fb

Μεγάλη Βραζιλία - Από τις μεγάλες πόλεις στον Αμαζόνιο - Με αμμόλοφους και Καταρράκτες Ιγκουασού| 09.03.2024

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα μπορούσατε να σκεφθείτε πληρέστερο πρόγραμμα από τη μεγάλη Βραζιλία μαζί με τη ζούγκλα του Αμαζονίου, τους Καταρράκτες Ιγκουασού και το εντυπωσιακό Ρίο Ντε Τζανέιρο;

Στο Versus τολμάμε να υλοποιήσουμε αυτό το ταξίδι-όνειρο, ένα χορταστικό πρόγραμμα 19 ημερών που ξεκινά από τη Φορταλέζα, εξερευνά τόπους εξωπραγματικής ομορφιάς στη Βραζιλία και καταλήγει στην πόλη πραγματικό υπερθέαμα της Λατινικής Αμερικής. Με τους εκπληκτικούς αμμόλοφους του Πάρκου Lencois και το Σάο Λουίς, με το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, η αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας, τη ζούγκλα του Αμαζονίου, και φυσικά την αισθησιακή, αντιφατική και πολύχρωμη πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο, που έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και το επιβλητικό τοπίο που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού, τους οποίους θα θαυμάσουμε και από την αργεντίνικη και από τη βραζιλιάνικη πλευρά.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πλήρες οδοιπορικό σε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, τη Βραζιλία, που ξεκινά από τον βορρά της χώρας, στη Φορταλέζα και το Σάο Λουίς, για να συνεχίσει στο εξωπραγματικό Πάρκο Λενκόις με τους αμμόλοφους και τη ζούγκλα του Αμαζονίου στην καρδιά της χώρας. Θα συνεχίσουμε με τους Καταρράκτες Ιγκουασού και από το Σαλβαδόρ ντε Μπάια θα περάσουμε οδικώς μερικές από τις πιο γραφικές πόλεις της Βραζιλίας: Ούρο Πρέτο, Κονγκόνας, Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, Τιραντέντε και Πετρόπολη, για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας στο μαγευτικό Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε ένα χορταστικό 19ήμερο πρόγραμμα που τα έχει όλα!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.


Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό

Ένα ταξίδι στη Βραζιλία είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όμως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Βραζιλία μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητές του.  

Κατανομή των διανυκτερεύσεων

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, έχει διαμορφώσει ένα ταξίδι συλλογή εμπειριών. Με σωστό αριθμό διανυκτερεύσεων στον κάθε σταθμό θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το ταξίδι χωρίς να τρέχουμε.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Με σπάνια οδική διαδρομή από το Ούρο Πρέτο μέχρι το Ρίο

Ούρο Πρέτο, Κονγκόνας, Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, Τιραντέντντες και Πετρόπολη, τέσσερις μοναδικές πόλεις στη διαδρομή μας προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο που είναι σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά τόσο όμορφες και με μοναδικά χαρακτηριστικά που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Γι’ αυτό κι εμείς στο Versus αποφασίσαμε να σας τις γνωρίσουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τις αγαπήσετε και εσείς όσο εμείς!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Το Versus δίνει πάντα ιδιαίτερη σημασία στις σωστές πτήσεις ώστε να αποφεύγονται τα πισωγυρίσματα! Έτσι, σε αυτό το πρόγραμμα προσφέρονται ιδανικές πτήσεις από Ευρώπη για Φορταλέζα και επιστροφή από Ρίο Ντε Τζανέιρο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.
 • Διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5* στο Ρίο, μπροστά στην Κόπα Καμπάνα - πολύ βασικό για τη διαμονή σας στο Ρίο. Επίσης διαμονή σε ξενοδοχεία 5* σε Φορταλέζα, Καταρράκτες Ιγκουασού (το DoubleTree by Hilton, από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Ιγκουασού), και ποσάδας στο Τιραντέντες.
 • Ξενοδοχεία 4* σε Σάο Λουίς, Μπαρρεϊρίνιας, Μανάους, Αμαζόνιο, Σαλβαδόρ και Ούρο Πρέτο
 • Πολλές δραστηριότητες στον Αμαζόνιο, όπως βόλτα στη ζούγκλα, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής.
 • Δύο ξεναγήσεις στο Ρίο (σε διαφορετικές ημέρες).
 • Ξενάγηση στο Μπαρρεϊρίνιας και βαρκάδα στον ποταμό Πρεγκίσας.
 • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού από τις δύο πλευρές - και από τη βραζιλιάνικη και από την αργεντίνικη (το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή, είναι περίπου 100 $).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Ιγκουασού για να υπάρχει χρόνος να τους απολαύσουμε σωστά, καθώς λόγω των πτήσεων δεν αρκεί μία διανυκτέρευση.
 • Μοναδικό δείπνο και σόου στο Σαλβαδόρ... Θα δούμε επίδειξη καποέιρα, ακροβατικά και χορό της φωτιάς!
 • Εξαιρετική οδική διαδρομή σε πόλεις στολίδια της Βραζιλίας, όπως Ούρο Πρέτο,  Κονγκόνας, Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, Τιραντέντες και Πετρόπολη για να θαυμάσουμε την υπέροχη αποικιακή αρχιτεκτονική και να μάθουμε την πλούσια ιστορία τους.
 • Ο αρχηγός μας είναι Έλληνας -από τους πιο έμπειρους στην περιοχή- και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Πτήση αναχώρησης για Παρίσι

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο με πρώτο της σταθμό το Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην περιοχή του αεοροδρομίου.

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο και φεύγουμε για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα, στον βορρά της χώρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει. Το ίδιο το όνομα της Φορταλέζα σημαίνει «φρούριο», αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πολλά για την ιστορική προέλευση της πόλης και τον ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει. Ήταν οι Ολλανδοί που έφτασαν πρώτοι εδώ το 1635 και έχτισαν την πρώτη οχύρωση που λίγο αργότερα πέρασε στα χέρια των Πορτογάλων, στα χρόνια των οποίων αναπτύχθηκε μία ολόκληρη πόλη γύρω από το φρούριο Fortaleza de Nossa Senhora da Assunçao. Σήμερα η Φορταλέζα είναι μία δυναμική μητρόπολη περίπου δυόμισι εκατομμυρίων κατοίκων. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ – ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την περιοχή. Η παράκτια περιοχή της Φορταλέζα με τις εκτεταμένες αμμουδιές είναι ένας πραγματικός παράδεισος για δραστηριότητες με τζιπ και για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στη θάλασσα. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα θαυμάσουμε τις όμορφες γειτονιές της με τα πολύχρωμα σπίτια.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση για το Σάο Λουίς, ένα εκπληκτικό θέρετρο της Βραζιλίας στα βορειοανατολικά της χώρας. Αποικία Γάλλων και Πορτογάλων φυλάσσεται ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αφού στην πόλη βρίσκονται πάνω από 1.000 αποικιακά κτίρια. Το ζεστό του κλίμα σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπέροχες παραλίες του το καθιστούν ιδανικό προορισμό.

Με την άφιξή μας θα ξεκινήσει και η βόλτα μας στην πόλη. Θα γνωρίσουμε την μακραίωνη ιστορία της πολιτείας Μαρανάο, της οποίας το Σάο Λουίς είναι πρωτεύουσα. Με πάνω από 400 χρόνια ζωής, η πόλη είναι σημείο συνάντησης πολλαπλών εθνοτικών ομάδων, με τεράστιο πολιτισμό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα ολόκληρης της Αμερικής. Στην περιήγησή μας θα περιδιαβούμε πανέμορφες γειτονιές όπως οι Praia Grande και Desterro (σήμερα γνωστή ως Projeto Reviver), και με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα μάθουμε τα πάντα γι’ αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο τόπο.

Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ – ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΝΚΟΪΣ – ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ

Μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης μάς περιμένει σήμερα. Ένα θέαμα που δύσκολα αντικρίζουμε και που μόνο αυτή η γωνιά του πλανήτη μπορεί να προσφέρει.

Ξεκινάμε λοιπόν από το Σάο Λουίς για το Μπαρρεϊρίνιας από όπου μεταβαίνουμε στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Λενκόις. Το τοπίο μοιάζει με έρημο από κατάλευκη άμμο, με αμμόλοφους που φτάνουν τα 40 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αμμόλοφοι αυτοί διακόπτονται από πράσινες και μπλε λιμνούλες δημιουργώντας ένα κορυφαίο θέαμα. Οι λιμνούλες είναι αποτέλεσμα των βροχών στην περιοχή και αποτελούν το τέλειο μέρος για ένα απολαυστικό μπάνιο. Ποταμάκια συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα αυτής της τροπικής όασης. Η επαφή με τη φύση είναι παρούσα όλες τις στιγμές σε έναν τέτοιον παράδεισο. Άλλωστε το ταξίδι αυτό έχει σκοπό κάθε μέρα να είναι και μια αξέχαστη εμπειρία, μια εικόνα από έναν άλλον πλανήτη.

Μπορείτε να περπατήσετε στους αμμόλοφους, να απολαύσετε πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, αλλά και να κάνετε βαρκάδα στον ποταμό. Το τοπίο είναι μοναδικό και η επαφή με το ντόπιο πληθυσμό στις απομακρυσμένες συνοικίες θα είναι μια επίσης μοναδική εμπειρία.

Επιστροφή στο Μπαρρεϊρίνιας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ (βαρκάδα)

Αναχωρούμε με ταχύπλοο κατά μήκος του ποταμού Πρεγκίσας προς τη χερσόνησο Καμπουρέ, περνώντας από βλάστηση με φοίνικες και μαγκρόβια. Θα κάνουμε στάση στο λεγόμενο Μικρό Λενκόις (Βασούρα) για να δοκιμάσουμε γάλα καρύδας και αν είμαστε τυχεροί να δούμε τους πιθήκους καπουτσίνους που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Μαντακάρου με τον φάρο όπου θα ανεβούμε για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην περιοχή, με τους αμμόλοφους, το ποτάμι με τις εκβολές του και τον ωκεανό. Με το σκάφος μας θα συνεχίσουμε μέχρι την παραλία Καμπουρέ και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ – ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ – ΜΑΝΑΟΥΣ

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε οδικώς για το αεροδρόμιο του Σάο Λουίς και από εκεί θα πετάξουμε για την πόλη Μανάους και πρωτεύουσα της πολιτείας του Αμαζονίου. Πρόκειται για την 8η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και έγινε διάσημη στις αρχές του 20ου αιώνα λόγω της μεγάλης παραγωγής καουτσούκ. Η οικονομική ευημερία της εποχής της έδωσαν το προσωνύμιο «Παρίσι των Τροπικών». Η Μανάους βρίσκεται στην «καρδιά» του τροπικού δάσους, εκεί όπου διασταυρώνονται ο ποταμός Ρίο Νέγκρο με τον Ρίο Σολιμόες, πριν γίνουν ένα και χυθούν στον Αμαζόνιο.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

7-8η ημέρα: ΜΑΝΑΟΥΣ – ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ: Δραστηριότητες

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για ένα πανέμορφο ταξίδι μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου για δυο ημέρες θα ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες και θα διανυκτερεύσουμε σε λοντζ μέσα στο τροπικό δάσος.

Μετά το πρωινό μας λοιπόν φεύγουμε με προορισμό μας το Amazon Ecopark,το οποίο βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ταρούμα, παραπόταμος του Ρίο Νέγκρο. Θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι την μαρίνα και από εκεί με καραβάκι θα περάσουμε στο μέρος όπου βρίσκεται το λοντζ μας.

Οι εμπειρίες που θα ζήσουμε εκεί είναι από εκείνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας, καθώς θα περιδιαβούμε στη μοναδική ζούγκλα του Αμαζονίου. Οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εντός του πάρκου είναι πολλές και εμείς έχουμε διαλέξει για εσάς τις καλύτερες!

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ: Θα ξυπνήσουμε αρκετά νωρίς και θα πλεύσουμε στον ποταμό Ρίο Νέγκρο κατά μήκος της όχθης της πόλης Μανάους. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουμε ενδιαφέρουσες πτυχές της τοπικής ζωής, όπως τα σπίτι που είναι χτισμένα στις όχθες του ποταμού και στηρίζονται σε ξύλινα δοκάρια. Φτάνοντας στο σημείο όπου οι ποταμοί Ρίο Νέγκρο και Ρίο Σολιμόες συναντιούνται το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δυο ποταμοί ενώνονται σε έναν σχηματίζοντας τον διάσημο Αμαζόνιο, ο οποίος εκτείνεται μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτό που είναι πολύ ιδιαίτερο, είναι πως τα νερά των δυο ποταμών τρέχουν παράλληλα για περίπου 12 χιλιόμετρα χωρίς να αναμιγνύονται, λόγω των διαφορών στη θερμοκρασία, την πυκνότητα και την ταχύτητα του νερού.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: Η πλούσια βιοποικιλότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πάρκου καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παρθένα τροπικά δάση, σαβάνες και κολπίσκους. Επίσης, πολλά ρυάκια με κρυστάλλινο ζεστό νερό διασχίζουν το δάσος, στις όχθες των οποίων φύονται εξωτικά φυτά, για τα οποία θα μας μιλήσει ο ξεναγός μας, ο οποίος θα μας γνωρίσει την τοπική χλωρίδα και πανίδα, αλλά θα μας εκπαιδεύσει και στο πως να βρούμε βρώσιμα φρούτα, πόσιμο νερό, πως να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά και πως κάποιος που έχει χαθεί στο δάσος μπορεί να βρει ξανά τον δρόμο του. Η πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 3 ώρες.

ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥΔΩΝ: Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γνωστό και ως Δάσος των Μαϊμούδων. Πρόκειται για ένα μέρος αποκατάστασης και επανεισαγωγής άγριων ζώων, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό να φιλοξενήσει ζώα που έχουν κατασχεθεί από το παράνομο εμπόριο. Στο κέντρο αυτό, τα ζώα τοποθετούνται αρχικά σε καραντίνα για να αξιολογηθούν και να φροντιστούν από μια ομάδα κτηνιάτρων και βιολόγων. Σε συνεργασία με το FFV (Live Forest Foundation), ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που εποπτεύεται από το Amazon Ecopark Lodge, έχει αναπτυχθεί ένα μοναδικό σύστημα τροφοδοσίας το οποίο και θα παρακολουθήσουμε. Δύο φορές την ημέρα (στις 10:30 και 15:30), τα ζώα λαμβάνουν συμπληρώματα της φυσικής τους διατροφής, εξασφαλίζοντας την σωστή διατροφή τους. Το Δάσος των Μαϊμούδων είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κατά τις ώρες της σίτισης και πάντα υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου επαγγελματία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν αυτά τα ζώα σε ένα φυσικό και ασφαλές περιβάλλον. Επίσης, για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα να «υιοθετήσετε» ένα από αυτά τα ζώα και να παρακολουθήσετε την πορεία της ανάπτυξής του.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ: Συνοδευόμενοι από δίγλωσσο οδηγό θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας το λοντζ και με σκάφος θα επισκεφτούμε ντόπιους από τις φυλές που ζουν στον Αμαζόνιο. Με τη βοήθεια του οδηγού μας θα μάθουμε τα πάντα για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των ιθαγενών της περιοχής.

ΨΑΡΕΜΑ: Με σκάφος θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας στον ποταμό. Ο οδηγός μας θα μας εξηγήσει τα πάντα για τα ψάρια του Αμαζονίου, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τα γνωστά πιράνχα.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕ ΚΑΝΟ: Όταν το φως της ημέρας πέσει, θα ξεκινήσουμε για μια μαγευτική βαρκάδα για να απολαύσουμε τους ήχους της ζούγκλας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ άλλων, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μικρούς αλιγάτορες τους οποίους θα εντοπίσουμε από τα λαμπερά μάτια τους, τα οποία μοιάζουν σαν μικρά κόκκινα φώτα μέσα στο σκοτάδι. Αν είμαστε τυχεροί, ο οδηγός μας θα μπορέσει να πιάσει έναν μικρό αλιγάτορα με τα χέρια του και θα τον φέρει στο κανό μας για να δούμε αυτό το μοναδικό πλάσμα από πολύ κοντά, ενώ θα μας εξηγήσει τα πάντα για τον βιότοπό τους. Ο αλιγάτορας φυσικά και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί με ασφάλεια πίσω στο ποτάμι και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν προκαλείται κακοποίηση σε κανένα από τα ζώα που θα συναντήσουμε.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε τροπική ζούγκλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καιρός είναι απρόβλεπτος και αλλάζει ξαφνικά, οπότε ίσως κάποιες από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθούν).

9η ημέρα: ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ – ΜΑΝΑΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τον πανέμορφο Αμαζόνιο και θα μεταφερθούμε αεροπορικώς στους Καταρ­ράκτες του Ιγκουασού όπου θα δούμε ένα μεγαλειώδες θαύμα της φύσης, μία ομάδα από καταρράκτες που δημιουργούνται από τον ομώνυμο ποταμό ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής, Βραζιλίας και Παρα­γουάης.

Σύμφωνα με τον μύθο, ένας θεός σκόπευε να νυμ­φευθεί μία όμορφη ντόπια που ονομαζόταν Ναϊπί, η οποία όμως το έσκασε με τον θνητό αγαπημένο της Ταρομπά, με ένα κανό στον Ιγκουασού. Ο θεός τότε εκνευρίστηκε και δημιούργησε τους καταρράκτες που χωρίζουν τον ποταμό, καταδικάζοντας έτσι τους δύο εραστές σε μία αιώνια πτώση.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε τους καταρρά­κτες ήταν ο Ισπανός κονκισταδόρ Άλβαρο Νούνιεθ Καμπέθα δε Βάκα το 1541. Προς τιμήν του ένας από τους καταρράκτες στην πλευρά της Αργεντινής έχει λάβει την ονομασία του. Οι καταρράκτες Ιγκουασού περιλαμβάνονται στο αργεντίνικο Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Ιγκουασού και στο βραζιλιάνικο Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού. Αμφότερα τα πάρκα έχουν χαρακτηριστεί φυσικά μνημεία της UNESCO. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ: ξενάγηση στην πλευρά της Αργεντινής και της Βραζιλίας

Το Versus Travel περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δυο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας.

Στην περιοχή ένθεν κακείθεν του ποταμού, σχηματίζονται 275 καταρράκτες (με τα 2/3 των καταρρακτών να βρίσκονται στην πλευρά της Αργεντινής) με το συνολικό μήκος τους να φτάνει τα 2,7 χιλιόμετρα. Οι ψηλότεροι φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα, αλλά η πλειονότητα φτάνει κατά μέσο όρο τα 64 μέτρα.

Ο πιο εντυπωσιακός από τους καταρράκτες ονομάζε­ται Λαιμός του Διαβόλου και βρίσκεται στην πλευρά της Αργεντινής: έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα. Ο συγκεκριμένος καταρρά­κτης είναι και σύνορο μεταξύ Αργεντινής και Βραζι­λίας. Τα νερά των καταρρακτών οδηγούνται σε ένα κανάλι που τροφοδοτεί τον ποταμό Παρανά. Η έ­κταση που καλύπτουν οι καταρράκτες όταν ο ποτα­μός Ιγκουασού πλημμυρίζει είναι περίπου 400 στρέμ­ματα. Συγκριτικά, οι καταρράκτες Βικτόρια στην Α­φρική καλύπτουν 550 στρέμματα, ωστόσο στο Ιγκουασού προσφέρουν καλύτερη θέα στον επισκέ­πτη λόγω της μορφολογίας της περιοχής. 

Διανυκτέ­ρευση στους καταρράκτες Ιγκουασού. 

11η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ – ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Μετά το πρωινό μας θα πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας. Η Μπαΐα, «η Γη της Ευτυχίας», είναι η πιο ιστορική πολιτεία της Βραζιλίας, το λίκνο της Βραζιλίας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψη της χώρας το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι ένας λαός που έχει μάθει να εναρμονίζει τις διαφορετικότητες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό, τη θρησκευτική πίστη με τα λαϊκά φεστιβάλ.

Στην Μπαΐα η θρησκευτική λατρεία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Όλα τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτική ρίζα. Αλλά το για ποια θρησκεία πρόκειται -την Καθολική ή την Αφρικανική- έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του. Όλες οι παραδόσεις έχουν ανακατευτεί και δίνουν πλέον αυτό το άρωμα του μυστικισμού. Το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας και παρέμεινε η πιο σημαντική πόλη της για τους τρεις επόμενους αιώνες - μέχρι το 1763, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε ένα μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό που αντανακλάται στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες, αλλά και στον τρόπο ζωής.

Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς μαρτυρά το μεγαλείο του παρελθόντος. Τα αποικιακά της κτίρια αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων πολλών πλούσια διακοσμημένων εκκλησιών, μια για κάθε ημέρα του έτους σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, που κάθε μια έχει τον άγιό της και κάθε άγιος ένα φεστιβάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

12η ημέρα: ΣΑΛΒΑΔΟΡ: Ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η γνωριμία μας με την πόλη με πρώτο προορισμό την παραλιακή συνοικία Μπάρα με το φάρο στην είσοδο του Κόλπου ντε Τόντος ος Σάντος (Αγίων Πάντων). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές του γειτονιές γεμάτες εκκλησίες και σπίτια του 17ου αιώνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη λίμνη Τορορό με τα γλυπτά που αναπαριστούν πολλές αφρικανικές θεότητες, αλλά και την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ και τόπο προσκυνήματος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, την Ιγκρέζα Μπονφίμ, πριν καταλήξουμε στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης Ιγκς χειροτεχνημάτων και σουβενίρ.

Το βράδυ θα απολαύσουμε παραδοσιακό δείπνο και ένα πραγματικά εντυπωσιακό σόου όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς της Βραζιλίας, επίδειξη καποέιρα, που είναι κάτι μεταξύ χορού και πολεμικής τέχνης, ακροβατικά και χορό της φωτιάς!

Διανυκτέρευση στο Σαλβαδόρ.

13η ημέρα: ΣΑΛΒΑΔΟΡ – ΟΥΡΟ ΠΡΕΤΟ

Πολύ νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για το Μπέλο Οριζόντε και έπειτα οδικώς θα μεταφερθούμε στην ιστορική πόλη Ούρο Πρέτο.

Μια πόλη διαμάντι της Λατινικής Αμερικής, η οποία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή με τις μεγαλοπρεπείς και μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς σε μπαρόκ σχεδιασμό εκκλησίες, οι οποίες μάλιστα είναι διακοσμημένες με χρυσό και διάφορα έργα τέχνης. Η παραδοσιακή πορτογαλική αποικιακή αρχιτεκτονική είναι έκδηλη παντού γύρω, από τα απλά σπίτια μέχρι και τα δημόσια κτίρια, σκιαγραφόντας την πλούσια ιστορία της πόλης.

Στην περιήγησή μας θα δούμε πολλά ιστορικά μνημεία καθώς επίσης και καταστήματα με αντίκες, αλλά και εκθέσεις χειροτεχνίας. Ανάμεσα σε άλλα θα επισκεφτούμε τις εκκλησίες Nossa Senhora do Pilar και São Francisco de Assis, καθώς και το μουσείο Inconfidência, αφιερωμένο σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους  στο  ανεπιτυχές κίνημα εξέγερσης επονομαζόμενο Inconfidência Mineira για την ανεξαρτησία της Βραζιλίας από την Πορτογαλία το 1789. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΟΥΡΟ ΠΡΕΤΟ – ΚΟΝΓΚΟΝΑΣ – ΣΑΟ ΖΟΑΟ ΝΤΕΛ ΡΕΪ – ΤΙΡΑΝΤΕΝΤΕΣ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Ούρο Πρέτο και θα κατευθυνθούμε αρχικά προς την πόλη Κονγκόνας, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν ένα μέρος όπου ανθούσε η εξερεύνηση ορυκτών κατά τον 18ο αιώνα, ενώ σήμερα διακρίνεται για την τέχνη, την ιστορία αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό ναό Bom Jesus de Matosinhos, αλλά και δημιουργίες του του μεγάλου Βραζιλιάνου γλύπτη Aleijadinho.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, όπου η ησυχία και η ηρεμία της διακόπτεται μόνο από τις καμπάνες της εκκλησίας ή το σφύριγμα της ατμομηχανής. Η πόλη ξεχωρίζει για την αποικιακή αρχιτεκτονική της και τις θρησκευτικές της παραδόσεις. Εδώ θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε υπέροχο παραδοσιακό φαγητό, ενώ μεταξύ άλλων θα δούμε τους υπέροχους ναούς της πόλης καθώς και το μουσείο Padre Toledo, αφιερωμένο στον ομώνυμο ιερέα και ήρωα της επανάστασης.

Τέλος, θα φτάσουμε στο Τιραντέντες, μια πόλη που αγαπούν ιδιαίτερα οι Βραζιλιάνοι. Εκτός από τα όμορφα αποικιακά κτίρια μπαρόκ αισθητικής, έχει και ένα πλούσιο πολιτιστικό ημερολόγιο με διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου: Καρναβάλι, Μεγάλη Εβδομάδα, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Ιωβηλαίο της Αγίας Τριάδας, Φεστιβάλ Μαγειρικής και πολλά άλλα, που καλύπτουν κυριολεκτικά όλα τα γούστα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΤΙΡΑΝΤΕΝΤΕΣ – ΠΕΤΡΟΠΟΛΗ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε οδικώς με τελικό προορισμό το ένα και μοναδικό Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στην Πετρόπολη, γνωστή και ως «η αυτοκρατορική πόλη», η οποία ονομάστηκε έτσι από τον αυτοκράτορα Πέδρο ΙΙ, ο οποίος μαγεύτηκε τόσο από την ομορφιά και τον καθαρό αέρα, που αγόρασε ακίνητο στην περιοχή το 1830. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Αυτοκρατορικό Μουσείο, το οποίο υπήρξε η θερινή κατοικία του αυτοκράτορα Πέδρο ΙΙ και στο οποίο φυλάσσονται έπιπλα και διάφορα αντικείμενα, όπως το χρυσό στέμμα με μαργαριτάρια και διαμάντια που φορούσαν οι αυτοκράτορες Πέδρο Ι και ΙΙ. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό όπου είναι θαμμένη η πριγκίπισσα Ιζαμπέλ και άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, ενώ στη συνέχεια θα περάσουμε στο Crystal Palace, που χτίστηκε στη Γαλλία και μεταφέρθηκε σε κομμάτια για να συναρμολογηθεί στη Βραζιλία. Ήταν ένας χώρος για εκθέσεις και πάρτι που διοργάνωνε η πριγκίπισσα Ιζαμπέλ.

Μετά το μεσημέρι θα συνεχίσουμε για το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ξενάγηση, Κορκοβάντο

Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη. Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και τον χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει "Ποταμός του Ιανουαρίου", προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους κονκισταδόρες τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου.

Την πρώτη μας ολόκληρη ημέρα στο Ρίο θα την αφιερώσουμε στο να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή τη μαγευτική πόλη. Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τραινάκι θα ανεβούμε σήμερα στον λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο σαν την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον καθεδρικό ναό, μια μοναδικού στυλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτήρια του 17ου και 18ου αιώνα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ζαχαρόψωμο

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει "Ζαχαρόψωμο", απ΄ όπου θα θαυμάσουμε για μια ακόμα φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε την χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες του Ρίο, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο Ρίο ντε Τζανέιρο πριν την μεταφορά στο αερο­δρόμιο  για την πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο Άμστερνταμ.

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στο Άμστερνταμ και επιβίβαση στη πτήση μας για Αθήνα όπου θα φτάσουμε την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό
αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5899 € 1190 €
Twin Room 5899 € 1190 €
Triple Room 5899 € 1190 €
Single Room 7289 € 1190 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6119 € 1190 €
Twin Room 6119 € 1190 €
Triple Room 6119 € 1190 €
Single Room 7509 € 1190 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7339 € 0 €
Twin Room 7339 € 0 €
Triple Room 7339 € 0 €
Single Room 8729 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

AF 1533

09/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:45 

17:20

AF 416

10/03/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

12:15

17:25

KL 706

26/03/2024

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:50

12:15 (+1)

KL 1581

27/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+)

19ήμερο πρόγραμμα με 17 διανυκτερεύσεις.

Περιλαμβάνει μια διανυκτέρευση στο Παρίσι την 1η ημέρα.

?φιξη στην Αθήνα την 20η ημέρα (28/03/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4* σε Σάο Λουίς, Μπαρρεϊρίνιας, Μανάους, Αμαζόνιο, Σαλβαδόρ, Ούρο Πρέτο.
 • Ξενοδοχεία 5* σε Φορταλέζα, Ιγκουασού, Τιραντέντες (ποσάδα), Ρίο ντε Τζανέιρο (το εξαιρετικό ξενοδοχείο Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός από το Παρίσι οπού περιλαμβάνεται πρωινό, και πλήρης διατροφή στον Αμαζόνιο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  1.190 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.


Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό

Ένα ταξίδι στη Βραζιλία είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όμως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Βραζιλία μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητές του.  

Κατανομή των διανυκτερεύσεων

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, έχει διαμορφώσει ένα ταξίδι συλλογή εμπειριών. Με σωστό αριθμό διανυκτερεύσεων στον κάθε σταθμό θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το ταξίδι χωρίς να τρέχουμε.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Με σπάνια οδική διαδρομή από το Ούρο Πρέτο μέχρι το Ρίο

Ούρο Πρέτο, Κονγκόνας, Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, Τιραντέντντες και Πετρόπολη, τέσσερις μοναδικές πόλεις στη διαδρομή μας προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο που είναι σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά τόσο όμορφες και με μοναδικά χαρακτηριστικά που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Γι’ αυτό κι εμείς στο Versus αποφασίσαμε να σας τις γνωρίσουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τις αγαπήσετε και εσείς όσο εμείς!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Το Versus δίνει πάντα ιδιαίτερη σημασία στις σωστές πτήσεις ώστε να αποφεύγονται τα πισωγυρίσματα! Έτσι, σε αυτό το πρόγραμμα προσφέρονται ιδανικές πτήσεις από Ευρώπη για Φορταλέζα και επιστροφή από Ρίο Ντε Τζανέιρο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.
 • Διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5* στο Ρίο, μπροστά στην Κόπα Καμπάνα - πολύ βασικό για τη διαμονή σας στο Ρίο. Επίσης διαμονή σε ξενοδοχεία 5* σε Φορταλέζα, Καταρράκτες Ιγκουασού (το DoubleTree by Hilton, από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Ιγκουασού), και ποσάδας στο Τιραντέντες.
 • Ξενοδοχεία 4* σε Σάο Λουίς, Μπαρρεϊρίνιας, Μανάους, Αμαζόνιο, Σαλβαδόρ και Ούρο Πρέτο
 • Πολλές δραστηριότητες στον Αμαζόνιο, όπως βόλτα στη ζούγκλα, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής.
 • Δύο ξεναγήσεις στο Ρίο (σε διαφορετικές ημέρες).
 • Ξενάγηση στο Μπαρρεϊρίνιας και βαρκάδα στον ποταμό Πρεγκίσας.
 • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού από τις δύο πλευρές - και από τη βραζιλιάνικη και από την αργεντίνικη (το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή, είναι περίπου 100 $).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Ιγκουασού για να υπάρχει χρόνος να τους απολαύσουμε σωστά, καθώς λόγω των πτήσεων δεν αρκεί μία διανυκτέρευση.
 • Μοναδικό δείπνο και σόου στο Σαλβαδόρ... Θα δούμε επίδειξη καποέιρα, ακροβατικά και χορό της φωτιάς!
 • Εξαιρετική οδική διαδρομή σε πόλεις στολίδια της Βραζιλίας, όπως Ούρο Πρέτο,  Κονγκόνας, Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, Τιραντέντες και Πετρόπολη για να θαυμάσουμε την υπέροχη αποικιακή αρχιτεκτονική και να μάθουμε την πλούσια ιστορία τους.
 • Ο αρχηγός μας είναι Έλληνας -από τους πιο έμπειρους στην περιοχή- και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

Highlights

 • Ανεβείτε στο λόφο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή -το σύμβολο του Ρίο- και απολαύστε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει.
 • Η εντυπωσιακά πλούσια φύση στη ζούγκλα του Αμαζονίου, από τους μεγαλύτερους βιότοπους στον κόσμο!
 • Εξερευνήστε το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, μια συναρπαστική πόλη που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά με μοναδικό τρόπο.
 • Απολαύστε ένα μοναδικό παραδοσιακό δείπνο στο Σαλβαδόρ μαζί με σόου που περιλαμβάνει καποέιρα, ακροβατικά και χορό της φωτιάς!
 • Οι ασύλληπτης ομορφιάς αμμόλοφοι στο Πάρκο Λενκόις με τις αλλεπάλληλες λίμνες.
 • Θαυμάστε το μεγαλοπρεπές θέαμα των Καταρρακτών του Ιγκουασού και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας.
 • Εξερευνήστε τις αποικιακές πόλεις Ούρο Πρέτο, Κονγκόνας, Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, Τιραντέντε και Πετρόπολη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το Versus δίνει πάντα ιδιαίτερη σημασία στις σωστές πτήσεις ώστε να αποφεύγονται τα πισωγυρίσματα! Έτσι, σε αυτό το πρόγραμμα προσφέρονται ιδανικές πτήσεις από Ευρώπη για Φορταλέζα και επιστροφή από Ρίο Ντε Τζανέιρο.
 • Πολλές δραστηριότητες στον Αμαζόνιο, όπως βόλτα στη ζούγκλα, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής.

 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2024

Αναχωρήσεις

09/03Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info