fb

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια, διαμονή στο πολυτελές Grand Serai 5* | Φθινόπωρο - Άνοιξη 2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 435€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ταξίδι στην Ήπειρο, την πετρόκτιστη, την ανόθευτη και εν πολλοίς ανεξερεύνητη, την παραδοσιακή και προικισμένη από τη φύση. Κατακλυζόμαστε από όμορφες εικόνες, περιηγούμαστε σε χωριά-κοσμήματα, αληθινά υπαίθρια μουσεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πλέουμε στο διάσημο Νησάκι, συνομιλούμε με τους περήφανους βλάχους στο Μέτσοβο, φτάνουμε μέχρι το φαράγγι του Βίκου και θαυμάζουμε την υπέροχη φύση και τις ομορφιές της.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ολοκληρωμένο τετραήμερο πρόγραμμα με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Η παραδοσιακή Ήπειρος με επίκεντρο τα Ιωάννινα και εκδρομές στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, συνθέτουν έναν πλούσιο καμβά με περιηγήσεις και επισκέψεις για να εξερευνήσουμε σε βάθος μία από τις πλέον ανόθευτες περιοχές της χώρας μας.

 

Μόνο Στο Versus

Ένα ολοκληρωμένο τετραήμερο πρόγραμμα με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Η παραδοσιακή Ήπειρος με επίκεντρο τα Ιωάννινα και εκδρομές στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, συνθέτουν έναν πλούσιο καμβά με περιηγήσεις και επισκέψεις για να εξερευνήσουμε σε βάθος μία από τις πλέον ανόθευτες περιοχές της χώρας μας.

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Διαμονή στο εξαιρετικό, πολυτελές ξενοδοχείο 5* Grand Serai Hotel στα Ιωάννινα.
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 δείπνα).
 • Η πόλη των Ιωαννίνων, με την υπέροχη Παλιά Πόλη και το Ιτς Καλέ, το κάστρο στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας.
 • Επίσκεψη στο Μέτσοβο, το περήφανο βλαχοχώρι, πατρίδα πολλών επιφανών δωρητών και ευεργετών του ελληνικού κράτους.
 • Κατανυκτική επίσκεψη στην Μονή Παναγιάς Ντουραχάνης, στο χωριό Λογγάδες.
 • Η περιήγηση στο Δυτικό και το Κεντρικό Ζαγόρι. Στο Δυτικό Ζαγόρι ερχόμαστε στην πετρόκτιστη Αρίστη και το περήφανο Πάπιγκο, ενώ στο Κεντρικό Ζαγόρι επισκεπτόμαστε τη Βίτσα και το Μονοδένδρι, από όπου απολαμβάνουμε και την απίστευτη θέα στη χαράδρα του Βίκου!
 • Το Νησάκι, το μοναδικό κατοικούμενο νησί σε λίμνη στην Ελλάδα (μαζί με τον ’γιο Αχίλλειο στη Μικρή Πρέσπα), με τα παμπάλαια μοναστήρια του και την ιδιαίτερη κουζίνα του!
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Σπήλαιο Περάματος και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, που «αφηγείται» ολόκληρη την Ιστορία της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη εποχή Βρέλλη στα Ιωάννινα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η Ημέρα: Αθήνα – Μέτσοβο – Ιωάννινα

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και μέσω ενδιάμεσων στάσεων θα φτάσουμε στο Μέτσοβο, την ορεινή αυτή κωμόπολη με την αξιόλογη τουριστική υποδομή, χτισμένη σε υψόμετρο 1160μ. Το Μέτσοβο συνδυάζει τέλεια το παρελθόν με το παρόν χωρίς να χάνει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα στην πορεία του χρόνου. Θα δούμε το συνεδριακό κέντρο Διάσελο, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τις παραδοσιακές βρύσες, την κεντρική πλατεία, την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το αρχοντικό Τοσίτσα.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Ιωαννίνων μέσα από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Ιωάννινα (Νησάκι – Παλαιά Πόλη – Κάστρο - Μουσείο Αργυροτεχνίας)

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα Ιωάννινα. Θα ξεκινήσουμε με το πλοιάριο για την επίσκεψή μας στο Νησάκι της κυρά Φροσύνης, μια μικρή όαση πράσινου και γαλήνης καταμεσής της Λίμνης Παμβώτιδας. Το σπίτι – μουσείο του Αλή Πασά, η Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών και η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα είναι κάποια από τα μνημεία που θα περιηγηθούμε.  Στο γυρισμό μας στην πόλη των Ιωαννίνων, θα περάσουμε από το κάστρο με τις ακροπόλεις του Ιτς Καλέ και του Ασλάν πασά. Το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων χτίστηκε το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Πρόκειται για το αρχαιότερο βυζαντινό φρούριο της ελληνικής επικράτειας, με αδιάκοπη ιστορία. Με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε μία πραγματική πολιτεία, στα πλαίσια της οποίας προόδευσε σε υψηλό βαθμό η πνευματική ζωή των Ιωαννίνων. Χρόνος για επίσκεψη στο σπουδαίο Μουσείο Αργυροτεχνίας, για ρομαντικές βόλτες στην παλιά πόλη, στον παραλίμνιο δρόμο με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Ιωάννινα – Σπήλαιο Περάματος – Ζαγοροχώρια (Αρίστη, Πάπιγκο, Μονοδένδρι)

Σήμερα μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Σπήλαιο του Περάματος που βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, 4 μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων. Το σπήλαιο δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια στο εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έψαχναν καταφύγια για προστασία από τους βομβαρδισμούς. Συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου με μεγάλη ποικιλία σταλακτιτών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε κάποια από τα πιο όμορφα Ζαγοροχώρια. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Αρίστη. Είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του Ζαγορίου που γνώρισε ευημερία και πλούτο στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια έχει καταξιωθεί ως δημοφιλής προορισμός, καθώς έχει εύκολη πρόσβαση στα περισσότερα αξιοθέατα της περιοχής. Στα υψώματα της περιοχής έγιναν πάμπολλες στρατιωτικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια θα πάμε στο Πάπιγκο όπου και θα θαυμάσουμε τη θέα στην επιβλητική Αστράκα (κορυφή της Τύμφης). Πανέμορφο πετρόχτιστο χωριό, γραφικά καλντερίμια, περιπατητικές διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα. Η ημέρα μας θα συνεχιστεί με το Μονοδένδρι. Χτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα.  Η θέση του είναι προνομιακή, ανάμεσα στο φαράγγι του Βίκου, τους πέτρινους πύργους της Οξιάς και τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το όνομά του πιστεύεται πως προήλθε από ένα πολύ μεγάλο έλατο που δέσποζε στο χωριό έως το 1840. Εκεί θα θαυμάσουμε το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου, και τη Βυζαντινή Μονή της Αγίας Παρασκευής χτισμένη σε εντυπωσιακή ορθοπλαγιά του φαραγγιού του Βίκου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Ιωάννινα – Λογγάδες – Μονή Παναγίας Ντουραχάνης – Μουσείο Βρέλλη – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα επισκεφτούμε το χωριό Λογγάδες και σε μικρή απόσταση από εκεί την Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνης. Χτίστηκε από τον Ντουραχάν Πασά

της Θεσσαλίας το 1434 (καταγόταν από Χριστιανική οικογένεια) και είναι αφιερωμένο στη γέννηση της Θεοτόκου. Κατόπιν θα επισκευτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη με έργα εμπνευσμένα από την ιστορία της αρχαίας αλλά και της νεότερης Ελλάδας. Ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα, μέσω Άρτας που θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο διάσημο γεφύρι της. Με ενδιάμεσες στάσεις και έχοντας τις καλύτερες εικόνες μιας υπέροχης εκδρομής, θα επιστρέψουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 435 € 0 €
Twin Room 435 € 0 €
Triple Room 435 € 0 €
Single Room 625 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Serai 5* στα Ιωάννινα.
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 βραδινά).
 • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται    στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
 • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα κλπ).
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου & ημιδιατροφής.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής*πληρωτέος τοπικά στο ξενοδοχείο.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
 • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
 • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
 • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

Ένα ολοκληρωμένο τετραήμερο πρόγραμμα με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Η παραδοσιακή Ήπειρος με επίκεντρο τα Ιωάννινα και εκδρομές στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, συνθέτουν έναν πλούσιο καμβά με περιηγήσεις και επισκέψεις για να εξερευνήσουμε σε βάθος μία από τις πλέον ανόθευτες περιοχές της χώρας μας.

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Διαμονή στο εξαιρετικό, πολυτελές ξενοδοχείο 5* Grand Serai Hotel στα Ιωάννινα.
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 δείπνα).
 • Η πόλη των Ιωαννίνων, με την υπέροχη Παλιά Πόλη και το Ιτς Καλέ, το κάστρο στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας.
 • Επίσκεψη στο Μέτσοβο, το περήφανο βλαχοχώρι, πατρίδα πολλών επιφανών δωρητών και ευεργετών του ελληνικού κράτους.
 • Κατανυκτική επίσκεψη στην Μονή Παναγιάς Ντουραχάνης, στο χωριό Λογγάδες.
 • Η περιήγηση στο Δυτικό και το Κεντρικό Ζαγόρι. Στο Δυτικό Ζαγόρι ερχόμαστε στην πετρόκτιστη Αρίστη και το περήφανο Πάπιγκο, ενώ στο Κεντρικό Ζαγόρι επισκεπτόμαστε τη Βίτσα και το Μονοδένδρι, από όπου απολαμβάνουμε και την απίστευτη θέα στη χαράδρα του Βίκου!
 • Το Νησάκι, το μοναδικό κατοικούμενο νησί σε λίμνη στην Ελλάδα (μαζί με τον ’γιο Αχίλλειο στη Μικρή Πρέσπα), με τα παμπάλαια μοναστήρια του και την ιδιαίτερη κουζίνα του!
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Σπήλαιο Περάματος και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, που «αφηγείται» ολόκληρη την Ιστορία της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη εποχή Βρέλλη στα Ιωάννινα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο εξαιρετικό, πολυτελές ξενοδοχείο 5* Grand Serai Hotel στα Ιωάννινα
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 δείπνα)
 • Επίσκεψη στο Μέτσοβο, το περήφανο βλαχοχώρι

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

21/06Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info