της Σκύρου, και καθώς ανηφορίζουμε προς το Κάστρο, ανακαλύπτουμε παραδοσιακά μαγαζιά και εκκλησάκια. Επισκεπτόμαστε  τη Μονή Αγίου Γεωργίου, στην κορυφή του λόφου, ενώ απολαμβάνουμε πανοραμική θέα του νησιού με φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας. Περνάμε από την Πλατεία Μπρουκ, ή αλλιώς Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης, με σήμα κατατεθέν το μπρούντζινο άγαλμα γυμνού άντρα, αφιερωμένο στον Βρετανό ποιητή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Rupert Brooke, επισκεπτόμαστε το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Θα επισκεφτούμε φάρμα με σκυριανά αλογάκια, που αποτελούν μία από τις πιο σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο, ενώ συνεχίζουμε για την Καλαμίτσα, μέχρι να φτάσουμε στο λιμάνι της Λιναριάς για το ταξίδι της επιστροφής...

 

 

Μόνο Στο Versus

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τη Σκύρο και τις παραδόσεις της. Θα απολαύσουμε το  Σκυριανό Καρναβάλι, ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη Χώρα του νησιού, που χτισμένη όπως είναι στον λόφο κάτω από το βυζαντινό κάστρο, σε προσκαλεί να την εξερευνήσεις.

Θα έρθουμε σε επαφή με τη φύση, με την επίσκεψή μας σε φάρμα με τα περίφημα σκυριανά αλογάκια. Θα φτάσουμε στον νότο του νησιού, όπου θα γνωρίσουμε την όμορφη παραθαλάσσια Καλαμίτσα. Ψάχνουμε κρυμμένα μυστικά, εξερευνούμε ενετικά κάστρα και περιδιαβαίνουμε σε λιθόστρωτα σοκάκια ανακαλύπτοντας θησαυρούς που αποπνέουν μια μυστηριακή διάσταση. Η επιστροφή μας για την Αθήνα ξεκινάει, αφού έχουμε ανοίξει το «σεντούκι με τους θησαυρούς» του νησιού...

 • Διαμονή στο Nefeli Hotel 4*.
 • Περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά.
 • Περιλαμβάνεται το φέρι από Κύμη για Σκύρο και η επιστροφή.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Κύμη – λιμάνι Λιναριάς, Σκύρος

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση οδικώς από την Αθήνα για την Κύμη, στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας. Επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρισμα για Σκύρο! Άφιξη στο νησί και κατόπιν μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Σκυριανό Καρναβάλι – Περιήγηση στη χώρα της Σκύρου

Πρωινό και αναχώρηση για να απολαύσουμε το  Σκυριανό Καρναβάλι, ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Το απόγευμα θα κάνουμε την περιήγηση της χώρας. Θα περιηγηθούμε πεζή στα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια και την πλατεία Μπρουκ ή Πλατεία Αιώνιας Ποίησης, με τον αδριάντα του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φάλταϊτς, ένα από τα πιο ιδιαίτερα λαογραφικά μουσεία στην Ελλάδα. Θα απολαύσουμε το φωταγωγημένο μεσαιωνικό κάστρο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σκυριανά αλογάκια – Καλαμίτσα – λιμάνι Λιναριάς – Κύμη – Επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το πρωινό μας περιμένει μία από τις πολύ όμορφες στιγμές της εκδρομής μας, η επίσκεψη σε φάρμα με Σκυριανά αλογάκια, με τα αναλλοίωτα εδώ και αιώνες χαρακτηριστικά που τα διαχωρίζουν από τα «πόνυ» και τα καθιστούν από τις πιο σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο! Στη συνέχεια επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού, για να γνωρίσουμε την όμορφη Καλαμίτσα. Λίγο αργότερα συνεχίζουμε για τη Λιναριά, επιβίβαση στο Ferry Boat, απόπλους για Κύμη και μέσω των ενδιάμεσων στάσεων φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα, γεμάτοι από όμορφες εικόνες. Ένα υπέροχο ταξίδι μόλις έφθασε στο τέλος του...

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 289 € 0 €
Twin Room 289 € 0 €
Triple Room 289 € 0 €
Single Room 399 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο Nefeli Hotel 4*
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
 • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
 • Φόρος διαμονής*.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
*Φόρος διαμονής
Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€ Ξενοδοχείο 4* = 3,00€ Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
 • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
 • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
 • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τη Σκύρο και τις παραδόσεις της. Θα απολαύσουμε το  Σκυριανό Καρναβάλι, ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη Χώρα του νησιού, που χτισμένη όπως είναι στον λόφο κάτω από το βυζαντινό κάστρο, σε προσκαλεί να την εξερευνήσεις.

Θα έρθουμε σε επαφή με τη φύση, με την επίσκεψή μας σε φάρμα με τα περίφημα σκυριανά αλογάκια. Θα φτάσουμε στον νότο του νησιού, όπου θα γνωρίσουμε την όμορφη παραθαλάσσια Καλαμίτσα. Ψάχνουμε κρυμμένα μυστικά, εξερευνούμε ενετικά κάστρα και περιδιαβαίνουμε σε λιθόστρωτα σοκάκια ανακαλύπτοντας θησαυρούς που αποπνέουν μια μυστηριακή διάσταση. Η επιστροφή μας για την Αθήνα ξεκινάει, αφού έχουμε ανοίξει το «σεντούκι με τους θησαυρούς» του νησιού...

 • Διαμονή στο Nefeli Hotel 4*.
 • Περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά.
 • Περιλαμβάνεται το φέρι από Κύμη για Σκύρο και η επιστροφή.

 

Highlights

 • Απολαμβάνουμε το Σκυριανό Καρναβάλι, ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα.
 • Εξερευνούμε μέσω μιας γραφικής πεζοπορικής διαδρομής την πανέμορφη Χώρα της Σκύρου που θυμίζει κάτι από... Κυκλάδες!
 • Επισκεπτόμαστε  τη Μονή Αγίου Γεωργίου, στην κορυφή του λόφου της Χώρας, ενώ απολαμβάνουμε πανοραμική θέα του νησιού με φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας.
 • Επισκεπτόμαστε φάρμα με Σκυριανά αλογάκια, με τα αναλλοίωτα εδώ και αιώνες χαρακτηριστικά που τα καθιστούν από τις πιο σπάνιες φυλές αλόγων που υπάρχουν στον κόσμο!
 • Περνάμε από την Πλατεία Μπρουκ, ή αλλιώς Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης, με σήμα κατατεθέν το μπρούντζινο άγαλμα γυμνού άντρα, αφιερωμένο στον Βρετανό ποιητή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Rupert Brooke.
 • Επισκεπτόμαστε το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ καθ΄οδόν ανακαλύπτουμε αυθεντικά Σκυριανά αρχοντικά.
 • Ανακαλύπτουμε την όμορφη, παραθαλάσσια Καλαμίτσα, στο νότιο τμήμα του νησιού.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Απολαμβάνουμε το Σκυριανό Καρναβάλι, ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα.
 • Θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη Χώρα του νησιού.
 • Θα έρθουμε σε επαφή με τη φύση, με την επίσκεψή μας σε φάρμα με τα περίφημα σκυριανά αλογάκια.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2024

Αναχωρήσεις

16/03Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info