fb

Χριστούγεννα στη Λαπωνία με 2 διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού στο Ροβανιέμι, Κυνήγι Βόρειου Σέλαος & Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό | 24.12.2023

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με αυτό το αποκλειστικό, συναρπαστικό οδοιπορικό του Versus, θα ανακαλύψουμε εκπληκτικές ομορφιές της Λαπωνίας και του Αρκτικού Κύκλου, ζώντας τα Χριστούγεννα στο πιο «χριστουγεννιάτικο» μέρος του κόσμου! Με το χωριό του Άι-Βασίλη και τη διαμονή σε ιγκλού στην καρδιά της λαπωνικής υπαίθρου, το γιορτινό παραμύθι δεν αργεί να πάρει σάρκα και οστά. Ένα σπάνιο πρόγραμμα στη Λαπωνία, για να την εξερευνήσουμε σε βάθος, να γνωρίσουμε τους Σάμι, να απολαύσουμε την αναζωογονητική φύση της σουηδικής και φινλανδικής Λαπωνίας, να κάνουμε βόλτες με έλκηθρα και χάσκι, με παγοθραυστικά, με snowmobiles... Και βέβαια να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας, ίσως το πιο φαντασμαγορικό υπερθέαμα που μας προσφέρει η φύση!

Όλες οι εκδρομές, παροχές, μετακινήσεις, δραστηριότητες, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εντάσσονται στην τελική τιμή. Δεν παρέχεται τίποτα προαιρετικά και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, για να έχετε απόλυτο έλεγχο του κόστους από την Αθήνα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξειδικευμένο και αποκλειστικό. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, προσφέρει το τέλειο τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του και εγγυάται μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από τη Στοκχόλμη και κατευθυνόμαστε προς τη σουηδική Λαπωνία, στη Κίρουνα, όπου μπαίνουμε στο ξενοδοχείο από πάγο, συναντάμε αυτόχθονες Λάπωνες, τους Σάμι, και κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας, προσπαθώντας να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά υπερθεάματα του πλανήτη! Συνεχίζουμε για το χριστουγεννιάτικο Ροβανιέμι, με τη μοναδική εμπειρία της διανυκτέρευσης σε ιγκλού στην ύπαιθρο της Λαπωνίας. Επισκεπτόμαστε το υπέρλαμπρο χωριό του Αϊ Βασίλη, απολαμβάνουμε σαφάρι με χάσκις και έλκηθρο με ταράνδους. Θαυμάζουμε τα γραφικά τοπία της Χαπαράντα και το παραθαλάσσιο Κέμι, με το κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και το μοναδικό αρκτικό ζωολογικό κήπο της Ράνουα. Στα χιονισμένα τοπία του Κέμι θα απολαύσουμε σαφάρι με snowmobiles. Εξερευνούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης Λούλεο, Γκάμελσταντ, μνημείο της UNESCO και ζούμε μια μοναδική εμπειρία στο ιστορικό λιμάνι του Βοθνιακού Κόλπου, κάνοντας κρουαζιέρα με παγοθραυστικό! Ένα ταξίδι άκρως χριστουγεννιάτικο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στη Λαπωνία, την οποία εξερευνούμε στο κομμάτι της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις σε υπέροχο γυάλινο ιγκλού στο χριστουγεννιάτικο Ροβανιέμι που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική ματιά στο ταξίδι και θα μας χαρίσουν εξαιρετική απόλαυση της λαπωνικής φύσης. Και φυσικά με ιδανικές μετακινήσεις και με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμα αυτό είναι επικεντρωμένο στην Λαπωνία και τη βόρεια Σουηδία. Με άφιξη και αναχώρηση από τη Σουηδία, στόχος μας είναι μία σφαιρική εμπειρία του Σκανδιναβικού αρκτικού κύκλου σχεδόν στο σύνολό του. Εκτός από τις διανυκτερεύσεις στο Ιγκλού, απολαμβάνουμε διανυκτερεύσεις στην πραγματική Λαπωνία όπως στη Χαπαράντα, στο Λούλεο αλλά και στο «Ροβανιέμι» της Σουηδίας, την εκπληκτική Κίρουνα με επίσκεψη στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο. Επιπλέον ακριβές δραστηριότητες περιλαμβάνονται γεμίζοντας το πρόγραμμα μας με αξέχαστες εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Ειδικότερα:

 • Δυο εσωτερικές πτήσεις και όχι μια έτσι ώστε να αποφύγουμε τα τεράστια χιλιόμετρα από τις πρωτεύουσες ή τις πολύωρες διαδρομές με τρένο με αποτέλεσμα να χάνουμε μέρες ολόκληρες στο δρόμο.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικό ξενοδοχείο με γυάλινα ιγκλού στη λαπωνική ύπαιθρο, στο Ροβανιέμι, πολύ κοντά στο χωριό του Άι-Βασίλη!
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Χριστουγεννιάτικο και  Πρωτοχρονιάτικο δείπνο.
 • Ειδική αναζήτηση και διαδρομή για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • Πλεύση με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή (αξίας €200 για τις 11 πρώτες συμμετοχές), μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το χωριό των Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και τοπικές λιχουδιές.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, όπου θα γνωρίσουμε τα αγαπημένα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα απολαύσουμε μια βόλτα με έλκηθρο που θα σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με σκυλιά χάσκι (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
 • Επισκεψη στο Snowman World, με πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
 • Μία μαγευτική μέρα στη Στοκχόλμη
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobiles.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου και στο Experience365, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Είσοδος στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα.
 • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
 • Μία (1) διανυκτέρευση και ξενάγηση στην Στοκχόλμη με ημιδιατροφή. Θα έχουμε περίπου μία ημέρα για να γνωρίσουμε την Πόλη να απολαύσουμε τις ομορφιές της και τις αγορές της. Μια πολιτιστική παρένθεση σε ένα υπέροχο ταξίδι στον Αρκτικό κύκλο.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στοκχόλμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΟΥΗΔΙΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ –ΚΙΡΟΥΝΑ (πτήση): Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κίρουνα, στη Σουηδική Λαπωνία μόλις 200 χλμ. μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο. Η Κίρουνα ή Κιρούνα αποτελεί την βορειότερη πόλη της Σουη-δίας, ιδανική για τις πιο αξέχαστες χειμερινές στιγμές. Είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ως η πιο ση-μαντική μεταλλοπαραγωγική ζώνη της Σκανδιναβίας. Μάλιστα, το ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος της Κίρουνα θεωρείται το πιο πλούσιο και πιο σύγχρονο σε ολόκληρο τον κόσμο!  Κατάφερε να εξελιχθεί όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως μια πόλη υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, με την διαστημική φυσική να διαπρέπει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στη συνέχεια, εξορμούμε για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας, ένα από τα πιο διάσημα φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Κίρουνα.

3η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ: Χωριό Σάμι, Ξενοδοχείο από Πάγο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε χωριό των Σάμι, των αυτόχθονων κα-τοίκων της Λαπωνίας για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα της Λαπωνίας. Θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα πιούμε μαζί καφέ γύρω από τη φωτιά και θα μάθουμε πολλά, και από πρώτο χέρι, για την τόσο ιδιαίτερη αυτή φυλετική ομάδα που έχει μάθει να ζει σε μάλλον αντίξοες συνθήκες.
Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στη περιοχή της Κίρουνα!  Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέ-πτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ): Φάρμα Ταράνδων, Arktikum, Διανυκτέρευση σε Ιγκλού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε οδικώς το ταξίδι μας προς την πρωτεύουσα της Λαπωνίας και πόλη της Φινλανδίας, Ροβανιέμι.
Επόμενος σταθμός η φάρμα ταράνδων, όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τε-τράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε βόλτα με έλκηθρο που θα το σέρνουν τάρανδοι μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνε-τα και ζεστά.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Arktikum, ένα επιστημονικό κέντρο για τον Αρκτικό Κύκλο στο Ροβανιέμι, για να μάθουμε πολλά για το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και την τεράστια σημασία που έχει η διατήρησή του.
Καθώς πέφτει το βράδυ, σας περιμένει μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη έκπληξη!
Τέλος, μας περιμένει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: θα διανυκτερεύσουμε σε πολυτελή, γυάλινα ιγκλού, στο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, στην καρδιά της Λαπωνίας!
** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστη-μίου της Λαπωνίας, το Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

5η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σαφάρι με χάσκι, Χωριό Αϊ Βασίλη, Snowman World, Διανυκτέρευση σε Ιγκλού

παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος! Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορ-φιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!
Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθέ-νιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αϊ Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμ-ματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!
Ακόμα, θα δούμε τον Snowman World, μάλλον η πιο συναρπαστική πλευρά στο χωριό του Άι-Βασίλη, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
Ακολουθεί δείπνο και φυσικά ακόμα μία διανυκτέ-ρευση σε ιγκλού στο χωριό του Άι-Βασίλη.
** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστη-μίου της Λαπωνίας,το  Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

6η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ: Ζωολογικός Κήπος Ρανούα, Κάστρο από Χιόνι - ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ

Μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας για μια οδική διαδρομή στη φινλανδική Λαπωνία. Μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο, θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωο-λογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα!

Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρί-σκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!
Μετά την απόδραση με snowmobile, θα επισκεφτούμε ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού! Αυτό το διάσημο αξιοθέατο υπόσχεται να σας βυθίσει στη μαγεία της Αρκτικής. Το κάστρο διαθέτει και έναν μαγικό χώρο, το Experience 365, όπου θα ανακαλύψετε έναν κόσμο πάγου και χιονιού, γλυπτά από πάγο και παγωμένα τοπία σας μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο βασίλειο. Η έκθεση αυτή είναι θεματική, με το θέμα κατά καιρούς να αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και τα γλυπτά αλλά και ο χώρος, παίρνοντας μορφή από μια άλλη ιστορία, από ένα άλλο παραμύθι. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη καθώς εξερευνάτε αυτή τη μαγευτική χειμερινή χώρα των θαυμάτων.
Καθώς φθάνει το βράδυ, θα φτάσουμε στη πόλη Χαπαράντα, μια πανέμορφη πόλη με αυθεντική Σκανδιναβική γοητεία, ένα διαμάντι της Σουηδικής Λαπωνίας. Εκεί, θα τακτοποιηθούμε σε ένα φιλόξενο κατάλυμα για μια ήσυχη διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ – ΚΕΜΙ – ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ (Σαφάρι με Snowmobiles, Κυνήγι Βόρειου Σέλαος)

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε για μια συναρπαστική μέρα. Αρχικά, Θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας για να διασχίσουμε τα γραφικά τοπία της Χαπαράντα με προορισμό το Κέμι. Καθώς ταξιδεύουμε σε αυτή τη χιονισμένη χώρα των θαυμάτων, θα θαυμάσετε την αιθέρια ομορφιά του Σκανδιναβικού τοπίου: Το αστραφτερό χιόνι και ο καθαρός αέρας δημιουργούν μια μοναδική μαγική ατμόσφαιρα που θα σας προ-ξενήσει δέος.

Στη συνέχεια θα ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία: Φορέστε το κράνος σας και ετοιμαστείτε για μια συναρ-παστική βόλτα με snowmobile στα παγωμένα νερά! Νιώστε την έκρηξη της αδρεναλίνης καθώς διατρέχετε την παγωμένη επιφάνεια περιτριγυρισμένος από εκπληκτικές όψεις της φύσης. Αυτή η ιδιαίτερη περιπέτεια είναι βέβαιο ότι θα σας μείνει αξέχαστη.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, σε περίπτωση που σας ζητηθεί.
Το βράδυ μας περιμένει ακόμα μία ευκαιρία να εξορ-μήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να το θαυμάσουμε από κοντά. Ακόμα και αν δεν μπορέ-σουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μο-ναδική εμπειρία της αρκτικής νύχτας.
Επιστρέφουμε στη Χαπαράντα για διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ – ΛΟΥΛΕΟ (ΣΟΥΗΔΙΑ): Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο (Piteå). Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην παγωμένη θάλασσα της Αρκτικής. Κατά τη διάρκειά της θα ξενα-γηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το…λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!
Διανυκτέρευση στη Λούλεο.

9η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στο Λούλεο. Άφιξη και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολο-γίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Το απόγευμα θα εξερευνήσουμε την εκκλησιαστική πόλη Γκάμελσταντ! Αυτό το αξιόλογο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO σας προσκαλεί να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Γραφικά κόκκινα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής περιβάλλουν την εκπληκτική εκκλησία Νεντερλούλεο. Θα Εξερευνήσουμε τα στενά δρομάκια, θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θα απολαύσουμε τη γαλήνια ατμόσφαιρά της. Πρόκειται για προορισμό ιδιαίτερα προσφιλή για τους λάτρεις της ιστορίας και όσους αναζητούν μια ματιά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σουηδίας.

Το βράδυ μας περιμένει ακόμα μία ευκαιρία να εξορμήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να το θαυμάσουμε από κοντά. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της αρκτικής νύχτας.
Διανυκτέρευσή.

10η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αφού φάμε πρωινό, θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Τα 3κλινα και 4κλινα είναι πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας και διατίθενται μόνο κατόπιν έγκαιρης ζήτησης, με προκαταβολή. Η συμμετοχή οφείλει να πραγματοποιηθεί πολύ έγκαιρα.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3799 € 500 €
Twin Room 3799 € 500 €
Triple Room 3799 € 500 €
Single Room 4949 € 500 €
Σημείωση:

Τα 3κλινα και 4κλινα είναι πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας και διατίθενται μόνο κατόπιν έγκαιρης ζήτησης, με προκαταβολή. Η συμμετοχή οφείλει να πραγματοποιηθεί πολύ έγκαιρα.

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4019 € 500 €
Twin Room 4019 € 500 €
Triple Room 4019 € 500 €
Single Room 5169 € 500 €
Σημείωση:

Τα 3κλινα και 4κλινα είναι πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας και διατίθενται μόνο κατόπιν έγκαιρης ζήτησης, με προκαταβολή. Η συμμετοχή οφείλει να πραγματοποιηθεί πολύ έγκαιρα.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4549 € 0 €
Twin Room 4549 € 0 €
Triple Room 4549 € 0 €
Single Room 5699 € 0 €
Σημείωση:

Τα 3κλινα και 4κλινα είναι πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας και διατίθενται μόνο κατόπιν έγκαιρης ζήτησης, με προκαταβολή. Η συμμετοχή οφείλει να πραγματοποιηθεί πολύ έγκαιρα.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

SK 1834

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

14:25

17:15

SΚ 1042

25/12/2023

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΙΡΟΥΝΑ

11:45

13:20

SK 005

02/01/2024

ΛΟΥΛΕΟ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

10:05

11:30

SK 1833

02/01/2024

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

14:50

19:25

Operated by Subsidiary/Franchise

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 και Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στις 31/12)
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης (3* superior/4*)
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Επίσκεψη σε χωριό Σάμι.
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με χάσκι (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στον αρκτικό ζωολογικό κήπο Ράνουα
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
 • Σαφάρι με snowmobiles.
 • Είσοδος στο Arktikum και στο Snowman World στο Ροβανιέμι.
 • Είσοδος στο Κάστρο από Πάγο στο Κέμι
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 450€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ

Οι ισοθερμικές στολές παρέχονται για 2 συγκεκριμένες ημέρες, από το Versus Travel. Συστήνουμε, για λόγους υγιεινής, να έχετε μαζί σας δική σας ισοθερμική στολή και παπούτσια apres ski, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση αλλαγής ρούχων και να ξεκινάτε την ημέρα με τα δικά σας ρούχα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Όταν το παιδί ταξιδεύει με συγγενή πρώτου βαθμού, απαιτείται και από τους δύο γονείς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στη Λαπωνία, την οποία εξερευνούμε στο κομμάτι της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις σε υπέροχο γυάλινο ιγκλού στο χριστουγεννιάτικο Ροβανιέμι που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική ματιά στο ταξίδι και θα μας χαρίσουν εξαιρετική απόλαυση της λαπωνικής φύσης. Και φυσικά με ιδανικές μετακινήσεις και με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμα αυτό είναι επικεντρωμένο στην Λαπωνία και τη βόρεια Σουηδία. Με άφιξη και αναχώρηση από τη Σουηδία, στόχος μας είναι μία σφαιρική εμπειρία του Σκανδιναβικού αρκτικού κύκλου σχεδόν στο σύνολό του. Εκτός από τις διανυκτερεύσεις στο Ιγκλού, απολαμβάνουμε διανυκτερεύσεις στην πραγματική Λαπωνία όπως στη Χαπαράντα, στο Λούλεο αλλά και στο «Ροβανιέμι» της Σουηδίας, την εκπληκτική Κίρουνα με επίσκεψη στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο. Επιπλέον ακριβές δραστηριότητες περιλαμβάνονται γεμίζοντας το πρόγραμμα μας με αξέχαστες εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Ειδικότερα:

 • Δυο εσωτερικές πτήσεις και όχι μια έτσι ώστε να αποφύγουμε τα τεράστια χιλιόμετρα από τις πρωτεύουσες ή τις πολύωρες διαδρομές με τρένο με αποτέλεσμα να χάνουμε μέρες ολόκληρες στο δρόμο.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικό ξενοδοχείο με γυάλινα ιγκλού στη λαπωνική ύπαιθρο, στο Ροβανιέμι, πολύ κοντά στο χωριό του Άι-Βασίλη!
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Χριστουγεννιάτικο και  Πρωτοχρονιάτικο δείπνο.
 • Ειδική αναζήτηση και διαδρομή για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • Πλεύση με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή (αξίας €200 για τις 11 πρώτες συμμετοχές), μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το χωριό των Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και τοπικές λιχουδιές.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, όπου θα γνωρίσουμε τα αγαπημένα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα απολαύσουμε μια βόλτα με έλκηθρο που θα σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με σκυλιά χάσκι (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
 • Επισκεψη στο Snowman World, με πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
 • Μία μαγευτική μέρα στη Στοκχόλμη
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobiles.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου και στο Experience365, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Είσοδος στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα.
 • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
 • Μία (1) διανυκτέρευση και ξενάγηση στην Στοκχόλμη με ημιδιατροφή. Θα έχουμε περίπου μία ημέρα για να γνωρίσουμε την Πόλη να απολαύσουμε τις ομορφιές της και τις αγορές της. Μια πολιτιστική παρένθεση σε ένα υπέροχο ταξίδι στον Αρκτικό κύκλο.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι.

 

Highlights

 • Απολαύστε το Βόρειο Σέλας στη λαπωνική φύση.
 • Χαρείτε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, και βουτήξτε στα παγωμένα νερά (με ειδικό εξοπλισμό)
 • Διεισδύστε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)
 • Διαμονή στην ύπαιθρο της Λαπωνίας, σε γυάλινο ιγκλού πολύ κοντά στο χωριό του Αϊ-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Διασκεδάστε στο σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά χάσκι στο χιόνι.  
 • Απολαύστε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο χωριό του Αϊ-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Μπείτε στο μεγαλύτερο παγο-ξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (Σουηδική Λαπωνία)
 • Απολαύστε σαφάρι με snowmobiles στη λαπωνική ύπαιθρο!
 • Γνωρίστε τους Σάμι, τους αυτόχθονες κατοίκους της Λαπωνίας.
 • Περάστε μία αξέχαστη μέρα στη βασιλική Στοκχόλμη
 • Επισκεφτείτε το μοναδικό αρκτικό ζωολογικό κήπο Ράνουα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πλεύση με παγοθραυστικό
 • Διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά
 • Χριστουγεννιάτικο και  Πρωτοχρονιάτικο δείπνο
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Χριστούγεννα στη Λαπωνία με 2 διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού στο Ροβανιέμι, Κυνήγι Βόρειου Σέλαος & Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό | 24.12.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info