fb

Μεγάλο Λάος | Από τον μαγευτικό Βορρά στα 4.000 νησιά του εκπληκτικού Νότου | Νοέμβριος 2023 - Χριστούγεννα 2023 - Πάσχα 2024

Διάρκεια: 14, 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μία ξεχωριστή πρόταση του Versus στην Ινδοκίνα. Από την Μπανγκόκ φτάνουμε στην πιο αυθεντική χώρα της Ασίας, το Λάος, και διαμέσου του ποταμού Μεκόνγκ ερχόμαστε στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου. Στα ήρεμα, σοκολατί νερά του ποταμού Μεκόνγκ θα δούμε τα πιο απίθανα πλεούμενα. Περίεργα σκάφη με μουσούδες ζώων και ψαριών, χειροποίητες βάρκες από κορμούς, μαούνες, πλατφόρμες που μεταφέρουν τα πάντα, από ξυλεία μέχρι χωματουργικά μηχανήματα, σπίτια με μπουγάδες, ενώ λίγο πριν από τις εκβολές του ποταμού δημιουργούνται τα 4000 νησάκια «Σι Φαν Ντον». Θα μείνουμε σε ένα από αυτά, στο νησί Ντον Κχονγκ, για να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα τους δούμε στις καθημερινές εργασίες τους. Θα απολαύσουμε τη φύση της νοτιοανατολικής Ασίας, ανάμεσα σε αχανείς ορυζώνες και οργιαστική βλάστηση, πριν φτάσουμε στη Λουάνγκ Πραπάνγκ, την καλύτερα διατηρημένη παραδοσιακή πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ένα ταξίδι-εμπειρία για πραγματικούς ταξιδευτές!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο και πρωτότυπο ταξίδι στην Ινδοκίνα. Από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, φθάνουμε στο γραφικό Πακσέ, την πύλη που θα μας οδηγήσει στο σημείο όπου τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματάνε επιβραδύνουν λιγάκι το ταξίδι τους και σχηματίζουν το  «κλειστό» Δέλτα της περιοχής που αποκαλείται Σι Φαν Ντον (4.000 νησιά).  Κατευθυνόμαστε προς το Βιεντιάν και μετά στη Λουάνγκ Πραπάνγκ, την μαγική πρωτεύουσα του Λάος. Από τη Λουάνγκ Πραπάνγκ παίρνουμε το ποταμόπλοιο για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ για να επισκεφθούμε μοναδικές φυλές και να μείνουμε σε ένα παραδοσιακό χωριό, το Πακμπένγκ. Επιστρέφουμε στη Ταϊλάνδη, στη περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, το Τσιάνγκ Ράι για να αφεθούμε στην ομορφιά του.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Μεταβαίνουμε στον Βορρά της Ταϊλάνδης για μια διεξοδική εξερεύνηση της χώρας με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς και στο απομονωμένο και «εξωτικό» Λάος,  η «χώρα των χιλίων ελεφάντων» παραμένει μέχρι σήμερα η «πίσω πλευρά» της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Ειδικότερα:

 • Με εξαιρετικές πτήσεις προς και από την Μπανγκόκ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών».
 • Από τον Βορρά φτάνουμε μέχρι τα σύνορα με την Καμπότζη στον Νότο, για να αφεθούμε στη μαγεία της φύσης και στα 4.000 νησάκια Σι Φαν Ντον, το κρυμμένο μυστικό του νότιου Λάος, στο σημείο όπου τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ επιβραδύνουν λιγάκι το ταξίδι τους και σχηματίζουν το «κλειστό» δέλτα της περιοχής.
 • Διανυκτέρευση στο νησί Κχονγκ (Don Khong), ένα από τα 4.000 νησιά Σι Φαν Ντον, για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε τα αυθεντικά χωριά, τα πανταχού παρόντα wats (βουδιστικά μοναστήρια ή ναοί), να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού, αντικρίζοντας τη μακρινή ακτή του Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ηλίου.
 • Δυο ή τρεις (2 ή 3) διανυκτερεύσεις στην Μπανγκόκ, στη «Βενετία της Ανατολής».
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο Τσιάνγκ Ράι, στην πύλη για το «Χρυσό Τρίγωνο».
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, στη μαγική πρωτεύουσα του Λάος.
 • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις στο Λάος: δυο (2) διαν/σεις στο Πακσέ, μια (1) διαν/ση στο Νησί Κχονγκ, μια (1) διαν/ση στο Βιεντιάν, τρεις (3) διαν/σεις) στη Λουάνγκ Πραμπανγκ, μια (1) διαν/ση στη Πακμπένγκ.
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και ?κα, στο βόρειο Λάος.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.
 • Έλληνας αρχηγός & όχι τοπικός ελληνόφωνος

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπανγκόκ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Άφιξη στη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και κα­νάλια (κλονγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα έχουμε χρόνο στη συνέχεια για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, μαζί με τον αρχηγό μας Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ξενάγηση)

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κι­νέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο πο­τάμι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Χτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετρ. χλμ. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 δια­φορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτε­κτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορ­σελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητι­κές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμα­ντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλο­θέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφι­σμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμα­ράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύ­τιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προ­θήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστά­της της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυ­πωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΥΜΠΟΝ ΡΑΤΣΑΤΑΝΙ – ΠΑΚΣΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για Ουμπόν Ρατσατάνι. Με την άφιξη μας στην Ουμπόν, αναχωρούμε οδικώς για το Πακσέ μια γραφική πόλη στη δυτική όχθη του Μεκόνγκ, που αποτελεί την πύλη που θα μας οδηγήσει στο Νότιο Λάος, μια περιοχή άγνωστη μέχρι σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πακσέ.

5η ημέρα: ΠΑΚΣΕ – ΓΟΥΑΤ ΦΟΥ (WAT PHU) – ΣΙ ΦΑΝ ΝΤΟΝ/4.000 ΝΗΣΙΑ – ΝΗΣΙ ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Σαμπασσάκ, εκεί όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 νησιών, που απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων. Εδώ, τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν για λίγο, πριν χυθούν στη Νότια θάλασσα. Αυτό το «κλειστό» Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (τέσσερις χιλιάδες νησιά). Δεν είναι όμως μόνο τα νησάκια που δίνουν στην περιοχή ξεχωριστή σημασία, αλλά και τα προ - Ανγκοριανά αρχαία ερείπια ναών, με την εντυπωσιακή τους τοποθεσία στις όχθες του Μεκόνγκ. Αποτελούν σίγουρα μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχουμε δει σε ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Phou, που από το 2001 έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και είναι κατασκευασμένος από τους Χμερ, οι οποίοι τελικά έκαναν το Άγκορ Βατ πρωτεύουσά τους. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο νησί Κχονγκ (Don Khong). Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΗΣΙ ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ KHONE PHA PHENG – ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΠΟΛΟΒΕΝ – ΠΑΚΣΕ

Μια ονειρεμένη ημέρα στο γλαφυρό σκηνικό του εσωτερικού Δέλτα του Μεκόνγκ με τα χιλιάδες νησάκια μας επιφυλάσσεται για σήμερα. Μια αξέχαστη πραγματικά ημέρα, καθώς θα αντικρίσουμε και θα θαυμάσουμε τους μαγευτικούς καταρράκτες Khone Pha Pheng του ποταμού Μεκόνγκ. Οι καταρράκτες αυτοί έχουν το μεγαλύτερο εύρος στον κόσμο και εκτός από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά που προσδίδουν στο τοπίο, έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί στην ουσία ήταν αυτοί που εμπόδισαν τους Γάλλους να κατασκευάσουν μια πλωτή οδό διαμέσου των χωρών της Ινδοκίνας.

Μετά τους καταρράκτες, συνεχίζουμε για το το υψίπεδο Μπολαβέν (Bolaven Plateau), που βρίσκεται υψόμετρο 1000-1350 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του υψιπέδου αυτού είναι οι ποταμοί που το διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και οι γραφικοί καταρράκτες. Οι πλειονότητα του πληθυσμού που κατοικεί εδώ ανήκει στην εθνότητα Λαβέν, εξ ου και το όνομά του, η δε οικονομία του βασίζεται στη γεωργία, με κύρια καλλιέργεια τον καπνό. Αφού επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως τα Alak, Nge και Katu, καθώς και τους καταρράκτες Tad Lo.

Τέλος, επιστρέφουμε στο Πακσέ, το βασικό διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της επαρχίας Τσαμπασάκ του νοτιοδυτικού Λάος.  Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΑΚΣΕ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΤΙΑΝ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Βιεντιάν, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε το Βατ Σισακέτ, τον παλαιότερο ναό που γλίτωσε από τις καταστροφές του πολέμου του Σιάμ το 1828 και φιλοξενεί πάνω από 8.000 αγάλματα του Βούδα. Θα δούμε επίσης τον ναό Χο Πράκεο, τη στούπα Τατ Λουάνγκ, ίσως το πιο σημαντικό μνημείο στο Λάος, που λέγεται πως στο εσωτερικό της φυλάσσονται οστά του Βούδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΙΕΝΤΙΑΝ – ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε το τρένο με προορισμό τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, το «στολίδι του στέμματος» όπως αποκαλείται, που είναι μάλλον η καλύτερα διατηρημένη παραδοσιακή πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη διατηρεί αναλλοίωτη τη φήμη της ως ο θεματοφύλακας της κουλτούρας του Λάος, με την υπέροχη φυσική της ομορφιά αλλά κυρίως με την αίσθηση που σου δίνει πως «στέκει έξω από τον χρόνο». Όχι τυχαία, η UNESCO συμπεριέλαβε το 1995 την πόλη στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ξεκινάμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στα βασιλικά Ανάκτορα της πόλης, και συνεχίζουμε για τον εξαιρετικό Βατ Χιενγκθόνγκ, από τους παλαιότερους ναούς στην πόλη. Είναι η χαρακτηριστική η στέγη του, που «αγκαλιάζει» τον ναό, φτάνοντας σχεδόν μέχρι το επίπεδο του εδάφους, απόλυτα αντιπροσωπευτική της λαοτιανής παράδοσης. Επισκεπτόμαστε επίσης το Κέντρο Παραδοσιακής Τέχνης και Εθνολογίας, για να μάθουμε περισσότερα για την κουλτούρα του Λάος, τον βουδιστικό ναό Βατ Μάι και θα ανέβουμε στον λόφο Φούσι για πανοραμική άποψη του ποταμού Μεκόνγκ

Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

9η ημέρα: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ – ΧΩΡΙΟ ΜΠΑΝ ΞΑΝΓΚΟΝΓΚ – ΧΩΡΙΟ ΜΠΑΝ ΞΑΝΓΚΛΕΚ – ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ (ξενάγηση)

Η σημερινή μας ημέρα ξεκινά, μετά το πρωινό μας, με μια ξενάγηση στη πόλη και στα σημαντικότερα μνημεία της. Πολύ νωρίς το πρωί όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει προαιρετικά στην πρωινή ελεημοσύνη, μια τελετουργία κατά την οποία τοποθετείται φαγητό στα δοχεία διερχόμενων μοναχών ντυμένων με πορτοκαλί βουδιστιά ράσα.

Το πρωί λοιπόν, κατευθυνόμαστε προς τα γύρω χωριά και συγκεκριμένα στο χωριό Μπαν Ξανγκόνγκ, γνωστό για τα μεταξωτά του υφάσματα και την τοπική τέχνη χαρτοκοπτικής (Σάα), και το χωριό Μπαν Ξανγκλεκ.

Επιστρέφουμε στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ για να δούμε τον βουδιστικό ναό Βατ Αχαμ και την στούπα Βατ Βισούν. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

10η ημέρα: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ – ΦΑΡΜΑ ΡΥΖΙΟΥ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΧΜΟΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΟΥΑΝΓΚΣΙ – ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ

Μετά το πρωινό μας, ακολουθεί επίσκεψη σε φάρμα καλλιέργειας ρυζιού σε μια ειδυλλιακή περιοχή περικυκλωμένη από βουνά και ορυζώνες. Θα γνωρίσουμε την ζωή των αγροτών, τις καθημερινές τους δραστηριότητες, θα συνομιλήσουμε μαζί τους για να μάθουμε για την καλλιέργεια ρυζιού και θα απολαύσουμε το μαγικό αυτό σκηνικό και, γιατί όχι, να το αποθανατίσουμε με τη φωτογραφική μας μηχανή.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε χωριά τοπικών φυλών, τα Ban Ouay, Ban Ou και Ban Thapene, της φυλής Χμου. Η διαδρομή μας μας φέρνει στον Καταρράκτη Κουανγκσί, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα νερά του ή να περπατήσουμε κατά μήκος μονοπατιών στο δάσος. Επιστρέφοντας στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, όπου διανυκτερεύουμε

11η ημέρα: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΜΠΑΝΓΚ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΚΟΝΓΚ – ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ

Νωρίς σήμερα  το πρωί αφήνουμε πίσω μας τη Λουάνγκ Πραμπάνγκ και μεταβαίνουμε οδικώς στον ποταμό Μεκόνγκ και επιβιβαζόμαστε σε παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο με τελικό μας προορισμός τη Πακμπένγκ. Απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας πλέοντας στα νερά του Μεκόνγκ, τη «Μητέρα των Νερών» όπως αποκαλείται ο ποταμός από τους ντόπιους. Είναι χαρακτηριστική η παρθένα φύση που περιβάλλει τον ποταμό και στις δύο όχθες, με παμπάλαια δάση και οργιαστική βλάστηση. Καθοδόν θα σταματήσουμε στο Πακ Ου για να δούμε τα ιερά σπήλαια που φιλοξενούν πάνω από χίλια αγάλματα του Βούδα!

Άφιξη στην Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά που απολαμβάνει πλούσια θέα στον ποταμό Μεκόνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΚΟΝΓΚ – ΧΟΥΕΪΚΣΑΙ – ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΙ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για το δεύτερο μέρος της κρουαζιέρας μας στον ποταμό Μεκόνγκ, στα σύνορα του Λάος με την Ταϊλάνδη. Καθοδόν, ωστόσο, θα σταματήσουμε σε χωριά που συναντάμε στη διαδρομή μας, για να γνωρίσουμε από κοντά κάποιες από τις αυθεντικές τοπικές φυλές που ζουν στο βόρειο Λάος, όπως τη φυλή Χμου. Φτάνουμε στο Χουεϊκσάι και περνάμε απέναντι στο Τσιανγκ Κονγκ, έχοντας επισήμως περάσει στην Ταϊλάνδη. Από εκεί φτάνουμε στο Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή «Τρίγωνο του Οπίου». Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η «πύλη για τη Νότια Κίνα».

Διανυκτέρευση στο Τσιάνγκ Ράι.

13η ημέρα: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΓΚΟΚ – μετάβαση στο αεροδρόμιο για ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά.

Θα επισκεφτούμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό Ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από το διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat το 1997.

Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με «εξωτική» αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Θα επισκεφθούμε τοπική φυτεία τσαγιού: το τσάι αντικατέστησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 την καλλιέργεια οπίου στην περιοχή, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις τοπικές ποικιλίες τσαγιού και προαιρετικά να δοκιμάσουμε επιδόρπια με βάση το τσάι σε ένα κτίριο βραβευμένης σύγχρονης ασιατικής αρχιτεκτονικής.  Φτάνουμε στη συνέχεια στο λεγόμενο Χρυσό Τρίγωνο, εδώ όπου ο ποταμός Μεκόνγκ καθορίζει τα σύνορα των τριών χωρών. Τέλος, θα επισκεφθούμε το τοπικό Μουσείου Οπίου.

Αργά το βράδυ μεταβαίνουμε αεροπορικώς στην Μπανγκόκ, από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 980 €
Twin Room 2199 € 980 €
Triple Room 2199 € 980 €
Single Room 2899 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  50 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 940 €
Twin Room 2199 € 940 €
Triple Room 2199 € 940 €
Single Room 2899 € 940 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 980 €
Twin Room 2419 € 980 €
Triple Room 2419 € 980 €
Single Room 3119 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Extras

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  50 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 940 €
Twin Room 2419 € 940 €
Triple Room 2419 € 940 €
Single Room 3119 € 940 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3429 € 0 €
Twin Room 3429 € 0 €
Triple Room 3429 € 0 €
Single Room 4129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  50 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3389 € 0 €
Twin Room 3389 € 0 €
Triple Room 3389 € 0 €
Single Room 4089 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΛΑΟΣ :  50 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

EK 210

23/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

17:55

00:20 +1

EΚ 376

24/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ

03:35

12:45

EΚ 377

07/12/2023

ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ –  ΝΤΟΥΜΠΑΙ

02:00

06:00

EΚ 209

07/12/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

15ήμερο πρόγραμμα με 13 διαν/σεις.

Περιλαμβάνεται μια επιπλέον διανυκτέρευση στην Μπανγκόκ.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

GF 42

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΧΡΕΙΝ

14:25

19:25

GF 152

24/12/2023

ΜΠΑΧΡΕΙΝ – ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ

22:25

08:55 +1

GF 151

06/01/2024

ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ –  ΜΠΑΧΡΕΙΝ

02:20

06:00

GF 41

06/01/2024

ΜΠΑΧΡΕΙΝ – ΑΘΗΝΑ

09:35

13:30

14ήμερο πρόγραμμα με 11 διαν/σεις όπως περιγράφεται.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

EK 210

27/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

18:05

23:35

EΚ 384

28/04/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ

02:50

12:15

EΚ 37

11/05/2024

ΜΠΑΝΚΟΝΓΚ –  ΝΤΟΥΜΠΑΙ

02:25

06:00

EΚ 209

11/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

15ήμερο πρόγραμμα με 13 διαν/σεις.

Περιλαμβάνεται μια επιπλέον διανυκτέρευση στην Μπανγκόκ.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Μπανγκόκ,  4* και 4* sup. στις υπόλοιπες πόλεις εκτός της Πακμπένγκ που το ξενοδοχείο είναι απλό, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα
 • Ημιδιατροφή εκτός από την Μπανγκόκ που είναι με πρωινό
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται      

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για την αναχώρηση 23.11 & 27.01 είναι 940€, ενώ για την αναχώρηση 24.12 είναι 980€
 • Βίζα Λάος: 50€ (πληρώνετε από εδώ)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν. θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Μεταβαίνουμε στον Βορρά της Ταϊλάνδης για μια διεξοδική εξερεύνηση της χώρας με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς και στο απομονωμένο και «εξωτικό» Λάος,  η «χώρα των χιλίων ελεφάντων» παραμένει μέχρι σήμερα η «πίσω πλευρά» της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Ειδικότερα:

 • Με εξαιρετικές πτήσεις προς και από την Μπανγκόκ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών».
 • Από τον Βορρά φτάνουμε μέχρι τα σύνορα με την Καμπότζη στον Νότο, για να αφεθούμε στη μαγεία της φύσης και στα 4.000 νησάκια Σι Φαν Ντον, το κρυμμένο μυστικό του νότιου Λάος, στο σημείο όπου τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ επιβραδύνουν λιγάκι το ταξίδι τους και σχηματίζουν το «κλειστό» δέλτα της περιοχής.
 • Διανυκτέρευση στο νησί Κχονγκ (Don Khong), ένα από τα 4.000 νησιά Σι Φαν Ντον, για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε τα αυθεντικά χωριά, τα πανταχού παρόντα wats (βουδιστικά μοναστήρια ή ναοί), να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού, αντικρίζοντας τη μακρινή ακτή του Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ηλίου.
 • Δυο ή τρεις (2 ή 3) διανυκτερεύσεις στην Μπανγκόκ, στη «Βενετία της Ανατολής».
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο Τσιάνγκ Ράι, στην πύλη για το «Χρυσό Τρίγωνο».
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, στη μαγική πρωτεύουσα του Λάος.
 • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις στο Λάος: δυο (2) διαν/σεις στο Πακσέ, μια (1) διαν/ση στο Νησί Κχονγκ, μια (1) διαν/ση στο Βιεντιάν, τρεις (3) διαν/σεις) στη Λουάνγκ Πραμπανγκ, μια (1) διαν/ση στη Πακμπένγκ.
 • Επισκεπτόμαστε πολλά χωριά των τοπικών φυλών, ώστε να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε χωριά των φυλών Χμονγκ, Χμου, Λου και ?κα, στο βόρειο Λάος.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.
 • Έλληνας αρχηγός & όχι τοπικός ελληνόφωνος

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την «πόλη των Αγγέλων».
 • Σεργιανίστε στη νυχτερινή υπαίθρια αγορά του Τσιάνγκ Ράι, στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου.
 • Πλεύστε στον ποταμό Μεκόνγκ, τη "μητέρα των ποταμών της Ινδοκίνας" και "κλέψτε εικόνες" από τη ζωή των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του.
 • Παρασυρθείτε από τους νωχελικούς ρυθμούς ζωής στην απομακρυσμένη νότια άκρη του Λάος, εκεί όπου τα νερά του ποταμού Μεκόνγκ απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων, δημιουργώντας το «κλειστό» δέλτα που αποκαλείται Σι Φαν Ντον (4000 Νησιά)
 • Επισκεφθείτε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, με τα 1.000 αγάλματα του Βούδα.
 • Περπατήστε στους δρόμους του Ντον Κχονγκ (Don Khong), του κεντρικού νησιού των Σι Φαν Ντον, και θαυμάστε τα πανταχού παρόντα wats - βουδιστικά μοναστήρια της περιοχής.
 • Γνωρίστε τη Λουάνγκ Πραπάνγκ, μια από τις πιο παραδοσιακές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με εξαιρετικές πτήσεις προς και από την Μπανγκόκ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Μεκόνγκ, «τη Μητέρα των Νερών».
 • Από τον Βορρά φτάνουμε μέχρι τα σύνορα με την Καμπότζη στον Νότο, για να αφεθούμε στη μαγεία της φύσης και στα 4.000 νησάκια Σι Φαν Ντον.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023
 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024
 • Απρίλιος 2024

Αναχωρήσεις

24/12, 27/04Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info