fb

Η Λισαβόνα με τη ματιά ενός Πορτογάλου και η μεσαιωνική Έβορα - Πτήσεις με Aegean | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2024

Διάρκεια: 5, 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τα ταξίδια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αμπαλάρονται από τους διοργανωτές σαν city break χωρίς Έλληνα αρχηγό και περιλαμβάνουν μόνο μία ξενάγηση με τοπικό ελληνόφωνο συνοδό ο οποίος μετά την ξενάγηση σας αφήνει και δεν τον ξαναβλέπετε. Στο Versus Travel κάνουμε ακριβώς το αντίθετο! Φιλοσοφία των ευρωπαϊκών ταξιδιών μας είναι να προσφέρουμε ένα μοναδικά οργανωμένο πρόγραμμα, πρωτότυπο, ολοκληρωμένο και σχεδιασμένο σαν μία γεμάτη ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ειδικά στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσετε τη Λισαβόνα από μέσα, με έμπειρο και εξειδικευμένο αρχηγό-ξεναγό μας που θα είναι διαρκώς δίπλα σας όλες τις μέρες. Με διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Λισαβόνα και όχι στα οικονομικότερα προάστιά της. Με ειδικά σχεδιασμένη περιπατητική ξενάγηση στις κρυφές ομορφιές της πόλης, που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν και στα σημεία όπου έζησε ο μεγάλος πορτογάλος ποιητής Φερνάντο Πεσσόα. Στην ξενάγηση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε, μαζί με τον αρχηγό μας, και τα πολύ γραφικά μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, όπως ο οδοντωτός σιδηρόδρομος και το τραμ, για μία εντελώς γνήσια και αυθεντική εμπειρία.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Σε αυτό το ταξίδι εμβαθύνουμε στη Λισαβόνα αλλά ακολουθούμε και τα βήματα του παγκοσμίως διάσημου ποιητή Φερνάντο Πεσσόα που την ύμνησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Επιπλέον επισκεπτόμαστε τα μαγικά περίχωρά της στον Ατλαντικό. Πηγαίνουμε στα πανάκριβα και υπερπολυτελή βασιλικά θέρετρα του 19ου αιώνα Εστορίλ, Κασκάις, Σίντρα και στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα. Περνάμε μία ολόκληρη μέρα στην πολύ ιστορική Έβορα, μία πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως «μουσείο» από την UNESCO.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα του Versus στη Λισαβόνα, που δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη city break. Αντίθετα είναι ένα ταξίδι-εμπειρία. Εξερευνούμε όλες τις κρυφές γωνιές αυτής της συναρπαστικής πρωτεύουσας αλλά επισκεπτόμαστε και τα πολύ σπουδαία περίχωρά της. Με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
 • Διαμονή στο Sana Malhoa 4* ή στο Editory Riverside 4* sup. ή παρόμοιο, κεντρικά ξενοδοχεία για εύκολες ξεναγήσεις και για να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Λισαβόνας όπως της αξίζει
 • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στη Λισαβόνα, μία πανοραμική και μία πεζή, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
 • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε ΣίντραΚασκάιςΕστορίλ και Κάμπο ντα Ρόκα
 • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα
 • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι και όχι τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΛΙΣΑΒΟΝΑ: πανοραμική ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Λισαβόνα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώ­πης.  

Άφιξη και ξεκινάμε με μια πα­νοραμική ξενάγηση στην πορτογαλική πρωτεύουσα από το Parque  Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά, τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας περνώντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας (η πιο σικ και ακριβή της πό­λης), θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει την Λισαβόνα. Η Praça do Comércio  είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικά από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην  ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos).  Τα δύο πρώτα έ­χουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

2η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής  της Λι­σαβόνας. Πρώτος μας σταθμός η πανέμορφη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βασιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιοναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας  και ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ  (γνωστό επίσης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα.

Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κα­σκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προ­γράμματα. Στο Versus περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τι­μής. 

3η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ: μια διαφορετική περιπατητική ξενάγηση – Η Λισαβόνα αλλιώς: Ο Φερνάντο Πεσσόα στο επίκεντρό μας

Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις τυπικές γειτονιές των 7 λόφων χρησιμοποιώντας τον οδοντωτό και αν είναι δυνατόν το τραμ. Στο δρόμο της επιστροφής, θα μιλήσουμε για το Φερνάντο Πεσσόα και για τα μέρη που περπατούσε και πέρναγε την καθημερινότητα του. 

4η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΒΟΡΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ (Πάρκο των Εθνών)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Έβορα.

Κατευθυνόμαστε προς τις πεδιάδες του νό­του, τον σιτοβολώνα της Πορτογαλίας. Σήμερα ο δρόμος μας  μας πάει στην επαρχία του Αλεντέζου (Alentejo) και θα φτάσουμε στη μεσαιωνική Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.  Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Έβορα. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνονται πανέ­μορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες, στενά καλντερίμια, επιβλητικά παλάτια και εντυπω­σιακά κάστρα που κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφού η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την ατμοσφαιρική της αύρα θα σας ενθουσιάσει!

Στο Παρεκκλήσι των Οστών, οι σκελετοί των μοναχών και των καλογριών συνθέτουν ένα... μακάβριο «μωσα­ϊκό». Ενώ θαυμασμό μας προκάλεσε ο ναός της Αρ­τέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο. Τα δύο μνημεία αυτά βρί­σκονται αναμεσά τα πιο εμβληματικά μνημεία της πό­λης. Όμως η Έβορα κρύβει άλλα μυστικά, όπως τον Δημόσιο Κήπο (Jardim Público), το Βασιλικό Παλάτι, την Εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο, την Εκκλησία ντα Graça, ο καθεδρικός ναός  και πλατεία Giraldo, τα ο­ποία αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη και θα την πραγ­ματοποιήσουμε. Η τοπική κουζίνα έχει μεσογειακό χρώμα και μια σχε­τικά πικάντικη νότα, επιβεβαιώνοντας έτσι την ιστορία που την ήθελε να εισάγει προϊόντα από τις αποικίες της στις Ινδίες, Αφρική και Βραζιλία.  Επιστρέφοντας στη Λισαβόνα κάνουμε μία στάση στο περίφημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998.  Γείτονας του ποτάμου Τάγου και με επέκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγχρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος για καφέ, χαλάρωση και φωτογραφίες. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Στις αναχωρήσεις 4/4 και 29/5, η πτήση επιστροφής είναι την 5η ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες, επομένως μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο το βράδυ της 4ης ημέρας. Οι διαν/σεις είναι συνολικά τρεις (3).

• Το τελικό πρόγραμμα για κάθε συγκεκριμένη αναχώρηση προσαρμόζεται και διαμορφώνεται αντίστοιχα και αποτυπώνεται στο τελικό ενημερωτικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6ΗΜΕΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 11/4

Για την 6ήμερη αναχώρηση 11/4 το για την 5η και την 6η ημέρα διαμορφώνεται ως ακολούθως. Οι ημέρες 1η έως 4η παραμένουν ίδιες με παραπάνω.

5η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ: Προαιρετική εκδρομή στα χωριά ΚΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΟΜΠΙΝΤΟΥΣ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΝΑΖΑΡΕ

Ημέρα ελεύθερη για βόλτα στην πόλη. Επίσκεψη σε μνημεία και μουσεία και ψώνια στα καταστήματα. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική εκδρομή.
Προαιρετική εκδρομή: Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια.  Πρώτος μας σταθμός οι κήποι στο Κίντα ντος Λουρίντος, στη συνέχεια στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Όμπιντους, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κα­τασκευάστηκε τον 13ο αιώνα, και στην Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.
Τέλος, συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό όπου θα  βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια). Ενδεικτικό κόστος εκδρομής με βάση τα 15 άτομα €60.
Επιστροφή στη Λισα­βόνα και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 599 € 355 €
Twin Room 599 € 355 €
Triple Room 599 € 355 €
Single Room 909 € 355 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 789 € 355 €
Twin Room 789 € 355 €
Triple Room 789 € 355 €
Single Room 1169 € 355 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 355 €
Twin Room 749 € 355 €
Triple Room 749 € 355 €
Single Room 1059 € 355 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 939 € 355 €
Twin Room 939 € 355 €
Triple Room 939 € 355 €
Single Room 1319 € 355 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1154 € 0 €
Twin Room 1154 € 0 €
Triple Room 1154 € 0 €
Single Room 1464 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1344 € 0 €
Twin Room 1344 € 0 €
Triple Room 1344 € 0 €
Single Room 1724 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

08/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:35

11:05

Α3 721

13/03/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

17:55

6ήμερο πρόγραμμα με 5 διανυκτερεύσεις.

Με μια επιπλέον διανυκτέρευση στη Λισαβόνα.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

22/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:35

11:05

Α3 721

26/03/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

17:55

5ήμερο πρόγραμμα με 4 διανυκτερεύσεις.

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

04/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 723

08/04/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:30

5ήμερο πρόγραμμα με 3 διανυκτερεύσεις.

Μια λιγότερη διαν/ση στη Λισαβόνα.

Άφιξη στην Αθήνα την 5η ημέρα (08/04/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

11/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 721

16/04/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

17:10

23:05

6ήμερο πρόγραμμα με 5 διανυκτερεύσεις.

Με μια επιπλέον διανυκτέρευση στη Λισαβόνα.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

29/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

06:50

09:30

Α3 723

02/06/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:30

5ήμερο πρόγραμμα με 3 διανυκτερεύσεις.

Μια λιγότερη διαν/ση στη Λισαβόνα.

Άφιξη στην Αθήνα την 5η ημέρα (02/06/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 720

20/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

Α3 723

25/06/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:30

6ήμερο πρόγραμμα με 4 διανυκτερεύσεις.

Άφιξη στην Αθήνα την 6η ημέρα (25/06/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Το ξενοδοχείο μας είναι το Sana Malhoa 4* ή το Editory Riverside 4* sup. ή παρόμοιο.
 • Τοπικοί φόροι στο ξενοδοχείο.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • H ολοήμερη εκδρομή Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ & το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα.
 • Η ολοήμερη εκδρομή στην Έβορα.
 • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Λισαβόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 290€, για τις αναχωρήσεις 29.05 και 20.06 είναι 355€.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1  διανυκτέρευση στην Αθήνα, εκτός από την αναχώρηση 04.04 που απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις.
 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα του Versus στη Λισαβόνα, που δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη city break. Αντίθετα είναι ένα ταξίδι-εμπειρία. Εξερευνούμε όλες τις κρυφές γωνιές αυτής της συναρπαστικής πρωτεύουσας αλλά επισκεπτόμαστε και τα πολύ σπουδαία περίχωρά της. Με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
 • Διαμονή στο Sana Malhoa 4* ή στο Editory Riverside 4* sup. ή παρόμοιο, κεντρικά ξενοδοχεία για εύκολες ξεναγήσεις και για να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Λισαβόνας όπως της αξίζει
 • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στη Λισαβόνα, μία πανοραμική και μία πεζή, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
 • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε ΣίντραΚασκάιςΕστορίλ και Κάμπο ντα Ρόκα
 • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα
 • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι και όχι τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

 • Επισκεφθείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου
 • Ανακαλύψτε το πανέμορφο, πνιγμένο στο πράσινο χωριό Σίντρα, έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς
 • Περιπλανηθείτε στην πόλη με τα περίφημα και γραφικά τραμ
 • Απολαύσετε μουσική και τραγούδια φάντος, τα τραγούδια της μοίρας

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
 • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στη Λισαβόνα
 • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός 

Περίοδοι

 • Απρίλιος 2024

Αναχωρήσεις

29/05, 20/06Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Λισαβόνα με τη ματιά ενός Πορτογάλου και η μεσαιωνική Έβορα - Πτήσεις με Aegean | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info