fb

Μεγάλη εξερεύνηση της Αιγύπτου με SUN FESTIVAL - Το πληρέστερο πρόγραμμα που προτάθηκε ποτέ για την Αίγυπτο… | 09.10.2023

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα της ελληνικής αγοράς σε έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς του κόσμου. Πυραμίδες, μούμιες, φαραώ, ιστορικά μνημεία διαφόρων εποχών, μεγαλόπρεπα τζαμιά, χριστιανικές εκκλησίες, μοναστικά κέντρα, παζάρια, χωριά και πόλεις κατά μήκος του Νείλου και άλλα πολλά περιλαμβάνουν τα μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια μας, σχεδιασμένα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και με τις καλύτερες παροχές. Εικόνες διαφορετικές, εικόνες πολύχρωµες και... πολύβουες.

Απολαμβάνουμε 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, ώστε να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο που θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε με λεπτομέρεια τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου. Με ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα (και πλήρη διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο) και γεμάτες ημέρες, με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, και εν γένει ένα πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, ώστε να μπορείτε εξ αρχής να έχετε εξασφαλισμένα κόστη. Σ’ αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνουμε και έξτρα διαμονή στο Ασσουάν για να δούμε από κοντά το Αμπού Σίμπελ, ένα από τα πιο συγκλονιστικά μνημεία της Αιγύπτου καθώς και το φεστιβάλ Sun Festival!

Το σίγουρο είναι πως η Αίγυπτος, μητέρα λαμπρών πολιτισμών, προσφέρει στον ταξιδιώτη δυνατές εμπειρίες.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Φτάνοντας στην Αίγυπτο η περιήγησή μας ξεκινά από την Αλεξάνδρεια, για να δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Βιβλιοθήκη, που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης βιβλιοθήκης της πτολεμαϊκής περιόδου, το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Συνεχίζουμε φυσικά με το Κάιρο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το φημισμένο αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, η παλιά πόλη, η αγορά του Αλ Χαλίλι και βέβαια ο αρχαιολογικός χώρος της Γκίζας με τις πυραμίδες και τη Σφίγγα, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες στον πλανήτη. Θα γνωρίσουμε και θα θαυμάσουμε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και νεκροπόλεις: τη Μέμφιδα, τη Σακκάρα και την Νταχσούρ. Στη συνέχεια πετάμε για το  Λούξορ με τους μεγαλοπρεπείς ναούς στο Καρνάκ και στη δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων. Απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας στον θρυλικό Νείλο, ασφαλώς το highlight του ταξιδιού μας, φτάνοντας μέχρι το Ασσουάν, με το φράγμα και την τεχνητή λίμνη Νάσερ, όπου βλέπουμε και το περίφημο Αμπού Σίμπελ όπου παρακολουθούμε και το περίφημο Sun Festival!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Η Μεγάλη Εξερεύνηση της Αιγύπτου είναι με διαφορά το πληρέστερο πρόγραμμα που προτάθηκε ποτέ για την Αίγυπτο, ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής που τα έχει όλα!

Πλούσιες επισκέψεις σε νεκροπόλεις και συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους. Εκτεταμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο με μουσεία, παζάρια και χριστιανικούς ναούς. Διαμονή στην Αλεξάνδρεια για να έχουμε τον χρόνο να τη γνωρίσουμε και να την απολαύσουμε σε βάθος. Χορταστική 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, τον ποταμό που – δικαίως – θεοποιήθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ με την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ. Διαμονή στο Ασσουάν για να θαυμάσουμε το Αμπού Σίμπελ, ένα από τα πιο συγκλονιστικά μνημεία της Αιγύπτου…

Και για το τέλος, η μεγάλη αυτή εξερεύνηση της Αιγύπτου μάς επιφυλάσσει άλλη μία συγκλονιστική εμπειρία: το Sun Festival, το εντυπωσιακό θέαμα που λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο στο Αμπού Σίμπελ, όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!

 

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και όχι ελεύθερες ημέρες. Διαμένουμε σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο) μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο και όχι σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • 5ήμερη (με 4 διανυκτερεύσεις) κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), με πλήρη διατροφή, για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
 • Παρακολούθηση του Sun Festival στο Αμπού Σιμπέλ, ένα εντυπωσιακό θέαμα όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!
 • Επίσκεψη και ξενάγηση σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και νεκροπόλεις: Μέμφιδα, Σακκάρα και Νταχσούρ με τη Ρομβοειδή Πυραμίδα και την Κόκκινη Πυραμίδα.
 • Επίσκεψη στο Νησί της Μπανάνας, Νήσο Ελεφαντίνη και Νήσο Κίτσενερ.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο, για να επισκεφθούμε τις Πυραμίδες, τα σπουδαία μουσεία, τα παζάρια και το Χριστιανικό Κάιρο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αλεξάνδρεια με ολοήμερη ξενάγηση στα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.
 • Επίσκεψη στην Άβυδο και τη Δένδερα, από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ για να δούμε την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ασσουάν έτσι ώστε να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το Αμπού Σίμπελ.
 • Επίσκεψη σε Νουβικό χωριό στην περιοχή του Ασσουάν!
 • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ελληνισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Σήμα κατατεθέν της Αλεξάνδρειας ήταν ο Φάρος, ένα από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, που καταστράφηκε δύο φορές από ισχυρούς σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποίησε ο Μαμελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480, προκειμένου να κατασκευάσει το υπάρχον φρούριο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ολοήμερη ξενάγηση

Η ξενάγησή μας στην πόλη ξεκινά σήμερα από τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ και τους υπέροχους κήπους της Μοντάζα. Εν συνεχεία κατά τη διάσχιση της περίφημης κορνίς, θα επισκεφθούμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Τζαμί Ελ Μόρσυ Αμπούλ Αμπάς (El-Mursi Abul-Abbas Mosque), την Κορνίς (Corniche), το σπίτι όπου έζησε και δημιούργησε ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, το Ελληνικό Νεκροταφείο (εάν μας επιτραπεί) καθώς και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Και βέβαια θα επισκεφτούμε τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, κτισμένη στο ίδιο σημείο όπου στεκόταν η αρχαία Βασιλική Βιβλιοθήκη, ένα εξαιρετικό δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης αρχαίας Πτολεμαϊκής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΪΡΟ (Χριστιανικό Κάιρο, Αγορά Χαν Ελ Χαλίλι)

Πρωινή αναχώρηση για το Κάιρο, με καθοδόν επισκέψεις στο Κοπτικό Μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου στην Έρημο της Νιτρίας (Wadi Natrun) και στα κοντινά Μοναστήρια Μπαράμους και Συριανών (εάν μας επιτραπεί η είσοδος). Συνεχίζουμε για το Κάιρο, το οποίο κτίσθηκε από τους Άραβες το 969 μ.Χ. και το όνομά του στα αραβικά σημαίνει «η νικήτρια».

Το Κάιρο (Cairo) σήμερα είναι μια πολύβουη πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου συνδυάζονται αρμονικά χιλιάδες χρόνια Ιστορίας με λαμπρά φωτισμένες λεωφόρους και μοντέρνα, πανύψηλα κτίρια. Η ξενάγησή μας ξεκινά από το Παλαιό Κάιρο (Μισρ ελ-Καντίμα), τον χριστιανικό προμαχώνα της Αιγύπτου. Στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε την Κοπτική εκκλησία της Παρθένου (Κρεμαστή Εκκλησία), την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και την Εκκλησία Αγ. Σέργιου και Βάκχου, την αρχαιότερη της πόλης, στα υπόγεια της οποίας βρίσκεται ένα σπήλαιο, που το αποκαλούν Family Crypt, δηλαδή Κρύπτη της Οικογένειας.

Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πολιτισμού με τις 23 βασιλικές μούμιες που μεταφέρθηκαν με μία φαντασμαγορική παρέλαση από το παλιό μουσείο.  Και συνεχίζουμε με την περιήγησή μας σε ένα από τα πιο γνωστά σουκς της Ανατολής, το φημισμένο Χαν Ελ Χαλίλι.

Κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε μοναδικές τιμές, μια ευκαιρία για ψώνια και εξάσκηση στο πατροπαράδοτο ανατολίτικο παζάρεμα! Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΪΡΟ: Μέμφιδα, Σακκάρα, Νταχσούρ, Γκίζα

Τη σημερινή ημέρα θα γνωρίσουμε και θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους των Πυραμίδων. Ακολουθώντας χρονολογικά την εξελεγκτική κατασκευαστική τους πορεία θα ξεκινήσουμε από την αρχαία Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, τη Μέμφιδα, 19 χλμ νότια του Καΐρου, στη δυτική όχθη του Νείλου. Αφού θαυμάσουμε τον Κολοσσό του Ραμσή Β’ θα περιηγηθούμε στην τεράστια νεκρόπολή της Σακκάρα (Saqqara), και θα θαυμάσουμε τον Τάφο του Μερερούκα, το Σεράπειο, την Πυραμίδα του Ουνίς και την Djoser (Βαθμιδωτή Πυραμίδα) - την πρώτη στον κόσμο ανεγερθείσα πυραμίδα. Συνεχίζουμε με τη νεκρόπολη Νταχσούρ (Dahshur), όπου βρίσκονται τα πιο γνωστά μνημεία από την περίοδο βασιλείας του Σνεφρού, του πατέρα του Χέοπα, μεταξύ των οποίων η Ρομβοειδής Πυραμίδα και η Κόκκινη Πυραμίδα, από τις αρχαιότερες, μεγαλύτερες, και καλύτερα διατηρημένες Πυραμίδες στην Αίγυπτο. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στους αρχαιολογικούς χώρους των Πυραμίδων με τις Πυραμίδες της Γκίζας (Giza), ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το μόνο που έχει διασωθεί.

Στη Νεκρόπολη της Γκίζας θα περιηγηθούμε και θα θαυμάσουμε τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως "η Μεγάλη Πυραμίδα" (ξενάγηση και στο εσωτερικό της) και τις Πυραμίδες του Χεφρήνου και του Μυκερίνου. Επίσης τη Μεγάλη Σφίγγα, ίσως το πιο αρχαίο άγαλμα στον κόσμο, που παραμένει μέχρι και σήμερα ανεπιβεβαίωτο ποιον απεικονίζει η προτομή της και από ποιον χτίστηκε – εικάζεται ότι χρονολογείται από τη Βασιλεία του Χεφρήνου και απεικονίζει τον ίδιο. (Λόγω ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσκεψη όλων των αναφερόμενων αρχαιολογικών χώρων).

Κατά την επιστροφή μας στο Κάιρο θα θαυμάσουμε εξωτερικά το υπό περάτωση Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GRAND EGYPTIAN MUSEUM), GEM όπως λέγεται, που θα φιλοξενήσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ένα τεράστιο μεταμοντέρνο κτίριο, που οι προεξέχουσες γραμμές το κάνουν να μοιάζει σαν ένα τεράστιο πλοίο που προσάραξε στην έρημο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΪΡΟ: Σινταντέλα, Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων

Συνεχίζουμε την ξενάγησή σας στο Κάιρο. Θα δούμε την περιοχή της Σιταντέλα, στο ισλαμικό κομμάτι του Καΐρου, που περιλαμβάνει δύο οικισμούς, το Φουστάτ και το πιο σύγχρονο Αλ Καχίρα.  Θα επισκεφθούμε το Τζαμί του Ιμπν Τουλούν (Mosque of Ibn Tulun), το παλαιότερο και μεγαλύτερο στο Κάιρο, το Τζαμί Αλ-Ριφά (Al-Rifa'i Mosque) που είναι επίσης το βασιλικό μαυσωλείο της οικογένειας του Μοχάμεντ Άλι, το Τζαμί - Μεντρεσέ του Σουλτάνου Χασσάν και το Φρούριο του Σαλαντίν με το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί (Mosque of Muhament Ali).

Η περιήγησή μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο σπουδαίο Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, το πρώτο κτίριο στον κόσμο που κτίστηκε το 1902 ως Μουσείο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 120.000 εκθέματα από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας και ανάμεσά τους τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουταγχαμών. 

6η ημέρα: ΚΑΪΡΟ – πτήση για ΛΟΥΞΟΡ: Άβυδος – Δένδερα

Πτήση για Λούξορ νωρίς το πρωί. Άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν για την εκδρομή μας στην Άβυδο & Δένδερα. Σήμερα θα επισκεφθούμε έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, την Άβυδο. Το όνομα αυτό είναι ελληνιστικό και προήλθε από παραφθορά του αιγυπτιακού «Αμπτζού», που σήμαινε «Λόφος του Συμβόλου» ή «Κάρα», από την κεφαλή του Οσίριδος, που πίστευαν ότι φυλασσόταν εκεί.

Η Άβυδος ανέκαθεν είχε συσχετισμούς με τη μεταθανάτιο ζωή, ως κέντρο λατρείας του Κεντί Αμεντιού, του «Πρώτου των Δυτικών», δηλαδή των νεκρών, τσακαλόμορφου θεού, που αργότερα συνδέθηκε με τον Άνουβι, καθώς και τον, της ιδίας μορφής και υφής θεό, Βεπβαβέτ. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι κοντά στην Άβυδο υπήρχε η είσοδος του Κάτω Κόσμου.

Στην πόλη αυτή υπάρχει σημαντικότατο νεκροταφείο των πρώτων Φαραώ, μεταξύ αυτών και ο τάφος του Νάρμερ. Το πιο ενδιαφέρον μνημείο που θα δούμε είναι ο ναός του Οσίριδος, κτισμένος από τον Σέτι Ι (1318-1304 π.Χ.) και τον γιο του, Ραμσή ΙΙ, τον επιλεγόμενο Μέγα (1304-1237 π.Χ.). Σε ένα υπέρθυρο της εξωτερικής αίθουσας εμφανίζονται παράξενα ιερογλυφικά που παραπέμπουν σε ελικόπτερο, ταχύπλοο, αεροπλάνο κ.ά. Πίσω από τον ναό υπάρχει το Οσίρειον, μια μεγαλιθική κατασκευή που πιστεύεται ότι είναι σύγχρονη του ναού, αλλά δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Δένδερα με τον διάσημο ναό της Χαθόρ. Το παρόν κτίσμα είναι ελληνορωμαϊκό, στη θέση όμως παλαιοτέρων, το αρχαιότερο των οποίων ανάγεται στην εποχή του Χέοπος. Προφανώς η Δένδερα ήταν ένα είδος Ασκληπιείου, αφιερωμένο στη Χαθόρ, σύζυγο του Ώρου, θεά του ουρανού, της ιάσεως και της γονιμότητας, που κατά την ελληνιστική περίοδο συνδέθηκε με την Αφροδίτη. Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο του ναού είναι το αντίγραφο (το αυθεντικό βρίσκεται στο Λούβρο) του ζωδιακού κύκλου των Αιγυπτίων. Επιστροφή στο Λούξορ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΟΥΞΟΡ: ναός Λούξορ – Καρνάκ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλειώδες συγκρότημα ναών Καρνάκ (Karnak), ένα τεράστιο σύμπλεγμα αφιερωμένο στη Θηβαϊκή Τριάδα των θεών Άμμωνα-Ρα, Μουτ και Χονσού, που άρχισε να χτίζεται από τον φαραώ Ραμσή ΙΙ και επεκτάθηκε στους επόμενους αιώνες από πολλούς φαραώ.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με την Λεωφόρο των Σφιγγών και τον Ναό του Λούξορ (Luxor), ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη, δίπλα στον Νείλο. Ο ναός αυτός, αφιερωμένος επίσης στη Θηβαϊκή Τριάδα, χτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα από την Χατσεψούτ (1508-1458 π.Χ.), μια από τις ελάχιστες γυναίκες (μόλις έξι!) που κυβέρνησαν ως φαραώ. Ο ναός αυτός είναι καλύτερα επισκέψιμος βράδυ επειδή είναι ανοιχτός έως αργά και υποβλητικά φωτισμένος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ: Κοιλάδα Βασιλέων

Επιβιβαζόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο και ξεκινάμε την κρουαζιέρα μας στον Νείλο.

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα «Κοιλάδα των Βασιλέων» λεγόταν «Σπουδαίο Μέρος» ή «Μέρος της Αλήθειας»: σ’ αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία αναπαύονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιμένοντας την αθανασία.

Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή. Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, αναμεσά τους και ο ασύλητος τάφος του Τουτ-Ανχ-Αμόν (Τουταγχαμών) που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, του Σέτι Α΄, του Ραμψή Γ΄, του Τούθμωση και της Νεφερτίτης.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, με τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της   εκστρατείας   στο   Πουντ,   σημερινή Σομαλία, καθώς και τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων.

Το βράδυ σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε την καταπληκτική παράσταση του «Ήχος και Φως» στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

9η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ

Πολύ πρωινό ξύπνημα για όσους επιθυμούν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία πτήσης με αερόστατο πάνω από το Λούξορ και την κοιλάδα των Βασιλέων (ατομικό κόστος).

Ξεκούραση στο πλοίο και αργότερα μία υπέροχη βόλτα με φελούκες στο Λούξορ για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και επίσκεψη στο Νησί της Μπανάνας. Επιστροφή στο πλοίο μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ: Εντφού, Κομ Όμπο

Καθώς αναπλέουμε τον Νείλο, περνάμε από το κλειδί του Νείλου (φράγμα της Έσνα), όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού, και ο επόμενος σταθμός μας θα είναι το Εντφού, η Απολλωνόπολις των Ελλήνων, με αρχαιοτάτη ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει ο ναός του Ώρου, ο καλύτερα διατηρημένος ναός στην Αίγυπτο: το σημερινό κτίσμα, επί φαραωνικής βάσεως, είναι πτολεμαϊκό, άρχισε να κτίζεται το 237 π.Χ., εγκαινιάσθηκε το 142 π.Χ., ολοκληρώθηκε το 57 π.Χ. και καταστράφηκε το 391 μ.Χ. Το Εντφού είναι το μέρος όπου διεξήχθη η μυθική μάχη μεταξύ του Ώρου και του κακού δαίμονος, Σεθ, και έληξε με την ήττα του δευτέρου, πράγμα που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες.

Επόμενη στάση μας το Κομ Όμπο (Εντφού), 45 χλμ. περίπου βόρεια του Ασσουάν. Το Κομ Όμπο, η ελληνιστική πόλις Όμβος, έχει στρατηγική θέση ως σταθμός των καραβανιών προερχομένων από την Νουβία και είχε κατοικηθεί πριν τους ελληνιστικούς χρόνους. Το ενδιαφέρον μας εδώ είναι ο διπλός ναός του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ, και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο οποίος μετέπειτα συνδέθηκε με τον Απόλλωνα. Αν και πρόκειται περί ενός συγκροτήματος, τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέπτισμα, κατά τον διαμήκη άξονα του ναού. Ενδιαφέρουσα είναι η παράστασις αντικειμένων χειρουργικής καθώς και το «Νειλόμετρο», ένα διαβαθμισμένο φρέαρ όπου μετρούσαν την πλημμύρα του Νείλου. Επιστροφή στο πλοίο μας και συνέχεια του πλου. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

11η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ: Ασσουάν

Πλέοντας φτάνουμε στο Ασσουάν, το όριο της φαραωνικής Αιγύπτου και η πύλη της Νουβίας, του Κους όπως την ονόμαζαν. Το όνομα “Ασσουάν” είναι παραφθορά του ονόματος της Αιγυπτίας θεάς του τοκετού Σουενέτ, που συνδέθηκε με την αρχαία Ελληνίδα θεά Ειλείθυια και τη Ρωμαία Λουσίνα. Στο Ασσουάν θα δούμε το Παλαιό Φράγμα που χτίστηκε από τους Βρετανούς το 1902 και το Ψηλό (Νέο) Φράγμα που ολοκληρώθηκε, με σοβιετική βοήθεια, το 1976. Θα συνεχίσουμε στα αρχαία λατομεία γρανίτη και θα δούμε τον Ημιτελή Οβελίσκο, τον μεγαλύτερο οβελίσκο της αρχαιότητας που έχει βρεθεί. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση μια και μας περιμένει μια έντονη ημέρα την επομένη γεμάτη συγκινήσεις. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

12η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ: Αγιλκία, Νούβικο Χωριό Gharb Soheil

Σήμερα θα επισκεφτούμε τη νήσο Αγιλκία, περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια του Ασσουάν για να ξεναγηθούμε στους ναούς της νήσου Φίλαι. Ο πληθυντικός αριθμός του ονόματος αναφέρεται στο γεγονός ότι προ της κατασκευής του Ψηλού Φράγματος υπήρχαν δύο νησιά και το ένα, αυτό που έφερε ναούς, καταποντίστηκε από τη δημιουργηθείσα, τεχνητή λίμνη Νάσερ.

Οι ναοί της Ίσιδας και του Όσιρη μεταφέρθηκαν, με μέριμνα και έξοδα της UNESCO, στο νησί Αγιλκία. Το νησί Φίλαι εθεωρείτο ως ένας από τους τόπους της ταφής του Όσιρη, κατά συνέπεια ήταν άβατον. Σύμφωνα με τον μύθο, τα πουλιά δεν πετούσαν από επάνω, ούτε ψάρια πλησίαζαν τις όχθες.

Στη συνέχεια θα αποβιβαστούμε στη δυτική όχθη του Νείλου, για να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα του Νούβικου Χωριού Gharb Soheil με τα πολύχρωμα σπίτια του. Το χωριό είναι γεμάτο με γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις τρεις πιο σημαντικές πηγές ζωής για τους Νούβιους - τη γη, που αντιπροσωπεύεται από το πράσινο, τον ήλιο, που αντιπροσωπεύεται από ένα εκπληκτικό κίτρινο και τον ουρανό και τον Νείλο, που αντιπροσωπεύονται από διάφορες αποχρώσεις του μπλε.

Θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των Νουβίων και θα περιπλανηθούμε στα παζάρια και τις αγορές του χωριού όπου πωλούνται παραδοσιακά τοπικά χειροτεχνήματα, φαγητά και μπαχαρικά. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Ασσουάν.

13η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ: Νήσος Ελεφαντίνη – Νήσος Κίτσενερ

Πρωινό ελεύθερο για να ξεκουραστούμε. Νωρίς το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε φελούκες, χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα, και θα επισκεφθούμε  τη νήσο Ελεφαντίνη και τη νήσο του Κίτσενερ. Στην Ελεφαντίνη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα ανθρώπινης κατοίκησης στην περιοχή χρονολογούμενα από την Νεολιθική Εποχή καθώς και φαραωνικοί ναοί με κυριότερο αυτόν του Χνουμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ: Αμπού Σιμπέλ – Sun Festival

Πολύ νωρίς τα ξημερώματα, περίπου στη 01:00 π.μ., αναχωρούμε οδικώς για το Αμπού Σιμπέλ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Ασσουάν. Το Αμπού Σιμπέλ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Οι ναοί δεν ήταν ανέκαθεν σε αυτήν την τοποθεσία. Με την κατασκευή του Ψηλού Φράγματος θα πλημμύριζαν, κι έτσι μεταφέρθηκαν από την UNESCO (1964-1968) και με παγκόσμια υλικοτεχνική βοήθεια, 65 μέτρα ψηλότερα και 200 μέτρα μακρύτερα από τον Νείλο.
Οι ναοί κατασκευάσθηκαν εις ανάμνηση της νίκης του Καντές, όπως μαρτυρούν οι εξαιρετικές τοιχογραφίες. Το θέαμα είναι καταπληκτικό, ιδίως την αυγή, αφού τα κολοσσιαία, ύψους 20 μέτρων, αγάλματα είναι σχεδόν αλώβητα. Στο Ασσουάν βρισκόταν ο πρώτος καταρράκτης, από τους έξι αρχαίους (και υπάρχοντες τέσσερις), σε όλο το μήκους των 6.695 χιλιομέτρων του ποταμού.
Στο Αμπού Σιμπέλ θα παρακολουθήσουμε ένα πραγματικά σπάνιο όσο και εντυπωσιακό θέαμα: είναι η γιορτή του Ήλιου, το Sun Festival, που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, και σε πολύ συγκεκριμένες ημέρες: στις 22 Φεβρουαρίου και στις 22 Οκτωβρίου.
Είναι οι μέρες κατά τις οποίες οι ακτίνες του ηλίου διεισδύουν στον ναό του Αμπού Σιμπέλ και πέφτουν ακριβώς πάνω στα τρία από τα τέσσερα αγάλματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του, φωτίζοντας ιδιαίτερα το πρόσωπο του Ραμσή Β’: το μόνο άγαλμα που δεν φωτίζεται είναι ο Πταχ, ο «θεός του σκότους». Ο ναός αυτός σχεδιάστηκε με τον συγκεκριμένο αυτόν τρόπο από τον φαραώ Ραμσή Β’ ο οποίος επέλεξε ως ημερομηνία που οι ακτίνες του ήλιου θα έμπαιναν στον ναό την 22η Φεβρουαρίου, ημέρα της επετείου για την άνοδό του στον θρόνο. Η μόνη άλλη ημέρα που συμβαίνει το ίδιο γεγονός είναι η 22η Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Ασσουάν. Υπόλοιπη μέρα στη διάθεσή σας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ – πτήση για ΚΑΪΡΟ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο, από όπου πετάμε, μέσω Καΐρου, για την Ελλάδα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2599 € 400 €
Twin Room 2599 € 400 €
Triple Room 2599 € 400 €
Single Room 3649 € 400 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ :  25 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2819 € 400 €
Twin Room 2819 € 400 €
Triple Room 2819 € 400 €
Single Room 3869 € 400 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ :  25 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3099 € 0 €
Twin Room 3099 € 0 €
Triple Room 3099 € 0 €
Single Room 4149 € 0 €
Σημείωση:

Στην τιμή περιλαμβάνονται και οι φόροι. 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ :  25 €


Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

MS 748

09/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:15

15:10

MS 264

14/10/2023

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ

08:30

09:35

MS 081

23/10/2023

ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ

07:00

08:25

MS 747

23/10/2023

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:10

12:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχείο 5* (3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο)
 • Κρουαζιέρα στο Νείλο με 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στα ξενοδοχεία), πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 400€
 • Βίζα Αιγύπτου: 25€
 • Φιλοδωρήματα: 60€ δίνονται τοπικά (υποχρεωτικά στην Αίγυπτο)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Η Μεγάλη Εξερεύνηση της Αιγύπτου είναι με διαφορά το πληρέστερο πρόγραμμα που προτάθηκε ποτέ για την Αίγυπτο, ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής που τα έχει όλα!

Πλούσιες επισκέψεις σε νεκροπόλεις και συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους. Εκτεταμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο με μουσεία, παζάρια και χριστιανικούς ναούς. Διαμονή στην Αλεξάνδρεια για να έχουμε τον χρόνο να τη γνωρίσουμε και να την απολαύσουμε σε βάθος. Χορταστική 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, τον ποταμό που – δικαίως – θεοποιήθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ με την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ. Διαμονή στο Ασσουάν για να θαυμάσουμε το Αμπού Σίμπελ, ένα από τα πιο συγκλονιστικά μνημεία της Αιγύπτου…

Και για το τέλος, η μεγάλη αυτή εξερεύνηση της Αιγύπτου μάς επιφυλάσσει άλλη μία συγκλονιστική εμπειρία: το Sun Festival, το εντυπωσιακό θέαμα που λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο στο Αμπού Σίμπελ, όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!

 

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και όχι ελεύθερες ημέρες. Διαμένουμε σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο) μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο και όχι σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • 5ήμερη (με 4 διανυκτερεύσεις) κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), με πλήρη διατροφή, για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
 • Παρακολούθηση του Sun Festival στο Αμπού Σιμπέλ, ένα εντυπωσιακό θέαμα όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!
 • Επίσκεψη και ξενάγηση σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και νεκροπόλεις: Μέμφιδα, Σακκάρα και Νταχσούρ με τη Ρομβοειδή Πυραμίδα και την Κόκκινη Πυραμίδα.
 • Επίσκεψη στο Νησί της Μπανάνας, Νήσο Ελεφαντίνη και Νήσο Κίτσενερ.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο, για να επισκεφθούμε τις Πυραμίδες, τα σπουδαία μουσεία, τα παζάρια και το Χριστιανικό Κάιρο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αλεξάνδρεια με ολοήμερη ξενάγηση στα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.
 • Επίσκεψη στην Άβυδο και τη Δένδερα, από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ για να δούμε την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ασσουάν έτσι ώστε να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το Αμπού Σίμπελ.
 • Επίσκεψη σε Νουβικό χωριό στην περιοχή του Ασσουάν!
 • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

 

Highlights

 • Το περίφημο Sun Festival στο Αμπού Σίμπελ.
 • Οι πυραμίδες της Γκίζας, το μόνο από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που απολαμβάνουμε και σήμερα.
 • Η πόλη της Αλεξάνδρειας, με τη (σύγχρονη) Βιβλιοθήκη, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
 • Το Αμπού Σίμπελ, ο συγκλονιστικός αρχαιολογικός χώρος με τους μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο.
 • Η Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ.
 • Οι αρχαίοι ναοί στο Λούξορ και στο Καρνάκ.
 • Το Φράγμα στο Ασσουάν, το τεχνικό έργο που άλλαξε την όψη του Νείλου.
 • Βαρκάδα με φελούκα στον Νείλο.
 • Οι αρχαιολογικοί χώροι και νεκροπόλεις αρχαία Μέμφις, Σακκάρα και Νταχσούρ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Παρακολούθηση του Sun Festival στο Αμπού Σιμπέλ, ένα εντυπωσιακό θέαμα όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

9/10



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλη εξερεύνηση της Αιγύπτου με SUN FESTIVAL - Το πληρέστερο πρόγραμμα που προτάθηκε ποτέ για την Αίγυπτο… | 09.10.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info