fb

Αλγερία με διαμονή και στην έρημο Σαχάρα | 25.02.2024

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο εξερευνητικό ταξίδι 13 ημερών, ένα ταξίδι-εμπειρία στην άγνωστη Αλγερία, χώρα πανάρχαιη, απίστευτα πλούσια σε ιστορία, σε συναρπαστικές εικόνες, ιδιαίτερα στην έρημο της Σαχάρας, που προσφέρει μία ασυνήθιστη εμπειρία στον σύγχρονο ταξιδιώτη. Έχοντας εξασφαλίσει σπάνια διαμονή στην έρημο, ερχόμαστε κοντά στο «πνεύμα της Σαχάρας», απολαμβάνοντας ανατολή και ηλιοβασίλεμα στους αμμόλοφους, γεύματα με αυθεντικούς Τουαρέγκ και διαδρομές σε απόκοσμα, «σεληνιακά» τοπία που μόνο ένα τέτοιο σπάνιο ταξίδι μπορεί να μας προσφέρει.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

Ένα ταξίδι στην Αλγερία δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η χώρα βρίσκεται πολύ πίσω σε τουριστικές υποδομές, ενώ και η ταξιδιωτική κουλτούρα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το πρόγραμμα ενός ταξιδιού στην Αλγερία μπορεί να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή, από αστάθμητους τοπικούς παράγοντες που δεν είναι εφικτό να προβλεφθούν. Κάθε εκδρομή στην Αλγερία βασίζεται σε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα, η πραγματοποίηση του οποίου, επαναλαμβάνουμε,  βασίζεται στο καλύτερο πιθανό σενάριο, λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι αυτό μπορεί να ανατραπεί. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων (κυρίως εσωτερικών) είναι σύνηθες φαινόμενο και θα πρέπει να το γνωρίζουμε (γι’ αυτό και εμείς τις αποφεύγουμε). Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι πως στο ταξίδι μας στην Αλγερία θα ζήσουμε μία πραγματικά μοναδική εξερευνητική εμπειρία, από τις σπάνιες που πλέον έχουν απομείνει στον πλανήτη!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, το Αλγέρι, απολαμβάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα και βλέπουμε την αρχαία πόλη της Τιπάσα. Στη συνέχεια γνωρίζουμε τη ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα και την πόλη Σετίφ και φτάνουμε στην πανέμορφη  Κωνσταντίνη, την πόλη που είναι «χτισμένη στον αέρα» κατά την παράδοση. Περιηγούμαστε στην αρχαία, αυτοκρατορική Τιμγκάντ, περνάμε από το εγκαταλελειμμένο χωριό Ρουφί, πριν φτάσουμε στην Μπίσκρα. Μένουμε στην όαση Ελ Ουέντ, συνεχίζουμε στην πεντάπολη της Γκαρντάια, στην αλγερινή ενδοχώρα και τις παρυφές της Σαχάρας. Πετάμε για τον νότο της Αλγερίας και την Τζανέτ «το μαργαριτάρι του Τασιλί», όπου για τρεις ημέρες θα «ζήσουμε» την έρημο στο Τασιλί ν'Ατζέρ και το Εργκ Αντμέρ, σε μια περιοχή με εντυπωσιακούς πολύχρωμους αμμόλοφους και βραχώδεις σχηματισμούς. Επιστροφή στο Αλγέρι και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το Versus Travel σας έχει ετοιμάσει το πρόγραμμα που περιμένατε σε μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, σε μία χώρα-περιπέτεια… την ανεξερεύνητη Αλγερία. Η Αλγερία, με το συμβολικό βάρος που κουβαλά και την (κάποτε ίσως) άμεση σχέση με την Ευρώπη, είναι τόσο κοντά κι ωστόσο τόσο μακριά. Πάμε, λοιπόν, να την εξερευνήσουμε, με προσεκτικά επιλεγμένες επισκέψεις και σπάνια διαμονή στην έρημο Σαχάρα, σε μια χώρα-αποκάλυψη που μας προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτκή εμπειρία!

Ειδικότερα:

 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι και στην Κωνσταντίνη. Στις άλλες πόλεις διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και απλά καταλύματα 3*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα και πλήρης διατροφή τις τρεις ημέρες στην έρημο της Σαχάρας.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines, με αυθημερόν άφιξη στο Αλγέρι και αυθημερόν επιστροφή στην Αθήνα. Έτσι, το πρόγραμμα είναι 13 ημερών με 12 διανυκτερεύσεις.
 • Διαμονή στην όαση Ελ Ουέντ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρας (σε σκηνές) στο Εθνικό Πάρκο Τασιλί ν'Ατζέρ και στην περιοχή της Τζανέτ.
 • Επίσκεψη στους τρεις μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της Αλγερίας:
  • Τιπάσα, η αρχαία αποικία των Φοινίκων
  • Τιμγκάντ, η αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού
  • Τζεμίλα, ρωμαϊκή πόλη-μνημείο της UNESCO
 • Επίσκεψη στην πόλη Σετίφ για να δούμε το μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Περιήγηση και διαμονή στην Κωνσταντίνη, την «πόλη των γεφυρών».
 • Περιήγηση και διαμονή στην πόλη Γκαρντάια, στην απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ.
 • Με ολοήμερη εκδρομή στην Τιπάσα από το Αλγέρι.
 • Διαδρομές στις παρυφές της αλγερινής Σαχάρα.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΛΓΕΡΙ: (1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι. Το «μαργαριτάρι» της Αλγερίας και πρωτεύουσα της χώρας είναι μια μεγαλούπολη που αναπτύσσεται τουριστικά και αρχίζει να εντάσσεται στην ατζέντα των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο.

Με την άφιξή μας στην πόλη πάμε να τη γνωρίσουμε μέσα από μια περιπατητική ξενάγηση στο αποικιακού στυλ κέντρο της, αλλά και στους περίφημους Κήπους Χάμμα. Κυρίως όμως θα πάρουμε μια καλή γεύση από μια πόλη με πραγματικά ξεχωριστή παρουσία όχι μόνο στα αφρικανικά αλλά ακόμα και στα ευρωπαϊκά πράγματα, καθώς για πολλές δεκαετίες αποτελούσε έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Αλγέρι.

2η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ – ΤΣΕΡΤΣΕΛ – ΤΙΠΑΣΑ – ΑΛΓΕΡΙ

Αναχωρούμε οδικώς από το Αλγέρι και ακολουθώντας μία παραθαλάσσια διαδρομή φτάνουμε στην πόλη Τσερτσέλ (Cherchell), όπου θα επισκεφθούμε τα δύο μουσεία που φιλοξενούν μια σειρά ρωμαϊκών αρχαιοτήτων και τα αγάλματα του ανακτόρου του Τζούμπα Β’, του βασιλιά της Νουμιδίας, συζύγου της κόρης του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου.

Συνεχίζουμε τη σημερινή μας εκδρομή με επόμενο προορισμό την πόλη Τιπάσα (Tipasa), περίπου 75 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Η «Μαυριτανική Τιπάσα», όπως επίσης αποκαλείται, είναι μία αρχαία πόλη, αποικία των Φοινίκων που αποτέλεσε βάση των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Μαυριτανίας. Τα ρωμαϊκά ερείπια που σώζονται στη σημερινή πόλη είναι απίστευτα εντυπωσιακά, δίπλα στη θάλασσα, γι’ αυτό και η UNESCO την ανέδειξε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επιστρέφοντας στο Αλγέρι θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφτούμε το Βασιλικό Μαυσωλείο της Μαυριτανίας, ένα εντυπωσιακό ταφικό μνημείο – τελευταίος τόπος κατοικίας του βασιλιά της Μαυριτανίας, Τζούμπα Β’, και της συζύγου του Κλεοπάτρας Σελήνης Β’.

Επιστροφή στο Αλγέρι, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ – ΤΖΕΜΙΛΑ – ΣΕΤΙΦ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Αλγέρι, με πρώτο μας προορισμό την Τζεμίλα (Djemila), τη ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ (Cuicul) από τους Ρωμαίους, ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes), καθώς και το χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο. Στο Μουσείο και στη γειτονική πόλη Σετίφ (Setif) θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το  μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».

Συνεχίζουμε κατόπιν για την πανέμορφη Κωνσταντίνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ – ΤΙΝΤΙΣ – ΑΝΑΜΠΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας για σήμερα την αρχαία ρωμαϊκή πόλη Τιντίς (Tiddis), μια αυθεντική τοποθεσία των Βερβερίνων που αστικοποιήθηκε από τους Ρωμαίους και διαμορφώθηκε ως πόλη-φρούριο, στρατηγικά τοποθετημένη σε οροπέδιο. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ευημερία και διέθετε μνημειακή πύλη, λουτρά, διάφορες εγκαταστάσεις όπως βυρσοδεψεία, ένα ιερό του Μίθρα που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., καθώς και ένα χριστιανικό παρεκκλήσι. Η σημερινή τοποθεσία διατηρεί ακόμα λιβυκές επιγραφές και σύμβολα σε κεραμικά των Βερβερίνων.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο, θα συνεχίσουμε για την Άναμπα, μια πόλη-λιμάνι στη βορειοανατολική άκρη της Αλγερίας, κοντά στην Τυνησία. Η Άναμπα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με αρχιτεκτονική που αντανακλά το γαλλικό αποικιακό παρελθόν της. Εμείς, μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούμε το Ιστορικό Μουσείο της πόλης, θα δούμε το Τζαμί του 11ου αιώνα και θα θαυμάσουμε από κοντά τη Βασιλική του Αγίου Αυγουστίνου, που ολοκληρώθηκε το 1900 και δεσπόζει σε έναν λόφο στα νότια. Κάτω από αυτήν απλώνεται η ερειπωμένη παλιά πόλη της Άνναμπα (Hippo Regius), με τα απομεινάρια ρωμαϊκών επαύλεων και λουτρών.

Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, επιστρέφουμε στην Κωνσταντίνη για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ (ξενάγηση) – ΜΠΑΤΝΑ – ΤΙΜΓΚΑΝΤ

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνσταντίνη (Constantine) αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε «μία πόλη στα… ουράνια»! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ (Rhummel) με τις πέτρινες γέφυρες έδωσαν  στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που μετρά αιώνες ζωής.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στην υπέροχη γέφυρα Σίντι Ράτσντ (Sidi Rached) και τη γέφυρα Sidi M'Cid. Θα περιδιαβούμε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Παλαιάς Πόλης, της Κάσμπα (Casbah), και θα περπατήσουμε στις όχθες του φαραγγιού του ποταμού Ριμέλ.

Αφήνουμε στη συνέχεια την Κωνσταντίνη και αναχωρούμε οδικώς με πρώτο μας σταθμό την Μπάτνα, πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας. Τα πρώτα βασικά θεμέλια (στρατιωτικός καταυλισμός) της πόλης ανεγέρθηκαν από τη γαλλική φρουρά το 1844, έχοντας ως στρατηγική τους αποστολή τη δημιουργία ενός μόνιμα φυλασσόμενου σημείου πρόσβασης για την κύρια οδική αρτηρία της Σαχάρας. Η γεωγραφική θέση της Μπάτνα προσφέρει ένα φυσικό χώρισμα μέσα από τα όρη του Άτλαντα, ένα πέρασμα το οποίο οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν στην πρώιμη φάση της εισβολής τους.

Μετά από μία σύντομη στάση στις αλυκές της περιοχής, συνεχίζουμε για το Μέντρασεν, ένα πολύ γνωστό ταφικό μνημείο-μαυσωλείο Βέρβερων βασιλέων που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπάτνα. Τελευταίος σταθμός της διαδρομής μας το Τιμγκάντ (Timgad), η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΙΜΓΚΑΝΤ (ξενάγηση) – ΡΟΥΦΙ – ΜΠΙΣΚΡΑ – ΕΛ ΟΥΕΝΤ

Νωρίς το πρωί πάμε να γνωρίσουμε τη ρωμαϊκή-βερβέρικη πόλη Τιμγκάντ, με περιήγηση στα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού και στο Φόρουμ.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά, όπου θα επισκεφτούμε το κρεμασμένο στις πλαγιές του φαραγγιού εγκαταλελειμμένο χωριό Ρούφι (Rhoufi). Συνεχίζουμε για

τις παρυφές της ερήμου Σαχάρα, με προορισμό μας την Μπίσκρα (Biskra), την πανέμορφη πόλη της ερήμου.

Από εδώ αναχωρούμε για τα ανατολικά σύνορα της Αλγερίας, διασχίζοντας μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την επιβλητική παρουσία του Ορές, της οροσειράς που κάποτε αποτελούσε κομμάτι της μοναδικής διαδρομής που μπορούσε να ενώσει τη μεσογειακή ακτογραμμή με τις οάσεις της αλγερινής (και όχι μόνο) ενδοχώρας. Τοπίο άγριο, σκληρό αλλά σίγουρα με ξεχωριστή ομορφιά και χαρακτήρα, ειδικά στα σημεία εκείνα όπου συναντάμε και τις αλμυρές λίμνες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πια αποξηρανθεί.

Προορισμός μας είναι η όαση της Ελ Ουέντ, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Το χρώμα της ώχρας κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική της Ελ Ουέντ, όπως και το μάρμαρο σε πολλές περιπτώσεις, κάτι που θα διαπιστώσουμε στη βόλτα μας στην περιοχή. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΕΛ ΟΥΕΝΤ – ΤΟΥΓΚΟΥΡΤ – ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Αφήνουμε σήμερα την Ελ Ουέντ και κινούμαστε ξανά προς την ενδοχώρα της Αλγερίας, αυτή τη φορά με προορισμό μας την Γκαρντάια. Η διαδρομή μας διασχίζει νέο κομμάτι της αλγερινής ερήμου, με οάσεις και μικρές πόλεις όπως η Τουγκούρτ, όπου θα κάνουμε καθοδόν στάση.

Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Γκαρντάια: Η Γκαρντάια (Ghardaïa) είναι μέρος μιας πενταπόλεως, μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στη μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν από περίπου εννέα αιώνες.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ: ξενάγηση

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982, η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (Beni Isguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (El Atteuf) και τη Μπουνούρα (Bou Noura). Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές «μικρές ακροπόλεις» που έχουν το δικό τους τζαμί, με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίνουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό.

Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου, καθώς πιστεύουν ότι «οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό». 

Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (Sidi-Brahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ, παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ – πτήση για ΑΛΓΕΡΙ (2η ξενάγηση) – πτήση για ΤΖΑΝΕΤ (Έρημος Σαχάρα)

Αφήνουμε σήμερα την Γκαρντάια και επιβιβαζόμαστε σε πτήση για την επιστροφή μας στο Αλγέρι.

Με την άφιξή μας συνεχίζουμε την περιήγηση στην αλγερινή πρωτεύουσα, πόλη με πολλά και ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ανάμεσά τους, το μνημείο Μακάμ Τσαχίντ, το Μέγα Τέμενος και το Μουσείο El Moujahid που στοχεύει στη συλλογή, τη διατήρηση και την προβολή αντικειμένων και αναμνήσεων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. Επίσης, η ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Παναγίας της Αφρικής (Basilique Notre-Dame d'Afrique), τον βυζαντινού ρυθμού ναό, με το ιερό του να κοιτά προς την Δύση και όχι προς την ανατολή, όπως συνηθίζεται, και το τρίμετρο χάλκινο άγαλμα της Παναγίας να δεσπόζει στο εσωτερικό του. 

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση με προορισμό τον νότο της Αλγερίας και την Τζανέτ. 

Η Τζανέτ (Djanet) είναι μια πόλη-όαση της ερήμου της νοτιοανατολικής Αλγερίας, σε κοντινή απόσταση από το Νίγηρα και τη Λιβύη, που ιδρύθηκε το Μεσαίωνα από τους Τουαρέγκ (Tuareg). Βρίσκεται στο μέσον του Πολιτιστικού Πάρκο Tassilin'Ajjer (Parc culturel du Tassili) που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου Tassilin'Ajjer , του ErgAdmer και του TadrartRouge  και έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά και Αποθεματικό Βιόσφαιρας. Η άμμος της ερήμου σε εκπληκτικούς χρωματισμούς εναλλαγής από το χρυσαφί στο κόκκινο και από το κόκκινο στο μαύρο συνθέτουν απόκοσμα τοπία με συμπλέγματα βράχων μοναδικής μορφολογίας και χρωματισμών σε πολλούς από τους οποίους είναι ζωγραφισμένες ή χαραγμένες εικόνες καθημερινότητας της ιστορίας του ανθρώπου αρχής γενομένης πριν από 10.000 χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως.

Η Τζανέτ είναι η αφετηρία μας για αυτό το μοναδικό κομμάτι της Σαχάρα που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΖΑΝΕΤ: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ – ΝΤΙΝΤΙΕΡ – ΙΧΕΡΙΡ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΣΙΛΙ ΝΑΤΖΕΡ

Η πρώτη αχτίδα του ηλίου θα μας ξυπνά ζητώντας μας να την αποτυπώσουμε με την κάμερά μας, ενώ θα πολλαπλασιάζεται και θα αλλάζει τα χρώματα του αλλόκοτου φυσικού τοπίου, του ουρανού, της άμμου, των βράχων. Και οι τελευταίες ηλιαχτίδες θα μας καλούν να τις κυνηγάμε καθώς θα χάνονται στους αμμόλοφους και στο δάσος των βράχων του σεληνιακού τοπίου, δίδοντας στον ονειρεμένο τόπο το εκπληκτικό φως της δύσης και σε συνέχεια του λυκόφωτος, ονειρική καταγραφή εξωπραγματικής εικόνας! Και η νύχτα θα μας βρίσκει εξουθενωμένους αλλά τόσο ευτυχισμένους, δίπλα στη φωτιά, με το τρίξιμο των ξύλων που καίγονται να  διακόπτει την απόκοσμη ησυχία της ερήμου. Με τον ουρανό πάνω μας, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, με τα αστέρια υπέρλαμπρα σε πλήρη χαρτογράφηση, να μας καλεί να τον καταγράψουμε στον νου, την καρδιά και την ψυχή μας! Για να κοιμηθούμε εκεί … στο πουθενά της μάνας γης με τελευταία σκέψη: σε ευχαριστώ Θεέ μου!

Σήμερα η διαδρομή μας στην έρημο θα μας οδηγήσει στο Ντιντιέρ, σε ένα τεράστιο οροπέδιο περίπου 150 χλμ. βόρεια της Τζανέτ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική τοποθεσία όπου έζησε ο προϊστορικός άνθρωπος και άφησε τα… ίχνη του στους αιωνόβιους βράχους: σχέδια και απεικονίσεις ζώων χαραγμένες στην πέτρα, αδιάψευστοι μάρτυρες της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή, ήδη από τα προϊστορικά χρόνια.

Επόμενος σταθμός μας το Ιχερίρ, ένα αυθεντικό χωριό των Τουαρέγκ σε μια εντυπωσιακή κοιλάδα που συνδυάζει τους επιβλητικούς κατακόρυφους βράχους, το ποτάμι που διασχίζει την περιοχή και τις περίφημες gueltas (λίμνες), όπου κάποτε ζούσαν κροκόδειλοι και σχεδόν πάντα συνοδεύονται από οάσεις.

Μεταφορά και τακτοποίηση σε σκηνές κοντά στο χωριό, στο Εθνικό Πάρκο Τασιλί ν'Ατζέρ, ένα αχανές οροπέδιο που έχει χαρακτηριστεί απόθεμα βιόσφαιρας και προστατευόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Εθνικό Πάρκο Τασιλί ν'Ατζέρ καλύπτει μια έκταση πάνω από 72.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει ένα πανόραμα από γεωλογικούς σχηματισμούς. Τεράστιοι βράχοι χρώματος από μαύρο μέχρι θαμπό κόκκινο, με φυσικές αψίδες, αποτέλεσμα της διάβρωσης ανά τους αιώνες, δίνουν μια απόκοσμη αίσθηση σεληνιακού τοπίου. Προϊστορικά σπήλαια με βραχογραφίες που απεικονίζουν μεγάλα ζώα που ζούσαν τότε στην περιοχή, όπως αντιλόπες, κροκόδειλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, ιπποπόταμους, κοπάδια από βοοειδή αλλά και ανθρώπινες μορφές σε σκηνές της καθημερινότητάς τους, όπως το κυνήγι και ο χορός μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. 

Διανυκτέρευση εδώ, στο Τασιλί Ν’ Ατζέρ, σε ένα μοναδικό τοπίο και θαύμα της φύσης που μας καλεί να εξερευνήσουμε.

11η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ: ΟΥΕΝΤ ΕΣΣΕΝΤΙΛΕΝ – ΤΙΚΟΥΜΠΑΟΥΙΝ – ΕΡΓΚ ΑΝΤΜΕΡ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Ουέντ Εσσεντιλέν, ένα καταπράσινο φαράγγι με πυκνή βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, πανύψηλους βράχους, ξηρούς καταρράκτες. Εκεί θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου, θα περπατήσουμε στους πορτοκαλί αμμόλοφους και θα εξερευνήσουμε τους πανύψηλους βράχους που περιβάλλουν την όμορφη όαση. Εκεί θα απολαύσουμε και το γεύμα μας κάτω από τις φυλλωσιές και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά, ενώ πιθανότατα θα συναντήσουμε και κατασκήνωση νομάδων.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Τικουμπαουίν (Tikoubaouine) με τους ατέλειωτους αμμόλοφους, τους τεράστιους πύργους πετρωμάτων και  τα εκπληκτικά νεολιθικά απομεινάρια και βραχογραφίες. Η περιοχή είναι ξακουστή για τον Βράχο της Τικουμπαουίν που ισορροπεί (Balanced Rock of Tikoubaouine) και την Αψίδα του Τικουμπαουίν (Tikoubaouine Arch), μοναδικά γλυπτά της φύσης.

Κλείνουμε την ημέρα μας στο αχανές οροπέδιο με τους ωχρούς αμμόλοφους του Εργκ Αντμέρ (Erg Admer), απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου. Κατασκήνωση στην περιοχή. Κάτω από έναν απέραντο ουρανό, η αλλαγή του σκηνικού είναι ολοκληρωτική. Εδώ ο ταξιδιώτης εξοικειώνεται με τα δύο μεγάλα ανάγλυφα: τα βουνά και τους αμμόλοφους. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ – ΤΙΜ ΡΕΣΟΥ – ΤΕΓΚΑΡΓΚΑΡΤ (Αγελάδα που Κλαίει) – ΤΖΑΝΕΤ

Αφού απολαύσουμε την τελευταία μας ανατολή στην έρημο, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Τζανέτ. Καθοδόν θα ανακαλύψουμε ένα σύμπαν εκπληκτικών σχηματισμών από βράχους και αμμόλοφους που εναλλάσσονται συνεχώς. Η διάβρωση έχει σμιλέψει ένα απόκοσμο τοπίο, από αυτά που δεν αντικρίζεις συχνά στη ζωή αυτή.

Στο Τιν Ρέσου θα θαυμάσουμε τη διάσημη βραχογραφία που απεικονίζει το λιοντάρι θηρευτή, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο (Τεγκαργκάρτ) Tegharghart για να δούμε τις περίφημες βραχογραφίες με τις «Κλαίουσες Αγελάδες» («Crying Cows»). Μια σειρά βραχογραφιών ηλικίας περίπου 8.000 ετών, που είναι μοναδικές στον κόσμο γιατί πολλές από αυτές απεικονίζουν βοοειδή με μακριά κέρατα με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια τους.

Τελικός μας προορισμός για σήμερα η Τζανέτ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ξεκούραση μέχρι τα μεσάνυχτα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο.

13η ημέρα: ΤΖΑΝΕΤ – πτήση για ΑΛΓΕΡΙ – πτήση επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επιβιβαστούμε στην πτήση για το Αλγέρι. Από εκεί θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2799 € 790 €
Twin Room 2799 € 790 €
Triple Room 2799 € 790 €
Single Room 3429 € 790 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3019 € 790 €
Twin Room 3019 € 790 €
Triple Room 3019 € 790 €
Single Room 3649 € 790 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3839 € 0 €
Twin Room 3839 € 0 €
Triple Room 3839 € 0 €
Single Room 4469 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1844

25/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:50

12:20

TK 653

25/02/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΛΓΕΡΙ

14:30

16:15

TK 652

08/03/2024

ΑΛΓΕΡΙ –  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:30

16:00

TK 1845

08/03/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45

20:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5* στο Αλγέρι και στην Κωνσταντίνη. Στις άλλες πόλεις διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και απλά καταλύματα 3*. Στην έρημο διαμονή σε σκηνές.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή στην έρημο Σαχάρα.
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Βίζα Αλγερίας: 90 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  790€

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

 • Διαβατήριο που να φέρει την υπογραφή του κατόχου, με ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης του ταξιδιού.
 • Έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου.
 • Για την έκδοση απαιτείται τόσο η έγχρωμη φωτοτυπία όσο και το σώμα του διαβατηρίου.
 • Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου σε λευκό φόντο.
 • Δύο (2) φόρμες αίτησης, συμπληρωμένες χειρόγραφα με κεφαλαία γράμματα, που να έχουν πρωτότυπη υπογραφή και ημερομηνία. Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να είναι πλήρως συμπληρωμένες, χωρίς κανένα κενό πεδίο. Το πεδίο του/της συζύγου, εάν είναι παντρεμένος, πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά. Το πεδίο των παιδιών (αν υπάρχουν) δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί, εκτός αν ταξιδεύουν μαζί.
 • Κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
 • Επικυρωμένη κράτηση ξενοδοχείου.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση/Ασφάλεια ζωής (σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου, για επαναπατρισμό σορού, νοσηλεία ή/και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της βίζας.
 • Το διαβατήριο ΔΕΝ ΘΑ πρέπει να φέρει σφραγίδα από Ισραήλ, Μαλάουι και Ταιβάν.
 • Για την έκδοση της βίζας απαιτείται το λιγότερο μια περίοδος ενάμιση μηνός.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Οι εσωτερικές πτήσεις στην Αλγερία δεν ανακοινώνονται νωρίς, παρά λίγο μόνο χρόνο πριν την εκτέλεσή τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση καθυστερήσεων ή και αλλαγής δρομολογίων. Αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, για την αποφυγή παρεξηγήσεων.
 • Το πρόγραμμα της εκδρομής στην έρημο ενδέχεται να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή, συνθήκες καιρικές αλλά και πολιτικές. Μην ξεχνάμε ότι κινούμαστε σε παραμεθόριες περιοχές.
 • Σε κάποια σημεία της διαδρομής μας ενδέχεται να υπάρχει παρουσία/συνοδεία του αλγερινού στρατού. Πρόκειται για θέμα ασφάλειας, που δεν θα πρέπει να μας παραξενέψει αλλά να το θεωρούμε πολύ πιθανό να συμβεί.
 • Στη Σαχάρα η τουριστική υποδομή είναι πολύ χαμηλή, με διανυκτερεύσεις σε χαμηλής κατηγορίας ξενοδοχείο και σε αντίσκηνα στην έρημο.
 • Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διαδρομές εκτός δρόμων σε ακατοίκητες περιοχές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το Versus Travel σας έχει ετοιμάσει το πρόγραμμα που περιμένατε σε μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα, σε μία χώρα-περιπέτεια… την ανεξερεύνητη Αλγερία. Η Αλγερία, με το συμβολικό βάρος που κουβαλά και την (κάποτε ίσως) άμεση σχέση με την Ευρώπη, είναι τόσο κοντά κι ωστόσο τόσο μακριά. Πάμε, λοιπόν, να την εξερευνήσουμε, με προσεκτικά επιλεγμένες επισκέψεις και σπάνια διαμονή στην έρημο Σαχάρα, σε μια χώρα-αποκάλυψη που μας προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτκή εμπειρία!

Ειδικότερα:

 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι και στην Κωνσταντίνη. Στις άλλες πόλεις διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και απλά καταλύματα 3*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα και πλήρης διατροφή τις τρεις ημέρες στην έρημο της Σαχάρας.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines, με αυθημερόν άφιξη στο Αλγέρι και αυθημερόν επιστροφή στην Αθήνα. Έτσι, το πρόγραμμα είναι 13 ημερών με 12 διανυκτερεύσεις.
 • Διαμονή στην όαση Ελ Ουέντ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρας (σε σκηνές) στο Εθνικό Πάρκο Τασιλί ν'Ατζέρ και στην περιοχή της Τζανέτ.
 • Επίσκεψη στους τρεις μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της Αλγερίας:
  • Τιπάσα, η αρχαία αποικία των Φοινίκων
  • Τιμγκάντ, η αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού
  • Τζεμίλα, ρωμαϊκή πόλη-μνημείο της UNESCO
 • Επίσκεψη στην πόλη Σετίφ για να δούμε το μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».
 • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι.
 • Περιήγηση και διαμονή στην Κωνσταντίνη, την «πόλη των γεφυρών».
 • Περιήγηση και διαμονή στην πόλη Γκαρντάια, στην απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ.
 • Με ολοήμερη εκδρομή στην Τιπάσα από το Αλγέρι.
 • Διαδρομές στις παρυφές της αλγερινής Σαχάρα.
 • Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

Highlights

 • Ο αρχαιολογικός χώρος στο Τιμγκάντ, την πόλη του Αυτοκράτορα Τραϊανού.
 • Το Αλγέρι, η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας!
 • Η Κωνσταντίνη, η πόλη «χτισμένη στον αέρα»!
 • Παρατηρήστε τα περίτεχνα ψηφιδωτά του «Θρίαμβου του Διονύσου», στο Σετίφ.
 • Η Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
 • Η αρχαία φοινικική αποικία της Τιπάσα!
 • Περιηγηθείτε στην πόλη της Γκαρντάια, με τις «μικρές ακροπόλεις».
 • Το Τασιλί ν'Ατζέρ και το Εργκ Αντμέρ, οι θάλασσες άμμου που έχουν καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά και Αποθεματικό Βιόσφαιρας, με τους εκπληκτικούς χρωματισμούς και μοναδικής μορφολογίας και χρωματισμών συμπλέγματα βράχων, που συνθέτουν απόκοσμα τοπία!

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο στο Αλγέρι και στην Κωνσταντίνη.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα και πλήρης διατροφή τις τρεις ημέρες στην έρημο της Σαχάρας.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish Airlines.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2024

Αναχωρήσεις

25/02Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία με διαμονή και στην έρημο Σαχάρα | 25.02.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info