fb

Η Μεγάλη Παταγονία του Versus με το νησί Τσιλοέ, το πάρκο Ελ Τσαλτέν και τη θρυλική διαδρομή Ruta 40 | Χριστούγεννα 2023

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η πλήρης Παταγονία του Versus

Στην Παταγονία συνειδητοποιείς ότι τα ταξιδιωτικά σου βήματα έχουν τελειώσει - έχεις φτάσει πια στην άκρη της Γης.

Ο Νότιος Πόλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σκληρό τοπίο και η βασανιστική μοναξιά της παταγονικής γης ενισχύουν κατακόρυφα την αίσθηση του οριακού προορισμού.

Απεραντοσύνη: Η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις το μεγάλο κενό του χάρτη - πρόκειται για μια κατά το πλείστον επίπεδη περιοχή 1.000.000 τετρ. χλμ. στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου.

Μοναδικότητα: Η λέξη-κλειδί για ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν το φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.

Η εμπειρία της Παταγονίας

Παγόβουνα, πιγκουίνοι, φώκιες και συμπαρομαρτούντα. Γη του Πυρός. Παταγονία. Ένας θρύλος, ένας πόθος και η αίσθηση του ταξιδεύειν. Η αίσθηση της ασυνέχειας της μιας στιγμής σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενή της. Μετέωροι ανάμεσα στο λίγο πριν και στο αμέσως μετά. Η ρήξη με την ψυχοφθόρα αθηναϊκή καθημερινότητα. Αξίζει!!

Είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε βρίσκεσαι σε νησί, πότε σε κανάλι, πότε σε λίμνη και πότε σε ηπειρωτικό έδαφος.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, λίμνες, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός. Σε αυτό το ταξίδι καλύπτουμε ένα τεράστιο τμήμα της Παταγονίας: από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος ’ιρες, μία πτήση θα μας φέρει στην Ουσουάια τη νοτιότερη πόλη της Γης, το λεγόμενο και «τέλος του κόσμου» όπου θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle.

Συνεχίζουμε για το Ελ Καλαφάτε, από όπου θα προσεγγίσουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, που θεωρείται «το 8ο θαύμα του κόσμου», καθώς και των τεραστίων διαστάσεων παγετώνα Ουψάλα. Ερχόμαστε φυσικά στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο του Ελ Τσαλτέν στην καρδιά των ’νδεων με την εντυπωσιακή θέα στην παγκοσμίου φήμης κορυφή Φιτζρόι. Σειρά έχει το Εθνικό Πάρκο Τόρρες ντελ Πάινε, όπου μένουμε έκθαμβοι με την απίστευτη ομορφιά που αντικρίζουμε. Παρατηρούμε παγετώνες και λιμνοθάλασσες, και το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής, πριν συνεχίσουμε στο Πουέρτο Νατάλες.

Από εκεί ερχόμαστε στο νησί Μαγνταλένα στα Στενά του Μαγγελάνου, και στην Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας. Με πτήση φτάνουμε στο Πουέρτo Μοντ για να συνεχίσουμε στο Πουέρτο Βάρας, απ’ όπου μεταβαίνουμε στο εκπληκτικό νησί Τσιλοέ, ένα «κρυμμένο μυστικό» της Χιλής. Διασχίζουμε τις λίμνες για να φτάσουμε στο πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών», ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο, στις λίμνες των ’νδεων. Επιστρέφοντας στο Μπουένος ’ιρες νιώθουμε γεμάτοι από μια περιπέτεια πλήρη σε εμπειρίες, συναισθήματα και εικόνες!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πρόκειται για μια εξονυχιστική επίσκεψη στην Παταγονία, τόσο στην πλευρά της Αργεντινής όσο και στη Χιλή. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην ακριβή Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους.

Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

 • 1 διανυκτέρευση στο Μπαριλότσε (Αργεντινή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Βάρας (Χιλή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Πούντα Αρένας (Χιλή)
 • 1 διανυκτέρευση στο Πουέρτο Νατάλες (Χιλή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Καλαφάτε
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
 • Στο Μπουένος ’ιρες αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις (1+1) με ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη.
 • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με την Iberia.
 • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη πτήση από την Ουσουάια στο Ελ Καλαφάτε, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.

17+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus

 • Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
 • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*.
 • Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς, στις 31/12.
 • Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Ελ Τσαλτέν καθοδόν προς το Ελ Καλαφάτε. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να απολαύσουμε το Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη περιπατητική διαδρομή που προσφέρει το Ελ Τσαλτέν. Θα περπατήσουμε στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 διαδρομή περιήγησης με τα πόδια που έχει να προσφέρει η Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών: μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Τσιλοέ, ένα κρυμμέ́νο μυστικό της Χιλής που ανακαλύ́ψαμε και σας προτείνουμε.
 • Διαμονή στην Κεντρική Παταγονί́α στο Μπαριλό́τσε από την πλευρά της Αργεντινής (την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής), επίσκεψη στο Πουέρτο Μοντ και διαμονή στο Πουέ́ρτο Βά́ρας στην πλευρά της Χιλής.
 • Μετάβαση από το Πουέρτο Βάρας στο Μπαριλό́τσε με εντυπωσιακή ημερήσια κρουαζιέρα διασχίζοντας τις Λίμνες των ’νδεων, μια περιοχή με μοναδική βιοποικιλότητα, παρθένα τοπία με καταρράκτες, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Μια ημέρα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!
 • Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Διαμονή στην Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στο Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε.
 • Επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλέ́να από την Πούντα Αρένας στη Χιλή και διάπλους των Στενών του Μαγγελάνου. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
 • Επίσκεψη στην Αργεντίνικη Παταγονία χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Ελ Καλαφάτε, με 2 διανυκτερεύσεις. 
 • Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 • Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
 • Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
 • Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!
 • Δοκιμάζουμε το περίφημο αργεντίνικο κρέας σε δύο γεύματα μπάρμπεκιου, για μία γνήσια… γεύση Αργεντινής!

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ξενάγηση, γεύμα με αργεντίνικα κρέατα)

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησης στο Μπουένος Άιρες, θα απολαύσουμε γεύμα μπουφέ σε τοπικό εστιατόριο με αργεντίνικα κρέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ευκαιρία για γνωριμία με την τόσο ιδιαίτερη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στην Ουσουάια.

4η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ – ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE

Σήμερα ξεκινάμε για μία εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός (Tierra del Fuego), που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Θα δούμε τα νησιά Ρεντόντα και Εστόρμπο, τη λίμνη Ρόκα, και θα φτάσουμε μέχρι τον κόλπο Λαπατάια, περνώντας από τα Νησιά των Κορμοράνων.

Θα δούμε ακόμα και ένα φράγμα φτιαγμένο από… κάστορες! Στην ίδια τη Λαπατάια θα βρούμε ίχνη των αρχαίων ιθαγενών εποίκων που ζούσαν στην περιοχή, θα περπατήσουμε στην πεζογέφυρα και θα έχουμε χρόνο να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου».

Συνεχίζουμε με ακόμα μία μοναδική εμπειρία, με βαρκάδα στη Διώρυγα Beagle και τα νησάκια της, όπου αν είμαστε τυχεροί θα μπορέσουμε να δούμε και θαλάσσιους ελέφαντες!

Επιστροφή στην Ουσουάια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ – πτήση για ΕΛ ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ – RUTA 40 (ΡΟΥΤΑ ΚΟΥΑΡΕΝΤΑ) ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ 40

Αναχωρούμε από την Ουσουάια και πετάμε για το Ελ Καλαφάτε, την πόλη που έχει πάρει το όνομά της από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος.

Με την άφιξή μας στο Ελ Καλαφάτε αναχωρούμε οδικώς με προορισμό την όμορφη κωμόπολη Ελ Τσαλτέν. Θα έχουμε την ευκαιρία καθ’ οδόν να απολαύσουμε πολλά υπέροχα τοπία της Παταγονίας.

Είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι της διαδρομής, κατά το οποίο θα ακολουθήσουμε εν μέρει τη διάσημη Ruta 40, μία από τις διασημότερες οδικές διαδρομές στον κόσμο! Είναι ο μακρύτερος αυτοκινητόδρομος της Αργεντινής που διασχίζει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια απόσταση άνω των 5.000 χιλιομέτρων! Ενώ ξεκινά μάλιστα από το επίπεδο της θάλασσας, στο νότιο άκρο του, φτάνει μέχρι και σε υψόμετρο 5.000 μέτρων, στην επαρχία της Σάλτα. Εμείς απολαμβάνουμε ένα τμήμα του στη σημερινή μας διαδρομή, σε ένα μάλιστα από τα πιο όμορφα και φωτογενή, καθώς κατευθυνόμαστε προς την Ελ Τσαλτέν!

Η Ελ Τσαλτέν, ιδρύθηκε μόλις το 1983 και βρίσκεται στους πρόποδες του εντυπωσιακού όρους Φιτζρόι – το όρος έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του βρετανού πρωτοπόρου μετεωρολόγου (εφευρέτης των ημερήσιων δελτίων καιρού) και καπετάνιου του θρυλικού Beagle. Στο δεύτερο ταξίδι του Beagle (1831-1836) στην Παταγονία επέβαινε ως προσκεκλημένος του Φιτζρόι και ο νεαρός τότε γεωλόγος, βιολόγος και φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος.

Παρότι η κωμόπολη άρχισε να εμφανίζεται στους χάρτες μετά το 2000, θεωρείται σήμερα η αργεντίνικη πρωτεύουσα της πεζοπορίας. Η φύση της περιοχής είναι εκπληκτική και υπάρχουν πολλά οργανωμένα μονοπάτια, μικρά και μεγάλα, τα οποία θεωρούνται φετίχ για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας.

Άφιξη στην Ελ Τσαλτέν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ: ΤΣΟΡΙΓΙΟ ΝΤΕΛ ΣΑΛΤΟ – ΚΟΝΔΟΡΕΣ Viewpoint

Σήμερα θα απολαύσουμε το Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη περιπατητική διαδρομή που προσφέρει το Ελ Τσαλτέν. Θα περπατήσουμε στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 διαδρομή περιήγησης με τα πόδια που έχει να προσφέρει η Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών: μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας… Επιστροφή στην Ελ Τσαλτέν. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ – ALL GLACIERS TOUR – ΕΛ ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς από την Ελ Τσαλτέν για να επιστρέψουμε στο Ελ Καλαφάτε, όπου θα διανυκτερεύσουμε.  

Η ημέρα μάς επιφυλάσσει μια συγκλονιστική εμπειρία: θα απολαύσουμε μία ολοήμερη εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε παγετώνες και παγόβουνα. Θα πλεύσουμε στον βόρειο βραχίονα της λίμνης Αρχεντίνο όπου, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα φτάσουμε μέχρι τα όρια του παγετώνα Ουψάλα, από τους μεγαλύτερους της Νότιας Αμερικής. Πλέοντας στη συνέχεια στο Κανάλι Σπεγκατσίνι θα παρατηρήσουμε τους παγετώνες Σέκο και Σπεγκατσίνι, τον υψηλότερο στο Εθνικό Πάρκο στο οποίο βρισκόμαστε.

Άφιξη στο Ελ Καλαφάτε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΕΛ ΚΑΛΑΦΑΤΕ: ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ

Σήμερα, μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε για μία μοναδική εξερεύνηση του παγετώνα Περίτο Μορένο στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Θα μεταφερθούμε ως εκεί οδικώς από ασφαλτοστρωμένο δρόμο 80 χλμ. και στη διαδρομή θα απολαύσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεταξύ άλλων θα δούμε φλαμίνγκο, κύκνους με μαύρο λαιμό, πάπιες, νερόκοτες κ.ά.

Με το που θα φτάσουμε όμως στο Εθνικό Πάρκο και θα αντικρύσουμε τον παγετώνα Περίτο Μορένο θα τα ξεχάσουμε όλα! Είναι το λεγόμενο «8ο θαύμα του κόσμου» και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χιλιόμετρα, πλάτος 4,5 χιλιόμετρα και υψώνεται περί τα 60 μέτρα από την επιφάνεια του νερού. Μια τεράστια μάζα πάγου, στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Θα τον ατενίσουμε από διάφορα παρατηρητήρια, με άλλη θέαση κάθε φορά και πάντα καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ η περιήγησή μας εν πλω στον παγετώνα (“Nautical Safari tour”) θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Καθώς θα παρατηρούμε τον παγετώνα να αργοκινείται θα αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του. Κάθε τόσο μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, δημιουργώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο… θορυβώδη μορφή της! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο.

Εναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να ζήσουν και την εμπειρία Minitrekking (με πικ νικ) στον ίδιο παγετώνα. Σε αυτή την περίπτωση μεταφερόμαστε οδικώς ως το λιμάνι Μπάχο λας Σόμπρας που απέχει περίπου 7 χλμ. από το πρώτο παρατηρητήριο του παγετώνα. Από εκεί επιβιβαζόμαστε σε πλεούμενο για μία 20λεπτη βόλτα και αποβιβαζόμαστε στην προβλήτα Μπράσο Ρίκο στην απέναντι όχθη. Εκεί θα συναντήσουμε εξειδικευμένους οδηγούς και θα περπατήσουμε μαζί τους στην όχθη έως τον παγετώνα. Από το σημείο που θα μας υποδείξουν οι οδηγοί θα σκαρφαλώσουμε στον παγετώνα στηριζόμενοι σε ειδικά καρφιά. Η επιφάνεια του πάγου είναι άγρια αλλά είναι σταθερή και ασφαλής. Η διαδρομή πάνω στον παγετώνα Περίτο Μορένο είναι επισήμως χαρακτηρισμένη ως μέτριας δυσκολίας. Θα περπατήσουμε για δύο ώρες και θα δούμε ρυάκια, λιμνούλες, χαράδρες, ρέματα, απίθανους σχηματισμούς από πάγο και όλες τις αποχρώσεις που προκύπτουν από το λευκό και το μπλε… Καθοδόν οι οδηγοί θα μας εξηγούν τα πάντα για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής καθώς και για το παράξενο φαινόμενο διάσπασης των πάγων. Μετά την εξερεύνηση του παγετώνα θα περάσουμε στο υποπολικό μαγγελανικό δάσος, με τις νότιες οξιές για πικ νικ με υπέροχη θέα. Εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Ελ Καλαφάτε. Διανυκτέρευση στο Ελ Καλαφάτε.

 

Σημείωση: Η εμπειρία Minitrekking απευθύνεται αυστηρά σε ηλικίες από 10 έως 65 ετών. Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν άτομα με καρδιολογικές παθήσεις, εμφύσημα, χρόνιες πνευμονοπάθειες, άσθμα και πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης η εμπειρία δεν είναι κατάλληλη για άτομα με κινητικά και ψυχολογικά προβλήματα, εγκύους και άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία.

 

 

9η ημέρα: ΕΛ ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ (Χιλή)

Σήμερα θα μεταφερθούμε στη χιλιανή πλευρά της Παταγονίας.

Ερχόμαστε στο Θέρο Καστίγιο, στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Χιλής και από εκεί μεταβαίνουμε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Εξερεύνηση του δρυμού, με θέα τη λίμνη και τον παγετώνα Grey, ανάμεσα σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Νατάλες, που ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ – ΜΠΑΛΜΑΣΕΔΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΣΕΡΡΑΝΟ (βαρκάδα σε φιόρδ) – ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ

Ερχόμαστε στο Πουέρτο Μπόριες όπου επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο που θα μας ταξιδέψει μέσα στο φιόρδ «Τελευταία Ελπίδα» (“Ultima Esperanza”): πρόκειται για μια διαδρομή απίστευτης ομορφιάς υπό το όρος-παγετώνα Μπαλμασέδα, παρατηρώντας εκπληκτικά τοπία.

Θα φτάσουμε στον παγετώνα Σερράνο και θα δούμε την εντυπωσιακή παγωμένη λιμνοθάλασσα, που μπορεί κανείς να την περπατήσει, μπαίνοντας μάλιστα στα παγωμένα τούνελ που φωτίζονται από τις ηλιακές ακτίνες με ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τρόπο.

Επιστροφή στο Πουέρτο Νατάλες, με στάση σε ράντσο όπου θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα με ψητό κρέας (μπάρμπεκιου).

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Μαγκαγιάνες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ – ΝΗΣΙ ΜΑΓΚΝΤΑΛΕΝΑ – ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ (ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο νησάκι Μαγκνταλένα, που βρίσκεται στο κέντρο των Στενών του Μαγγελάνου, 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Πούντα Αρένας. Ο πλούτος του νησιού μάς καλεί να θαυμάσουμε μια εικόνα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τη φύση. Αυτή η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη έκταση τον Αύγουστο του 1966 και έγινε Εθνικό Πάρκο το 1982. Σκοπός είναι η προστασία της ορνιθοπανίδας, που αποτελείται κυρίως από πιγκουίνους, κορμοράνους και γλάρους. Εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες των πιγκουίνων του Μαγγελάνου (Sphenicus Magallanicus), της οποίας ο πληθυσμός εκτιμάται σε 50.000 ζεύγη.

Επιστροφή στην Πούντα Αρένας και ξενάγηση, κατά την οποία θα θαυμάσουμε τα στενά του Μαγγελάνου και την πόλη από το «Cerro Mirador», ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το μνημείο του Μαγγελάνου στην πλατεία Muñoz Gamero. Η περιήγησή μας συνεχίζεται με το μουσείο Regional Salesian, όπου θα μάθουμε μεταξύ άλλων για την ιστορία των ιθαγενών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρωθεί η εκδρομή στο νησί Μαγκνταλένα, θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή.

 

12η ημέρα: ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ – πτήση για ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΟΝΤ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση με προορισμό το Πουέρτο Μοντ. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την όμορφη και γραφική πόλη-λιμάνι στη νότια Χιλή. Θα επισκεφτούμε, μεταξύ άλλων, την ιχθυόσκαλα Angelmo, με τον πορθμό Tenglo, όπου μπορείτε να αγοράσετε μάλλινα χειροτεχνήματα και να δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με κατεύθυνση τη μεγαλύτερη λίμνης της Χιλής, την llanquihue, όπου θα βρεθούμε στην όμορφη πόλη Πουέρτο Βάρας, την οποία ίδρυσαν Γερμανοί μετανάστες το 1852. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – ΤΣΙΛΟΕ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ένα κρυμμένο μυστικό της Χιλής που ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε: ακούει στο όνομα Τσιλοέ.

Πρώτη επίσκεψη στο νησί, το ακρωτήριο Τσακάο, στο βορειότερο τμήμα του νησιού, που το ενώνει με τη Χιλή. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό που έχτισαν οι κονκισταδόρες όταν πρωτοέφτασαν στο Τσιλοέ το 1567, το γραφικό λιμάνι και το κανάλι που επικοινωνεί με τη χερσαία χώρα.

Ξεκινώντας τη γνωριμία μας με το Τσιλοέ, θα κατευθυνθούμε στην περιοχή Ancud (Ανκούδ), τη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Μία κωμόπολη που πήρε το όνομά της από την ευρύτερη περιοχή η οποία θεωρείται περιοχή λιμνών. Εκεί υπάρχει και το οχυρό Σαν Αντόνιο που χτίστηκε από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα και προσφέρει μαγική θέα στο λιμάνι.  Εδώ, θα επισκεφθούμε την πόλη και το τοπικό μουσείο, για να μάθουμε για την αποικιακή ιστορία του Τσιλοέ.

Καταλήγουμε στην περιοχή Κάστρο, στο κέντρο περίπου του νησιού, όπου είναι χτισμένη και η ομώνυμη πρωτεύουσα, όπου θα θαυμάσουμε τα πολύχρωμα πλωτά σπίτια σε πλήρη ανάπτυξη. Βασικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο εξ ολοκλήρου ξύλινος ναός Σαν Φρανσίσκο του 16ου αιώνα. Κατακίτρινος, στην απόχρωση της μπανάνας, με κόκκινες λεπτομέρειες και βιολετί τρούλους, χτίστηκε αρχικά από Ιησουίτες και εν συνεχεία, τον 18ο αιώνα έγινε καθολικός. Το εσωτερικό του κοσμεί ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Πουέρτο Βάρας.

14η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – ΠΕΤΡΟΧΟΥΕ – ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ (Αργεντινή)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα διασχίσουμε την Περιοχή των Λιμνών. Ένα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουν ένα από το πιο σύνθετα γεωλογικά φαινόμενα της Γης. Η ζώνη αυτή των λιμνών προστατεύεται από την UNESCO ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πλούσιους βιότοπους και καταφύγιο άγριας ζωής του πλανήτη, με πρόσθετα στοιχεία τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις παραλίμνιες πόλεις.

Η σύνθετη ιδιομορφία του ανάγλυφου, με τα βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες και τα δάση δεν καθιστούν εύκολη τη χάραξη οδικών αξόνων. Η επικοινωνία μεταξύ των πόλεων και των οικισμών γίνεται κυρίως με πλωτά μέσα -ποταμόπλοια και βαπορέτα - και με ένα περιορισμένο οδικό δίκτυο μεταξύ των λιμνών. Εναλλάσσοντας και εμείς τα χερσαία και πλωτά μεταφορικά μέσα της περιοχής, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ονειρεμένα αυτά τοπία της Αργεντινής και της Χιλής.

Πρώτος μας σταθμός οι καταρράκτες του Πετροχούε όπου θα φτάσουμε οδικώς και θα θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο. Από το Πετροχούε θα επιβιβαστούμε σε καταμαράν και θα πλεύσουμε στις λίμνες Τόδος Λος Σάντος, γνωστή ως «Σμαραγδένια λίμνη» λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της, με προορισμό μας την Πέουγια, μια μικρή πόλη στους πρόποδες των Άνδεων.

Συνεχίζουμε οδικώς με προορισμό μας το λιμάνι Πουέρτο Φρίας (Αργεντινή), απ’ όπου θα συνεχίσουμε προς το Πουέρτο Μπλεστ (αρχικά με πλοιάριο κι έπειτα οδικώς). Αφού διασχίσουμε την πανέμορφη Λίμνη Nahuel Huapi θα φτάσουμε στο Πουέρτο Πανιουέλο κι έπειτα θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το Μπαριλότσε στους πρόποδες των Άνδεων και κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ (ξενάγηση, καμπανάριο, τελεφερίκ) – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (tango show)

Το Μπαριλότσε είναι  ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο ανάμεσα στις ειδυλλιακές πλαγιές των Άνδεων και τις όχθες της Λίμνης Nahuel Huapi. Με 110.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Rio Negro και ένα από το πιο σημαντικά τουριστικά κέντρα της Παταγονίας. Ένας τόπος που συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά των δασών και τα σμαραγδένια νερά των λιμνών.

Ξεκινάμε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής και ακολουθώντας παραλίμνια διαδρομή φτάνουμε στους πρόποδες του λόφου Καμπανάριο, από όπου μπορούμε να ανέβουμε στην κορυφή (περίπου 1.500 μ. υψόμετρο) με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε τη φανταστική θέα στο σύμπλεγμα λιμνών της Ναουέλ Ουάπι και φυσικά στις τριγύρω βουνοκορφές!

Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Μπουένος Άιρες, όπου μας περιμένει μια έκπληξη: θα παρακολουθήσουμε tango show για να δούμε από κοντά τον εθνικό χορό της Αργεντινής. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

16η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος (check-out στις 12:00) και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7490 € 1050 €
Twin Room 7490 € 1050 €
Triple Room 7490 € 1050 €
Single Room 8990 € 1050 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7710 € 1050 €
Twin Room 7710 € 1050 €
Triple Room 7710 € 1050 €
Single Room 9210 € 1050 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8790 € 0 €
Twin Room 8790 € 0 €
Triple Room 8790 € 0 €
Single Room 10290 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

’φιξης

IB3151

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:50

18:45

IB6841

24/12/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

23:59

08:35 +1

IB6856

08/01/2024

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ –  ΜΑΔΡΙΤΗ

14:15

06:05 +1

IB3150

09/01/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ξενοδοχεία 4*, 4*sup. και 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στο Παγετώνα Περίτο Μορένο στο Ελ Καλαφάτε και στον Παγετώνα Ουψάλα, τον μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής
 • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle
 • Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων (Ελ Τσαλτέν)
 • Πλεύση στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός
 • Βαρκάδα στις λίμνες των ’νδεων στο Μπαριλότσε
 • Διάσχιση τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ruta 40
 • Βραδιά με tango show
 • Μπάρμπεκιου σε ράντσο στο Πουέρτο Νατάλες και γεύμα μπουφέ σε τοπικό εστιατόριο με αργεντίνικα κρέατα στο Μπουένος ’ιρες
 • Επίσκεψη στο νησί Μαγκνταλένα (αν λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή)
 • Βαρκάδα σε φιόρδ στο Πουέρτο Νατάλες
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες ντελ Πάινε
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικός Οδηγός Versus στα Ελληνικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.050€.
 • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 2.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πρόκειται για μια εξονυχιστική επίσκεψη στην Παταγονία, τόσο στην πλευρά της Αργεντινής όσο και στη Χιλή. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην ακριβή Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους.

Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

 • 1 διανυκτέρευση στο Μπαριλότσε (Αργεντινή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Βάρας (Χιλή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Πούντα Αρένας (Χιλή)
 • 1 διανυκτέρευση στο Πουέρτο Νατάλες (Χιλή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Καλαφάτε
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
 • Στο Μπουένος ’ιρες αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις (1+1) με ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη.
 • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με την Iberia.
 • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη πτήση από την Ουσουάια στο Ελ Καλαφάτε, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.

17+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus

 • Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
 • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*.
 • Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς, στις 31/12.
 • Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Ελ Τσαλτέν καθοδόν προς το Ελ Καλαφάτε. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να απολαύσουμε το Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη περιπατητική διαδρομή που προσφέρει το Ελ Τσαλτέν. Θα περπατήσουμε στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 διαδρομή περιήγησης με τα πόδια που έχει να προσφέρει η Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών: μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Τσιλοέ, ένα κρυμμέ́νο μυστικό της Χιλής που ανακαλύ́ψαμε και σας προτείνουμε.
 • Διαμονή στην Κεντρική Παταγονί́α στο Μπαριλό́τσε από την πλευρά της Αργεντινής (την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής), επίσκεψη στο Πουέρτο Μοντ και διαμονή στο Πουέ́ρτο Βά́ρας στην πλευρά της Χιλής.
 • Μετάβαση από το Πουέρτο Βάρας στο Μπαριλό́τσε με εντυπωσιακή ημερήσια κρουαζιέρα διασχίζοντας τις Λίμνες των ’νδεων, μια περιοχή με μοναδική βιοποικιλότητα, παρθένα τοπία με καταρράκτες, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Μια ημέρα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!
 • Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Διαμονή στην Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στο Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε.
 • Επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλέ́να από την Πούντα Αρένας στη Χιλή και διάπλους των Στενών του Μαγγελάνου. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
 • Επίσκεψη στην Αργεντίνικη Παταγονία χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Ελ Καλαφάτε, με 2 διανυκτερεύσεις. 
 • Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 • Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
 • Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
 • Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!
 • Δοκιμάζουμε το περίφημο αργεντίνικο κρέας σε δύο γεύματα μπάρμπεκιου, για μία γνήσια… γεύση Αργεντινής!

Highlights

 • Μπαριλότσε: Το Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε βρίσκεται στην Κεντρική Παταγονία στους πρόποδες των ’νδεων, δίπλα σε μια πανέμορφη λίμνη και περιβάλλεται από μεγαλοπρεπή βουνά. Η μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου πραγματικά θα σας μαγέψει!
 • Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle: Η Διώρυγα Beagle σχηματίστηκε από τη διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου, με το οποίο το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού.

 • Παγετώνας Ουψάλα: Ο παγετώνας αυτός είναι ο μεγαλύτερος της Νότιας Αμερικής. Έχει μήκος 60 χλμ., πλάτος 10 χλμ. και ύψος 60-120 μ. Το θέαμα απλώς… θα σας κόψει την ανάσα…

 • Παγετώνας Περίτο Μορένο: Ο παγετώνας Περίτο Μορένο έχει χαρακτηριστεί ως «το 8ο θαύμα του κόσμου». Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο De los Glaciares, που έχει καταχωριστεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των ’νδεων. Έχει μήκος 35 χλμ., πλάτος 4,5 χλμ. και υψώνεται περί τα 60 μ. από την επιφάνεια του νερού.
 • Διάσχιση των Λιμνών των ’νδεων:Μια μαγευτική διαδρομή με πλοιάριο. Ένα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουν ένα από το πιο σύνθετα γεωλογικά φαινόμενα της Γης.
 • Παγετώνες Σερράνο & Μπαλμασέδα: Δύο από τους πιο εντυπωσιακούς παγετώνες στο Εθνικό Πάρκο O’Higgins. Σίγουρα το μεγαλείο της εικόνας θα σας εντυπωσιάσει!
 • Εθνικό Πάρκο Torres Del Paine: Το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο.

 • Πουέρτο Μοντ & Πουέρτο Βάρας: Μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ονειρεμένα αυτά τοπία της Αργεντινής και της Χιλής με τα γραφικά ψαροχώρια τους.

 • Ίσλα Μαγκνταλένα – Στενά Μαγγελάνου: Μια εκπληκτική διαδρομή με πλοιάριο στη μοναδική Νήσο Μαγκνταλένα, διασχίζοντας τα περίφημα Στενά του Μαγγελάνου, με τους αξιολάτρευτους πιγκουίνους.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κρουαζιέρα στη διώρυγα Beagle 
 • Επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλένα με τους πιγκουίνους του Μαγγελάνου και το νησί Τσιλοέ
 • Ξεχωριστή βραδιά με tango show
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Μεγάλη Παταγονία του Versus με το νησί Τσιλοέ, το πάρκο Ελ Τσαλτέν και τη θρυλική διαδρομή Ruta 40 | Χριστούγεννα 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info