fb

Μαδαγασκάρη – Ο δρόμος των φυλών και το εξωτικό νησί Νόσι Μπε | Χριστούγεννα 2023

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα απίστευτα πλούσιο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη. Πρωτότυπο, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της χώρας, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Αναζητούμε τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης οδηγούμαστε στις δυτικές ακτές της, από την πρωτεύουσα Τάνα, φτάνουμε στις ΝΔ ακτές της Μαδαγασκάρης, μέσα από το «Δρόμο με τις φυλές», όπως λέγεται η νότια διαδρομή που οδηγεί στο Τουλεάρ (923 χλμ.). Αυτή είναι η πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών. Διατρέχουμε το νησί από την ανατολική στη δυτική ακτή - σαν να λέμε «από τους λεμούριους στα μπαομπάμπ». Στο επίκεντρό μας βρίσκονται και τα παραδεισένια  νησιά στο αρχιπέλαγος Νόσι Μπε, με τα μικρά νησάκια και τις εξωτικές παραλίες, και βέβαια οι λεμούριοι, το ζώο-σύμβολο της Μαδαγασκάρης, που τους αναζητούμε παντού, κυρίως στο Δάσος βροχής του Περινέ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: O Δεκέμβριος δεν είναι από τους ιδανικότερους μήνες για να επισκεφτούμε το Νόσι Μπε καθώς μπορεί να υπάρχουν περίοδοι βροχοπτώσεων. Παρόλα αυτά είναι η περίοδος με τις πιο ζεστές θάλασσες για κολύμπι, και οι παραλίες του - ακόμα και όταν βρέχει – είναι παραδεισένιες και η φύση του περιπετειώδης.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια εξερεύνηση της Μαδαγασκάρης με τη μοναδική της φύση και τους υπέροχους ανθρώπους της. Ξεκινάμε το ταξίδι μας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, αφού πρώτα απ’ όλα επισκεπτόμαστε το παραδείσιο αρχιπέλαγος Νόσι Μπε. Συνεχίζουμε με την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, από όπου θα κατευθυνθούμε προς την Αντσιράμπε, με τα εκατοντάδες ρίκσο και έπειτα προς την πολυεπίπεδη Φιανταραντσόα με τους πολλούς ναούς αλλά και την Αμπροσίτρα, με τα περίφημα ξυλόγλυπτά της. Μετά θα φύγουμε για τον νότο της χώρας και τη Ρανοχίρα, περνώντας από πολλά χωριά φυλών και παρατηρώντας τα δέντρα μπαομπάμπ, ενώ στο Εθνικό Πάρκο Άντζα αναζητούμε τους λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά. Τέλος θα περπατήσουμε στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τις πεδιάδες και τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα από όπου πάμε στο Δάσος βροχής του Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους, λίγο πριν εγκαταλείψουμε την μοναδική Μαδαγασκάρη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Τα πάντα εδώ είναι διαφορετικά, τα τοπία, η σπάνια πανίδα (μόνο εδώ θα βρούμε τους λεμούριους!), τα επίσης σπάνια τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, τα χωριά, οι άνθρωποι – αλλά και οι παραλίες, με τα παραδεισένια νησιά που θα επισκεφθούμε αφιερώνοντας μάλιστα και 3 διανυκτερεύσεις! Ένα ταξίδι απαιτητικό ως προς τον σχεδιασμό, που το απολαμβάνουμε με σωστή αναλογία φύσης, φυλών και εθνικών πάρκων, με πολύ καλές προδιαγραφές, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα δεδομένα της περιοχής.

 

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

 

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό.
 • Εξορμήσεις στα  νησιά Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι για να απολαύσουμε από κοντά τις εξωτικές παραλίες τους και τον μοναδικό θαλάσσιο πλούτο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Δάσος βροχής Περινέ, για να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Το πανέμορφο Τουλεάρ, όπου θα δείτε τα μεγαλύτερα σε ύψος και εντυπωσιακότερα μπαομπάμπ.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Ημέρα 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας γίνεται το  βράδυ της προηγούμενης ημέρας!

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΟΣΙ ΜΠΕ

Πόσες όψεις μπορεί να έχει ο παράδεισος; Πολλές, κατά πως φαίνεται, και αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ανακαλύψουμε στην Μαδαγασκάρη! Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το νησί Νόσι Μπε (Nosy Be), ένα μεγάλο νησί στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης. Το όνομά του σημαίνει ακριβώς αυτό: «Μεγάλο Νησί», ένα κομμάτι αυθεντικού παραδείσου με ηφαιστειακές λίμνες, νυσταλέους λεμούριους, αποστακτήρια ρούμι και πολλές, μα πολλές μαγικές παραλίες με διάφανα τυρκουάζ νερά!

Άφιξη στο Νόσι Μπε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μια πρώτη χαλαρή βόλτα με τον αρχηγό μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ: ΝΟΣΙ ΚΟΜΠΑ – ΝΟΣΙ ΤΑΝΙΚΕΛΥ

Ξεκινάμε σήμερα για μια κρουαζιέρα που θα μας φέρει σε δύο άλλα κοντινά νησάκια. Φτάνουμε στο Νόσι Κόμπα, ανάμεσα στο Νόσι Μπε και την ηπειρωτική Μαδαγασκάρη, ένα τεράστιο βουνό στην πραγματικότητα, καλυμμένο με πυκνή τροπική βλάστηση, που μοιάζει μάλιστα με… κέλυφος χελώνας. Μικρές αμμουδιές που χαϊδεύονται από σμαραγδένια νερά, και πλούσια χλωρίδα και πανίδα έχουν κάνει το Νόσι Κόμπα ένα όλο και πιο περιζήτητο κόσμημα της μαλαγασικής φύσης. Οι λεμούριοι  είναι αρκετά συνηθισμένοι εδώ και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε αρκετούς! Το νησί αποτελείται από πολυάριθμούς σχιστολιθικούς (και γρανιτένιους) βράχους, που έδωσαν μάλιστα και το αρχικό του όνομα στο νησί: λεγόταν Νόσι Αμπαριοβάτο, που θα πει «το νησί που περιβάλλεται από βράχους», η ανάμνηση ενός ηφαιστειακού παρελθόντος…

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι το νησάκι Νόσι Τανικέλι, μικροσκοπικό αλλά με τεράστια βιοποικιλότητα, γι’ αυτό και ολόκληρο έχει ανακηρυχθεί Θαλάσσια και Παράκτια Προστατευόμενη Περιοχή. Θα χαρούμε ηλιοθεραπεία, κολύμπι ή και καταδύσεις, αν το λέει η καρδιά σας!

Επιστροφή στο Νόσι Μπε και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ: Μοντ Πασότ

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια βόλτα στο ηφαιστειακό βουνό Μοντ Πασότ, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και “Bongo Pisa”. Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές μέρος, το οποίο είναι γεμάτο ιστορία από την εποχή που το Νόσι Μπε αποτελούσε σημαντική τοποθεσία για τη Μαλαγασική αυτοκρατορία, καθώς επίσης αποτελεί και ένα εξαιρετικό καταφύγιο για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του νησιού. Είναι κυριολεκτικά ένας μικρός παράδεισος, τέλεια διατηρημένος που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Η υπόλοιπη μέρα είναι στη διάθεσή μας για να βουτήξουμε βαθιά στα παραδεισένια νερά του Νόσι Μπε και να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Αν μάλιστα σας αρέσει η εξερεύνηση των κοραλλιογενών υφάλων, μόλις ανακαλύψατε την Εδέμ σας! Από τις ακτές του νησιού, μία από τις πιο δημοφιλείς είναι η Αντιλάνα, στα βορειοδυτικά, με τη λευκή άμμο, τα πεντακάθαρα νερά και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα! Απολαύστε τον ήλιο, τη χαλάρωση και τη θάλασσα χωρίς να σκέφτεστε τίποτα…

Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη, ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων. Ιδρύθηκε στα 1625 από το Βασιλιά Αντριανιάκα, ο οποίος της έδωσε το όνομα «Πόλη των Χιλίων από τον αριθμό των στρατιωτών που όρισε για την άμυνα της πόλης. Αρχικά ήταν σαν χωριό, με τον καιρό όμως έγινε πόλη με 80.000 κατοίκους και το 1793 έδρα των Βασιλέων των Μερινά. Έπειτα από τις κατακτήσεις του Βασιλιά Ραντάμα Α΄ η Ταναναρίβη έγινε πρωτεύουσα σχεδόν ολόκληρης της Μαδαγασκάρης.

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μια πρώτη χαλαρή βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες και ανθισμένους κήπους. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Για την ακρίβεια, στην Αντσιράμπε θα βρείτε περίπου 3.000 οδηγούς τρίκυκλων (για να μην μείνετε ποτέ χωρίς μεταφορικό μέσο). Με αυτά φυσικά θα κάνουμε και εμείς την περιήγησή μας στην πόλη. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από ηφαιστειακές λίμνες και θερμές πηγές, ενώ φημίζεται και για τους ημιπολύτιμους λίθους της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη Φιαναραντσόα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης, «πρωτεύουσα» της φυλής Μπετσιλέο αλλά και του καθολικισμού στη Μαδαγασκάρη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ (λεμούριοι) – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω του οροπεδίου Χορόμπε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση κοντά στην πόλη Αμπαλαβάο, και πιο συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο Άντζα (Anja), ένα προστατευόμενο καταφύγιο άγριας ζωής, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας  και να περπατήσουμε ανάμεσα σε τεράστιους ογκόλιθους. Εδώ, σε αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον, ζουν οι λεμούριοι με τη διχαλωτή ουρά (ring-tailed lemur). Κάποτε το είδος τους αφθονούσε, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μειώθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινδυνεύει να εξαφανιστεί, γι’ αυτό και η κυβέρνηση έλαβε σημαντικά μέτρα. Με λίγη τύχη ίσως καταφέρουμε να εντοπίσουμε τον υπέροχο λεμούριο, μάλλον το πιο αναγνωρίσιμο είδος λεμούριου, χάρη ακριβώς στην χαρακτηριστική ριγέ ουρά του. Οι ντόπιοι τον αποκαλούν Maky  και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το είδος που περνά τον περισσότερο χρόνο στο έδαφος (αντί για τα δέντρα) από κάθε άλλο λεμούριο.

Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η Ρανοχίρα βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στα Βουνά Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Γι’ αυτό αποτελεί και εξαιρετική βάση για την πρωινή μας εξερεύνηση που επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της Φυλής Μπαρά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τον Καταρράκτη Ναμαζάχα και τη φυσική «πισίνα» όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας! Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΤΟΥΛΕΑΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα.

Ο νότος της Μαδαγασκάρης είναι από μόνος του ένας ξεχωριστός κόσμος. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης –όταν συμβαίνουν- το τοπίο είναι ξηρό, πολλά ποτάμια έχουν χάσει πια τα νερά τους και οι συνθήκες είναι τέτοιες που πολλοί περπατούν για πολλά χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, ενώ και οι κατοικίες τους είναι εξίσου απλές, οι πιο πολλές φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Καθοδόν για την Τουλεάρ θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και μεγάλα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Άφιξη στην Τουλεάρ, με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Εδώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης, το τοπίο ξηρό, ενώ και πολλές κατοικίες είναι φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΟΥΛΕΑΡ – πτήση για ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Αφήνουμε πίσω μας την Τουλεάρ και θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε πίσω για την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Δάσος Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Η ευρύτερη περιοχή του δάσους του Περινέ είναι διάσημη διότι φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεμούριων, το διάσημο ενδημικό είδος που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο παρά μόνο στη Μαδαγασκάρη (μικροί πληθυσμοί εντοπίζονται και στον γειτονικό Μαυρίκιο). Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους λεμούριους, ανάμεσά τους και τον διάσημο Ίντρι, τον μεγαλύτερο από τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Το περιβάλλον τοπίο είναι επίσης πολύ όμορφο, με πλούσιο, πυκνό δάσος που θα τραβήξει επίσης την προσοχή μας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε και νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε όχι μόνο λεμούριους αλλά και πολλούς άλλους «κατοίκους» του Περινέ. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Με λίγη τύχη θα τους συναντήσουμε στο Περινέ, ενώ θυμηθείτε πως το Δάσος Περινέ θεωρείται και εξαιρετικός τόπος για παρατήρηση πουλιών! Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το νησί όπου ζουν οι λεμούριοι για να πάρουμε μια γερή γεύση από αυτό το απίστευτο ζώο πριν  φύγουμε από την Μαδαγασκάρη.

Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΠΕΡΙΝΕ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ανταναναρίβο και από εκεί φεύγουμε για το αεροδρόμιο. Ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του και εμείς κάνουμε ήδη σχέδια για το επόμενο!

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2699 € 990 €
Twin Room 2699 € 990 €
Triple Room 2699 € 990 €
Single Room 3429 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2919 € 990 €
Twin Room 2919 € 990 €
Triple Room 2919 € 990 €
Single Room 3649 € 990 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3939 € 0 €
Twin Room 3939 € 0 €
Triple Room 3939 € 0 €
Single Room 4669 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΤ 765

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ΕΤ 837

24/12/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΟΣΙ ΜΠΕ

10:25

14:35

ΕΤ 852

05/01/2024

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

14:50

19:30

ΕΤ 764

05/01/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 (+1)

14ήμερο πρόγραμμα με 12 διανυκτερεύσεις και άφιξη στην Αθήνα στις 6/1/2024 τις πρώτες πρωινές ώρες.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας πραγματοποιείται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη.
 • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €.

 • Φόρος πληρωτέος περίπου 12€ κατά την άφιξη στη Μαδαγασκάρη

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Δεν απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Μαδαγασκάρη.
 • Απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Αιθιοπία, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά από το Versus Travel για εσάς. Για την έκδοσή της απαιτούνται 3 εβδομάδες πριν το ταξίδι σας, καθώς και τα παρακάτω έγγραφα:
 • Πλήρως συμπληρωμένη την φόρμα αίτησης.
 • Μια σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, πρόσφατη, καλής ανάλυσης και στην οποία θα φαίνονται καλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.
 • Αντίγραφο του διαβατηρίου σας σκαναρισμένο, στο οποίο θα φαίνονται όλα τα στοιχεία καθαρά.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

 

Ταξίδι για συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες

Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή, Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Επίσης, οι δρόμοι ναι μεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, αλλά με μεγάλες λακκούβες λόγω κακής συντήρησης και έτσι διαδρομές μικρών αποστάσεων απαιτούν πολύ χρόνο, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

 

Οχήματα που χρησιμοποιεί το Versus Travel στη Μαδαγασκάρη

Μέχρι και 16 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν, από 17 έως 21 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν και 1 μίνι βαν, από 22 άτομα και άνω: μεταφορά με 2 πούλμαν

Παρόλο που οι υποδομές της χώρας είναι πολύ χαμηλές, διαθέτουμε πολύ καλά και δοκιμασμένα οχήματα για το επίπεδο της χώρας.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μία (1) διανυκτερεύση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας πραγματοποιείται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Τα πάντα εδώ είναι διαφορετικά, τα τοπία, η σπάνια πανίδα (μόνο εδώ θα βρούμε τους λεμούριους!), τα επίσης σπάνια τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, τα χωριά, οι άνθρωποι – αλλά και οι παραλίες, με τα παραδεισένια νησιά που θα επισκεφθούμε αφιερώνοντας μάλιστα και 3 διανυκτερεύσεις! Ένα ταξίδι απαιτητικό ως προς τον σχεδιασμό, που το απολαμβάνουμε με σωστή αναλογία φύσης, φυλών και εθνικών πάρκων, με πολύ καλές προδιαγραφές, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα δεδομένα της περιοχής.

 

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

 

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό.
 • Εξορμήσεις στα  νησιά Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι για να απολαύσουμε από κοντά τις εξωτικές παραλίες τους και τον μοναδικό θαλάσσιο πλούτο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Δάσος βροχής Περινέ, για να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Το πανέμορφο Τουλεάρ, όπου θα δείτε τα μεγαλύτερα σε ύψος και εντυπωσιακότερα μπαομπάμπ.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο.
 • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
 • Διατρέξτε το «δρόμο με τις φυλές» - την πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και παράξενων τοπίων.
 • Περπατήστε στο Πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
 • Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα Άντζα και Περινέ.
 • Απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά στα νησιά Νόσι Μπε, Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι
 • Μετρήστε το ύψος σας κάτω από ένα γιγαντιαίο μπαομπάμπ!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Δάσος βροχής Περινέ, όπου θα δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους 
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μαδαγασκάρη – Ο δρόμος των φυλών και το εξωτικό νησί Νόσι Μπε | Χριστούγεννα 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info