fb

Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας - από τη Μασσαλία και τη Νιμ, στη Νίκαια και τις Κάννες | 30.12.2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το πρόγραμμα-προπύργιο της «άλλης» Ευρώπης του Versus Travel. Ένα υπέροχο ταξίδι, σχεδιασμένο όπως πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη επίσκεψη σε μια περιοχή, με γεμάτες ημέρες, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις και έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό. Από τη Νιμ μέχρι τους κοσμοπολίτικους προορισμούς Μόντε Κάρλο και Κάννες. Ένα ταξίδι-ορισμός του πληθωρικού, σχεδιασμένο ειδικά για τους ταξιδιώτες που ακόμα και στην Ευρώπη θέλουν τα ταξίδια τους «εξερευνητικά». Η διαμονή στην καρδιά της Νιμ, δίπλα στη Ρωμαϊκή Αρένα, και η διαμονή στη Νίκαια είναι επιπλέον στοιχεία ενός ευρηματικά προγραμματισμένου ταξιδιού, που ξεφεύγει από τις εύκολες λύσεις – διαμονή δηλαδή σε μια πόλη-κέντρο και από εκεί κουραστικές ημερήσιες εκδρομές και με τα πάντα προαιρετικά.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, την αγαπημένη μας Μασσαλία, απ’ όπου θα συνεχίσουμε για τη Νιμ, στην οποία θα αφιερώσουμε τρεις διανυκτερεύσεις. Με βάση τη Νιμ ερχόμαστε στην ιστορική λουτρόπολη Αιξ-αν-Προβάνς και στη μεσαιωνική Αβινιόν, τη λεγόμενη και «Πύλη της Προβηγκίας», και την Αρλ, όπου έζησε κάποτε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Μπαίνουμε στη Μέκκα της γαλλικής αρωματοποιίας στην Γκρας και συνεχίζουμε στις λαμπερές Κάννες. Εξερευνούμε τα γραφικά  σοκάκια της Αντίμπ, πριν κατευθυνθούμε στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, από όπου θα οργανώσουμε την περιήγησή μας στη νότια Γαλλία για τις επόμενες ημέρες. Ξεκινώντας από την πλατεία Σαλεγιά και την Promenade d´Anglais, τα βήματά μας μάς οδηγούν στο περίφημο πριγκιπάτο του Μονακό και τη μεσαιωνική Εζ. Σειρά έχει το μυθικό Σεν Τροπέ και το Σαιν Πολ ντε Βανς όπου ατενίζουμε την θέα στον κόλπο των Αγγέλων από το κάστρο. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με μία σε βάθος γνωριμία της Νίκαιας πριν την επιστροφή μας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Πώς μπορεί μια περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της περισσότερο  με επιφανειακά ταξιδιωτικά  προγράμματα, λόγω του ότι είναι δημοφιλής εμπορικός προορισμός και κοσμοπολίτικο θέρετρο διασήμων, να γίνει ένα πολιτιστικό ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος; Χωρίς μάλιστα τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος.

Διαβάστε το πρόγραμμα αυτό του Versus και θα καταλάβετε…

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 • Πτήσεις με πρωινή άφιξη στη Μασσαλία και απογευματινή επιστροφή από Νίκαια.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στη Νίκαια σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην καρδιά της ιστορικής πόλης Νιμ και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*:
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Νιμ, στο Novotel Atria Nimes Centre Atria
  • 5 διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο NΗ Nice
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην ?ρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
 • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Επίσκεψη σε αποστακτήριο της αρωματοποιίας Fragonard.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΑΣΣΑΛΙΑ (περιήγηση) – ΝΙΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μασσαλία (Marseille). Άφιξη στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας) και του διάσημου χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007).

Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacré Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.

Στη συνέχεια αναχωρούμε από την πόλη της Μασσαλίας με προορισμό μας τη Νιμ. Άφιξη στη Νιμ, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση στη Νιμ. 

2η ημέρα: ΝΙΜ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΝΙΜ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε από τη Νιμ με κατεύθυνση νοτιοανατολικά, προς την ιστορική ρωμαϊκή λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς, έναν πανέμορφο προορισμό στην Προβηγκία.

Η πόλη ιδρύθηκε το 123 π.Χ. από τον Ρωμαίο ύπατο Σέξτιο Καλβίνο, ο οποίος και της έδωσε το όνομά του Aquae Sextiae. Τον Μεσαίωνα, η Αιξ αν Προβάνς, αναδείχθηκε σε πρωτεύουσα της Προβηγκίας και μετά τον 12ο αιώνα άρχισε να εξελίσσεται σε σημαντικό καλλιτεχνικό κέντρο και πηγή γνώσης και μόρφωσης. Σήμερα είναι μία πολύ όμορφη μεσαιωνική πόλη.

Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα θαυμάσουμε τα πιο εμβληματικά αξιοθέατά της, όπως είναι το Δικαστικό Μέγαρο, το δεύτερο σημαντικότερο εκτός του Παρισιού, το οποίο βρίσκεται κοντά στο πρώην Παλάτι των Κόμητων της Προβηγκίας. Επίσης εντυπωσιακό είναι το Δημαρχείο, ένα κτίριο κλασικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα, που περιλαμβάνει περίτεχνα ξυλόγλυπτα και ταπισερί. Δίπλα του στέκεται ένας πύργος-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και οι ρωμαϊκές θερμές πηγές. Κοντά στα ρωμαϊκά λουτρά του Σέξτιου χτίστηκε και ένα SPA το 1705.

Στην περιήγησή μας θα τα δούμε όλα αυτά και φυσικά θα περπατήσουμε στα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης που είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια και ακριβές μπουτίκ. Θα περάσουμε και από το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές Τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως ευρωπαϊκούς δρόμους, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια που διατρέχουν τις άκρες του. Η Μιραμπό είναι διακοσμημένη με πολλά σιντριβάνια. Ακολουθεί τη γραμμή των αρχαίων τειχών και χωρίζει τη νέα πόλη από τη μεσαιωνική. Στη βόλτα μας θα δούμε και την μπιραρία Deux Garçons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους θρυλικούς πελάτες της, συγγραφείς Εμίλ Ζολά και Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ και τον ζωγράφο Πωλ Σεζάν, ο οποίος πέρασε στην Αιξ Αν Προβάνς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται το όρος Σεν Βικτουάρ που ήταν αγαπημένο θέμα στους πίνακες του Σεζάν μέχρι το τέλος της ζωής του. Κοντά στο βουνό υπάρχει ένα μικρό χωριό, που ονομάζεται Τολονέ, στο οποίο σύχναζε ο ζωγράφος. Εκεί διατηρείται ακόμη η μικρή καλύβα στην οποία έμενε για να ζωγραφίσει. Στους πρόποδες του βουνού βρίσκεται και το μεσαιωνικό κάστρο Βοβενάργκ το οποίο αγόρασε ο Πικάσο το 1958 και έζησε εκεί με τη σύζυγό του Ζακλίν ως το 1962. Το κάστρο ανήκει ακόμη στην οικογένεια Πικάσο. Ο ζωγράφος και η σύζυγός του είναι θαμμένοι στον κήπο. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην Αιξ αν Προβάνς θα επιστρέψουμε στη Νιμ για να γνωρίσουμε την πόλη και τα αξιοθέατά της.

Η Νιμ δημιουργήθηκε ως οικισμός πέριξ μιας ιερής πηγής πριν από 2.000 περίπου χρόνια. Η ονομασία της ετυμολογείται από την κελτική λέξη νεμ (=καθαγιασμένος τόπος). Η πόλη όμως που βλέπουμε σήμερα ιδρύθηκε το 121 π.Χ. από τον αυτοκράτορα Αύγουστο σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα και σήμερα θα κάνουμε μια ξενάγηση, για να δούμε τα πλούσια αξιοθέατά της.

Θα πάμε, μεταξύ άλλων, στη ρωμαϊκή αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αμφιθέατρα στον κόσμο. Αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στις κερκίδες χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης είναι ο αρχαίος ναός με την ονομασία Τετράγωνος Οίκος, ο οποίος χτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, φίλο και γαμπρό του Αυγούστου (παντρεύτηκε την, κατά πολύ νεώτερή του, κόρη του, Ιουλία), σε ελληνιστικό ρυθμό. Είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Νιμ σώζεται και ο Μέγας Πύργος, το μόνο τμήμα που απέμεινε από τις οχυρώσεις του Αυγούστου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και δεσπόζει σε ολόκληρη την πεδιάδα. Δύο ακόμη ξεχωριστά μνημεία της πόλης είναι η ρωμαϊκή Πύλη του Αυγούστου και ο μεσαιωνικός Καθεδρικός της Παναγίας.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Νιμ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΙΜ – ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΡΛ – ΝΙΜ

Ξεκινάμε σήμερα το πρωί για να επισκεφθούμε δύο από τις πιο όμορφες, και ιδιαίτερα σημαντικές, πόλεις της Προβηγκίας, την Αβινιόν και την Αρλ.

Πρώτος σταθμός στη σημερινή διαδρομή μας είναι η Αβινιόν. Η Αβινιόν ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, είναι κι αυτή χτισμένη πάνω στον Ροδανό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί Εξορία της Αβινιόν, επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της. Αυτό συνέβη επειδή πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες, οπότε η Αβινιόν απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και διεύρυνε την πολιτική επιρροή της στις γύρω περιοχές.

Εμείς θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το μεγαλύτερο γοτθικό ανάκτορο του κόσμου, το Παπικό Ανάκτορο, του 14ου αιώνα. Πολλοί το αποκαλούν και Το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου. Θα πάμε επίσης στην περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα, γκρεμίστηκε πολλές φορές λόγω των επιδρομών αλλά και των υπερχειλίσεων του Ροδανού και άλλες τόσες ξαναχτίστηκε. Το μήκος της στο παρελθόν έφτανε τα 900 μέτρα. Σήμερα απομένουν όρθιες μόνο 4 από τις καμάρες της. Η γέφυρα μαζί με το Παπικό Ανάκτορο και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Συνεχίζουμε για την πόλη Άρλ στην οποία πήγε, το 1888, ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ και έζησε για 16 μήνες. Εκεί ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος του 19ου αιώνα φιλοτέχνησε 300 πίνακες και σκίτσα. Κάποια στιγμή, εξαιτίας της ασταθούς ψυχικής υγείας του, έκοψε το αφτί του: μετά από αυτό το περιστατικό οι κάτοικοι της Αρλ τον κατήγγειλαν οπότε αναγκάστηκε να καταφύγει σε ψυχιατρική κλινική.

Η πόλη της Αρλ είναι χτισμένη στις όχθες του Ροδανού Ποταμού. Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες τον 6ο αιώνα π.Χ. με την ονομασία Θηλίνη και κατελήφθη από τους Ρωμαίους το 123 π.Χ. που την μετονόμασαν σε Αρελάτη (=Πόλη των Βάλτων). Οι Ρωμαίοι την ανέπτυξαν σε σημαντικό αστικό κέντρο, με μια διώρυγα προς τη Μεσόγειο Θάλασσα που διανοίχθηκε το 104 π.Χ. Έφθασε στο μέγιστο της επιρροής της τον 4ο και τον 5ο αιώνα μ.Χ. Υπήρξε μάλιστα η αγαπημένη πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που έκτισε λουτρά από τα οποία διασώζονται αρκετά τμήματα.

Σήμερα η Αρλ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής:  Όλα τα μνημεία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική Πλατεία της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τοφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η αρένα της πόλης είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Επιστροφή στη Νιμ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΙΜ – ΓΚΡΑΣ – ΚΑΝΝΕΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΝΙΚΑΙΑ

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα τη Νιμ, με προορισμό την Γκρας, την πόλη της Προβηγκίας στην οποία εδώ και αιώνες παρασκευάζονται τα αιθέρια έλαια των ακριβότερων αρωμάτων στον κόσμο. Και αυτή η πόλη είναι μνημείο της UNESCO και ονομάζεται επίσης Πρωτεύουσα των Αρωμάτων. Η ιστορία της αρωματοποιίας στην Γκρας έχει τις ρίζες της στον Μεσαίωνα. Τότε φημιζόταν για την επεξεργασία του δέρματος και παρείχε πρώτες ύλες στα εργαστήρια της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ωστόσο το δέρμα μύριζε άσχημα και αυτό ενοχλούσε τους ευγενείς, που ήταν και οι αγοραστές των δερμάτινων ειδών.

Κάποια στιγμή ένας τεχνίτης της Γκρας κατασκεύασε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια για την Αικατερίνη των Μεδίκων και το αρωμάτισε με αιθέρια έλαια από τα λουλούδια της περιοχής. Η ιδέα του τεχνίτη ενθουσίασε την αριστοκρατία και σύντομα η Γκρας έγινε η πόλη των αρωματισμένων γαντιών. Και φτάνουμε στον 17ο αιώνα, όταν η επεξεργασία του δέρματος άρχισε να γίνεται ασύμφορη. Έτσι η Γκρας επικεντρώθηκε στην παρασκευή αρωμάτων και αιθέριων ελαίων από γιασεμί, τριαντάφυλλο, πορτοκαλανθό, μιμόζα, λεβάντα και μυρτιά που ευδοκιμούν στην περιοχή. Εμείς σήμερα θα επισκεφτούμε το ιστορικό εργοστάσιο αρωμάτων του γαλλικού οίκου Fragonard που χτίστηκε τον 19ο αιώνα.

Η συνέχεια της εκδρομής μάς φέρνει στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, την πόλη-μύθο της 7ης Τέχνης, χάρη στο ετήσιο Φεστιβάλ των Καννών που ιδρύθηκε το 1939. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Κάννες ήταν ένα μικρό χωριό αγροτών και ψαράδων, γύρω από το λόφο Λε Σικέ. Από το 1830 και μετά, μέλη της αριστοκρατίας της Γαλλίας και άλλων χωρών άρχισαν να χτίζουν στην περιοχή εξοχικές κατοικίες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι Κάννες σε δημοφιλές θέρετρο. Τότε άρχισαν να χτίζονται και τα μεγαλειώδη ξενοδοχεία της παραλιακής λεωφόρου Κρουαζέτ.

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο των Καννών με τρενάκι και θα ανεβούμε ως την κορυφή του λόφου Σικέ για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Επίσης θα κάνουμε βόλτα στην Κρουαζέτ που κάθε χρόνο τις ημέρες του φεστιβάλ κατακλύζεται από τους αστέρες του κινηματογράφου.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας στις Κάννες θα αναχωρήσουμε για την παραθαλάσσια Αντίμπ, ανάμεσα στις Κάννες και στη Νίκαια. Η Αντίμπ, δηλαδή η αρχαία Αντίπολη, ιδρύθηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα από τους Φοίνικες ως εμπορικό λιμάνι στη Μεσόγειο και στη συνέχεια πέρασε στους Ρωμαίους οπότε και αναπτύχθηκε σε κύριο λιμάνι εισόδου προς τη Γαλατία. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας άρχισαν οι συνεχείς βαρβαρικές και πειρατικές επιθέσεις. Το έτος 1000 χτίστηκαν τα τείχη που βλέπουμε σήμερα, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες. Ωστόσο η πόλη είχε πλέον παρακμάσει.

Από την αφάνεια αναδύθηκε γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν μεγιστάνες από όλη την Ευρώπη ανακάλυψαν την ομορφιά της περιοχής και άρχισαν, ο ένας μετά τον άλλο, να χτίζουν πολυτελείς κατοικίες. Το 1926, το παλαιό κάστρο της Αντίμπ αναστηλώθηκε για να λειτουργήσει ως μουσείο. Το 1946 κατέφτασε στην πόλη ο Πάμπλο Πικάσο και προσκλήθηκε να μείνει στο κάστρο. Κατά την εξάμηνη διαμονή του, ο Πικάσο παρήγαγε έργα ζωγραφικής, κεραμικής και διακόσμησης. Όταν έφυγε, άφησε κάποια από αυτά στον Δήμο της Αντίμπ και από τότε το κάστρο επίσημα έγινε Μουσείο Πικάσο. Επίσης στην Αντίμπ έζησε και έγραψε για ένα διάστημα ο Νίκος Καζαντζάκης. Εμείς σήμερα θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Θα περάσουμε από το παζάρι, από το Μουσείο Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες (εξωτερικά).

Αναχωρούμε για τον τελικό σταθμό μας για σήμερα, τη Νίκαια, την πόλη-σταρ της Γαλλικής Ριβιέρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΕΖ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινή αναχώρηση με πρώτο προορισμό μας το Πριγκιπάτο του Μονακό, όπου θα απολαύσουμε μια περιήγηση στην πρωτεύουσά του, το Μόντε Κάρλο. Το Μονακό στην αρχαιότητα ήταν μια περιοχή λατρείας του ημίθεου Ηρακλή, ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο είχε κάποια στιγμή περάσει από εκεί. Μάλιστα υπήρχε και ναός, κάτι το οποίο δεν συνηθιζόταν για τους ημίθεους. Ο ναός ήταν αφιερωμένος στο  Ηρακλή Μόνοικο (με έναν οίκο) και, σύμφωνα με τους ιστορικούς, η σημερινή ονομασία του Μονακό προέρχεται από εκείνον τον ναό. Επίσης το λιμάνι του Μόντε Κάρλο, φέρει την ονομασία του Ηρακλή. Από το Μονακό πέρασαν στην αρχαιότητα οι Λιγούριοι, οι Φοίνικες και οι Ρωμαίοι. Ακολούθησε η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία τον 13ο αιώνα παραχώρησε την περιοχή στην προστασία του Οίκου των Γκριμάλντι από τη Γένοβα.

Εμείς στην ξενάγησή μας, θα δούμε τη μαρίνα με τα πανάκριβα γιοτ, το περίφημο Καζίνο του Μόντε Κάρλο, το παρακείμενο ιστορικό ξενοδοχείο Hotel de Paris και την Όπερα του Μόντε Κάρλο, στην οποία έχει τραγουδήσει η Μαρία Κάλλας, όταν μαζί με τον Αριστοτέλη Ωνάση επισκέπτονταν πολύ συχνά το πριγκιπάτο. Εν συνεχεία θα ανεβούμε με τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Ιβ Κουστό (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη). Θα πάμε στους Εξωτικούς Κήπους που σχεδιάστηκαν το 1933 και βρίσκονται στην κορυφή του λόφου. Σημειωτέον πως στο Μονακό υπάρχουν πολλοί κήποι, μικροί και μεγάλοι, που απλώνονται παντού στην πόλη. Ένας από αυτούς είναι και ο Κήπος των Ρόδων, της Γκρέις Κέλλυ με τα 5.000 τριαντάφυλλα. Ακολουθεί εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στον Καθεδρικό Ναό όπου είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ.

Επόμενος προορισμός μας για σήμερα είναι η μεσαιωνική καστρόπολη Εζ, η οποία οχυρώθηκε τον 14ο αιώνα από τον Οίκο της Σαβοΐας. Πρόκειται για έναν πανέμορφο οικισμό, χτισμένο πάνω σε λόφο, με απίστευτη θέα από παντού στην Κυανή Ακτή. Πέρα από τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά σοκάκια, στα οποία θα περπατήσουμε, η Εζ έχει 3 χαρακτηριστικά αξιοθέατα: τον ναό του Τιμίου Σταυρού του 14ου αιώνα, τον Εξωτικό Κήπο που είναι γεμάτος με τεράστιους κάκτους (όπως άλλωστε και ολόκληρη η πόλη) και το… Μονοπάτι του Νίτσε. Ο γερμανός φιλόσοφος έμεινε στην Εζ από τον Δεκέμβριο του 1883 έως τον Απρίλιο του 1884, με σκοπό να ξεκουραστεί και να σκεφτεί. Όπως είπε ο ίδιος, στην Εζ κοιμήθηκε πολύ, γέλασε πολύ και ανέκτησε ζωντάνια και υπομονή. Καθημερινά στη βόλτα του ανεβοκατέβαινε το συγκεκριμένο μονοπάτι, που οι κάτοικοι της πόλης τελικά του έδωσαν το όνομά του. Ο Νίτσε στην Εζ συνέλαβε τον τρίτο τόμο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα».

Επιστροφή στη Νίκαια και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΕΝ ΜΑΞΙΜ – ΣΕΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδρομή στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή. Θα ξεκινήσουμε κατευθυνόμενοι προς το Σαν Τροπέ, κάνοντας μια πρώτη στάση στο χωριουδάκι Σεν Μαξίμ πριν συνεχίσουμε οδικώς για το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας.

Το Σεν Τροπέ είναι το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας. Η ονομασία του ενδεχομένως να ανάγεται στα χρόνια του Νέρωνα αλλά η μεγάλη δόξα του ήρθε τον 20ο αιώνα.  Η τουριστική κίνηση στο Σεν Τροπέ άρχισε τη δεκαετία του 1920 όταν συνέρρεε εκεί πλήθος διεθνών προσωπικοτήτων που παραθέριζαν στη Νίκαια. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα στις 15 Αυγούστου του 1944, η παραλία της πόλης ήταν το κύριο σημείο απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νότια Γαλλία. Με το πέρας του πολέμου το Σεν Τροπέ έγινε το καλοκαιρινό καταφύγιο τον γάλλων υπαρξιστών. Τη δεκαετία του '50 όμως συνέβη το μεγάλο μπαμ, με τη Μπριζίτ Μπαρντό και την ταινία «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» που γυρίστηκε εκεί. Ανάλογα συνέβαλε και ο, διάσημος διεθνώς, γάλλος κωμικός Λουί ντε Φινές με τη σειρά ταινιών «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ». To καραβάκι μας θα αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιοτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου.

Αφού περιηγηθούμε στο πανέμορφο και γραφικό Σεν Τροπέ με τα χρωματιστά σπίτια και τα γραφικά δρομάκια θα επιστρέψουμε με το πλοιάριο στο Σεν Μαξίμ και από εκεί θα κατευθυνθούμε οδικώς στο Πορτ Γκριμό, ένα μικρό χωριό-φρούριο των Γκριμάλντι, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σεν Τροπέ.

Το Πορτ Γκριμό είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1960 από τον αρχιτέκτονα Φρανσουά Σποερί στο παραδοσιακό στυλ του Σεν Τροπέ με χρωματιστά σπίτια και γραφικά σοκάκια. Είναι χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Γκρις, πάνω σε μικρά κανάλια (όπως η Βενετία), στα οποία κυκλοφορούν οι ψαρόβαρκες. Βρίσκεται κάτω ακριβώς από την καστρόπολη Γκριμό, του 11ου αιώνα, η οποία ανήκε στον Οίκο Γκριμάλντι της Γένοβας που σήμερα διοικεί το Πριγκιπάτο του Μονακό. Ο κόλπος του Σεν Τροπέ, μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα ονομαζόταν κόλπος Γκριμό.

Αφού περιδιαβούμε τα κανάλια με τα χρωματιστά σπίτια που καθρεφτίζονται μέσα στο νερό, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στη  Νίκαια. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΕΝ ΠΟΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Αναχωρούμε οδικώς για τη φημισμένη μεσαιωνική καστρόπολη Σεν Πολ ντε Βανς, μία  από τις αρχαιότερες στη Νότια Γαλλία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Αντίμπ και τη Νίκαια. Είναι χτισμένη πάνω σε λόφο απ’ όπου φαίνεται πανοραμικά ο Κόλπος της Νίκαιας ή αλλιώς ο Κόλπος των Αγγέλων. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στην καστρόπολη, είναι η εκκλησία Σεν Σαρλ & Σεν Κλοντ του 17ου αιώνα, η οποία περιέχει τις σύγχρονες τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε το 2013 ο γάλλος ζωγράφος Πολ Κοντ.

Η Σεν Πολ ντε Βανς υπήρξε αγαπημένο θέρετρο διάσημων γάλλων όπως ο φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ, ο ποιητής Ζακ Πρεβέρ, οι ζωγράφοι Πάμπλο Πικάσο, Ανρί Ματίς, Ζορζ Μπρακ, οι ηθοποιοί Ιβ Μοντάν, Σιμόν Σινιορέ, Λίνο Βεντούρα. Όλοι αυτοί παραθέριζαν κάθε χρόνο στο ξενοδοχείο La Colombe d’ Or, που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Εμείς σήμερα θα ανέβουμε στο κάστρο, θα δούμε τη θέα του κόλπου με τη Νίκαια και εν συνεχεία θα επιστρέψουμε στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ (περιήγηση)

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τη Νίκαια μέσα από περιήγηση στην πόλη, που θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της και τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Πρώτα, όμως, λίγη ιστορία…
Τη Νίκαια την ίδρυσαν Έλληνες από τη Μασσαλία γύρω στο 350 π.Χ. προς τιμήν της θεάς Νίκης – εξ ου και η ονομασία της πόλης. Στην ιστορία της άλλαξε χέρια πολλές φορές, ωστόσο η στρατηγική της θέση και το λιμάνι συνέβαλαν σημαντικά στη θαλάσσια ισχύ της. Για πολλούς αιώνες αποτελούσε κτήση του Δουκάτου της Σαβοΐας, με εξαίρεση τη γαλλική κατοχή μεταξύ των ετών 1792 με 1815. Η Γαλλία κατέλαβε ξανά την πόλη το 1860.
Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, η φυσική ομορφιά της περιοχής και το ήπιο μεσογειακό περιβάλλον προσέλκυσαν την προσοχή των βρετανικών ανώτερων τάξεων οπότε ένας αυξανόμενος αριθμός αριστοκρατικών οικογενειών άρχισε να περνάει τους χειμώνες στη Νίκαια.
Μεταξύ αυτών ήταν και η βασίλισσα Βικτόρια. Όμως το κλίμα και η ομορφιά των τοπίων και της πόλης προσέλκυσαν και πλήθος καλλιτεχνών.
Τακτικοί επισκέπτες ή και μόνιμοι κάτοικοι, κατά διαστήματα, υπήρξαν οι ζωγράφοι Μαρκ Σαγκάλ, ο Ανρί Ματίς, Νίκη ντε Σεν Φαλ και Αρμάν. Το έργο τους έχει τιμηθεί σε πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Μάρκ Σαγκάλ, το Μουσείο Ματίς και το Μουσείο Τέχνης της Νίκαιας. Επίσης ο Φρειδερίκος Νίτσε πέρασε 6 συνεχόμενους χειμώνες στη Νίκαια και έγραψε το 4τομο βιβλίο του «Τάδε έφη Ζαρατούτστρα». Και ο Αντόν Τσέχοφ ολοκλήρωσε στη Νίκαια του διάσημο θεατρικό έργο του «Τρεις αδελφές». Στη Νίκαια τέλος, κατέφυγαν και μεγάλο μέρος της ρωσικής αρτιοκρατίας και μέλη της τσαρικής οικογένειας μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Εμείς σήμερα θα γνωρίσουμε την πανέμορφη αυτή πόλη και φυσικά θα πάμε στη διάσημη παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλαί. Η ονομασία αυτή προέρχεται από τους βρετανούς αριστοκράτες παραθεριστές του 19ου αιώνα, οι οποίοι με δικά τους έξοδα κατασκεύασαν τη λεωφόρο για να απολαμβάνουν τον περίπατό τους στην παραλία. Διανυκτέρευση στη Νίκαια.

9η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – Πτήση επιστροφής σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό ελεύθερο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νίκαιας για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
Twin Room 899 € 390 €
Triple Room 899 € 390 €
Single Room 1349 € 390 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1119 € 390 €
Twin Room 1119 € 390 €
Triple Room 1119 € 390 €
Single Room 1569 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1539 € 0 €
Twin Room 1539 € 0 €
Triple Room 1539 € 0 €
Single Room 1989 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL1572

30/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL1265

30/12/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ

09:30

11:35

KL1258

07/01/2024

ΝΙΚΑΙΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:05

19:10

KL1581

07/01/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+1)

Άφιξη στην Αθήνα την 10η ημέρα (08/01/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής.
 • 5 διανυκτερεύσεις στη Νίκαια NH Nice 4*.
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Νιμ, στο ξενοδοχείο Novotel Atria Nîmes Centre 4*.
 • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤAΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 390€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Πώς μπορεί μια περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της περισσότερο  με επιφανειακά ταξιδιωτικά  προγράμματα, λόγω του ότι είναι δημοφιλής εμπορικός προορισμός και κοσμοπολίτικο θέρετρο διασήμων, να γίνει ένα πολιτιστικό ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος; Χωρίς μάλιστα τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος.

Διαβάστε το πρόγραμμα αυτό του Versus και θα καταλάβετε…

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 • Πτήσεις με πρωινή άφιξη στη Μασσαλία και απογευματινή επιστροφή από Νίκαια.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στη Νίκαια σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην καρδιά της ιστορικής πόλης Νιμ και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*:
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Νιμ, στο Novotel Atria Nimes Centre Atria
  • 5 διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο NΗ Nice
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην ?ρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
 • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Επίσκεψη σε αποστακτήριο της αρωματοποιίας Fragonard.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

Highlights

 • Εξερευνήστε την Αρλ, την αγαπημένη πόλη του μεγάλου «νομάδα» ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.
 • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ.
 • Θυμηθείτε παλιές ταινίες τον Λουί ντε Φινές στο Σεν Τροπέ.
 • Αναζητήστε το μεσαιωνικό χωριό Εζ, ένα στολίδι άγριας γοητείας αλώβητο από τον χρόνο.
 • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο από την κορυφή του λόφου.
 • Γνωρίστε το γραφικό χωριό Σαιν Πολ ντε Βανς

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πτήσεις με πρωινή άφιξη στη Μασσαλία και απογευματινή επιστροφή από Νίκαια.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στη Νίκαια σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην καρδιά της ιστορικής πόλης Νιμ και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

30/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας - από τη Μασσαλία και τη Νιμ, στη Νίκαια και τις Κάννες | 30.12.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info