fb

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) – Από την Ισλανδία απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ | Χριστούγεννα 2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2745€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο πρόγραμμα 9 ημερών στην Ισλανδία, που θα βρείτε μόνο στο Versus! Δεν αρκούμαστε σε οικονομικές επιλογές, όπως διαμονή στο Ρέικιαβικ και πραγματοποίηση κουραστικών ημερήσιων εκδρομών από εκεί. Η επιλογή των τριών (3) διανυκτερεύσεων στην επαρχία της Ισλανδίας γίνεται και για έναν επιπλέον λόγο, πέρα από το να γνωρίσουμε καλύτερα τη φύση της Ισλανδίας: Μπορεί να στοιχίζει περισσότερο, καθώς απαιτείται πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις, αλλά μας δίνει πολλά πλεονεκτήματα! Στην αραιοκατοικημένη επαρχία ο φωτισμός είναι λιγότερος και οι πιθανότητες για τη θέαση του φαινομένου είναι ακόμα περισσότερες. Το σημαντικό πλεονέκτημα της εκδρομής όμως είναι το γεγονός ότι η διαμονή μας γίνεται στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ. Εκεί, απομονωμένοι σε ένα σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δύο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο τον χρόνο να το εξερευνήσουμε αλλά και να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας, μακριά από οποιαδήποτε πηγή φωτός. Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρέικιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες γεμάτες δραστηριότητες στη θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολύ χρόνο - και άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα - για να δούμε το Βόρειο Σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

 

Επιπλέον, με την ημιδιατροφή που σας προσφέρουμε (εκτός της Κοπεγχάγης), έχετε το πλεονεκτήματα να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την αναχώρησή σας στην ακριβή Ισλανδία.

Εκτός όμως όλων των παραπάνω, η μαγεία αυτού του ταξιδιού – όπως διαπίστωσαν και οι αποστολές των προηγούμενων ετών - είναι η πληρότητα σε ακριβές τοπικές δραστηριότητες: δραστηριότητες που τοπικά στοιχίζουν πολύ και σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου. Δεν αναφερόμαστε σε εκδρομές με πούλμαν αλλά σε δραστηριότητες όπως διαδρομή σε παγετώνα με snowmobileπερπάτημα πάνω σε παγετώναείσοδος σε σπήλαιο πάγουμπάνιο στην Μπλε Λίμνη και πολλά άλλα!...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Βόρειο Σέλας έχει μεγαλύτερη πιθανότητα θέασης από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο,  αλλά και τους άλλους μήνες η Ισλανδία είναι υπέροχη χώρα, και με περισσότερο χρόνο ημερήσιου φωτός.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μέσα στον χειμώνα στη βόρεια αυτή άκρη της Ευρώπης, είναι για το Βόρειο Σέλας, αλλά όχι μόνο. Το ουράνιο αυτό φαινόμενο είναι όντως μαγευτικό και χρειάζεται εμπειρία για να το πετύχει κανείς, κάτι που το Versus σας εξασφαλίζει, μαζί με απομόνωση, αλλά και λίγη τύχη. Οι ηλιακές καταιγίδες βομβαρδίζουν τη γήινη ατμόσφαιρα με σωματίδια, παράγοντας φως σε μεγάλες γαλαζοπράσινες κυματιστές λωρίδες, που διασχίζουν το στερέωμα και χορεύουν μέσα στο σκοτάδι της ισλανδικής υπαίθρου. Οι αρχαίοι λαοί πίστευαν σε πνεύματα, υπερβόρειους θεούς και εκδικητικά ξωτικά, προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το υπέροχο αλλά ανεξήγητο νυχτερινό θέαμα. Σήμερα, ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας μέσα από τα τζάμια πολυτελών ξενοδοχείων, με όλη την επιστημονική εξήγηση, αλλά και με το δώρο μιας παγωμένης φύσης.

Η μεγαλύτερη ομορφιά αυτού του ταξιδιού βρίσκεται στο πνεύμα του τόπου, και δεν είναι άλλη από την παγωμένη γη. Ο χειμώνας μεταμορφώνει την Ισλανδία σε ένα απόκοσμο, εξωγήινο ίσως τόπο, που δεν έχει σχέση με την καλοκαιρινή έκδοσή του. Οι καταρράκτες αποκτούν σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι δρόμοι μεταβάλλονται σε λευκές μνημειακές λεωφόρους, τα σπήλαια πάγου δείχνουν το μεγαλείο τους, οι παραλίες αποκτούν ογκόλιθους πάγου, και ένα ζεστό υπαίθριο μπάνιο σε κάνει να νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Ναι, το καλοκαίρι έχει κανείς περισσότερο φως και χρόνο, αλλά ο χειμώνας είναι που θα σας κάνει την Ισλανδία πραγματικά αξέχαστη!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

!! Περιλαμβάνει 3 βράδια κυνήγι του βορείου Σέλαος !!

Ένα πρόγραμμα έμπνευσης Versus που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017. Οι πρώτες 5 αποστολές που έγιναν τότε απέδειξαν ότι μπορούμε να τολμήσουμε μαζί και ότι η Ισλανδία μπορεί να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες. Ακολούθησαν δεκάδες αποστολές και ανάλογου αριθμού βίντεο και φωτογραφίες, και βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι διαθέτουμε ένα μελετημένο πρόγραμμα για να ζήσουμε μια εμπειρία ζωής.

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (και όχι μόνο), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής – σε ολόκληρο τον κόσμο – χώρας!

Highlight του ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας, έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Τι πετυχαίνουμε με αυτές τις διανυκτερεύσεις

To εθνικό πάρκο Σκάφταφελ είναι ένα  σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δύο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο τον χρόνο να το εξερευνήσουμε, αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το Βόρειο Σέλας, απομονωμένοι από οποιαδήποτε πηγή φωτός. Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρέικιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες γεμάτες δραστηριότητες στη θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολύ χρόνο - άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να δούμε το Βόρειο Σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση, και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Γιατί συνήθως αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ και επιπλέον διανυκτερεύσεις σε τόσο απομακρυσμένα σημεία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης από άποψη τουριστικών παροχών. Οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ απαιτούν πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις. Εμείς όμως πιστοί στις αξίες μας δεν θα μπορούσαμε να τις μειώσουμε γιατί μας δίνουν πολλά πλεονεκτήματα!

Κυνηγήστε το πιο όμορφο, το πιο φαντασμαγορικό, το πιο εξωπραγματικό φαινόμενο της φύσης!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versusφτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις βραδινές εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις μέσω Κοπεγχάγης.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό στην Κοπεγχάγη)
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
 • Διαμονή στη Χέλλα για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση όταν κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας, και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κοπεγχάγη, για να πάρουμε μια γεύση και από τη γοητευτική πρωτεύουσα της Δανίας και να αποφύγουμε τις αναμονές στα αεροδρόμια των ενδιάμεσων σταθμών.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκάγκαφος, Γκούλφος.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
 • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
 • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
 • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
 • Περιήγηση στο Ρέικιαβικ
 • Περιήγηση στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες
 • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.


Προσοχή!!! Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus Travel τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρησή σας.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να κάνουμε τις βόλτες μας στη γοητευτική και… φωτογενή Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – πτήση για ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ (ιαματικό μπάνιο) – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΡΕΪΚΙΑΝΕΣ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειό­τερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ.

Με την άφιξή μας στο διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ, αναχωρούμε οδικώς για την περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), ένα εκπληκτικό μνημείο της φύσης που μόνο από κοντά μπορείς να αντιληφθείς! Πρόκειται για ένα γεωθερμικό σπα με γαλακτώδη γαλάζια νερά - που διατηρούν σταθερή θερμοκρασία 37-39º C - και αποτελεί ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Ισλανδία. Εκεί θα απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας.

Στη συνέχεια πάμε να εξερευνήσουμε τη χερσόνησο Ρεϊκιάνες (Reykjanes), στα νότια του νησιού. Το ηφαιστειακό αποτύπωμα της περιοχής είναι ιδιαίτερα έντονο, με τη λάβα και το χιόνι να έχουν σμιλέψει το ασύλληπτο τοπίο της χερσονήσου. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε το βουνό Βαλαχνούκουρ, ενώ από την ακτή θα δούμε το νησί Έλντεϊ που φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά. Η διαδρομή που ακολουθούμε θα μας φέρει στον φάρο της Ρεϊκιάνες, που είναι ο παλαιότερος της χώρας, καθώς και στις θερμές πηγές στο Γκούνχουβερ.

Θα δούμε ακόμα την περίφημη γέφυρα που ενώνει δύο ηπείρους (πάνω από το σημείο όπου συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες Αμερικής και Ευρασίας) στο Σάντβικ, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου. Θα συνεχίσουμε στην πολύχρωμη γεωθερμική περιοχή Σέλτουν με την Πράσινη Λίμνη, και στους γραφικούς λόφους στο Κρίσουβικουρμπεργκ που θεωρούνται οι πιο όμορφοι της Ισλανδίας και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες πουλιά για αναπαραγωγή. Θα δούμε τη «θαυματουργή» εκκλησία Στράντακιρκγια του 12ου αι. και πριν φτάσουμε στο Ρέικιαβικ, θα περάσουμε και από τον παλιό αλιευτικό σταθμό Σέλατανγκαρ, ένα κρυμμένο διαμάντι της Ισλανδίας, καθώς και από την πόλη Gardur, που αποτελεί σημαντικό αλιευτικό κέντρο. Άφιξη στο Ρέικιαβικ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

 

3η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΪΖΕΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ)

Όταν η ανθρώπινη δόμηση και ό,τι αποκαλούμε «πολιτισμό» χαθεί πίσω μας, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμα­στε μπροστά στην απεραντοσύνη και τη δύναμη της φύσης.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από το Ρέικιαβικ και ξεκινάμε για το λεγόμενο Golden Circle Tour, όπου θα δούμε τρία από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ισλανδίας.

Ερχόμαστε πρώτα στο Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ (Þingvellir National Park), που γεωγραφικά το­ποθετείται ακριβώς στο σημείο όπου συναντώνται η βο­ρειοαμερικανική τεκτονική πλάκα με την ευρασιατική. Καθώς οι δύο πλάκες συναντώνται, χτυπά συνεχώς η μία πάνω στην άλλη, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανές στη γεωμορ­φία του τοπίου. Η περιοχή είναι ωστόσο σημαντική και για κάτι ακόμα, καθώς εδώ άρχισε να γράφεται η κοινοβουλευ­τική Ιστορία της Ευρώπης: στο Θίνγκβελιρ λειτούργησε το πρώτο κοινοβούλιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το αποκαλού­μενο Αλθίνγκι (κοινοβούλιο με τη μορφή που το αναγνωρί­ζουμε σήμερα), το μακρινό 930 μ.Χ. Πρόκειται για τη λεγόμενη και μεσαιω­νική βουλή των Ισλανδών, για την οποία οι ντόπιοι περηφανεύονται ότι εί­ναι η αρχαιότερη δημοκρατικά εκλεγμένη εθνοσυνέλευση στην Ευρώπη.

Στην ευρύτερη γεωθερμική περιοχή του Πάρ­κου θα δούμε επίσης πολλά από τα περίφημα γκέιζερ: ένα από τα πιο ενεργά εδώ είναι το λεγόμενο Στρόκκουρ, που κάθε 6 με 10 λεπτά πετά με ένταση ψηλά στον αέρα πίδακες, όχι απλά θερμού αλλά βραστού νερού! Η περιοχή άλλω­στε εδώ λέγεται Γκέιζερ, από την οποία πήραν παγκοσμίως το διεθνές όνομά τους οι θερμοπίδακες (γκέιζερ).

Ολοκλη­ρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος (Gullfoss), έναν μεγαλοπρεπή όγκο νερού που χύνεται από ύψος 30 μέτρων βαθιά στα έγκατα μίας σπηλιάς. Λέγεται ότι ο αγρότης που είχε παλιά τα χω­ράφια γύρω από τον καταρράκτη, έριξε στη ροή των νερών όλες του τις οικονομίες σε χρυσά νομίσματα, για να μην τα χαρεί κανένας κληρονόμος του.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδο­χείο μας, στην περιοχή του Σκάφταφελ. Το βράδυ θα εξορμή­σουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Ε­πιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΠΑΡΚΟ ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΙΛ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στο Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του Βατναγιέκιλ (γενικά θεωρείται τμήμα του), όπου θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό εκπληκτι­κής φυσικής ομορφιάς. Μονοπάτια που διασχίζουν δάση, καταρράκτες, μαύρες αμμουδιές, βουνά και παγετώνες συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα πλησιάσουμε τον παγετώνα Skaftafellsjökull, περπατώντας μέχρι το σημείο απ’ όπου θα θαυμάσουμε την απόκοσμη θέα.

Συνεχίζουμε δυτικότερα, στην περιοχή της παγετωνικής λί­μνης Γιόκουλσαρλον. Θα δούμε ατελείωτες επίπεδες εκτάσεις δίπλα στη θάλασσα, που προέκυψαν από τη διασπορά υλι­κών υπο-παγετωνικών εκρήξεων. Όταν τα μεγάλα ενεργά η­φαίστεια της χώρας είναι καλυμμένα από πολλά στρώματα χιονιού και πάγου, οι εκρήξεις τους δεν μπορούν να είναι προς τον ουρανό, αλλά δημιουργούνται μεγάλα ηπειρωτικά τσουνάμι, που σαρώνουν όλες τις πλαγιές μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα...

Η δύναμη της φύσης μέσω του ηφαιστεια­κού  υπεδάφους, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ακτές του νησιού, που μοιάζουν με ειδυλλιακές αμμουδερές παραλίες, αλλά είναι προϊόντα ηφαιστειακής δραστηριότητας του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος. Η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή δια­δικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγε­τώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη από ψά­ρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες.

Από εδώ θα επισκεφθούμε σπηλιά πάγου (Ice Cave) στο εθνικό πάρκο Vatnajökull (καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων), μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει στην Ισλανδία. Θα απολαύσουμε μια περιήγηση στα σπλάχνα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου παγετώνα της ευρωπαϊκής η­πείρου! Πέρα από μία αξέχαστη εμπειρία που ο χρόνος δεν θα μπορέσει να σβήσει όσα χρόνια κι αν περάσουν, η περι­ήγηση είναι μία απίθανη ευκαιρία και για όσους θέλουν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Σημείωση 1: Η επίσκεψη στη σπηλιά πάγου ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί λόγω ημέρας (παραμονή Πρωτοχρονιάς). Σε αυτή την περίπτωση, θα αντικατασταθεί από άλλη εκ­δρομή.

Σημείωση 2: Στην αναχώρηση 21/12, το παγωμένο σπήλαιο στο εθνικό πάρκο Vatnajökull αντικαθίσταται από το παγωμένο σπήλαιο κάτω από το ηφαίστειο Κάτλα, στον παγετώνα Μύρδαλσγιοκουλ (Mýrdalsjökull).

 

5η ημέρα: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΧΕΛΛΑ (ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ)

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση του νότιου τμήματος της Ισλανδίας, ακολουθώντας μία διαδρομή που θα μας αποκαλύψει εντυπωσιακούς παγετώνες, ηφαίστεια και καταρράκτες.

Θα σταματήσουμε στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, με τους μοναδικούς πολυεδρικούς βραχώδεις βασαλτικούς σχηματισμούς Reynisdrangar. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία.  Μια απέραντη ακτή με σκουρό­χρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έ­κρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρί­σκονται πετρωμένα τρία τρολλς, ή τουλάχιστον αυτή την εξή­γηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορ­μων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar).

Επιπλέον, θα σταμα­τήσουμε και θα περπατήσουμε μέχρι μια μικρή λίμνη που έχει σχηματιστεί μπροστά από τον παγετώνα που υποχωρεί. Από εδώ θα δούμε τη μικρή χερσόνησο Ντύρχολεϊ (Dyrholaey), που κάποτε αποτε­λούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με τη φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για να επι­σκεφτούμε δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο κα­θένας με τη δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Αν το καλοκαίρι το νερό που πέφτει σχηματίζει μόνο σύν­νεφα υδρατμών, τον χειμώνα αυτοί οι καταρράκτες γεμίζουν μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάγου, κάνοντας το τοπίο να αστράφτει! Ο Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει τον Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και συναρπαστικό είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Ο Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Συνεχίζουμε οδικώς για τη Χέλλα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ θα εξορμήσουμε ξανά στην περιοχή για να «κυνηγή­σουμε» το Βόρειο Σέλας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυ­κτέρευση.

 

 

6η ημέρα: ΧΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΙΟΚΟΥΛ (περπάτημα στον παγετώνα και διαδρομή με snowmobile) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (πανοραμική περιήγηση) – ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ενδοχώρα με τα χιονισμένα ηφαί­στεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση, φτάνοντας στην περιοχή  που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες. Θα φτάσουμε στον καταρράκτη Γκούλφος, απ’ όπου θα συνεχίσουμε για τον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ (Langjökull), σε μία έκταση με καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγό­βουνα.

Εδώ μας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία: ένα μέρος του παγετώνα θα το διασχίσουμε οδηγώντας snowmobiles! Ο καιρός θα ανοίξει όταν βρεθούμε πάνω από τα σύννεφα, αλλά η θερμο­κρασία θα πέσει λόγω υψομέτρου και πάγου. Οι ειδικές στο­λές μας θα μας προφυλάσσουν από το κρύο, ώστε να απο­λαύσουμε το μοναδικό υπέρ-λευκο τοπίο πάνω στον παγε­τώνα, που μόνο από αεροπλάνο θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικά. Έχοντας μια μοναδική εμπειρία ανάβασης-κατά­βασης, θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ρέικιαβικ.

Παρότι οι ανα­τολικές ακτές του νησιού είναι κοντινότερα στη Νορβηγία και θα ήταν πιο εύκολη η εγκατάσταση, η δυτική μεριά φιλοξέ­νησε τους πρώτους μεγάλους οικισμούς, λόγω του ρεύμα­τος του Κόλπου και του ηπιότερου καιρού. Με τον αρκτικό κύκλο να βρίσκεται στις 67 περίπου μοίρες βόρειο πλάτος, το Ρέικιαβικ στις 64 μοίρες είναι όντως η βορειότερη πρωτεύ­ουσα της Ευρώπης!

Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη, κατά την οποία θα δούμε, μεταξύ άλ­λων, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλη­τικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο. Θα κάνουμε στάση στο «Λευκό Σπίτι» για να δούμε την αναμνηστική πλάκα από τη συνάντηση Ρήγκαν-Γκορμπατσόφ το 1986, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυ­χες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπα­ράκια, καφέ και εστιατόρια. Θα σταματήσουμε επίσης στο παλιό λιμάνι της πόλης, με τις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια, πριν μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Το βράδυ μάς περιμένει άλλη μία εξόρμηση για να «κυνηγή­σουμε» το Βόρειο Σέλας! Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

7η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (ελεύθερη ημέρα)

Μετά από τόσες δυνατές συγκινήσεις και εικόνες εξωπραγματικής ομορφιάς που μας προσέφεραν τα τοπία της Ισλανδίας, δικαιούμαστε μια ημέρα χαλάρωσης για να κατασταλάξουν μέσα μας οι εμπειρίες που ζήσαμε. Σήμερα λοιπόν ηρεμούμε στο Ρέικιαβικ, με χαλαρές βόλτες στην ισλανδική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – πτήση για ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Κοπεγχάγη. Με την άφιξή μας στην πρωτεύουσα της Δανίας μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε όλη την ημέρα στη διάθεσή μας για να εξερευνήσουμε την όμορφη Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – πτήση για ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις και δραστηριότητες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.Τελικό πρόγραμμα θα παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2799 € 690 €
Twin Room 2799 € 690 €
Triple Room 2799 € 690 €
Single Room 3489 € 690 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2745 € 690 €
Twin Room 2745 € 690 €
Triple Room 2745 € 690 €
Single Room 3435 € 690 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3019 € 690 €
Twin Room 3019 € 690 €
Triple Room 3019 € 690 €
Single Room 3709 € 690 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2965 € 690 €
Twin Room 2965 € 690 €
Triple Room 2965 € 690 €
Single Room 3655 € 690 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3739 € 0 €
Twin Room 3739 € 0 €
Triple Room 3739 € 0 €
Single Room 4429 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3685 € 0 €
Twin Room 3685 € 0 €
Triple Room 3685 € 0 €
Single Room 4373 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

SK 778

21/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ*

13:30

15:55

SK 595

22/12/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

08:15

10:40

SK 596

28/12/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ*

16:50

20:55

SK 777

29/12/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

08:30

12:40

*Διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

SK 778

28/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ*

13:30

15:55

SK 595

29/12/2023

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

08:15

10:40

SK 596

04/01/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ*

11:20

15:25

SK 777

05/01/2024

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

08:30

12:40

*Διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (τα δείπνα στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στην αναχ/ση 28/12 περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο Πρωτοχρονιάς. Στην Κοπεγχάγη μόνο πρωινό.
 • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
 • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.). 
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει. 
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. 
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του. 
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται  1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

!! Περιλαμβάνει 3 βράδια κυνήγι του βορείου Σέλαος !!

Ένα πρόγραμμα έμπνευσης Versus που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017. Οι πρώτες 5 αποστολές που έγιναν τότε απέδειξαν ότι μπορούμε να τολμήσουμε μαζί και ότι η Ισλανδία μπορεί να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες. Ακολούθησαν δεκάδες αποστολές και ανάλογου αριθμού βίντεο και φωτογραφίες, και βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι διαθέτουμε ένα μελετημένο πρόγραμμα για να ζήσουμε μια εμπειρία ζωής.

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (και όχι μόνο), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής – σε ολόκληρο τον κόσμο – χώρας!

Highlight του ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας, έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Τι πετυχαίνουμε με αυτές τις διανυκτερεύσεις

To εθνικό πάρκο Σκάφταφελ είναι ένα  σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δύο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο τον χρόνο να το εξερευνήσουμε, αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το Βόρειο Σέλας, απομονωμένοι από οποιαδήποτε πηγή φωτός. Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρέικιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες γεμάτες δραστηριότητες στη θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολύ χρόνο - άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να δούμε το Βόρειο Σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση, και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Γιατί συνήθως αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ και επιπλέον διανυκτερεύσεις σε τόσο απομακρυσμένα σημεία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης από άποψη τουριστικών παροχών. Οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ απαιτούν πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις. Εμείς όμως πιστοί στις αξίες μας δεν θα μπορούσαμε να τις μειώσουμε γιατί μας δίνουν πολλά πλεονεκτήματα!

Κυνηγήστε το πιο όμορφο, το πιο φαντασμαγορικό, το πιο εξωπραγματικό φαινόμενο της φύσης!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versusφτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις βραδινές εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις μέσω Κοπεγχάγης.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό στην Κοπεγχάγη)
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
 • Διαμονή στη Χέλλα για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση όταν κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας, και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κοπεγχάγη, για να πάρουμε μια γεύση και από τη γοητευτική πρωτεύουσα της Δανίας και να αποφύγουμε τις αναμονές στα αεροδρόμια των ενδιάμεσων σταθμών.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκάγκαφος, Γκούλφος.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
 • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
 • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
 • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
 • Περιήγηση στο Ρέικιαβικ
 • Περιήγηση στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες
 • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.


Προσοχή!!! Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus Travel τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρησή σας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις μέσω Κοπεγχάγης
 • Τρεις βραδινές εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.

 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

21/12, 28/12Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info