fb

Σενεγάλη-Γκάμπια, μια νύχτα κάτω από τα αστέρια στην έρημο της δυτικής Αφρικής | Χριστούγεννα 2023

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το εναλλακτικό ταξίδι για τους ταξιδιώτες που αναζητούν το διαφορετικό. Ήπια εξερευνητικό, με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις, συνδυάζει φυλές, σαφάρι, παραλίες, πανέμορφη φύση και έντονο τοπικό στοιχείο, ξεσηκώνοντας τον ανήσυχο ταξιδιώτη με μια άκρως δελεαστική τιμή για Δυτική Αφρική. Μια γνήσια αφρικάνικη γεύση. Η προσθήκη της Γκάμπιας για όσους ταξιδιώτες την επιλέξουν, θα τους φέρει σε μια από τις πιο αυθεντικές χώρες της Αφρικής.

Εκείνο που εντυπωσιάζει σε αυτό το ταξίδι είναι η πολυμορφία του πληθυσμού και της φύσης, που οφείλεται στη σπουδαία θέση της Σενεγάλης στην υποσαχάρια Αφρική. Η Σενεγάλη βρίσκεται επάνω στο δρόμο ανταλλαγής αγαθών, εθίμων και συνηθειών μεταξύ της ερήμου στο Βορρά και της τροπικής Αφρικής στο Νότο.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια περιήγηση στην πανέμορφη χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Σενεγάλη, που θα μας παρασύρει από το παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας, το Σάλι, στην πρωτεύουσα Ντακάρ. Θα επισκεφθούμε αυθεντικά χωριά όπως το Τζοάλ Φαντιούτ, γνωστό και ως το χωριό των κοχυλιών, και ύστερα θα απολαύσουμε τη μοναδικής φυσικής ομορφιάς Τουμπακούτα και θα επισκεφτούμε την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Σεν Λούι, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας, καθώς και το Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο. Και από εκεί κατευθυνόμαστε στην περίφημη Λακ Ρέτμπα, τη «Ροζ» Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση και καταλήγουμε στο Ντακάρ με το Νησί Γκορέ, έναν Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι εμπειρίες στο ταξίδι αυτό συμπληρώνονται με τη διαμονή στην έρημο της Σενεγάλης.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην Αφρική με έντονο χρώμα Versus. Σας καλούμε να απολαύσετε μια χώρα στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού, που συνδυάζει τους αφρικάνικους ρυθμούς με γαλλικές παραδόσεις. Μετά από επιτόπια έρευνα χρόνων και έχοντας οργανώσει αρκετά ταξίδια στην γωνιά αυτή της δυτικής Αφρικής διαμορφώσαμε ένα ταξίδι που συνδυάζει τις πιο εντυπωσιακές πτυχές μιας συναρπαστικής χώρας. Για εμάς σπουδαίο ρόλο σε ένα ταξίδι παίζει το πρόγραμμα αλλά και η εμπειρία της εκτέλεσής του. Να αποφύγεις τις κακοτοπιές που αναπόφευκτα έχουν όλοι οι «αναπτυσσόμενοι» ιδιαίτεροι προορισμοί. Έτσι δημιουργήσαμε ένα ταξίδι που έχει σαν βάση τον σωστό συνδυασμό εμπειριών χωρίς να βάζουμε νερό στο κρασί μας στην ποιότητα και στην ασφάλεια. 

 

Περιλαμβάνει:

 • Την εμπειρία της διαμονής στην έρημο της Σενεγάλης, μια νύχτα κάτω από τα αστέρια. Οι σκηνές μας έχουν ιδιωτικό μπάνιο.
 • Επίσκεψη σε αυθεντικά χωριά της Σενεγάλης:  Τζοάλ Φαντγιούτ, Φαντιάλ, Ντανγκάνε
 • Διαμονή στο Σάλι με την εξωτική του παραλία.
 • Το Ντακάρ με το Νησί Γκορέ και τις τυπικές αφρικανικές αγορές του.
 • Σαφάρι στο Πάρκο Μπάντια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ, έναν καταπληκτικό υδροβιότοπο 16.000 ε­κταρίων, που απλώνεται γύρω από τεράστια λίμνη.
 • Πλεύση με πιρόγα στον ποταμό Σαλούμ.
 • Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά στη Λίμνη Ρέτμπα, τη «ροζ» λίμνη της Σενεγάλης.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΑΚΑΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμε­σου σταθμού για το Ντακάρ.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΝΤΑΚΑΡ – ΣΑΛΙ (ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ)

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην παραλία Mbour, όπου θα δούμε τους ψαράδες να επιστρέφουν με τις βάρκες φορ­τωμένες με τη «συγκομιδή» της ημέρας. Διανυκτέρευση.

(Σημείωση: Η επίσκεψη στην παραλία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα.)

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ – ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΤΙΑ (Σαφάρι) – ΣΑΛΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Πάρκο Μπά­ντια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι και να δούμε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περι­βάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, μαϊμούδες, καμηλο­παρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβού­βαλους, στρουθοκαμήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ – ΤΖΟΑΛ ΦΑΤΖΟΥΤ – ΦΑΝΤΙΑΛ – ΝΤΑΝΓΚΑΝΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Σάλι και ξεκι­νάμε για την επίσκεψή μας σε χωριά της περιοχής. Στην πρώτη μας στάση ερχόμαστε στο χωριό Τζοάλ Φατζούτ (Joal Fadjouth), χτισμένο πάνω σε ένα ολόκληρο νησί από… κοχύλια! Τα κοχύλια αφθονούν σ’ αυτή την πλευρά του Δέλτα που σχηματίζει ο ποταμός Σαλούμ. Το χωριό χτίστηκε σιγά-σιγά πάνω σε μια έκταση από κο­χύλια, φιλοξενώντας σήμερα περίπου 5.000 κατοίκους. Τα κοχύλια τα βλέπουμε παντού: στους δρόμους, ως μέ­ρος της τοιχοποιίας των σπιτιών, κυριολεκτικά παντού. Στο χωριό αξίζει να δούμε επίσης το κοιμητήριο του Τζοάλ Φατζούτ, διασχίζοντας μια γέφυρα 200 μέτρων, όπου α­ναπαύονται δίπλα-δίπλα χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Καθοδόν για τον επόμενο σταθμό μας θα κάνουμε στάση στο Φαντιάλ για να δούμε το μεγαλύτερο δέντρο μπαομπάμπ στη Σενεγάλη, και στη συνέχεια φτάνουμε στο Ντανγκάνε (Ndagane). Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να  απολαύσουμε προαιρετικά διάφορες δραστηριότητες που μπορούμε να κλείσουμε με τη βοήθεια του αρχηγού μας: trekking, ιππασία, ψάρεμα με κανό και πολλά ακόμα! Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΝΓΚΑΝΕ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ ή ΜΠΑΝΤΖΟΥΛ (Προαιρετική εκδρομή και διαμονή στην Γκάμπια)

Διπλή η δυνατότητα σήμερα για την εξέλιξη της ημέρας.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να αναχωρήσουν – συνοδεία του αρχηγού - για την Μπαντζούλ, στη γειτονική Γκάμπια: μετά τις απαραίτη­τες συνοριακές διατυπώσεις, επιβιβαζόμαστε σε φέρυ που θα μας οδηγήσει μέχρι την Μπαντζούλ. Με την ά­φιξή μας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και κατόπιν θα γνωρίσουμε την πόλη με ξενάγηση στην Μπαντζούλ και στα περίχωρα. Δείπνο και διανυκτέ­ρευση στην Γκάμπια. (Η εκδρομή και διαμονή στην Γκάμπια είναι προαιρετική).

Οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν να επισκεφθούν την Γκάμπια, αναχω­ρούν από την Ντανγκάνε με προορισμό την Τουμπα­κούτα. Από εκεί, μπορεί κανείς να επισκεφθεί και το γει­τονικό χωριό Σίπο, κοντά στον ποταμό Σαλούμ, ή το ιερό δέντρο στο χωριό Μισσιρά. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τουμπα­κούτα.

(Η εκδρομή στο Σίπο και στο Μισσιρά είναι προαιρετική, συνοδεία μόνο του αγγλόφωνου τοπικού ξεναγού, όχι του Έλληνα αρχηγού μας).

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΤΖΟΥΛ ή ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕ ΠΙΡΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΑΛΟΥΜ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ

Όσοι ταξιδιώτες επέλεξαν την προηγούμενη ημέρα την εκδρομή στη Γκάμπια, επιστρέφουν σήμερα - μαζί με τον Έλληνα αρχηγό - στη Σενε­γάλη και την Τουμπακούτα. Εδώ, αφού το γκρουπ ενώ­νεται ξανά, ξεκινάμε για τον ποταμό Σαλούμ όπου θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για μια πλωτή βόλτα στο ποτάμι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε σε κάποιο από τα μικρά νησάκια με την πυκνή βλά­στηση: θα θαυμάσουμε εκατοντάδες πουλιά, θα δούμε μαϊμούδες, γαζέλες, κροκόδειλους, ερωδιούς, πελαρ­γούς. Η περιοχή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και προστατεύεται από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενο­δοχείο μας στην Τουμπακούτα. Δείπνο και διανυκτέ­ρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΤΟΥΜΠΑ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη σαβάνα της Σενεγάλης, όπου θα δούμε πολλά χωριά της υπαίθρου. Καθοδόν για το Σεν Λούι θα επισκεφτούμε την Τούμπα και το τέμενός της, το ψηλότερο στη δυτική Αφρική. Συνεχίζουμε για το Σεν Λούι, για να είμαστε στην ώρα μας ώστε να δούμε την επιστροφή των ψαράδων. Άφιξη στο Σεν Λούι, με­ταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ (ξενάγηση, βόλτα με άμαξα)

Σήμερα θα ξεκινήσει η ημέρα μας με εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ, έναν καταπληκτικό υδροβιότοπο 16.000 ε­κταρίων, που απλώνεται γύρω από μία τεράστια λίμνη που περιβάλλεται από δεκάδες μικρότερες λίμνες και έλη. Το Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ αποτελεί ένα ολοζώ­ντανο όσο και εύθραυστο καταφύγιο για περίπου ενά­μισι εκατομμύριο πτηνά, ανάμεσα τους ο λευκός πελε­κάνος, ο αφρικανικός τσικνιάς και ο κορμοράνος.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Σεν Λούι, την  παλιά πρω­τεύουσα της χώρας. Το Σεν Λούι είναι ένα ζωντανό μουσείο της αποι­κιοκρατίας και ταυτόχρονα η πόλη των εθνικών πάρ­κων. Μια ιδιότυπη ξενάγηση με άμαξα θα μας αποκαλύψει τη νωχελική πόλη του βορρά της Σενεγάλης στα σύνορα με τη Μαυριτανία. Θα περάσουμε την περίφημη γέφυρα Φέ­ιντερμπ - το σήμα κατατεθέν της πόλης - και θα δούμε πολλά κτίρια αποικιακού ρυθμού που φανερώνουν την παρουσία των Γάλλων στη χώρα, όπως την Καθο­λική εκκλησία, το παλιό Κυβερνείο και το χαρακτηρι­στικό ξενοδοχείο «Post», στο οποίο κατέλυαν τα πλη­ρώματα των αεροπλάνων με την αλληλογραφία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ (προαιρετική εκδρομή ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ LANGUE DE BARBARIE) – ΛΟΜΠΟΥΛ/ΕΡΗΜΟΣ ΣΕ¬ΝΕΓΑΛΗΣ (μια νύχτα κάτω από τα αστέρια) – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ

Το πρωί υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στο Langue de Barbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, ένα συν­δυασμό από αιωνόβια δάση, ποτάμια και αμμόλο­φους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα μεγαλύτερα κα­ταφύγια πουλιών στον κόσμο και ως εκ τούτου (αν εί­μαστε τυχεροί) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε με­γάλη ποικιλία από προστατευόμενα είδη τους κατά τη διάρκεια της βόλτας μας με τις πιρόγες.

Εί­χατε ποτέ την εμπειρία να κάνετε μια βόλτα με καμήλα σε μια πραγματική έρημο και όχι απλά στις παρυφές μιας πόλης της βόρειας Αφρικής; Με το ταξίδι αυτό θα τη ζήσετε! Καθοδόν για το Λομπούλ, στην έρημο της Σενεγάλης, θα δούμε χωριά της περιοχής, θα κάνουμε βόλτα στην κορυφή των αμ­μόλοφων και θα ρεμβάσουμε τη θέα από τις ακτές του Ατλαντικού. Θα περάσουμε τη νύχτα σε άνετες σκηνές και θα νιώσουμε σαν νομάδες παρατηρώντας το φεγ­γάρι ή τα αστέρια. Δείπνο και στη συνέχεια κατασκή­νωση φωτιάς με τραγούδι και χορό. Αυτό το δείπνο δεν θα είναι συνηθισμένο. Έχουμε οργανώσει κάτι διαφορε­τικό που θα το θυμάστε. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΜΠΟΥΛ – ΛΙΜΝΗ ΡΕΤΜΠΑ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ 4x4 – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή «Ροζ» Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και α­φρικανική βλάστηση. Ονομάστηκε «Ροζ Λίμνη» εξαιτίας του χρώματος που παίρνει, κάτω από συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό συνέβαινε πρωτίστως πριν από μερικές δεκαετίες. Σήμερα, μόνο αν την δει κανείς από ψηλά ίσως διακρίνει κάποιο ροζ χρώμα. Η περιοχή είναι πα­γκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του Ράλι Πα­ρίσι - Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυ­τήν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και την πιο διά­σημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ (ξενάγηση) – ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, τη διαβόητη α­φετηρία του εμπορίου των σκλάβων κατά την εποχή που ακολούθησε την ανακάλυψη της Νέας Ηπείρου, της Αμερικής. Μνημείο σήμερα της Ανθρωπότητας, μα κυρίως μνημείο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελί­δες της ανθρώπινης ιστορίας.

Από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυ­ρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ι­θαγενών στην Αμερική και τους πωλούσαν σε μεγαλοϊ­διοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου έως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλε­μπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφτούμε το «Σπίτι των Σκλάβων», όπου συνωστί­ζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το Νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε Τόπος Παγκό­σμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντακάρ για να γνω­ρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθ­μούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακή­ρυξή του σε πρωτεύουσα.

Κατά τη σημερινή περιή­γησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πλα­τεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το Προεδρικό Μέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα α­νακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής. Διανυκτέρευση στο Ντακάρ.

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1899 € 980 €
Twin Room 1899 € 980 €
Triple Room 1899 € 980 €
Single Room 2599 € 980 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ :  150 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 980 €
Twin Room 2119 € 980 €
Triple Room 2119 € 980 €
Single Room 2819 € 980 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ :  150 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3129 € 0 €
Twin Room 3129 € 0 €
Triple Room 3129 € 0 €
Single Room 3829 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ :  150 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1846

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:15

23:40

ΤΚ 501

25/12/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΝΤΑΚΑΡ

01:45

 06:10

ΤΚ 502

04/01/2024

ΝΤΑΚΑΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:40

17:35

ΤΚ 1845

04/01/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:55

20:25

12 ήμερο πρόγραμμα με 10 διανυκτερεύσεις

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. και 4* (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδομή δεν είναι αναπτυγμένη).
 • Μια διανυκτέρευση σε άνετες σκηνές στην έρημο με προσωπικό μπάνιο
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Σημειώνουμε ότι τα πρωινά είναι πολύ βασικά και τα δείπνα δεν είναι εορταστικά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο           
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 980 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ

 • Για την είσοδο στην ΓΚΑΜΠΙΑ απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού.
 • Για την είσοδο στη ΣΕΝΕΓΑΛΗ συνιστάται να έχει γίνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού, χωρίς να είναι απαραίτητο.  Όμως, αν το ταξιδιώτης ταξιδέψει από την Γκάμπια στη Σενεγάλη, τότε καθίσταται υποχρεωτικό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην Αφρική με έντονο χρώμα Versus. Σας καλούμε να απολαύσετε μια χώρα στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού, που συνδυάζει τους αφρικάνικους ρυθμούς με γαλλικές παραδόσεις. Μετά από επιτόπια έρευνα χρόνων και έχοντας οργανώσει αρκετά ταξίδια στην γωνιά αυτή της δυτικής Αφρικής διαμορφώσαμε ένα ταξίδι που συνδυάζει τις πιο εντυπωσιακές πτυχές μιας συναρπαστικής χώρας. Για εμάς σπουδαίο ρόλο σε ένα ταξίδι παίζει το πρόγραμμα αλλά και η εμπειρία της εκτέλεσής του. Να αποφύγεις τις κακοτοπιές που αναπόφευκτα έχουν όλοι οι «αναπτυσσόμενοι» ιδιαίτεροι προορισμοί. Έτσι δημιουργήσαμε ένα ταξίδι που έχει σαν βάση τον σωστό συνδυασμό εμπειριών χωρίς να βάζουμε νερό στο κρασί μας στην ποιότητα και στην ασφάλεια. 

 

Περιλαμβάνει:

 • Την εμπειρία της διαμονής στην έρημο της Σενεγάλης, μια νύχτα κάτω από τα αστέρια. Οι σκηνές μας έχουν ιδιωτικό μπάνιο.
 • Επίσκεψη σε αυθεντικά χωριά της Σενεγάλης:  Τζοάλ Φαντγιούτ, Φαντιάλ, Ντανγκάνε
 • Διαμονή στο Σάλι με την εξωτική του παραλία.
 • Το Ντακάρ με το Νησί Γκορέ και τις τυπικές αφρικανικές αγορές του.
 • Σαφάρι στο Πάρκο Μπάντια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ, έναν καταπληκτικό υδροβιότοπο 16.000 ε­κταρίων, που απλώνεται γύρω από τεράστια λίμνη.
 • Πλεύση με πιρόγα στον ποταμό Σαλούμ.
 • Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά στη Λίμνη Ρέτμπα, τη «ροζ» λίμνη της Σενεγάλης.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.

Highlights

 • Εξερευνήστε το Ντακάρ με το Νησί Γκορέ και τις τυπικές αφρικανικές αγορές του.
 • Αναζητήστε βίσονες, γαζέλες, αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις, πιθηκάκια, ρινόκερους, κροκόδειλους στο Πάρκο Μπάντια.
 • Θαυμάστε τον λευκό πελε­κάνο, τον αφρικανικό τσικνιά και τον κορμοράνο στο Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ.
 • Κάντε βόλτα με τα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά στην παράξενη «Ροζ» Λίμνη Ρέτμπα.
 • Πλεύστε με πιρόγα στον ποταμό Σαλούμ.
 • Περιηγηθείτε σε αυθεντικά χωριά της Σενεγάλης, όπως το Τζοάλ Φαντιούτ.
 • Ανακαλύψτε το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας. 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Η εμπειρία της διαμονής στην έρημο της Σενεγάλης, μια νύχτα κάτω από τα αστέρια. Οι σκηνές μας έχουν ιδιωτικό μπάνιο.
 • Επίσκεψη σε αυθεντικά χωριά της Σενεγάλης:  Τζοάλ Φαντγιούτ, Φαντιάλ, Ντανγκάνε
 • Σαφάρι στο Πάρκο Μπάντια.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Σενεγάλη-Γκάμπια, μια νύχτα κάτω από τα αστέρια στην έρημο της δυτικής Αφρικής | Χριστούγεννα 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info