fb

Περπατώντας στο ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης ηλίου στο Μεξικό | 01.04.2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2299€

Ταυτότητα ταξιδιού

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Μυστηριώδες και σαγηνευτικό, το Μεξικό συναρπάζει τον επισκέπτη με την πλούσια φύση του, τη μοναδική αποικιακή αρχιτεκτονική του, τις πλακόστρωτες πλατείες όπου η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο, την πλούσια πολιτιστική του παράδοση, την ιστορία του που θυμίζει καλογραμμένο παραμύθι που ακόμα γράφεται και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματά του. 

Γιατί, ο ήλιος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της χώρας. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι από εδώ ξεκινάει ο μύθος των πέντε ήλιων, ενώ εδώ βρίσκεται και μία από τις εντυπωσιακότερες κατασκευές του κόσμου, η πυραμίδα του ήλιου. Ίσως και γι’ αυτό ένα από τα πιο σπάνια ουράνια φαινόμενα, η ολική έκλειψη ηλίου του 2024, «διάλεξε» το Μεξικό και πιο συγκεκριμένα το Μέξικο Σίτι ως το ιδανικό μέρος για να τη δει κανείς.

Το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του, ότι αναζητούμε πάντα τα μεγάλα θαύματα της φύσης ως γνήσιοι εξερευνητές, σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι που όμοιό του δεν υπάρχει. Περπατήστε μαζί μας το ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης ηλίου, σε ένα κοσμικό υπερθέαμα για το οποίο αξίζει να ταξιδέψει κανείς στο Μεξικό. Γιατί Versus σημαίνει κοσμοπολιτισμός και ανοιχτοί ορίζοντες.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Μεξικό μάς είναι ήδη γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση, τη μοναδική αρχιτεκτονική. Σε αυτό το ταξίδι όμως, θα υπερβούμε όλα όσα ξέρουμε καθώς θα βρεθούμε στο κέντρο ενός μοναδικού φυσικού φαινομένου...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να γνωρίσουμε το αυθεντικό, παραδοσιακό Μεξικό έτσι όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τους θρύλους αλλά και την ιδιαίτερη, αποικιακή αρχιτεκτονική του. Θα περιηγηθούμε στην επαρχία με τις ευφάνταστες αρχιτεκτονικές, θα περιπλανηθούμε σε πλακόστρωτες πλατείες και σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο, και εκτός από το Μέξικο Σίτι, θα δούμε από κοντά τόσο την Πουέμπλα, μιας από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας, όσο και αποικιακά διαμάντια όπως η Τσολούλα, η Κουερναβάκαι και το Τάξκο, για να καταλήξουμε φυσικά στο Ντουράνγκο. Εκεί θα απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ολική έκλειψη ηλίου, στο σημείο όπου θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια. Ένα ταξίδι τελείως διαφορετικό, για ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν μέρη έξω από τις συνηθισμένες διαδρομές και να ζήσουνε εμπειρίες πρωτόγνωρες.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το 2024 είναι σίγουρα αφιερωμένο στο Μεξικό, αφού η χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο ίσως του πιο μοναδικού κοσμικού φυσικού φαινομένου, της ολικής έκλειψης ηλίου, και το Versus έρχεται για να σας προσφέρει τη μοναδική εμπειρία να το παρακολουθήσετε από κοντά. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής, αφού θα βρεθείτε ακριβώς πάνω στην κεντρική γραμμή της έκλειψης, εν ολίγοις στο σωστό σημείο της σκιάς, σε ένα μοναδικό τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα, θα βρεθούμε στο Ντουράνγκο, όπου είναι το σημείο με τη μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου. Το σκηνικό θα είναι φαντασμαγορικό, καθώς μπροστά στα μάτια μας ο ήλιος θα αρχίσει σιγά σιγά να κρύβεται πίσω από τη σελήνη και ξαφνικά για μερικά λεπτά όλα θα σκοτεινιάσουν. Η θερμοκρασία θα πέσει και ένας φωτεινός δακτύλιος θα σχηματισθεί στον ουρανό. Η μαγεία της φύσης κυριολεκτικά θα μας καθηλώσει!

Ταυτόχρονα με το φαντασμαγορικό αυτό φαινόμενο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και άλλα αποικιακά διαμάντια, όπως το Μέξικο Σίτι, οι περίφημες πυραμίδες Τεοτιουακάν, πανέμορφες επαρχιακές πόλεις και φυσικά το διάσημο «Μπλε σπίτι» όπου έζησε και πέθανε η Φρίντα Κάλο. Τα προγράμματα του Μεξικό, πραγματοποιούνται από το    Versus πάνω από 2 δεκαετίες με χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες και συνοδεύονται  πάντα από εξαιρετικούς αρχηγούς εξειδικευμένους στην κουλτούρα και την ιστορία του Μεξικό.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Μεξικό μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus στο Τάξκο και στην Κουερναβάκα, αλλά και διαμονή στη Πουέμπλα Ακριβές εκδρομές που περιλαμβάνονται στο ταξίδι σας

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Με την 10ήμερη διάρκεια μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες τόσο στην πόλη του Μεξικό (εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο), όσο και στην Πουέμπλα (επιλέγουμε διανυκτέρευση στην εξαιρετική αυτή αποικιακή πόλη). Επιπροσθέτως   μεγάλο   ατού   στο    ταξίδι   αυτό    θεωρείται   η   εκδρομή στη Κουερναβάκα, την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο με την υπέροχη αρχιτεκτονική αλλά και την πανέμορφο καθεδρικό, από τους ωραιότερους που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Σωστή διάρκεια διαμονής στο Μέξικο Σίτι   

Λόγω μεγάλου κόστους διαμονής, οι διανυκτερεύσεις εδώ συνήθως περιορίζονται. Όχι στο Versus. Διαθέτουμε 5 διανυκτέρευσες με συνεχείς πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και εκδρομές για να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε.    

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

Ξενοδοχείο στο Μέξικο Σίτι

Μόνο στο Versus travel θα βρείτε το πολυτελές Barcelo 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό και όχι υποδεέστερα 4*, που θα κάνουν τη διαμονή σας δυσάρεστη. Μια επιλογή που ιδιαίτερα για το Μεξικό είναι πολύ σημαντική. 

Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus με πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα. 

 
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
 • Εξασφαλισμένες πτήσεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.  
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Μέξικο Σίτι, με τους τεράστιους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς. Λόγω μεγάλου κόστους διαμονής, οι διανυκτερεύσεις εδώ συνήθως περιορίζονται. Στο Versus αντίθετα προσφέρονται απλόχερα για να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε και όχι να δούμε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο βιαστικά με δυο μόνο ξεναγήσεις.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* - Μόνο στο Versus Travel στην πόλη του Μεξικό το εξαιρετικό Barcelo 5*.
 • Με διαμονή στο αποικιακό στολίδι του Μεξικό, Πουέμπλα και εκδρομή στις υπέροχες πόλεις Τσολούλα, Τάξκο και Κουερναβάκα.
 • Πρόγραμμα πλούσιο σε ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Ντουράνγκο για να απολαύσουμε την ολική έκλειψη ηλίου ανενόχλητοι χωρίς να τρέχουμε να προλάβουμε με κίνδυνο να χάσουμε το πιο συγκλονιστικό φαινόμενο του 2024.
 • Extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του  Μεξικού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Μέξικο Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι, γνωστή και ως Πόλη του Μεξικού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Ρεφόρμα. Ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων σχεδίασε τη λεωφόρο για να ενώσει το κάστρο του στο λόφο Chapultepec με την παλαιά πόλη. Πλήθος αγαλμάτων διακοσμούν τη λεωφόρο, μάρτυρες της ιστορίας του Μεξικού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες,  θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των  Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Παναγία της Γουαδελούπης, Τεοτιουακάν)

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην  Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιουακάν, τον  τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Μουσείο Φρίντα Κάλο, Χοτσιμίλκο)

Σήμερα θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγκο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Τσολούλα – Πουέμπλα

Σήμερα θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στην Τσολούλα και την Πουέμπλα. Αρχικά θα επισκεφθούμε τη μεγάλη πυραμίδα της Τσολούλα, που είναι η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο. Όλο το οικοδόμημα έχει 365 εκκλησίες και στην κορυφή βρίσκεται η περίφημη εκκλησία της Παναγίας της θεραπεύτριας. Η εκδρομή συνεχίζεται στην Πουέμπλα, όπου έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη μεγαλοπρεπή εκκλησία του Santo Domingo, την τεράστια κεντρική πλατεία με τον καθεδρικό ναό με ροζ πέτρα και το εκκλησάκι του Ροδαρίου, που θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου της τέχνης. Διανυκτέρευση στη Πουέμπλα.

6η ημέρα: Πουέμπλα – Τάκξο – Κουερναβάκο – Μέξικο Σίτι

Σήμερα αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στο Μέξικο Σίτι. Πρώτη μας στάση η όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων.

Αργότερα θα επισκεφτούμε την Κουερναβάκα (Cuernavaca), την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια- αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο Μέξικο Σίτι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Ντουράνγκο

Σήμερα θα πετάξουμε για την πόλη Ντουράνγκο, μια από τις πιο αραιοκατοικημένες της χώρας, ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσουμε την έκλειψη ηλίου την επόμενη ημέρα. Εάν υπάρξει χρόνος, κατά την άφιξή μας, θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στην πόλη για να δούμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, μεταξύ των οποίων η πλατεία Plaza de Armas, όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, ενώ επίσης θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Francisco Villa το οποίο βρίσκεται στο παλάτι του ανθρακωρύχου Juan José Zanbrano και περιλαμβάνει εκθέματα από τη ζωή του Pancho Villa, μιας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Μεξικανικής Επανάστασης, ο οποίος μάλιστα έχει γεννηθεί εκεί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ντουράνγκο (Παρατήρηση Ολικής Έκλειψης Ηλίου)

Η μεγάλη μέρα έχει φτάσει. Μετά το πρωινό μας συγκεντρωνόμαστε για τη μεταφορά μας στην κεντρική γραμμή της έκλειψης που βρίσκεται κοντά στο σημείο με τη μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου. Μία ολική έκλειψη ηλίου είναι ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο κατά το οποίο ο δίσκος της σελήνης εφάπτεται εσωτερικά με τον ηλιακό δίσκο, κρύβοντας κάθε ίχνος ηλιακού φωτός για μερικά λεπτά. Αυτό συμβαίνει διότι, στον ουράνιο θόλο, τα δύο σώματα φαίνεται πως έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Το φαινόμενο είναι τουλάχιστον φαντασμαγορικό, καθώς για μερικά λεπτά θα γίνει σούρουπο, ενώ στην προηγούμενη ολική έκλειψη είχε πέσει και η θερμοκρασία περίπου 2ο C. Εμείς, λοιπόν, θα στεκόμαστε στη σωστή μεριά της σκιάς ώστε να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Μόλις το φαινόμενο ολοκληρωθεί, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα δειπνήσουμε και διανυκτερεύσουμε.

9η ημέρα: Ντουράνγκο – Μέξικο Σίτι – Πτήση επιστροφής

Σήμερα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Ντουράνγκο που θα μας μεταφέρει πίσω στο Μέξικο Σίτι, και από εκεί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Έπειτα από 10 ημέρες γεμάτες εμπειρίες και εικόνες που θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστες για μια ζωή, επιστρέφουμε σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για το επόμενο ταξίδι που θα μας καταπλήξει.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

AF 1033

01/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:55

AF 178

01/04/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ 

12:10 

16:00

AF 173

09/04/2024

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΠΑΡΙΣΙ

22:00

16:35 (+1)

AF 1032

10/04/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:10

00:20 (+1)

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5* σε Μέξικο Σίτι, Πουέμπλα και Ντουράνγκο.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορά στη κεντρική γραμμή της έκλειψης του ηλίου για να απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο
 • Είσοδοι και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας.
Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).
 
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 900€.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ

Τα τρίκλινα δωμάτια στο Μεξικό διατίθενται με 2 διπλά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 3 κρεβάτια, άρα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά«Stop Over Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα τρίκλινα δωμάτια στο Μεξικό διατίθενται με 2 διπλά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 3 κρεβάτια, άρα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το 2024 είναι σίγουρα αφιερωμένο στο Μεξικό, αφού η χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο ίσως του πιο μοναδικού κοσμικού φυσικού φαινομένου, της ολικής έκλειψης ηλίου, και το Versus έρχεται για να σας προσφέρει τη μοναδική εμπειρία να το παρακολουθήσετε από κοντά. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής, αφού θα βρεθείτε ακριβώς πάνω στην κεντρική γραμμή της έκλειψης, εν ολίγοις στο σωστό σημείο της σκιάς, σε ένα μοναδικό τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα, θα βρεθούμε στο Ντουράνγκο, όπου είναι το σημείο με τη μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου. Το σκηνικό θα είναι φαντασμαγορικό, καθώς μπροστά στα μάτια μας ο ήλιος θα αρχίσει σιγά σιγά να κρύβεται πίσω από τη σελήνη και ξαφνικά για μερικά λεπτά όλα θα σκοτεινιάσουν. Η θερμοκρασία θα πέσει και ένας φωτεινός δακτύλιος θα σχηματισθεί στον ουρανό. Η μαγεία της φύσης κυριολεκτικά θα μας καθηλώσει!

Ταυτόχρονα με το φαντασμαγορικό αυτό φαινόμενο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και άλλα αποικιακά διαμάντια, όπως το Μέξικο Σίτι, οι περίφημες πυραμίδες Τεοτιουακάν, πανέμορφες επαρχιακές πόλεις και φυσικά το διάσημο «Μπλε σπίτι» όπου έζησε και πέθανε η Φρίντα Κάλο. Τα προγράμματα του Μεξικό, πραγματοποιούνται από το    Versus πάνω από 2 δεκαετίες με χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες και συνοδεύονται  πάντα από εξαιρετικούς αρχηγούς εξειδικευμένους στην κουλτούρα και την ιστορία του Μεξικό.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Μεξικό μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus στο Τάξκο και στην Κουερναβάκα, αλλά και διαμονή στη Πουέμπλα Ακριβές εκδρομές που περιλαμβάνονται στο ταξίδι σας

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Με την 10ήμερη διάρκεια μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες τόσο στην πόλη του Μεξικό (εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο), όσο και στην Πουέμπλα (επιλέγουμε διανυκτέρευση στην εξαιρετική αυτή αποικιακή πόλη). Επιπροσθέτως   μεγάλο   ατού   στο    ταξίδι   αυτό    θεωρείται   η   εκδρομή στη Κουερναβάκα, την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο με την υπέροχη αρχιτεκτονική αλλά και την πανέμορφο καθεδρικό, από τους ωραιότερους που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Σωστή διάρκεια διαμονής στο Μέξικο Σίτι   

Λόγω μεγάλου κόστους διαμονής, οι διανυκτερεύσεις εδώ συνήθως περιορίζονται. Όχι στο Versus. Διαθέτουμε 5 διανυκτέρευσες με συνεχείς πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και εκδρομές για να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε.    

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

Ξενοδοχείο στο Μέξικο Σίτι

Μόνο στο Versus travel θα βρείτε το πολυτελές Barcelo 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό και όχι υποδεέστερα 4*, που θα κάνουν τη διαμονή σας δυσάρεστη. Μια επιλογή που ιδιαίτερα για το Μεξικό είναι πολύ σημαντική. 

Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus με πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα. 

 
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
 • Εξασφαλισμένες πτήσεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.  
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Μέξικο Σίτι, με τους τεράστιους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς. Λόγω μεγάλου κόστους διαμονής, οι διανυκτερεύσεις εδώ συνήθως περιορίζονται. Στο Versus αντίθετα προσφέρονται απλόχερα για να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε και όχι να δούμε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο βιαστικά με δυο μόνο ξεναγήσεις.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* - Μόνο στο Versus Travel στην πόλη του Μεξικό το εξαιρετικό Barcelo 5*.
 • Με διαμονή στο αποικιακό στολίδι του Μεξικό, Πουέμπλα και εκδρομή στις υπέροχες πόλεις Τσολούλα, Τάξκο και Κουερναβάκα.
 • Πρόγραμμα πλούσιο σε ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Ντουράνγκο για να απολαύσουμε την ολική έκλειψη ηλίου ανενόχλητοι χωρίς να τρέχουμε να προλάβουμε με κίνδυνο να χάσουμε το πιο συγκλονιστικό φαινόμενο του 2024.
 • Extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του  Μεξικού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Ανακαλύψτε στα εντυπωσιακά εκθέματα του Εθνικού Ανθρωπολογικού Μουσείου τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών Αζτέκων, Μάγιας, Ζαποτέκας, Ολμέκων, Τολτέκων
 • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών  πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν και κάντε βαρκάδα στα πανέμορφα κανάλια του Χοτσιμίλκο
 • Περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πουέμπλα με την υπέροχη αποικιακή αρχιτεκτονική και επισκεφτείτε εργαστήρι κεραμικών.
 • Γνωρίστε το Μεξικό μέσα από τα πολλά μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, καθεδρικούς ναούς και πανέμορφες πλατείες που στολίζουν κάθε πόλη του.
 • Μάθετε τα πάντα για τη Φρίντα Κάλο και τη ταραχώδη ζωή της με τον Ντιέγκο Ριβέρα επισκεπτόμενοι το «Μπλε σπίτι», το μέρος όπου γεννήθηκε και πέθανε η μεγάλη Μεξικανή ζωγράφος.
 • Δοκιμάστε λαχταριστά φαγητά –κάποια ίσως λίγο πικάντικα- και αυθεντική τεκίλα στα πολλά τοπικά εστιατόρια και μπαρ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξασφαλισμένες πτήσεις.
 • Με διαμονή στο αποικιακό στολίδι του Μεξικό, Πουέμπλα και εκδρομή στις υπέροχες πόλεις Τσολούλα, Τάξκο και Κουερναβάκα.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Μέξικο Σίτι.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Ντουράνγκο για να απολαύσουμε την ολική έκλειψη ηλίου ανενόχλητοι χωρίς να τρέχουμε να προλάβουμε με κίνδυνο να χάσουμε το πιο συγκλονιστικό φαινόμενο του 2024.

Χάρτης Ταξιδιού Περπατώντας στο ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης ηλίου στο Μεξικό | 01.04.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info