fb

Η Κεράλα και τα διαμάντια της Νότιας Ινδίας | 12.11.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1559€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Νότια Ινδία με την προσέγγιση του Versus Travel, με σωστές και λειτουργικές πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα εντός της χώρας, με επιπλέον παροχές και με ένα πρόγραμμα που διαμόρφωσε η τεράστια εμπειρία μας και η επιτόπια έρευνά μας στην περιοχή.

Ένα ταξίδι με μαγευτικές, υδάτινες διαδρομές, με καταφύγια προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, με θαυμαστά συγκροτήματα ιερών ναών. Η τροπική Ινδία - τελείως διαφορετική από το Βορρά - σαγηνεύει τον επισκέπτη με τη μαγεία της φύσης και των λατρευτικών δημιουργημάτων του ανθρώπου!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι στη Νότια Ινδία που παρασύρει τον ταξιδιώτη, από το Τσενάι (Μαντράς), τη «βασίλισσα» του αχανούς Νότου και πρωτεύουσα της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, και το Καντσιπουράμ με τους 1000 ναούς, μία από τις επτά ιερές πόλεις της Ινδίας. Το οδοιπορικό συνεχίζεται στο Μαχαμπαλιπουράμ με το σύμπλεγμα παράκτιων λαξευτών ναών, από όπου θα φτάσουμε στο Ποντισερί, την αποικία με τον απρόσμενο γαλλικό χαρακτήρα. Θα απολαύσουμε τις εξαιρετικές πόλεις Ταντζόρ, Τρισί και Μαντουράι, όπου συναντάμε θαυμαστά συγκροτήματα αρχοντικών και ιερών ναών, πριν κατευθυνθούμε στο Περιγιάρ, το σημαντικότατο καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Ολοκληρώνουμε την περιπλάνησή μας με το Αλεπέι στην επαρχία της Κεράλας, με τα παρθένα δάση και τους εκπληκτικούς υδροβιότοπους και με το Κοτσίν, ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούμε ταξίδια στην Ινδία του τροπικού Νότου. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» στην επίσκεψη στους ενδιαφέροντες ναούς και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση, με τις τελετουργίες ντόπιων, με την πλούσια κληρονομιά, με κέντρα διαλογισμού, με περιοχές διαφορετικών ευρωπαϊκών επιρροών.

10 ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ που διαφοροποιούν το Versus Travel και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

 • Βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η προσθήκη διανυκτέρευσης στο θαυμάσιο εξωτικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Ινδίας, Μαχαμπαλιπουράμ. Μια διανυκτέρευση που κοστίζει πολύ, αλλά προσθέτει επιπλέον εμπειρία.
 • Διεθνείς πτήσεις με άφιξη στο Τσενάι και αναχώρηση από το Κοτσίν, που είναι ο ιδανικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα μέσα στην Ινδία και με πολύωρες κουραστικές διαδρομές με ινδικά τρένα.
 • Κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια της Κεράλας με παραδοσιακό houseboat
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής Aarti στον ιερό Ναό Σρι Μενακσί, μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία
 • Δύο διαν/σεις στο κοσμοπολίτικο Κοτσίν, το παλαιότερο και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Περιγιάρ, για να απολαύσουμε τον πλούσιο υδροβιότοπο και τα άγρια ζώα της περιοχής
 • Δύο διαν/σεις στο Μαντουράι, την ιερή πόλη των Ινδουιστών
 • Ημιδιατροφή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, γεύμα στο houseboat.
 • Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντισερί.
 • Επίσκεψη σε φυτεία μπαχαρικών στο Περιγιάρ
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τσενάι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τσενάι, την παραθαλάσσια μεγαλούπολη στη νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας.

2η ημέρα: Τσενάι (Μαντράς)

Με την άφιξή μας τις πρώτες πρωινές ώρες στο Τσενάι ή Μαντράς θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Αφού πάρουμε πρωινό, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη.

Το Τσενάι υπήρξε η πρώτη έδρα της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών. Η πόλη έχει μεγαλώσει χωρίς να χάσει την παραδοσιακή της γοητεία και χάρη. Τα κτίριά της είναι ένα μίγμα δραβιδικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφτούμε το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που κατασκευάστηκε το 1653 από τους Βρετανούς, μέσα στο οποίο βρίσκεται το Πολιτειακό Κυβερνητικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τη σπάνια συλλογή γλυπτικής Αμαραβάτι (2ος μ.Χ. αιώνας) και την πλουσιότερη συλλογή μπρούντζινων αντικειμένων της Δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας). Επίσης, θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Αγίου Θωμά (ο Απόστολος Θωμάς μαρτύρησε το 78 μ.Χ. στο Μαντράς) και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου (Μαρίνα), στολισμένη με φοινικόδεντρα, καζουαρίνες και μνημεία αφιερωμένα σε πολιτικούς αρχηγούς και μαχητές της ελευθερίας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ημέρα: Τσενάι – Καντσιπουράμ – Μαχαμπαλιπουράμ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Μαχαμπαλιπουράμ. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε τη «χρυσή πόλη» με τους 1000 ναούς, το Καντσιπουράμ. Το Καντσιπουράμ είναι μία από τις επτά ιερές πόλεις της Ινδίας και είναι γνωστή – εκτός από τους ναούς της – και για τα υπέροχα χειροποίητα μεταξωτά υφάσματα που φτιάχνονται εδώ.

Άφιξη στο Μαχαμπαλιπουράμ, οι ναοί του οποίου είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ινδίας μετά το Ταζ Μαχάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μαχαμπαλιπουράμ – Ποντισερί

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη-υπαίθριο μουσείο και επίσκεψη στους θαυμαστούς ναούς της, οι οποίοι από το 1985 έχουν ενταχθεί και στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η τέχνη στο Μαχαμπαλιπουράμ χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: υπαίθρια ανάγλυφα, ναοί, mandapas (ιερά σε σπηλιές) και rathas (ναοί με μορφή άρματος).

Μετά το πέρας της περιήγησής μας, συνεχίζουμε για το Ποντισερί, παλιά γαλλική αποικία και σημαντικό εμπορικό λιμάνι, όπου οι άνθρωποι μιλούν ακόμη Γαλλικά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 


 

5η ημέρα: Ποντισερί – Ταντζόρ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε περιήγηση στο Ποντισερί, για να γνωρίσουμε την πόλη που θα μας εκπλήξει με τον απρόσμενο χαρακτήρα της, τα χαριτωμένα μπουλεβάρ και τις μπουλανζερί. Το Ποντισερί υπήρξε έδρα του φιλοσόφου Σρι Αουρομπίντο (Sri Aurobindo), το Άσραμ του οποίου θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης. 

Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό την Ταντζόρ, περιοχή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Δραβιδικής Δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ταντζόρ – Τρισί – Μαντουράι

Στην Ταντζόρ το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζει αναμφισβήτητα ο Ναός Μπριχαντεσβάρα, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα που περιβάλλεται από τείχη και τάφρο. Εμείς σήμερα θα επισκεφτούμε τον πανέμορφο ναό που έχει καταχωριστεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η είσοδος του ναού είναι 70 τετραγωνικά μέτρα σε πυραμιδοειδές σχήμα.

Θα επισκεφτούμε επίσης το μουσείο τέχνης στο παλάτι, με τη μεγάλη συλλογή από γλυπτά από μπρούντζο και γρανίτη της εποχή των Τσόλας και τη Βιβλιοθήκη Sarawati Mahal με 40.000 σπάνια βιβλία και εγγραφές.

Έπειτα αναχωρούμε για το Τιρουτσιραπάλι, γνωστό ως Τρισί, αρχαία πόλη στο Δέλτα του ιερού ποταμού Κόβερι και ακρόπολη των Cholas κατά το 2o π.Χ. αιώνα. Η ξενάγησή μας εδώ επικεντρώνεται στο συγκρότημα ναών Σριρανγκάμ, που βρίσκονται σε ένα νησί του ποταμού Κόβερι. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα ναών της Ινδίας. Επτά συμπαγείς συστοιχίες τειχών εσωκλείουν έναν βιβλικό κόσμο με 21 εκπληκτικά γκοπουράμ, παζάρια και συνοικίες του ιερατείου των Βραχμάνων. Θεωρείται το μεγαλύτερο ναϊκό συγκρότημα της Ινδίας, με οικοδομήματα που ανάγονται στην περίοδο από το 14ο έως το 17ο αιώνα.

Συνεχίζουμε οδικώς για το Μαντουράι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μαντουράι (παρακολούθηση τελετής Aarti)

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Μαντουράι, την ιερή πόλη των Ινδουιστών και μία από τις αρχαιότερες και πιο ζωντανές πόλεις του Νότου. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από τον ιερό Ναό Σρι Μενακσί, έναν από τους πιο επιβλητικούς δραβιδικούς ναούς της Ινδίας, αφιερωμένο στη Θεά Παρβάτι, σύντροφο του Θεού Σίβα. Τα τεράστια γκοπουράμ του ναού, που δεσπόζουν στην πόλη, είναι καλυμμένα με πολύχρωμες απεικονίσεις θεοτήτων, ζώων και μυθικών πλασμάτων. Ο ναός είναι τόσο πλούσιος σε ανεκτίμητα γλυπτά, που λένε ότι αν κάποιος θαυμάζει κάθε γλυπτό επί 5 λεπτά, δεν του φτάνει μια ολόκληρη ζωή! Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Παλάτι Tirumala Nayak, μοναδικής ινδο-σαρακίνικης κατασκευής, και το Μουσείο του Γκάντι.

Το βράδυ μάς περιμένει μια μοναδική εμπειρία: θα παρακολουθήσουμε την τελετή Αarti στον ιερό Ναό Σρι Μενακσί. Οι ψαλμωδίες, τα άνθη, τα κεριά και οι προσευχές των πιστών συνθέτουν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Μαντουράι – Περιγιάρ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Περιγιάρ, ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια άγριας ζωής της Ινδίας. Με την άφιξή μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε φυτεία μπαχαρικών και θα εξερευνήσουμε τις υπαίθριες τοπικές αγορές. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Περιγιάρ (βαρκάδα) – Αλεπέι (μίνι κρουαζιέρα με καραβόσπιτο) – Κοτσίν

Η ημέρα μας ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: θα μεταφερθούμε στη Λίμνη Περιγιάρ, όπου θα απολαύσουμε βαρκάδα, θαυμάζοντας τον πλούσιο και μοναδικό υδροβιότοπο της περιοχής που φιλοξενεί ελέφαντες και πλήθος άλλων άγριων ζώων.

Συνεχίζουμε οδικώς με προορισμό το Αλεπέι, την επαρχία της Κεράλας, με τα παρθένα δάση και τους εκπληκτικούς υδροβιότοπους. Άφιξη στο Αλεπέι και επιβίβαση σε houseboat (καραβόσπιτο, πλωτό σπίτι-ξενοδοχείο) για μια μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια της περιοχής. Θα απολαύσουμε το γεύμα μας εν πλω, ενώ τα μάτια μας δεν θα «χορταίνουν» την ομορφιά του φυσικού τοπίου.  

Το απόγευμα αναχωρούμε για το Κοτσίν, το παλαιότερο και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Κοτσίν

Χτισμένο πάνω σε μια λωρίδα στεριάς, το Κοτσίν αποτελείται από χερσονήσους, κολπίσκους, φυσικές και τεχνητές νησίδες. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του Κοτσίν αντανακλάται στα πολλά κτίσματα που αντιπροσωπεύουν διάφορες περιοχές και θρησκείες του κόσμου. Κατά μήκος του λιμανιού, οι σειρές με τα παμπάλαια κινέζικα δίχτυα ψαρέματος δείχνουν τους εμπορικούς δεσμούς της Κεράλας με την Κίνα, ενώ τα κτίρια κατά μήκος της ακτής μαρτυρούν την παρουσία Ολλανδών και Πορτογάλων αποίκων.

Θα περπατήσουμε στα σοκάκια του αποικιακού πυρήνα της πόλης, το Φορτ Κοτσίν, όπου θα επισκεφτούμε το ολλανδικό παλάτι του πρώην Ράτζα και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Κοτσίν – Πτήση επιστροφής για Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 • Στην Ινδία ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
 • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
 • Επιτρέπεται μία αποσκευή κατ’ άτομο 23kg + 1 χειραποσκευή.
 • Στις εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία η αποσκευή πρέπει να ζυγίζει έως 15 κιλά.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1559 € 970 €
Twin Room 1559 € 970 €
Triple Room 1559 € 970 €
Single Room 2229 € 970 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις θέσεων έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1779 € 970 €
Twin Room 1779 € 970 €
Triple Room 1779 € 970 €
Single Room 2449 € 970 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις θέσεων έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2779 € 0 €
Twin Room 2779 € 0 €
Triple Room 2779 € 0 €
Single Room 3449 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις θέσεων έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 210

12/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:00

00:25 +1

EK 544

13/11/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΣΕΝΑΪ

02:50

08:15

EK 533

22/11/2024

ΚΟΤΣΙΝ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:30

07:05

EK 209

22/11/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:30

15:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. (Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Γεύμα σε houseboat.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
 • Βίζα Ινδίας: € 35

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της (την οποία αναλαμβάνει το Versus Travel για εσάς) απαιτείται να μας αποστείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, με e-mail τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. ένα (1) έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας
 2. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας
 3. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (όχι διαβατηρίου) σε μορφή .jpeg (min 1KB, max 1MB) σε λευκό φόντο. Ελάχιστη διάσταση φωτογραφίας: 350 x 350 pixels (ύψος, πλάτος).
 4. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα που θα σας σταλεί.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 35 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας .

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

Στην Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ 22449977, Φαξ: 22449978),

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και

στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ.54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Στην Ινδία ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
 • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
 • Επιτρέπεται μία αποσκευή κατ’ άτομο 23kg + 1 χειραποσκευή.
 • Στις εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία η αποσκευή πρέπει να ζυγίζει έως 15 κιλά.

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: Δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες και γερό στομάχι!!!

Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σε αυτήν θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχτείτε τις ιδιομορφίες της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούμε ταξίδια στην Ινδία του τροπικού Νότου. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» στην επίσκεψη στους ενδιαφέροντες ναούς και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση, με τις τελετουργίες ντόπιων, με την πλούσια κληρονομιά, με κέντρα διαλογισμού, με περιοχές διαφορετικών ευρωπαϊκών επιρροών.

10 ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ που διαφοροποιούν το Versus Travel και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

 • Βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η προσθήκη διανυκτέρευσης στο θαυμάσιο εξωτικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Ινδίας, Μαχαμπαλιπουράμ. Μια διανυκτέρευση που κοστίζει πολύ, αλλά προσθέτει επιπλέον εμπειρία.
 • Διεθνείς πτήσεις με άφιξη στο Τσενάι και αναχώρηση από το Κοτσίν, που είναι ο ιδανικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα μέσα στην Ινδία και με πολύωρες κουραστικές διαδρομές με ινδικά τρένα.
 • Κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια της Κεράλας με παραδοσιακό houseboat
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής Aarti στον ιερό Ναό Σρι Μενακσί, μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία
 • Δύο διαν/σεις στο κοσμοπολίτικο Κοτσίν, το παλαιότερο και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Περιγιάρ, για να απολαύσουμε τον πλούσιο υδροβιότοπο και τα άγρια ζώα της περιοχής
 • Δύο διαν/σεις στο Μαντουράι, την ιερή πόλη των Ινδουιστών
 • Ημιδιατροφή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, γεύμα στο houseboat.
 • Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντισερί.
 • Επίσκεψη σε φυτεία μπαχαρικών στο Περιγιάρ
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Επισκεφτείτε το κοσμοπολίτικο Κοτσίν, τη βασίλισσα της Αραβικής Θάλασσας.
 • Παρακολουθήστε την ιερή τελετή Aarti και απολαύστε τη μοναδική μυσταγωγική ατμόσφαιρα που συνθέτουν οι ψαλμωδίες, οι προσευχές των πιστών, αλλά και τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών.
 • Διασχίστε με houseboat το δαιδαλώδη λαβύρινθο των μαγευτικών καναλιών της Κεράλας.
 • Θαυμάστε το Ναό Σρι Μενακσί στην ιερή πόλη Μαντουράι.
 • Περπατήστε στα χαριτωμένα μπουλεβάρ στο Ποντισερί με τον έντονα γαλλικό χαρακτήρα.
 • Φωτογραφίστε τους παράκτιους λαξευτούς ναούς του Μαχαμπαλιπουράμ.
 • Απολαύστε τα πικάντικα αρώματα σε φυτεία μπαχαρικών στο Περιγιάρ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
 • Κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια της Κεράλας με παραδοσιακό houseboat.
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Περιγιάρ.
 • Ημιδιατροφή.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

12/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Κεράλα και τα διαμάντια της Νότιας Ινδίας | 12.11.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info