fb

H μεγάλη μετανάστευση των ζώων του Δεκεμβρίου, με σπάνια διανυκτέρευση στο πάρκο Ντούτου, Σαφάρι σε lodge Πολυτελείας στην Τανζανία, Ζανζιβάρη | 24.12.2023

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φανταστείτε να γίνεστε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά υπερθεάματα της φύσης, πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει σταθμό στις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες. Αυτό είναι που κυνηγάμε σ’ αυτό το ταξίδι, όπου καλούμαστε να παρακολουθήσουμε την περίφημη Μετανάστευση των Ζώων, στις αχανείς εκτάσεις των εθνικών πάρκων της Τανζανίας. Στο Σερενγκέτι, στο Ντούτου και στο Νγκορονγκόρο η φύση αποκαλύπτει τον πιο λαμπερό της εαυτό, και εμείς σχεδιάζουμε ένα ταξίδι για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ευκαιρία αυτή στο έπακρο. Με διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες στα εθνικά πάρκα της Τανζανίας, με πραγματική επαφή με τη φύση, με χρόνο στις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό, και φυσικά με έμπειρο αρχηγό, το ταξίδι αυτό αποτελεί μία εμπειρία ζωής με όλη τη σημασία των λέξεων.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια συγκλονιστική περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα της Τανζανίας, που μαζί με το σμαραγδένιο, τροπικό νησί της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό θα μας χαρίσει αυθεντικές όψεις της αφρικανικής ζωής και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Επισκεπτόμαστε το Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης, και φυσικά το Πάρκο Σερενγκέτι, ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου. Φυσικά βρισκόμαστε στη χώρα την καλύτερη δυνατή περίοδο ώστε να παρακολουθήσουμε το μεγάλο αυτό υπερθέαμα που αποτελεί η μεγάλη μετανάστευση των ζώων, που αποτελεί και τον πυρήνα του ταξιδιού μας, και την οποία «κυνηγάμε» στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου. Δεν παραλείπουμε    και το μοναδικό Νγκορονγκόρο με τον τεράστιο κρατήρα του, που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων - ένας τόπος ανυπέρβλητης ομορφιάς.

 

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που παρακολουθήσαμε μαζί τη μετανάστευση στο Σερενγκέτι, συνεχίζουμε και φέτος! Οργανώνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για την Τανζανία και τα Εθνικά της - Πάρκα Σερενγκέτι, Νγκορονγκόρο, Ντούτου - με σκοπό να προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε (εκτός των άλλων) το υπερθέαμα της φύσης που αποτελεί η ετήσια μετανάστευση των ζώων. Παράλληλα, απολαμβάνουμε τις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό, παραδείσιες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα αυτό με κάθε λεπτομέρεια, όπως θα πρέπει δηλαδή να προσεγγίζεται ένα ταξίδι στην Τανζανία και τα Εθνικά της Πάρκα. Με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στο Ντούτου, ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της χειμερινής μετανάστευσης των ζώων, για το οποίο θα διατηρούμε συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε! Με σπάνια διανυκτέρευση στο Νγκορονγκόρο για να το απολαύσουμε και να έχουμε την εμπειρία ενός περιπατητικού σαφάρι.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για ένα πρόγραμμα copy-paste – αντίθετα, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βλέπουμε τις κινήσεις των ζώων αυτή την εποχή!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Turkish Airlines.
 • Πραγματικά σπάνιες διαμονές με συνολικά τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε lodges στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας, στη Λίμνη Μανιάρα, στο Σερενγκέτι, στο Ντούτου και στο Νγκορονγκόρο, το μοναδικό πρόγραμμα με αυτό τον σχεδιασμό.
 • Σπάνια για την εποχή διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου, για να είμαστε δίπλα εκεί που συμβαίνει η μετανάστευση των ζώων αυτή την εποχή. Θα «κυνηγήσουμε» να δούμε το φαινόμενο (καθώς πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, η κίνηση των ζώων δεν μπορεί να προβλεφθεί. Κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες από τους τοπικούς ρέιντζερ ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων).
 • Σπάνια διανυκτέρευση στο Νγκορονγκόρο για να το απολαύσουμε το μοναδικό του τοπίο
 • Διαμονή σε εξαιρετικά lodges πολυτελείας στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας:
  • «Lake Manyara Serena Safari Lodge» στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα
  • «Acacia Seronera Luxury Camp» στο Πάρκο Σερενγκέτι
  • «Lake Ndutu Luxury Camp» στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου
  • «Ngorongoro Serena Lodge» στο Νγκορονγκόρο

Ζητήστε τα lodges που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτε λιγότερο.

 • Ειδικό περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο.
 • Εκτενή σαφάρι στη Λίμνη Μανιάρα, το Σερενγκέτι και το Ντούτου.
 • Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη, με 4 διαν/σεις σε 4* sup. all inclusive ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες του νησιού, με επισκέψεις και ξεναγήσεις, αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαμονή στη Ζανζιβάρη γίνεται στις διάσημες παραλίες της και όχι στην πρωτεύουσα για μείωση κόστους.
 • Πλήρης διατροφή στα lodge και στη Ζανζιβάρη.
 • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στη λίμνη Μανιάρα
 • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x4 για να ανιχνεύσουμε το φαινόμενο της Μετανάστευσης των ζώων στο Πάρκο Ντούτου.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Άφιξη στην Ζανζιβάρη τις πρώτες πρωινές ώρες. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης.

Άφιξη, μεταφορά και άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση και χαλάρωση στις υπέροχες παραλίες του Ινδικού. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Ζανζιβάρη φημίζεται για τις εξωτικές αμμουδιές της, τα κρυστάλλινα νερά και τον πλούσιο βυθό των θαλασσών της.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ: ξενάγηση «Πέτρινη Πόλη» – Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια - μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών - τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης.

Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι, με τα μαγκρόβια δάση και τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το δάσος Ζοζάνι είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, στο οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει τη μαϊμού Red Colobus της Ζανζιβάρης. Θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα συμπαθέστατα αυτά ζωάκια.  

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις παραλίες. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και χαλάρωση.

 

4η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα χαλάρωσης και απόλαυσης του επίγειου παραδείσου που ακούει στο όνομα «Ζανζιβάρη». Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως snorkeling, diving, kite surfing, θαλάσσιο σκι, parasailing, και πολλές άλλες… υγρές περιπέτειες. Για τους πιο ρομαντικούς, μια βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα είναι ό,τι πρέπει, ενώ η εμπειρία να κολυμπάς μαζί με τα δελφίνια είναι απλά μοναδική. Εξερευνήστε τη Ζανζιβάρη με ποδήλατο ή απλά κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά και εξερευνήστε τον μαγευτικό βυθό, γεμάτο κοράλλια, τροπικά ψάρια, αλλά και ναυάγια.

 

5η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ – πτήση για ΑΡΟΥΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ (σαφάρι)

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την ηπειρωτική Τανζανία και την Αρούσα. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τον προορισμό μας για σήμερα, το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης.

Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 230 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη).

Αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας στη λίμνη Μανιάρα, ξεκινάμε για σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Μανιάρα, με εξειδικευμένους οδηγούς, που μας κατευθύνουν στα καλύτερα σημεία θέασης, παρέχοντάς μας παράλληλα όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον παράδεισο όπου βρισκόμαστε. Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. Επιστρέφουμε στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ – ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ (σαφάρι)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Πάρκο Σερενγκέτι. Το Πάρκο βρίσκεται σε ένα εσωτερικό, ψηλό οροπέδιο, ιδρύθηκε το 1951 και σε αυτό ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας.

Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του Πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 τετρ. χλμ. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο.

Μετά την άφιξή μας, λοιπόν, θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι στο πάρκο Σερενγκέτι. Στο σαφάρι μας οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας ελέφαντας ξύνει το χορτάρι με τα πόδια του και μετά το σηκώνει με την προβοσκίδα του για να τινάξει το χώμα πριν το βάλει στο στόμα του, επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη του. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ογκώδης ινδικός βούβαλος με τα τρομακτικά κέρατα και το χαρακτηριστικό ευέξαπτο βλέμμα. Τα βλέμματά μας χαμηλώνουν, καλύτερα να μην τον προκαλέσουμε. Καμηλοπαρδάλεις τεντώνουν τους μακριούς τους λαιμούς για να τσιμπολογήσουν από τις ακακίες, και παιχνιδιάρικοι μπαμπουίνοι κουτρουβαλούν και κάνουν ότι τσακώνονται.

Όλες αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με τις αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από «νησίδες» γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΤΟΥΤΟΥ (σαφάρι)

Αναχωρούμε σήμερα από το Σερενγκέτι με προορισμό μας το Εθνικό Πάρκο Ντούτου για μία συγκλονιστική εμπειρία…

Η περιοχή Ντούτου αποτελεί μέρος του βόρειου τμήματος του Νγκορονγκόρο και εκτείνεται μέχρι τις νότιες παρυφές Σερενγκέτι, αποτελώντας σημείο συνάντησης μεταξύ αυτών των δύο απίστευτων περιοχών άγριας φύσης. Αυτό το τμήμα του πάρκου αποτελείται από εκτεταμένα λιβάδια με αλκαλικές λίμνες που προσελκύουν κοπάδια φλαμίνγκο, καθώς και από δάση ακακίας. Η άγρια ζωή δίνει το «παρών» όλο τον χρόνο: καμηλοπάρδαλη, ελέφαντας, ύαινα και διάφορα είδη αντιλόπης εντοπίζονται γύρω από τις περιοχές όπου βρίσκεται νερό κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ενώ αιλουροειδή όπως λιοντάρι, τσίτα, λεοπάρδαλη, σερβάλ, αφρικανική άγρια γάτα και καρακάλ εντοπίζονται όλο το χρόνο. Αυτή την περίοδο ωστόσο λαμβάνει χώρα η μεγάλη μετανάστευση του χειμώνα, όταν αρχίζουν να φτάνουν από τον Βορρά, μέχρι τον Απρίλιο, εκατομμύρια ζέβρες και γαζέλες: παράλληλα, χιλιάδες μωρά ζώα γεννιούνται καθημερινά, προσελκύοντας την προσοχή της τσίτα, του λιονταριού και της ύαινας. Προσεγγίζοντας λοιπόν την περιοχή απολαμβάνουμε σαφάρι παρατηρώντας την άγρια ζωή, ενώ σαφάρι θα κάνουμε και το απόγευμα, αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας. Διανυκτέρευση. 

8η ημέρα: ΝΤΟΥΤΟΥ – ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ: περιπατητικό σαφάρι στον κρατήρα

Πρωινή αναχώρηση για τον επόμενο σταθμό της διαδρομή μας, το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων.

Η διαδρομή είναι μοναδική: εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου.

Φτάνοντας μας περιμένει μια διαφορετική εμπειρία: απολαμβάνουμε ειδικό περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο, με τη συνοδεία  ένοπλου ρέιντζερ, όπου θα περπατήσουμε σε αυτό τον παράδεισο και θα αναζητήσουμε εκτός από ζώα και Μασάι να βόσκουν τα ζώα τους. Το περιπατητικό σαφάρι αυτό δεν επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 10 ετών, και για να γίνει θα πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση. Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ – ΑΡΟΥΣΑ – ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ – Πτήση επιστροφής

Γεμάτοι από τις εικόνες και τις εμπειρίες ενός πλούσιου ταξιδιού, αναχωρούμε για την Αρούσα, από όπου στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Κιλιμάντζαρο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 990 €
Twin Room 3990 € 990 €
Triple Room 3990 € 990 €
Single Room 4490 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4210 € 990 €
Twin Room 4210 € 990 €
Triple Room 4210 € 990 €
Single Room 4710 € 990 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
 
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
 
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».
 
Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ :  50 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5230 € 0 €
Twin Room 5230 € 0 €
Triple Room 5230 € 0 €
Single Room 5730 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".
 
Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ :  50 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1850

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:05

17:35

TK 567

24/12/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
– ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

18:50

04:30 (+1)

TK 564

02/01/2024

ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ
– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

03:35

12:50

TK1849

02/01/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:50

14:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο πολυτελείας (resort) 4* sup. στη Ζανζιβάρη και όχι σε ξενοδοχείο πόλης.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο σαφάρι σε lodges πολυτελείας      στα πάρκα:
 • «Lake Manyara Serena Lodge» στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα
 • «Acacia Seronera Luxury Camp» στο Πάρκο Σερενγκέτι
 • «Lake Ndutu Luxury Camp» στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου
 • «Ngorongoro Serena Lodge» στο Νγκορονγκόρο
 • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι.
 • Σαφάρι με jeep 4X4 στη και όχι με mini van.
 • Περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €
 • Βίζα Τανζανίας: 50 €. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα (10) ημέρες. Δεν υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης βίζας-εξπρές.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και συγκεκριμένα χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
 • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

 • Από την 1η Ιουνίου 2019 απαγορεύεται εξ ολοκλήρου η χρήση πλαστικής σακούλας στη χώρα της Τανζανίας, σε οποιαδήποτε μορφή ή σχήμα. Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Τανζανία, είτε φθάνοντας σε κάποιο αεροδρόμιο της χώρας είτε μέσω χερσαίων συνόρων, θα πρέπει να μην έχουν στην κατοχή τους ουδεμία πλαστική σακούλα, διαφορετικά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μεγάλα πρόστιμα, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις κατά την άφιξή τους. Η εισαγωγή ή παρασκευή σακούλας από πλαστικό, συμπεριλαμβανομένης σακούλας απορριμμάτων ή σακούλας νάιλον από αγορές σε καταστήματα, είναι παράνομη. Συνίσταται στους επισκέπτες της Τανζανίας να αποφύγουν τη χρήση αυτών των συσκευασιών σε κάθε αποσκευή τους πριν ταξιδέψουν για την Τανζανία. Επισημαίνεται επίσης πως αντικείμενα που αγοράστηκαν στο αεροδρόμιο πριν την επιβίβαση σε πτήση προς την Τανζανία, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μη πλαστικές τσάντες.
 • Ομοίως απαγορεύονται οι διαφανείς “zip-lock” πλαστικές τσάντες που ορισμένες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν για τη μεταφορά υγρών, καλλυντικών, ειδών υγιεινής κλπ.

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 • Μια σκληρή βαλίτσα Α 15 Κιλά και  μία χειραποσκευή 5 κιλά ή μόνο μία μαλακή βαλίτσα 20 Κιλά.
 • Τα ξενοδοχεία – lodge δεν διαθέτουν στα δωμάτια παντόφλες μιας χρήσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται δύο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που παρακολουθήσαμε μαζί τη μετανάστευση στο Σερενγκέτι, συνεχίζουμε και φέτος! Οργανώνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για την Τανζανία και τα Εθνικά της - Πάρκα Σερενγκέτι, Νγκορονγκόρο, Ντούτου - με σκοπό να προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε (εκτός των άλλων) το υπερθέαμα της φύσης που αποτελεί η ετήσια μετανάστευση των ζώων. Παράλληλα, απολαμβάνουμε τις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό, παραδείσιες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα αυτό με κάθε λεπτομέρεια, όπως θα πρέπει δηλαδή να προσεγγίζεται ένα ταξίδι στην Τανζανία και τα Εθνικά της Πάρκα. Με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στο Ντούτου, ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της χειμερινής μετανάστευσης των ζώων, για το οποίο θα διατηρούμε συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε! Με σπάνια διανυκτέρευση στο Νγκορονγκόρο για να το απολαύσουμε και να έχουμε την εμπειρία ενός περιπατητικού σαφάρι.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για ένα πρόγραμμα copy-paste – αντίθετα, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βλέπουμε τις κινήσεις των ζώων αυτή την εποχή!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Turkish Airlines.
 • Πραγματικά σπάνιες διαμονές με συνολικά τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε lodges στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας, στη Λίμνη Μανιάρα, στο Σερενγκέτι, στο Ντούτου και στο Νγκορονγκόρο, το μοναδικό πρόγραμμα με αυτό τον σχεδιασμό.
 • Σπάνια για την εποχή διαμονή στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου, για να είμαστε δίπλα εκεί που συμβαίνει η μετανάστευση των ζώων αυτή την εποχή. Θα «κυνηγήσουμε» να δούμε το φαινόμενο (καθώς πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, η κίνηση των ζώων δεν μπορεί να προβλεφθεί. Κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες από τους τοπικούς ρέιντζερ ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων).
 • Σπάνια διανυκτέρευση στο Νγκορονγκόρο για να το απολαύσουμε το μοναδικό του τοπίο
 • Διαμονή σε εξαιρετικά lodges πολυτελείας στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας:
  • «Lake Manyara Serena Safari Lodge» στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα
  • «Acacia Seronera Luxury Camp» στο Πάρκο Σερενγκέτι
  • «Lake Ndutu Luxury Camp» στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου
  • «Ngorongoro Serena Lodge» στο Νγκορονγκόρο

Ζητήστε τα lodges που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτε λιγότερο.

 • Ειδικό περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο.
 • Εκτενή σαφάρι στη Λίμνη Μανιάρα, το Σερενγκέτι και το Ντούτου.
 • Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη, με 4 διαν/σεις σε 4* sup. all inclusive ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες του νησιού, με επισκέψεις και ξεναγήσεις, αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαμονή στη Ζανζιβάρη γίνεται στις διάσημες παραλίες της και όχι στην πρωτεύουσα για μείωση κόστους.
 • Πλήρης διατροφή στα lodge και στη Ζανζιβάρη.
 • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στη λίμνη Μανιάρα
 • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x4 για να ανιχνεύσουμε το φαινόμενο της Μετανάστευσης των ζώων στο Πάρκο Ντούτου.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.

 

Highlights

 • Απολαύστε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό.
 • Περιηγηθείτε στην Στόουν Τάουν, την ιστορική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης.
 • Μείνετε άφωνοι μπροστά στο θέαμα της Μετανάστευσης των ζώων στο Πάρκο Ντούτου!
 • Απολαύστε την αφρικανική φύση στο πλήρες μεγαλείο της στο καταπληκτικό Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι με τα ασύλληπτης ομορφιάς τοπία!
 • Ατενίστε από ψηλά τον μεγάλο κρατήρα του Νγκορονγκόρο!
 • Γνωρίστε τη λίμνη Μανιάρα μέσα από χορταστικά σαφάρι με τζιπ 4x4.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 4 διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά lodges πολυτελείας στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας
 • 4 διανυκτερεύσεις σε all inclusive resort στη Ζανζιβάρη 
 • Πλήρης διατροφή στα lodge και στη Ζανζιβάρ
 • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού H μεγάλη μετανάστευση των ζώων του Δεκεμβρίου, με σπάνια διανυκτέρευση στο πάρκο Ντούτου, Σαφάρι σε lodge Πολυτελείας στην Τανζανία, Ζανζιβάρη | 24.12.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info