fb

Πλήρες Ουζμπεκιστάν & Τατζικιστάν - Τασκένδη, Νουκούς, Χίβα, Μπουχάρα, Σαχριζάμπς Σαμαρκάνδη, Επτά Λίμνες, Πεντζικέντ, Ντουσάμπε | 10.04.2024 & 19.06.2024

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος στην Ασία. Μετά από μεγάλη επιτόπια έρευνα και πολλά ταξίδια στην Κεντρική Ασία, μπορούμε να καυχιόμαστε ότι διαθέτουμε το πληρέστερο πρόγραμμα στο Τατζικιστάν και στο Ουζμπεκιστάν, με «κρυμμένες» παροχές, σπάνιες επισκέψεις και πάνω από όλα διείσδυση στη μαγεία των χωρών αυτών που αποτελούν την πύλη για τη γνωριμία μας με την Κεντρική Ασία και την ιστορία της.  Ένα ταξίδι με διαδρομές σε έρημο και στέπα, ανάμεσα στον Ώξο και τον Υαξάρτη, με πόλεις-σταθμούς στον περίφημο «Δρόμο του Μεταξιού».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από την Τασκένδη, πετάμε για τη Νουκούς και αφού εξερευνήσουμε τη Χίβα, την Μπουχάρα, τη Σαχριζάμπς και τη Σαμαρκάνδη, μπαίνουμε οδικώς στο Τατζικιστάν και συγκεκριμένα στις απίθανες Επτά Λίμνες (ή Λίμνες Μαργκουζόρ), στο βόρειο Τατζικιστάν. Θα γνωρίσουμε το Πεντζικέντ (σ.σ.: σημαίνει «Πέντε Χωριά»), ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και βιοτεχνικά κέντρα της Σογδιανής, γνωστό και ως «Πομπηία της Κεντρικής Ασίας». Τα ερείπια αυτής της αρχαίας πόλης βρέθηκαν μόλις τον περασμένο αιώνα. Καταλήγουμε στην Ντουσάμπε, η οποία κρατά ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της αυτοκρατορίας του Δαρείου.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Προσέξτε τις ποιοτικές διαφορές! Καινοτομίες που πρώτο το Versus Travel ενέταξε στο πρόγραμμά του και μόνο στο Versus Travel θα βρείτε, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό εμπειρία ζωής!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Ένα ταξίδι με διαδρομές σε έρημο και στέπα, ανάμεσα στον Ώξο και τον Υαξάρτη, που φτάνει μέχρι το Τατζικιστάν.
 • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Καρακαλπακστάν, τη Νουκούς.
 • Σπάνια εμπειρία! Επίσκεψη στις Επτά Λίμνες στο Τατζικιστάν, με την κρυστάλλινη παγετωνική καθαρότητα, που αλλάζουν διαρκώς χρώματα.
 • Επίσκεψη σε οικογένεια διάσημων κεραμοποιών, με κέρασμα τσαγιού και γλυκών στην Τασκένδη, για να έρθουμε σε επαφή με τις συνήθειες του τοπικού στοιχείου της χώρας.
 • Πτήσεις προς Τασκένδη και επιστροφή από Ντουσάμπε.
 • Θεατρική παράσταση στη Σαμαρκάνδη, στο θέατρο El Merosi.
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα και στη Χίβα.
 • Ισορροπιστές στη Χίβα.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα σε κτίριο του 19ου αιώνα, όπου θα νιώσουμε σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel. 

 

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κεντρικής Ασίας.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην ΤΑΣΚΕΝΔΗ (ξενάγηση)

Η Τασκένδη είναι μια πόλη με διπλό πρόσωπο. Το μουσουλμανικό, με τις λίγες παλιές συνοικίες και  το ρωσικό, με λειτουργική ρυμοτομία, μοντέρνα κτίρια, χαρακτηριστική άνεση χώρων και αρκετό πράσινο που αποτελεί σήμερα το μητροπολιτικό κέντρο της Κεντρικής Ασίας. Η ψυχή της πόλης χτυπά σε ήρεμους ρυθμούς στα περιποιημένα πάρκα και στις πλατείες με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια και αγάλματα, ενώ οι πυκνές δεντροστοιχίες στολίζουν τις κεντρικότερες λεωφόρους της πόλης και χαρίζουν αφειδώς μια πράσινη υπερχειλίζουσα ομορφιά.

Ξεκινώντας λοιπόν τη γνωριμία μας με την Τασκένδη θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών για να γνωρίσουμε τις διάφορες πλευρές της παράδοσης αυτής της χώρας. Θα συνεχίσουμε με το νέο κομμάτι της πόλης και την πλατεία ανεξαρτησίας, το υπέροχα διακοσμημένο μετρό της πόλης, λαμπρό κληροδότημα της σοβιετικής εποχής, τη βουλή και τη γενέθλια αψίδα του νέου έθνους.

Στην παλιά πόλη θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τις μεσαιωνικές μεντρέσες, το μαυσωλείο Καφάλ Σασί (Kaffal Shashi) καθώς και το μικρό μουσείο που στεγάζει έναν ανεκτίμητο θησαυρό για τον μουσουλμανικό κόσμο: Το πρώτο κοράνι που γράφτηκε ποτέ ποτισμένο με το αίμα του χαλίφη Οσμάν. Θα συνεχίσουμε για το παζάρι Χορσού (Chorsu), την κεντρική αγορά της πόλης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε ζεστά από τον φούρνο ταντούρ, ψωμιά και «σόμσες».

Στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των ανθρώπων της πόλης, καθώς θα επισκεφτούμε μια οικογένεια διάσημων κεραμοποιών, με κέρασμα τσαγιού και γλυκών.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΑΣΚΕΝΔΗ – πτήση για ΝΟΥΚΟΥΣ – ΧΙΒΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Τασκένδης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση με προορισμό τη Νουκούς, 6η μεγαλύτερη πόλη του Ουζμπεκιστάν και πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Καρακαλπακτσάν. Με την άφιξή μας στην πόλη θα επισκεφτούμε το περίφημο Μουσείο Καλών Τεχνών Σαβίτσκι, που φιλοξενεί πολύ σημαντικά έργα ζωγραφικής Ρώσων καλλιτεχνών, καθώς και μια εξαίσια λαογραφική συλλογή. Το μουσείο αυτό αποτέλεσε το όνειρο του Ίγκορ Σαβίτσκι, αρχαιολόγου ζωγράφου και λάτρη της τέχνης, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του διέσωσε την εποχή του Στάλιν πίνακες όλων των απαγορευμένων avant-garde Ρώσων ζωγράφων. Η συλλογή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα.

Συνεχίζουμε οδικώς με προορισμό την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας, τη Χίβα, με τα πανέμορφα σοκάκια της περιτειχισμένης πόλης να συνθέτουν έναν ζωντανό πίνακα του οριενταλισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΧΙΒΑ (ξενάγηση, παράσταση ακροβατών)

Η Χίβα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κεντρικής Ασίας, μιας και είναι η τελευταία πολιτεία που έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Η πόλη, που υπήρξε επί αιώνες πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι της χώρας. Όμορφα αποκαταστημένη, αφού βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, είναι σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα της ζωής στη μεσαιωνική  Κεντρική Ασία.

Η σημερινή μας περιήγηση στα πλακόστρωτα δρομάκια της Χίβα θα μας αποκαλύψει τεμένη, μιναρέδες, χάνια, μεντρέσες, χαμάμ, παλάτια και αρχοντικά, καθώς και το τελευταίο σκλαβοπάζαρο σε όλη την Ασία. Ο ημιτελής μιναρές, το μαυσωλείο του Μαχμούτ Παχλαβί, το σχολείο του Ισλάμ Χότζα, το τζαμί με τα χίλια χρόνια και  τις χίλιες κολώνες, το παλάτι Τος και το χαρέμι του,  είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής με τα σμαραγδί και τιρκουάζ κεραμικά πλακίδια και τις κορανικές επιγραφές να διακόπτουν το μπεζ της ερήμου.

Κατά τη διάρκεια της περιπατητικής μας ξενάγησης, θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, για να παρακολουθήσουμε μία παράσταση ακροβατικών από έναν οικογενειακό θίασο. Δείπνο με φολκλορική παράσταση μέσα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΧΙΒΑ – ΜΠΟΥΧΑΡΑ

Αναχωρούμε από τη Χίβα για μία οδική διαδρομή με προορισμό τη θρησκευτική και πολιτιστική καρδιά της Κεντρικής Ασίας, τη γοητευτική Μπουχάρα. Μια διαδρομή που παλιότερα διαρκούσε περισσότερο κι από ένα μήνα, σήμερα διαρκεί 7-8 ώρες, διασχίζοντας την αχανή κόκκινη έρημο (Κίζιλ Κουμ). Καθώς το βλέμμα μας περνάει από τα εξωτικά τοπία της ερήμου με τις καμήλες, τις γιούρτες - τις παραδοσιακές σκηνές των νομάδων – και τον αρχαίο ποταμό Ώξο, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε ποια κρυμμένα μυστικά μάς επιφυλάσσει αυτή η περιοχή του πλανήτη. 

Η Μπουχάρα ήταν παλιότερα μια πόλη με πολυτάραχη ιστορία και σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν οι ναυτικές οδοί αντικατέστησαν τους δρόμους των καραβανιών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΟΥΧΑΡΑ (ξενάγηση, φολκλορική παράσταση σε κτίριο του 19ου αιώνα)

«Μπουχάρα η Ιερή», «Στυλοβάτης της Πίστης», «Μπουχάρα η Ευγενής» είναι μερικά από τα προσωνύμια που δόθηκαν κατά  καιρούς στην πόλη, που χτίστηκε στο Δέλτα του ποταμού Ζαραφσάν (Zaravsan), παραποτάμου του Ώξου.

Οι απαρχές της πόλης ανάγονται στον 1ο αι. μ.Χ., αλλά η άνοδός της ήλθε μετά την Αραβική κατάκτηση το 709, οπότε κατέστη θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο. Υπήρξε έδρα δυναστειών από τον 9ο αι. (Σαμανίδες) μέχρι την κατάκτησή της από τους Μπολσεβίκους το 1917. Υπέφερε πολύ από τις μογγολικές επιδρομές - ο Τζένκινς Χαν έσφαξε όλο τον ανδρικό πληθυσμό στην κεντρική πλατεία - αλλά ανέκαμψε πλήρως τον 16ο αι. Μαυσωλεία, τεμένη και μεντρέσες, παλάτια, σκεπαστές αγορές, μιναρέδες κ.λπ., που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 19ο αι., συνθέτουν έναν καθαρά κεντροασιατικό χώρο, που παρά τις επανειλημμένες καταστροφές, διατηρήθηκε σε αξιοθαύμαστο βαθμό.

Το πρωί λοιπόν θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση αυτής της πόλης που γοήτευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε αρχικά το καλοκαιρινό παλάτι του τελευταίου Εμίρη της Μπουχάρα και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα μνημεία του κέντρου: θα δούμε δημόσια κτίρια που χτίστηκαν όταν η πόλη άκμαζε, δηλαδή μεταξύ 9ου και 19ου αι. Η κεντρική της πλατεία είναι χτισμένη γύρω από μια δεξαμενή του 1620 με το άγαλμα του Νασρεντίν Χότζα σε μια πλευρά της. Το τζαμί Μπολό Χαούζ με τις δαντελωτές διακοσμήσεις του, ο μεντρεσές Τσορ Μινάρ με τους 4 μιναρέδες, το μαυσωλείο των Σαμανιδών, το πρώτο μουσουλμανικό μαυσωλείο που κατασκευάστηκε στην Κεντρική Ασία, απλοϊκό στη χρήση των υλικών του αλλά ένα αριστούργημα διακοσμητικής τέχνης,  το φρούριο Αρκ, όπου ζούσαν προφυλαγμένοι οι Εμίρηδες της Μπουχάρας, το συγκρότημα Πόι Καλόν τόσο εντυπωσιακό στο μέγεθός του που ακόμα και ο Τζένγκις Χαν μες στην καταστροφική του μανία δεν άντεξε να το καταστρέψει, τα τεμένη Μαγκόκι Αταρί και Τζουμά, οι μεντρέσες Ουλουγκμπέκ και Μιρ-ι-Αραμπ, καθώς και τα παζάρια με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής που θα επισκεφθούμε, είναι κάποιοι από τους  θησαυρούς της πόλης που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας.

Η ημέρα μας, πριν το δείπνο, θα κλείσει με μια εντυπωσιακή φολκλορική παράσταση στον αρχαίο μεντρεσέ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΟΥΧΑΡΑ – ΣΑΧΡΙΖΑΜΠΣ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Σαχριζάμπς (Shakhrisabz), την «πράσινη πόλη». Η πόλη αυτή βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Karadayara και είναι η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Ο «Τιμούρ ο κουτσός» (Timur-i-lenk) γεννήθηκε εδώ το 1336 και μέχρι τον θάνατό του το 1405 πέρασε από μαχαίρι τεράστιο μέρος της Ασίας. Τη γενέτειρά του, πάντως, ο Ταμερλάνος την κόσμησε γενναιόδωρα, κάτι που συνέχισαν αργότερα και οι διάδοχοί του. Αδιάψευστοι μάρτυρες το Ak Saray (Λευκό Παλάτι), η υπόνοια του μεγέθους του οποίου γεμίζει με δέος τον επισκέπτη, τα  τεμένη Kok Gumbaz και Doru Tilovat αλλά κυρίως ο ταπεινός τάφος που είχε προνοήσει για τον εαυτό του ο μεγάλος αυτοκράτορας.

Συνεχίζουμε για την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, τη θρυλική Σαμαρκάνδη, που δικαιολογημένα αποκαλείται η «Ρώμη της Ανατολής» και το «μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου».

Άφιξη στη Σαμαρκάνδη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (1η ξενάγηση, φολκλορική παράσταση)

Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη Σαμαρκάνδη. Μία ιδέα της μακρόχρονης ιστορίας της Σαμαρκάνδης είναι το γεγονός ότι η πόλη γιόρτασε το 1970 τα 2.500 χρόνια από την ίδρυσή της. Ούσα η μεγαλύτερη πόλη της εποχής και πρωτεύουσα της περσικής σατραπίας της Σογδιανής (και γνωστή ως Μαρακάνδα), κατελήφθη από τον  Μέγα Αλέξανδρο το 328 π.Χ. Η Σαμαρκάνδη ακολουθεί την ιστορία των πόλεων της περιοχής, με τη διαφορά ότι υπήρξε ο κυριότερος εμπορικός κόμβος στην Κεντρική Ασία. Ο πλούτος της την έκανε έδρα δυναστειών (Samanids {875}, Quarakhanids {999}, Seljuks {1073}, Qarakhitai {1411}, Χοράσμιοι {1210}) αλλά και μήλον της έριδος, γεγονός που οδήγησε στη χειρότερη καταστροφή της πόλης το 1221. Η χρυσή εποχή της ήταν κατά την κυριαρχία του Ταμερλάνου και των διαδόχων του, των Τιμουριδών, τον 14ο-15ο αι., εποχή στην οποία ανάγονται τα περισσότερα μνημεία της πόλης.

Κατά τη σημερινή ξενάγηση θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε το εξαιρετικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας μαυσωλείο του Ταμερλάνου και θα γνωρίσουμε την πλατεία Pεγκιστάν (το όνομά της σημαίνει «αμμώδες μέρος»), το εμπορικό κέντρο της Μεσαιωνικής Σαμαρκάνδης. Εντυπωσιασμένοι θα θαυμάσουμε τα τρία μεγαλεπήβολα οικοδομήματα που την κοσμούν: τις μεντρέσες Ουλουγκμπέκ, Σερ Ντορ και Τίλα Κόρι. Από εκεί θα κάνουμε μία ευχάριστη βόλτα στον πεζόδρομο που συνδέει την πλατεία με το Tέμενος της Mπιμπί Xανούμ, της ευνοούμενης πανέμορφης Κινέζας συζύγου του Ταμερλάνου. Δίπλα βρίσκεται το παζάρι Σιάμπ όπου εκτός από σουβενίρ μπορούμε να αγοράσουμε τα περίφημα ξερά βερίκοκα και άλλες τοπικές λιχουδιές.

Η ημέρα μας, πριν το δείπνο, θα κλείσει με μια φαντασμαγορική παράσταση, εμπνευσμένη από τις τοπικές ενδυμασίες στην Κεντρική Ασία, και την εξέλιξή τους ανά τους αιώνες. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (2η ξενάγηση)

Πρωινό και ξεκινάμε τη δεύτερη ξενάγησή μας στη Σαμαρκάνδη, με αφετηρία το μαυσωλείο του Ταμερλάνου στο Γκουρ Εμίρ: «ο τάφος του Βασιλέα» θα πει το όνομά του, και πράγματι εδώ βρίσκεται όχι μόνο ο Ταμερλάνος αλλά και πολλοί απόγονοί του. Οι πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις με την απίστευτη λεπτομέρεια που αστράφτουν κάτω από τον ήλιο είναι ένα υπερθέαμα τέχνης και χρωμάτων! Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Αφροσιάμπ, της πόλης που κατέστρεψε ο Τζεγκίς Χαν, στο παλάτι της οποίας θα θαυμάσουμε τις ολοζώντανες νωπογραφίες που περιγράφουν τη ζωή της αυλής, τις διπλωματικές σχέσεις με τις μεγάλες γείτονες αυτοκρατορίες αλλά και τις απολαύσεις της καθημερινής ζωής.

Συνεχίζουμε με το εξαιρετικής ακρίβειας αστεροσκοπείο του 15ου αιώνα, που είχε κατασκευάσει ο εγγονός του Ταμερλάνου, Ούλουγκ Μπεκ, ο οποίος ήταν πεφωτισμένος κυβερνήτης αλλά και διακεκριμένος μαθηματικός και αστρονόμος, διδάκτωρ ο ίδιος στις μεντρέσες (πανεπιστήμια) που χορήγησε στην πόλη. Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη σε εργαστήριο χειροποίητων μεταξωτών χαλιών για να δούμε από πρώτο χέρι πώς φτιάχνονται αυτά τα αριστουργήματα τέχνης και τοπικής παράδοσης.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ – ΕΠΤΑ ΛΙΜΝΕΣ (ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ) – ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ

Μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει σήμερα! Από τη Σαμαρκάνδη μεταφερόμαστε οδικώς στα σύνορα του Ουζμπεκιστάν με το Τατζικιστάν, και αφού… αλλάξουμε χώρα μεταβαίνουμε στις απίθανες Επτά Λίμνες (ή Λίμνες Μαργκουζόρ). Οι λίμνες αυτές βρίσκονται στο βόρειο Τατζικιστάν, κοντά στην πόλη Πεντζικέντ στους πρόποδες της οροσειράς Φαν. Σχηματίζονται κατά μήκος του ποταμού Σινγκ, στην ομώνυμη κοιλάδα και έχουν όλες διαφορετικό υψόμετρο. Η χαμηλότερη βρίσκεται στα 1.640 μέτρα και η ψηλότερη στα 2.400 μέτρα. Είναι παγετωνικές λίμνες, γεγονός που σημαίνει ότι είναι κρυστάλλινα καθαρές και πάρα πολύ εντυπωσιακές.

Κάθε μία περιβάλλεται από απόκρημνα βουνά και έχει τη δική της ονομασία: Μιζγκόν (1640 μ.), Σογιά (1740 μ.) Γκουσόρ (1771 μ.), Νοφίν (1820 μ.), Χουρντάκ (1870 μ.) Μαργκουζόρ (2140 μ.) Χαζορχασμά (2400 μ.).

H μεγαλύτερη είναι η Μαργκουζόρ, εξού και συχνά όλο το σύμπλεγμα αποκαλείται Λίμνες Μαργκουζόρ. Στις όχθες της έχουν ανακαλυφθεί προϊστορικά πετρογλυφικά που μαρτυρούν πως η περιοχή κατοικούνταν μάλλον από την Παλαιολιθική Εποχή, ενώ τον Μεσαίωνα, από τα βουνά που την περιβάλλουν εξορύσσονταν ημιπολύτιμοι λίθοι.

Ένα ειδικό χαρακτηριστικό των λιμνών, πέρα από την κρυστάλλινη παγετωνική καθαρότητα, είναι ότι αλλάζουν διαρκώς χρώματα. Άλλοτε είναι μπλε, άλλοτε εκτυφλωτικό τιρκουάζ κι άλλοτε μοβ – αναλόγως με τον καιρό, τη θερμοκρασία και την ώρα. Η χρωματική αλλαγή οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα του νερού σε μέταλλα, νάτριο και κάλιο.

Στην ξενάγησή μας θα δούμε αυτή την αλλαγή – καθεμία από τις λίμνες καθώς θα ανεβαίνουμε στην οροσειρά θα έχει διαφορετικό χρώμα. Πέριξ των λιμνών υπάρχουν και μικροί οικισμοί, οι οποίοι σκαρφαλώνουν στις απότομες πλαγιές που περιβάλλουν το νερό.

Από την πρώτη λίμνη μέχρι και την έκτη, δηλαδή από την Μιτζγκόν μέχρι και την Μαργκουζόρ θα κινηθούμε με το πούλμαν, και θα περπατήσουμε από την Μαργκουζόρ μέχρι την έβδομη, τη λίμνη Χαζορχασμά (περίπου 2 χλμ), την ψηλότερη δηλαδή λίμνη, όπου ο δρόμος τελειώνει και αρχίζει η άγρια φύση της οροσειράς Φαν.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε οδικώς στο Πεντζικέντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ – ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ

Πρωινή ξενάγηση στο Πεντζικέντ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας Σογδιανής και το μνημείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης. Στις διαδρομές μας έχουμε συνοδό το πανέμορφο ορεινό τοπίο και το φιλόξενο χαμόγελο των ντόπιων χωρικών.

Από το σημαντικό γεωγραφικό πέρασμα του Πεντζικέντ που οδηγεί και προς τη Σαμαρκάνδη στα δυτικά, φεύγουμε και πάμε ανατολικά για να θαυμάσουμε μια ακόμα ορεινή διαδρομή του Τατζικιστάν. Περνάμε το μεγάλο τούνελ Ιστικλάλ που παρακάμπτει ένα μέρος του ορεινού δρόμου και φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Τατζίκων, Ντουσάμπε.

Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, ο προσδιορισμός "τατζίκ" σημαίνει "πέρσης". Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής και πιο πρωτόγονης χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη αυτή περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσάμπε, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή την περσόφωνη πολιτιστική κληρονομιά αυτής της "γωνιάς" της αρχαίας αυτοκρατορίας του Δαρείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ (ξενάγηση)

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ντουσάμπε και στη γνωριμία μας με την πόλη. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Εθνικών Αρχαιοτήτων, που από το 2001 παρουσιάζει εκθέματα από την ισλαμική και προ-ισλαμική ιστορία του Τατζικιστάν, ταξιδεύοντάς μας έτσι σε περιόδους Ελληνικής, Βακτριανής, Ζωροαστρικής, Βουδιστικής και Ινδουιστικής επίδρασης. Η περιοχή άλλωστε που σήμερα αποκαλούμε Τατζικιστάν υπήρξε ένα διαχρονικό σταυροδρόμι στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας. Από τα εκθέματα του μουσείου ξεχωρίζει ο μήκους 14 μέτρων ξαπλωμένος Βούδας, ένα άγαλμα ηλικίας 1.400 ετών!
Θα επισκεφτούμε, επίσης, το τοπικό παζάρι της Ντουσάμπε και το τεϊοποτείο Ναβρούζ, το μεγαλύτερο στην Κεντρική Ασία που διαθέτει αίθουσες με πανέμορφο διάκοσμο. Στη συνέχεια της ημέρας θα περάσουμε από την πλατεία Ismoili Somoni και το πάρκο Rudaki, στο κέντρο της Ντουσάμπε, ενώ δεν θα παραλείψουμε, επίσης, εκδρομή στο Κάστρο Χισάρ, 30 χλμ. δυτικά της πόλης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο τις πρώτες πρωινές ώρες και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1846

10/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:45

23:15

TK 368

11/04/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΑΣΚΕΝΔΗ

00:55

07:20

TK 255

22/04/2024

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:00

06:25

TK 1843

22/04/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1846

19/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:45

23:15

TK 368

20/06/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΑΣΚΕΝΔΗ

00:55

07:20

TK 255

01/07/2024

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:00

06:25

TK 1843

01/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία: στην Τασκένδη το Inspira-S Tashkent, στη Χίβα το Asia Khiva, στην Μπουχάρα το Paradise Plaza/ Minorai Kalon ή παρόμοιο, στη Σαμαρκάνδη το Orient Star/ Konstantin Plaza / Diyora ή παρόμοιο, στο Πεντζικέντ το Penjikent Plaza ή παρόμοιο, στην Ντουσάμπε το ξενοδοχείο Rumi ή παρόμοιο. (Τα ξενοδοχεία στο Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν είναι απλά με βασικές ανέσεις. Δεν πρέπει να αναζητούμε την πολυτέλεια των ευρωπαϊκών προδιαγραφών)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός  ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(Δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα& επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 840€

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Προσέξτε τις ποιοτικές διαφορές! Καινοτομίες που πρώτο το Versus Travel ενέταξε στο πρόγραμμά του και μόνο στο Versus Travel θα βρείτε, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό εμπειρία ζωής!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Ένα ταξίδι με διαδρομές σε έρημο και στέπα, ανάμεσα στον Ώξο και τον Υαξάρτη, που φτάνει μέχρι το Τατζικιστάν.
 • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Καρακαλπακστάν, τη Νουκούς.
 • Σπάνια εμπειρία! Επίσκεψη στις Επτά Λίμνες στο Τατζικιστάν, με την κρυστάλλινη παγετωνική καθαρότητα, που αλλάζουν διαρκώς χρώματα.
 • Επίσκεψη σε οικογένεια διάσημων κεραμοποιών, με κέρασμα τσαγιού και γλυκών στην Τασκένδη, για να έρθουμε σε επαφή με τις συνήθειες του τοπικού στοιχείου της χώρας.
 • Πτήσεις προς Τασκένδη και επιστροφή από Ντουσάμπε.
 • Θεατρική παράσταση στη Σαμαρκάνδη, στο θέατρο El Merosi.
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα και στη Χίβα.
 • Ισορροπιστές στη Χίβα.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα σε κτίριο του 19ου αιώνα, όπου θα νιώσουμε σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel. 

 

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

 

Highlights

 • Εξερευνήστε την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, την θρυλική Σαμαρκάνδη, το «μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου».
 • Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της γοητευτικής Μπουχάρα.
 • Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πιο καλοδιατηρημένης μεσαιωνικής πόλης της Κεντρικής Ασίας, της Χίβα.
 • Περιπλανηθείτε στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την πόλη που συνδυάζει επιρροές και επιδράσεις πολιτισμών από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι τους Ζωροάστρες και τους Ινδουιστές.
 • Αφουγκρασθείτε τους μακρινούς ήχους του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ένα ταξίδι με διαδρομές σε έρημο και στέπα, ανάμεσα στον Ώξο και τον Υαξάρτη, που φτάνει μέχρι το Τατζικιστάν.
 • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Καρακαλπακστάν, τη Νουκούς.
 • Σπάνια εμπειρία! Επίσκεψη στις Επτά Λίμνες στο Τατζικιστάν.

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Χάρτης Ταξιδιού Πλήρες Ουζμπεκιστάν & Τατζικιστάν - Τασκένδη, Νουκούς, Χίβα, Μπουχάρα, Σαχριζάμπς Σαμαρκάνδη, Επτά Λίμνες, Πεντζικέντ, Ντουσάμπε | 10.04.2024 & 19.06.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info