fb

Εκτεταμένο Άμστερνταμ - Παρίσι Με εκδρομές σε Χάρλεμ, Ρότερνταμ, Χάγη, Ντελφτ | 22.12.2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1250€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι στο Άμστερνταμ όπως θα πρέπει να είναι, αφιερωμένο σε μία από τις πιο ζωντανές και ανοιχτές μητροπόλεις του κόσμου. Δεν αντιμετωπίζουμε το ταξίδι μας ως ένα απλό city break με επιδερμική προσέγγιση και ελεύθερες ημέρες: αντίθετα, γνωρίζουμε τη μοναδική αυτή πόλη μέσα από περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τα πολλά αξιοθέατα και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνουμε επίσης εκδρομές στο Χάρλεμ, στο Ρότερνταμ, τη Χάγη και το Ντελφτ για να πάρουμε μια γεύση της ολλανδικής ενδοχώρας. Και βέβαια έχουμε συνεχώς μαζί μας έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Κι έπειτα ερχόμαστε αεροπορικώς στο μαγευτικό Παρίσι, τη σημαντικότερη ίσως πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Versus του δίνει τη σημασία που του αξίζει, με πλήρη κάλυψη των πιο διάσημων και χαρακτηριστικών αξιοθέατων της πόλης και αρκετό ελεύθερο χρόνο για βόλτες (πάντα μαζί με τον αρχηγό μας) για να διαλέξετε και να εμβαθύνετε στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Επιπλέον, αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στο Λούβρο, το διασημότερο μουσείο του κόσμου και στο Μουσείο των Αρωμάτων, για να πάρουμε μία καλή γεύση από το περίφημο παρισινό lifestyle.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινάει από το Άμστερνταμ, τη μεγάλη ολλανδική μητρόπολη, την οποία γνωρίζουμε περιηγούμενοι στα πάμπολλα αξιοθέατά της. Γνωρίζουμε το ιστορικό Χάρλεμ των λουλουδιών και της τουλίπας, αλλά και το Ρότερνταμ, τη Χάγη και το Ντελφτ, με εκδρομή στην πανέμορφη ενδοχώρα. Συνεχίζουμε στο μαγικό Παρίσι, με πλήρη ξενάγηση, επίσκεψη στο Λούβρο και το Μουσείο των Αρωμάτων, αλλά και προαιρετική εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το αξέχαστο ταξίδι!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Άμστερνταμ και το Παρίσι με τη φιλοσοφία Versus, όπως σας έχουμε συνηθίσει! Με το ταξίδι αυτό δεν αντιμετωπίζουμε το Άμστερνταμ ως city break, γεμίζοντάς το με ελεύθερες ημέρες: αντίθετα, απολαμβάνουμε την ολλανδική μητρόπολη ως ολοκληρωμένο προορισμό, με πολλές και εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, με νέες εμπειρίες και εκδρομές στο Χάρλεμ, το Ρότερνταμ, τη Χάγη και το Ντελφτ. Κι έπειτα φτάνουμε στο Παρίσι, τον απόλυτο προορισμό για όλες τις εποχές, που όμως την περίοδο των Χριστουγέννων γίνεται απλά συγκλονιστικό.

Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά
της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.

Ειδικότερα:

 • Πολύ καλές πτήσεις με την αξιοπιστία της KLM και της Air France.
 • Πτήση από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, για μεγαλύτερη άνεση, αποφεύγοντας έτσι τις πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ, στο ξενοδοχείο NH Amsterdam Zuid 4*.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Παρίσι στο πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο Le Meridien Etoile 4* sup, λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champes Elysées. Απολαμβάνουμε 5 διαν/σεις στο ακριβό Παρίσι, στην καρδιά της εορταστικής περιόδου, για να πάρουμε γενναίες δόσεις μαγείας!
 • Περιήγηση στο Άμστερνταμ για να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης, και να απολαύσουμε αυτό τo ταξίδι έτσι όπως μόνο το Versus Travel σχεδιάζει και πραγματοποιεί, δίνοντας έντονη χροιά στο πολιτιστικό στοιχείο.
 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη περιήγηση στο Παρίσι και δύο «ελεύθερες» ημέρες πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
 • Στο Παρίσι, αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!
 • Πηγαίνουμε και στο περίφημο Μουσείο των Αρωμάτων για να μάθουμε την ιστορία του αρώματος που άρχισε 5.000 χρόνια πριν και να δούμε τα προσωπικά αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας!
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, έναν αληθινό παράδεισο για μι­κρούς και μεγάλους! Εναλλακτικά την ημέρα αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης ημέρας στο Παρίσι για να ανακαλύψετε την Πόλη του Φωτός σε χαλαρούς ρυθμούς.
 • Εκδρομή στο Χάρλεμ.
 • Εκδρομή στο Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ. Μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, ρομαντική και σύγχρονη ταυτόχρονα, που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

2η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: εκδρομή στο Χάρλεμ – πανόραμα Άμστερνταμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για εκδρομή στο γειτονικό Χάρλεμ, την πόλη των λουλουδιών όπως την ξέρουν και οι Ολλανδοί: καθόλου τυχαία βέβαια αφού ό,τι γνωρίζουμε σχεδόν για την τεράστια παράδοση της χώρας στην ανθοκαλλιέργεια, και ειδικά στην καλλιέργεια της τουλίπας, ξεκίνησε από το Χάρλεμ, ήδη από τον 15ο αιώνα! Ήταν τέτοια η ακμή του εμπορίου εδώ, που απαίτησε μάλιστα και τεχνολογικές καινοτομίες: το Χάρλεμ ήταν η πρώτη πόλη που συνδέθηκε με σιδηρόδρομο με το Άμστερνταμ, στα μέσα του 19ου αι. για να διευκολυνθεί το εμπόριο λουλουδιών! Δεν θα ήταν άστοχο να πει κανείς πως η Ολλανδία άρχισε να αποκτά οικονομική επιφάνεια ακριβώς χάρη σ’ αυτή την πόλη, αξιοποιώντας τον πλούτο της για να γίνει στη συνέχεια παγκόσμια αποικιακή δύναμη.
Θα κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στην κεντρική πλατεία με τον καθεδρικό του Σαιντ Μπάβο και θα περπατήσουμε στο Χάρλεμ για να ανακαλύψουμε το χρώμα και τον χαρακτήρα αυτής της τόσο ιστορικής πόλης. Αν μάλιστα αναρωτιέστε τι σας θυμίζει το όνομά της, έχετε δίκιο: Ολλανδοί άποικοι από το Χάρλεμ ήταν εκείνοι ίδρυσαν την ομώνυμη πόλη στη Νέα Ήπειρο, την Αμερική.
Επιστροφή στο Άμστερνταμ και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, η οποία περιλαμβάνει την περιοχή της Γιορντάαν γεμάτη ιστορία από την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, με αναφορές στην ιστορία του μεγαλύτερου λιμανιού του κόσμου, το μεσαιωνικό παλιό κέντρο De Wallen, θα δούμε γέφυρες, κρυφά περάσματα, παλιά µπαρ, κρυφές εκκλησίες, μαγευτικά κανάλια, ιστορικές πλατείες, όπως η πλατεία DAM. Ύστερα θα κατευθυνθούμε προς τα διάσημα κανάλια των πλουσίων εμπόρων του 16ου και 17ου αιώνα, θα γνωρίσουμε γιατί υπάρχουν τόσα κανάλια στην πόλη, πως φτιάχτηκαν και γιατί η περιοχή είναι στην λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

3η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: εκδρομή ΧΑΓΗ – ΝΤΕΛΦΤ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να απολαύσουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην ολλανδική ενδοχώρα, για να γνωρίσουμε τις δύο εξίσου μεγάλες ολλανδικές πόλεις, Ρότερνταμ και Χάγη, όπως και τη μοναδική μεσαιωνική πόλη του Ντελφτ!
Η Χάγη είναι η πόλη-οικοδέσποινα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου και Διεθνών Οργανισμών, όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που στεγάζεται στο περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης». Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του Art Nouveau θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την πρόσοψη του επιβλητικού κτιρίου, που σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, το καθιστούν ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα στη Χάγη.
Η πόλη φιλοξενεί επίσης σημαντικά μουσεία, όπως το Mauritshuis, ένα σχετικά μικρό μουσείο που διαθέτει 350 έργα από τη συλλογή που ανήκε κάποτε στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, και για πολλούς είναι το ωραιότερο μουσείο στον κόσμο! Το Mauritshuis είναι το «σπίτι» του πιο διάσημου έργου του Βερμέερ, του «Κοριτσιού με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», του έργου του Ρέμπραντ «Μάθημα ανατομίας του Dr. Nicolaes Tulp» και των πιο διάσημων έργων της ολλανδικής Χρυσής Εποχής.
Μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες, πολλά προσεγμένα καταστήματα και όμορφα εστιατόρια δίνουν επάξια στη Χάγη τον τίτλο της πιο κομψής ολλανδικής πόλης.
Το Ντελφτ είναι η πρώτη πρωτεύουσα του ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια της, και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία, μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή! Είναι διάσημη για τα κεραμικά της, τα αξιόλογα πανεπιστήμιά της αλλά και ως γενέτειρα του ζωγράφου Βερμέερ. Ένα από τα ορόσημα της πόλης είναι η προτεσταντική εκκλησία (Νέα Εκκλησία) που χρονολογείται από το 1510, ενώ ο παλιός καθεδρικός ναός Oude Kerk και ο ναός Nieuwe Kerk αποτελούν ορισμένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.
Το Ρότερνταμ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, που μαζί με τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus, παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που σε καθηλώνει. Στο Ρότερνταμ θα συναντήσουμε όμορφες συνοικίες, σημαντικά μουσεία, εντυπωσιακά έργα τέχνης σε υπαίθριο χώρο, και τον ποταμό Nieuwe Maas με τα θαλάσσια ταξί που προσφέρουν μια διαφορετική… οπτική γωνία της πόλης. Αυτά και άλλα πολλά προσδίδουν στην πόλη του Ρότερνταμ τη μοναδική, πολύ ξεχωριστή ταυτότητά της που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις της Ολλανδίας.

Αφού ολοκληρώσουμε την εκδρομή και γνωριμία μας με την ολλανδική ενδοχώρα, επιστρέφουμε στο Άμστερνταμ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – πτήση για ΠΑΡΙΣΙ

Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση μας με προορισμό το Παρίσι.
Από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς (Île-de-France). Η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας είναι συγχρόνως μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO. Με τον συνολικό πληθυσμό της μητροπολιτικής περιοχής να ξεπερνά τα 13.000.000, το Παρίσι είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου!
Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην αρχιτεκτονική του Παρισιού, τα μνημεία του αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι το Παρίσι είναι μία από τις πιο «πράσινες» πρωτεύουσες της Ευρώπης, με πολλά πάρκα, κήπους, δάση να στολίζουν την ατμόσφαιρα της γαλλικής πρωτεύουσας.
Άφιξη στην Πόλη του Φωτός και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ (περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία πλήρη και πολύ εκτεταμένη ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός. Φυσικά θα αρχίσουμε με το Νο1 έμβλημα του Παρισιού, δηλαδή τον Πύργο του Άιφελ.
Οπωσδήποτε τον γνωρίζετε, όπως και πιθανότατα τον γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη. Κα-τασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ με αφορμή τη μεγάλη Διεθνή Έκθεση του Παρι¬σιού με θέμα την Τεχνολογία και την Πρόοδο που έ¬γινε το 1900, αλλά και για τον εορτασμό των 100 χρό¬νων από τη Γαλλική Επανάσταση. Ο πύργος έχει ύ¬ψος 324 μέτρα και λειτούργησε ως η μεγάλη είσοδος στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως. Για την εποχή του το κτίσμα θεωρήθηκε υπερβολικά πρωτοποριακό και ακαλαίσθητο.

Οι κριτικές στις εφημερίδες ήταν ιδιαιτέρως αρνητικές. Για παράδειγμα ο σπουδαίος Γάλλος μυθιστοριογρά¬φος Γκυ ντε Μωπασσάν λέγεται ότι έτρωγε το μεσημε¬ριανό του γεύμα στο εστιατόριο στην κορυφή του πύργου κάθε μέρα και όταν τον ρώτησαν γιατί, απά¬ντησε «επειδή είναι το μοναδικό μέρος στο Παρίσι, απ’ όπου δεν μπορείς να δεις τον πύργο». Ο δε διάσημος Γάλλος ποιητής Πολ Βερλαίν άλλαζε δρόμο για να μην τον βλέπει. Σήμερα πάντως, ο Πύργος του Άιφελ θεωρείται ένα πολύ εντυπωσιακό έργο της λεγόμενης διαρθρωτικής τέχνης. Και παρότι η κατασκευή του ή¬ταν προσωρινή, και το γαλλικό κράτος βάσει του συμβολαίου κτίσης, είχε τη δικαιοδοσία να τον γκρεμί¬σει 20 χρόνια μετά την ανέγερσή του, αυτό δεν έγινε ποτέ…
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1900 συμμετείχε και η Ελλάδα, ως νε¬οσύστατο κράτος, με τα λικέρ και τα κονιάκ της πατρι¬νής Ποτοποιίας Νικολάου Καλλικούνη, η οποία είχε ι¬δρυθεί το 1850. Το ελληνικό περίπτερο βρισκόταν στο Grand Palais (Μεγάλο Παλάτι), το οποίο θα δούμε κατά την ξενάγησή μας αμέσως μετά. Ο Νικόλαος Καλλικούνης στην έκθεση κέρδισε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων του. Τόσο το Grand Palais όσο και το Petit Palais (Μικρό Παλάτι) που θα δούμε μαζί (βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο), χτί¬στηκαν ως εκθεσιακοί χώροι με αφορμή τη Μεγάλη Διεθνή Έκθεση. Σήμερα λειτουργούν αμφότερα ως μουσεία καλών τεχνών.
Επόμενος σταθμός στην περιήγησή μας είναι τα Ηλύσια Πεδία ή αλλιώς Champs Elysées. Πρόκειται για τη δια¬σημότερη λεωφόρο του Παρισιού και, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, την ωραιότερη του κό¬σμου. Κατασκευάστηκε από τον Λουδοβίκο 14ο το 1667 ως συνέχεια των Κήπων του Κεραμεικού. Ο Λου-δοβίκος κατοικούσε στο Παλάτι του Κεραμεικού. Η ονο¬μασία Ιλίσια Πεδία προέρχεται από την ελληνική μυθο¬λογία. Η λεωφόρος καταλήγει στην, επίσης διάσημη, Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκεύασε ο Ναπολέων περίπου 2 αιώνες μετά. Επέλεξε το συγκεκριμένο ση¬μείο επειδή η περιοχή ήταν τόπος κατοικίας του προτού στεφθεί αυτοκράτορας.
Ακολουθεί το Μέγαρο των Απομάχων, ένα μεγαλειώ¬δες σύμπλεγμα μουσείων και μνημείων, το οποίο κα¬τασκευάστηκε επί Λουδοβίκου 14ου. Η αρχική χρήση των εγκαταστάσεων ήταν ως νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης των αναπήρων πολέμου. Σήμερα εκεί υπάρχει και μαυσωλείο για τους μεγάλους Γάλλους πολιτικούς και στρατηγούς, όπως ο Ναπολέων. Η δε περιοχή των Απομάχων, όσον αφορά την αγορά ακι¬νήτων, είναι η πιο ακριβή σε ολόκληρο το Παρίσι, ίσως και στον κόσμο.

Φυσικά από την ξενάγησή μας στην Πόλη του Φωτός δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη Παναγία των Πα¬ρισίων, ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα. Η κατασκευή της ολο-κληρώθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Στις 2 Δεκεμ¬βρίου του 1804 στον ναό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Όμως η Παναγία των Παρι¬σίων έγινε παγκοσμίως διάσημη χάρη στο ομώνυμο επικό γοτθικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό που εκδόθηκε το 1831 και σήμερα θεωρείται ένα από τα ση-μαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογο¬τεχνίας.
Αμέσως μετά θα πάμε στο Πάνθεον, ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Η ονομασία του είναι ελληνική και η αρχιτεκτο¬νική του φέρει στοιχεία κορινθιακού ρυθμού. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λουδοβίκο 15ο, αρχικώς ως ναός αφιερωμένος στην Αγία Ζενεβιέβ, την πολιούχο των Παρισίων, με σκοπό να φιλοξενήσει το λείψανό της. Τελικά όμως, μετά από πολλές τροποποιήσεις, χρησιμεύει σήμερα ως ένα μη θρησκευτικό μαυσωλείο διακεκριμένων Γάλλων πολιτών (Βολτέρος, Ρουσό, Μαρά, Ζολά, Μαλρώ, Δουμάς κ.ά.)
Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη διάσημη Αποβά¬θρα Ορσέ (Quai d’ Orsay), που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Σηκουάνα. Εκεί θα δούμε το Υπουργείο Εξω¬τερικών της Γαλλίας όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι διατυπώσεις για τη σύνταξη της Συνθήκης των Βερσαλλιών που έθεσε τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πό¬λεμο το 1919. Επιπλέον ο δρόμος της αποβάθρας είναι πασίγνωστος και λόγω των ζωγράφων που στήνουν εκεί ιστορικά τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν – αυτή η σκηνή είναι ορόσημο που βλέπουμε σε όλες τις ται¬νίες που έχουν κατά καιρούς γυριστεί στο Παρίσι.
Ένας ακόμα σταθμός μας για σήμερα είναι το Τροκα¬ντερό. Πρόκειται για τον λόφο στη Δυτική Όχθη που έ¬λαβε αυτή την ονομασία το 1823, προς τιμήν της μά¬χης του Τροκαντερό στην Νότια Ισπανία, στην οποία το οχυρωμένο ομώνυμο νησάκι κατελήφθη από τα γαλλικά στρατεύματα. Πριν από τότε ο λόφος ονομα-ζόταν Σαγιό. Το 1878 στο Τροκαντερό είχε χτιστεί το ο¬μώνυμο παλάτι, ως εκθεσιακός χώρος για τη Διεθνή Έκθεση που έλαβε χώρα την ίδια χρονιά. Εν συνεχεία, για τους σκοπούς της Διεθνούς Έκθεσης του 1837 το Παλάτι του Τροκαντερό κατεδαφίστηκε για να χτιστεί στη θέση του το Παλάτι του Σαγιό, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Στους Κήπους του Τροκαντερό θα δούμε και το εντυπωσιακό Σιντριβάνι της Βαρσοβίας. Διαθέτει 12 υδάτινες στήλες που φτάνουν τα 12 μέτρα, 24 μικρότερα σιντριβάνια που το νερό τους φτάνει τα 4 μέτρα και 10 υδάτινες καμάρες. Στο άκρο που βλέπει στον Σηκουάνα, υπάρχουν 20 κανόνια νερού, που ε¬κτοξεύουν με πίεση πίδακες νερού 50 μέτρων προς τον πύργο του Άιφελ.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

6η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ: ξενάγηση στα Μουσεία (Λούβρο – Μουσείο των Αρωμάτων)

Το Παρίσι είναι μια παγκόσμια μητρόπολη των τεχνών και φυσικά σε αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πτυχή του. Η έννοια του μουσείου εκεί ξεπερνά κατά πολύ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε ως μουσείο.
Η σημερινή μας ξενάγηση, λοιπόν, περιλαμβάνει το λεγόμενο μου¬σείο των μουσείων, το Λούβρο, που είναι ίσως το ση¬μαντικότερο του κόσμου και σίγουρα το διασημότερο.
Το Λούβρο βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, χτίστηκε το 1190 και αρχικά ήταν οχυρό. Αργότερα, μέσα στον μεσαί¬ωνα, μετατράπηκε σε ανάκτορο και εκεί άρχισαν να φι¬λοξενούνται οι βασιλικές συλλογές. Ως μουσείο λει¬τούργησε μετά τη Γαλλική Επανάσταση και συγκεκρι¬μένα τον Αύγουστο του 1793. Τότε τα 3/4 των εκθεμά¬των του προέρχονταν από τις βασιλικές συλλογές και το υπόλοιπο 1/4 προερχόταν από την κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία και τη δήμευση της περιου¬σίας των ευγενών της χώρας.
Εν συνεχεία τα εκθέματα αυξήθηκαν θεαματικά κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας ονειρευόταν να δημιουργήσει στο Πα¬ρίσι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Κατά τις εκ¬στρατείες του λοιπόν καθιέρωσε στους όρους ειρή¬νης πολεμική αποζημίωση σε είδος και, συγκεκριμένα, σε έργα τέχνης που εκτιμούνταν από Γάλλους ειδι¬κούς. Τότε προστέθηκαν στο Λούβρο αναρίθμητες αρχαιότητες από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Ανάμεσα σε όσα πήρε ο Ναπολέοντας ήταν και μια τεράστια ελαιογραφία του Πάολο Βερονέζε σε καμβά, «Ο Γάμος στην Κανά», διαστάσεων 9 Χ 6 μέ¬τρων, που κοσμούσε ιταλικό μοναστήρι και την οποία ο Γάλλος ηγέτης έκοψε στα δύο ώστε να μπορέσει να τη μεταφέρει στο Παρίσι. Το έργο αυτό δεν επιστρά¬φηκε ποτέ στην Ιταλία. Πέρα όμως από όσα πήρε ο Ναπολέοντας κάνοντας αφαίμαξη ειδικά στις ιταλικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής, σημαντική εισ¬ροή εκθεμάτων σημειώθηκε και χάρη στις ανασκαφές που έγιναν με πυρετώδεις ρυθμούς από Γάλλους αρ-χαιολόγους τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Ανάμεσα σε αυτά τα εκθέματα είναι η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.

Σήμερα στο Λούβρο εκτίθενται 35.000 έργα τέχνης, αλλά οι συλλογές του αριθμούν συνολικά τα 445.000 κομμάτια. Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου καταλαμ­βάνουν έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων. Οι δε ελ­ληνικές συλλογές καλύπτουν 25 αίθουσες... Όλα αυτά θα τα δούμε μαζί με τον Έλληνα αρχηγό μας ο οποίος θα μας κατατοπίσει απόλυτα για το καθετί, από αί­θουσα σε αίθουσα.

Μετά από την αξέχαστη εμπειρία του Λούβρου, ακολουθεί μία ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μου­σείο των Αρωμάτων ή αλλιώς Μουσείο Fragonard. Κατ’ αρχάς το Παρίσι, εκτός από Πόλη του Φωτός εί­ναι και η Πόλη των Αρωμάτων, αφού εκεί καθιερώθηκε η έννοια του αρώματος όπως το ξέρουμε σήμερα. Ο Fragonard είναι ένας από τους πρώτους οίκους αρω­ματοποιίας του 20ού αιώνα. Ιδρύθηκε το 1926 στην πόλη Γκρας που βρίσκεται στην Κυανή Ακτή. Η Γκρας σήμερα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολι­τιστικής κληρονομιάς από την UNESCO επειδή εκεί πα­ράγονται εδώ και αιώνες όλα τα γαλλικά αρώματα. Ο οίκος Fragonard πήρε την ονομασία του από τον διά­σημο Γάλλο ζωγράφο Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ που γεννήθηκε και έζησε στην Γκρας. Ιδρύθηκε από τον ευ­γενή Ευγένιο Φους και έχει ως έδρα μία από τις παλιό­τερες αρωματοποιίες της Γκρας που χτίστηκε το 1841 από τον αρωματοποιό Κλοντ Μοτέ.

Στο Μουσείο των αρωμάτων που θα επισκεφτούμε στο Παρίσι, θα δούμε μία πολύ μεγάλη συλλογή από τα σπουδαιό­τερα αρώματα στην ιστορία της αρωματοποιίας αλλά και πολλά σχετικά εκθέματα που θα μας μεταφέρουν 5.000 χρόνια πίσω. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε και τα αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας.

Αν κάποιοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το Μουσείο των Αρωμάτων, μπορούν εναλλακτικά να απολαύσουν κρουαζιέρα με μπατό στον Σηκουάνα!

Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδο­χείο μας. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

7η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την Πόλη του Φωτός με ε¬λεύθερο πρόγραμμα μαζί με τον αρχηγό μας. Θα κά¬νουμε βόλτες στα καταστήματα, ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην παγκόσμια μητρόπολη της μόδας. Θα περιηγηθούμε στη Δεξιά και στην Αριστερή Όχθη του Σηκουάνα – η δεξιά είναι η πιο αριστοκρατική, γε¬μάτη παλάτια και μνημεία, και η αριστερή είναι ιστο¬ρικά η αγαπημένη των διανοούμενων και των καλλιτε¬χνών. Θα επισκεφτούμε αν θέλουμε την Αποβάθρα Ορσέ και τον Πύργο του Άιφελ, καθώς και πανέμορφες γραφικές συνοικίες. Γενικώς θα γνωρίσουμε το Παρίσι από μέσα και θα ζήσουμε τη μαγική του ατμόσφαιρα. Είναι μοναδική ευκαιρία επίσης να έρθουμε στην συ¬νοικία της Μονμάρτρης, την αγαπημένη όλων των καλλιτεχνών που πέρασαν ποτέ από το Παρίσι. Μπο¬ρούμε να περπατήσουμε στα δρομάκια που σύχναζε η Αμελί και να ανέβουμε στον λόφο της Σάκρε Κερ με την πανέμορφη ομώνυμη εκκλησία από όπου η πανο¬ραμική θέα στο Παρίσι είναι ασυναγώνιστη!

8η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ (ελεύθερη ημέρα ή προαιρετική εκδρομή στη Ντίσνεϊλαντ)

Περισσότερος χρόνος στην κορυφαία πρωτεύουσα της Ευρώπης, και μάλιστα τις ημέρες των εορτών, τότε που όλα είναι στολισμένα και μαγικά. Ευκαιρία για βόλτες και περισσότερη εξερεύνηση, προκειμένου να εμβαθύνετε στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.
Εναλλακτικά, αντί για ελεύθερη ημέρα στο Παρίσι, σας προτείνουμε μία εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, έναν αληθινό παράδεισο για μι-κρούς και μεγάλους! Η Disneyland Paris (πρώην Eurodisney) βρίσκεται περί¬που 32 χλμ ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Ά¬νοιξε τις πύλες της το 1992 και αποτελεί μία ολόκληρη πόλη από θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέ¬ντρα, εστιατόρια και συγκροτήματα ψυχαγωγίας, όλα φυσικά εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο των η¬ρώων του Ντίσνεϊ. Υπολογίζεται πως σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της, η Disneyland Paris έχει υποδεχθεί πάνω από 320 εκατομμύρια επισκεπτών! 
Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΝΤΙΣΝΕΪΛΑΝΤ:

Η συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή στην Ντίσνε¬ϊλαντ μπορεί να πραγματοποιηθεί με δήλωση συμμετοχής πριν την αναχώρηση από την Αθήνα, και με καταβολή του κόστους εισιτηρίου στο Παρίσι. Κόστος: €130/ενήλικας και €120/παιδί. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και προς την Ντίσνεϊλαντ. Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε νωρίτερα στο Παρίσι, με ατομικά έξοδα, θα σας εξυ¬πηρετήσει ο σταθμός RER τραίνου, δίπλα ακριβώς στη Ντίσνεϊλαντ.

9η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο  του Παρισιού για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1250 € 440 €
Twin Room 1250 € 440 €
Triple Room 1250 € 440 €
Single Room 1990 € 440 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1470 € 440 €
Twin Room 1470 € 440 €
Triple Room 1470 € 440 €
Single Room 2210 € 440 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1940 € 0 €
Twin Room 1940 € 0 €
Triple Room 1940 € 0 €
Single Room 2680 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1576

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

AF 1741

25/12/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΑΡΙΣΙ

14:50

16:10

AF 1532

30/12/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
 • Πτήση από το Άμστερνταμ στο Παρίσι.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ, στο ξενοδοχείο NH Amsterdam Zuid 4*.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Παρίσι στο πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο Le Meridien Etoile 4* sup.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Είσοδος και ξενάγηση στο Λούβρο.
 • Εκδρομή στο Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη.
 • Εκδρομή στο Χάρλεμ.
 • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα κ.λπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 440€
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, σε αξιοθέατα κλπ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 • Όπερα – Τιμή γκρουπ 8€ κατ’ άτομο. Κανονική τιμή 14€.
 • Πύργος του Άιφελ – ατομικές τιμές χωρίς γκρουπ για όποιον επιθυμεί να το επισκεφτεί στον ελεύθερο χρόνο.
  • με ασανσέρ μέχρι το 2ο επίπεδο: 17,10€ (νέοι 12-24 ετών: 8,60€ - παιδιά 4-11 ετών: 4,30€ - παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
  • με ασανσέρ μέχρι την κορυφή: 26,80€ (νέοι 12-24 ετών: 13,40€ - παιδιά 4 -11 ετών: 6,70€ - παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
  • με σκάλες μέχρι το 2ο επίπεδο: 10,70€ (νέοι 12-24 ετών: 5,40€, παιδιά 4-11 ετών 2,70€ -  παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
  • με σκάλες μέχρι το 2ο επίπεδο & ασανσέρ μέχρι την κορυφή: 20,40€ (νέοι 12-24 ετών: 10,20€ - παιδιά 4-11 ετών: 5,10€ - παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
 • Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα & Μονμάρτρη: από 35€.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Η συμμετοχή στην επίσκεψη στην Ντίσνεϊλαντ πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνεται στο γραφείο μας. Η καταβολή του κόστους εισιτηρίου πραγματοποιείται στο Παρίσι. Αν κάποιοι ταξιδιώτες επιθυμούν εκ των υστέρων να δηλώσουν ενδιαφέρον για την εκδρομή, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η συμμετοχή τους θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα (subject to availability).  Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν και εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα, η ακύρωση της συμμετοχής τους (εάν αλλάξουν γνώμη) δεν θα είναι δυνατή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «Stopover Athens» από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Άμστερνταμ και το Παρίσι με τη φιλοσοφία Versus, όπως σας έχουμε συνηθίσει! Με το ταξίδι αυτό δεν αντιμετωπίζουμε το Άμστερνταμ ως city break, γεμίζοντάς το με ελεύθερες ημέρες: αντίθετα, απολαμβάνουμε την ολλανδική μητρόπολη ως ολοκληρωμένο προορισμό, με πολλές και εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, με νέες εμπειρίες και εκδρομές στο Χάρλεμ, το Ρότερνταμ, τη Χάγη και το Ντελφτ. Κι έπειτα φτάνουμε στο Παρίσι, τον απόλυτο προορισμό για όλες τις εποχές, που όμως την περίοδο των Χριστουγέννων γίνεται απλά συγκλονιστικό.

Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά
της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.

Ειδικότερα:

 • Πολύ καλές πτήσεις με την αξιοπιστία της KLM και της Air France.
 • Πτήση από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, για μεγαλύτερη άνεση, αποφεύγοντας έτσι τις πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ, στο ξενοδοχείο NH Amsterdam Zuid 4*.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Παρίσι στο πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο Le Meridien Etoile 4* sup, λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champes Elysées. Απολαμβάνουμε 5 διαν/σεις στο ακριβό Παρίσι, στην καρδιά της εορταστικής περιόδου, για να πάρουμε γενναίες δόσεις μαγείας!
 • Περιήγηση στο Άμστερνταμ για να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης, και να απολαύσουμε αυτό τo ταξίδι έτσι όπως μόνο το Versus Travel σχεδιάζει και πραγματοποιεί, δίνοντας έντονη χροιά στο πολιτιστικό στοιχείο.
 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη περιήγηση στο Παρίσι και δύο «ελεύθερες» ημέρες πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
 • Στο Παρίσι, αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!
 • Πηγαίνουμε και στο περίφημο Μουσείο των Αρωμάτων για να μάθουμε την ιστορία του αρώματος που άρχισε 5.000 χρόνια πριν και να δούμε τα προσωπικά αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας!
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, έναν αληθινό παράδεισο για μι­κρούς και μεγάλους! Εναλλακτικά την ημέρα αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης ημέρας στο Παρίσι για να ανακαλύψετε την Πόλη του Φωτός σε χαλαρούς ρυθμούς.
 • Εκδρομή στο Χάρλεμ.
 • Εκδρομή στο Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

 

Highlights

 • Παρατηρήστε τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Άμστερνταμ.
 • Θαυμάστε τα σπουδαιότερα έργα τέχνης του κόσμου στο υπερ-μουσείο του Λούβρου.
 • Μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια των ολλανδικών λουλουδιών στο Χάρλεμ.
 • Κάντε τις βόλτες σας στην ωραιότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champs Elysées, λίγα βήματα με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας!
 • Φωτογραφίστε τη φουτουριστική αρχιτεκτονική του Ρότερνταμ.
 • Περιηγηθείτε στο πανέμορφο Ντελφτ με το μεσαιωνικό κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια, και την κεντρική πλατεία με τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πολύ καλές πτήσεις με την αξιοπιστία της KLM και της Air France.
 • Πτήση από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, για μεγαλύτερη άνεση, αποφεύγοντας έτσι τις πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εκδρομή στο Ρότερνταμ, στο Χάρλεμ. το Ντελφτ και τη Χάγη.

 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

22/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Εκτεταμένο Άμστερνταμ - Παρίσι Με εκδρομές σε Χάρλεμ, Ρότερνταμ, Χάγη, Ντελφτ | 22.12.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info