fb

Μεγάλο Μαρόκο με Ταγγέρη και Τετουάν διανυκτέρευση στο Ραμπάτ και σπάνια διαμονή στην Εσσαουίρα | 22.12.2023

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αποκλειστικό ταξίδι του Versus, που «βλέπει» το Μαρόκο απ’ άκρη σ’ άκρη με ακόμα περισσότερες σημαντικές εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου.

Έπειτα από επιτόπια έρευνα διαμορφώσαμε αυτό το ταξίδι στο Μαρόκο όπως εμείς το θέλουμε, χωρίς επιδερμικές επισκέψεις. Οι τυχεροί που θα το επιλέξουν, θα γευτούν ένα γεμάτο πρόγραμμα, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πλούσιο οδοιπορικό 14 ημερών, με έρημο και βουνά, κάσμπες και επιβλητικές πόλεις, ζωντανές αγορές και έντονη αραβική ατμόσφαιρα.

Πιστό στα πλήρη προγράμματα, το Versus Travel περιλαμβάνει επίσκεψη και διανυκτέρευση στην παραθαλάσσια «Μπλε πόλη» Εσσαουίρα, καθώς και βόλτα με jeep στην έρημο της Μερτζούγκα, για να αγναντέψουμε από τους αμμόλοφους την ανατολή ή τη δύση του ήλιου. Η προσθήκη της κινηματογραφικής Ταγγέρης, αποκάλυψη στα μάτια του ταξιδιώτη, δίνει στο πρόγραμμα αέρα χολιγουντιανό. Τώρα, το Versus Travel σάς «ταξιδεύει» και στην όμορφη πόλη Τετουάν, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με την καταπληκτική μικτή πολιτιστική κληρονομιά και τη μαγευτική Μεδίνα.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή, διαμορφώσαμε κατά την ομολογία των ταξιδιωτών μας το πιο πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα στο Μαρόκο. Ένα πρόγραμμα που εμπλουτίσαμε ακόμα περισσότερο, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία και πτήσεις, με ακόμα περισσότερες ποιοτικές επισκέψεις και εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Ζήστε μια διαφορετική εμπειρία!

Το πρόγραμμα αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τα κλασικά προγράμματα  «Αυτοκρατορικό Μαρόκο», τα οποία επισκέπτονται μόνο τις αυτοκρατορικές πόλεις και δεν προσεγγίζουν την μεγάλη γοητεία του Μαρόκου που είναι η έρημος, οι κάσμπες, οι οάσεις, τα χωριά του Άτλαντα.

Το παρόν, πλούσιο πρόγραμμα 14 ημερών, επισκέπτεται όλα αυτά. Εξερευνά μια περιοχή εκτός της πεπατημένης, με συγκλονιστικά τοπία και κρυμμένους θησαυρούς, παρά το μεγάλο κόστος της διαμονής και των διαφορετικών εκδρομών στο απομακρυσμένο αυτό τμήμα της χώρας. Επιπλέον εξασφαλίσαμε για εσάς διαμονή στην Ταγγέρη στον βορρά, στο Ραμπάτ και στην Εσσαουίρα, και περιλαμβάνουμε πολλές ακριβές διανυκτερεύσεις στο κοσμοπολίτικο Μαρακές. Καταφέραμε σε ένα πρόγραμμα-εμπειρία ζωής ένα ξεχωριστό ταξίδι που θα βρείτε μόνο στο Versus, και όλα αυτά με μια τιμή προσφοράς.

Ένα πλούσιο ταξίδι-εξερεύνηση, με εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές και με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό, όπως:

 • Πολύ καλές πτήσεις με τη Lufthansa
 • Διαμονή με δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στη θρυλική Ταγγέρη (το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς)
 • Μόνο στο Versus Travel εκδρομή στην Τετουάν, την πρωτεύουσα του ισπανικού Μαρόκου, που από το 1997 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βολούμπιλις με τα υπέροχα ψηφιδωτά της Ρωμαϊκής περιόδου
 • Ειδική διαδρομή με jeep 4x4 στην έρημο της Μερτζούγκα (αμμόλοφοι της Σαχάρας) για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή, καθώς πορτοκαλοκίτρινα χρώματα λούζουν την έρημο.
 • Επίσκεψη στην υπέροχη «Μπλε Πόλη» Σεφσαουέν
 • Με επαρκή χρόνο στην Καζαμπλάνκα για να την εξερευνήσουμε όπως ακριβώς πρέπει.
 • Μόνο στο Versus Travel τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ακριβό Μαρακές για το απολαύσουμε.
 • Μόνο στο Versus δύο (2) εκτεταμένες ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε το Μαρακές και τη μαγεία που κρύβει, περιλαμβάνοντας όλα τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην κοιλάδα του Νταντές που θα βρείτε μόνο στο Versus. Θα εμβαθύνουμε περισσότερο στην έρημο και θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία σε φαράγγια και οάσεις αλλά και ενδιαφέροντες οικισμούς της κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα».
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ραμπάτ, πολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου (το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς)
 • Είσοδος στους κήπους Μαζορέλ και στο κινηματογραφικό στούντιο «Atlas»
 • Διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουρ, που αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες (Κοιλάδα Νταντές, Φαράγγι του Τόντρα).
 • Επίσκεψη και σπάνια διαμονή στην παραθαλάσσια καστροπολιτεία Εσσαουίρα.
 • Το ταξίδι συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την όμορφη μεγαλούπολη του νότιου Μαρόκου, το εξωτικό Μαρακές. Τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας (παλιά πόλη), τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Μαρακές και αναχωρούμε για την παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές, από τις οποίες  βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Εδώ θα επισκεφτούμε έναν συνεταιρισμό γυναικών για να δούμε την επεξεργασία του αργκάν.

Η Εσσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ – ΣΑΦΙ – ΕΛ ΤΖΑΝΤΙΝΤΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας για σήμερα την Καζαμπλάνκα. Θα κινηθούμε κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής του Μαρόκου, έχοντας στο πλάι μας τα βαθυγάλανα νερά του Ατλαντικού. Πρώτη μας στάση η πόλη-λιμάνι Σάφι, με το παράκτιο φρούριο Ksar El Bahr που χτίστηκε από Πορτογάλους αποικιστές τον 16ο αιώνα. Στην παλιά πόλη, ο δρόμος Rue du Souq είναι γεμάτος πάγκους με μικροπωλητές και τεχνίτες, ενώ σε κοντινή απόσταση το Εθνικό Μουσείο Κεραμικής στεγάζεται σε άλλο ένα εντυπωσιακό οχυρό που έχτισαν οι Πορτογάλοι αποικιστές. Κεντρική θέση ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου καταλαμβάνουν τα τοπικά αγγεία Σάφι με τη χαρακτηριστική διακόσμηση και τα έντονα χρώματα, που φτιάχνονται σε εργαστήρια αγγειοπλαστικής στην πλαγιά του λόφου.

Μετά από την περιήγησή μας στο Σάφι, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, κάνοντας στάση στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Ουαλίντια, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας (ατομικά έξοδα) με θέα τη θάλασσα και τον πανέμορφο κόλπο.

Επόμενος σταθμός μας η Ελ Τζαντίντα, 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Καζαμπλάνκα, η πόλη με τη μακρά ιστορία, η οποία εν πολλοίς διαμορφώθηκε από τους Πορτογάλους αποικιστές και τους Ισπανούς κατακτητές. Σήμερα, το ιστορικό κέντρο της Ελ Τζαντίντα αποτελεί ένα μοναδικό αμάλγαμα ευρωπαϊκού και μαυριτανικού πολιτισμού και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς προστατευμένο από την UNESCO. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και θα θαυμάσουμε το φρούριο, το εντυπωσιακό υδραγωγείο, αλλά και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αναχωρούμε από την Ελ Τζαντίντα και ακολουθώντας πάντα τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο φτάνουμε στην Καζαμπλάνκα, τη «δυτικόμορφη μεγαλούπολη» του Μαρόκου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


 

4η ημέρα: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΡΑΜΠΑΤ

Πρωινό και ξενάγηση στη θρυλική Καζαμπλάνκα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάμεντ Ε’, θα δούμε εξωτερικά το τζαμί του βασιλιά Χασάν Β΄, και θα περάσουμε από τις συνοικίες Ανφά και Κορνίς με τα ωραία κτίρια και τα πολλά cafés.

Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό την ήρεμη παραθαλάσσια πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, μέσα από τα τείχη της οποίας κρύβεται μία μοντέρνα πόλη, με πολλά σημεία να μιλούν για το παρελθόν της. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το παλιό φρούριο Oudaya Kasbah, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε΄, το τζαμί με τον πύργο του Χασάν και τις κεντρικές λεωφόρους με τις πρεσβείες κ.ά.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Ραμπάτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΡΑΜΠΑΤ – ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρωινή αναχώρηση και συνεχίζουμε βορειότερα, με τελικό προορισμό μας την Ταγγέρη. Στη διαδρομή μας, και λίγο πριν φτάσουμε στην Ταγγέρη, θα επισκεφθούμε την Ασιλά (Asilah), μια όμορφη και πλούσια σε ιστορία παραθαλάσσια πόλη στα βόρεια της χώρας. Άλλη μία πόλη του Μαρόκου όπου είναι αισθητή η επιρροή των πολιτισμών που πέρασαν από ‘δω, καθένας αφήνοντας τη δική του πινελιά. Εδώ θα δούμε το χαρακτηριστικό πορτογαλικό φρούριο στα βράχια της ακτής, με τα γραφικά μπλε και λευκά μαροκινά κτίρια να το περιστοιχίζουν.

Συνεχίζουμε και καταλήγουμε στη θρυλική Ταγγέρη.

Η πόλη αυτή κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες, καθώς και από αποικιακές δυνάμεις όπως Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Σήμερα είναι μία κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει τον επισκέπτη και του φέρνει στο μυαλό σκηνές από ταινίες και μυθιστορήματα.

Άφιξη και ξενάγηση στην παλιά πόλη και στα σουκς της Ταγγέρης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΑΓΓΕΡΗ – ΤΕΤΟΥΑΝ – ΣΕΦΣΑΟΥΕΝ – ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τετουάν, την πρωτεύουσα του ισπανικού Μαρόκου. Η όμορφη αυτή πόλη βρίσκεται απέναντι από το στενό του Γιβραλτάρ, 40 χλμ. από την Ταγγέρη. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Μαρόκου και υπήρξε σημαντικός ισλαμικός κόμβος κατά τον 8ο αιώνα μεταξύ Μαρόκου και Ανδαλουσίας.

Η πόλη του Τετουάν διακρίνεται για την καταπληκτική μικτή πολιτιστική κληρονομιά της και προσφέρει πλήθος αξιοθέατα. Η μεντίνα της πόλης, αν και η μικρότερη από τις αντίστοιχες σε άλλες πόλεις του Μαρόκου, είναι διατηρημένη σε τέλεια κατάσταση και αντανακλά την αρχιτεκτονική επιρροή της Ανδαλουσίας στην περιοχή αυτή. Από το 1997, ανήκει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

Συνεχίζουμε για την παγκοσμίως γνωστή «μπλε» πόλη – κόσμημα Σεφσαουέν (ή Σεφχαουέν). Περιήγηση στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τις βόλτες μας. Επιστροφή στην Ταγγέρη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΤΑΓΓΕΡΗ – ΒΟΛΟΥΜΠΙΛΙΣ – ΜΕΚΝΕΣ – ΦΕΖ

ΤΑφήνουμε σήμερα πίσω μας την Ταγγέρη, με τελικό μας προορισμό τη Φεζ. Πρώτη μας στάση η Βολούμπιλις, όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο με σημαντικά ευρήματα της Ρωμαϊκής περιόδου.

Συνεχίζουμε για τη Μεκνές, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα, όπου θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής». Θα γνωρίσουμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με τη μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης.

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η Φεζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΦΕΖ: ξενάγηση

Την αποκάλεσαν «η αυτοκράτειρα των πόλεων». Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη Φεζ. Αν εξαιρέσει κανείς πως γύρω από το ιστορικό κέντρο έχει απλωθεί μία σύγχρονη πόλη, η Φεζ είναι η καρδιά του Μαρόκου, το πολιτιστικό και θρησκευτικό του κέντρο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε τη Μεντίνα, που από το 1981 έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που μαζί με τη Δαμασκό, το Κάιρο και το Μαρακές, είναι από τις παλαιότερες μεσαιωνικές πόλεις του αραβικού κόσμου.

Εδώ θα γνωρίσουμε το Τέμενος Καραουίν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τον μεντρεσέ Μπου Αϊνάνια, το σιντριβάνι Νεζαρίν, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, την εβραϊκή συνοικία Ελ Μελάχ, το ανάκτορο του Χασάν Β΄ κ.ά. Ακόμη θα δούμε τα παλιά βυρσοδεψεία – βαφεία, καθώς και το παζάρι που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη.

Τέλος, μία βόλτα στη νέα πόλη της Φεζ και από εκεί στο ξενοδοχείο μας, θα μας προσγειώσει στον σύγχρονο κόσμο. Η Φεζ είναι ιδανική για φωτογράφηση αλλά και για αγορές. Επωφεληθείτε από το ελεύθερο απόγευμά σας για μια ακόμα βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΦΕΖ – ΙΦΡΑΝ – ΜΙΝΤΕΛΤ – ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ –ΕΡΦΟΥΝΤ – Δύση του ήλιου στη ΜΕΡΤΖΟΥΓΚΑ με Jeep 4X4

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς με προορισμό την Ερφούντ. Καθοδόν θα περάσουμε από το Ιφράν, όπου θα εκπλαγούμε αντικρίζοντας ένα ελβετικό χωριό με το χιονοδρομικό κέντρο του σε μια διαδρομή κατάφυτη από κέδρους και εντυπωσιακά τοπία. Θα δούμε τη μικρή πόλη Αζρού, σημαντικό κέντρο τέχνης και χειροτεχνίας, αλλά και την Μιντέλτ, ένα χαρακτηριστικό χωριό στις παρυφές του μέσου Άτλαντα.

Θα περάσουμε από την Ερασίντια (η παλιά Ksar el Souk - οχυρό των Γάλλων λεγεωνάριων) στη Σαχαριανή πλευρά του Άτλαντα, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, πριν φτάσουμε στην Ερφούντ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Η συνέχεια μάς επιφυλάσσει μια μοναδική εμπειρία! Το Versus Travel έχει οργανώσει μια διαφορετική εκδρομή. Με ειδικά jeep θα διασχίσουμε τη βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στους ψηλούς αμμόλοφους της Μερτζούγκα. Εδώ, η περιήγηση – άνοδος γίνεται πλέον με τα πόδια ή με καμήλες (προαιρετικά), για μία μαγευτική πανοραμική άποψη της ανατολής ή της δύσης του ηλίου*.

Βρισκόμαστε ακριβώς στην είσοδο της απέραντης ερήμου και θα δούμε πώς ο ήλιος χρωματίζει τους αμμόλοφους που απλώνονται μπροστά μας. Μια εμπειρία ζωής, άλλη μια προσφορά του γραφείου μας, που συνήθως δίνεται ως προαιρετική με το ανάλογο κόστος.

Επιστροφή στην Ερφούντ, δείπνο και διανυκτέρευση.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την επόμενη ημέρα, με την ανατολή του ηλίου (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια)

10η ημέρα: ΕΡΦΟΥΝΤ – ΡΙΣΣΑΝΙ – ΤΙΝΕΡΧΙΡ – ΝΤΑΝΤΕΣ

Πρωινή αναχώρηση από την Ερφούντ με σημερινό προορισμό μας το Φαράγγι Νταντές.

Πρώτη μας στάση το Ρισσάνι, η μικρή κωμόπολη στην άκρη της Σαχάρας. Θεωρείται λίκνο της δυναστείας που κυβερνά το Μαρόκο, των Αλαουϊτών, καθώς  σε μικρή απόσταση από την πόλη βρίσκεται το Μαυσωλείο του ιδρυτή της, Μουλάϊ Αλί Σερίφ. Θα επισκεφτούμε την κάσμπα του 17ου αιώνα και τα ερείπια του κσάρ Αμπάρ, πίσω από το μαυσωλείο, όπου ζούσαν οι εξόριστοι Αλαουίτες πρίγκιπες και οι χήρες των σουλτάνων.

Συνεχίζουμε για την Τινερχίρ, μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι του Τόντρα, το οποίο θα επισκεφτούμε. Οι επιβλητικοί βράχοι φτάνουν σε ύψος τα 250 μέτρα.

Στη συνέχεια φτάνουμε στο Φαράγγι Νταντές, μέσω μιας διαδρομής που προσφέρει πανέμορφα τοπία. Άφιξη στην όμορφη πόλη Νταντές, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΝΤΑΝΤΕΣ – ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ – Είσοδος στα κινηματογραφικά στούντιο – ΑΪΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ – ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινή αναχώρηση με σημερινό προορισμό μας το Μαρακές. Θα διασχίσουμε την κοιλάδα Νταντές, μέσω μιας διαδρομής ανάμεσα σε φαράγγια και οάσεις, όπου θα συναντήσουμε ενδιαφέροντες οικισμούς στην κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα», μεταξύ των οποίων η Σκούρα, η Ελ Κελάα Μαγκούνα και η Μπουλμάν.

Η κοιλάδα Νταντές είναι γνωστή για τα περίφημα κσουρ (στον ενικό κσαρ), πλίνθινες τειχισμένες πόλεις και μικροί οικισμοί. Δημιουργήθηκαν αρχικά ως κοινοτικά οχυρά, για να προστατεύουν τους κατοίκους από τις επιθέσεις των ληστών και των νομαδικών φυλών που έκαναν επιδρομές στις οάσεις. Στην πρώιμη μορφή τους δεν ήταν παρά μια κεντρική αλέα με σπίτια στις δύο πλευρές της. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκαν σε χωριά με τζαμί, μεντρεσέ και σιταποθήκες. Κάθε κσαρ είναι χτισμένο με πλίνθους και χωμάτινα τούβλα και φέρει την ξεχωριστή σφραγίδα των δημιουργών του, οι  οποίοι το κοσμούσαν με περίτεχνα, εγχάρακτα  γεωμετρικά σχέδια. 

Φτάνουμε στην Ουαρζαζάτ, όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη που βρίσκεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου. Σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, θα δούμε μια παλιά στρατιωτική βάση που ιδρύθηκε από Γάλλους λεγεωνάριους το 1920, όπου σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο. Εδώ θα επισκεφτούμε τα Studio Atlas όπου γυρίστηκαν διάσημες ταινίες, πριν συνεχίσουμε για το Αΐτ Μπεν Χαντού – χωριό προστατευόμενο από την ΟΥΝΕΣΚΟ – με χαρακτηριστικές Κάσμπες, όπου επίσης γυρίστηκαν πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Συνεχίζουμε για το Μαρακές, διασχίζοντας την οροσειρά του Υψηλού (ή Άνω) Άτλαντα. Άφιξη στο Μαρακές και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: 1η ξενάγηση

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε το Μαρακές, μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του Μαρόκου, και όχι άδικα.

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η «κόκκινη πόλη», η πρωτεύουσα του Νότου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μενάρα και Μαζορέλ και τους τάφους των Saadi. Θα θαυμάσουμε το τζαμί Κουτούμπια, το πιο διάσημο αξιοθέατο στο Μαρακές, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα και από τότε αποτελεί το έμβλημα της πόλης. Ο πύργος του τζαμιού θεωρείται το στολίδι του Μαρακές, λόγω της αρχιτεκτονικής του.

Θα έχουμε, όμως, και αρκετό χρόνο για να εξερευνήσουμε την πόλη με τους δικούς μας ρυθμούς, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στο μαγευτικό Μαρακές.

13η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: 2η ξενάγηση

Δεύτερη μέρα εξερεύνησης του Μαρακές, με τις μεγάλες αγορές (σουκ), όπου μπορεί κανείς να βρει μπαχάρια που «σπάνε τη μύτη», κοσμήματα και πολύχρωμα υφάσματα. Να «χαθεί» σε δαιδαλώδη σοκάκια και να απολαύσει μαγευτικές εικόνες και μία ατμόσφαιρα άκρως… εξωτική.

Από την άλλη, λίγο πιο πέρα από την εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Το Μαρακές είναι από μόνο του ένας προορισμός. Τόσο Ανατολή και τόσο Δύση, τόσο Ευρώπη και τόσο Αφρική, τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα.
Το Μαρακές είναι όλα αυτά που σας φέρνουν στον νου τα ανατολίτικα παραμύθια, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας άκρως κοσμοπολιτικός προορισμός, με τα café του, τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης, τα υπέροχα πάρκα του, τα αρτιστίκ μπαράκια, στα οποία ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και τα εξαιρετικά εστιατόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι η δεύτερη γλώσσα της χώρας είναι τα Γαλλικά. Όλος αυτός ο κοσμοπολίτικος αέρας δεν αφήνει κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο.

Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Θα κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή της Γκελίζ, και στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε το διαφορετικό πρόσωπο του Μαρακές το βραδάκι, με μια βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες, περνώντας από τις σύγχρονες συνοικίες μέσα στην παλιά Μεδίνα και στη γραφική πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου (το κόστος της βόλτας με τις άμαξες δεν περιλαμβάνεται). Μετά από μια υπέροχη βραδιά, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

14η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας πρωινό ελεύθερο για τις τελευταίες βόλτες και αγορές, πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μαρακές, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1999 € 690 €
Twin Room 1999 € 690 €
Triple Room 1999 € 690 €
Single Room 2724 € 690 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2219 € 690 €
Twin Room 2219 € 690 €
Triple Room 2219 € 690 €
Single Room 2944 € 690 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2939 € 0 €
Twin Room 2939 € 0 €
Triple Room 2939 € 0 €
Single Room 3664 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:50

09:00

LH 4370*

22/12/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΜΑΡΑΚΕΣ

10:45

14:35

* operated by EUROWINGS DISCOVER, θυγατρική του Lufthansa Group

LH 4371*

04/01/2024

ΜΑΡΑΚΕΣ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:25

19:20

* operated by EUROWINGS DISCOVER, θυγατρική του Lufthansa Group

LH 1284

04/01/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Lufthansa
 • Διαμονή σε επιλεγμένα εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* sup. lux, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης) ή Κasba.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο)
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Οι ξεναγήσεις και οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
 • Η εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα (€30 περίπου στον τοπικό οδηγό και τοπικό  ξεναγό).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για

  έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690€

  Σημειώσεις

  Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  δυο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα 

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή, διαμορφώσαμε κατά την ομολογία των ταξιδιωτών μας το πιο πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα στο Μαρόκο. Ένα πρόγραμμα που εμπλουτίσαμε ακόμα περισσότερο, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία και πτήσεις, με ακόμα περισσότερες ποιοτικές επισκέψεις και εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Ζήστε μια διαφορετική εμπειρία!

Το πρόγραμμα αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τα κλασικά προγράμματα  «Αυτοκρατορικό Μαρόκο», τα οποία επισκέπτονται μόνο τις αυτοκρατορικές πόλεις και δεν προσεγγίζουν την μεγάλη γοητεία του Μαρόκου που είναι η έρημος, οι κάσμπες, οι οάσεις, τα χωριά του Άτλαντα.

Το παρόν, πλούσιο πρόγραμμα 14 ημερών, επισκέπτεται όλα αυτά. Εξερευνά μια περιοχή εκτός της πεπατημένης, με συγκλονιστικά τοπία και κρυμμένους θησαυρούς, παρά το μεγάλο κόστος της διαμονής και των διαφορετικών εκδρομών στο απομακρυσμένο αυτό τμήμα της χώρας. Επιπλέον εξασφαλίσαμε για εσάς διαμονή στην Ταγγέρη στον βορρά, στο Ραμπάτ και στην Εσσαουίρα, και περιλαμβάνουμε πολλές ακριβές διανυκτερεύσεις στο κοσμοπολίτικο Μαρακές. Καταφέραμε σε ένα πρόγραμμα-εμπειρία ζωής ένα ξεχωριστό ταξίδι που θα βρείτε μόνο στο Versus, και όλα αυτά με μια τιμή προσφοράς.

Ένα πλούσιο ταξίδι-εξερεύνηση, με εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές και με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό, όπως:

 • Πολύ καλές πτήσεις με τη Lufthansa
 • Διαμονή με δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στη θρυλική Ταγγέρη (το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς)
 • Μόνο στο Versus Travel εκδρομή στην Τετουάν, την πρωτεύουσα του ισπανικού Μαρόκου, που από το 1997 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βολούμπιλις με τα υπέροχα ψηφιδωτά της Ρωμαϊκής περιόδου
 • Ειδική διαδρομή με jeep 4x4 στην έρημο της Μερτζούγκα (αμμόλοφοι της Σαχάρας) για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή, καθώς πορτοκαλοκίτρινα χρώματα λούζουν την έρημο.
 • Επίσκεψη στην υπέροχη «Μπλε Πόλη» Σεφσαουέν
 • Με επαρκή χρόνο στην Καζαμπλάνκα για να την εξερευνήσουμε όπως ακριβώς πρέπει.
 • Μόνο στο Versus Travel τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ακριβό Μαρακές για το απολαύσουμε.
 • Μόνο στο Versus δύο (2) εκτεταμένες ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε το Μαρακές και τη μαγεία που κρύβει, περιλαμβάνοντας όλα τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην κοιλάδα του Νταντές που θα βρείτε μόνο στο Versus. Θα εμβαθύνουμε περισσότερο στην έρημο και θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία σε φαράγγια και οάσεις αλλά και ενδιαφέροντες οικισμούς της κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα».
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ραμπάτ, πολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου (το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς)
 • Είσοδος στους κήπους Μαζορέλ και στο κινηματογραφικό στούντιο «Atlas»
 • Διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουρ, που αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες (Κοιλάδα Νταντές, Φαράγγι του Τόντρα).
 • Επίσκεψη και σπάνια διαμονή στην παραθαλάσσια καστροπολιτεία Εσσαουίρα.
 • Το ταξίδι συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος

 

Highlights

 • Εξερευνήστε τα πολυδαίδαλα σουκ στις μεσαιωνικές μεντίνες των αυτοκρατοριών πόλεων Φεζ και Μαρακές.
 • Απολαύστε συναρπαστικές διαδρομές μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουρ.
 • Αφήστε να σας συνεπάρει το ηλιοβασίλεμα ή η ανατολή του ήλιου στους αμμόλοφους της Σαχάρας.
 • Ζήστε την ατμόσφαιρα ατελείωτων χολιγουντιανών κυνηγητών με μηχανές στα πολύχρωμα σοκάκια της Ταγγέρης.
 • «Χαθείτε» στα στενά δρομάκια της Μεδίνας της Τετουάν που μοιάζουν με λαβύρινθο και εξερευνήστε τα αξιοθέατα και την πλούσια ιστορία της όμορφης αυτής πόλης.
 • Θαυμάστε τον αρχαιολογικό χώρο της Βολούμπιλις με τα σημαντικά ευρήματα της Ρωμαϊκής περιόδου
 • Περιπλανηθείτε με ειδικά jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ειδική διαδρομή με jeep 4x4 στην έρημο της Μερτζούγκα 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο)
 • Δείπνο την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Νταντές

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023
 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

22/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλο Μαρόκο με Ταγγέρη και Τετουάν διανυκτέρευση στο Ραμπάτ και σπάνια διαμονή στην Εσσαουίρα | 22.12.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info