fb

Νότια Κορέα - Ιαπωνία με τις ανθισμένες κερασιές - Φιλιππίνες | 13.03.2024

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα αχανές νησιωτικό σύμπλεγμα, που θα μπορούσε να ήταν και ένας διαφορετικός πλανήτης. Σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο ίδιος, ειδικά στις πόλεις, η Ιαπωνία αποτελεί τη μεγάλη εξαίρεση. Αμιγής πληθυσμιακά, με κοινή για όλους αυστηρή παιδεία και κουλτούρα, έχει μια συμπαγή εικόνα ανθρώπων, που άλλοτε σε περικλείει ασφυκτικά, και άλλοτε σε εκπλήσσει με την ευγένεια, την τάξη, και την πειθαρχία του. Κάθετες πόλεις, δαιδαλώδη κτίρια, αλλά και άψογη, με κόπο προσεγμένη φύση, που λατρεύεται σαν θεότητα - ειδικά τα σαββατοκύριακα, και ειδικά από το πολύχρωμο πλήθος των κατά τα άλλα ομοιόμορφων τις καθημερινές υπαλλήλων γραφείου. Χώρα ορεινή, με πολύ λίγο καλλιεργήσιμο χώρο αναλογικά με τον μεγάλο πληθυσμό της, έχει υψηλότατες τιμές γης και κατοικίας. Το ίδιο όμως ακριβές είναι και οι προσωπικές σχέσεις, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται χαμηλά στον κατάλογο προτεραιοτήτων των νέων, αφήνοντας την εκπαίδευση και την καριέρα να τερματίζουν πρώτες. 

Η ιστορία της αναδύεται ανέγγιχτη μέσα από το χρόνο, είτε κοιτάξει κανείς ένα μεγάλο βουδιστικό ή σιντοϊστικό μνημείο, είτε τον ποδόγυρο ενός παραδοσιακά σύγχρονου κιμονό. Αϊκίντο, ικεμπάνα, οριγκάμι, ρέικι, σούμο, σαμουράι. Η Ιαπωνία δεν εντυπωσιάζει μόνο από το σύνολο, αλλά κυρίως από τις λεπτομέρειες. Αυτές την ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές της, και αυτές είναι οι πρεσβευτές της ανά την υφήλιο, μέσω των θρυλικών καταναλωτικών και πολιτισμικών προϊόντων της. Η επίσκεψη σε αυτή τη χώρα είναι ένα ταξίδι παρατήρησης, και αναπόφευκτα σύγκρισης με τις πρακτικές του υπόλοιπου κόσμου. Οι κάτοικοι της είναι φοβεροί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για το πως διαχειρίζονται τη φύση τους, το ανθρώπινο δυναμικό τους, τα συναισθήματα τους, τα απορρίμματα, ή τις περιβαλλοντικές κρίσεις. Η Ιαπωνία θα σας μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια, και όχι μόνο επειδή ο ήλιος ανατέλλει πρώτα εκεί…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Ιαπωνία: ένα υπερ-ταξίδι σε τρεις μαγικές χώρες που πάντα θέλατε να πραγματοποιήσετε…

Συγκεντρώσαμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Άπω Ανατολή και – σαν να μην έφτανε αυτό – προσθέσαμε και αρκετές δόσεις εξωτισμού από το Αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων. Επισκεπτόμαστε και γνωρίζουμε τις τρεις χώρες με επιλεγμένες διαμονές, πλούσιες ξεναγήσεις, εκδρομές και εξορμήσεις σε μαγευτικά φυσικά τοπία.

Ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό στο πρόγραμμα του Versus για την Ιαπωνία είναι η επαρκής διαμονή στο Τόκιο με 4 διανυκτερεύσεις, και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων στην ιαπωνική πρωτεύουσα για μείωση κόστους. Έτσι, έχουμε δύο (2) πλήρεις ξεναγήσεις στο Τόκιο, συμπεριλαμβάνοντας επίσκεψη και στο Εθνικό Μουσείο, καθώς και επιπλέον εκδρομή στο Νίκκο.

Δεν προσπερνάμε φυσικά και το κομμάτι της Νότιας Κορέας, με τρεις (3) νύχτες στη Νότια Κορέα, δύο στη δυναμική πρωτεύουσα Σεούλ και μία στην πόλη Μπουσάν!

Στο σμαραγδένιο αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας που ακούει στο όνομα «Φιλιππίνες» αφιερώνουμε πέντε (5) διανυκτερεύσεις για να χορτάσουμε το Σεμπού, μια από τις ομορφότερες πόλεις του αρχιπελάγους, τη νήσο Μποχόλ με τους υπέροχους Σοκολατένιους Λόφους, το Παλαουάν, ένα από τα πιο ονειρεμένα μέρη στον πλανήτη, αλλά και την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα πλούσιο υπερ-ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία, στη γειτονική Νότια Κορέα αλλά και στον επίγειο παράδεισο των Φιλιππίνων! Επισκεπτόμαστε το Τόκιο όταν οι κερασιές είναι στο απόγειο της ανθοφορίας τους και εξερευνούμε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ιαπωνίας, με τις κυριότερες πόλεις και αξιοθέατα της μοναδικής αυτής χώρας. Με 4 ακριβές διανυκτερεύσεις στο Τόκιο, αλλά και 3 νύχτες στο Κιότο, ώστε να έχουμε χρόνο να δούμε και να απολαύσουμε τις πόλεις αυτές όπως πρέπει.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από τη γειτονική Νότια Κορέα, πραγματοποιώντας ένα οδοιπορικό από τον βορρά μέχρι τον νότο της χώρας, και όχι απλά ένα πέρασμα. Με δύο νύχτες στη δυναμική πρωτεύουσα Σεούλ, μητρόπολη της τεχνολογίας και της αναψυχής, και μία ακόμα στην Μπουσάν, απολαμβάνουμε μία σπάνια, πλήρη εικόνα της Νότιας Κορέας!

Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στις Φιλιππίνες: ξεκινάμε από τα νότια και το μαγευτικό Σεμπού και καταλήγουμε στην πρωτεύουσα Μανίλα, για να λέτε πως τα έχετε δει όλα! Στο ενδιάμεσο θα περιηγηθούμε σε υπόγεια σπήλαια, θα κάνουμε κρουαζιέρες, θα κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινες θάλασσες και θα εντυπωσιαστούμε από μοναδικά φυσικά τοπία. Πρόκειται για ένα ταξίδι ιδιαίτερο, γεμάτο εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή... από αυτά που μόνο το Versus ξέρει να διοργανώνει.

Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά
της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.

Οι διαδρομές στις ημερήσιες εκδρομές του προγράμματος γίνονται με πούλμαν και όχι με τρένο. Παρόλα αυτά, το Versus προσφέρει και τρεις διαδρομές με το γνήσιο τρένο-βολίδα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πλούσια 19ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας!
 • Επαρκή διαμονή στο ακριβό Τόκιο (4 διανυκτερεύσεις) και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων για μείωση κόστους. 
 • Επίσκεψη στο Τόκιο την κατάλληλη εποχή για να θαυμάσουμε τις ανθισμένες κερασιές.
 • Τρεις (3) διαν/σεις στο παραδοσιακό Κιότο.
 • Στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή από το Versus Travel. Στις Φιλιππίνες διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σεούλ στη Νότια Κορέα, με ολοκληρωμένη ξενάγηση, καθώς και μία (1) νύχτα στην Μπουσάν.
 • Διαδρομή με το τρένο-βολίδα στην Ιαπωνία!
 • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας.
 • Στην Ιαπωνία οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με ακουστικά, μία παροχή που κοστίζει αλλά το Versus Travel επιλέγει για μεγαλύτερη άνεση και βελτιωμένη εμπειρία στις επισκέψεις σας. 
 • Παράσταση από μάικο (μαθητευόμενες γκέισες) με παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς για να μάθουμε πολλά για την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού.
 • Ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Κεγκόν στο Νίκκο, όπου ανεβαίνουμε με χρήση ανελκυστήρα.
 • Ημιδιατροφή και στις τρεις χώρες. Στην ακριβή Ιαπωνία αξίας άνω των 400€.
 • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.
 • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο, μια εκδρομή που εισήγαγε το Versus και απολαμβάνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στην «Κοιλάδα του Βρασμού», στο όρος Φούτζι.
 • Κρουαζιέρα και γεύμα εν πλω στον ποταμό Λομπόκ, στο νησί Μποχόλ.
 • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, την πόλη των αντιθέσεων!
 • Επίσκεψη στον μεγαλύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου, τον Σεν Πολ, ένα από τα εφτά θαύματα της Φύσης.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σεμπού με τη σπουδαία ιστορία και το κοσμοπολίτικο παρελθόν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ελ Νίντο, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας, για να απολαύσουμε κοραλλιογενείς υφάλους και μοναδικά είδη ψαριών σε θάλασσες που το χρώμα τους αρκεί για να μην πάρετε το βλέμμα σας από αυτά.
 • Χαλάρωση σε πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο στις μαγευτικές Φιλιππίνες.
 • Διανυκτέρευση με πρωινό στο Άμστερνταμ, στην αρχή του ταξιδιού.
 • Εξειδικευμένο, έμπειρο Έλληνα αρχηγό.
 • Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις από τον εξειδικευμένο ξεναγό μας, που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών που επισκεπτόμαστε.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα και πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στην ολλανδική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – πτήση για ΣΕΟΥΛ

Ελεύθερος χρόνος στο Άμστερνταμ, για να πάρουμε μια γεύση από την πανέμορφη αυτή πόλη, ρομαντική και σύγχρονη ταυτόχρονα, που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις.

Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα και έπειτα, οπότε και διένυσε την λεγόμενη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας. Εκείνη την περίοδο χτίστηκαν τα χαρακτηριστικά ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα περίφημα χράχτεν (grachten) γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης στα οποία και θα κάνουμε τη βόλτα μας.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νότια Κορέα και την πρωτεύουσα Σεούλ.

 

3η ημέρα: Άφιξη στη ΣΕΟΥΛ

Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μια πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη, με υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής.
Άφιξη στην κορεατική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΕΟΥΛ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε και τη γνωριμία μας με τη νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα, με το εντυπωσιακό ανάκτορο Γκεγιονγκμπόκ, ή Βόρειο Ανάκτορο, όπως επίσης αποκαλείται, λόγω της γεωγραφικής του θέσης (βορειότερα από τα άλλα 4 παλάτια της Σεούλ). Θεωρείται το ωραιότερο από όλα, με τα θεμέλιά του να χρονολογούνται στα τέλη του 16ου αι. και τη σημερινή του μορφή να διαμορφώνεται εν πολλοίς στα μέσα του 19ου αι. Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυναστείας Τζοσεόν, με το National Folk Museum που επίσης θα επισκεφθούμε να βρίσκεται στους χώρους του.

Λίγο πιο μακριά βρίσκεται το τεράστιο Τσεονγκγιετσεόν (Cheonggyecheon), ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής που αναπτύχθηκε κατά μήκος ενός τοπικού χειμάρρου, που για πολλά χρόνια είχε καλυφθεί προκειμένου να περνά δρόμος. Λίγο μετά το 2000 ξεκίνησε το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής, ένα δώρο της Σεούλ στους πολίτες της που σήμερα λατρεύουν κάτοικοι και επισκέπτες!

Πριν ολοκληρωθεί η ημέρα θα περάσουμε από την πλατεία Γκβανγκβάμουν και την εμπορική περιοχή Μιενγκντόνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΕΟΥΛ – ΓΚΙΕΟΝΓΚΤΖΟΥ – ΜΠΟΥΣΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση από τη Σεούλ με προορισμό μας την πόλη της Μπουσάν. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην πόλη Γκιεονγκτζού για να δούμε, μεταξύ άλλων, τον ναό Μπουλκούκσα και το μεγάλο ταφικό συγκρότημα Νταερεουνγκβόν. Με την άφιξή μας στην Μπουσάν μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΟΥΣΑΝ – πτήση για ΟΣΑΚΑ (ξενάγηση) – ΚΙΟΤΟ

Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνουμε μια βόλτα για να γνωρίσουμε την Μπουσάν. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Οσάκα.

Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις».

Με την άφιξή μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το Κάστρο της Οσάκα (είσοδος περιλαμβάνεται) που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής. Θα περάσουμε επίσης από την περιοχή Σινσαϊμπάσι, την κατεξοχήν εμπορική και καταναλωτική αρτηρία της πόλης! Θα ανέβουμε, τέλος, στο παρατηρητήριο του ουρανοξύστη Ουμέντα για μια πανοραμική θέα της Οσάκα.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κιότο, την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Κιότο.

 

7η ημέρα: ΚΙΟΤΟ (1η ξενάγηση, παράσταση Μάικο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο, με αφετηρία τον καταπληκτικό ναό Φουσίμι-Ινάρι, στους πρόποδες του βουνού Ινάρι. Το ιερό είναι αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού και κατατάσσεται αναμφισβήτητα στα ομορφότερα σημεία του Κιότο, με τις χιλιάδες πορτοκαλί πύλες να το κάνουν να ξεχωρίζει.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού και μάλιστα σε βουδιστικό ναό του Κιότο, τον Κοντάι-τζι. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική, πολύτιμη στιγμή.

Συνεχίζουμε με τον ναό Rengeo-in Sanjusangendo στην ανατολική πλευρά του Κιότο, ο οποίος είναι διάσημος για τα 1001 αγάλματα της θεάς του Ελέους Κανόν. Ο ναός ιδρύθηκε το 1164 και ανοικοδομήθηκε έναν αιώνα αργότερα, αφού η αρχική δομή είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά. Με μήκος 120 μέτρα, η αίθουσα του ναού είναι η μακρύτερη ξύλινη κατασκευή της Ιαπωνίας.

Επόμενος σταθμός μας στη σημερινή περιήγηση στο Κιότο ο ναός Κιγιομίτζου. Μαζί με τους κατοίκους-προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε τον μικρό λόφο που θα μας φέρει στον ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια.

Αργότερα θα έρθουμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία). Η ημέρα μας θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Το απόγευμα μας περιμένει δείπνο με παράσταση Μάικο: μάικο σημαίνει «νεαρό παιδί» και στην ουσία είναι η μαθητευόμενη γκέισα. Θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς από μάικο και θα μάθουμε πολλά για την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΙΟΤΟ (2η ξενάγηση) – ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΟΥ – ΝΑΡΑ – ΚΙΟΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο μεγαλειώδες συγκρότημα του Κάστρου Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού», κατασκευασμένα έτσι ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του).

Στη συνέχεια θα πάμε να δούμε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μέρη της χώρας, το Δάσος από Μπαμπού! Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το φυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε δάση μπαμπού στη φυσική τους κατάσταση που μεγαλώνουν τόσο ψηλά και χοντρά, όπως συμβαίνει εδώ.

Επιστροφή στο Κιότο, όπου θα δούμε το Χρυσό Περίπτερο ή Κινκακούτζι,  έναν εντυπωσιακό ναό Zen στο βόρειο τμήμα της πόλης, του οποίου οι δύο πρώτοι όροφοι είναι πλήρως καλυμμένοι με φύλλα χρυσού.

Αναχωρούμε για την ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών, και το μελόδραμα «Νο». «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα, του επιτρέπεται να πεθάνει», λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της πόλης, γύρω από τον Ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για τη χύτευσή του χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Πάνω από 3.000 πέτρινα φανάρια μέσα στο δάσος οδηγούν στο εντυπωσιακό Ιερό Κασούγκα με το έντονο κόκκινο χρώμα, το οποίο και θα επισκεφτούμε.

Επιστροφή στο Κιότο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΙΟΤΟ – διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΧΑΚΟΝΕ – ΤΟΚΙΟ

Αφήνουμε σήμερα το Κιότο και μεταβαίνουμε στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα, μακράν περισσότερο από τα αεροπλάνα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα, και ακριβή, με μέσω χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα(!).

Κατευθυνόμαστε ανατολικά προς το θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του Φούτζι, που είναι γνωστό – μεταξύ άλλων - για τις θερμές πηγές του. Εδώ θα απολαύσουμε μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Η γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, και ανάλογα με την έντασή της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών.

Θα θαυμάσουμε τη θέα, και με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε προς την περιοχή του Όσινο Χακάι. Είναι μια περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν. Περνώντας μέσα από τους πορώδεις βράχους, το νερό καταλήγει μετά από πολλά χρόνια στις λίμνες του γραφικού αυτού χωριού. Σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος πιει νερό από τις λίμνες αυτές θα λάβει το δώρο της αιώνιας νεότητας.

Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων. Μέχρι πριν από εκατό χρόνια ήταν άβατο, και το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι, δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι. Oι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα, όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Αποτελεί δε την αγαπημένη εκδρομή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Συνεχίζουμε οδικώς με προορισμό μας το Τόκιο. Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη-αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, του σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!

Άφιξη λοιπόν στο Τόκιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 1η ξενάγηση

Είμαστε στο Τόκιο τις ημέρες που ανθίζουν οι κερασιές, χαρίζοντας ένα μοναδικό, υπέροχο θέαμα, που οι κάτοικοι της πρωτεύουσας φαίνεται να απολαμβάνουν πραγματικά. Και εμείς μαζί τους!

Ξεκινάμε λοιπόν την πρώτη μας ξενάγηση στο Τόκιο με τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια του οποίου έγινε το πέρασμα από τη φεουδαρχία στη σύγχρονη Ιαπωνία. Δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Θα πάμε στην περιοχή Ομοτεσαντό, μία από τις ομορφότερες και ακριβότερες γειτονιές του Τόκιο, που φιλοξενεί μερικά από τα πιο εκπληκτικά δείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής που θα βρείτε οπουδήποτε στον κόσμο. Στην κεντρική λεωφόρο φιγουράρουν τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας (Prada, Tod’s, Dior κ.ά.), γεγονός που κάνει την περιοχή Ομοτεσαντό must προορισμό για shopping… πολυτελείας.

Θα περάσουμε από τη διάσημη διασταύρωση Σιμπούγια, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στον πλανήτη με διαδοχικές διαβάσεις, που σε κάθε κόκκινο φανάρι γεμίζουν από κόσμο. Θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο με την εντυπωσιακή συλλογή εκθεμάτων του ιαπωνικού πολιτισμού, το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο όλης της χώρας, ενώ θα πάμε επίσης στην Ακιχαμπάρα, την «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σχετικά με anime και manga.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: εκδρομή στο ΝΙΚΚΟ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο, την πόλη με τους 103 ναούς, τη μαγευτική φύση και τα εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ιαπωνίας, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Φτάνοντας θα διασχίσουμε την εμβληματική γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία. Η τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα είναι μία από τις τρεις ομορφότερες γέφυρες τις Ιαπωνίας και συνδέεται με συναρπαστικούς θρύλους.

Αφού απαθανατίσουμε το υπέροχο τοπίο, θα ανηφορίσουμε προς τον σημαντικότερο ναό της περιοχής, το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα, και στοιχεία τόσο του Σιντοϊσμού όσο και του Βουδισμού. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν. Παρατηρήστε τους ξυλόγλυπτους πιθήκους με την πολύ ενδιαφέρουσα σημειολογία, καθώς και τον «Δράκο που Κλαίει».

Θα δούμε τη λίμνη Τσουζέντζι ή «Θάλασσα της Ευτυχίας», μια γραφική λίμνη στους πρόποδες του όρους Ναντάι. Η λίμνη δημιουργήθηκε πριν από 20.000 χρόνια περίπου, μετά από έκρηξη του ιερού ηφαιστείου του Νίκκο. Εδώ θα θαυμάσουμε και τους καταρράκτες Κεγκόν, τους πιο διάσημους καταρράκτες του εθνικού πάρκου του Νίκκο, ύψους 100 μέτρων. Είναι η μοναδική έξοδος των νερών της λίμνης Τσουζέντζι και σε συνδυασμό με το κατάφυτο περιβάλλον, σχηματίζουν ένα πανέμορφο θέαμα.

Επιστροφή στο Τόκιο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 2η ξενάγηση

Σήμερα η ξενάγησή μας στο Τόκιο ξεκινάει από τη συνοικία της Ασάκουσα: εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστό και ως Ασάκουσα Κανόν, καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628.

Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.

Συνεχίζουμε με το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο και μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης και απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Σουμίντα.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας: σωστά μαντέψατε, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετίσει τους πολίτες.

Θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο! 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΤΟΚΙΟ – πτήση για ΣΕΜΠΟΥ

Γεμάτοι πανέμορφες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες από την Άπω Ανατολή, αφήνουμε πίσω μας την Ιαπωνία και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον επόμενο προορισμό: τις Φιλιππίνες.

Μεταβαίνουμε, λοιπόν, στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Σεμπού.

Το Σεμπού θεωρείται η «Βασίλισσα  του Νότου» για τις Φιλιππίνες και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τους ξένους επισκέπτες. Το λιμάνι του είναι το πιο πολυσύχναστο, ενώ εδώ εντοπίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη εναέρια δραστηριότητα. Για πάνω από διακόσια χρόνια η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη της χώρας είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη πόλη στο έθνος, με μια ετήσια αύξηση άνω του 5% ετησίως. Διαθέτει παραλίες λευκής άμμου, καθώς και ιστορικά μνημεία που αντανακλούν το κοσμοπολίτικο παρελθόν της. Το Σεμπού ήταν παρόν στη γέννηση του χριστιανικού προσηλυτισμού στην Ασία, όταν έγινε ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα μεταξύ Μεξικού και Κίνας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο resort που θα μας φιλοξενήσει στο νησί Μακτάν, δίπλα στο Σεμπού. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΜΠΟΧΟΛ – ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΛΟΦΟΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΛΟΜΠΟΚ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε ακτοπλοϊκώς για την πανέμορφη νήσο Μποχόλ. Είναι το δέκατο μεγαλύτερο νησί της χώρας, διάσημο για τους κοραλλιογενείς υφάλους του αλλά και για τους εξίσου διάσημους Σοκολατένιους Λόφους του. Κατά την άφιξή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως το μνημείο Blood Compact, τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία Baclayon και το τεχνητό δάσος από μαόνι.

Στη συνέχεια θα βρεθούμε στους Σοκολατένιους Λόφους, τους 1176 λόφους που αποτελούν ένα άλυτο γεωλογικό μυστήριο, ενώ θα κάνουμε και μία στάση για να δούμε το μικρότερο είδος πιθήκου στο φυσικό του περιβάλλον. Παράλληλα, θα απολαύσουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Λομπόκ καθώς και γεύμα εν πλω. Επιστροφή στο Σεμπού ακτοπλοϊκώς, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – πτήση για ΕΛ ΝΙΝΤΟ (ΠΑΛΑΟΥΑΝ)

Μετά το πρωινό μας στο resort αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Σεμπού, όπου θα πάρουμε την πτήση προς το Ελ Νίντο στο Παλαουάν.

Το αρχιπέλαγος του Παλαουάν ήταν άγνωστο μέχρι πριν από περίπου τριάντα χρόνια, όταν ένα μικρό πλεούμενο αποκλείστηκε από ένα κοπάδι τόνων και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην περιοχή. Το επόμενο πρωί οι ψαράδες βρέθηκαν σε έναν επίγειο παράδεισο με άφθονα καταπράσινα δάση, λευκές παραλίες με κοραλλένια άμμο, βραχώδεις σχηματισμούς, σπηλιές και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά: ήταν ο όρμος Ελ Νίντο. Το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει κανείς εδώ είναι να έρθει σε απόλυτη επαφή με τη φύση. Στο Ελ Νίντο θα απολαύσουμε κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και θα δούμε ένα τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ελ Νίντο.

16η ημέρα: ΕΛ ΝΙΝΤΟ (ελεύθερη ημέρα)

Οι Ισπανοί ονόμασαν το μέρος «Ελ Νίντο», που σημαίνει «Φωλιά», και όχι άδικα. Τα νερά της περιοχής αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου της χώρας, με κοραλλιογενείς υφάλους που φιλοξενούν περισσότερα από 200 είδη ψαριών και αμέτρητες θαλάσσιες χελώνες. 
Το Ελ Νίντο αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για δραστηριότητες και περιπέτεια σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει τη ζούγκλα με τα κρυστάλλινα νερά! Τοποθετημένο στα βόρεια του Παλαουάν, μπορεί κανείς να βρει κρυφές λιμνοθάλασσες και ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, υπέροχες αμμώδεις ακτές, εντυπωσιακά νησιά και λευκές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που το κάνουν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, αφού διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα!
Εμείς σήμερα έχουμε μία ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τις δραστηριότητες της επιλογής μας. Η γκάμα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μίνι κρουαζιέρες στα αναρίθμητα νησιά που βρίσκονται τριγύρω, βόλτες στη λίμνη, κολύμπι σε σμαραγδένια νερά, κολύμβηση με αναπνευστήρα,
καταδύσεις για να θαυμάσουμε τον μοναδικό βυθό, καγιάκ ψάχνοντας κρυφές παραλίες, αλλά και πεζοπορίες στην παραδεισένια φύση και ποδηλασία.
Χαλαρώστε στο απόλυτα γαλήνιο Ελ Νίντο και απαθανατίστε τις πανέμορφες εικόνες που σας χαρίζει απλόχερα το - κατά πολλούς - ομορφότερο μέρος στον πλανήτη! Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΕΛ ΝΙΝΤΟ – ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΕΝ ΠΟΛ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΖΑ

Η μέρα ξεκινάει με το απολαυστικό πρωινό μας, ώστε να πάρουμε ενέργεια και να συνεχίσουμε με μια μοναδική πραγματικά ξενάγηση σε ένα από τα συναρπαστικότερα μέρη της χώρας. Προορισμός μας η Σαμπάνγκ, είσοδος για το θαυμαστό «Υπόγειο Ποτάμι» που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα εφτά θαύματα της φύσης. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα, όπου σταλακτίτες και σταλαγμίτες αναδύονται από το νερό, δημιουργώντας μοναδικές αίθουσες. Ο υπόγειος ποταμός Σεν Πολ ρέει κάτω από το βουνό σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων και εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από τη Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Το σπήλαιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και συναρπαστικότερα δίκτυα σπηλαίων στον κόσμο.
Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Πουέρτο Πρινσέζα, τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για διακοπές στις Φιλιππίνες και πρωτεύουσα του Παλαουάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΖΑ – πτήση για ΜΑΝΙΛΑ (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για τη Μανίλα.
Η Μανίλα έγινε πρωτεύουσα των Φιλιππίνων το 1571, όταν η κυβέρνηση μετακινήθηκε από το Σεμπού. Αποτελεί την πύλη εισόδου στη χώρα και απαρτίζεται από ένα παράξενο συνονθύλευμα αρχαίων παραδόσεων και μοντέρνων αξιοθέατων, εκατόχρονων πανέμορφων κατοικιών και αστραφτερών ουρανοξυστών, παλιομοδίτικων πάγκων που συνορεύουν με τα πιο μοντέρνα εμπορικά κέντρα, όπου μπορεί να βρει κανείς τα πάντα, από εμπεριστατωμένα μουσεία για την ημέρα, μέχρι ντισκοτέκ και μπαρ για φρενήρη νυχτερινή ζωή.
Με την άφιξή μας στη Μανίλα ξεκινάμε την εξερεύνηση της πόλης. Από τις πρώτες κιόλας εικόνες καταλαβαίνει κανείς γιατί ονομάστηκε «μαργαριτάρι της Ανατολής» και «πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό» από τους Ισπανούς, που πρώτοι πάτησαν και βέβαια «τρύγησαν» τα χώματά της. Από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν.
Θα επισκεφθούμε την παλιά ισπανική συνοικία Ιντραμούρος με το φρούριο Σαντιάγκο, θα δούμε το Πάρκο Ριζάλ, αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα Ριζάλ του οποίου το μνημείο δεσπόζει στο κέντρο του πάρκου. Θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον καθεδρικό ναό της πόλης, θα δούμε το εντυπωσιακό κινέζικο νεκροταφείο, όπου βρίσκεται μια ολόκληρη πόλη με… «ακριβά σπίτια», δρόμους και πλατείες, και θα καταλήξουμε στο Mall of Asia, το εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο της Μανίλα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Κάπου εδώ το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του και η πτήση επιστροφής μάς περιμένει.

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε στο σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5890 € 1040 €
Twin Room 5890 € 1040 €
Triple Room 5890 € 1040 €
Single Room 7230 € 1040 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6110 € 1040 €
Twin Room 6110 € 1040 €
Triple Room 6110 € 1040 €
Single Room 7450 € 1040 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7180 € 0 €
Twin Room 7180 € 0 €
Triple Room 7180 € 0 €
Single Room 8520 € 0 €

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1576

13/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 855

14/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΕΟΥΛ

20:35

16:25 +1

KL 808

30/03/2024

ΜΑΝΙΛΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:45

09:10 +1

KL 1955

31/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

19 ημέρες / 16 νύχτες
Μία διανυκτέρευση με πρωινό στο Άμστερνταμ στην αναχώρηση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διανυκτέρευση με πρωινό στο Άμστερνταμ στην αρχή του ταξιδιού.
 • Ξενοδοχεία 4* και 4* sup. Στις Φιλιππίνες διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή.
 • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum.
 • Στην Ιαπωνία ξεναγήσεις με ακουστικά.
 • «Τελετή του τσαγιού».
 • Παράσταση μάικο στο Κιότο.
 • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο.
 • Κρουαζιέρα και γεύμα εν πλω στον ποταμό Λομπόκ στη νήσο Μποχόλ.
 • Διαδρομή με το τρένο-βολίδα στην Ιαπωνία.
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 1.040

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Το Versus Travel  έχει σχεδιάσει το ταξίδι αυτό στην καλύτερη περίοδο θέασης του φαινομένου της άνθισης των κερασιών. Θέλουμε να γνωρίζετε ωστόσο πως η άνθιση των κερασιών διαρκεί για μικρό διάστημα και εξαρτάται άμεσα και από το μετεωρολογικό δελτίο των ημερών αλλά και από πολλούς άλλους φυσικούς παράγοντες που ενδέχεται να είναι πέρα από τις επίσημες προβλέψεις. Με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις προσπαθούμε να βρισκόμαστε στην Ιαπωνία την καλύτερη δυνατή περίοδο, και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές μας δικαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν την περίοδο που θα επισκεφθούμε δεν είναι πολλά δέντρα ανθισμένα, λόγω αλλαγής των κλιματικών συνθηκών.

ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ 

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα. Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.500.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

Βασική Επισήμανση

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα. Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα πλούσιο υπερ-ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία, στη γειτονική Νότια Κορέα αλλά και στον επίγειο παράδεισο των Φιλιππίνων! Επισκεπτόμαστε το Τόκιο όταν οι κερασιές είναι στο απόγειο της ανθοφορίας τους και εξερευνούμε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ιαπωνίας, με τις κυριότερες πόλεις και αξιοθέατα της μοναδικής αυτής χώρας. Με 4 ακριβές διανυκτερεύσεις στο Τόκιο, αλλά και 3 νύχτες στο Κιότο, ώστε να έχουμε χρόνο να δούμε και να απολαύσουμε τις πόλεις αυτές όπως πρέπει.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από τη γειτονική Νότια Κορέα, πραγματοποιώντας ένα οδοιπορικό από τον βορρά μέχρι τον νότο της χώρας, και όχι απλά ένα πέρασμα. Με δύο νύχτες στη δυναμική πρωτεύουσα Σεούλ, μητρόπολη της τεχνολογίας και της αναψυχής, και μία ακόμα στην Μπουσάν, απολαμβάνουμε μία σπάνια, πλήρη εικόνα της Νότιας Κορέας!

Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στις Φιλιππίνες: ξεκινάμε από τα νότια και το μαγευτικό Σεμπού και καταλήγουμε στην πρωτεύουσα Μανίλα, για να λέτε πως τα έχετε δει όλα! Στο ενδιάμεσο θα περιηγηθούμε σε υπόγεια σπήλαια, θα κάνουμε κρουαζιέρες, θα κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινες θάλασσες και θα εντυπωσιαστούμε από μοναδικά φυσικά τοπία. Πρόκειται για ένα ταξίδι ιδιαίτερο, γεμάτο εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή... από αυτά που μόνο το Versus ξέρει να διοργανώνει.

Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά
της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.

Οι διαδρομές στις ημερήσιες εκδρομές του προγράμματος γίνονται με πούλμαν και όχι με τρένο. Παρόλα αυτά, το Versus προσφέρει και τρεις διαδρομές με το γνήσιο τρένο-βολίδα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πλούσια 19ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας!
 • Επαρκή διαμονή στο ακριβό Τόκιο (4 διανυκτερεύσεις) και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων για μείωση κόστους. 
 • Επίσκεψη στο Τόκιο την κατάλληλη εποχή για να θαυμάσουμε τις ανθισμένες κερασιές.
 • Τρεις (3) διαν/σεις στο παραδοσιακό Κιότο.
 • Στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή από το Versus Travel. Στις Φιλιππίνες διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σεούλ στη Νότια Κορέα, με ολοκληρωμένη ξενάγηση, καθώς και μία (1) νύχτα στην Μπουσάν.
 • Διαδρομή με το τρένο-βολίδα στην Ιαπωνία!
 • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας.
 • Στην Ιαπωνία οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με ακουστικά, μία παροχή που κοστίζει αλλά το Versus Travel επιλέγει για μεγαλύτερη άνεση και βελτιωμένη εμπειρία στις επισκέψεις σας. 
 • Παράσταση από μάικο (μαθητευόμενες γκέισες) με παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς για να μάθουμε πολλά για την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού.
 • Ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Κεγκόν στο Νίκκο, όπου ανεβαίνουμε με χρήση ανελκυστήρα.
 • Ημιδιατροφή και στις τρεις χώρες. Στην ακριβή Ιαπωνία αξίας άνω των 400€.
 • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.
 • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο, μια εκδρομή που εισήγαγε το Versus και απολαμβάνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στην «Κοιλάδα του Βρασμού», στο όρος Φούτζι.
 • Κρουαζιέρα και γεύμα εν πλω στον ποταμό Λομπόκ, στο νησί Μποχόλ.
 • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, την πόλη των αντιθέσεων!
 • Επίσκεψη στον μεγαλύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου, τον Σεν Πολ, ένα από τα εφτά θαύματα της Φύσης.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σεμπού με τη σπουδαία ιστορία και το κοσμοπολίτικο παρελθόν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ελ Νίντο, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας, για να απολαύσουμε κοραλλιογενείς υφάλους και μοναδικά είδη ψαριών σε θάλασσες που το χρώμα τους αρκεί για να μην πάρετε το βλέμμα σας από αυτά.
 • Χαλάρωση σε πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο στις μαγευτικές Φιλιππίνες.
 • Διανυκτέρευση με πρωινό στο Άμστερνταμ, στην αρχή του ταξιδιού.
 • Εξειδικευμένο, έμπειρο Έλληνα αρχηγό.
 • Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις από τον εξειδικευμένο ξεναγό μας, που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών που επισκεπτόμαστε.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πλούσια 19ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας!
 • Στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή από το Versus Travel. Στις Φιλιππίνες διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2024

Αναχωρήσεις

13/03Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Νότια Κορέα - Ιαπωνία με τις ανθισμένες κερασιές - Φιλιππίνες | 13.03.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info