fb

Ινδοκίνα | Βιετνάμ – Καμπότζη – Λάος, ακολουθώντας τον Μεκόνγκ | Μάρτιος - Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 19, 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρεις πρόγραμμα, που τα περιέχει όλα. Αν το όνομα Βιετνάμ σας φέρνει στο μυαλό μόνο εικόνες από ταινίες, όπως ο θρυλικός ελαφοκυνηγός, τότε το ταξίδι στη χώρα αυτή, όπως το πραγματοποιεί το Versus Travel, θα κάνει την ανατροπή. Θα σας δείξουμε έναν γοητευτικό τόπο με απέραντους ορυζώνες, έναν λαό πράο και πόλεις που τραβούν τον επισκέπτη σε μια πολύχρωμη δίνη. Στην άκρη της Ανατολής, ένα πρόγραμμα «φορτωμένο», όπως σας συνηθίζουμε, με πολλά πρωτόγνωρα αξιοθέατα. Συνδυάζουμε το Βιετνάμ με τη γειτονική Καμπότζη και το επιβλητικό Σιέμ Ριπ, όπου αφιερώνουμε τρείς διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο τον χρόνο δικό μας για να απολαύσουμε το Άνγκορ Βατ και τους εντυπωσιακούς ναούς. Το ταξίδι μας συνεχίζεται στο Λάος, που για πολλούς ενσαρκώνει την παλιά, καλή, αυθεντική Ινδοκίνα. Εδώ, στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, θα ζήσουμε μια σπάνια εμπειρία: δύο ημερήσιες κρουαζιέρες με παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο, πλέοντας στα νερά του Μεκόνγκ, τη «Μητέρα των Νερών».

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως η διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και τα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός του γεύματος στο Χαλόνγκ Μπέι) – προσθήκη που κοστίζει, αλλά εξασφαλίζει την ευχαρίστησή σας - το καθιστούν κάτι παραπάνω από ποιοτικό. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκεπτόμαστε με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις πρόγραμμα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξιδέψτε στην Ινδοκίνα με τους ειδικούς και απολαύστε ένα πλήρες, γεμάτο πρόγραμμα στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος με πλούσιες παροχές και συνεχείς καινοτομίες!

Με δύο ημερήσιες κρουαζιέρες στον ποταμό Μεκόνγκ τον επιβλητικό αυτό ποταμό που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα του πλανήτη! Με μοναδική διανυκτέρευση εν πλω στον Κόλπο Χαλόνγκ, σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μι Σον που πρώτο το Versus παρουσίασε, διανυκτέρευση στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ και ακόμα διπλή ξενάγηση στο σπουδαίο Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη. Με τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Λάος, οι τρεις εκ των οποίων γίνονται στην πρωτεύουσα Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Με τις τοπικές φυλές του Βόρειου Λάος, για να γίνουμε μάρτυρες της καθημερινής τους ζωής. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό.

Με δύο λόγια; Με όλη τη μαγεία της Ινδοκίνας σε ένα πρόγραμμα που θα μείνει στην καρδιά σας!

Ρωτήστε για τα ξενοδοχεία που σας δίνουν
και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Ειδικότερα:

 • Ποιοτικά και απολαυστικά γεύματα: πρωινό – βραδινό (πλην της ημέρας αποβίβασης από την κρουαζιέρα) μέσα στα ξενοδοχεία σε Βιετνάμ και Καμπότζη και επιλεγμένα εστιατόρια στο Λάος και το Τσιανγκ Ράι. Στην Ινδοκίνα αυτή η παροχή κοστίζει πολύ ακριβά, αλλά το Versus δίνει ποιότητα γευμάτων που σε τοπικά εστιατόρια δεν υπάρχει.
 • Επιπλέον brunch στην κρουαζιέρα στο Χαλόνγκ.
 • Πλέουμε δύο διαφορετικές ημέρες στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των νερών», μια μοναδική εμπειρία, που θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε το Λάος… εν πλω! Σε παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο θα πλεύσουμε στα νερά του συγκλονιστικού αυτού ποταμού, στα σύνορα του Λάος με την Ταϊλάνδη, για να απολαύσουμε την παρθένα φύση, τα παραδοσιακά χωριά και τις τοπικές φυλές της περιοχής.
 • Ιδανικές πτήσεις με ελάχιστες διαμονές στα αεροδρόμια, χωρίς πολύωρες νυχτερινές αναμονές.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ριπ, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, που είναι απαραίτητες χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα. Πραγματοποιούμε έτσι εκτεταμένη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας.
 • Διαμονή στην Πνομ Πενχ, πρωτεύουσα της Καμπότζης σε ξενοδοχείο 4* sup.
 • Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη επίσκεψη της Καμπότζης. Δεν την προσπερνάμε με μια σύντομη επίσκεψη του Σιέμ Ριπ, που λόγω πτήσεων δεν μας επιτρέπει ουσιαστικά να δούμε τον συγκλονιστικό και συνάμα τεράστιο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας. Με το Versus θα απολαύσετε δύο ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο αλλά θα μείνουμε επίσης και στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.
 • Υπέροχη κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ και διανυκτέρευση εν πλω σε κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας!
 • Διανυκτέρευση στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ, στο Imperial Hue 5*, το καλύτερο ξενοδοχείο στη Χουέ (και όχι ημερήσια εκδρομή από το Χόι Αν με ατελείωτα χιλιόμετρα χωρίς να δούμε τίποτα ουσιαστικό ή απλό πέρασμα στον δρόμο για το αεροδρόμιο).
 • Μόνο στο Versus Travel δύο (2) διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5* (Koi Hoi An Resort and Spa* ή όμοιό του) πάνω στις εξωτικές παραλίες. Η διανυκτέρευση γίνεται σε πολυτελές resort 5* και όχι σε 4* απλό ξενοδοχείο ή ξενοδοχείο πόλης. Επιλογή που κοστίζει αλλά κερδίζουμε σε απόλαυση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Βόρειο, το Νότιο αλλά και το Κεντρικό Βιετνάμ. Έτσι, εκτός των άλλων, στο μαγευτικό κεντρικό Βιετνάμ επισκεπτόμαστε το πανέμορφο και μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, όπου πραγματοποιούμε κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων και διαμένουμε. Με βάση το Χόι Aν, εξορμούμε για τον ιερό αρχαιολογικό χώρο Μι Σον, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του βασιλείου Champa. Μια καινοτόμος προσθήκη του Versus για τους ταξιδιώτες μας που πάντα ψάχνουν κάτι διαφορετικό και νέο. Το κεντρικό Βιετνάμ μπορεί να παραλείπεται ορισμένες φορές από κάποια προγράμματα για μείωση κόστους, αλλά Βιετνάμ χωρίς το κεντρικό κομμάτι του δεν είναι Βιετνάμ.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (Du Park Hanoi / Grand Mercure) στο Ανόι.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Eastin Grand Saigon 5*, ή παρόμοιο, στη Σαϊγκόν.
 • Πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μαγευτικά τοπία και το γνήσιο επαρχιακό Βιετνάμ - μαγευτική εκδρομή που εισήγαγε πρώτο το Versus Travel και θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus.
 • Εκδρομή στο Μι Σον από το Χόι Αν, έναν εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο της δυναστείας των Τσαμ που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.
 • Επίσκεψη στην περίφημη Χρυσή Γέφυρα, στους λόφους Μπα Να.
 • Επισκεπτόμαστε το εξαιρετικό Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
 • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Λουάνγκ Πραμπάνγκ, την εξωτική πόλη του Λάος, σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
 • Συναντάμε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος, φυλές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δούμε πώς εξελίσσεται η καθημερινή τους ζωή. Επισκεπτόμαστε χωριά των φυλών Χμονγκ και Χμου, ώστε να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
 • Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις ταξίδι.
 • Με τους καλύτερους αρχηγούς στην Ελλάδα, εξειδικευμένους στον προορισμό που γνωρίζετε τόσα χρόνια με τα ονόματά τους και όχι ευκαιριακές οικονομικές λύσεις.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΑΝΟΪ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα και πτήση για το Ανόι, την πρωτεύουσα του βορρά, αλλά και της χώρας του Βιετνάμ.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο ΑΝΟΪ: 1η ξενάγηση – παράσταση με μαριονέτες στο νερό

Άφιξη στο Ανόι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούμε τον Ναό της Λογοτεχνίας (Van Mieu, στα βιετναμέζικα) του Κομφούκιου, ο οποίος βρίσκεται σε συγκρότημα που στεγάζει επίσης την Αυτοκρατορική Ακαδημία. Αν και αρκετοί άλλοι τέτοιοι ναοί λογοτεχνίας μπορεί να βρεθούν σε ολόκληρη την επικράτεια του Βιετνάμ, ο πιο σημαντικός και γνωστός βρίσκεται στην πόλη του Ανόι, ο οποίος και λειτούργησε ως το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Ο ναός κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1070 από τον βασιλιά Ly Nhan Tong και ήταν αφιερωμένος στον Κομφούκιο. Δεν θα παραλείψουμε ασφαλώς επίσκεψη στον ναό Νγκοκ Σον που βρίσκεται σε νησάκι στη λίμνη Χόαν Κιεμ, καθώς και στο πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο.

Μια απολαυστική βόλτα με ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, συμπληρώνει τις εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΝΟΪ: 2η ξενάγηση – ΝΙΝ ΜΠΙΝ – ΤΑΜ ΚΟΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Θα θαυμάσουμε (εξωτερικά) το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους), την πλατεία Μπα Ντιν, καθώς και τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον νότο, τα απέραντα αγροτικά τοπία της περιφέρειας του Ανόι, και το Νιν Μπιν. Θα επισκεφτούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, της Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού.

Θα συνεχίσουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Το τοπίο έχει τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό, και καλλιεργημένο έδαφος, γι’ αυτό και ονομάζεται το «στεγνό Χαλόνγκ». Η γαλήνη των καναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα σας σαγηνεύσουν.

Επιστροφή στο Ανόι, βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν, και διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: ΑΝΟΪ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΧΑΛΟΝΓΚ: Διανυκτέρευση εν πλω

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το περίφημο Χαλόνγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι, και λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς του, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε κρουαζιερόπλοιο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα στις εντυπωσιακές, ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Ένα μοναδικό θέαμα που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Εν πλω θα απολαύσουμε ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, και κατόπιν θα φτάσουμε στην περιοχή του Μπα Τράι Ντάο, όπου και θα απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η ημέρα: ΚΟΛΠΟΣ ΧΑΛΟΝΓΚ – ΑΝΟΪ – πτήση για – ΧΟΥΕ

Σήμερα θα θαυμάσουμε τα χρώματα που παίρνει ο κόλπος του Χαλόνγκ με την ανατολή του ήλιου. Θα μαγευτούμε από τα νησάκια που ξεπετιόνται στον ορίζοντα καθώς το πλοίο πλέει. Πρωινό εν πλω. Λίγο αργότερα brunch και επιστροφή στην προβλήτα από όπου θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ανόι.

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τη Χουέ, που βρίσκεται νοτιότερα, στο κέντρο σχεδόν του Βιετνάμ. Άφιξη στη Χουέ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΧΟΥΕ (ξενάγηση – βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων) – ΧΟΪ ΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε τη Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945. Θα δούμε την Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Τελευταία έχουν ανακατασκευαστεί αρκετά κτίρια του συγκροτήματος, ώστε η εικόνα της πόλης του 1800 να διατηρείται. Η γνωριμία μας με τη Χουέ θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα.

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μία όμορφη βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων, που θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Το απόγευμα θα αφήσουμε τη Χουέ και θα κατευθυνθούμε οδικώς στη Χόι Αν, στο κεντρικό Βιετνάμ, μέσω της Ντανάνγκ.

Άφιξη στην αρχαία γραφική πόλη της Χόι Αν, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας κατά τη διάρκεια 16ου-18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΧΟΪ ΑΝ – ΧΡΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ – ΜΙ ΣΟΝ – ΧΟΪ ΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για ένα από τα νεότερα αξιοθέατα του Βιετνάμ που ήδη έχει «κάνει τον γύρο του κόσμου» και έχει αγαπηθεί από τους επισκέπτες: πρόκειται για τη λεγόμενη Χρυσή Γέφυρα στους λόφους Μπα Να, δύο πελώρια πέτρινα χέρια που κρατούν μία ατσάλινη γέφυρα, σαν σε στάση προσφοράς στον ουρανό.

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων, και απλώνεται σε μια απόσταση περίπου 150 μέτρων (σε καμπύλη) συνδέοντας στην ουσία τον τοπικό σταθμό τελεφερίκ με τους κήπους της περιοχής. Θα περπατήσουμε μέχρι την παγόδα Λιν Ουνγκ για να δούμε τον ύψους 27 μέτρων Βούδα (ένας από τους τρεις Βούδες που θεωρείται πως προστατεύουν την περιοχή της Ντανάνγκ από τις φυσικές καταστροφές). Κατά την επιστροφή μας θα συναντήσουμε τον περίφημο Κήπο των Λουλουδιών, όπου θα θαυμάσουμε τα υπέροχα χρώματα και αρώματα.

Κατόπιν ερχόμαστε στον αρχαιολογικό Χώρο του Μι Σον, σημαντικότατο μνημείο του Πολιτισμού των Τσαμς. Παρότι η περιοχή αυτή είναι πολύ μακριά από την Ινδία, το βασίλειο των Champa που αναπτύχθηκε εδώ από τον 2ο αιώνα μ.Χ., είχε τις ρίζες και τη θρησκεία της μεγάλης υπερδύναμης του νότου. Ο χώρος έχει πάνω από 70 θρησκευτικά και διοικητικά κτίσματα ινδουιστικής επιρροής, και προστατεύεται από την UNESCO. Σήμερα μέσα στο τροπικό δάσος του Μι Σον, υπάρχουν περίπου 25 από αυτά τα κτίσματα-ιερά συντηρημένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι ερείπια με έντονα τα σημεία των βομβαρδισμών της περιόδου 1970-75.

Επιστροφή στη Χόι Αν και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΟΪ ΑΝ (περιπατητική ξενάγηση) – πτήση για ΣΑΪΓΚΟΝ (ξενάγηση)

Πρωινό στο  ξενοδοχείο και ξεκινάμε περιπατητική ξενάγηση στη Χόι Αν, για να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στιλ, με έντονες βιετναμέζικες, κινεζικές και ιαπωνικές επιρροές. Θα περιηγηθούμε στους παραδοσιακούς δρόμους της, όπου διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό και τα κτίρια και η γραφική τους ατμόσφαιρα. Θα επισκεφτούμε τον κινέζικο Ναό Πουκ Κιέν, την παραδοσιακή κατοικία Ταν Κυ, καθώς και τη γραφική αγορά τροφίμων της πόλης.

Στη συνέχεια αφήνουμε τη Χόι Αν και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, τη Σαϊγκόν.

Η Σαϊγκόν, πρωτεύουσα του νότιου τμήματος, ονομαζόταν Πρέι Νοκόρ μέχρι τον 17ο αιώνα και την εισβολή των Βιέτ, που έδωσαν το όνομά τους στο σημερινό κράτος. Άλλαξε σε Σαϊγκόν ως κέντρο της Γαλλικής Ινδοκίνας, και ως ορμητήριο των αμερικανικών δυνάμεων. Τέλος, πήρε το όνομα του πολιτικού, φιλοσόφου και ήρωα Χο Τσι Μινχ από το 1976, και την ένωση του νοτίου με το βόρειο τμήμα της χώρας.

Άφιξη στη Σαϊγκόν και ξεκινάμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, κατά την οποία θα δούμε εξωτερικά και θα φωτογραφίσουμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την παγόδα Βιν Νγκιέμ, το παλιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή «Νοτρ Νταμ» και το θαυμάσιο Κεντρικό Ταχυδρομείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Σαϊγκόν.

 

9η ημέρα: ΣΑΪΓΚΟΝ (2η ξενάγηση) – ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ – πτήση για ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην πόλη και θα δούμε το Ιστορικό Μουσείο και το Προεδρικό Μέγαρο ή παλάτι της Επανένωσης, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας, καθώς και την αγορά Μπεν Τανχ.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Κου Τσι, που ονομαζόταν και «Σιδηρούν Τρίγωνο», γιατί ενώ βρισκόταν κοντά στη Σαϊγκόν, ήταν το ορμητήριο και κρησφύγετο των επαναστατικών δυνάμεων στον πόλεμο του 1970-75. Εκεί είναι φτιαγμένο ένα ολόκληρο υπόγειο χωριό με δαιδαλώδη τούνελ μήκους άνω των 200 χιλ., όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα από αυτά. Κάτω από 3-4 μέτρα χώμα για να αντέχει τους βομβαρδισμούς, διακινείτο ένα ολόκληρο στράτευμα Βιετκόνγκ, ενάντια στις αμερικάνικες δυνάμεις.

Επιστροφή στη Σαϊγκόν και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Καμπότζη και την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Πνομ Πενχ.

10η ημέρα: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ (ξενάγηση) – ΣΙΕΜ ΡΙΠ: λίμνη Τόνλε Σαπ – χωριό Τσονγκ Νεάς

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη αρχίζοντας από το Μουσείο Tuol Sleng, που ήταν φυλακές κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ. Θα συνεχίσουμε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Οι οξυκόρυφες στέγες και τα μυτερά αετώματα των κτιρίων, θυμίζουν έντονα την κοινή πολιτιστική παράδοση που έχει η Καμπότζη με τη γειτονική Ταϊλάνδη.

Αναχώρηση οδικώς για το Σιέμ Ριπ, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Καμπότζης. Με την άφιξή μας, θα κατευθυνθούμε στη Λίμνη Τόνλε Σαπ, όπου θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό Τσονγκ Νεάς.

Η Τόνλε Σαπ είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Νοτιοανατολική Ασία και μία από τις πιο παραγωγικές εσωτερικές αλιευτικές δραστηριότητες στον κόσμο. Συνδέεται μάλιστα με τον ποταμό Μεκόνγκ μέσω του ποταμού Τονλε Σαπ, μήκους 100 χιλιομέτρων. Οι εικόνες θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστες.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σιέμ Ριπ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΣΙΕΜ ΡΙΠ: ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφτούμε τον πιο διάσημο ναό, το μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας, γι’ αυτό και τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στη σημαία της Καμπότζης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

 

12η ημέρα: ΣΙΕΜ ΡΙΠ (περιήγηση)

Σήμερα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ αλλά και σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, και έχει μια μεγάλη τετράγωνη λίμνη περιστοιχισμένη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα, έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα. Τέλος, ο ναός Pre Rup, είναι από τους παλαιότερους του συγκροτήματος και είναι αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΣΙΕΜ ΡΙΠ – πτήση για ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ

Σήμερα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ. Έπειτα μεταφορά στο αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, πόλη που υπήρξε παλιά πρωτεύουσα της χώρας, και εντάχθηκε στον κατάλογο της UNESCO το 1995. Από τις ομορφότερες και ρομαντικότερες πόλεις της Ασίας, η Λουάνγκ Πραμπάνγκ γοητεύει τον ταξιδιώτη με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά της στοιχεία, σε συνδυασμό με την πλούσια φύση που την περιβάλλει.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της πόλης ανεβαίνοντας 328 σκαλιά για το λόφο Φου Σι ή να επισκεφτείτε την τοπική νυχτερινή αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ (ξενάγηση) – Χωριά φυλών Χμονγκ και Χμου – Καταρράκτης Κουανγκσί

Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, μέσα από μια ξενάγηση στην πόλη. Ξεκινάμε με επίσκεψη στον αρχαιότερο ναό της Λουάνγκ Πραμπάνγκ, τον Βατ Σεν και στον εντυπωσιακό Βατ Ξιέν Τονγκ, από τους παλαιότερους ναούς στην πόλη. Είναι χαρακτηριστική η στέγη του, που «αγκαλιάζει» τον ναό, φτάνοντας σχεδόν μέχρι το επίπεδο του εδάφους, απόλυτα αντιπροσωπευτική της λαοτιανής παράδοσης.

Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό τον Καταρράκτη Κουανγκσί, κάνοντας στάση καθ’ οδόν σε χωριά τοπικών φυλών. Φτάνουμε στον Καταρράκτη Κουανγκσί, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα νερά του ή να περπατήσουμε κατά μήκος μονοπατιών στο δάσος. Επιστροφή στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ (ξενάγηση)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, συνεχίζουμε την εξερεύνηση της πόλης. Σήμερα επισκεπτόμαστε τα πρώην βασιλικά Ανάκτορα της πόλης, που σήμερα στεγάζουν το Εθνικό Μουσείο. Αφού ανακαλύψουμε την ιστορία του Λάος, συνεχίζουμε για να ζήσουμε από κοντά το «σήμερα» της πόλης και των κατοίκων της. Προορισμός μας η παλιά πόλη, όπου θα μαγευτούμε από την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα χρώματα, τον ρυθμό και την καθημερινότητα των ντόπιων. 

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να το αξιοποιήσουμε όπως επιθυμούμε. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ – βαρκάδα στον ποταμό ΜΕΚΟΝΓΚ – ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ

Σήμερα μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: θα εξερευνήσουμε το Λάος… εν πλω! Επιβιβαζόμαστε σε παραδοσιακό ξύλινο πλοιάριο και απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας πλέοντας στα νερά του Μεκόνγκ, τη «Μητέρα των Νερών» όπως αποκαλείται ο ποταμός από τους ντόπιους. Είναι χαρακτηριστική η παρθένα φύση που περιβάλλει τον ποταμό και στις δύο όχθες, με παμπάλαια δάση και οργιαστική βλάστηση.

Καθοδόν θα σταματήσουμε σε παραδοσιακά χωριά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και στο χωριό Πακ Ου για να θαυμάσουμε από κοντά τα ιερά σπήλαια που φιλοξενούν πάνω από χίλια αγάλματα του Βούδα!

Το απόγευμα φτάνουμε στην Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά που απολαμβάνει πλούσια θέα στον ποταμό Μεκόνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ – βαρκάδα στον ποταμό ΜΕΚΟΝΓΚ – Φυλές Βόρειου Λάος – Χουεϊκσάι – Τσιάνγκ Κονγκ – ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ

Η ημέρα μας ξεκινάει νωρίς το πρωί, για να απολαύσουμε το δεύτερο μέρος της πλεύσης μας στον ποταμό Μεκόνγκ, στα σύνορα του Λάος με την Ταϊλάνδη. Καθοδόν θα σταματήσουμε σε χωριά που συναντάμε στη διαδρομή μας, για να γνωρίσουμε από κοντά κάποιες από τις αυθεντικές τοπικές φυλές που ζουν στο βόρειο Λάος.

Φτάνουμε στο Χουεϊκσάι και περνάμε απέναντι στο Τσιανγκ Κονγκ, έχοντας επισήμως περάσει στην Ταϊλάνδη. Από εκεί φτάνουμε στο Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή «Τρίγωνο του Οπίου». Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η «πύλη για τη Νότια Κίνα».

Το Τσιάνγκ Ράι ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με «εξωτική» αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ: Χρυσό Τρίγωνο – Επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού – Πτήση επιστροφής

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα επισκεφτούμε το το­πικό Μουσείου Οπίου κι έπειτα θα φτάσουμε στο Μάε Σαλόνγκ όπου και θα επισκεφθούμε τοπική φυτεία τσαγιού: το τσάι αντικατέστησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 την καλλιέργεια οπίου στην περιοχή, κάτι για το οποίο θα μάθουμε αρκετά κατά τη διάρκεια της ε­πίσκεψής μας. Θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση της περιοχής με την επίσκεψή μας σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, τον σύγ­χρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό Ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από το διάσημο καλλιτέ­χνη Chalermchai Kositpipat το 1997.

Αργότερα, επιστροφή στο Τσιάνγκ Ράι και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 4 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, 2 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 1090 €
Twin Room 4290 € 1090 €
Triple Room 4290 € 1090 €
Single Room 5440 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3899 € 1090 €
Twin Room 3899 € 1090 €
Triple Room 3899 € 1090 €
Single Room 4889 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3699 € 1090 €
Twin Room 3699 € 1090 €
Triple Room 3699 € 1090 €
Single Room 4689 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3999 € 1090 €
Twin Room 3999 € 1090 €
Triple Room 3999 € 1090 €
Single Room 4989 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4510 € 1090 €
Twin Room 4510 € 1090 €
Triple Room 4510 € 1090 €
Single Room 5660 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4119 € 1090 €
Twin Room 4119 € 1090 €
Triple Room 4119 € 1090 €
Single Room 5109 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3919 € 1090 €
Twin Room 3919 € 1090 €
Triple Room 3919 € 1090 €
Single Room 4909 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4219 € 1090 €
Twin Room 4219 € 1090 €
Triple Room 4219 € 1090 €
Single Room 5209 € 1090 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5630 € 0 €
Twin Room 5630 € 0 €
Triple Room 5630 € 0 €
Single Room 6780 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5239 € 0 €
Twin Room 5239 € 0 €
Triple Room 5239 € 0 €
Single Room 6229 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5039 € 0 €
Twin Room 5039 € 0 €
Triple Room 5039 € 0 €
Single Room 6029 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5339 € 0 €
Twin Room 5339 € 0 €
Triple Room 5339 € 0 €
Single Room 6329 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ :  30 €

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ :  40 €

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  55 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

07/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

09:50

12:20

TK 58

07/03/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

15:20

04:45 +1

TK 165

24/03/2024

ΑΝΟΪ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

22:30

05:30 +1

TK 1843

25/03/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:05

09:30

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

12/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:05

23:40

EK 394

13/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΝΟΪ

03:40

12:40

EK 371

30/03/2024

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

03:30

07:15

EK 209

30/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

26/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 394

27/04/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΝΟΪ

03:30

13:15

EK 377

14/05/2024

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

02:25

06:00

EK 209

14/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1846

28/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

21:45

23:15

TK 164

29/06/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ –  ΑΝΟΪ

01:50

15:20 +1

TK 69

15/07/2024

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

23:05

05:20 +1

TK 1849

16/07/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 208

04/08/2024

ΑΘΗΝΑ – NTOXA

19:40

00:05 +1

QR 976

05/08/2024

NTOXA – ΑΝΟΪ  

02:40

13:55

QR  835

22/08/2024

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – NTOXA

20:00

23:00

QR 211

23/08/2024

NTOXA – ΑΘΗΝΑ

01:50

06:40

20 ημέρες – 17 διανυκτερεύσεις, με μια επιπλέον διανυκτέρευση στην Μπανγκόκ.

Ζητήστε μας το ειδικό πρόγραμμα

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

15/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

10:35

12:05

TK 58

15/08/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

16:50

06:20 +1

TK 165

01/09/2024

ΑΝΟΪ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

22:35

04:45 +1

TK 1843

02/09/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

04/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

10:30

12:10

TK 58

04/10/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

16:35

06:15 +1

TK 165

21/10/2024

ΑΝΟΪ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

23:05

05:20 +1

TK 1843

22/10/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:30

09:00

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

14/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:00

00:25 +1

EK 394

15/11/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΝΟΪ

03:40

12:40

EK 377

02/12/2024

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

02:00

06:00

EK 209

02/12/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:30

15:05

19 ημέρες - 16 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5* και 4* sup.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία σε Βιετνάμ και Καμπότζη και επιλεγμένα εστιατόρια στο Λάος και το Τσιανγκ Ράι, εκτός του γεύματος εν πλω στο Χαλόνγκ Μπέι και την ημέρα αποβίβασης από την κρουαζιέρα όπου περιλαμβάνεται brunch στο κρουαζιερόπλοιο.
 • Δύο βαρκάδες στον ποταμό Μεκόνγκ.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι).
 • Διαμονή στην Πνομ Πενχ, πρωτεύουσα της Καμπότζης σε ξενοδοχείο 4* sup.
 • 2ήμερη ξενάγηση στο Άνγκορ Βατ.
 • Εκδρομή και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Μι Σον.
 • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
 • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό.
 • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
 • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται τα μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090 €

Βίζα που πληρώνεται από εδώ: 111€

(Βιετνάμ: 30 €, Καμπότζη: 40 €, Λάος: 55 €)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12-18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Βίζες που πληρώνονται από εδώ: 111€

(Βιετνάμ: 25 €, Καμπότζη: 36 €, Λάος: 50 €)

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξιδέψτε στην Ινδοκίνα με τους ειδικούς και απολαύστε ένα πλήρες, γεμάτο πρόγραμμα στο Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Λάος με πλούσιες παροχές και συνεχείς καινοτομίες!

Με δύο ημερήσιες κρουαζιέρες στον ποταμό Μεκόνγκ τον επιβλητικό αυτό ποταμό που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα του πλανήτη! Με μοναδική διανυκτέρευση εν πλω στον Κόλπο Χαλόνγκ, σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μι Σον που πρώτο το Versus παρουσίασε, διανυκτέρευση στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ και ακόμα διπλή ξενάγηση στο σπουδαίο Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη. Με τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Λάος, οι τρεις εκ των οποίων γίνονται στην πρωτεύουσα Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Με τις τοπικές φυλές του Βόρειου Λάος, για να γίνουμε μάρτυρες της καθημερινής τους ζωής. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό.

Με δύο λόγια; Με όλη τη μαγεία της Ινδοκίνας σε ένα πρόγραμμα που θα μείνει στην καρδιά σας!

Ρωτήστε για τα ξενοδοχεία που σας δίνουν
και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Ειδικότερα:

 • Ποιοτικά και απολαυστικά γεύματα: πρωινό – βραδινό (πλην της ημέρας αποβίβασης από την κρουαζιέρα) μέσα στα ξενοδοχεία σε Βιετνάμ και Καμπότζη και επιλεγμένα εστιατόρια στο Λάος και το Τσιανγκ Ράι. Στην Ινδοκίνα αυτή η παροχή κοστίζει πολύ ακριβά, αλλά το Versus δίνει ποιότητα γευμάτων που σε τοπικά εστιατόρια δεν υπάρχει.
 • Επιπλέον brunch στην κρουαζιέρα στο Χαλόνγκ.
 • Πλέουμε δύο διαφορετικές ημέρες στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των νερών», μια μοναδική εμπειρία, που θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε το Λάος… εν πλω! Σε παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο θα πλεύσουμε στα νερά του συγκλονιστικού αυτού ποταμού, στα σύνορα του Λάος με την Ταϊλάνδη, για να απολαύσουμε την παρθένα φύση, τα παραδοσιακά χωριά και τις τοπικές φυλές της περιοχής.
 • Ιδανικές πτήσεις με ελάχιστες διαμονές στα αεροδρόμια, χωρίς πολύωρες νυχτερινές αναμονές.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ριπ, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, που είναι απαραίτητες χρονικά για να μπορέσουμε να τον δούμε με πληρότητα. Πραγματοποιούμε έτσι εκτεταμένη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό χώρο με τους σημαντικότερους ναούς της Ινδοκίνας.
 • Διαμονή στην Πνομ Πενχ, πρωτεύουσα της Καμπότζης σε ξενοδοχείο 4* sup.
 • Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη επίσκεψη της Καμπότζης. Δεν την προσπερνάμε με μια σύντομη επίσκεψη του Σιέμ Ριπ, που λόγω πτήσεων δεν μας επιτρέπει ουσιαστικά να δούμε τον συγκλονιστικό και συνάμα τεράστιο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας. Με το Versus θα απολαύσετε δύο ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο αλλά θα μείνουμε επίσης και στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.
 • Υπέροχη κρουαζιέρα στον Κόλπο Χαλόνγκ και διανυκτέρευση εν πλω σε κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας!
 • Διανυκτέρευση στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ, στο Imperial Hue 5*, το καλύτερο ξενοδοχείο στη Χουέ (και όχι ημερήσια εκδρομή από το Χόι Αν με ατελείωτα χιλιόμετρα χωρίς να δούμε τίποτα ουσιαστικό ή απλό πέρασμα στον δρόμο για το αεροδρόμιο).
 • Μόνο στο Versus Travel δύο (2) διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5* (Koi Hoi An Resort and Spa* ή όμοιό του) πάνω στις εξωτικές παραλίες. Η διανυκτέρευση γίνεται σε πολυτελές resort 5* και όχι σε 4* απλό ξενοδοχείο ή ξενοδοχείο πόλης. Επιλογή που κοστίζει αλλά κερδίζουμε σε απόλαυση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ολόκληρο το Βιετνάμ, το Βόρειο, το Νότιο αλλά και το Κεντρικό Βιετνάμ. Έτσι, εκτός των άλλων, στο μαγευτικό κεντρικό Βιετνάμ επισκεπτόμαστε το πανέμορφο και μοναδικής αρχιτεκτονικής παραθαλάσσιο Χόι Αν, και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ, όπου πραγματοποιούμε κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων και διαμένουμε. Με βάση το Χόι Aν, εξορμούμε για τον ιερό αρχαιολογικό χώρο Μι Σον, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του βασιλείου Champa. Μια καινοτόμος προσθήκη του Versus για τους ταξιδιώτες μας που πάντα ψάχνουν κάτι διαφορετικό και νέο. Το κεντρικό Βιετνάμ μπορεί να παραλείπεται ορισμένες φορές από κάποια προγράμματα για μείωση κόστους, αλλά Βιετνάμ χωρίς το κεντρικό κομμάτι του δεν είναι Βιετνάμ.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (Du Park Hanoi / Grand Mercure) στο Ανόι.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Eastin Grand Saigon 5*, ή παρόμοιο, στη Σαϊγκόν.
 • Πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μαγευτικά τοπία και το γνήσιο επαρχιακό Βιετνάμ - μαγευτική εκδρομή που εισήγαγε πρώτο το Versus Travel και θα βρείτε ΜΟΝΟ στο Versus.
 • Εκδρομή στο Μι Σον από το Χόι Αν, έναν εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο της δυναστείας των Τσαμ που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.
 • Επίσκεψη στην περίφημη Χρυσή Γέφυρα, στους λόφους Μπα Να.
 • Επισκεπτόμαστε το εξαιρετικό Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
 • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι και κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Λουάνγκ Πραμπάνγκ, την εξωτική πόλη του Λάος, σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
 • Συναντάμε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος, φυλές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δούμε πώς εξελίσσεται η καθημερινή τους ζωή. Επισκεπτόμαστε χωριά των φυλών Χμονγκ και Χμου, ώστε να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
 • Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα που δεν αφήνει τίποτε. Συγκρίνετέ το με άλλα προγράμματα της ελληνικής αγοράς και θα διαπιστώσετε από την πρώτη ματιά τι παραπάνω επισκέπτεστε, σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον και με καθημερινές συγκινήσεις ταξίδι.
 • Με τους καλύτερους αρχηγούς στην Ελλάδα, εξειδικευμένους στον προορισμό που γνωρίζετε τόσα χρόνια με τα ονόματά τους και όχι ευκαιριακές οικονομικές λύσεις.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Απολαύστε τη σπάνια, βαρκάδα με παραδοσιακό ξύλινο πλοιάριο στον ποταμό Μεκόνγκ, από τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ.
 • Διεισδύστε στα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι, κρησφύγετο των Βιετκόνγκ στον πόλεμο του Βιετνάμ.
 • Πλεύστε στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
 • Κάντε βόλτα με σαμπάνς στο Ταμ Κοκ χαζεύοντας τοπία με ορυζώνες, επιβλητικά βράχια και ιερά σπήλαια.
 • Απολαύστε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Χαλόνγκ Μπέι ανάμεσα σε καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν.
 • Περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά κτίσματα του My Son κι ανακαλύψτε τις ινδουιστικές θρησκευτικές καταβολές στον πολιτισμό των Cham.
 • Περιηγηθείτε στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης του Ανόι με ποδήλατα που τα οδηγούν ντόπιοι.
 • Απολαύστε βαρκάδα στα νερά της λίμνης Τόνλε Σαπ, στην Καμπότζη.
 • Θαυμάστε τους εντυπωσιακούς ναούς του Άνγκορ Βατ, από τους πιο συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους στη νοτιοανατολική Ασία και σε ολόκληρο τον κόσμο.
 • Περιπλανηθείτε στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, πρωτεύουσα του Λάος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με δύο ημερήσιες κρουαζιέρες στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των νερών».
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ριπ.
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*, στο Ανόι.
 • Συναντάμε απομονωμένες φυλές στο βόρειο Λάος.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

04/08, 15/08, 04/10, 14/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ινδοκίνα | Βιετνάμ – Καμπότζη – Λάος, ακολουθώντας τον Μεκόνγκ | Μάρτιος - Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info