fb

Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) στα Νησιά Λοφότεν και στη Νορβηγική και Σουηδική Λαπωνία | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2024

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με αυτό το απόλυτο και αποκλειστικό, υπερπλήρες και συναρπαστικό, εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus, θα ανακαλύψουμε τα εκπληκτικά Νησιά Λοφότεν, στον Νορβηγικό Αρκτικό Κύκλο και την καρδιά της Λαπωνίας (Σουηδική Λαπωνία & Βόρεια Νορβηγία). Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους (το κλίμα είναι ήπιο και οι συνθήκες εξαιρετικές), όλο τον χρόνο. Ωστόσο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, που απορρίπτουν τα επιφανειακά περάσματα, που θέλουν να ζήσουν το μοναδικό, που αναζητούν την αυθεντικότητα και την απόλυτη διείσδυση στις τοπικές παραδόσεις και κουλτούρες.

Πηγαίνουμε στη Λαπωνία, την εξερευνούμε σε βάθος και ζούμε μαζί με τους Σάμι, πάνω στα χνάρια των Βίκινγκς. Απολαμβάνουμε την αναζωογονητική φύση των φιόρδ και των καταπράσινων δασών. Κάνουμε βόλτες με έλκηθρα και χάσκι, με παγοθραυστικά, με φεριμπότ, οδηγούμε στο εκπληκτικό νορβηγικό οδικό δίκτυο των φιόρδ.

Όλες οι εκδρομές, παροχές, μετακινήσεις, δραστηριότητες, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εντάσσονται στην τελική τιμή. Δεν παρέχεται τίποτα προαιρετικά και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, για να έχετε απόλυτο έλεγχο του κόστους από την Αθήνα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξειδικευμένο και αποκλειστικό. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, προσφέρει το τέλειο τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του και εγγυάται μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Βόρειο Σέλας έχει μεγαλύτερη πιθανότητα θέασης από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο,  αλλά και τους άλλους μήνες η Ισλανδία είναι υπέροχη χώρα και με περισσότερο χρόνο ημερήσιου φωτός.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το οδοιπορικό μας αρχίζει από τη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη, από όπου πετάμε για το ιστορικό λιμάνι του Βοθνιακού Κόλπου, την πόλη Λούλεο. Απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και μπαίνουμε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας , όπου ζουν παραδοσιακά οι Λάπωνες (Σάμι), σε ξυλόσπιτα μέσα στο δάσος. Εν συνεχεία, βλέπουμε το περίφημο Ξενοδοχείο από Πάγο και περνάμε στη λαπωνική περιοχή της Βόρειας Νορβηγίας, στο αρχιπέλαγος των Λοφότεν. Εξερευνούμε τα Νησιά Λοφότεν και τα γραφικά ψαροχώρια, μένουμε στο Νάρβικ, μπαίνουμε στον Αρκτικό Κύκλο και πάμε στο ιστορικό λιμάνι Τρόμσο. Απολαμβάνουμε σαφάρι με έλκηθρα που τα σέρνουν εντυπωσιακά σκυλιά χάσκι και σαφάρι με snowmobiles, και από το Τρόμσο πετάμε για το Όσλο, τη νορβηγική πρωτεύουσα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μόνο στο Versus θα βρείτε το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό εξερευνητικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν και στη βόρεια Νορβηγία και Σουηδία. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με εξαιρετικές διανυκτερεύσεις, ιδανικές μετακινήσεις, και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις για Στοκχόλμη και επιστροφή από Όσλο, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση Στοκχόλμη -Λούλεο και Τρόμσο-Όσλο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από Στοκχόλμη-Όσλο: πρωινό).
 • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί εντός του πλοίου.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε παραδοσιακό χωριό μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και τοπικές λιχουδιές.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στο Όσλο, για να δούμε διαφορετικά τη νορβηγική πρωτεύουσα.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Στοκχόλμη, την όμορφη σουηδική πρωτεύουσα.  Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Όλα τα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δηλαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας.

Εμείς, αμέσως μετά την άφιξή μας, θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Παλιά πόλη της Στοκχόλμης, την περίφημη Γκάμλα Στον.

Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα στην Ευρώπη. Εκεί θα νιώσουμε σαν να βρισκόμαστε σε ανοιχτό μουσείο γεμάτο αξιοθέατα, καταστήματα, καφετέριες, κοντιτόρι και εστιατόρια. Κοντιτόρι είναι τα μικρά take away καφέ που πωλούν και γλυκά ή σνακ. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα κτίριά τους σε άπειρες αποχρώσεις του χρυσαφί, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του ιστορικού αυτού κέντρου.

Εκεί θα δούμε και το Δημαρχείο του 16ου αιώνα, με το κωδωνοστάσιο, ύψους 106 μέτρων. Μέσα στο Δημαρχείο βρίσκεται η χρυσή αίθουσα όπου γίνεται η δεξίωση για την απονομή των Βραβείων Νομπέλ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – πτήση για ΛΟΥΛΕΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για την πόλη Λούλεο, την πρωτεύουσα της κομητεί­ας Νορμπότεν, στη Βόρεια Σουηδία. Η Νορμπότεν εί­ναι η βορειότερη κομητεία της χώρας και η Λούλεο βρίσκεται πάνω στον Βοθνιακό Κόλπο, δηλαδή το βόρειο τμήμα της Βαλτικής, και βρέχει τη Βόρεια Σουηδία και τη Φινλανδία.

Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Παράλληλα, η Λούλεο διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα, με την παλιά της πόλη να αποτελεί μνημείο της UNESCO. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – Κρουαζιέρα με ΠΑΓΟΘΡΑΥ-ΣΤΙΚΟ – επίσκεψη σε χωριό Λαπώνων – ΚΙΡΟΥΝΑ – Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Σήμερα μας περιμένει και η πρώτη από τις συγκλονιστικές εμπειρίες του ταξιδιού μας: θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην περιοχή του Πιτέο (Piteå). Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Η αίσθηση να επιπλέεις πάνω στα απίστευτα παγωμένα νερά είναι πραγματικά συγκλονιστική! (Όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!)

Κατόπιν θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία: θα γνωρίσουμε την ιδιαίτερη κουλτούρα των Λαπώνων. Πιο συγκεκριμένα θα γνωρίσουμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς Λάπωνες δηλαδή, και θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα πιούμε μαζί τους καφέ και τσάι, θα συγκεντρωθούμε γύρω από τη φωτιά, ακόμα και θα τραγουδήσουμε!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην Κίρουνα, όπου μαζί με έμπειρο αρχηγό θα μεταβούμε στο βουνό για το πρώτο μας κυνήγι του Βόρειου Σέλαος, από τα πιο εντυπωσιακά υπερθεάματα της φύσης που μπορεί να δει κανείς! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ (ΓΙΟΥΚΑΣΓΙΕΡΒΙ) – ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ (Νορβηγία)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Ερχόμαστε στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!

Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης.

Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε όμως, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς τη Νορβηγία και τον τελικό προορισμό μας το αρχιπέλαγος των Λοφότεν.

Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΤΟΥ MJØD

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν. Στο μεγάλο οδοιπορικό μας, θα προσπαθήσουμε να τα γνωρίσουμε σε βάθος, να κατανοήσουμε την κουλτούρα τους, να απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά τους, η οποία, αν αναλογιστούμε το γεωγραφικό πλάτος τους, τόσο κοντά στον Βόρειο Πόλο, φαίνεται εξωπραγματική. Κι όμως είναι αληθινή.  

Στα Λοφότεν, τον χειμώνα ο ήλιος δεν ανατέλλει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και το καλοκαίρι δεν δύει από τις 25 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου.  Το ονειρικό περιβάλλον των νησιών αυτών, το συναντάμε στο διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, «Κάθοδος στο Μάελστρομ», στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα», αλλά και στο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Πιλότος Νάγκελ».

Οι εμπειρίες στα υπέροχα αυτά νησιά είναι πολλές και μια από αυτές θα μας φέρει σε παρασκευαστήριο του παραδοσιακού ποτού Mjød, όπου θα μπορέσουμε να δούμε πως δημιουργείται το ποτό αλλά και φυσικά να δοκιμάσουμε. Πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό που έχει τις ρίζες του στην Σκανδιναβική μυθολογία, και θεωρείται το ποτό των Βίκινγκ. Τα βασικά συστατικά του είναι δυο, το νερό και το μέλι. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ – κρουαζιέρα στα φιορδ – ΝΑΡΒΙΚ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κρουαζιέρα στα πανέμορφα φιόρδ, ακόμα μία ευκαιρία για να χορτάσουμε την απίστευτη φύση των νησιών Λοφότεν! Ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε θαλασσαετούς στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο θαλασσαετός στην Ευρώπη απαντάται κυρίως στην Σκανδιναβία, ενώ μπορεί να βρεθεί και σε άλλη μέρη της ηπείρου κυρίως ως αποδημητικό. Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας το αρχιπέλαγος των Λοφότεν και συνεχίζουμε οδικώς για το σπουδαίας σημασίας λιμάνι του Νάρβικ.

Το Νάρβικ είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Σκανδιναβίας, χάρη στη στρατηγική του θέση. Από εδώ εξάγεται σκανδιναβική ξυλεία προς όλο τον κόσμο ενώ υπήρξε και μήλον της έριδος κατά τον Β’ ΠΠ καθώς η ναζιστική Γερμανία το κατέκτησε προκειμένου να ελέγξει το λεγόμενο βαρύ ύδωρ που παρήγαγε η Νορβηγία.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και εξόρμηση για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, από τα πιο εντυπωσιακά υπερθεάματα της φύσης που μπορεί να δει κανείς! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΑΡΒΙΚ – POLAR PARK – ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ SNOWMOBILE – ΤΡΟΜΣΟ

Αναχωρούμε σήμερα από το Νάρβικ με τελικό μας προορισμό το Τρόμσο. Καθοδόν μας περιμένει επίσκεψη στο Polar Park, ο βορειότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, «σπίτι» για πολλούς από τους μεγαλύτερους θηρευτές της νορβηγικής φύσης: αρκούδες, λύκους και λύγκες, αλλά και τάρανδοι, άλκες και ελάφια ζουν στους χώρους του Αρκτικού Πάρκου και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε τα άγρια αυτά ζώα. Σημειώστε μάλιστα πως το Polar Park έχει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο αναλογίες χώρου προς φιλοξενούμενο ζώο!

Στη συνέχεια μας περιμένει απολαυστικό σαφάρι με τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι που λατρεύουν το χιόνι. Καλό είναι να φοράτε ζεστές κάλτσες, γάντια και σκούφο. Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός (αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια) παρέχεται από τους διοργανωτές του σαφάρι. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει έλκηθρα που τα σέρνουν τα χάσκι. Σε κάθε έλκηθρο αντιστοιχούν 2 επιβάτες. Ο ένας κάθεται και ο άλλος καθοδηγεί τα σκυλιά. Στις ανηφόρες απαιτείται σπρώξιμο. Γενικώς όλη η κατάσταση είναι πολύ ευχάριστη και απευθύνεται στον καθένα, αφού η βόλτα πραγματοποιείται με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού.

Συνεχίζουμε για μια χορταστική δίωρη βόλτα με snowmobile: θα απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην καρδιά του νορβηγικού βορρά, νιώθοντας ελεύθεροι και γεμίζοντας την ψυχή μας με τις εικόνες της αμόλυντης σκανδιναβικής φύσης…

Συνεχίζουμε οδικώς για το Τρόμσο. Η πόλη του Τρόμσο (οι Νορβηγοί την προφέρουν Τρούμσε), είναι χτισμένη πάνω στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με ευρήματα η περιοχή κατοικούνταν ήδη από το τέλος της Εποχής των Παγετώνων, δηλαδή πριν από 10.000 χρόνια. Στον μεσαίωνα ζούσαν εκεί οι Σάμι και περίπου το 890 έφτασαν και τα πρώτα σκανδιναβικά φύλα. Είναι η πόλη με τα περισσότερα ξύλινα σπίτια σε όλη τη Νορβηγία – το παλαιότερο από αυτά κατασκευάστηκε το 1789. Επίσης είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο. Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης είναι το Πολικό Μουσείο, που στεγάζεται σε αποθήκη αποβάθρας του 1837. Το μουσείο εξιστορεί το αρκτικό κυνήγι στις νορβηγικές αποστολές στον Βόρειο Πόλο. Επίσης ο Καθεδρικός του Τρόμσο, που χτίστηκε το 1861 ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Στην Τρόμσο βρίσκεται και το παλιότερο σινεμά της Βόρειας Ευρώπης, το Βερντενστεατρέτ, το οποίο άνοιξε το 1916 και λειτουργεί ακόμη.

Άφιξη στο Τρόμσο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστημίου της Λαπωνίας,το  Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

8η ημέρα: ΤΡΟΜΣΟ – πτήση για ΟΣΛΟ

Αναχωρούμε σήμερα από την ιστορική πόλη του Τρόμσο και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Η μαγευτική πόλη του Βορρά μέχρι το 1924 περίπου ονομαζόταν Χριστιανία (Christiania), λαμβάνοντας αυτό το όνομα από τον βασιλιά Christian IV, όταν θέλησε να ξαναχτίσει την πόλη ύστερα από την καταστροφική φωτιά του 1624 που έκαψε το ανατολικό Όσλο. Αν και πρωτεύουσα, είναι έντονο το στοιχείο της φύσης, δίνοντας της έτσι τον τίτλο ως την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019.   Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΟΣΛΟ: περιήγηση στην πόλη – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και γνωριμία με το Όσλο. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν, μεταξύ άλλων το επιβλητικό Δημαρχείο, η Όπερα, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκο-σμίου Πολέμου είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο), η χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα που αφορά την αναχώρηση 24.03 εκτελείται αντίστροφα.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1285

20/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΓΚΦΟYΡΤΗ

06:10

08:50

LH 802

20/02/2024

ΦΡΑΓΚΦΟYΡΤΗ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

11:15

13:25

LH 863

28/02/2024

ΟΣΛΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:45

18:05

LH 1284

28/02/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:40 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1572

12/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 1109

12/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

10:40

12:45

KL 1148

20/03/2024

ΟΣΛΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:00

18:50

KL 1581

20/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1572

24/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 1143

24/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΣΛΟ

10:05

11:55

KL 1224

01/04/2024

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

19:35

KL 1957

01/04/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

To πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στοκχόλμη-Όσλο: μόνο πρωινό).
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* sup. και 4* (τοπική κατηγοριοποίηση).
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Επίσκεψη και γνωριμία με τους αυτόχθονες Σάμι.
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα.
 • Σαφάρι με snowmobiles.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 680€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Όταν το παιδί ταξιδεύει με συγγενή πρώτου βαθμού, απαιτείται και από τους δύο γονείς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από

50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μόνο στο Versus θα βρείτε το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό εξερευνητικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν και στη βόρεια Νορβηγία και Σουηδία. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με εξαιρετικές διανυκτερεύσεις, ιδανικές μετακινήσεις, και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις για Στοκχόλμη και επιστροφή από Όσλο, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση Στοκχόλμη -Λούλεο και Τρόμσο-Όσλο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από Στοκχόλμη-Όσλο: πρωινό).
 • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί εντός του πλοίου.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε παραδοσιακό χωριό μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και τοπικές λιχουδιές.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στο Όσλο, για να δούμε διαφορετικά τη νορβηγική πρωτεύουσα.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας.

 

Highlights

 • Απολαύστε το Βόρειο Σέλας από πόλη σε πόλη κι από ψαροχώρι σε ψαροχώρι σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού μας
 • Χαρείτε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, και βουτήξτε στα παγωμένα νερά (με ειδικό εξοπλισμό)
 • Διεισδύστε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στα χωριά όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)
 • Μάθετε πως παρασκευάζεται το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό των Σκανδιναβών Mjød, το ποτό των Βίκινγκ
 • Διασκεδάστε στο σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι στο χιόνι. Αφού τρέξουμε με τα χάσκι, θα γευματίσουμε… τάρανδο κατσαρόλας!
 • Μπείτε στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (Σουηδική Λαπωνία)
 • Απολαύστε σαφάρι με snowmobile στη λαπωνική ύπαιθρο!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις με Lufhhansa και KLM
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων

 

Χάρτης Ταξιδιού Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) στα Νησιά Λοφότεν και στη Νορβηγική και Σουηδική Λαπωνία | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info